Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ [ by ngramm ]


Valtasar

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  1
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1710
  • Content Count:  9040
  • Reputation:   64278
  • Achievement Points:  8896
  • Days Won:  155
  • With Us For:  6407 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  61

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ by ngramm

 

Εισαγωγή.

 

Η βάση δεδομένων του Greekcomics αποτελεί μία πολύ φιλόδοξη προσπάθεια για καταλογογράφηση όλων των τευχών και ιστοριών κόμικς που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα. Η Βάση μας αποτελείται από 3 «επίπεδα» πληροφορίας:

1. Σειρές

2. Τεύχη

3. Ιστορίες

 

Παρακάτω παρουσιάζεται αναλυτικά το πως χρησιμοποιούμε και πως καταγράφουμε πληροφορίες στην βάση δεδομένων.

 

1. Σειρές

 

Για τα δεδομένα του πρώτου επιπέδου («Σειρές»), η διαχείριση γίνεται ΜΟΝΟ από την Δ.Ο. Τα σχετικά δεδομένα εικονίζονται σε πίνακα στο πάνω μέρος της παρουσίασης κάθε Σειράς(Τίτλου). Το ίδιο ισχύει για τον ακριβή αριθμό των τευχών κάθε σειράς που έχουν κυκλοφορήσει. Για όποια σχετική αλλαγή, στα στοιχεία ή στους αριθμούς των τευχών πρέπει να ενημερώσετε την Δ.Ο. (προτιμότερο μέσω καταχώρησης στην παρουσίαση της σειράς.

 

2. Λίστα κυκλοφορίας (τευχών)

 

- Πατώντας στο μενού «Εξώφυλλα», βλέπετε την αναλυτική λίστα των σειρών και που κυκλοφόρησαν. Δίπλα σε κάθε σειρά, θα βρείτε ένα σύνδεσμο με τίτλο «Λίστα Κυκλοφορίας». Πατώντας το, μπορείτε να δείτε την λίστα ΟΛΩΝ των τευχών της σειράς, δηλαδή: «Αριθμό τεύχους», «Τίτλο τεύχους» (αν διατίθεται), «Εξώφυλλο» (αν διατίθεται), «αριθμός ιστοριών του τεύχους που υπάρχουν στη βάση» και «αριθμός σκαναρισμένων πρώτων σελίδων ιστοριών που υπάρχουν στη βάση».

Στη συνέχεια υπάρχουν 3 κουμπάκια «Έχω», «Ψάχνω», «Προσφέρω» με τα οποία έχετε την δυνατότητα να ορίσετε την προσωπική σας συλλογή τευχών, τις αναζητήσεις και τις προσφορές σας αντίστοιχα. Αν θέλετε να κάνετε κάποια αλλαγή, μαρκάρετε τις αντίστοιχες επιλογές και τελικά πατάτε το κουμπί «Ενημέρωση Συλλογής» στο κάτω μέρος της σελίδας (το κουμπί πρέπει να πατιέται πριν αλλάξετε σελίδα).

 

- Πατώντας στο εξώφυλλο μπορείτε να το δείτε σε μεγάλο μέγεθος

- Αν υπάρχουν πολλές σελίδες, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε οποιαδήποτε σελίδα με τον επιλογέα σελίδων

- Πατώντας στον αριθμό του τεύχους μπορείτε να πάτε στην σελίδα Στοιχείων Τεύχους (βλ. παρακάτω).

 

2β) Στοιχεία τεύχους

 

Σε αυτή τη σελίδα βλέπετε (και μπορείτε να εισάγετε, αν δεν υπάρχουν στοιχεία) δεδομένα για το συγκεκριμένο τεύχος. Συγκεκριμένα:

- Ο τίτλος του τεύχους: Όπως ακριβώς είναι γραμμένος στο εξώφυλλο του κόμικ

- Η εκδοτική του τεύχους

- Εναλλακτική Αρίθμηση: όπου υπάρχει, πχ. παλιότερη αρίθμηση

- Ημερ. Έκδοσης: Ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας του τεύχους στη μορφή: YYYY-MM-DD ή ΥΥΥΥ-ΜΜ ή ΥΥΥΥ όπου ΥYYY=έτος(4 ψηφία),MM=Μήνας(2 ψηφία),DD=Μέρα(2 ψηφία).

- Τύπος Έκδοσης: "Άλμπουμ με μαλακό εξώφυλλο" (κόλλα),"Άλμπουμ σκληρόδετο" (κόλλα/σκληρό εξώρυλλο),"Τεύχος"(συνδετήρας),"Τόμος τευχών"(τεύχη συνενωμένα σε τόμο),"Εφημερίδα","CD"

- Μέγεθος: πχ. 23.3 x 27.0 –σε εκατοστά

- Σελίδες: αριθμός σελίδων τεύχους +4 για το εξώφυλλό/οπισθόφυλλο

- Χρώμα: "Ασπρόμαυρο (ΑΜ)","Έγχρωμο (ΕΓΧ)","2ΕΓΧ + 2ΑΜ","Ποικίλο"(Ακανόνιστο)"

- Προέλευση: Χώρα πρώτης έκδοσης τoυ τεύχους. Αν μια χώρα ΔΕΝ υπάρχει στη λίστα ειδοποιείτε την Δ.Ο. να την προσθέσει.

- Περιεχόμενο: σημειώστε όσες λέξεις εκφράζουν το περιεχόμενο του τεύχους

- Σενάριο: πλήρη ονόματα(πχ. 'Walt Disney'). Αν δεν ξέρετε το μικρό: 'W. Disney'. Με λατινικούς χαρακτήρες αν πρόκειται για ξένους

- Σχέδιο: πλήρη ονόματα(πχ. 'Walt Disney'). Αν δεν ξέρετε το μικρό: 'W. Disney'. Με λατινικούς χαρακτήρες αν πρόκειται για ξένους

- Μετάφραση: πλήρη ονόματα(πχ. 'Walt Disney'). Αν δεν ξέρετε το μικρό: 'W. Disney'. Με λατινικούς χαρακτήρες αν πρόκειται για ξένους

- Lettering: πλήρη ονόματα (πχ. 'Walt Disney'). Αν δεν ξέρετε το μικρό: 'W. Disney'. Με λατινικούς χαρακτήρες αν πρόκειται για ξένους

- Χρωματισμός: πλήρη ονόματα(πχ. 'Walt Disney'). Αν δεν ξέρετε το μικρό: 'W. Disney'. Με λατινικούς χαρακτήρες αν πρόκειται για ξένους

- Πρωτότυπος Τίτλος: στην χώρα πρώτης έκδοσης του τεύχους(όταν είναι μεταφρασμένο), με Λατινικούς χαρακτήρες

- Επιμέλεια: πλήρη ονόματα(πχ. 'Walt Disney'). Αν δεν ξέρετε το μικρό: 'W. Disney'. Με λατινικούς χαρακτήρες αν πρόκειται για ξένους

- Χαρακτήρες: με Ελληνικούς χαρακτήρες και διαχωρισμένοι με κόμματα.

- ISBN: του τεύχους (αν υπάρχει)

- Ονομαστική Τιμή: Γράφετε την τιμή που αναγράφεται στο τεύχος σε και τη λέξη Δρχ. (αν πρόκειται για δραχμές), αλλιώς απλά αριθμό (για Euros).

- Σχόλια: (Προαιρετικά) όποιο ενδιαφέρον σχόλιο που θέλετε να κάνετε για το τεύχος.

- Κατάσταση καταχώρησης: Διαλέγετε «ΠΛΗΡΗΣ», όταν έχετε περάσει δεδομένα για ΟΛΕΣ τις ιστορίες του τεύχους και θεωρείτε την καταχώρησή σας ολοκληρωμένη.

 

Αφού συμπληρώσετε την φόρμα, πατάτε «Τροποποίηση» για το πέρασμα των στοιχείων.

Στο κάτω μέρος θα βρείτε link που σας οδηγούν στην Λίστα ιστοριών (βλ. παρακάτω) και στην Λίστα τευχών (προηγούμενη σελίδα)

 

3. Λίστα Ιστοριών

 

Εδώ εμφανίζονται όσες Ιστορίες έχουν ήδη περαστεί για το τεύχος, με ένα αύξοντα αριθμό της ιστορίας, ένας κωδικός για τη «θέση» της ιστορίας στο τεύχος, η πρώτη σελίδα της ιστορίας (αν υπάρχει), ο Τίτλος της ιστορίας, και οι χαρακτήρες της ιστορίας.

- Πατώντας στο εξώφυλλο μπορείτε να το δείτε σε μεγάλο μέγεθος

- Αν υπάρχουν πολλές σελίδες, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε οποιαδήποτε σελίδα με τον επιλογέα σελίδων

- Πατώντας στον αριθμό της ιστορίας μπορείτε να πάτε στην σελίδα Στοιχείων Ιστορίας (βλ. παρακάτω).

- Υπάρχουν σύνδεσμοι για προσθήκη νέας ιστορίας και Επιστροφή στα στοιχεία του Τεύχους.

 

3β) Στοιχεία ιστορίας

 

Σε αυτή τη σελίδα βλέπετε (και μπορείτε να εισάγετε, αν δεν υπάρχουν στοιχεία) δεδομένα για την συγκεκριμένη ιστορία τεύχος. Συγκεκριμένα:

- Ανεβάζετε σκαναρισμένη την πρώτη σελίδα της ιστορίας αν δεν υπάρχει ήδη. Στην εικόνα μπαίνει αυτόματα το Υδατογράφημα του Greekcomics. Το σκανάρισμα πρέπει να είναι σύμφωνο με τους γενικούς κανόνες του GC για τα σκαναρίσματα.

- Θέση: ένας (προαιρετικός) κωδικός που χρησιμοποιείται για κατάταξη στη λίστα ιστοριών αλλά ΜΟΝΟ σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις όπου υπάρχει πρόβλημα/ασάφεια στην κατάταξη βάσει του αριθμού σελίδων, αλλιώς αφήστε το κενό.

- Ο τίτλος της ιστορίας: Όπως ακριβώς είναι γραμμένος στην πρώτη σελίδα της ιστορίας.

- Πρώτη σελίδα της ιστορίας (αριθμός)

- Τελευταία σελίδα της ιστορίας (αριθμός)

- Χρώμα : "Ασπρόμαυρο (ΑΜ)","Έγχρωμο (ΕΓΧ)","2ΕΓΧ + 2ΑΜ","Ποικίλο"(Ακανόνιστο)"

- Μετάφραση: πλήρη ονόματα(πχ. 'Walt Disney'). Αν δεν ξέρετε το μικρό: 'W. Disney'. Με λατινικούς χαρακτήρες αν πρόκειται για ξένους

- Lettering: πλήρη ονόματα (πχ. 'Walt Disney'). Αν δεν ξέρετε το μικρό: 'W. Disney'. Με λατινικούς χαρακτήρες αν πρόκειται για ξένους

- Χρωματισμός: πλήρη ονόματα(πχ. 'Walt Disney'). Αν δεν ξέρετε το μικρό: 'W. Disney'. Με λατινικούς χαρακτήρες αν πρόκειται για ξένους

- Story ID: Κωδικός (ID) της ιστορίας στη βάση. Αν συμπληρώνετε κάποια νέα ιστορία σας γράφει "Νέα Ιστορία". Αν τυχόν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη ιστορία της βάσης αντί για αυτή που αναγράφεται, βρείτε και σημειώστε το ID της και μετά πατήστε το κουμπάκι "Φόρτωση άλλης ιστορίας" για να φορτωθούν τα στοιχεία στο κάτω μέρος της σελίδας.

- Πρωτότυπος Τίτλος: στην χώρα πρώτης έκδοσης της ιστορίας (αν είναι μεταφρασμένη), με Λατινικούς χαρακτήρες

- Προέλευση: Χώρα πρώτης δημοσίευσης της ιστορίας. Αν μια χώρα ΔΕΝ υπάρχει στη λίστα ειδοποιείτε την Δ.Ο. να την προσθέσει.

- Ημερ. Έκδοσης: Ημερομηνία πρώτης δημοσίευσης (παγκοσμίως) της ιστορίας στη μορφή: YYYY-MM-DD ή ΥΥΥΥ-ΜΜ ή ΥΥΥΥ, όπου ΥYYY=έτος(4 ψηφία),MM=Μήνας(2 ψηφία),DD=Μέρα(2 ψηφία).

- Περιεχόμενο: σημειώστε όσες λέξεις εκφράζουν το περιεχόμενο της ιστορίας.

- Σενάριο: πλήρη ονόματα(πχ. 'Walt Disney'). Αν δεν ξέρετε το μικρό: 'W. Disney'. Με λατινικούς χαρακτήρες αν πρόκειται για ξένους

- Σχέδιο: πλήρη ονόματα(πχ. 'Walt Disney'). Αν δεν ξέρετε το μικρό: 'W. Disney'. Με λατινικούς χαρακτήρες αν πρόκειται για ξένους

- Χαρακτήρες: με Ελληνικούς χαρακτήρες και διαχωρισμένοι με κόμματα.

- Κλειδιά αναζήτησης: Όροι αναζήτησης πχ. 'πραγματική σειρά' στην οποία ανήκει η ιστορία στα Ελληνικά, στα Αγγλικά (προαιρετικά), κ.α., διαχωρισμένοι με κόμματα.

- Κωδικός ιστορίας: Tυπωμένος κωδικός ιστορίας (αν υπάρχει) ή άλλος ενδεικτικός κωδικός ιστορίας (πχ. από INDUCKS)

- (Ξένο) Τεύχος πρωτότυπης δημοσίευσης: Περιοδικό πρώτης δημοσίευσης του πρωτότυπου (και τεύχος, αν γνωρίζετε), στα Λατινικά

- Σχόλια: Προαιρετικά κάποιο σχόλιο που θέλετε να κάνετε για την Ιστορία.

 

Αφού συμπληρώσετε την φόρμα, πατάτε «Τροποποίηση» για το πέρασμα των στοιχείων. Στο κάτω μέρος θα βρείτε link που σας οδηγεί στην Λίστα ιστοριών (προηγούμενη σελίδα).

 

4. Διαχείριση Συλλογής

 

Στο τέλος της σελίδας εξωφύλλων βλέπετε ένα σύνδεσμο «Διαχείριση συλλογής». Από αυτόν μπορείτε να πάρετε δεδομένα (στην οθόνη ή σε αρχεία EXCEL) για:

 

- Το τι περιλαμβάνει Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΟΥ

- Ποιες είναι ΟΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ

- Ποιες είναι ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΜΟΥ

- ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ (ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΝΑΖΗΤΩ)

- ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ (γενικώς)

- ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ (γενικώς)

- Το τι περιλαμβάνει Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΠΟΙΟΥ (άλλου) ΜΕΛΟΥΣ

 

5. Σας Ευχαριστούμε!

 

Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεισφορά σας. Παρακαλούμε όπως:

α) να τηρείτε τους παραπάνω κανόνες

β) να σημειώνετε μόνο πλήρως επιβεβαιωμένα στοιχεία και με προσοχή.

γ) αφήστε κενό ότι δεν ξέρετε ή δεν έχει νόημα ανά περίπτωση.

δ) αν ΟΛΕΣ οι ιστορίες του τεύχους έχουν κοινά κάποια στοιχεία (πχ. Δημιουργό, Μεταφραστη, κλπ.), συμπληρώστε τις πληροφορίες ΜΟΝΟ μια φορά (για το τεύχος) και αφήστε κενά τα αντίστοιχα πεδία στις ιστορίες.

δ) Μην συμπληρώνετε στοιχεία για τεύχη που καταλογογραφούνται στο INDUCKS, αφού τα σχετικά στοιχεία εισάγονται περιοδικά με αυτόματο τρόπο από εκεί.

 

:thanks:

  • Like 35
  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  6474
  • Group:  Members
  • Topic Count:  98
  • Content Count:  4211
  • Reputation:   27510
  • Achievement Points:  4211
  • Days Won:  3
  • With Us For:  5694 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

Μια παρατήρηση.Τα τεύχη οποιοδήποτε περιοδικού δεν έχουν ISBN.Το ISBN είναι για τα βιβλία.Το ISSN είναι γα τα περιοδικά/κόμιξ. :cheers3:

  • Like 4
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Μια παρατήρηση.Τα τεύχη οποιοδήποτε περιοδικού δεν έχουν ISBN.Το ISBN είναι για τα βιβλία.Το ISSN είναι γα τα περιοδικά/κόμιξ. :cheers3:

 

 

 

:confuse:

  • Like 2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1710
  • Content Count:  9040
  • Reputation:   64278
  • Achievement Points:  8896
  • Days Won:  155
  • With Us For:  6407 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  61

Μια παρατήρηση.Τα τεύχη οποιοδήποτε περιοδικού δεν έχουν ISBN.Το ISBN είναι για τα βιβλία.Το ISSN είναι γα τα περιοδικά/κόμιξ. :cheers3:

 

Μια παρατήρηση πάνω στην παρατήρηση :)

 

Οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν σχέση με το περιεχόμενο.

 

To ISBN μπαίνει σε αυτοτελείς εκδόσεις (άσχετα αν είναι σειρά ή όχι). Π.χ. ο Στορμ έχει διαφορετικό ISBN σε κάθε τόμο γιατί ενώ είναι σειρά δεν είχε σταθερή συχνότητα κυκλοφορίας.

 

Οτιδήποτε έχει σταθερή συχνότητα κυκλοφορίας (ημερήσια,εβδομαδιαία,δεκαπενθήμερη ή μηνιαία) παίρνει αριθμό ISSN.

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνηση απευθυνθείτε στην Εθνική Βιβλιοθήκη που δίνει τους αριθμούς αυτούς.

 

:cheers3:

  • Like 10
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 9 years later...

  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26758
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

 

  

49 λεπτά πριν, Valtasar είπε:

Θα γίνει σύντομα tutorial για εισαγωγή τεύχους και ιστορίας σε τεύχος. Απλώς θα χρειαστώ λίγο χρόνο γιατί έχω κάποιες υποχρεώσεις να τελειώσω πρώτα :)

Στην ενότητα βάση δεδομένων, μπορείς προς το παρόν να ρωτήσεις ότι θέλεις.

 

:cheers3:

 

Εδώ δεν υπάρχουν οι οδηγίες χρήσης; Εμένα το ερώτημά μου είναι, τί προβλέπεται στα λοιπά έντυπα. Για παράδειγμα, τι χαρακτηριστικά βάζω σε ένα "Playboy" όσον αφορά, ας πούμε, το χρώμα και την προέλευση; Όταν το βάλω έγχρωμο (γιατί τέτοιο είναι!), δεν αναφέρομαι στην προκειμένη περίπτωση σε σκίτσο, επομένως εάν πάω στη βάση αργότερα και αναζητήσω όλα τα κόμικς που είναι έγχρωμα, δε θα μου βγάλει και το "Playboy" στα αποτελέσματα; Το ίδιο ερώτημα ισχύει για την προέλευση, διότι τα πεδία αυτά φαντάζομαι ότι δημιουργήθηκαν κυρίως για τα κόμικς. Θα μου βγάζει δηλαδή αναζητώντας αμερικανικής προέλευσης κόμικς και το "Playboy"; Δημιουργείται πρόβλημα στη μηχανή αναζήτησης της βάσης. Εκτός κι αν μπορώ να απομονώσω τα αμιγώς κόμικς (την ενότητα), δε ξέρω. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την εκδοτική, εφόσον εγώ θέλω να μου δώσει αποτελέσματα για τις εκδόσεις κόμικς μονάχα, αλλά να έχει κι ένα "InStyle" μέσα ή κανένα "Χάι" ξέρω γω. Τι αποτελέσματα παίρνω πίσω; Και αν τα παραπάνω που αναφέρω δημιουργούν όντως πρόβλημα στην αναζήτηση, ποια ακριβώς πεδία είναι αυτά που θα πρέπει να με απασχολούν σε μία έκδοση που δεν έχει καμία σχέση με κόμικς; Θέλουμε εικονογράφο για διάφορα σκιτσάκια που ενδεχομένως έχουν κάποιες σελίδες; Θέλουμε lettering;

 

Πέρα απ' αυτό όμως... Το "Playboy" είναι αμερικανικής προέλευσης αλλά η αρθρογραφία είναι καθαρά ελληνική. Τι το κάνει το έντυπο αυτό; Βάζουμε προέλευση αμερικανική ή το αφήνουμε κενό; Και αν σε ένα έντυπο έχουμε μεταφρασμένη από την ξένη έκδοση; Π.χ. έτσι γινόταν αν δεν κάνω λάθος σε άρθρα στα πρώτα "Heavy Metal" που ανήκαν στο Αγγλικό περιοδικό, ενώ μετά που άλλαξε σε "Metal Hammer & Heavy Metal" και έκοψε δεσμούς, αυτά σταμάτησαν. Παίζει ρόλο στην προέλευση εάν είναι μεταφρασμένα από ξένα άρθρα; Νομίζω και σε περιοδικό πληροφορικής το είχε αναφέρει ο Κώστας (GreekComicFan) ότι γινόταν και αν δεν κάνω λάθος και σε περιοδικό αναζήτησης γινόταν σε πρώιμη περίοδό του (το "Nexus" ίσως; Δε θυμάμαι...).

 

Και κάτι ακόμη. Εάν το έντυπο έχει μέσα μια σελίδα κόμικ ή δυο σελίδες ή τρία τρισέλιδα και οι υπόλοιπες 180 σελίδες είναι άσχετη ύλη, βάζουμε προέλευση στο έντυπο, εάν ξέρουμε εκείνη των κόμικς ή δε μετράει; Έχω άλλη μια απορία αλλά απαντηθούν πρώτα αυτά...

Επεξεργασία από Mandrake
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6342 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Απάντηση από βδομάδα :)  τώρα έχει τρεχάματα λόγω Αθενσκον :) 

 

:cheers5: 

  • Like 1
  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.