Μετάβαση στο περιεχόμενο

BUNNY DROP [ YMI UNITA ]


x for xepeta

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82102
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6056 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

post-3787-12874310506699_thumb.png


Το συγκεκριμένο κόμικ τράβηξε το ενδιαφέρον μου όταν είδα παρουσίασή του στο comicdom.gr. Νοιώθοντας μια χορτασίλα από τα mainstream κόμικς της εποχής, πίστευα ότι θα μπορέσω να αλλάξω λίγο με αυτόν τον τρόπο τη μονότονη γεύση των σουπερηρωικών γεμάτο ασυναρτησίες βαρύγδουπων σεναρίων. Και υποθέτοντας ότι θα βρω ένα άξιο κόμικ να σταθεί δίπλα στο αγαπημένο μου Love as a foreign language.


post-3787-12965563100025_thumb.jpg post-3787-12874310408973_thumb.jpg


Τριαντάρης ημιαποτυχημένος εργένης μαθαίνει ότι ο παππούς του τους αφήνει μια περίεργη κληρονομιά. Μια κόρη 6 ετών, καρπός περιπέτειάς του στα γεράματα. Την ντροπή αυτή της οικογένειας δεν την θέλει κανείς, και αφού κανείς δεν έχει σε υπόληψη εγγονό και εξώγαμο, οι δυο τους αποφασίζουν να ενώσουν τις τύχες τους. Ο πρωταγωνιστής λοιπόν υιοθετεί το μικρό κορίτσι και γεμίζει η ζωή του με όλα εκείνα τα στοιχεία που τον κάνουν πατέρα, χωρίς να είναι στην πραγματικότητα. Θέματα τύπου τι ρούχα να αγοράσω, πως συμπεριφερόμαστε όταν το παιδί μας κατουράει στον ύπνο του, πως παρουσιαζόμαστε στο νηπιαγωγείο χωρίς να φέρουμε σε δύσκολη θέση κάποιον, πως εξηγούμε περίεργες έννοιες, αναλύονται αρκετά σχολαστικά. Πως συνδυάζεται η δουλειά και η (ανύπαρκτη) ερωτική ζωή με αυτά τα νέα δεδομένα; Καθημερινότητα που το ίδιο λεπτό προκαλεί και γέλιο και προβληματισμό.


post-3787-12874310462196_thumb.jpg post-3787-12874310479392_thumb.jpg


Ήθελα πάρα πολύ να μου αρέσει. Δεν είναι άσχημο κόμικ σαν σύνολο, αλλά στα σημεία χάνει. Έχει όμως τόσο δυνατές σκηνές που συγχωρείς πολλά. Δεν είμαι ειδικός στον manga χώρο. Δεν έχω συνηθίσει το σκίτσο. Μου είναι δύσκολο να διαβάσω ένα κόμικ από τα δεξιά στα αριστερά. Σε πολλά σημεία δεν καταλάβαινα τα δρώμενα και έπρεπε να διαβάσω δεύτερη και τρίτη φορά τις ίδιες σελίδες. Τα ουρλιαχτά που κάνουν τα στόματα να ανοίγουν σαν κροκόδειλοι χρησιμοποιούνται κατά κόρον, όπως και ο ιδρώτας του πρωταγωνιστή για να φαίνεται η αμηχανία του στο σύνολο των καρέ. Γνωρίζω ότι είναι οι κανόνες έκφρασης των Ιαπωνικών κόμικ, αλλά αυτό το θεόρατο στόμα του Καπαμαρού που βλέπεις το σταφύλι του λάρυγγα σε κάθε σελίδα με εκνευρίζει. Υπάρχουν καρέ μόνο με μπαλονάκια που δε ξέρεις ποιοι συζητάν και αν συζητάν ή απλά σκέφτονται! Πολλές φορές τα μπαλονάκια κρύβουν τα πρόσωπα. Στήσιμο σελίδας συχνά άγαρμπο, κουράζει το μάτι γιατί δεν υπάρχει ροή. Και οι ημιτελείς προτάσεις που συναντάς είναι από τα πιο εκνευριστικά πράγματα σε ένα κόμικ.


post-3787-12874310449259_thumb.jpg


Είναι καλό και κακό κόμικ ταυτόχρονα. Δεν έχω αποφασίσει αν μου άρεσε ή όχι. Θέλω να διαβάσω και τη συνέχεια, αλλά δε θα δίσταζα να το ξεφορτωθώ από τη βιβλιοθήκη μου. Εκδόθηκαν στα αγγλικά 4 τόμοι, και ακολουθούν άλλοι 3 που παρουσιάζουν το περίεργο ζευγάρι 10 χρόνια μετά. Πρόκειται να γυριστεί και ταινία με σχετικά γνωστούς συντελεστές της Ιαπωνίας.


post-3787-12874310525953_thumb.jpg


Wiki
Παρεμφερές άρθρο
Manga Maniac

 

[mal type=manga id=3468]

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  13650
  • Group:  Members
  • Topic Count:  8
  • Content Count:  41
  • Reputation:   304
  • Achievement Points:  41
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4891 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Το συγκεκριμένο μάνγκα το έχω κατεβάσει από το ίντερνετ και έχω διαβάσει μέχρι και τον 6ο τόμο. Από ό,τι καταλαβαίνω δεν έχεις συνηθίσει να διαβάζεις μάνγκα (είναι αλήθεια πως κι εγώ στην αρχή δυσκολευόμουν, αλλά τώρα έχω συνηθίσει τόσο πολύ να διαβάζω από δεξιά στα αριστερά που μου είναι πλέον δύσκολο να διαβάζω τα υπόλοιπα κόμικς κανονικά!!!hit.gif ) Πάντως για τις ημιτελείς προτάσεις έχεις ένα δίκιο, είναι λίγο σπαστικό να προσπαθείς να θυμάσαι κάθε φορά πού ήταν το πρώτο μισό της πρότασης...αλλά είναι το σύνηθες στα μάνγκα, και κάπου το έχω συνηθίσει κι εγώ πλέον.

 

Η ιστορία του Usagi Drop μου άρεσε γιατί είναι πολύ ιδιαίτερη, διαφορετική από τα συνήθη μάνγκα που είναι είτε ιστορίες δράσης είτε ρομαντικές ιστορίες (κι αυτές έχουν τη χάρη τους και έχω διαβάσει ουκ ολίγες, αλλά καμιά φορά θέλει κανείς να διαβάσει κάτι πιο ψαγμένο). Θίγει τα προβλήματα αλλά και τις χαρές που συνεπάγεται το μεγάλωμα ενός παιδιού, χωρίς να εξιδανικεύει ούτε το παιδί ούτε τον - στην προκειμένη περίπτωση - άπειρο και αδέξιο γονιό. Και το σκίτσο του είναι ασυνήθιστο, κάπως πιο απλοϊκό από ότι συνήθως στα μάνγκα, για την ακρίβεια θυμίζει περισσότερο ευρωπαϊκό κόμικ. Παρεμπιπτόντως, αν νομίζεις πως αυτό το μάνγκα είχε πολλά ορθάνοιχτα στόματα...άστο καλύτερα, πού να δεις κάτι άλλα...

 

Μέχρι στιγμής έχει μεταφραστεί στα αγγλικά (από scanlators, όχι επίσημα) μέχρι και ο 6ος τόμος, ο οποίος δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα (βλ. και

Baka-Updates Usagi Drop Μπορείς να το βρεις και στο Mangatraders αν θέλεις να το διαβάσεις χωρίς τον κίνδυνο να κλαις τα λεφτά σου αν δε σου αρέσει. Μέχρι εκεί που έχει μεταφραστεί μέχρι στιγμής κάνει ένα πισωγύρισμα και αφηγείται ένα μέρος από τα δέκα χρόνια που είχε παραλείψει όπως προανέφερες.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.