Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mulan [ Μουλάν ] (1998)


smoken

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  6517
  • Group:  Members
  • Topic Count:  33
  • Content Count:  573
  • Reputation:   3065
  • Achievement Points:  573
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5689 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Mulan

 

post-6517-12839606203098_thumb.jpg

 

Η ταινία είναι βασισμένη στον κινέζικο θρύλο της Hua Mulan, της ηρωίδας από το ποίημα Ballad of Mulan γραμμένο τον 6ο αιώνα.
Η παραγωγή της ξεκίνησε το 1994 ύστερα από ταξίδι κάποιων καλλιτεχνικών υπευθύνων στην Κίνα για έμπνευση. Βγήκε στις αίθουσες το 1998 από την Disney. Η ταινία έλαβε καλές κριτικές, αγαπήθηκε από το κοινό, ξεπερνώντας τα 304 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις και προτάθηκε για ένα Όσκαρ.
Σκηνοθέτες ήταν οι Tony Bancroft και Barry Cook.

Η Disney μετά την επιτυχία της ταινίας θέλησε να δώσει συνέχεια γυρίζοντας το Mulan 2. Η ταινία βγήκε κατευθείαν σε dvd και δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

 

Υπόθεση

Η Fa Mulan είναι η μοναχοκόρη του βετεράνου πολεμιστή Fa Zhou. Ύστερα από την εισβολή των Ούννων στην Κίνα ο αυτοκράτορας διατάζει επιστράτευση και ο Fa Zhou παρά την ηλικία του και τα προβλήματα υγείας που έχει δε διστάζει να ανταποκριθεί. Η Mulan όμως αρνείται να το δεχτεί κι έτσι αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε άντρα και να πάρει τη θέση του πατέρα της.

Οι πρόγονοι της οικογένειας πιστεύοντας ότι η Mulan θα ατιμάσει την οικογένεια θέλουν να στείλουν τον Μεγάλο Πέτρινο Δράκο για να τη σταματήσει....

 

Έτσι δίνουν εντολή στον δράκο Mushu να τον ξυπνήσει εκείνος όμως στην προσπάθειά του σπάει το άγαλμα και για να αποφύγει τους μπελάδες παίρνει την θέση του Μεγάλου Πέτρινου Δράκου. Αλλά αντί να σταματήσει τη Mulan ο Mushu το βλέπει σαν μια ευκαιρία για δόξα και για να ανέβει στην ιεραρχία και να γίνει και πάλι Φύλακας Δράκος. Μαζί του πηγαίνει και ο Cri-kee, ο «τυχερός» γρύλλος.

Η Mulan ακολουθεί τις οδηγίες του Mushu για το πώς να συμπεριφέρεται ως άντρας αλλά φυσικά τα θαλασσώνει και μπαίνει στο στόχαστρο του Λοχαγού Li Shang που θέλει να την διώξει. Με σκληρή προπόνηση όμως και χρησιμοποιώντας το μυαλό της, αφού υστερεί σε δύναμη, καταφέρνει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του καθώς και των συντρόφων της Yao, Ling και Chien-Po που θα γίνουν οι καλύτεροι φίλοι της.

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης ο Λογαχός Li Shang ξεκινάει με το στράτευμα για να συναντήσει τις υπόλοιπες δυνάμεις του με αρχηγό τον πατέρα του, τον Στρατηγό Li. Όταν φτάνουν στο σημείο συνάντησης βρίσκουν τα αυτοκρατορικά στρατεύματα ξεκληρισμένα και η μονάδα του Λοχαγού είναι πια η μόνη ελπίδα της Κίνας. Κάπου εδώ όμως μπλέκεται και πάλι ο Mushu ο οποίος ανάβει κατά λάθος ένα κανόνι, καταστρέφει όλα τους τα πυρομαχικά και δίνει τη θέση τους στους Ούννους. Η Mulan χρησιμοποιεί το μοναδικό κανόνι που έσωσαν για να προκαλέσει χιονοστιβάδα και να θάψει τις ορδές των Ούννων στο χιόνι. Τραυματίζεται στη μάχη από τον Shan Yu, αρχηγό των Ούννων και όταν δέχεται ιατρική βοήθεια η ταυτότητά της αποκαλύπτεται και ο Λοχαγός Li Shang την διώχνει από το στράτευμα.

Ενώ η Mulan είναι έτοιμη να τα παρατήσει, βλέπει μια ομάδα Ούννων που έχουν επιζήσει και πηγαίνει στην Απαγορευμένη Πόλη για να ειδοποιήσει τον Αυτοκράτορα. Στην πόλη έχει ήδη ξεκινήσει γιορτή για την επιτυχή αντιμετώπιση της εισβολής και οι Ούννοι βρίσκουν ευκαιρία να απαγάγουν τον Αυτοκράτορα και να κλειστούν στο παλάτι. Η Mulan καταστρώνει ένα σχέδιο και με τη βοήθεια του Λοχαγού και των συντρόφων της σώζουν τον Αυτοκράτορα.

Ο Αυτοκράτορας σε αναγνώριση της συμβολής της Mulan θέλει να την κάνει διάδοχο του αλλά εκείνη αρνείται και επιστρέφει σπίτι. Λίγο μετά εμφανίζεται και ο Li Shang ακολουθώντας την συμβουλή του Αυτοκράτορα να μην αφήσει τέτοια γυναίκα να του φύγει. Οι πρόγονοι είναι ενθουσιασμένοι με την εξέλιξη αυτή και δίνουν στον Mushu την παλιά του θέση.

Και το πάρτι δεν αργεί να ξεκινήσει.

 

Χαρακτήρες

Fa Mulan
Η πρωταγωνίστρια της ταινίας. Είναι αγοροκόριστο, αδέξια, ανεξάρτητη, γεναία και αντιδραστική κι έτσι δυσκολεύεται να ταιριάξει στην κοινωνία που τη θέλει σεμνή και υπάκουη. Για το λόγο αυτό φοβάται ότι θα ντροπιάσει την οικογένειά της. Στο στρατό παρουσιάζεται ως ο γιός του Fa Zhou, Ping.

post-6517-12839608640516_thumb.jpg post-6517-12839608789143_thumb.jpg

Mushu - Cri-kee - Khan
Είναι δράκος σε μέγεθος σαύρας και για αυτό δύσκολα τον παίρνουν στα σοβαρά. Είναι συμφεροντολόγος και το μόνο που τον νοιάζει είναι να γίνει ξανά Φύλακας Δράκος. Στην εξέλιξη της ιστορίας γίνεται φίλος με τη Mulan και τη βοηθάει. Ο Cri-kee λειτουργεί σαν τη φωνή της λογικής και προσπαθεί να αποτρέψει τα σχέδια του Mushu προκαλώντας κόντρα ανάμεσά τους. Ο Khan είναι το άλογο της Mulan και αντιπαθεί τον Mushu!

post-6517-12839609121603_thumb.jpg post-6517-12839609230765_thumb.gif post-6517-12839609351832_thumb.jpg

Λοχαγός Li Shang
Προσπαθεί να είναι αντάξιος του πατέρα του του Στρατηγού Li. Αρχικά αντιπαθεί τη Mulan αλλά στη συνέχεια κερδίζει την εκτίμησή του και την ερωτεύεται.

post-6517-12839609665427_thumb.jpg

Yao - Chien-Po - Ling
Οι σύντροφοι της Mulan. Ο Yao Είναι κοντός αλλά με έντονο ταμπεραμέντο και μπλέκει συνεχώς σε καβγάδες. Ο Chien-Po είναι πιο ρομαντικός και νοιάζεται περισσότερο για το φαΐ, ενώ ο Ling είναι ο αστείος της παρέας.
Όταν αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητα του Ping απογοητεύονται αλλά η Mulan με την γενναιότητα που τη διακρίνει τους κερδίζει και πάλι.

post-6517-12839610005309_thumb.jpg

Shan Yu
Ο κακός της ταινίας. Είναι ο αρχηγός των Ούννων και θέλει να καταλάβει την Κίνα. Είναι πολεμοχαρής, αδίστακτος, εκδικητικός και έχει ένα γεράκι που χρησιμοποιεί ως ανιχνευτή.

post-6517-12839610358056_thumb.jpg

Fa Zhou - Fa Li -Γιαγιά Fa
Η οικογένεια της Mulan. Είναι προβληματισμένοι από τον χαρακτήρα της και στην αρχή της ταινίας προσπαθούν να τη «σουλουπώσουν» για να καταφέρει η προξενήτρα να της βρει γαμπρό.

post-6517-12839610663701_thumb.jpg post-6517-12839610771699_thumb.jpg

Chi-Fu
Σύμβουλος του Αυτοκράτορα, αυστηρός, τυπικός και μισογύνης. Στο τέλος της ταινίας ο Αυτοκράτορας προσφέρει στη Mulan τη θέση του Chi-Fu στο Συμβούλιο.

post-6517-12839611085525_thumb.jpg

 

Φωνές

Τόσο στην αγγλική απόδοση της ταινίας όσο και στην ελληνική μεταγλώττιση η φωνή του Mushu είναι αυτή που ξεχωρίζει. Ο Eddie Murphy είχε αναλάβει να δώσει τη φωνή του στον Mushu και τα κατάφερε εξαιρετικά. Το ίδιο και ο Πέτρος Φιλιππίδης με την φοβερή ερμηνεία του.
Μερικοί από τους ηθοποιούς που έδωσαν τις φωνές τους στους υπόλοιπους χαρακτήρες είναι οι Ming-Na, B.D. Wong, James Hong και Pat Morita ενώ στην ελληνική μεταγλώττιση οι Σοφία Καψάμπελη, Γιώργος Λιάντος, Άλεξ Παναγής, Σωτήρης Τζιμόπουλος, Ποίμης Πέτρου.
Τραγούδια για την ταινία ερμήνευσε η Christina Aguilera και στα ελληνικά η Δέσποινα Βανδή.

Γνωρίζατε ότι:
• η πρώτη ταινία βασισμένη στο θρύλο της Hua Mulan γυρίστηκε το 1927
• ένας κρατήρας στην Αφροδίτη έχει ονομαστεί Hua Mulan
• στην ταινία Lilo & Stitch η Nani έχει μία αφίσα της Mulan στο δωμάτιό της, ενώ στην ταινία Tarzan εμφανίζεται μία κούκλα του Little Brother, του σκύλου της Mulan
• μέσα στην ταινία είναι πολλές φορές κρυμμένο το κεφάλι του Μίκυ
• πολλά λογοτεχνικά βιβλία έχουν βασιστεί στον χαρακτήρα της ηρωίδας
• αρχικά προοριζόταν για ταινία μικρού μήκους με θέμα ένα καταπιεσμένο κορίτσι από την Κίνα που φεύγει με έναν πρίγκιπα για τη Δύση. Τελικά συνδύασαν το σενάριο αυτό με την ιστορία της Hua Mulan
• η εκτέλεση των τραγουδιών από την Christina Aguilera της έδωσε έναυσμα στην καριέρα της

Η Disney έχει συμφωνήσει στη δημιουργία live action ταινίας σε 3D και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβρη του 2010 στην Κίνα.

 

 

 

 

 

Δύο κρυμμένοι Μίκυ  :thinking:post-6517-12839619353517_thumb.jpg post-6517-12839619537691_thumb.jpg

 

                                                                                         Το ποίημα της Hua Mulan
                                                                                        post-6517-12839606593663_thumb.jpg

 

πηγές
wiki
imdb
disney wiki
κρυμμένοι Μίκυ

:cheers3:

 

=======================================================================================================================
Η παρακάτω προσθήκη/ενσωμάτωση πληροφοριών έγινε από τον Θρηνωδό
 
Μουλάν: Σοφία Καψαμπέλη (διάλογοι), Δέσποινα Βανδή (τραγούδι)
Σανγκ: Γιώργος Λιάντος (διάλογοι), Άλεξ Παναγής (τραγούδι)
Μούσου: Πέτρος Φιλιππίδης
Γιαο: Κώστας Μπακάλης
Πινγκ: Σωτήρης Τζιμόπουλος (διάλογοι), Ποίμης Πέτρου (τραγούδι)
Τσεν-Πο: Κώστας Φιλιππόγλου, Κώστας Βρεττός
Σαν-Γιου: Μανώλης Γιούργος
Φα-Ζου: Γιώργος Χριστόπουλος
Γιαγιά Φα: Χριστίνα Κουτσουδάκη
Προξενήτρα: Βιάμα Τσακίρη
1ος Πρόγονος: Ντίνος Σούτης
Τσι Φου: Γιάννης Παπαϊωάννου
Αυτοκράτορας: Θεόδωρος Δημητρίεφ
 
Επίσης συμμετείχαν οι: Πίνα Τριανταφύλλου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Ντίνος Δουλγεράκης, Ζανό Ντάνιας, Νικηφόρος Ηλιάδης, Μαρία Πλακίδη, Κώστας Γκίκας
 
Σκηνοθεσία: Ηλίας Πλακίδης
Μετάφραση: Ρενάτε Μούμουρη
Προσαρμογή: Μαρία Πλακίδη
Μουσική Επιμέλεια: Ηλίας Αχλαδιώτης, Χριστίνα Αργύρη
Στίχοι: Σωτήρης Κακίσης
Ηχογράφηση διαλόγων: Sierra post, Γιώργος Μικρογιαννάκης, Κώστας Γκίκας, Αργύρης Κανδήλης
Ηχογράφηση τραγουδιών: Sierra recordings, Παναγιώτης Ριζόπουλος
Παραγωγή ελληνικής μεταγλώττισης: Disney Character Voices International inc
 
Στα τραγούδια συμμετείχαν:
 
«Καμάρι όλων μας, εσύ»: Δέσποινα Βανδή, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Χορωδία
«Ποια είμαι;»: Δέσποινα Βανδή
«Λεβεντιά»: Δέσποινα Βανδή, Πέτρος Φιλιππίδης, Άλεξ Παναγής, Κώστας Βρετός, Κώστας Μπακάλης, Ποίμης Πέτρου, Χορωδία
«Αυτή που σ’αγαπά»: Δέσποινα Βανδή, Ποίμης Πέτρου, Κώστας Βρετός, Κώστας Μπακάλης, Γιάννης Παπαϊωάννου
 
Την ίδια εποχή στην Ελλάδα είχε στο σινεμά τον «Ταρζάν», ενώ σε βιντεοκασσέτα κυκλοφορούσαν τα: «Ζουζούνια», «Η μικρή γοργόνα» για 2η φορά(!), «Ο Βασιλιάς των λιονταριών 2: Το βασίλειο του Σίμπα»!
 
Ευχαριστούμε την imacmaria για τα στοιχεία της μεταγλώττισης που μας πρόσφερε στο ποστ #7.
 
:beer: 
 
[imdb=tt0120762]
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10438
  • Group:  Members
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  148
  • Reputation:   857
  • Achievement Points:  148
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5388 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Ένα έχω να δηλώσω για την ταινία: Τρελή μεταγλώττιση. :div:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120954
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

:wow: Βάσω, :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: :clap2: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

ΕΠΙΚΟ αφιέρωμα για μια ΕΠΙΚΗ ταινία, από τότε που η Ντίσνεϋ γύριζε ΕΠΗ!!!!!!! :div: Και η μεταγλώτιση είναι τρομερή, πραγματικά υποδειγματική!!!!!!!

 

 

Σχετικά με τη νέα live-action ταινία, δεν ξέρω αν θα έχει σχέση με την εν λόγω, γιατί θα είναι ανεξάρτητη παραγωγή. Όμως λογικά θα πάρει στοιχεία. :P Έχει ανακοινωθεί πως θα την σκηνοθετήσει ο Jan de Bont (Speed, Twister, Tomb Raider 2) ενώ τη Μουλάν θα ενσαρκώσει η Ziyi Zhang (Crouching Tiger Hidden Dragon, Rush Hour 2, Hero, House of Flying Daggers, 2046, Memoirs of a Geisha)! Επίσης γράφει πως μάλλον θα είναι έτοιμη το Γενάρη του 2011.

 

Πηγή: ComingSoon

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11903
  • Group:  Members
  • Topic Count:  14
  • Content Count:  343
  • Reputation:   1748
  • Achievement Points:  343
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5186 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

:cool: Φοβερή παρουσίαση!!! Αγαπημένη μου ταινία!!! Τι αναμνήσεις ξύπνησες τώρα!!! Αστεία με ωραίο σενάριο και φυσικά καλοσχεδιασμένη, όπως όλες τις Ντίσνευ άλλωστε ... :best:
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ο γιος μου πέρσι που την πρωτοείδε μου την ζήταγε να του βάζω να τη βλέπει κάθε μέρα επί μια εβδομάδα.

Με πολύ λίγες ταινίες έφαγε τέτοιο κόλλημα...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  6517
  • Group:  Members
  • Topic Count:  33
  • Content Count:  573
  • Reputation:   3065
  • Achievement Points:  573
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5689 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Μέχρι κι εμένα μου κόλλησε να την ξαναδώ τώρα :D

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 7 months later...

  • Member ID:  13440
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  101
  • Content Count:  3476
  • Reputation:   28905
  • Achievement Points:  3476
  • Days Won:  12
  • With Us For:  4907 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  38

Μετά την εξαιρετική παρουσίαση :clap2: που έγινε αφορμή για να ξεσκονίσω τις βιντεοταινίες μου :clean: , παρουσιάζω τα ανιαρά στοιχεία της μεταγλώτισης! :bash:

 

Μουλάν: Σοφία Καψαμπέλη (διάλογοι), Δέσποινα Βανδή (τραγούδι)

Σανγκ: Γιώργος Λιάντος (διάλογοι), Άλεξ Παναγής (τραγούδι)

Μούσου: Πέτρος Φιλιππίδης

Γιαο: Κώστας Μπακάλης

Πινγκ: Σωτήρης Τζιμόπουλος (διάλογοι), Ποίμης Πέτρου (τραγούδι)

Τσεν-Πο: Κώστας Φιλιππόγλου, Κώστας Βρεττός

Σαν-Γιου: Μανώλης Γιούργος

Φα-Ζου: Γιώργος Χριστόπουλος

Γιαγιά Φα: Χριστίνα Κουτσουδάκη

Προξενήτρα: Βιάμα Τσακίρη

1ος Πρόγονος: Ντίνος Σούτης

Τσι Φου: Γιάννης Παπαϊωάννου

Αυτοκράτορας: Θεόδωρος Δημητρίεφ

 

Επίσης συμμετείχαν οι: Πίνα Τριανταφύλλου, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Ντίνος Δουλγεράκης, Ζανό Ντάνιας, Νικηφόρος Ηλιάδης, Μαρία Πλακίδη, Κώστας Γκίκας

 

Σκηνοθεσία: Ηλίας Πλακίδης

Μετάφραση: Ρενάτε Μούμουρη

Προσαρμογή: Μαρία Πλακίδη

Μουσική Επιμέλεια: Ηλίας Αχλαδιώτης, Χριστίνα Αργύρη

Στίχοι: Σωτήρης Κακίσης

Ηχογράφηση διαλόγων: Sierra post, Γιώργος Μικρογιαννάκης, Κώστας Γκίκας, Αργύρης Κανδήλης

Ηχογράφηση τραγουδιών: Sierra recordings, Παναγιώτης Ριζόπουλος

Παραγωγή ελληνικής μεταγλώττισης: Disney Character Voices International inc

 

Στα τραγούδια συμμετείχαν:

 

«Καμάρι όλων μας, εσύ»: Δέσποινα Βανδή, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Χορωδία

«Ποια είμαι;»: Δέσποινα Βανδή

«Λεβεντιά»: Δέσποινα Βανδή, Πέτρος Φιλιππίδης, Άλεξ Παναγής, Κώστας Βρετός, Κώστας Μπακάλης, Ποίμης Πέτρου, Χορωδία

«Αυτή που σ’αγαπά»: Δέσποινα Βανδή, Ποίμης Πέτρου, Κώστας Βρετός, Κώστας Μπακάλης, Γιάννης Παπαϊωάννου

 

Την ίδια εποχή στην Ελλάδα είχε στο σινεμά τον «Ταρζάν», ενώ σε βιντεοκασσέτα κυκλοφορούσαν τα: «Ζουζούνια», «Η μικρή γοργόνα» για 2η φορά(!), «Ο Βασιλιάς των λιονταριών 2: Το βασίλειο του Σίμπα»!

 

Το εξώφυλλο της βιντεοκασέτας (και πηγή μου):

post-13440-13039988963456_thumb.jpg

 

Σε ευχαριστώ smoken! :congrats:

 

Όσο για την live έκδοση της ταινίας δεν έχει βγει κάποια καινούργια πληροφορία και ας πέρασε ο Γενάρης! Το μόνο που βρήκα ήταν αυτά:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Mulan_(2011_film)

 

http://www.trailershut.com/movie-trailers/3129-mulan-trailer.html

 

:cheers5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 years later...

  • Member ID:  29286
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  208
  • Reputation:   1057
  • Achievement Points:  208
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3982 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 years later...

  • Member ID:  23222
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  194
  • Content Count:  3502
  • Reputation:   24616
  • Achievement Points:  3325
  • Days Won:  6
  • With Us For:  4557 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

:new:  Disney’s Live-ActionMulan’ Sets Release Date. The movie will hit theaters on 2 November 2018.          :havefun:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 months later...

  • Member ID:  23222
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  194
  • Content Count:  3502
  • Reputation:   24616
  • Achievement Points:  3325
  • Days Won:  6
  • With Us For:  4557 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

:new:  Niki Caro Directing Disney's Live-Action Mulan.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 year later...

  • Member ID:  23222
  • Group:  Moderator
  • Topic Count:  194
  • Content Count:  3502
  • Reputation:   24616
  • Achievement Points:  3325
  • Days Won:  6
  • With Us For:  4557 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 year later...

  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6341 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Δεν έχω δει το κινούμενο. Είδα όμως το live action. Επιεικώς άθλιο. :) Για ηλίθια πεντάχρονα και αν. Εχω δει πολύ καλύτερες κινέζικες πολεμικές ταινίες. Το μόνο θετικό της ταινίας τα έντονα χρώματα που θύμιζαν κινούμενο και σε κάποιες φάσεις αναρωτιόμουν άμα έβλεπα 3D animation. 

 

5/10 με επιείκεια... :)

 

:cheers5: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  24985
  • Group:  Members
  • Topic Count:  33
  • Content Count:  1017
  • Reputation:   6579
  • Achievement Points:  1018
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4372 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

Είδα και τη νέα Μουλάν, θετικότατα προϊδεασμένος κόντρα στο άδικο θάψιμο που έχει φάει και δεν το μετάνιωσα. Εννοείται ότι η όποια σύγκριση με την πρωτότυπη ταινία δεν έχει καν νόημα, ποτέ και κανένα live action ρημέικ δεν πρόκειται να αγγίξει την ποιότητα και την μαγεία που είχαν οι ορίτζιναλ ταινίες. Ωστόσο βρήκα την Μουλάν τιμιότατη σ' αυτό που έκανε, ίσως και περισσότερο τίμια από τα άλλα live action ρημέικ. Για μένα όταν επιχειρείς να μεταφέρεις στην μεγάλη οθόνη μια animated ταινία, έχεις μπροστά σου δυο δρόμους, είτε να ακολουθήσεις καρέ-καρέ το πρωτότυπο υλικό, είτε να το διασκευάσεις δίνοντας την ίδια ιστορία μέσα από διαφορετικό πρίσμα. Προσωπικά ανέκαθεν υποστήριζα την καρέ-καρέ αντιγραφή, αλλά είδα ότι η Disney δεν είναι πρόθυμη να το κάνει, απλά γιατί δεν εξυπηρετεί την πολιτική της ατζέντα και το όλο αποστειρωμένο family friendly χαρακτήρα που χτίζει. Αν λοιπόν η επιλογή μου είναι να βλέπω τον Αλαντίν που ξέρω, αλλά με έναν Τζαφάρ από τα λιντλ και έναν Ιάγο που είναι σαν να μην είναι ή να βλέπω το Lion King να 'ναι παντελώς άνευρο και άψυχο μη τυχόν και χαλάσει ο ρεαλισμός, τότε χίλιες φορές δώσε μου μια διασκευή να πω οκ τα πετάς όλα και εξιστορείς την ιστορία σε νέες βάσεις. Η Μουλάν νιώθω ότι μου έδωσε αυτό ακριβώς. Οκ ναι, ο βασικός κορμός είναι ίδιος, η ταινία άνετα χωρίζεται στα ίδια κεφάλαια ας το πούμε, αλλά η εκτέλεση και η εξέλιξη των κεφαλαίων είναι όλα διαφορετικά. Σε αρκετά σημεία δυστυχώς υστερούσε ερμηνευτικά, ειδικά αν τη συγκρίνουμε με τις ερμηνείες της Έμα Γουάτσον ή της Ναόμι Σκοτ που είχαν περισσότερο πάθος και δυναμισμό, αλλά από την άλλη σεναριακά ίσως να 'ναι και η μόνη ταινία που άξιζε σαν ρημέικ γιατί έδωσε κάτι διαφορετικό και γιατί θεώρησε προτιμότερο να μην αγγίξει τα πιο αξιομνημόνευτα στοιχεία της ταινίας κιν. σχεδίων, όπως ο Μούσου, συγκεκριμένες σκηνές που μας έχουν μείνει, τα τραγούδια κλπ., παρά να τα αλλοιώσει και να τα στριμώξει στις σύγχρονες επιταγές του Χόλιγουντ. Αντ' αυτού πρόσθεσε μέσα κάποια άλλα στοιχεία από την κινεζική μυθολογία και παράδοση, όπως ο Φοίνιξ και το Τσι. Το τελικό αποτέλεσμα θα έλεγα ότι ήταν ένα κράμα της Μουλάν και του κλασικού μοτίβου ταινιών φαντασίας από τα 90ς με τον εκλεκτό ασιάτη ή και λευκό που σώζει τη χώρα, τον κόσμο κλπ, από μια διαβολική απειλή. Από την αρχική ταινία ένιωσα να μου λείπουν τρία τινά: η σκηνή της εκπαίδευσης με το γνωστό τραγουδάκι, που θα ήθελα να υπήρχε έστω και μόνο σαν μουσικό ντύσιμο της σκηνής χωρίς λόγια, ένας πιο γήινος αυτοκράτορας και η σκηνή που όλη η Κίνα υποκλίνεται στη Μουλάν. Κατά τ' άλλα έμεινα ευχαριστημένος, πέρασα καλά και από μένα είναι ένα 7.5 με πιθανότητα να γίνει 8 στην IMDB.
 
Επεξεργασία από BATNICK
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 months later...

  • Member ID:  37040
  • Group:  Members
  • Topic Count:  9
  • Content Count:  139
  • Reputation:   266
  • Achievement Points:  139
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1171 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

αγαπημένη ταινία

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.