Μετάβαση στο περιεχόμενο

Captain Thunder and The Holy Grail / El Capitán Trueno y El Santo Grial (2011)


ramirez

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2298
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1596
  • Content Count:  5019
  • Reputation:   34448
  • Achievement Points:  5027
  • Days Won:  14
  • With Us For:  6159 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

678.jpg  123.jpg

 

Σύμφωνα με αυτό το site, η παραγωγή της αναμενόμενης ταινίας του Τρουένο ξεκόλλησε επιτέλους, αν και δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες (κάποια στιγμή μέσα στο 2011). Το φιλμ θα γυριστεί σε 3D, σκηνοθέτης είναι ο Antonio Hernandez (“Los Borgia”) και πρωταγωνιστές οι

 

post-2298-12801659685172_thumb.jpg  post-2298-12801659303174_thumb.jpg  post-2298-12801661012441_thumb.jpg

                               Sergio Peris-Mencheta ("Trueno")               Elsa Pataky ("Siegfried")                         και ο σφυροβόλος Manuel Martinez ως Γολιάθ

                                                                                                                                                                    (βρήκα και ένα σχετικό αρθράκι σε αθλητική εφημερίδα).

 

 

 

[imdb=tt1233259]

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11535
  • Group:  Members
  • Topic Count:  8
  • Content Count:  35
  • Reputation:   362
  • Achievement Points:  35
  • Days Won:  2
  • With Us For:  5255 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  56

ΚΑΠΙΤΑΝ ΤΡΟΥΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ

 

el_capitan_trueno.jpg

 

Χαίρομαι που ο φίλος Ramirez (φίλε πρέπει να έχουμε τηλεπάθεια) άνοιξε το θέμα Ο Σύνδεσμός μου που ετοίμαζα εδώ και μήνες και είχα σκοπό να δημοσιεύσω, αλλά ποτέ δεν έκανα. Κάτι σαν την ταινία δηλαδή που όλο λένε αλλά… Τελικά όμως θα γίνει πραγματικότητα (και το θέμα μου και η ταινία) για να χαρούμε και εμείς, τα παιδία ενός κατώτερου θεού. Όσοι δηλαδή είμαστε φανατικοί κόμικ ηρώων όχι τόσο διαδεδομένων. Τα γυρίσματα ξεκινούν 16 Αυγούστου και θα διαρκέσουν εννέα εβδομάδες.

 

Αρχικά υπήρχε ως σκέψη από την 10ετία του 90. Στις αρχές του 2000 άρχισε να σχεδιάζεται και τώρα επιτέλους ξεκινούν τα γυρίσματα. Το σενάριο περιγράφει τις περιπέτειες της 4άδας που έχουν ως αποστολή να βρουν το άγιο δισκοπότηρο και να το μεταφέρουν στο βασιλιά της Ισπανίας (αμάν μ’ αυτό το λαό. Δεν έχει αφήσει κούπα για κούπα. CHAMPION’S LEAGUE, UEFA, EURO, MUNDIAL και τώρα θέλουν και το Santo Grial!!! Κι όλο τους Καταλανούς βάζουν να τραβάνε το κουπί. Οι άλλοι ραχάτι….). Το άγιο δισκοπότηρο είναι και το θέμα στα πρώτα τεύχη της θρυλικής σειράς, αλλά η ταινία δε θα ακολουθήσει πιστά το κόμικ, όπως συνήθως γίνεται μιας και θα επεκταθεί και θα μπλέξει κι άλλες ιστορίες. Από τη στιγμή όμως που στους κακούς θα υπάρχει και ο χαρακτήρας του Sir Black με κάνει να υποθέσω ότι τα πρώτα τεύχη θα είναι οδηγός. Άγνωστο αν θα διατηρηθούν οι αναχρονισμοί που γίνονταν ποιητική αδεία, όπως το αερόστατο στα 1200 μ.Χ., τα προϊστορικά θηρία κλπ.

 

Όπως έχω πει στα θέματα που έχω ανοίξει για τον Καπιτάν Τρουένο, θεωρείται ο πιο σπουδαίος κόμικ ήρωας στην Ισπανία και ειδικά στη Βαρκελώνη (λεπτομέρειες για να μην επαναλαμβάνομαι στα Ο Σύνδεσμός μου,Ο Σύνδεσμός μου). Για το λόγο αυτό η ταινία θα είναι μια υπερπαραγωγή στο στυλ του Χόλυγουντ. Θα κοστίσει 15.000.000 και θα είναι η ακριβότερη και η πρώτη 3D παραγωγή της Ισπανίας. Στόχος τους μάλιστα είναι η διεθνή αγορά όπου προβλέπεται να κυκλοφορήσει μεταγλωττισμένο με τη διανομή να έχει αναλάβει η Disney.

 

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού άλλαξαν πολλές φορές οι συντελεστές της ταινίας. Από τον σκηνοθέτη που αρχικά ήταν ο Toledo για να ακολουθήσουν ο Juanma Bajo Ulloa, ο Daniel Calparsoro, πριν καταλήξουν στον Antonio Hernandez («Στην πόλη χωρίς όρια", "Λισσαβώνα", "Los Borgia"). Παραγωγός σταθερά ο Pau Vergara. Στο σενάριο ακούγεται ότι θα βοηθήσει και ο δημιουργός του, ο Víctor Mora.

Για το ρόλο του ήρωα αρχικές σκέψεις υπήρχαν για κάποιον ισπανό με διεθνή καριέρα όπως ο Antonio Banderas (έπαιξε παρόμοιο ρόλο στον 13ο Πολεμιστή) ή ο Javier Bardem, αλλά απορρίφτηκαν καθώς το κασέ τους ξεπερνούσε τον προϋπολογισμό του φιλμ! Έτσι αποφασίστηκε να προσλάβουν κάποιο νεαρό φέρελπι ισπανό ηθοποιό, αλλά άγνωστο εκτός Ισπανίας. Τελικά επιλέγει ο άγνωστος Álex González για να αντικατασταθεί κι αυτός με τη σειρά του από τον SERGIO PERIS MENCHETA(Resident Evil: Afterlife) γεγονός που ικανοποίησε τους οπαδούς του «El Capi».

 

23844507390940493612.jpg

 

Για το ρόλο της Ζίγκριντ οι παραγωγοί από την πρώτη στιγμή είχαν συμφωνήσει με την Elsa Pataky (δεν υπάρχουν ελληνικές ρίζες καρατσεκαρισμένο από συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα) η οποία θεωρείται η πιο όμορφη γυναίκα στην Ισπανία και θα αποτελούσε τον κράχτη για την ταινία, καθώς ήταν η μόνη από τους συντελεστές που είναι γνωστή έξω από τα σύνορα. Περισσότερο celebrity παρά ηθοποιός, σύντροφος του οσκαρούχου Adrien Brody, απασχολεί περισσότερο εκπομπές τύπου Τατιάνας και Λαμπίρης παρά τους σινεφίλ. Προσωπικά τη θυμάμαι στη σειρά της ΝΕΤ "Queen Of Swords" όπου είχε 2ο ρόλο αν και μερικές φορές έκλεβε την παράσταση από την επίσης πανέμορφη πρωταγωνίστρια Tessie Santiago, φυσικά όχι λόγω υποκριτικού ταλέντου. Επίσης έπαιζε στο «Snakes on a Plane» με τον Samuel L. Jackson, για όσους βλέπουν αυτό το είδος ταινιών. Μάλιστα στα φόρουμ που παρακολουθώ, περισσότερο απασχολούσε τους οπαδούς του κόμικ ποια θα ενσαρκώσει τη Ζίγκριντ παρά τον Καπιτάν, μιας και μαζί με την Κλαύδια του ελ Ζαμπάτο αποτελούσαν τους πρώτους χάρτινους πλατωνικούς έρωτες των παιδιών στην Ισπανία. Τελικά ακόμα και αυτή η επιλογή άλλαξε πριν ένα μήνα καθώς θα συμμετάσχει στο «Fast and Furious 5».

 

sigrit-elsa.jpgElsa-Pataky-ser%C3%A1-Sigrid-300x300.jpgespectadores.net.wp-content.Elsa_Pataky09_thumb.jpg

 

Τη θέση της, λόγω του ότι τα γυρίσματα αρχίζουν άμεσα, πήρε η ουκρανή ηθοποιός NATASHA YAROVENKO (Habitación en Roma), η οποία συμμετείχε ήδη στο καστ, παίζοντας την Αριάδνη μια αντίζηλο και εχθρό της Ζίγκριντ. Θεωρείται καλύτερη ηθοποιός αν και η Pataky έφερνε πιο πολύ σε Βίκινγκ βασίλισσα (με εξαίρεση το ύψος, τάπα η κυρία).

 

613899803EC99E191B4C35FB09E25.jpg

 

Για το ρόλο του Γολιάθ επιλέγει, αυτή τη φορά χωρίς αλλαγές ο MANUEL MARTÍNEZ “MANOLÓN” επίσης παγκοσμίως γνωστός αλλά όχι ως ηθοποιός αλλά ως… αθλητής. Πρώην σφαιροβόλος, ολυμπιονίκης και με μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στίβου. Δεν είναι ξένος με το σινεμά καθώς μεταξύ άλλων κρατούσε ένα μικρό ρόλο στο θρίλερ των 90ς «Stigmata» αφού εγκαταλείποντας τον αθλητισμό είπε να κάνει τον ηθοποιό (θα πήγαινε στο Dancing with the stars, αλλά υπήρχε πρόβλημα πώς να τον σηκώσει ψηλά η μπουμπούκα). Στα φόρουμ, από τη στιγμή που δε μπορεί ο Μπαντ Σπένσερ να παίξει το ρόλο του λαίμαργου γίγαντα, θεωρούν τον MANOLÓN ως τον ιδανικό για να αναπαραστήσει τον κολλητό φίλο του Καπιτάν Τρουένο (Στα αρχικά σχέδια υπήρχε γι’ αυτό το ρόλο σκέψη για τον Javier Bardem, καθώς από τότε είχε χαμαιλεόντιες ικανότητες στους ρόλους, αλλά μετά το Όσκαρ ξεχάστηκε κάθε σκέψη…)

 

1260892695_0.jpg

 

Τέλος για το ρόλο του μικρού ορφανού Κρίσπιν, μιας που ο Βασιλάκης ο Καΐλας έχει μεγαλώσει επιλέγει ο ADRIÁN LAMANA, αγνώστων λοιπών στοιχίων. Η επιλογή του έγινε μόλις πριν ένα μήνα. Εγώ πάντως θα προτιμούσα τον Μέσι ή τον Ινιέστα , άντε τον Πέντρο … (Μπάρτσα για να μην ξεχνιόμαστε…)

 

2whqpmf.jpg

 

Επίσης το καστ συμπληρώνουν οι: GARY PIQUER (Sir Black, ο ιππότης σταυροφόρος που προσπαθεί να κλέψει το άγιο δισκοπότηρο στο 3ο τευχος), ASIER EXTEANDÍA (Hassan, Σαρακηνός εχθρός του ελ καπί στα πρώτα επεισόδια), JENNIFER ROPE (Ariadna αντίζηλος της Ζίγκριντ, δεν υπάρχει στο κόμικ), ALEJANDRO JORNET (Morgano, ο μάγος εφευρέτης που εμφανίζεται συχνά στις περιπέτειες στο κόμικ) και σε μικρότερους ρόλους οι Jon Bermúdez, Emilio Buale, Antonio Chamizo και Xavi Murua (μη ρωτάτε λεπτομέρειες εγώ γίδια βόσκαγα…). Η παρουσία του μάγου Morgano αφήνει υποσχέσεις (για παρουσία της κόρης του Grune, μιας ακόμη καλλονής αντίζηλου της Ζίγκριντ) ή απειλές (για αναχρονιστικά γκάτζετ… όπως αερόστατα, μηχανές , ρομπότ κλπ).

 

Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση θα έχει ο βετεράνος Felix Murcia (νικητής πέντε Γκόγια), ενώ πολύ σημαντικό γεγονός θεωρείται η παρουσία στα ειδικά εφέ του RICARDO CRUZ "Richard", υπεύθυνου για ταινίες όπως "Το βασίλειο των ουρανών", "The Chronicles of Narnia" και "Prince of Persia " γεγονός που προοιωνίζει το στυλ της ταινίας.

 

Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Ισπανία στο χωριό του Αλμοδοβάρ. Ευτυχώς όπως λένε οι φανατικοί οπαδοί του Καπιτάν Τρουένο που δε θα έχει ο ίδιος τη σκηνοθεσία γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση, ο Καπιτάν Τρουένο θα ήταν ένας παιδεραστής που θα κακοποιούσε τον μικρό ορφανό Κρίσπιν, η Ζίγκριντ μια λεσβία που θα απολάμβανε τον έρωτα της με τη Ζαίντα τη γυναίκα του Γκούνταρ, εκμεταλλευόμενες την απουσία των συζύγων τους στα ξένα και ο Γολιάθ μια τραβεστί που θα αναζητούσε επιχορηγήσεις για τη χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου (το τελευταίο υποθέτω το λένε λόγω της ενδυμασίας του…). Παρεμπιπτόντως έχουν τεθεί και τέτοια ζητήματα κατά καιρούς. Α ρε Μπάτμαν για να παίζεις τις πιτσικουλιές με τον Ρόμπιν, τους έχει πάρει όλους η μπόρα…

 

Οι οπαδοί του Καπιτάν Τρουένο βέβαια φοβούνται μήπως η ταινία γίνει αμερικανιά και δε σεβαστεί τον αγαπημένο κόμικ ήρωα που είχε και πολιτικό υπόβαθρο στα χρόνια του Φράνκο. Παρόλα αυτά περιμένουμε με ανυπομονησία την έξοδο της επιτέλους, για να δούμε λίγο χαρά και μείς οι «truenofilos και jabatofilos» (ελπίζω να υπάρχουν κι άλλοι εδώ…). Αν η ταινία πάει καλά εισπρακτικά (εκτός Ισπανίας γιατί εντός είναι σίγουρο) θα ακολουθήσει και σίκουελ ενώ πιθανολογείται και δημιουργία ταινίας για τον άλλο μεγάλο κόμικ Ίβηρα, τον Ελ Ζαμπάτο. Άντε να παίρνουμε σειρά και μείς οι ανύπαντρες.

 

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΑΣΤ (ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΑΛΙ...)

 

capitan.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  11535
  • Group:  Members
  • Topic Count:  8
  • Content Count:  35
  • Reputation:   362
  • Achievement Points:  35
  • Days Won:  2
  • With Us For:  5255 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  56

Η ταινία έκανε τα πρώτα βήματα της στο φεστιβάλ των Καννών πριν κάποια χρόνια, όπου την προμόταραν οι παραγωγοί και οι τότε επιλεγμένοι συντελεστές Alejandro Toledo(Σκηνοθέτης) και Elsa Pataky(Ζίγκριντ).

 

Elsa-Pataky-presenta-El-Capitan-Trueno-en-Cannes_noticia_main.jpg

 

Στο φεστιβάλ μάλιστα παρουσιάστηκε κι ένα κλιπάκι σαν τρέιλερ της ταινία για τους ενδιαφερόμενους.

 

 

Φυσικά ήταν μόνο για διαφημιστικούς σκοπούς, καθώς ο τύπος του δε θα είχε σχέση με την μελλοντική παραγωγή και επίσης δε συμμετείχαν οι ηθοποιοί. Αποτέλεσμα ήταν να ενδιαφερθεί η Disney η οποία φρόντισε να αγοράσει τα δικαιώματα διανομής και να ανάψει έτσι το πράσινο φως. Βασικό παράγοντα στην προώθηση του σχεδίου έπαιξε η επιτυχία της ταινίας «Το βασίλειο των ουρανών», ως πιο κοντινή μιας και ο Καπιτάν Τρουένο δρα την εποχή των σταυροφοριών. Παράλληλα κυκλοφόρησαν και οι πρώτες αφίσες της ταινίας.

 

cartel_filmax.jpgteaser4.jpg

 

Το σκηνικό λοιπόν έχει στηθεί και τα γυρίσματα ξεκίνησαν. Ας ελπίσουμε αίσιο τέλος…

 

3335310515_3127475a43_b.jpgcastillodeburgalimarcastillo01.jpg

 

 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 6 months later...

  • Member ID:  11535
  • Group:  Members
  • Topic Count:  8
  • Content Count:  35
  • Reputation:   362
  • Achievement Points:  35
  • Days Won:  2
  • With Us For:  5255 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  56

Παρά την οικονομική κρίση που χτύπησε και τον ισπανικό κινηματογράφο, τα γυρίσματα του «Capitán Trueno y El Santo Grial» συνεχίζονται. Άντε να δούμε χαρά και μείς τα παιδιά ενός κατώτερου (κόμικ) θεού…

 

post-11535-12992217414937_thumb.jpgpost-11535-12992217746563_thumb.jpgpost-11535-12992217927713_thumb.jpgpost-11535-12992218155688_thumb.jpgpost-11535-12992218333473_thumb.jpgpost-11535-12992219048991_thumb.jpgpost-11535-12992218566362_thumb.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 5 weeks later...

  • Member ID:  11535
  • Group:  Members
  • Topic Count:  8
  • Content Count:  35
  • Reputation:   362
  • Achievement Points:  35
  • Days Won:  2
  • With Us For:  5255 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  56

Τα γυρίσματα συνεχίζονται…

 

http://www.youtube.com/watch?v=6iSs5sKqOz4

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  11535
  • Group:  Members
  • Topic Count:  8
  • Content Count:  35
  • Reputation:   362
  • Achievement Points:  35
  • Days Won:  2
  • With Us For:  5255 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  56

Με την ταινία σχεδόν να έχει ολοκληρωθεί, έγινε η παρουσία του τρέιλερ και των αφισών στο «Σαλόνι των κόμικς» στη Βαρκελώνη.

 

 

Παρών και ο δημιουργός του κόμικ Victor Mora.

 

1.jpg2.jpg3.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 5 months later...

  • Member ID:  11535
  • Group:  Members
  • Topic Count:  8
  • Content Count:  35
  • Reputation:   362
  • Achievement Points:  35
  • Days Won:  2
  • With Us For:  5255 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  56

Η ταινία επιτέλους βγήκε στις αίθουσες της Ισπανίας αυτή την εβδομάδα. Για Ελλάδα δεν ξέρω αλλά το βλέπω λίγο χλωμό. Μάλλον στο βίντεο κλαμπ. Τουλάχιστον αν πάει καλά εισπρακτικά θα υπάρχει συνέχεια και πιθανόν μια μεγαλύτερη διανομή. Και ίσως συμπαρασύρει τους παραγωγούς για μεταφορά στη μεγάλη οθόνη των άλλων δυο δημιουργημάτων του Μόρα. Ελ Ζαμπάτο και Σιδερένιος Κουρσάρος.

 

Τα σχόλια που βλέπω στο διαδίκτυο είναι ανάμεικτα αλλά μάλλον προς το θετικό. Βασικά είναι σαν τη μπάλα. Πολλοί προπονητές με δική τους άποψη για το πώς έπρεπε να μεταφερθεί. Σενάριο, ηθοποιοί κλπ. Το καλό είναι ότι επιτέλους μια αναμονή 20 και βάλε ετών, πήρε τέλος. Ελπίζω το παράδειγμα των Ισπανών να το επακολουθήσουν και άλλες χώρες με διάσημα κόμικ.

 

Το τρέιλερ

 

 

Και μια ιστοσελίδα που ο δημιουργός της εκτός του ότι σχεδιάζει ερασιτεχνικά και κάποιες ιστορίες του καπετάνιου… unofficial βέβαια που λένε και στο χωριό μου, περιλαμβάνει ότι κινείται γύρω από τον Καταλανό (για να μην παίρνουν θάρρος και τα γατάκια της Ρεάλ…) ήρωα.

 

http://amigosdeelcapitantrueno.blogspot.com

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Γάντζος changed the title to Captain Thunder and The Holy Grail / El Capitán Trueno y El Santo Grial (2011)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.