Μετάβαση στο περιεχόμενο

CitizenX

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Τίτλος:
ΦΟΥΣΚΕΣ
Σενάριο/Kείμενα:
Διάφοροι
Σχέδιο:
Διάφοροι
Hμερ. έκδοσης:
2002
Εξώφυλλα:
1 + 1 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
1
Κατηγορία:
Αυτοτελές
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με μαλακό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Πολυθεματικό
Μέγεθος:
17.0 x 24.0
Σελίδες:
140
Χρώμα:
Ασπρόμαυρο (ΑΜ)
Προέλευση:
Ελληνική

  • Member ID:  7777
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  43
  • Content Count:  863
  • Reputation:   6053
  • Achievement Points:  863
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5610 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  47

tn_FOUSKES_0001.jpg tn_FOUSKES_0001z.jpg

 

 

Η 2η έκθεση κόμικς που διοργάνωσε η ομάδα νέων (τότε) δημιουργών κόμικς Ένατη Διάσταση, στα πλάισια της Φοιτητικής Εβδομάδας 2002, είχε τον τίτλο "Φούσκες" και τα έργα της έκθεσης απαρτίζουν το ομώνυμο λεύκωμα/κατάλογο που παρουσιάζεται πάντα στα εγκαίνια της έκθεσης. Η έκθεση έγινε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στην αίθουσα του νέου (τότε) αναγνωστηρίου της Φιλοσοφικής του Α.Π.Θ.(πριν γεμίσει με ράφια και παραδοθεί στο φοιτητικό κοινό), υποστηρίχθηκε οικονομικά από το πανεπιστήμιο και τους συμμετέχοντες και φιλοξένησε και τα βραβευμένα έργα του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κόμικς του περιοδικού 9 της Ελευθεροτυπίας.

Όσοι παρακολουθείτε την ελληνική σκηνή κόμικς θα αναγνωρίσετε πολλά από τα ονόματα των συμμετεχόντων, οι οποίοι ήταν πραγματικά πολλοί, για τα δεδομένα της εποχής και τολμώ να πω πως το συγκεκριμένο άλμπουμ ήταν το μεγαλύτερο άλμπουμ με κόμικς Ελλήνων δημιουργών που είχε κυκλοφορήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή (τουλάχιστον δεν έχω κάποιο άλλο υπόψη μου). Ενοείται πως η αίσθηση της "πρωτόλειας δημιουργίας" πλανάται,σε γενικές γραμμές, πάνω από τις σελίδες του αλλά θεωρώ πως το συνολικό αποτέλεσμα έχει μια αξιόλογη, ακατέργαστη δυναμική και, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί μαζί με τα άλμπουμ Σημεία και Τέρατα, Giocco di China και Η Εννάτη μια από τις δυνατότερες, στο σύνολο τους, στιγμές αυτής της 11τομης σειράς καταλόγων. Το άλμπουμ τυπώθηκε σε 1500 άντίτυπα και είναι εξαντλημένο εδώ και αρκετά χρόνια, κυρίως, λόγω της πολύ χαμηλής τιμής που διατείθονταν (2 ευρώ για 140 σελίδες!).

Το πολύ όμορφο εξώφυλλο εικονογράφησε ο Βασίλης Γκοκτζιλάς, ενώ στο οπισθόφυλλο φιγουράρουν η αφίσσα της έκθεσης (σε σχέδιο Χρήστου Σταμπουλή και χρώμα Μελίνας Παπαδοπούλου)και τα flyers που διαφήμιζαν την εκδήλωση (δύο από τον Βασίλη Γκογκτζιλά, δύο από τον Πέτρο Χριστούλια και ένα από τη Μελίνα Παπαδοπούλου). Για την ιστορία, να σημειώσω πως εδώ δημοσιεύθηκε και η τελευταία ιστορία της εξαιρετικά σύντομης "καριέρας" μου (εδώ γελάμε) ως δημιουργού κόμικς, σε σχέδιο του απίστευτα ταλαντούχου (αλλά εξαφανισμένου) Σωτήρη Γιουβανόπουλου.

Ακολουθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων:

Γιώργος Αγγελίδης, Μάρθα Ανδρεάδη, Παύλος Γενίτσαρης, Χριστίνα Γεωργιάδου, Σωτήρης Γιουβανόπουλος, Βασίλης Γκογκτζιλάς, Νίκος Δαλαμπύρας, Μάριος Δεδούκος, Γιώργος Δουτσιόπουλος, Μαρία Έξαρχου, Σταμάτης Ζαβρακλής, Χρήστος Ζαμπάρας, Τάσος Ζαφειριάδης, Λίλιαν Θωμαδάκη, Κώστας Ιλιέφ, Θοδωρής Ιώβης, Μαρία Καλογεροπούλου, Σταύρος Κιουτσιούκης, Αλέξανδρος Κουτινάς, Πάνος Κρητικός, Μάριος Μητροσίλης, Γαλήνη Παπαδοπούλου, Μελίνα Παπαδοπούλου, Στέλλα Παπαπολυχρόνου, Κώστας Ρουγγέρης, Ναπολέων Σγουρίδης, Γιάννης Σταματόπουλος, Χρήστος Σταμπουλής, Γιάννης Τεξής, Κωστής Τζωρτζακάκης, Γιώργος Τσακιρέλλης, Γιάννης Τσανικίδης, Γιώργος Τσούκης και Πέτρος Χριστούλιας.

Σύνολο: 34 άνθρωποι (ζωή να΄χουμε...)


:beer:

 

Ομαδοποίηση Λευκωμάτων Εκθέσεων Κόμικς Φοιτητικής Εβδομάδας Α.Π.Θ.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • DaDiRa changed the title to ΦΟΥΣΚΕΣ .

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.