Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fairy Tail / Fearī Teiru (2009-2019)


JohnnyMZ

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  9146
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  116
  • Content Count:  1734
  • Reputation:   12516
  • Achievement Points:  1734
  • Days Won:  13
  • With Us For:  5513 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28


post-9146-12794927876162_thumb.png
Fairy Tail

 

 

Το Fairy Tail είναι μια σειρά anime βασισμένη στο ομώνυμο manga του Hiro Mashima, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2006 στην Ιαπωνία. Παράγεται από την A-1 Pictures, σε συνεργασία με τη Satelight. Κατατάσσεται στην κατηγορία των shounen anime, όπως είναι το One Piece, το Bleach και το Naruto. Προβάλλεται από τις 12 Οκτωβρίου του 2009, και έχει αποκτήσει αρκετούς fans μέσα σε μία (σχεδόν) χρονιά προβολής.



Υπόθεση

Στο βασίλειο της Fiore, η μαγεία είναι κάτι απολύτως συνηθισμένο. Οι κάτοικοι της αγοράζουν καθημερινά μαγικά αντικείμενα, και ο αριθμός των μάγων που την κατοικούν αυξάνεται συνεχώς. Μάγοι ονομάζονται οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους επαγγελματικά. Ανήκουν σε διάφορες Guilds (ελληνική μετάφραση = Συντεχνίες), και αναλαμβάνουν διάφορες αποστολές βοηθώντας ανθρώπους για να βγάλουν χρήματα. Παρ' όλο που αυτό δεν φαίνεται ιδιαίτερα συγκινητικό, υπάρχουν αποστολές που εν τέλει είναι εξαιρετικιά ενδιαφέρουσες. Αν και, τις περισσότερες φορές οι :cool: περιπέτειες συμβαίνουν εκτός αποστολών... Η χώρα έχει πολλές Guils. Η ιστορία επικεντρώνεται σ' αυτήν που ονομάζεται Fairy Tail, και πιο συγκεκριμένα στις περιπέτειες των πρωταγωνιστών της, Natsu και Lucy.



Βασικοί Χαρακτήρες


Natsu Dragneel
post-9146-12794932072205_thumb.png

Ο Natsu είναι ο κεντρικός χαρακτήρας της σειράς, μαζί με τη Lucy. Είναι μάγος Salamander, που έχει την δυνατότητα εκτοξεύει φωτιές απ' όλο του το σώμα. Ανέμελος και αφελής χαρακτήρας, που τσατίζεται εξαιρετικά εύκολα. Αυτός που τον μεγάλωσε ήταν ένας δράκος ονόματι Igneel, που του έμαθε να γράφει, να διαβάζει, και του δίδαξε ένα αρχαίο είδος μαγείας, γνωστό σαν "Dragonslayer", που παραδόξως χρησιμοποιείται κατά των μάγων. Εξαφανίστηκε όταν ο Natsu ήταν ακόμη μικρός, και τότε εκείνος αποφάσισε να γίνει μέλος στη Fairy Tail. Στόχος του είναι να ξαναβρεί τον Igneel. Η μοναδική του αδυναμία είναι η ναυτία που τον πιάνει όταν χρησιμοποιεί μεταφορικά μέσα.

Lucy Heartfilia
post-9146-12794928879174_thumb.png

Η κεντρική ηρωίδα της σειράς, μαζί με τον Natsu, η Lucy είναι μια νεαρή κοπέλα που το 'χει σκάσει από το σπίτι για να ζήσει μια περιπετειώδης ζωή, αποφασισμένη να γίνει μέλος σε κάποια Guild, με αγαπημένη τη Fairy Tail. Παρ' όλα αυτά, το βλέπει σαν μακρινό όνειρο, μέχρι την στιγμή που ο Natsu την σώζει από τον κακό μάγο Bora δύο φορές, και την προσκαλεί στη Fairy Tail. Είναι μάγισσα Celestial Spirit, δηλαδή χρησιμοποιεί μαγικά κλειδιά τα οποία ανοίγουν την πύλη του κόσμου των Spirits και τα καλούν στον κόσμο μας, σύμφωνα με το συμβόλαιο που κάνει ο μάγος με κάθε Spirit. Τα κλειδιά χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: τα 12 Χρυσά κλειδιά, και τα Ασημένια. Τα πρώτα ανοίγουν την πύλη των Ζωδιακών Spirits, και καλούν ένα πνεύμα που αντιστοιχεί σε κάποιο Ζωδιακό Σύμβολο. Παράλληλα με τη δουλειά της στη Fairy Tail, γράφει ένα μυθιστόρημα με τις ιστορίες της στην Guild, αλλά ντρέπεται να το δώσε να το διαβάσει οποιοσδήποτε.

Gray Fullbuster
post-9146-12794928247793_thumb.png

Ο Gray είναι ο αντίζηλος του Natsu. Απολύτως λογικό, αφού τα στοιχεία τους είναι αντίθετα: η μαγική του δύναμη είναι η δημιουργία πάγου (Ice Make), που έχει φανεί πολύ χρήσιμη σε διάφορες μάχες. Είναι κι αυτός μέλος της Fairy Tail από μικρή ηλικία, όπως ο Natsu, από την στιγμή που η δασκάλα του Ur έφυγε απ' τη ζωή. Έχει την (κακή) συνήθεια να βγάζει τα ρούχα του, πράγμα που δίνει στον Natsu πάτημα να τον τσιγκλίζει.

Erza Scarlet
post-9146-12794927704536_thumb.png

Το δυνατότερο γυναικείο μέλος της Fairy Tail. Το είδος μαγείας που χρησιμοποιεί ονομάζεται Requip, με την ειδικότητα The Knight και της δίνει την δυνατότητα να αλλάζει μαγικές στολές και οπλισμό ανάλογα τον αντίπαλο. Πολλές φορές, όμως, χρησιμοποιεί την δύναμή της για να αλλάξει σε απλά ρούχα, όμορφα φορέματα, πυτζάμες ή μαγιώ. Η Requip μαγεία μοιάζει με τη Celestial Spirit... Καλεί μαγικά αντικείμενα (όπλα, στολές κτλ.) από μια άλλη διάσταση που έχουν μεταφερθεί. Αρχικά παρουσιάζεται σαν τρομακτικός, σκληρός και αυστηρός χαρακτήρας, αλλά στην συνέχεια εξελίσσεται αρκετά. Άλλος ένας στόχος του Natsu είναι να ξεπεράσει την Erza, αλλά ποτέ δεν έχει καταφέρει να την κερδίσει σε μάχη.

Happy
post-9146-12794925627146_thumb.jpg

Ο γάτος του Natsu. Αν και αρχικά φαίνεται σαν μια απλή μασκώτ της ομάδας, στην πορεία αποκτά όλο και πιο σημαντικές ικανότητες. Είναι ένα μαγικό πλάσμα, που έχει την δύναμη να βγάζει φτερά και να μεταφέρει ανθρώπους (μόνο ένα άτομο τη φορά), για ορισμένο χρονικό διάστημα. Η μαγεία που χρησιμοποιεί ονομάζεται Aera.


Αυτοί οι 5 χαρακτήρες σχηματίζουν την ομάδα του Natsu (Team Natsu). Όπως σε κάθε Guild, ορισμένα μέλη μπορούν να σχηματίσουν μια ομάδα, για να αναλαμβάνουν δυσκολότερες αποστολές και να τις φέρνουν σε πέρας με μεγαλύτερη ευκολία.

Η Team Natsu
post-9146-12794932712526_thumb.jpg


Σημαντικά Μέλη της Fairy Tail

Master Makarov
post-9146-12794931368762_thumb.jpg

Ο τρίτος σε σειρά Δάσκαλος και Αυθέντης της Fairy Tail. Παρ' όλο που είναι μικροσκοπικός, οι μαγικές του δυνάμεις είναι αδιανόητες. Είναι ένας από τους 10 "Άγιους Μάγους" (Wizard Saints), αναγνωρισμένος από όλο το Βασίλειο. Χρησιμοποιεί πολλά είδη μαγείας (φωτιάς, νερού κ.α.), αλλά περισσότερο την Titan Magic, ένα είδος μαγείας που κάνει μέλη του σώματός σου γιγαντιαία. Βλέπει κάθε μέλος της Fairy Tail σαν παιδί του, και ιδιαίτερα την Erza.

Mirajane
post-9146-12794929333103_thumb.jpg

Το κορίτσι για όλες τις δουλειές. Η Mira, όταν ήταν μικρή, ήταν ένα από τα δυνατότερα μέλη της Fairy Tail, έχοντας τη δύναμη να ανταγωνιστεί ακόμη και την Erza. Όμως, μετά από ένα τραγικό γεγονός, χάνει ένα σημαντικό μέρος της δύναμής της. Είναι μάγισσα μεταμορφώσεων, δηλαδή χρησιμοποιεί Transformation Magic, και μπορεί να αλλάξει την μορφή της σε άλλους ανθρώπους ή μαγικά πλάσματα.

Loke
post-9146-12794928680237_thumb.jpg

Ο Loke στην αρχή της ιστορίας παρουσιάζεται ladies-man και φλερτάρει με άλλα κορίτσια συνεχώς. Παραδόξως, από τη στιγμή που μαθαίνει πως η Lucy είναι μάγισσα Celestial Spirit, την αποφεύγει. Μυστήριος χαρακτήρας, που κρύβει κάτι από τους φίλους μας.

Elfman
post-9146-12794928387442_thumb.png

Ο Elfman είναι ο μικρός αδελφός της Mirajane. Αναμφίβολα είναι ένα από τα δυνατότερα μέλη της Fairy Tail. Χρησιμοποιεί ένα είδος μαγείας που μοιάζει με Transformation Magic, ονόματι Take Over, που του επιτρέπει να μεταμορφώνει το χέρι του σ' αυτό ενός τέρατος που έχει κατατροπώσει. Στο παρελθόν είχε καταφέρει να μεταμορφώσει όλο του το σώμα σε ένα θηρίο, εφαρμόζοντας το Full Body Take Over, αλλά μετά από ένα δυσάρεστο γεγονός χάνει σημαντικό μέρος των δυνάμεών του, όπως και η Mirajane, και είναι αδύνατον να το καταφέρει ξανά.

Cana
post-9146-12794927381467_thumb.jpg

Η μεγαλύτερη καταναλώτρια αλκόολ στη Fairy Tail, η Cana. Είναι πολύ δυναμική μάγισσα, και από τις λίγες σοβαρές παρουσίες στην Guild. Δύναμή της η Card Magic, ένα είδος μαγείας που απαιτεί κάρτες για να ελευθερώσει τη μαγική ενέργειά της. Μετά την Erza, είναι μάλλον η δυνατότερη μάγισσα της Fairy Tail.

Wakaba
post-9146-12794934590685_thumb.jpg

Ο Wakaba είναι μέλος της Fairy Tail από παλιά. Πλέον είναι 36 χρονών, και συνεχίζει την δουλειά του κανονικά. Η μαγεία που χρησιμοποιεί ονομάζεται Smoke Magic, και του δίνει τη δύναμη να επιτίθεται με (συμπυκνωμένο) καπνό στους αντιπάλους του, που δημιουργείται απ' την μαγική πίπα που έχει μονίμως στο στόμα του.

Macao
post-9146-1279492958421_thumb.jpg

Άλλο ένα παλιό μέλος της Fairy Tail, σαν τον Wakaba. Στην αρχή της ιστορίας, η πρώτη μάχη του Natsu, με τη συμμετοχή της Lucy, είναι να σώσει τον Macao που έχει καθυστερήσει μετά από την αναχώρησή του για μία αποστολή. Έχει έναν μικρό γιο, που φαίνεται να ονειρεύεται να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του μια μέρα. Επιπλέον, υπάρχουν ενδείξεις πως η Cana είναι ερωτευμένη μαζί του. Η μαγεία του ονομάζεται Purple Flare, και εκτοξεύει μωβ φωτιές που δεν σβήνονται ούτε από νερό, μα ούτε και από τον αέρα.

Reedus Jonah
post-9146-12794933619531_thumb.jpg

Ένας πολύ παχουλός χαρακτήρας, μέλος της Fairy Tail από παλιά, όπως ο Wakaba και ο Macao. Στο παρελθόν φαίνεται να μην είχε τόσα κιλά, αλλά στην συνέχεια πήρε. Του είναι πολύ χρήσιμα, όμως, για να ενεργοποιήσει τις μαγικές του ικανότητες, με το Pict Magic, που του επιτρέπει να ζωντανεύει ό,τι ζωγραφίζει στο τεραστίων διαστάσεων στομάχι του. Διασκεδάζει να ζωγραφίζει, και όπως κάθε άνθρωπος της τέχνης, γνωρίζει άπταιστα γαλλικά, και τα χρησιμοποιεί καθημερινά.

Bisca Mulan
post-9146-1279492711076_thumb.jpg

Άλλη μια μάγισσα της Fairy Tail, μετανάστρια από τη Δύση. Εκτιμάει αφάνταστα την Erza, καθώς χρησιμοποιούν παρόμοια μαγεία. Συγκεκριμένα, η Bisca κάνει Requip σε μαγικά όπλα, χρησιμοποιώντας την ειδικότητα The Gunner, σε αντίθεση με την Erza που κάνει Requip σε πανοπλίες και μαικά όπλα (The Knight).

Alzack Connell
post-9146-12794926910773_thumb.jpg

Όπως και η Bisca, είναι μετανάστης από τη Δύση. Η μαγεία του μοιάζει πολύ με της Bisca, αλλά δεν έχει να κάνει με Requip. Ονομάζεται Guns Magic, και όπως καταλαβαίνουμε απ' το όνομα χρησιμοποιεί μαγικά πιστόλια. Είναι ερωτευμένος με την Bisca, καθώς κι εκείνη το ίδιο, αλλά δεν έχουν μιλήσει ο ένας στον άλλον.

Levy McGarden
post-9146-12794928556134_thumb.jpg

Χαρωπό μέλος της Fairy Tail, η 17χρονη Levy έγινε γρήγορα φίλη με την 19χρονη Lucy, η οποία της υποσχέθηκε πως θα είναι η πρώτη που θα διαβάσει το μυθιστόρημά της όταν ολοκληρωθεί. Η μαγεία της ονομάζεται Solid Script, και της επιτρέπει να χτυπάει τους αντιπάλους της με συμπαγείς λέξεις. Για παράδειγμα, αν γράψει την λέξη "φωτιά", ο αντίπαλος θα νοιώσει πως καίγεται. Μαζί με άλλα δύο μέλη της Fairy Tail, τους Jet και Droy, σχηματίζει την δεύτερη (γνωστή) ομάδα της Guild, μετά την ομάδα Natsu, ονόματι Shadow Gear.

Jet
post-9146-12824123277894_thumb.jpg

Το πραγματικό του όνομα είναι Sarusuke. Το "Jet" είναι παρατσούκλι που προέρχεται από την μαγεία που χρησιμοποιεί: High Speed ή αλλιώς God's Leg, δύναμη που του δίνει θεαματική ταχύτητα, και καταφέρνει να επιτεθεί αστραπιαία τους αντιπάλους του.

Droy
post-9146-12824129691837_thumb.jpg

Ο Droy είναι κολλητός με τον Jet, και σχεδόν πάντοτε πολεμάνε μαζί. Η μαγεία που χρησιμοποιεί λέγεται Plants, και λειτουργεί κάπως έτσι: έχει πάντοτε πάνω του Live-Coals, αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση μαγικών σπόρων ταχείας ανάπτυξης, τους οποίους χρησιμοποιεί ο Droy στις μάχες του.



Μάγοι S-Class

Οι μάγοι αυτής της κατηγορείας μπορούν να αναλαμβάνουν τρομερά σημαντικές αποστολές, όπου μία λάθος κίνηση θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή τους. Στην Fairy Tail, εκτός από την Erza, υπάρχουν άλλοι τέσσερις. Οι δύο από αυτούς έχουν παρουσιαστεί στο anime.

Mystogan
post-9146-12794930007311_thumb.jpg

Ο δεύτερος πιο δυνατός μάγος της Fairy Tail, μετά τον Master Makarov. Δεν επιθυμεί να δει κανείς το πρόσωπό του, κι έτσι δεν πολυσυχνάζει στο κεντρικό δωμάτιο της Fairy Tail. Όποτε το κάνει, για να αναλάβει μία αποστολή, χρησιμοποιεί υπνωτική μαγεία (Sleep Magic), δύναμη που έχει εν μέρη και η Mirajane, για να κοιμίσει τα υπόλοιπα μέλη και να μην δουν το πρόσωπό του. Οι μόνοι που έχουν δει το πρόσωπό του είναι ο Master Makarov και ο Laxus.

Laxus Dreyar
post-9146-12794928489084_thumb.jpg

Είναι ο εγγονός του Master Makarov, κι αυτό αρκεί για να καταλάβουμε πόσο δυνατός είναι. Προκλητικός, εγωιστής και αγενέστατος τύπος, έχει καταφέρει να κερδίσει την αντιπάθεια όλων των μελών της Fairy Tail. Η μόνη γνωστή του μαγική δύναμη είναι το Lightning Magic.


Μαγικό Συμβούλιο / Magic Council
post-9146-12794927530753_thumb.jpg

Στο Βασίλειο Fiore, μια ομάδα δυνατών μάγων, που ονομάζεται Μαγικό Συμβούλιο, είναι υπεύθυνο για την επιβολή της τάξης και την τήρηση των νόμων. Όλες οι Guilds είναι υποχρεωμένες να υπακούν στους νόμους του Συμβουλίου, το οποίο δείχνει μεγάλη αντιπάθεια για τη Fairy Tail. Τα σημαντικότερα μέλη για την ιστορία είναι δύο:

Siegrain
post-9146-12794926975964_thumb.jpg

Παλιός γνώριμος της Erza, υπερόπτης και αλαζόνας, το πιο νεαρό μέλος του Συμβουλίου, μαζί με την Ultear.

Ultear
post-9146-12794931494858_thumb.jpg

Μυστηριώδης γυναίκα, που δείχνει παιδαριώδη συμπεριφορά. Είναι η κόρη της Ul, της δασκάλας του Gray.

Υπάρχουν και άλλοι 8, εκ των οποίων μόνο ένας είναι φιλικά προσκείμενος της Fairy Tail, ενώ δύο έχουν κυρηχτεί εχθροί της. Στην κεφαλή είναι ο μεγάλος αρχηγός, τον οποίον δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής παρά μόνο ως σκιά.



Άλλες Guilds

Οι μόνες Guilds που έχουν εμφανιστεί στο anime, πέραν της Fairy Tail, είναι οι εξής:

Blue Pegasus, Master Bob (φιλική Guild με την Fairy Tail)

Phantom Lord Guild, Master Jose (αντίζηλη Guild της Fairy Tail)

Lamia Scale, Uknown Master (φιλική Guild με την Fairy Tail)


Dark Guilds

Στο Βασίλειο Fiore, εκτός από τις Guilds που εργάζονται οι μάγοι και είναι αναγνωρισμένες από το Συμβούλιο, όπως η Fairy Tail, υπάρχουν και οι κακές, μη αναγνωρισμένες, Dark Guilds, οι οποίες έχουν την μορφή εγκληματικών οργανώσεων. Πολλές φορές οι Guilds έρχονται αντιμέτωπες με τις Dark Guilds, και τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά και για τις δύο πλευρές. Τον έλεγχο αυτών των κακών Guilds έχει ο διαβολικός μάγος Zeref.


Zeref
post-9146-12794930922522_thumb.jpg (in the picture: Zeref's eye)

Ο δυνατότερος και πιο σατανικός μάγος στο σύμπαν του Fairy Tail. Λέγεται πως είναι ακόμη ζωντανός, αλλά φυλακισμένος σε ένα κελί. Ελέγχει τις Dark Guilds και βάζει τα μέλη τους να εκπληρώνουν τις επιθυμίες του. Με τις δυνάμεις του, τη μαγεία Living Magic, έχει δημιουργήσει διάφορα σατανικά τέρατα. Οι ήρωές μας έχουν έρεθει αντιμέτωποι με δύο, το Lullaby και το Deliora.


Lucy's Celestial Spirits

Η Lucy στα πρώτα επεισόδια έχει αρκετά Spirit keys, με κάθε Spirit να έχει την δική του προσωπικότητα και τον δικό του χαρακτήρα, καθώς και τις δικές του δυνάμεις. Παρακάτω βλέπετε όσα παρουσιάζονται στα πρώτα επεισόδια. Στην συνέχεια αποκτάει πολύ περισσότερα.



Gold key Spirit, Aquarius "The Water Bearer"
post-9146-12794924706364_thumb.png

Το Spirit του Υδροχόου, η Aquarius, είναι το πρώτο πνεύμα που καλεί η Lucy, στο πρώτο επεισόδιο. Φαίνεται να μην συμπαθεί ιδιαίτερα την αφέντρα της, τη Lucy, αλλά είναι αξιόπιστη και πολύ δυνατή στις μάχες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να καλέσει η Lucy την Aquarius είναι να υπάρχει νερό διαθέσιμο. Η μαγική ικανότητα της Aquarius είναι να συγκεντρώνει νερό στην κανάτα της, και να το εκτοξεύει στον εχθρό με απίστευτη δύναμη. Άγνωστο το γιατί, αλλά όταν το κάνει αυτό, σημαδεύει και την Lucy, εκτός από τον εχθρό.

Gold key Spirit, Taurus "The Bull"
post-9146-12794926005813_thumb.png

Το Spirit του Ταύρου, ο Taurus, είναι το τρίτο πνεύμα που βλέπουμε στο anime. Η Lucy έκανε συμβόλαιο μαζί του από νεαρή ηλικία, και εκείνος ορκίστηκε να προστατεύει το υπέροχο σώμα της. Όποτε την βλέπει, λέει έναν καλό λόγο για την εκθαμβωτική ομορφιά της, προτού ριχτει με τα μούτρα στη μάχη. Φαίνεται πολύ δυνατός, αλλά δεν χρησιμοποιεί μαγική δύναμη. Επιτίθεται με το γιγαντιαίο τσεκούρι που έχει κρεμασμένο στην πλάτη του. Δυστυχώς, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει οποιαδήποτε μάχη, αφού ποτέ δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει τη μάχη του με τον αντίπαλο.

Gold key Spirit, Cancer "The Crab"
post-9146-12794924805106_thumb.png

Το Spirit του Καρκίνου, ο Cancer, είναι το πέμπτο πνεύμα που παρουσιάζεται στο anime, υπό την κατοχή της Lucy. Δεν φαίνεται πολύ χρήσιμος στις μάχες, αλλά είναι αξιόλογος κουρέας. Οπλισμένος με ένα ψαλίδι ανά χέρι, αλλάζει την κώμωση της Lucy, αλλά και των αντιπάλων της στη στιγμή. Μέχρι τώρα, δεν έχει πάρει μέρος σε κάποια σοβαρή μάχη, αλλά φαίνεται δυνατό πνεύμα. Δείχνει απόλυτο σεβασμό στην φίλη της Lucy, Erza.

Gold key Spirit, Virgo "The Maiden"
post-9146-12794926510908_thumb.jpg

Το Spirit της Παρθένου, η Virgo, είναι το έκτο πνεύμα που βλέπουμε να έχει η Lucy. Παίρνει το κλειδί της μετά από μια μάχη με τον Δούκα Everlue, όπου νικάει με τη συμβολή του Natsu και του Happy. Η μορφή της μπορεί να αλλάξει κατά βούληση του αφέντη της, γι' αυτό όταν ήταν στην κατοχή του Everlue ήταν ψηλή, παχουλή και άσχημη, ενώ στα χέρια της Lucy έγινε μια όμορφη, λεπτή και μεσαίου μεγέθους κοπελίτσα. Έχει αλυσσίδες στα χέρια της, και η μαγική της δύναμη είναι το σκάψιμο. Αρέσκεται στο να αποκαλεί την Lucy "Πριγκίπισσα" (Princess).

Silver key Spirit, Horologium "The Clock"
post-9146-12794925817429_thumb.png

Το πρώτο ασημένιο Spirit που βλέπουμε στην κατοχή της Lucy, και το δεύτερο Spirit που εμφανίζεται στην ιστορία. Η μαγική του ικανότητα δεν έχει να κάνει με μαχητικές δυνάμεις, αλλά προστατεύει τον κάτοχό του μέσα του, και μεταφέρει τα μηνύματα της Lucy στους απ' έξω, καθώς δεν μπορεί να ακουστεί μέσα του. Επιπλέον, μεταφέρει την Lucy όταν εκείνη δεν θέλει να περπατήσει. Δυστυχώς, μπορεί να μείνει εκτός του κόσμου των πνευμάτων για λίγη μόνο ώρα, και αυτό έχει αφήσει την Lucy ξεκρέμαστη αρκετές φορές.

Silver key Spirit, Nicora (ή Plue) "The Canis Mirror"
post-9146-12794925737889_thumb.png

Το μοναδικό κλειδί πνεύματος που αγοράζει η Lucy, στο πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας. Ο Plue είναι το τέταρτο πνεύμα που εμφανίζεται την ιστορία, και χρησιμοποιείται για να δείξει στον Natsu πώς γίνονται τα συμβόλαια με τα πνεύματα. Δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερες μαγικές δυνάμεις. Ο ρόλος του είναι περισσότερο αυτός του κατοικίδιου της Lucy, και μ' αυτόν τον "χαρακτήρα" ο Mashima αναφέρεται στην προηγούμενη γνωστή δουλειά του, το Rave Master.

Silver key Spirit, Lyra "The Harp"
post-9146-12794924592981_thumb.png

Το έβδομο πνεύμα που εμφανίζεται στην ιστορία. Η Lyra κρατάει μία λύρα στα χέρια της (δεν το περιμένατε, ε; :P), και φαίνεται να μην έχει μαχητικές μαγικές ικανότητες. Η Lucy την χρησιμοποίησε για να παίξει μουσική σ' εκείνη και την παρέα της ώστε να περάσει η ώρα. Μπορεί να καλείται μόνο 3 φορές το μήνα, αλλά φαίνεται να το ξεχνάει. Έχει αρκετές γνώσεις πάνω στη μαγεία, αφού εξηγεί στην ομάδα Natsu τι ακριβώς είναι ένα συγκεκριμένο διαβολικό ξόρκι.


Καθώς το anime προχωράει, όλο και περισσότεροι χαρακτήρες, εχθροί και φίλοι, αλλά και στοιχεία του κόσμου, ακόμα και Spirits παρουσιάζονται. Θα ήταν spoiler να ανακαλύψω περισσότερες πληροφορίες, γι' αυτό αρκούμαι στα βασικά. Τα υπόλοιπα ανακαλύψτε τα μόνοι σας, ξεκινώντας αυτήν την... μαγική σειρά! Αν είστε λάτρεις των shounen, θα πωρωθείτε, αν όχι, θα το βρείτε πολύ ενδιαφέρον.


Πηγή φωτογραφιών και πληροφοριών:

Fairy Tail wiki

ΥΓ. My first TV series thread! ' Hope it was good :D

 

[mal type=anime id=6702]

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  6743
  • Group:  Members
  • Topic Count:  17
  • Content Count:  842
  • Reputation:   2691
  • Achievement Points:  842
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5691 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

1) :congrats: για το αφιέρωμα MZ!!!

2) Τελικά σε άκουσα και το είδα/βλέπω. :best: Είναι από τα καλύτερα anime που έχω δει. Καταπληκτική ιστορία και μάχες με τρομερούς χαρακτήρες. Ειδικά το παρελθόν τους είναι απιστευτο. :clap2:

Επεξεργασία από Straken
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  9146
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  116
  • Content Count:  1734
  • Reputation:   12516
  • Achievement Points:  1734
  • Days Won:  13
  • With Us For:  5513 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Λεπόν λεπόν... Και ορισμένα σχόλια από μένα...

 

Το μοναδικό πράγμα που δεν μου αρέσει είναι η διαφορά του από το manga. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αρκετές σκηνές που έχουν αίμα, στο manga. Η A-1 Pictures φαίνεται να μην τα πολυπηγαίνει καλά με το αίμα, και έτσι δεν υπάρχει σταγόνα στο anime του Fairy Tail. Αυτό δεν είναι βέβαια κακό, αλλά ξενίζει κάπως τους αναγνώστες του manga.

 

Από 'κει και πέρα, το Fairy Tail είναι απλά τέλειο! Το animation είναι από τα καλύτερα που έχω δει σε anime, τα ηχητικά εφφέ και τα soundtracks απλά τα σπάνε, συνδυάζει άψογα το χιούμορ με το δράμα (που υπάρχει σε ελάχιστα αλλά σημαντικά σημεία της ιστορίας), και οι επαναλαμβανόμενες σκηνές (όπως όταν η Lucy ανοίγει την πύλη των Celestial Spirits) είναι προσεγμένες και καλοδουλεμένες. Ορισμένες σκηνές του manga έχουν αλλαχτεί στο anime, αλλά το αποτέλεσμα είναι πάντα ικανοποιητικό.

 

Τα fillers είναι σχεδόν ανύπαρκτα, και η ιστορία κυλάει ευχάριστα, ξεκούραστα και αβίαστα, χωρίς να τραβάει για πολλή ώρα μία σκηνή του manga, όπως κάνει συνέχεια το One Piece. Μία "ιδιαιτερότητα" δείχνουν τα openings του Fairy Tail, που παραδόξως αλλάζουν πολύ γρήγορα (το 4ο opening ξεκίνησε στο 36ο επεισόδιο). Αυτό βέβαια είναι πολύ καλό, γιατί εκτός του ότι αποφεύγεται η βαρεμάρα του να ακούς το ίδιο τραγούδι, φαίνεται πως οι παραγωγοί έχουν όρεξη για δουλειά... αλλά αν σου αλλάζει το opening στην μέση ενός arc, και σου δείχνει spoilers για το επόμενο, το οποίο καλά-καλά δεν έχει ξεκινήσει, ε, είναι λίγο fail. :P

 

Αυτά... Ελπίζω να το ξεκινήσουν κι άλλοι (Straken :best: ), πιστεύω θα ικανοποιήσει τους περισσότερους. :D

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 month later...

  • Member ID:  9282
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  150
  • Reputation:   1002
  • Achievement Points:  150
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5506 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ωραία σειρά φίλτατε Τζόνυ , δεν έχω δει και πολύ αλλά την προτείνουν αρκετοί και ειδικά ο Gray τα σπάει.....

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  9806
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  45
  • Reputation:   103
  • Achievement Points:  45
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5464 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

 

Τα fillers είναι σχεδόν ανύπαρκτα, και η ιστορία κυλάει ευχάριστα, ξεκούραστα και αβίαστα, χωρίς να τραβάει για πολλή ώρα μία σκηνή του manga, όπως κάνει συνέχεια το One Piece. Μία "ιδιαιτερότητα" δείχνουν τα openings του Fairy Tail, που παραδόξως αλλάζουν πολύ γρήγορα (το 4ο opening ξεκίνησε στο 36ο επεισόδιο). Αυτό βέβαια είναι πολύ καλό, γιατί εκτός του ότι αποφεύγεται η βαρεμάρα του να ακούς το ίδιο τραγούδι, φαίνεται πως οι παραγωγοί έχουν όρεξη για δουλειά... αλλά αν σου αλλάζει το opening στην μέση ενός arc, και σου δείχνει spoilers για το επόμενο, το οποίο καλά-καλά δεν έχει ξεκινήσει, ε, είναι λίγο fail. :P

 

 

Το γεγονός αυτό-ότι αλλάζουν τα opening κάθε 12-13 επεισόδια είναι δυσοίωνο.Συγκεκριμένα, πολλά άλλα άνιμε που αλλάζουν τα opening αβέρτα(π.χ FMA:Bro/hood)καταλήγουν στα 50-64 επεισόδια.Το άνιμε προχωράει με πολύ γοργούς ρυθμούς και εάν συνεχίσει για 6-8 μήνες τότε θα πιάσει το manga.Kάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει γιατί μετά δεν θα 'χουν υλικό για να φτιάξουν νέα επείσοδια.Εάν δεν ρίξουν μετά απο το 50ο επεισόδιο ένα φίλλερ 20-25επς τότε θα επιβεβαιωθεί το τέλος του ανιμέ.Εκτός κι αν βγάλουν μετά απο κανά χρόνο -που θα χουν βγεί ακόμα περισσότερα κεφάλαια-νέα σαιζόν Fairy Tail 2.Πάντως το μάνγκα δεν φαίνεται να τελειώνει.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  9146
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  116
  • Content Count:  1734
  • Reputation:   12516
  • Achievement Points:  1734
  • Days Won:  13
  • With Us For:  5513 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Προσωπικά το βρίσκω μια χαρά που δεν βάζουν fillers μέχρι τώρα - εκτός από κάτι λίγα στην αρχή -. Προχωράει γρήγορα, αλλά ξεκούραστα και απολαυστικά. Παρ' όλα αυτά το anime δεν φαίνεται να σταματάει, αφού επιβεβαιώθηκε η δεύτερη χρονιά του. ;)

 

Αν χρησιμοποιήσουν τα extra manga (Happy's Little Job κτλ.) που κάνει ο Mashima, για fillers, θα κάνουν την καλύτερη δουλειά! :D

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  11375
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  268
  • Reputation:   517
  • Achievement Points:  268
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5308 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

Μπράβο Γιάννη! Ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα για ένα πολύ ωραίο anime. Συγχαρητήρια :cheers3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 years later...

  • Member ID:  9146
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  116
  • Content Count:  1734
  • Reputation:   12516
  • Achievement Points:  1734
  • Days Won:  13
  • With Us For:  5513 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Το Fairy Tail συνεχίζει κανονικά, έχοντας φτάσει στο επεισόδιο 158! :D

To site του ανιμέ.

 

Έχουν βγει 4 OVAs (Welcome To Fairy Hills, Fairy Academy - Yankee-kun and Yankee-chan, Memory Days κι ένα ακόμη τέταρτο που δεν ξέρω -ακόμα- πώς το λένε - είναι πολύ καινούργιο και στα sites υπάρχει ακόμα σε raw version :P).

 

Στις 18 Αυγούστου παίχτηκε στους ιαπωνικούς κινηματογράφους η πρώτη ταινία Fairy Tail με τίτλο Houou no Miko (The Maiden/Priestess of the Phoenix)! Το σενάριο της ταινίας γράφτηκε με τη βοήθεια του δημιουργού του μάνγκα, Hiro Mashima.

Το site της ταινίας!

Trailer 1

Trailer 2

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  19150
  • Group:  Members
  • Topic Count:  54
  • Content Count:  2141
  • Reputation:   11391
  • Achievement Points:  2151
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4672 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  9146
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  116
  • Content Count:  1734
  • Reputation:   12516
  • Achievement Points:  1734
  • Days Won:  13
  • With Us For:  5513 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Ω ρε μπιπ.........

Κρίμας, παρ' όλο που θα συνεχίσει και αυτό γίνεται απλά επειδή το anime έφτασε υπερβολικά κοντά στο manga... Είχα συνδυάσει κάθε Σάββατο πρωί με ένα επεισόδιο Fairy Tail! :P

 

Πάντως εντάξει, ακόμα και το Bleach το ίδιο έκανε, οπότε δεν με τρομάζει - σιγουρα θα συνεχιστεί μετά από λίγο καιρό. :D

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 months later...

  • Member ID:  29286
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  208
  • Reputation:   1057
  • Achievement Points:  208
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4004 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Ένα πάρα πολύ καλό αφιέρωμα για ένα από τα καλύτερα άνιμε. Τα παραπάνω σχόλια με καλύπτουν απόλυτα για αυτο και δεν έχω να προσθέσω τίποτα, παρά μόνο

πως συνοδεύεται από φαντάστικα,υπέροχα, τέλεια, θεσπέσια, μαγευτικά soundtrack / ost

 

Σίγουρα αξίζει να ασχολειθήται με αυτο και δεν θα το μετανιώσεται :clap2::up:

Επεξεργασία από splash
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 year later...

  • Member ID:  29286
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  208
  • Reputation:   1057
  • Achievement Points:  208
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4004 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Έχω αρχίσει να βλέπω τα νέα επεισόδια του Fairy tail, το νέο animation φαίνεται

πρόχειρο και είναι πολύ υποδιέστερο του παλιού. Δεν ξέρω αν ακολουθεί το MANGA

πιστά, πάντως από ότι είδα έγιναν αλλάγες στην ομάδα-σύνολο που κάνει την

μεταφορά από manga σε anime. ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ έχουν κάνει αυτό που

που έβρισκα χάλια στο bleach δείχνουν 10 δευτερόλεπτα από κάθε μάχη σε κάθε

επεισόδιο και χαλάει τελείως την ροή. Κρίμα γιατί μέχρι τώρα χαλάει την

εικόνα του fairy tail.

 

πλήρης απογοήτευση.

 

:sad1::ego::moutra2::pesta:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  9146
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  116
  • Content Count:  1734
  • Reputation:   12516
  • Achievement Points:  1734
  • Days Won:  13
  • With Us For:  5513 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Βασικά η νέα σειρά, οπτικά/αισθητικά είναι πολύ ανώτερη από την προηγούμενη, η οποία κόντευε να πιάσει πάτο στα τελευταία επεισόδια. Ακολουθεί πιστά το anime και το θέμα των σπαστών μαχών έχει να κάνει με το manga εξαρχής και όχι με τη δημιουργική ομάδα της τηλεοπτικής μεταφοράς.

 

Αν με χαλάει κάτι, αυτό είναι η έλλειψη των παλιών soundtracks. Ακόμα και η πιο fail σκηνή, με τη συνοδεία των ομολογουμένως ΑΨΟΓΩΝ soundtracks γινόταν επικότατη! Δυστυχώς το νέο επιτελείο επέλεξε να δημιουργήσει νέα ηχητικά κομμάτια, υποδεέστερα των παλαιότερων.

 

Κατά τ' άλλα, το Fairy Tail παραμένει στο top 10 σειρών shounen που παρακολουθώ.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  29286
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  208
  • Reputation:   1057
  • Achievement Points:  208
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4004 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Για τα soundtrack θα συμφωνήσω, τα παλιά ήταν καλύτερα, το νέο

animation ακολουθεί πιστά το manga, το γνωρίζω, {εννοούσα μικροδιαφορές στην

σειρά κάποιων σκηνών πριν},* αλλά εμένα προσωπικά μου

άρεσε πιο πολύ το παλιό. Πάντως μου φαίνεται πως το έχει χάσει.

Η υπόθεση είναι καλή, αλλά δεν ξέρω, νομίζω πως η υλοποίηση δεν

έχει γίνει σωστά.

 

Προσωπική μου άποψη πάντα.

*μου απάντησες σε αυτό :gpost:

Επεξεργασία από splash
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 10 months later...

  • Member ID:  30792
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  86
  • Reputation:   402
  • Achievement Points:  86
  • Days Won:  0
  • With Us For:  3330 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

Παιδιά! Ξεκίνησα και βλέπω fairy tail, περιττό να πω, πως σε κάθε επεισόδιο μου αρέσει ένα κλικ παραπάνω. 

 

tumblr_inline_njgramktHU1sz5oiu.jpg

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Γάντζος changed the title to Fairy Tail / Fearī Teiru (2009-2019)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.