Jump to content
Βασιλεύς των κόμικς

ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟ

Recommended Posts

Τίτλος:
ΕΦΟΔΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟ
Hμερ. έκδοσης:
18-06-2010
Εξώφυλλα:
2 + 2 Οπισθόφυλλα ΕΔΩ ΛΙΣΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Τεύχη:
2
Κατηγορία:
Σειρά/Αυτοτελή
Είδος εντύπου:
Κόμικ
Βιβλιοδεσία:
Ράχη με σκληρό εξώφυλλο
Περιεχόμενο:
Πολεμικό
Περιοδικότητα:
Εβδομαδιαία
Μέγεθος:
16.5 x 23.0
Σελίδες:
136
Χρώμα:
Ασπρόμαυρο (ΑΜ)
Μετάφραση:
Μπέσσυ Πλακούλα
Προέλευση:
Βρετανική
ISBN:
9789606918339

 

Και να μετά απο περιτές επανεκδόσεις (Φρουτοπία,Μικρή Λουλού) οι εκδόσεις MODERN TIMES μας εκπλήσουνμε την καινουργια τους εκδοτική προσπάθεια.Αυτή την φορά πρόκειται γιά ολόφρεσκη έκδοση(αν είναι ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί στα 6 περιοδικά της δεκαετίας του ’70 των ΓΚΡΕΚΑ-ΔΡΑΓΟΥΝΗ δεν το γνωρίζω,αυτό το αφήνω στους ειδικούς του φόρουμ) με ένα είδος που είχαμε καιρό να δούμε.Πολυτελέςέκδοση σκληροδετή,με χονδρό χαρτί και σε μικρο μέγεθος.Με 2 ιστορίες των 64 σελίδων,αλλά και με αλμυρή τιμή.7,90.Αν και δεν είμαι φαν του είδους –και ας έχω στη συλλογή μου 1000 περίπου και απο τους 6 τίτλους θέμα αν έχω διαβάσει καμια 15αρια-νομίζω ότι είναι μια καλή και αξιοέπαινη έκδοση που θα ενθουσιάσει τους φίλους του είδους και παλιούς αναγνώστες. Πολύ εύστοχος ο τίτλος που έχει τέσσερεις λέξεις κλειδιά.Τίτλους απο 4 περιοδικά της εποχης.

Τους νέους όμως; Κάτα πόσο είναι στις προτιμήσεις τους τέτοιο θέμα ,σχεδιασμένο ετσι (δικιά μου γνώμη) μαυρόασπρο και με κάπως κλασικό στυλ μπορεί να μην μπουν στον κόπο να το αγοράσουν με την τιμή που έχει.Το προτιμούσα πιο απλο και πιο φτηνό.Το εχουν υπερεκτιμήσει μόνο και μόνο για να το τσιμπήσουν στην τιμή.Αυτό όμως ίσως θα προβεί σε βάρος του περιοδικού/αλμπουμ.

Η σειρά απο οτι κατάλαβα ανήκει στην D.C.-με συνεργασία με την ΙPC Media- αρα η Μ.Τ. ξανασυνεργάζεται μαζί της.Αυτο μπορεί να είναι καλό νεό ίσως να περιμένουμε κάτι άλλο;κάτι καλό;Για να δούμε.

Αλλη μια άποψη και πληροφορίες απο τον DREAM FACTORY απο το TOPIC των Ελληνικών νέων.

''Πήρα τον πρώτο τόμο σήμερα και θα πω ότι απλά είναι μια αξιοπρεπής έκδοση. Δεν θα μπω σε διαδικασία πλήρους κριτικής επί του παρόντως, αφήνοντας την πρωτοβουλία αυτή στον comicsking που ξεκίνησε το topic. Στα γενικά, να πω ότι κατά την άποψη μου δεν μπορεί να την κατατάξει κανείς σε πολυτελή έκδοση, καθώς δεν αντέχει σε σύγκριση για παράδειγμα με αυτήν του Αστερίξ, αλλά είναι μια φιλότιμη προσπάθεια. Τσουχτερή βέβαια σαν τιμή, όμως είναι κάτι κι αυτό στον γκρίζο κόμικς - ουρανό μας. Προσωπικά μου δείχνει γενικά ότι η Modern Times διακατέχεται τελευταία από μια διάθεση πειραματισμού και βολιδοσκόπησης. Είδωμεν. Δύο ιστορίες περιέχει ο τόμος. Ιστορίες που έρχονται απευθείας από την θρυλική Βρετανική IPC, πιο γνωστή σαν Fleetway(και συγκεκριμένα από το περιοδικό της War Picture Gallery, στο οποίο στο παρελθόν δούλεψαν μεταξύ άλλων και οι Bonelli - Pratt.). Η Μάχη της Δουνκέρκης και Αερομαχίες.''

 

Υ.Γ. Απο τον υπότιτλο λείπει η εξης πρόταση ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΑΝΚΣ ΚΑΙ ΚΡΑΝΟΣ.

 

post-10466-12768538439727_thumb.jpg post-10466-12768538874834_thumb.jpg

 

Ευχαριστούμε για τα εξώφυλλα τον vaios.

 • Like 32

Share this post


Link to post
Share on other sites

Λοιπόν. Να σχολιάσω εδώ ότι η συλλογή War Picture Library Unleash Hell έχει μέσα ως 2 πρώτες ιστορίες τις:

FIGHT BACK TO DUNKIRK

και

THE CROWDED SKY

 

 

To Fight Back to Dunkirk είναι και η ιστορία που υπήρχε στο πρώτο War Picture Library του 1958. Το δεύτερο War Picture Library τώρα είχε μια WINGS OF VICTORY.....

 

To The Crowded Sky τώρα ήταν στο War Picture Library 56 του 1960.

 

Εκτίμησή μου? Μάλλον πάμε για μεταφορά εδώθε της συλλογής War Picture Library Unleash Hell

 

Μένει να δούμε εσωτερικές σελίδες από τη συλλογή για να κάνουμε διασταύρωση/κονφιρμάρισμα :)

 

με εκτίμηση

germanicus

:cheers5:

 

 

ΥΓ και ναι. είχα δίκιο για το Fight Back to Dunkirk

 

fbtd.jpg

 

 

edit2: Κάτι που δεν μου είχε γίνει εμφανές από την παρουσίαση (παρόλο που γράφει διαστάσεις, το μάτι μου δεν πετάρησε εκείθε και δεν αξιολογήθηκε σωστά ως πληροφορία) είναι ότι είναι μακρόστενο. Σε ύψος-πλάτος θα έλεγα ότι είναι ντάλε κουάλε η συλλογή Unleash Hell, κάτι που μου κάνει ακόμα πιο προφανές ότι είναι σχετιζόμενα αντικείμενα. Δεν το πήρα γιατί έκρινα ότι με τα ζόρια που έχω, άμα τυχόν θέλω να διαβάσω πολεμικό, ας πάω να αγοράσω απευθείας τη συλλογή στα αγγλικά :) Δικά μου κριτήρια και αξιολόγηση βέβαια :)

 • Like 19

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.bookdepository.co.uk/book/9781853756290/War-Picture-Library-Unleash-Hell

 

Αυτό εννοείς;

 

Υπάρχουν σε αυτό 12 ιστορίες. Λέτε να εκδώσουν 6 τόμους;

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

1) Να κάνω μιά διόρθωση στην παρουσίαση. Η προέλευση δεν είναι Αμερικάνικη αλλά Αγγλική.

 

2) Η IPC Fleetway δεν εξέδωσε μόνο του Unleash hell, αλλά και τα Against all odds, Death or glory, Up and at 'em και No surrender, με 12, 12, 12, 10 και 6 ιστορίες αντίστοιχα, όλες επιλογές με μερικές από τις καλύτερες ιστορίες που δημοσιεύτηκαν στη σειρά War Picture Library αλλά και την άλλη μεγάλη σειρά της την Battle Picture Library. Οι δύο αυτές σειρές είχαν πολλές κοινές ιστορίες όπως ακριβώς το Τανκς και το Κράνος. Άρα μπορεί να μιλάμε για 6 τόμους ή και 26 τόμους ανάλογα με το τι έχουν αποφασίσει να εκδώσουν.

 

3) Η πρώτη ιστορία είναι πράγματι το Fight back to Dunkirk σε σκίτσο του μεγάλου Nevio Zeccara. Πρωτοδημοσιεύτηκε στην σειρά War Picture Library, τεύχος #1, 18/09/1958, και έχει δημοσιευτεί στο Κράνος 427 με τίτλο Αντίσταση στην Δουγκέργκη την 28/2/1978.

 

4) Θα σας ενημερώσω και για την άλλη ιστορία σύντομα.

 

:valtnino:

 • Like 22

Share this post


Link to post
Share on other sites

1) Να κάνω μιά διόρθωση στην παρουσίαση. Η προέλευση δεν είναι Αμερικάνικη αλλά Αγγλική.

Με ενημερωσε ο Νίκος το εχω φτιαξει.Σηγνώμη για το λάθος ενώ το ξερα απο χθες απο τον DREAM FACTORY μάλλον με μπερδεξε το D.C :efxaristo:

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως η διαφήμιση δείχνει κλασικά 5 τόμους (ενώ η πλάκα είναι ότι δείχνουν οι άτιμοι τόσο χοντροί σε αυτήν, σχεδόν απογοητεύεσαι όταν το πιάνεις στα χέρια σου). Οι επόμενοι τόμοι θα έχουν τις παρακάτω ιστορίες:

2. Τα υποβρύχια του Θανάτου & Οι Κόκκινοι Αετοί

3. Η Σιδερένια Γροθιά & Πυρά στην Βόρεια Θάλασσα

Θα έλεγα να σας σκανάρω και την διαφήμιση αλλά υποθέτω ότι όλοι θα την έχετε μπροστά σας (άντε ανοίξτε το ρημάδι, σελίδα 97).

Τσουχτερή τιμούλα, αλλά... ξέρω 'γω ξύπνησαν αναμνήσεις, αν και στο ξεφύλλισμα με τα δύο καρέ ανά σελίδα μου θύμισε περισσότερο άλλης θεματολογίας κόμικ του τότε παρά τα στρατιωτικά... μάλλον πρέπει να φρεσκάρω, να ταξινομήσω και να ιεραρχήσω τις αναμνήσεις μου. :) Δεν είναι κακό πάντως, μου αρέσει σαν μορφή, τώρα σαν ιστορίες θα μπορέσω να τις κρίνω μόνο αφού τις διαβάσω, αλλά αυτό το "καλύτερες ιστορίες του Β'ΠΠ με προϊδεάζει θετικά θα έλεγα. Πάντως 128 σελίδες κόμικς σε καλό χαρτί θα έλεγα (συν δέσιμο και εξώφυλλα) πάνε 6 σεντ του ευρώ ανά σελίδα σε σκληρόδετο δέσιμο, δείχνει να πατάει στα όρια του λογικού και μάλλον μας φταίει η θεματολογία που έχει ψιλομπαγιατέψει θα έλεγα.

 

.

 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Οι επόμενοι τόμοι θα έχουν τις παρακάτω ιστορίες:

2. Τα υποβρύχια του Θανάτου & Οι Κόκκινοι Αετοί

3. Η Σιδερένια Γροθιά & Πυρά στην Βόρεια Θάλασσα

 

 

Σας λέω από τώρα ότι η σιδερένια γροθιά είναι το Iron fist, σε σχέδιο Hugo Pratt.

 

:valtnino:

 • Like 15

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και πάνω που είχα αποφασίσει να μη ξαναπάρω τεύχος.... Παύλο με κατέστρεψες, αλλά με έφτιαξες κιόλας! :D

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ακριβώς αυτό Θοδωρή. Το οποίο περιέχει τα:

 

Fight Back to Dunkirk (WPL 1, Sep 1958), Art: Nevio Zeccara

The Crowded Sky (WPL 56, Jul 1960), Art: Nevio Zeccara

Action Stations (WPL 3, Oct 1958), Art: Renzo Calegari/(D'Ami studio)

Umbrella in the Sky (WPL 54, Jun 1960), Art: Luis Ramos

Crash Call (WPL 53, Jun 1960), Art: Gino D'Antonio

The Iron Fist (WPL 25, Sep 1959), Art: Hugo Pratt

Lone Commando (WPL 36, Feb 1960), Art: Jorge Moliterni

The Black Ace (WPL 141, Apr 1962), Art: Nevio Zeccara

Air Commando (WPL 52, Jun 1960), Art: Annibale Casabianca

Fire Power (WPL 129, Jan 1962), Art: Nevio Zeccara

The Red Devils (WPL 7, Dec 1958), Art: Gino D'Antonio

Task Force (WPL 66, Sep 1960), Art: Annibale Casabianca

 

Βλέποντας τους τίτλους που αναφέρει ο Νεκ, ψιλιάζομαι ότι 2 από τις επόμενες ιστορίες είναι τα: The Iron Fist και The Red Devils.

 

Τώρα ιστορία με "North Sea" ή "Northern Sea" δεν βλέπω στα WPL.... Θα μπορούσε όμως να είναι κάποια από αυτές εδώ και απλώς να είναι θέμα μετάφρασης... Όπως το "τα υποβρύχια του θανάτου" θα μπορούσε να είναι το "action stations" το οποίο ακούγεται σαν ιστορία με υποβρύχια....

 

κοντός ψαλμός αλληλούια βέβαια :)

 

:cheers5:

 • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ίσως αυτό με τα υποβρύχια να είναι το Up Periscope toy Nevio Zeccara [1959]

To Red Devils δεν έχει εξώφυλλο με αεροσκάφη και δεν ξέρω είχα πάντα την εντύπωση ότι αυτά συμβάδιζαν, ποιος ξέρει... ίσως να είναι κάποιο από τα Wings over... Τέσπα, με τα εξώφυλλα μόνο και τους τίτλους δεν βγάζουμε άκρη, υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Πάντως αν συμβαδίζουν τα εξώφυλλα, τότε το Πυρά στην Βόρεια Θάλασσα παίζει να είναι το Convoy από την Fleetway.

 

362638.jpg?-4141518239952588694

 

 

 

http://www.britishcomics.20m.com/warpics.htm

 

http://www.comics.org/series/26722/covers/?style=default

 

http://en.wikipedia.org/wiki/War_Picture_Library

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όπως σας υποσχέθηκα πιό πάνω επανέρχομαι με τα στοιχεία της δεύτερης ιστορίας.

 

Οι "Αερομαχίες" λοιπόν είναι το "The crowded sky" που δημοσιεύτηκε στο War Picture Library #56 την 1/7/1960 και αναδημοσιεύτηκε πάλι στο War Picture Library #1104 τον Αύγουστο του 1975. Σχέδιο Nevio Zeccara και σενάριο Willie Patterson. Η ιστορία δημοσιεύτηκε και στα Ελληνικά στο "Κράνος" #306 με τίτλο "Το ανίκητο βομβαρδιστικό" την 28/10/1975.

 

 

 

:valtnino:

 • Like 12

Share this post


Link to post
Share on other sites

:hi:

Δεν ξερω αν συμφερει να αγοραζουμε με 7,90€ καθε τομο(128 σελιδες), οταν μπορεις με 15€ να αγοραζεις τους τομους με 776 σελιδες απο εδω:

http://www.bookdepository.co.uk/book/9781853756610/Against-All-Odds ή εδω: http://cgi.ebay.com/WAR-PICTURE-LIBRARY-VOL-1-UNLEASH-HELL-TPB-776-PG-COOL-/330354173334?cmd=ViewItem&pt=UK_Books_comics_Magazines_UK_Comics_ET&hash=item4ceaa4a596 :thinking:

Μαλλον θα αγορασω τα ξενογλωσσα!! :best:

:beer::beer::beer:

 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

...μω την κρίση μου μέσα, ...μω! :crying:

Πάνω που παίρνεις απόφαση να (ξε)κόψεις... :confuse:

Λοιπόν εντάξει, η τιμή είναι τσουχτερούτσικη, αλλά είναι όμορφούλι και, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι τους άξιζε μια καλύτερη εκτύπωση! :thinking:

Θα το παίρνω γιατρέ μου, τι να κάνω; :valtnino:

 

Στα σκοτεινά μονοπάτια των παιδικών αναμνήσεων: οι γονείς της μητέρας μου έμεναν στο από πάνω σπίτι. Κάθε Πέμπτη ή Παρασκευή (;) πήγαινα και βούταγα το Ρομάντσο που έφερνε ο παππούς μου, ο οποίος όμως δεν γκρίνιαζε γιατί ερχόταν και δανειζόταν "κάνα πολεμικό" όπως έλεγε. Ο παππούς είχε πολεμήσει στο αλβανικό μέτωπο και γύρισε με κρυοπαγήματα που τον ταλαιπώρησαν όλη την υπόλοιπη ζωή του. Κάθε 28η Οκτωβρίου και 25η Μαρτίου μου διηγούταν ιστορίες από τον πόλεμο, σκλήρες και ελάχιστα ηρωικές και πάντα τελείωνε με το "στον πόλεμο κάνεις ότι πρέπει για να γυρίσεις σπίτι σου, σκοτώνεις για να μη προλάβει να σε σκοτώσει ο άλλος, τα υπόλοιπα είναι σαχλαμάρες". RIP

 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ο δεύτερος τόμος

 

Τα εξώφυλλα μεταφέρθηκαν στην παρουσίαση.

 

:minigun:

 

 

vaios/24-6-2010

 • Like 17

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αρε Λαρισαιοι το παιρνεται 1 μερα πιο πριν :moutra2:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αρε Λαρισαιοι το παιρνεται 1 μερα πιο πριν :moutra2:

 

 

Και στην Κέρκυρα το ίδιο!!! :mafia: Αυτά να τα βλέπει ο Τερζό, που μας έχει γραμμένους κανονικά στην επαρχία και μας στέλνει τις επιστροφές της Αθήνας, ένα μήνα μετά... :beer:

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και στην Κέρκυρα το ίδιο!!! :mafia: Αυτά να τα βλέπει ο Τερζό, που μας έχει γραμμένους κανονικά στην επαρχία και μας στέλνει τις επιστροφές της Αθήνας, ένα μήνα μετά... :beer:

Και όχι μόνο,οι εφημεριδες τα τηλεοπτικα περιοδικα και τα κουτσομπολιστικα επειδη λογω θεματων δεν μπορουν να πανε μετα απο επιστροφες στην υπολοιπη Ελλάδα ερχονται εγκαιρως σε σας.Μακάρι να βρισκανε καποια λύση για αυτο το προβλημα.Ισως μηνα παραμηνα να γινονταν το αντιθετο να κυκλοφορουσαν πρωτα σε εσας και μετα σε εμας. :efxaristo:

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από την άλλη, καλώς ή κακώς, ψιλιάζομαι ότι η ταυτόχρονη διανομή θα οδηγούσε σε αύξηση της τιμής :) Σπαστικό και εκνευριστικό το να βλέπεις ότι σου στέλνουν ότι περίσσεψε, αλλά ταυτόχρονα είναι και πιο οικονομικό :)

 

Αλλά και για να το θέσω αλλιώς, έχει πραγματικά σημασία κάτι που βγαίνει περιοδικά, το άμα σου έρθει μετά? Εάν εξαιρέσουμε το ψυχολογικό/εγωιστικό (που κατανοώ το σπάσιμο (αν και ουσιαστικά νομίζω ότι είναι σπάσιμο και ενοχλεί γιατί αισθάνεται κανείς ριγμένος σε άλλα πράγματα, πολύ πιο πρακτικά και ουσιαστικά για το βιωτικό επίπεδο)), κάθε εβδομάδα/μήνα έχεις ένα καινούργιο περιοδικό :)

 

:cheers5:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Προσωπικά παιδιά, δεν με ενοχλεί αν θα κυκλοφορήσει κάτι σε έναν ή και δύο μήνες μετά, αρκεί να είναι προγραμματισμένο. Εκείνο που με ενοχλεί, είναι το γενικότερο και συστηματικό σε όλους τους τομείς, γράψιμο της επαρχίας στα παλαιότερα των υποδημάτων, όλων όσων απέκτησαν με οποιονδήποτε τρόπο, μια γνώμη πιο πάνω από τους υπόλοιπους Έλληνες. Είτε τους δώσαμε εμείς αυτό το δικαίωμα, είτε το απέκτησαν με κάποιο τρόπο στην πορεία. Οι εκδόσεις κόμικς, είναι ένα απλό παράδειγμα, που θα μπορούσε να γενικευτεί με αποδείξεις μάλιστα, αλλά ίσως σε ένα άλλο σημείο και όχι εδώ, οπότε και για να μην βγω εκτός θέματος, το σταματάω εδώ. :beer:

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Από την άλλη, καλώς ή κακώς, ψιλιάζομαι ότι η ταυτόχρονη διανομή θα οδηγούσε σε αύξηση της τιμής :) Σπαστικό και εκνευριστικό το να βλέπεις ότι σου στέλνουν ότι περίσσεψε, αλλά ταυτόχρονα είναι και πιο οικονομικό :)

 

Αλλά και για να το θέσω αλλιώς, έχει πραγματικά σημασία κάτι που βγαίνει περιοδικά, το άμα σου έρθει μετά? Εάν εξαιρέσουμε το ψυχολογικό/εγωιστικό (που κατανοώ το σπάσιμο (αν και ουσιαστικά νομίζω ότι είναι σπάσιμο και ενοχλεί γιατί αισθάνεται κανείς ριγμένος σε άλλα πράγματα, πολύ πιο πρακτικά και ουσιαστικά για το βιωτικό επίπεδο)), κάθε εβδομάδα/μήνα έχεις ένα καινούργιο περιοδικό :)

 

:cheers5:

Βασικά θα έπρεπε να έχει γίνει συνήθεια τόσα χρόνια πλέον, αλλά δεν έχει. Είναι αδικία ναι μεν αλλά δε με πολυπειράζει τόσο όταν καθυστερεί. Το να μην έρχεται ΚΑΘΟΛΟΥ, κάτι που είχε ζήτηση στην πρωτεύουσα κι εξαντλήθηκε, είναι που μ'ενοχλεί περισσότερο! Ξέρεις πόσα τεύχη, για παράδειγμα, του περιοδικού "Σινεμά" δεν έχω πάρει γι'αυτόν τον λόγο; Και το κακό με το συγκεκριμένο περιοδικό είναι ότι δεν κρατάνε στοκ και δε μπορείς ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να βρεις τεύχος που έχασες απ'αυτούς... Και να'ταν μόνο αυτό. Για βάλε μέσα τις διανομές και σε τι καταστάσεις φτάνουν τα άλλα! Δεν είναι μόνο το θέμα του αεροπλάνου αλλά και το ότι ο περιπτεράς στην γειτονιά σου (γενικά μιλάω) το στρίμωξε, το τσαλάκωσε κι επειδή δεν το αγόρασες το'στειλε πίσω να ταξιδέψει και να ξανατσαλακωθεί στο περίπτερο της δικής μου γειτονιάς. Όπως και να το κάνεις υπάρχει πρόβλημα. Με αποτέλεσμα εάν εσύ ψάχνεις μία να βρεις τεύχος σε καλή κατάσταση, εγώ ορισμένες φορές φτάνω σε σημείο ν'αδειάσω ντεπόζιτο μέχρι να βρω ένα τέτοιο. Όσο για την αύξηση που λες, εάν αποφάσιζαν να το κάνουν ταυτόχρονη διανομή πανελλαδικά, δε θα άγγιζε εμάς μόνο, αλλά όλους μας! Δε θα έβαζαν στην επαρχία να το πληρώσει παραπάνω, αλλά θα έπαιρνε αύξηση το περιοδικό/κόμικ για όλους. Δεν το στέλνουν και στο εξωτερικό, πια...

:beer:

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αναφέρεσαι Κώστα μου σε κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που σχολίασα :) Άλλο πράγμα η συστηματική πλην όμως συγκεκριμένης διάρκειας καθυστέρηση (με την οποία καταλήγεις κάθε εβδομάδα/μήνα να έχεις κάτι το "καινούργιο" στο περίπτερο που σε εξυπηρετεί) και άλλο το να μην έρχεται καθόλου ή σε ελάχιστες ποσότητες (που ουσιαστικά πληγώνει τον ίδιο τον εκδότη, αφού καταλήγει να μην πουλάει) ή σε άθλια κατάσταση.

 

Και επίσης είναι αυτονόητο ότι η αύξηση θα επηρέαζε όλους. Δεν καταλαβαίνω καν γιατί το αναφέρεις.

 

:cheers5:

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τώρα που το ξαναδιαβάζω δεν ξέρω πως μου πέρασε απ'το νου ότι εννοούσες για όλους και θεώρησα πως μιλάς για επαρχία μόνο στην αύξηση. :sorry: Μην το ψιλιάζεσαι όμως! Έτσι θα γινόταν σίγουρα! Έχουν ήδη συνεννοηθεί οι εκδότες με τα πρακτορεία και βλέπουν πως δεν τους παίρνει. Μια ματιά, εδώ και δεκαετίες, σε απαντήσεις γραμμάτων διαφόρων εκδοτικών, το δηλώνει ξεκάθαρα! Και ακούγεται λογικό! Στην περίπτωση των τηλεπεριοδικών, των εφημερίδων και των κουτσομπολίστικων και λοιπών εβδομαδιαίων είναι που δεν καταλαβαίνω, πως μπορούν και διανέμονται ταυτόχρονα. Δεν είναι παραπάνω χρέωση για τους συγκεκριμένους εκδότες; :thinking: Άλλοι διακανονισμοί μάλλον και εγγυήσεις. Δεν ξέρω.

:beer:

 

Υ.Σ. Όταν λέω ότι δεν έρχεται καθόλου, είναι πολύ απλά επειδή έχουν ήδη εξαντληθεί όλα στην πρωτεύουσα! Οπότε ο εκδότης δεν είναι ζημιωμένος! Στις περιπτώσεις που έχει πολύ λίγα κομμάτια, τα στείλει και τύχουν σε μέρη που δεν αγοράζουν (εδώ αναρωτιέμαι αν ξέρουν που στέλνουν ή παίρνουν σβάρνα ξέρω'γω πρώτα Δράμα, μετά Ιωάννινα, μετά Κρήτη, μετά Πάτρα και δεν ξέρω τι), ε τότε ναι. Ο εκδότης την πάτησε με τα εναπομείναντα τεύχη/φύλλα. Αν υπάρχει κάποιο "σχέδιο" ανάλογα το έντυπο στους διανομείς, τότε πάω πάσο! Σε αντίστοιχα sites που βλέπουμε πωλήσεις, αναφέρονται νομοί ή τίποτα τέτοιο; :thinking:

 

Υ.Σ.2 Βγήκα εκτός θέματος και σταματώ εδώ! :beer:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρε Κώστα το συγκεκριμένο περιοδικό όπως και όλα τα τηλεοπτικά πρώτα κυκλοφορεί στην επαρχία και μετά στην Αθήνα, Πέμπτη στην επαρχία, Παρασκευή στην Αθήνα! Πώς λοιπόν έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα που γράφεις;

 

ΥΓ. Ποια τεύχη του Σινεμά , θες, στείλε μου pm και κάτι θα γίνει :beer:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μα τα κουτσομπολίστικα, τα τηλεόρασης και όλα αυτά, ή θα τα πουλήσεις την εβδομάδα που αφορούν ή θα είναι τόσο εκτός θέματος όταν φτάσουν.... :) Και προφανώς άμα μπορούσαν να τα σπρώξουν και αυτά με Β διανομή/ότι περίσσεψε, ή θα ήταν φτηνότερα ή θα είχαν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους οι εκδότες. Ένα Μίκυ Μάους τώρα.... Εδώ ακόμα δεν έχω ανοίξει τα 2 τελευταία Κόμιξ... :)

 

Περί ζημίας. Εάν μπορούσε να πουλήσει 1000, και κατέληξε να εκτυπώσει (και πουλήσει) μόνο 800, σαφώς και έχει χάσει ο εκδότης. Η αίσθηση που έχω είναι ότι μιλάμε για τρομερά cut throat business, στο σημείο που και βγαίνουν εξαιρετικά εξειδικευμένα περιοδικά (πχ Κυνηγεσία & Κυνοφιλία, ή Κρητικός Γάμος (!!!!! ή κάπως έτσι... στο λιμάνι το είχα δει :) ) ή Πίστα (για τα σκυλάδικα κλπ)) και έχω ακούσει πάρα πολλές ιστορίες για συνεργάτες που ΔΕΝ πληρώνονται (δες λχ τις κουβέντες για τους γελοιογράφους/κομικογράφους που έγιναν στο τόπικ "κλείνει το 9"... και έχω ακούσει κι άλλες για αρθρογράφους γενικά) και έχω δει κλόπυραιτ φωτογραφιών/εικόνων και επιπρόσθετα *νομίζω* ότι σημαντικό μέρος της κερδοφορίας είναι από τις διαφημίσεις... (οι εφημερίδες γκαραντί επιβιώνουν όσες επιβιώνουν χάρη στον κρατικό κορβανά και τις κρατικές διαφημίσεις.... σε κάποια φάση μου είχαν πει ότι είναι τέτοιο το κόστος του χαρτιού που συγκεκριμένη εφημερίδα δεν είχε λόγο να πουλήσει παραπάνω φύλλα ;) ), έλεγα λοιπόν, τόσο cut throat business, που και 10 (λέμε τώρα) κομμάτια παραπάνω να σπρώξεις, τόσο καλύτερα είσαι. Άρα σαφώς και (λογικά) θα θέλει ο εκδότης και να μη στοκάρει αλλά και η προσφορά να είναι όσο πιο κοντά στη ζήτηση γίνεται.

 

Από την άλλη, ναι... Κυκλοφορούν πάμπολλες ιστορίες ότι κάτι παίζει ΚΑΙ με το δίκτυο διανομής... Και όχι μόνο σε επίπεδο Αθήνας-Επαρχίας... Και μέσα στην Αθήνα μου έχουν γνωρίσει ιστορίες όπου ο διανομέας, επειδή δεν του τα δίνανε (για εγγύηση και καλά...) επέλεγε να αφήσει ελάχιστα έντυπα (με αποτέλεσμα το κλείσιμο του ψιλικατζίδικου). Αλλά γενικώς σε μια τόσο διεφθαρμένη κοινωνία όπως η δικιά μας.............

 

:cheers5:

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρε Κώστα το συγκεκριμένο περιοδικό όπως και όλα τα τηλεοπτικά πρώτα κυκλοφορεί στην επαρχία και μετά στην Αθήνα, Πέμπτη στην επαρχία, Παρασκευή στην Αθήνα! Πώς λοιπόν έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα που γράφεις;

 

ΥΓ. Ποια τεύχη του Σινεμά , θες, στείλε μου pm και κάτι θα γίνει :beer:

Δε μιλούσα για τέτοια περιοδικά αλλά ακόμα και σ'αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει καθυστερημένη διανομή στην επαρχία. Και δε μιλάω για τα τεύχη, φυσικά τα οποία δίνουν το πρόγραμμα στην ώρα τους (μη σου πω και νωρίτερα μια μέρα με το "TiVo", όπως είδαμε και παραπάνω!), αλλά για τα δώρα που δίνουν! Στην περίπτωση "Έφοδος Των Κομμάντο" κυκλοφορούν κανονικά αλλά σε DVDs που έπαιρνα πριν καιρό (π.χ. την τηλεοπτική εκπομπή "Οι Πύλες Του Ανεξήγητου" μαζί με τον "Kommissar Rex") τα έδιναν με διαφορά τριών και τεσσάρων βδομάδων απ'την Αθήνα! Είχαν σε κάθε τεύχος μάλιστα διαφήμιση με τις διανομές στα επόμενα! Για παράδειγμα όταν στην Αθήνα είχαν το DVD #55 την ίδια βδομάδα στην επαρχία είχαν το #52! Με αποτέλεσμα, μάλιστα, τα 3-4 τελευταία DVDs που είχε ανακοινωθεί ημερομηνία για την επαρχία κανονικά, να μην έρθουν ΠΟΤΕ, μιας και αποφάσισαν να σταματήσουν τις σειρές αυτές. Φαντάζομαι έγινε επειδή σκάλωσαν στις επόμενες διανομές τους που ήταν ταυτόχρονες παντού (κάτι audio CDs της κακιάς ώρας). Οπότε ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις εντύπων είμαστε κάποιες φορές ριγμένοι...

 

Υ.Σ. Τι παίζει; Μπορείς να βρεις παλαιότερα τεύχη του "Σινεμά"; Θα ενημερώσω με pm μόλις φτιάξω λίγο τον χαμό που γίνεται εδώ! :thanks: Αν και το "Σινεμά" είναι ένα απ'τα πολλά περιοδικά που έχω χάσει τεύχη γιατί είτε δεν κυκλοφόρησαν εδώ ποτέ (χαμηλό τιράζ), είτε δεν διανεμήθηκαν καθόλου... Σε οποιασδήποτε κατηγορίας περιοδικό που διαβάζω χρόνια έχω αντίστοιχα παραδείγματα.

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα, ο ενημερωμένος μου περιπτεράς σήμερα μου είπε ότι δεν κυκλοφόρησε, μήπως γνωρίζετε τίποτα?

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

κι εγώ σε τρια περίπτερα πήγα , δεν έίχε φθάσει σε κανένα :confuse:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Απ ότι κατάλαβα απο αυτά που μου είπε ο περιπτεράς μου, δεν κυκλοφόρησε καθόλου ο συγκεκριμένος τίτλος, συνοδευτικά στο ΤιVo ήταν 2 άλλα βιβλία...Να υποθέσω ότι κόπηκε και αυτο?....

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ούτε εγώ το βρήκα μάλλον....θα σιγουρευτούμε και το απογεύμα που θα βγεί και η σημερινή λίστα κυκλοφορίας περιοδικών στο σάιτ του Ελληνικού τύπου Hellenic Press (την βλέπω εγώ την δουλειά,επόμενη προσπάθεια ο Αρτσι σκληρόδετος,μετά τα ζουζουνια κ.λ.π.)

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάνο, Μανώλη, Ανδρέα, κύριοι, πάπαλα το Κομάντος! Μίλησε μπροστά μου κάτοχος επιχείρησης που πουλάει τύπο και περιοδικά στο νησί(ίσως η μεγαλύτερη σε τζίρο), και του απάντησαν από το πρακτορείο Άργος ότι μάλλον κόβεται... Τώρα, πείτε μου τι emoticon να χρησιμοποιήσω...; :oops:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.