Μετάβαση στο περιεχόμενο

ARTIFACTS [ RON MARZ - VARIOUS ]


Deppy

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  25988
  • Group:  Νέα Μέλη
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  22
  • Reputation:   150
  • Achievement Points:  22
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4212 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  38

Οι χαρακτήρες, εκτός από τον Ian και τον Tom, που δίνονται είναι σχετικά νέοι στο Top Cow Universe. Πώς προέκυψαν? Ακολουθούν Spoilers!

 

 

Με λίγα λόγια, η ΤC θέλησε να "καταστρέψει" και αυτή το δικό της σύμπαν και να πλάσει με νέα δεδομένα τους κύριους χαρακτήρες της, αλλά και να προσθέσει νέους. Ένα βασικό στοιχείο του TC Universe είναι πώς οι υπερήρωες αποκτούν τις δυνάμεις τους μέσω πανίσχυρων αρχαίων αντικειμένων, που φέρουν τη δική τους νοημοσύνη τους και προσωπική ατζέντα. Συνήθως οι υπερήρωες του TCU είναι οι ξενιστές αυτών των αντικειμένων, αφού έχουν επιλεγεί από αυτά, χωρίς τη θέληση τους. Το καλό είναι πώς τα περισσότερα αντικείμενα έχουν παθητικό χαρακτήρα και αφήνουν τους ξενιστές τους να αποφασίζουν.

 

Έχοντας ως κεντρικό άξονα αυτό το στοιχείο, λοιπόν, δημιουργήθηκε η ιδέα των 13 Artifacts, αρχαίων πανίσχυρων κειμηλίων που το καθένα ξεχωριστά διέπει τη μοίρα του κόσμου, όταν όμως, βρίσκονται μαζί τον εκμηδενίζουν. Στο TCU, υπήρχαν ήδη μερικά αρχαία τέτοια κειμήλια:

 

post-25988-0-99264500-1352045633_thumb.jpg

 

1. Τhe Darkness. Κάτοχος του οποίου είναι ο Jackie Estacado, ενός φιλόδοξου μαφιόζου.

 

 

 

post-25988-0-48962200-1352045637_thumb.jpg

 

2. Τhe Angelus. Η πρώτη φορέας του που διαθέτει τη δική της φωνή είναι η Daniele Baptiste, κάτοχος του Witchblade, για μικρό διάστημα.

 

 

 

post-25988-0-49480500-1352045640_thumb.jpg

 

3. The Witchblade. Κάτοχος του οποίου είναι η αστυνομικός ανθρωποκτονιών της Νέας Υόρκης, Sara Pezzini.

 

 

 

post-25988-0-26842700-1352045642_thumb.jpg

 

4. Spear Of Destiny. Κάτοχος του οποίου είναι μία μοναχή - πολεμίστρια, με την ονομασία Magdalena. Το πραγματικό της όνομα είναι Patience.

 

 

 

post-25988-0-38799300-1352045657_thumb.jpg

 

5. Solomon Coin. Βρέθηκε μυστηριωδώς μέσα στο σώμα ενός cyborg, με το κωδικό όνομα, Aphrodite IV.

 

 

 

post-25988-0-95712100-1352045699_thumb.jpg

 

6. The Heart Stone: Η λίθος της καρδιάς είναι διασπασμένη, τη μισή έχει ο The NecroMancer, μία έφηβος με το όνομα Abigail και την άλλη μισή ο δαίμονας Mali.

 

και εδώ είναι αυτά που μας ενδιαφέρουν:

 

 

 

post-25988-0-27943300-1352045654_thumb.jpg

7. The Glacier Stone. Η καταστροφική αρχή του υλικού κόσμου. Ο φορέας της είναι ο Michael Finnegan, ένας μισθοφόρος.

 

Στην αρχή τον γνωρίζουμε ως μέλος μίας εγκληματικής ομάδας, που έχει σαν στόχο, τη δολοφονία του Jackie Estacado, του φορέα του Σκότους. Ο Jackie, μαθαίνει για την ομάδα και τους κάνει ενέδρα, μέσα στο ίδιο τους το κέντρο εκπαίδευσης, εκεί τους δολοφονεί σχεδόν όλους, αφού του ξεφεύγει για πρώτη φορά κάποιος. Αυτός ο κάποιος δεν είναι κάνενας άλλος από τον Fin, ο Jackie αναγνωρίζει το θάρρος του και τον προσλαμβάνει στην υπηρεσία του.

 

Ο Fin είναι καλός ως άνθρωπος, απλά κάνει αυτή τη δουλειά για τα χρήματα, για να μπορεί να προσφέρει ό,τι καλύτερο στην οικογένεια του. Η πρώτη αποστολή που του δίνεται από τον Jackie, είναι η παρακολούθηση της Sara και της κόρης της. Ο Jackie πριν καιρό, είχε κυριευτεί από το Σκότος, το οποίο βίασε τη Sara, τη κάτοχο του Witchblade, όσο εκείνη ήταν σε κομματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο. Από τη πράξη αυτή, γεννήθηκε ένα παιδί. Ο λόγος που συνέβη αυτό, ήταν πως το Σκότος ήθελε να επηρεάσει τον επόμενο ρυθμιστή προς τη δική του πλευρά.

 

Ο Fin κατά τη παρακολούθηση, καταφτάνει σε ένα κινέζικο κατάστημα που πουλά αρχαία κειμήλια και εκεί συνομιλεί με τον μυστηριώδη ιδιοκτήτη του, τον CUrator, ο οποίος του χαρίζει ένα περιδέραιο, το οποίο εμπεριέχει τη λίθο του πάγου. Το Glacier Stone προσκολά στον Fin και του δίνει αρχέγονες δυνάμεις, κάτι που τον συγχύζει αρχικά και που τον επιστρέφει στο μαγαζί του Curator. Εκεί, θα μπλεχτεί σε μία επική σκηνή μάχης, ανάμεσα στην Angelus, τον Jackie και τη Sara, καθώς η πρώτη αντετίθεται στους άλλους δυο για το ανίερο ζευγάρωμα και το μυστηριώδες απόγονο τους.

 

Εκεί ο Fin, θα προσπαθήσει να βοηθήσει το αφεντικό του, αλλά αντικρούεται από τη κάτοχο της λίθου του πυρός, του προαιώνιου εχθρού της λίθου που έχει ο Fin. Ο Fin καταφέρνει και απωθεί τη γυναίκα και αργότερα, αφού λάβει στα χέρια του το Blood Sword, σκοτώνει την Angelus.

Στη συνέχεια, βλέπουμε τον Fin, να συνομιλεί με τον Curator, o οποίος του αναφέρει πως η γυναίκα-κάτοχος της πύρινης λίθου αναζητά να φέρει υπό τη κατοχή της όλα τα αρχαία αντικείμενα και θα πρέπει να τη σταματήσει, γιατί αν καταφέρει να ολοκληρώσει το σχέδιο της, θα σημάνει το τέλος του κόσμου.

 

O Fin ξεκινά ένα quest για να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από τα αρχαία αντικείμενα. Κάνει μία μικρή στάση στο Κάιρο για να βοηθήσει το αφεντικό του Jackie, που έχει απαχθεί από κάποιους εγκληματίες και έπειτα κατευθύνεται προς τη Μέση Ανατολή. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα, πλευρίζεται από τη κάτοχο της πύρινης λίθου και συνεργάζονται με σκοπό να σταματήσουν μία τρομοκρατική οργάνωση να ξεθάψει ένα ακόμη αρχαίο κημείλιο, αυτό του κουτιού της Πανδώρας. Δυστυχώς αποτυνχάνουν.

 

Αργότερα, ο Fin συναντά το cybor Aphrodite IV, το οποίο του ζητά να τη βοηθήσει για τους δικούς της σκοπούς να βρει τα αντικείμενα. Εκείνος αρνείται και έτσι το Cyborg του κλέβει το Blood Sword, με τη βοήθεια ενός άλλου κακού παιδιού, του Ian.

 

Στα κατακλυσμικά γεγονότα των 13 Artifacts, ο Fin δολοφονείται από τον Ian, σε μία προσπάθεια του να βοηθήσει ξανά το αφεντικό του και τη φίλη του Sara. Στο νέο σύμπαν της TCU, η τύχη του Fin αγνοείται.

 

 

 

post-25988-0-07119200-1352045648_thumb.jpg

 

8. Τhe Ember Stone. H δημιουργική αρχή του υλικού κόσμου. Ο φορέα της είναι η Glorianna Silver, μία κυνηγός αρχαίων θησαυρών.

 

Η Glorianna είναι από τη Βόρεια Ευρώπη, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, η οποία έχει γαλουχηθεί πώς η λίθος του πυρός είναι η αρχέγονη κληρονομιά της. Οι αναζητήσεις σε όλο τον κόσμο, τελικά αποδίδουν, αφού βρίσκει σε ένα σπήλαιο το περιδέραιο που εμπεριέχει την Ember Stone. Όταν καταβάλλεται από την οντότητα του περιδερίου, της γίνεται έμμονη ιδέα να συγκεντρώσει τα υπόλοιπα ιερά αντικείμενα και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να δημιουργήσει... μία νέα τάξη πραγμάτων.

 

Επιστρέφοντας στη Νέα Υόρκη, η πύρινη λίθος την καταβάλει, με αποτέλεσμα να ανατιναχτεί το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε. Αυτό συμβάινει πάνω ακριβώς από το σημείο που η Angelus πολεμά το Σκότος και το Witchblade. Για καλή της τύχη, εντοπίζει και το Glacier Stone, όπου και επιτίθεται πρώτα και τραυματίζει θανάσιμα. Πεπεισμένη ότι έχει τη δύναμη να μαζέψει τα αντικείμενα, επιτίθεται στην Angelus, η οπία όμως την εκσφενδονίζει στον αρκτικό κύκλο.

 

Εκεί η Glorianna, χάνει τη μνήμη της για σύντομο χρονικό διάστημα. Όταν επιστρέφει η μνήμη της, ταξιδεύει προς τη Νορβηγία, στον μέντορα της Wulfgar, ώστε να ανακτήσει τις χαμένες της δυνάμεις.

 

Εκεί γίνεται μάρτυρας δολοφονικής επίθεσης κατά του μέντορα της, τον οποίο σώζει. Ο Wulfgar τότε, της αναφέρει πως η τρομοκρατική οργάνωση "Οι Ακόλουθοι του Αδάμ" ψάχνει ένα πανάρχαιο κειμήλιο και είναι η μόνη που μπορεί να τους εμποδίσει. Έτσι ταξιδεύει προς τη Ανατολή, βρίσκει τον Fin και ξεκινούν από κοινού την εξολόθρευση της οργάνωσης, κυνηγώντας παράλληλα το κουτί της Πανδώρας, το οποίο δυστύχως αποτυχνάνουν να αποκτήσουν.

Εκείνη που αποκτά το κουτί είναι η Alina, υψηλόβαθμο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης. Η Alina, με τη δύναμη που έχει το κουτί της Πανδώρας στρέφει τη Glaciern Stone στη Ember, γεγονός που καταλήγει στην εξουδετέρωση τόσο της Glorianna, όσο και του Fin.

 

Αργότερα, η Glorianna, προσεγγίζεται και αυτή από το cyborg Aphrodite IV και δέχεται να συναντήσει τον κύριο της, ένας μυστηριώδης τύπος με το όνομα The Survivor. Όταν τον συναντά, μαθαίνει πώς ειναι ο μοναδικός επιζήσωντας ενός παλαιότερου και ανώτερου τεχνολογικά σύμπαντος, ο οποίος καταστράφηκε επειδή τόλμησαν να φέρουν τα ιερά αντικείμενα στον ίδιο χώρο. Τώρα επιθυμεί να τα μαζέψει για ακόμη μία φορά για να ξαναζωντανέψει το παλιό του σύμπαν. Ο λόγος που επίζησε του γεγονότος είναι πως αποτελούσε τον "κώδικα" του προηγούμενου σύμπαντος, το αίμα του δλδ εμπεριείχε ό,τι καλύτερο από το είδος του σε αυτό το αρχαίο σύμπαν.

 

Ο Survivor, όμως για να επαναφέρει το σύμπαν του, εκτός από το να μαζέψει τα κειμήλια θα πρέπει να σκοτώσει και τον κώδικα αυτού του σύμπαντος, που δεν είναι άλλος από το μωρό της Sara, το οποίο έχει απαγάγει και φροντίζει η Glorianna για σύντομο διάστημα.

Στη τελική μάχη, η Glorianna επιτίθεται στη Cyber Force, ένα αρχηγείο meta-ανθρώπων και αργότερα στη Sara και στον Jackie. Βοηθώντας να βρεθούν τελικά όλα τα αντίκειμα στο ίδιο χώρο.

 

 

 

post-25988-0-31776200-1352045644_thumb.jpg

 

9. Blood Sword. Είναι ένα ιαπωνικό ξίφος, το οποίο έχει διαποτιστεί με το πνεύμα ενός πολέμαρχου δαίμονα και έχει ακατάπαυστη δίψα για αίμα, όποιος το'χει στη κατοχή ναι μεν έχει απεριόριστη δύναμη αλλά πρέπει να τρέφει την ακόρεστη δίψα για αίμα που έχει το ξίφος, γιατί τότε ίσως στραφεί εναντίον του. Ο νέος κάτοχος αυτού του ξίφους είναι ο Ian Nottingham.

 

Ο Ian είναι παλαιός χαρακτήρας στο TCU. Τον μεγάλωσε ο Kenneth Irons και έχει υπάρξει υπερκατάσκοπος στην MI5, έχει γαλουχηθεί σαν πολεμιστής.

Την ιστορία του μπορείτε να τη βρείτε από το wiki ή από εδώ: http://www.comicvine...ngham/29-18323/

 

Τώρα η σχέση με του με τα υπόλοιπα Artifacts είναι σύντομη. Απλά τον προσέγγισε η Aphrodite IV και του πρότεινε αυτό που πάντα ήθελε, μία νεα αρχή, μία νέα ταυτότητα στο νέο κόσμο που θα δημιουργούσε ο Survivor. Ο Ian δέχτηκε και το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να κλέψει το Blood Sword από τον Fin, τον οποίο στη τελική μάχη του αποσπά το Glacier Stone και τον δολοφονεί με το ξίφος.

 

 

 

post-25988-0-10645500-1352045659_thumb.jpg

 

10. Wheel of Shadows. Είναι ένα πολύ τρομέρο υπερόπλο και για αυτό κάποιος το είχε κρύψει στα βάθη της κόλασης. Η δύναμη του τροχού έγκειται στον έλεγχο του χρόνου πάνω σε αντικείμενα και πρόσωπα, δεν δίνει όμως τη δυνατότητα ταξιδιού μέσα στο χρόνο.

 

Όταν η Angelus αποφάσισε να γίνει μία παθητική δύναμη και να αφήσει τη Danile Baptiste να παίρνει τις αποφάσεις για εκείνη. Η λεγεωνάριος Sabine που έχει ανατραφεί με αυτό το μίσος για τη κατωτερότητα των ανθρώπων, δεν μπορεί να δεχτεί αυτή την απόφαση.

 

Πιστεύει πώς εκείνη έπρεπε να είναι η επόμενη Angelus. Για αυτό το λόγο στέλνει δύο πολεμιστές της στη κόλαση για να πάρουν αυτό το όπλο. Όταν τελικά το παίρνει στα χέρια της, γίνεται ένα με τη δύναμη και επιτίθεται στην Daniel, την οποία και νικά, αλλά όταν προσπαθεί να βγάλει τη Wheel of Shadows, δεν τα καταφέρνει. Συνηδειτοποιεί ότι το αντικείμενο έχει προσδεθεί σε εκείνη για τα καλά, οπότε το όνειρο της να γίνει η επόμεν Angelus εκμηδενίζεται.

 

Από τότε, αποκτά ένα νέο στόχο, να πάρει εκδίκηση και στρέφεται εναντίον της Angelus και των πολεμιστών της. Στην μάχη των 13, παρασύρεται από την Aphrodite IV, η οποία της προσφέρει νέο μέλλον και την ευκαιρία να πάρει την εκδίκηση της για την Daniel.

 

 

 

post-25988-0-03014100-1352045661_thumb.jpgpost-25988-0-79883600-1352045713_thumb.jpg

 

11. The Rapture. Είναι ένα αντικείμενο το οποίο μπορεί να σώσει μία ψυχή από τη κόλαση. Εκείνος που κατέχει τη δύναμη μπορεί να πηγαινοέρχεται στη κόλαση ενόχλητος, όσο μπορεί. Κάτοχος αυτής της δύναμης είναι ένας ιερέας που έχει χάσει τη πίστη του και κάνει άσωτη ζωή, ο Tom Judge.

 

Είναι από τους παλαιούς χαρακτήρες του TCU, οπότε πληροφορίες μπορείτε να βρείτε είτε στο wiki, είτε εδώ: http://www.comicvine...judge/29-52130/

 

Στα γεγονότα των 13, o Tom είναι ο τύπος που τους καθοδηγεί, δίνει πληροφορίες και οργανώνει εκείνους που δεν θέλουν να καταστραφεί το σύμπαν. Αλλά με δύο γονείς να ψάχνουν το παιδί τους (Darkness, Witchblade) τη Magdalena να έχει το δικό της κώδικα αρετής, αδυνατεί να κρατήσει όλα τα artifacts μακριά το ένα από το άλλο και καταλήγουν στη μάχη. Τουλάχιστον κατάφερε να εντοπίσει το 13 Artifact και να το πάρει με το μέρος, διαφορετικά η έκβαση του νέου σύμπαντος θα μπορούσε να είναι χειρότερη.

 

 

 

post-25988-0-13569700-1352045701_thumb.jpg

 

12. Pandora's Box. Είναι ένα μυστηριακό κουτί, το οποίο έχει τη δύναμη να σπέρνει το μίσος και να προκαλεί άνευ λόγου πολεμικές συρράξεις. Κάτοχος αυτής της δύναμης είναι μία τρομοκράτης - ταλιμπάν, που ανήκε στην οργάνωση "Οι Ακόλουθοι του Αδάμ" έχει ένα πολύ ισχυρό πιστεύω και θέλει να καταστρέψει το κόσμο. Το όνομα της είναι Alina Enstrom. Είναι άγνωστο γιατί η δύναμη του κουτιού ενώθηκε μαζί της, το μόνο σίγουρο είναι πώς δέχτηκε να βρεθεί με τη παρέα της Aphrodite και να συλλέξουν όλα τα αντικείμενα στο ίδιο χώρο.

 

 

 

post-25988-0-16205800-1352045707_thumb.jpg

 

13. The 13th. Είναι μία μυστηριακή δύναμη, αν και σπέρνει το χάος παντού. Εϊναι μία απίστευτη δύναμη που κανένα από τα άλλα αντικείμενα δεν φαίνονται να μπορούν να αντικρούσουν. Αυτό φαίνεται όταν η Sabine, o Ian, o δαίμονας Mali, η Aphrodite IV εντοπίζουν τον κάτοχο του αλλά εξουθετερώνονται από αυτόν. Εκείνος που φέρει αυτό το φορτίο είναι ο Ji Xi, ένας θιβετιανός μοναχός, ο οποίος αναγκάστηκε να δεχτεί αυτή τη δύναμη μέσα του αν και δεν ήταν ο εκλεκτός.

 

O Ji ανήκε σε ένα τάγμα μοναχών που ο σκοπός τους ήταν να τιθασεύουν την ενέργεια του χάους και να τη κρατούν υπό έλεγχο. Όταν ο κάτοχος εξασθενούσε, αναλάμβανε ο επόμενος. Για κακή του τύχη όμως, ο προηγούμενος ξενιστής του 13ου, δεν ήθελε να δείξει ότι ήταν πια αδύναμος και συνέχισε να φυλά εκείνος το φυλακτό, ώσπου κυριεύτηκε από αυτό και σκότωσε τους πάντες στο μοναστήρι, εκτός από τον Ji, καθώς ο δεύτερος δολοφονεί τον πρώτο για να σταματήσει τη σφαγή. Εκ τότε αναλαμβάνει τη προστασία του φυλακτού αν και δεν είναι προετοιμασμένος όπως θα ήθελε.

 

Στη μάχη των 13 εμπλέκεται όταν η Angelus, μαζί με τον Tom, τον πείθουν πώς τον χρειάζονται με το μέρος τους για να αποτρέψουν το κακό, αλλά φέροντας τον στη μάχη, επισφράγισαν το τέλος τους.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 4 weeks later...

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   121003
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6345 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Η παραπάνω καταχώρηση μετακινήθηκε από το Top Cow talent hunt και το τόπικ πλέον ως παρουσίαση, μετακινήθηκε στα Αμερικάνικα των Ξένων Εκδόσεων!

 

Ως κάτοχος της Deluxe Oversize Edition συνυπογράφω πως είναι μακράν το καλύτερο event που έχει λάβει χώρα ποτέ στο σύμπαν της Top Cow και must read, ακόμα και αν δεν ξέρετε κανέναν χαρακτήρα, αφού μετά από αυτό γίνεται reboot. Το οποίο reboot επισκιάστηκε από τα μεγαλεπίβολα reboot της DC και της Marvel. Έρχονται τα πάνω κάτω και μιλάμε για ίσως το πιο σοκαριστικό reboot που έγινε ποτέ στην ιστορία των κόμικς...

 

 

Η Witchblade θυσιάζει το γιο της!!!!!!!!! :giati::crying:

 

 

Και ενώ είμαι χαρούμενος ότι έχω όλα τα Artifacts, η σειρά συνεχίζεται, πλέον μετά το reboot! What the...

 

In Top Cow we trust τελικά... :D

 

 

Trivia: τα εκπληκτικά characters posters, τα οποία είναι ενωμένα στο απίστευτο πόστερ της deluxe edition, τα έχει φτιάξει ο απίθανος John Tyler Christopher, που AdamHughίζει! Τσεκάρετε το dA του!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  24335
  • Group:  Members
  • Topic Count:  11
  • Content Count:  1402
  • Reputation:   9381
  • Achievement Points:  1402
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4469 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  35

Μια θιορθωση φιλε DJO.Οχι γιο αλλα κορη.Τη Hope.

O John Tyler Christopher ειναι οντως απιθανος.Ολα τα εξωφυλλα που σχεδιασε για το Witchblade ειναι εκπληκτικα και καθομαι και τα χαζευω συνεχως.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.