Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sunday night's interview (part 1)-Συνέντευξη από τον Μάνο Λαγουβάρδο [Ιατρού Γιάννης, greekcomics.gr, 9/5/2010]


Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  9146
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  116
  • Content Count:  1734
  • Reputation:   12511
  • Achievement Points:  1734
  • Days Won:  13
  • With Us For:  5492 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

Συνέντευξη από τον Μάνο Λαγουβάρδο!!!

 

Χελλόου πίπολ!!! Μετά τις συνεντεύξεις του Σαββάτου, έρχονται και οι συνεντεύξεις της Κυριακής! Συγκεκριμένα, οι συνεντεύξεις του Σαββάτου έχουν τον ρυθμό 1 ανά 2 Σάββατα και οι δημιουργοί που παίρνω συνεντεύξεις είναι ξένοι. Οι συνεντεύξεις της Κυριακής δεν θα έχουν συχνότητα, και οι δημιουργοί θα είναι Έλληνες. Ξεκινάω με τον Μάνο Λαγουβάρδο, τον οποίο γνώρισα στο Comicdom, και ήταν ο πρώτος Έλληνας δημιουργός που ενδιαφερόμουν να πάρω συνέντευξη. Ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλοι σύντομα!

 

Όποιος δεν τον ξέρει... δεν ξέρω που να κοιτάξει, δεν υπάρχει αφιέρωμα ακόμα (ίσως κάνω αργότερα)... Πιστεύω πως αυτό και αυτό μπορούν να τον κατατοπίσουν πάντως. Επίσης, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον ιστιότοπο του κόμικ του, το Galaxia.

 

Enjoy!!! :yahoo::yahoo:

 

JohnnyMZ: Για αρχή, θα σου κάνω μερικές συνηθισμένες ερωτήσεις... Ποια κόμικς διάβαζες όταν ήσουν μικρός;

 

Μάνος Λαγουβάρδος: Λοιπόοον. Υπάρχει γενικά ένα θέμα με εμένα και τα κόμικς. Πιστεύω ότι δεν διαβάζω όσο θα έπρεπε – υπάρχουν πολλά κόμικς ακόμα που χρειάζεται να περάσουν από τα χέρια μου για να σχηματίσω μια ολοκληρωμένη άποψη περί του χώρου. Ωστόσο, για να απαντήσω και στην ερώτηση, μικρός διάβαζα «Κλασικά Εικονογραφημένα», άπειρα Μίκυ Μάους, Σπάιντερ Μαν (Καμπάνα)... Είχα δει βέβαια την ξένη αγορά από κόμικς, αλλά δεν την είχα προσεγγίσει... αμέσως. Μου φαινόταν λίγο... «προχωρημένη». Πάντως, προσωπικά, είμαι περισσότερο επηρεασμένος από παιδικές σειρές, και όχι τόσο από κόμικς.

 

JMZ: Κινούμενα σχέδια λοιπόν... Ποιές σειρές παρακολουθούσες; Πιστεύεις πως ο τρόπος που σχεδιάζεις έχει επιρροές από κάποια;

 

Μ.Λ.: Ναι, κινούμενα σχέδια! Πόσα να πω – μου έρχονται πάρα πολλά σο μυαλό. Thundercats; He-Man; Spiral Zone; Ghostbusters; Ducktales; Gummy Bears (τα παλιά, της Disney, όχι του Υφαντή); Το Robotech; Πάρα πολλά. Και φυσικά το DragonBall… Ήταν κάτι που επηρέασε, σίγουρα. Και από τα πιο πρόσφατα, αυτό που με διασκεδάζει περισσότερο είναι το One Piece!

Ωστόσο, μέσα σε αυτήν την περίοδο άρχισα να μελετάω και για τα manga. Ήταν καλτ τότε. Δεν τα γνώριζε τόσο ο κόσμος, αλλά είχαν ωραίο σχέδιο και διεστραμμένη φαντασία. Μιλάω για τότε βέβαια, τώρα, λίγο-πολύ έχουν γίνει ευρέως γνωστά. Έχουν χάσει όμως αυτό το μυστήριο... Είναι θέμα εποχής, τότε θεωρούνταν κάτι πρωτότυπο, τώρα θεωρούνται συνηθισμένα, μετά από το DragonBall συγκεκριμένα.

Οι πρώτες Ιαπωνικές ταινίες που με επηρέασαν είναι το Akira, το Ninja Scroll, το Street-fighter και το Ghost in the Shell (ο Masamune Shirow είναι ένας από τους αγαπημένους μου δημιουργούς).

 

JMZ: Η σειρά Galaxia, της οποίας τον πρώτο τόμο είχαμε την τύχη να διαβάσουμε τον χειμώνα, φαίνεται να έχει επιρροές από μάνγκα. Πολλοί άλλωστε την έχουν χαρακτηρίσει "μάνγκα με χρώμα". Προσπάθησες εσκεμμένα να ακολουθήσεις το ύφος της Ιαπωνικής Σχολής, ή αυτό είναι το προσωπικό σου στυλ;

Μ.Λ.: Πράγματι, είναι ένα μάνγκα με χρώμα. Στην αρχή μάλιστα, θα ήταν «σκέτο» μάνγκα, δηλαδή δεν σκεφτόμουν να του προσθέσω χρώμα. Αλλά το λυπόμουν άχρωμο. Ναι μεν τα ασπρόμαυρα κόμικς διαβάζονται πιο γρήγορα, πιο εύπευτα, κατά τη γνώμη μου, αλλά κάποιες φορές το χρώμα βοηθάει στο να γίνει πιο πληθωρικός ο κόσμος των κόμικς. Απαιτεί να σταθείς περισσότερο και να θαυμάζεις την εικόνα. Όπως και να ‘χει, ήμουν επηρεασμένος από τα μάνγκα, και το σχέδιο προέκυψε έτσι. Τώρα δεν μπορώ να πω αν αυτό είναι καλό ή κακό, βέβαια. Φαντάζομαι ότι θα είναι οικείο στους αναγνώστες μάνγκα, απωθητικό σε αυτούς που δεν αρέσει το είδος – πάντως το σχέδιο δεν έγινε σ’ αυτό το στυλ εσκεμμένα. Αντιθέτως, το έκανα όπως έβγαινε, αβίαστα, χωρίς να μιμούμαι κάποιον καλλιτέχνη... Φυσικά, το σχέδιο το εξελίσσω ακόμα. Ήδη στον δεύτερο τόμο θα υπάρχει μεγάλη διαφορά από τον πρώτο.

 

JMZ: Διατηρείς το ίδιο στυλ και στις εικονογραφήσεις βιβλίων, ή προσπαθείς να διαφοροποιήσεις λίγο το σχέδιό σου, να το στρογγυλέψεις ίσως, για να είναι πιο ελκυστικό στα παιδιά;

Μ.Λ.: Ναι, βέβαια υπάρχει διαφοροποίηση. Άλλο στα κόμικς άλλο στις παιδικές εικονογραφήσεις. Έχω ήδη κάνει αρκετές, και ασφαλώς δεν θέλω να θυμίζουν μάνγκα.

 

JMZ: Πότε ξεκίνησες να σχεδιάζεις ερασιτεχνικά; Πόσα χρόνια αργότερα πληρώθηκες για τα σχέδιά σου;

 

Μ.Λ.: Σχεδίαζα από παιδική ηλικία, όπως οι περισσότεροι δημιουργοί κόμικς. Διάβαζα τον Σπάιντερμαν, μετά έκανα τον δικό μου. Θυμάμαι, χάλια έβγαινε... Το εξασκούσα πάντως! Και σιγά σιγά βελτιωνόμουν. Για να λέμε και την αλήθεια, έχω επηρεαστεί και από ποικίλα video games. Είχα φτιάξει από νωρίς μια ιστορία στο μυαλό μου, και ήθελα να την δω να υλοποιείται πολύ! Ήταν ένα παιδικό όνειρο. Είχα στο μυαλό μου ορισμένους ήρωες, και ήθελα να τους δω ακόμη και σε video game. Πολλοί από αυτούς είναι μέλη του καστ του Galaxia. Οι υπόλοιποι θα ενταχθούν σε άλλα κόμικς που θα ετοιμάσω στο μέλλον.

Πρώτη φορά πληρώθηκα για την εικονογράφηση του βιβλίου «Τα Παιδιά των Φυλαχτών», από τις εκδόσεις Κέδρος. Παιδικό βιβλίο, εύπευτο, με απλή εικονογράφηση.

 

JMZ: Και στην συνέχεια;

 

Μ.Λ.: Στην συνέχεια έκανα τα «Παιδιά των Φυλαχτών 4» (είχα ξεκινήσει την εικονογράφηση από το 3, είναι ολόκληρη σειρά). Αλλά μετά «μαζεύτηκα»... Έπρεπε να τελειώσει η Αρχιτεκτονική Σχολή.

Εκείνη την περίοδο η Galaxia ήταν στα σκαριά.

JMZ: Πριν ξεκινήσεις την καριέρα σου στο σκίτσο, είχες πάρει μέρος σε κάποιον διαγωνισμό κόμικς;

Μ.Λ.: Ναι. Είχα πάρει μέρος στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς του «9», όσο ήμουν ακόμη στην Αρχιτεκτονική Σχολή. Έλαβα τον πρώτο έπαινο. Μόνο μετά από πολλά (7 για την ακρίβεια) χρόνια ξαναέλαβα μέρος σε διαγωνισμό, στο 24 Hour Comics Day 2008, και σε αυτό της επόμενης χρονιάς.

 

JMZ: Για ποιους λόγους συμμετείχες στους διαγωνισμούς 24 Hour Comics Day 2008 και 2009; Για να γνωρίσεις ανθρώπους του χώρου, για να κάνεις λίγη διαφήμιση ή απλώς για ν’ αποκτήσεις εμπειρία;

Μ.Λ.: Η αλήθεια είναι πως πήγα για έναν πολύ πιο απλό λόγο: με τράβηξε ένας φίλος μου. Αλλιώς... δεν ξέρω, ίσως και να μην λάμβανα μέρος. Πάντως το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν όσα αναφέρεις παραπάνω. Επίσης, το 24 Hour Comics Day είναι ένα πολύ καλό τεστ δυνατοτήτων.

 

JMZ: Μάλιστα... Ας επανέλθουμε λίγο στην Galaxia. Το σενάριο είναι εξαιρετικά πρωτότυπο, ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα. Τους χαρακτήρες, όπως μου είπες και παραπάνω, τους είχες δημιουργήσει από παιδί. Το ίδιο συνέβη και με το σενάριο της σειράς;

 

Μ.Λ.: Ναι βέβαια, και το σενάριο! Ασφαλώς, το έχω εμπλουτίσει κι άλλο από τότε. Έχω κάνει επίσης ορισμένες αλλαγές στην πλοκή, για λόγους εικονιστόρησης, ή εξιστόρησης τέλος πάντων. Αλλά το ζήτημα είναι πως τα περισσότερα έχουν μείνει ατόφια από τότε.

 

JMZ: Το σενάριο θυμίζει έντονα αυτά των ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Μπορείς να μου πεις ποιες είναι οι επιρροές του;

 

Μ.Λ.: Χμμ... Έχω επηρεαστεί από πολλά πράγματα. Ταινίες, κόμικς, κινούμενο σχέδιο, video games… Αλλά να πω την αλήθεια δεν εμπνεύστηκα από κάτι συγκεκριμένο, μια ιδέα που μου άρεσε και σκέφτηκα να κάνω κάτι αντίστοιχο. Το Galaxia είναι μια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, με στοιχεία space opera, όπως το Star Wars για παράδειγμα. Πέρα από τις περιπέτειες των πρωταγωνιστών, μιλάει για την σχέση 3 πλανητών: του homeworld και των άλλων 2 αποικιών. Γη, Ουρανός και Κρόνος. Ο κάθε πλανήτης έχει τους ήρωές του και στο κόμικ βλέπουμε την διαφορετική σκοπιά του καθενός.

 

JMZ:Εχεις δηλώσει πως η σειρά Galaxia θα φτάσει τους 20 τόμους. Έχεις ολοκληρώσει σεναριακά την σειρά στο μυαλό σου, δηλαδή την αρχή (που έχουμε δει), την συνέχεια με τις περιπέτειες των ηρωών και την κατάληξη της ιστορίας;

 

Μ.Λ.: Ναι, το έχω γράψει όλο μέχρι το τέλος, και όπως προείπα από μικρότερη ηλικία. Κάνω μόνο κάποιες αλλαγές στο σενάριο, όπου αυτές είναι απαραίτητες. Τώρα... αν το Galaxia βγει στους 20, στους 18 ή στους 22 τόμους, αυτό δεν το γνωρίζω. Σίγουρα ακούγεται φιλόδοξο, και θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ για να σας μεταφέρω την ιστορία αυτή. Αλλά για να μην έχετε αγωνία, το φινάλε είναι... [κλικ – έπεσε η γραμμή]

 

JMZ: :DΑυτή τη στιγμή σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι; Έχεις ολοκληρώσει τον δεύτερο τόμο;

 

Μ.Λ.: Ναι, κοντεύει να τελειώσει. Για να είμαι ακριβής, περνάω το χρώμα τώρα, που κοντεύει να τελειώσει. Παράλληλα, έχω ξεκινήσει να σχεδιάζω και τον τρίτο τόμο. Έχουν πλακώσει διάφορες δουλειές αυτήν την περίοδο, και έχει μείνει λίγο πίσω. Θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι.

 

JMZ: Ας κλείσουμε με την Galaxia και ας περάσουμε σε ένα άλλο θέμα. Πώς βλέπεις τα πράγματα στον χώρο των κόμικς, και πιο συγκεκριμένα στην Ελληνική Σκηνή;

 

Μ.Λ.: Εγώ είμαι της άποψης ότι πάει πολύ καλά. Υπάρχουν σπουδαίοι σχεδιαστές εκεί έξω! Από άποψη εμπορίου, υπάρχει πάντα το απωθημένο να γίνουμε Αμερική, Γαλλία, Βέλγιο, Ιαπωνία... Αλλά ιδίως αυτήν περίοδο δεν πρέπει να σκάμε γι’ αυτό.

 

JMZ: Πιστεύεις πως έχει πάρει τα πάνω της, τουλάχιστον από πλευρά δημιουργών;

 

Μ.Λ.: Σίγουρα! Και οι εκδοτικοί οίκοι δέχονται ευκολότερα κόμικς από Έλληνες σχεδιαστές (γκράφικ νόβελς), αλλά ακόμη διστακτικά.

 

JMZ: Ποιους δημιουργούς θαυμάζεις;

 

Μ.Λ.: Από ξένους, λατρεύω τον Ιάπωνα Masamune Shirow, κυρίως για το πληθωρικό του σκίτσο. Ακολουθούν οι Kentaro Miura (υποκλίνομαι στο καθαρό, άψογο σχέδιό του), ο Hiroaki Samura (όμορφο και αρτιστίκ σκίτσο) και ο Takehiko Inoue (που κάνει κόμικς λες και είναι illustrations). Από Αμερική μεριά μου αρέσουν οι Madureira, ο Buscema, ο Kubert (ο παλιός), και θαυμάζω τον θεωρητικό και σκιτσογράφο Scott McCloud (ο οποίος παρεπιπτώντος έχει καθιερώσει το 24HCD). Περνώντας στην Ευρώπη, μου αρέσει αφάνταστα ο Frezzato και ο Guarnido. Και φτάνοντας στην χώρα μας, μου αρέσουν οι παλιοί Στάθης και Ορνεράκης, ενώ από τους πιο νέους ο Κασδαγλης, ο Διαλυνάς και ο Κουτσης, όπως και ο Ρουμπούλιας. Φυσικά είναι και αρκετοί άλλοι, αλλά καλύτερα να μην τους αναφέρω όλους εδώ.

 

JMZ: Τι σχέδια έχεις για το μέλλον; Θα κάνεις κάτι παράλληλα με τη Galaxia, ή ό,τι έχεις στο μυαλό σου θα το υλοποιήσεις αργότερα;

Μ.Λ.: Δεν μπορώ να σου αποκαλύψω όλα τα σχέδιά μου, αλλά θα σου πω πως ετοιμάζω 3 κόμικς, παράλληλα με τη Galaxia. Το ένα από αυτά είναι ένα παιδικό με τον Σμόλμπυ το σαλιγκάρι. Ετοιμάζω όμως και ένα σκοτεινό/παραμυθένιο/επικό κόμικ...

 

JMZ: Πολύ ωραία! Σου εύχομαι να έχεις επιτυχία σε ό,τι κάνεις! Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι πριν τελειώσουμε;

 

Μ.Λ.: Όχι κάτι συγκεκριμένο, απλώς ένα ευχαριστώ.

JMZ: Κι εγώ σε ευχαριστώ! Καλή συνέχεια!

 

 

:holidays3:

Επεξεργασία από JohnnyMZ
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82077
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6035 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Άχου... :div:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11156
  • Group:  Members
  • Topic Count:  65
  • Content Count:  1387
  • Reputation:   6726
  • Achievement Points:  1387
  • Days Won:  9
  • With Us For:  5323 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

ρε συ Γιαννη... Ηρεμα με αυτες τις συνεντευξεις. Θα μας ερθει ταμπλάς.

Λοιπόν, σοβαρα τωρα, αυτη ειναι ίσως η καλύτερη συνεντευξη που εχεις πάρει μέχρι τώρα κατ'εμέ. Και φυσικά οι απαντήσεις ειναι τορμερά ενδιαφέρουσες!

Μπραβο ρε Τζωννυ, εχεις αρχισει σιγα-σιγα να φτιαχνεις δικη σου κατηγορία... Κατω από το ''ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ'', ισως σε λιγο καιρό να υπαρχει ενα νέο subforum με τιτλο ''οι συνεντευξεις του johnny mz'' :P

καλη συνεχεια φιλε! συγχαρητηρια! ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!!!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12192
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  1248
  • Reputation:   9494
  • Achievement Points:  1248
  • Days Won:  3
  • With Us For:  5135 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  6

:) Απλά, συγχαρητήρια JohnnyMZ ! :clap2:
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2066
  • Group:  Honored
  • Topic Count:  79
  • Content Count:  4671
  • Reputation:   26347
  • Achievement Points:  4705
  • Days Won:  4
  • With Us For:  6180 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Πολύ ενδιαφέρον, μπράβο! :best:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  6474
  • Group:  Members
  • Topic Count:  98
  • Content Count:  4211
  • Reputation:   27510
  • Achievement Points:  4211
  • Days Won:  3
  • With Us For:  5695 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

Καλά απαντάει σε γενικές γραμμές ο Λαγουβαρδος πάντως.Δεν λείπουν ορισμένενς διπλωματικές απαντήσεις αλλά δεν είναι πολλές οπότε fine with me.Το Galaxia τώρα ,οκ δεν με ενθουσίασε μιας και γενικά δεν με ενθουσιάζουν τα μάνγκα ,πόσο μαλλον τα ελληνομάνγκα μακάρα να πάει καλά όμως και να το ολοκληρώσει.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11903
  • Group:  Members
  • Topic Count:  14
  • Content Count:  343
  • Reputation:   1748
  • Achievement Points:  343
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5187 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

:clap2: Συγχαρητήρια για τη συνέντευξη!

Πιστεύω πως ο Μάνος Λαγουβάρδος είναι ένας πολύ καλός νέος καλλιτέχνης που έχει πολλά να δώσει στην ελληνική σκηνή!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6318 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

:wow: Johnny rocks the house!!!!!! Τώρα ΚΑΙ με Έλληνες!!!!!!!!!!!!

 

Τρελό :respect: !!!!!!!!! Και φυσικά καλή συνέχεια στο Μάνο! Καρτουνάκιας, ε?! :cool:

 

Επίσης, μπορείτε να τσεκάρετε και το αφιέρωμα στο Galaxia, εδώ.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45682
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6148 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Ωραίος για ακόμα μια φορά, τις απόψεις μου για τις συνεντεύξεις σου τις ξέρεις, γι' αυτό απλά συνέχισε να μας εκπλήσσεις :clap2:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11645
  • Group:  Members
  • Topic Count:  67
  • Content Count:  688
  • Reputation:   3730
  • Achievement Points:  688
  • Days Won:  2
  • With Us For:  5228 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

:div:

Πολύ καλός κι αυτή τη φορά με τις "επαγγελματικές" σου ερωτήσεις, αλλά και με τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις του Λαγουβάρδου...!

Περιμένω εναγωνιώς την επόμενη! :D

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  9146
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  116
  • Content Count:  1734
  • Reputation:   12511
  • Achievement Points:  1734
  • Days Won:  13
  • With Us For:  5492 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  28

:D Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια και για την ενθάρρυνσή σας! Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε και στο blog του Galaxia, μπορείτε να την δείτε και εδώ.

 

:efxaristo: και πάλι!

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  9806
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  45
  • Reputation:   103
  • Achievement Points:  45
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5443 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  27

:respect:

 

Άλλη μια καταπληκτική συνέντευξη!

Ο Λαγουβάρδος είναι ένας απο τους αγαπημένους μου Έλληνες δημιουργούς.Περίμενα πως και πως την συνέντευξη.

 

:thanks:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11351
  • Group:  Members
  • Topic Count:  373
  • Content Count:  1572
  • Reputation:   12158
  • Achievement Points:  1575
  • Days Won:  16
  • With Us For:  5290 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  32

Μπράβο Γιάννη.Θα συμφωνήσω και εγώ, στο ότι οι ερωτήσεις σου ήταν επαγγελματικές και οτι ήταν μια από τις καλύτερες συνευντεύξεις σου.Συνέχισε έτσι.:best:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Valtasar changed the title to Sunday night's interview (part 1)-Συνέντευξη από τον Μάνο Λαγουβάρδο [Ιατρού Γιάννης, greekcomics.gr, 9/5/2010]

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.