Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΑΜΠΥ ΤΟΜΚΙΝΣ [ TUBBY TOMPKINS ]


Duck

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  11156
  • Group:  Members
  • Topic Count:  65
  • Content Count:  1387
  • Reputation:   6728
  • Achievement Points:  1387
  • Days Won:  9
  • With Us For:  5342 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

ΤΑΜΠΥ ΤΟΜΚΙΝΣ

post-11156-1273065032,43_thumb.jpg

 

O Τάμπυ ειναι ενας συμπρωταγωνιστής της κεντρικής ηρωίδας στη σειρά κομικ ‘’Μικρή Λουλού’’. ‘’Γεννηθηκε’’ στις γελοιογραφίες της Marge οπου πρωταγωνιστούσε η Μικρή Λουλού και δημοσιεύονταν στην εφημερίδα Saturday Evening Post, απο το 1935 ως το 1948. Αργότερα, ο Ιrving Tripp (κειμενα) και ο σχεδιαστής John Stanley, εξελιξαν τον Ταμπυ (όπως και ολο τον υπολοιπο κοσμο της Μικρής Λουλούς) και εφτιαξαν ιστορίες κομικς οπου εξιστορούν τις περιπέτειές του. Ο Ταμπυ είναι ο μόνος απο τους συμπρωταγωνιστές της κεντρικής ηρωίδας που καταφερε να πρωταγωνιστησει σε εντελως δικές του ιστορίες, ενω απεκτησε και δικό του περιοδικό, με 49 τευχη, που κυκλοφορουσε καθε 3 μηνες από το 1953 μεχρι το 1958.

 

post-11156-1273065046,13_thumb.jpg

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;

 

ονομα και ηλικια

Αρχικά το ονομά του ηταν Jo, ενω αργότερα μετονομάστηκε σε Tubby (γεματούλης). Το πλήρες όνομά του είναι Thomas Tompkins. Ξερουμε οτι ειχει 6 μήνες διαφορά από τη Μικρή Λουλού στην ηλικία, η οποια γεννηθηκε στις 20 Απριλίου. Αρα ο Ταμπυ εχει γενεθλια καπου στον Οκτωβριο και ειναι 7 με 10 ετών περίπου και αρα παει στο Δημοτικό.

 

εμφανιση και χαρακτηρας

Ειναι χοντρούλης και κοκκινομάλλης. Φοραει ενα άσπρο ναυτικό καπελάκι, δυο πορτοκαλί παπούτσια, ενα μαύρο πανοφώρι και ενα άσπρο πουκάμισο, ενώ το παντελόνι του ειναι λαδί. Ειναι παρόύργος, ευστροφος και μονίμως καψουρευμένος με την Γκλόρια, την όμορφη της γειτονιάς, η οποια τον γραφει κανονικά. Δεν ειναι πολυ καλός μαθητης (σε αντίθεση με τη Λουλού που ειναι φυτό) και ψαχνει κάθε τρόπο να αποφύγει το σχολείο. Ειναι μέλος στην ‘’Λέσχη των αγοριών’’ και συνηθως παιζει με τους φίλους του, τα αγόρια, ή με τη Λουλού. Του αρέσουν ο χιονοπόλεμος, το φαγητό και οι διαγωνισμοί.

 

τα σχέδιά του και η ''αράχνη''

Συχνά δημιουργούνται αντιδικίες ανάμεσα στα δύο φύλα και ο Ταμπυ ειναι αυτός που οργανωνει τις κινησεις των αγοριών. Εχει ταλεντο στο να σκεφτεται πανουργα, μα συνήθως μη πραγματοποιήσιμα σχέδια για να τη φερει στη Λουλού και τις φίλες της, αλλα πάντα η πρωταγωνίστρια αποδεικνύεται πολύ πιο έξυπνη από αυτον. Αλλες φορές ωστόσο, θα βοηθήσει τη Λουλου και θα την ξεμπλεξει απο πολυ δύσκολες καταστάσεις, κυρίως δηλαδη, οταν η ίδια κατηγορειται από τους γονείς της για κατι που δεν εκανε. Τοτε ειναι που μετατρεπεται στον ντετεκτιβ με το ψευδωνυμο ‘’Η Αράχνη’’ και με τις ηλιθιες μεταμφιεσεις του καταφερνει να ξεσκεπασει τον ενοχο της καθε υποθεσης, ο οποιος είναι συνηθως, ο πατέρας της Λουλους. Ο Ταμπυ ειναι πεπεισμένος οτι ο μπαμπας της Λουλούς ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους εγκληματίες στον κόσμο.

 

ο μικρος χημικος

Άλλη αγαπημένη ασχολία του Ταμπυ ειναι οι καθε λογης κατασκευές και τα κάθε λογής πειραματα. Συνηθως χρησιμοποιει το ‘’βαλιτσακι του μικρου χημικου’’ και δεν ειναι λιγες οι φορές που εχει καταφερει να κατασκευασει μερικα λίαν ενδιαφεροντα ματζούνια που το μόνο που μπορουν ειναι να κανουν σαματά. Παρόλα αυτα, η καλπαζουσα φαντασία του, επιτρέπει στον Ταμπυ να ονειρευεται οτι εφηύρε το ελιξίριο της νεοτητας, το αόρατο φίλτρο, τον ζωμό της μεταμόρφωσης, τη θεραπεια της φαλακρας Κ.Ο.Κ.

 

post-11156-1273065038,8_thumb.jpg

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

 

συγγενεις

Οι γονεις του Ταμπυ ειναι οι Jim και Ellie Tompkins και ειναι συνεχεια αγανακτισμενοι απο τις σκανταλιές του. Συχνα, καλουν τη Λουλου να τους τον προσεχει , οταν αυτοι λειπουν και αυτο ειναι σκετος εφιαλτης για τον Ταμπυ. Ξάδερφος του Ταμπυ ειναι ο Τσάμπυ. Ειναι ίδιος με τον Ταμπυ αλλα πιο κοντός, πιο μικρός, πιο χαζός και πιο σκανταλιάρης. Εχει ενα απίστευτο ταλέντο να καταστρεφει τη μερα του Ταμπυ, αφου σε αυτον τον φορτωνουν συνηθως. Ο Τσαμπυ ειναι γιος της αδερφής της μητέρας του ήρωά μας.

 

η λεσχη

Η Λεσχη Των Αγοριών αποτελειται απο 5-6 αγόρια και ειναι ενα ασυλο για τα αγορια της γειτονιάς. Τα κορίτσια απαγορεύονται αυστηρά και το αρχηγειο ειναι μια αυτοσχέδια ξύλινη καλυβούλα μεσα στο δάσος. Καθε μηνα εκλεγεται πρόεδρος και συνηθως βγαινει ο Ουίλι, ενα ψηλο παιδί με μπλε πανοφωρι. Καθε τόσο εκλεγεται και ο ίδιος ο Ταμπυ, αλλα οταν συμβαινει αυτο, ολες οι οικονομιες της λεσχης αποσβενωνται μυστηριωδώς σε αγορές γλυκών και παγωτων. Επίσης, υπαρχει μηνιαια συνδρομη για ολα τα μελη. Οι καλύτεροι φίλοι του Ταμπυ ειναι ο Ουίλι, ο Ιγκυ και ο Εντι, τα μόνα σταθερά μέλη της λέσχης, από την απαρχή του κόμικ.

 

Τελος, σε πολλες ιστορίες, τον Ταμπυ βοηθουν κατι μικρά πράσινα πλασματάκια πό τον Άρη. (Litlle Men from Mars)

 

αυτα για τον Ταμπυ!

 

πηγές

http://en.wikipedia.org/wiki/Little_Lulu

http://michelesworld.net/dmm/lulu/characters/char.htm#Tubby%20Tompkins

''Η ΜΙΚΡΗ ΛΟΥΛΟΥ συλλεκτικη εκδοση'' Modern Times

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11903
  • Group:  Members
  • Topic Count:  14
  • Content Count:  343
  • Reputation:   1748
  • Achievement Points:  343
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5206 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  30

:clap2: Μπράβο Duck! Πολύ καλό αφιέρωμα! Πάντα γελούσα με τον Τάμπυ!!! :lol:
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.