Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΒΙΚΤΟΡ ΣΑΚΒΙΛ


germanicus

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  20685
  • Group:  Administrator
  • Topic Count:  759
  • Content Count:  12981
  • Reputation:   95053
  • Achievement Points:  9268
  • Days Won:  428
  • With Us For:  4651 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Δόθηκε ευκαιρία και στα δύο άλμπουμ της σειράς που κυκλοφόρησε η Μαμούθ, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο για εμένα. :sorry:

 

Η γενική ιδέα μου άρεσε και είχε όλα τα εχέγγυα για να πάει καλά. Έχουμε την περίοδο του μεσοπολέμου, έναν κεντρικό πρωταγωνιστή που έχει δανειστεί χαρακτηριστικά από τον Ηρακλή Πουαρό και τον Σέρλοκ Χολμς (διαθέτει ευστροφία αλλά και ρώμη), ενώ στον ρόλο των "κακών" φιγουράρουν μυστηριώδεις τύποι και συνειδητοποιημένοι επαναστάτες. Εκτίμησα, επίσης, το Αγγλικό στοιχείο που αναδίδεται καθ’ όλη την διάρκεια της πλοκής. 

 

Παρόλα αυτά, όμως, με θλίψη διαπιστώνω ότι οι ιστορίες (τουλάχιστον η πρώτη) δεν εξελίχθηκαν κατά το δοκούν. Τα σενάρια έβγαζαν παλμό, ο οποίος χανόταν κατά την διάρκεια της πλοκής τους. Οι πολλές εναλλαγές των σκηνών και οι απότομες μεταβάσεις από ένα μέρος σε ένα άλλο, χωρίς μάλιστα μια επεξηγηματική λεζάντα, καθιστούν την ανάγνωση λίγο δύσκολη στην παρακολούθηση. 

 

Η πρώτη ιστορία, ενώ ξεκινάει εντελώς δυναμικά (με μια παράξενη δολοφονία) και συνεχίζεται γεμάτη μυστήριο, αφήνει τον αναγνώστη στα κρύα του λουτρού στο φινάλε, μένοντας ημιτελής! Μάταια ήλπιζα να διαβάσω κάποια συνέχεια στο επόμενο άλμπουμ. :shit2:  Καταλάβετε, λοιπόν, την έκπληξη αλλά και την απογοήτευση μου όταν διαπίστωσα ότι στο δεύτερο άλμπουμ ξετυλίγεται μια καινούργια υπόθεση! :NoNo: Μεγαλύτερη συνοχή και κατά συνέπεια μου άρεσε περισσότερο, βρήκα στην δεύτερη ιστορία, που κι εκείνη έκανε την κοιλιά της λίγο μετά την μέση. 

 

Εν κατακλείδι πιστεύω ότι είναι ένας τίτλος που του άξιζε μεγαλύτερη φροντίδα και πιο σωστή διαχείριση. Κρίμα. Προτείνεται πρωτίστως σε εκείνους που θέλουν να καυχιόνται ότι διαθέτουν τα άπαντα της Μαμούθ και σε εκείνους που αρέσκονται σε νουάρ ιστορίες. Οι δεύτεροι, πάντως, να διαβάσουν τον τίτλο με δική του ευθύνη. Οι υπόλοιποι νομίζω ότι πρέπει να προσπεράσουν. 

 

Αν και δεν αγοράζω ένα κόμικ μόνο για το σχέδιο, εδώ μπορώ να πω ότι αυτό βοήθησε πολύ. Ο εικαστικός τομέας, όχι μόνο δίνει έξτρα πόντους στον τίτλο, αλλά θεωρώ ότι αποτελεί και το δυνατότερο σημείο του. Μπορεί η απόδοση των χαρακτήρων να είναι απλά πολύ καλή, η αποτύπωση των τοπίων και των οχημάτων είναι εξαιρετική. Πολλά ήταν τα καρέ που έμεινα να τα θαυμάζω για αρκετή ώρα! :clap2: Κι από τον χρωματισμό δεν νομίζω ότι θα πρέπει να έχουμε κάποιο παράπονο. Τα καρέ διαθέτουν γλυκά χρώματα, παρμένα από μια "γήινη" παλέτα που δένουν εύστοχα μεταξύ τους. 

 

 

:beer: 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.