Μετάβαση στο περιεχόμενο

VAN HORN NOEL CHARLES [ (1968) ]


big vaggos

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις

Δημιουργός:
VAN HORN NOEL CHARLES
Ημερ. γέννησης:
06/07/1968
Τόπος γέννησης:
Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Εργογραφία:

  • Member ID:  11645
  • Group:  Members
  • Topic Count:  67
  • Content Count:  688
  • Reputation:   3732
  • Achievement Points:  688
  • Days Won:  2
  • With Us For:  5249 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  29

Noel (Charles) Van Horn

 

Ο Noel Charles Van Horn (Νόελ Τσαρλς Βαν Χορν) γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1968 στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας. Σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά του στο Βανκούβερ του Καναδά όπου κατοικεί και εργάζεται έως σήμερα. Είναι ο γιος του διάσημου δημιουργού κόμικςWilliam Van Horn. Επιβεβαιώνοντας λοιπόν, τη γνωστή παροιμία "το μήλο κάτω απ' τη μηλιά θα πέσει", ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του με το να ασχοληθεί με τα κόμικς...

 

post-11645-1272395475,45_thumb.jpg

Νόελ Βαν Χορν

 

Ενόσω ο πατέρας του εργαζόταν ως ο animator, ο Νόελ γνώρισε δίπλα του ενδιαφέροντα άτομα. Εμπνευσμένος από την εργασία του πατέρα του, ήθελε να γίνει και ο ίδιος καλλιτέχνης χωρίς όμως να είχε αποφασίσει με το τι θα ασχοληθεί. Επιπλέον, ο μικρός Νόελ λάτρευε να ξεφυλλίζει τεύχη κόμικς από την μεγάλη συλλογή του πατέρα του, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρον έβρισκε το περιοδικό Walt Disney's Comics & Stories.

 

Αφού τελείωσε το σχολείο ο Νόελ σπούδασε κινούμενο σχέδιο στο Emily Carr College of Art and Design.

Το 1992, κι ενώ ήταν εικοσιτεσσάρων χρόνων, συνάντησε στο μεγάλο φεστιβάλ κόμικς του Σαν Ντιέγκο τους Byron Erickson και Bob Foster, εκδότες της δανέζικης Egmont. Ο Βαν Χορν επιθυμούσε να σκιτσάρει ιστορίες με ήρωα τον Μπάκυ Μπακ. Μολαταύτα, ο Erickson αναζητούσε εκείνη την περίοδο σχεδιαστές για ιστορίες με τον Μίκυ Μάους, οι οποίοι θα μπορούν να αφήσουν ένα αμερικανικό στίγμα στις ιστορίες με αυτόν. Έτσι, τον έπεισαν να δοκιμάσει την τύχη του στα κομικς της Ντίσνεϋ.

 

post-11645-1272399880,75_thumb.jpg post-11645-1272399906,57_thumb.jpg post-11645-1272399895,32_thumb.jpg

Εξώφυλλα σχεδιασμένα από το Noel Van Horn

 

Προτού ξεκινήσει να εργάζεται επίσημα για την Egmont το 1993, έλαβε μια 18μηνη εκπαίδευση... Έκανε το ντεμπούτο του με μια μονοσέλιδη ιστορία με τίτλο "Fine Art", σε σενάριο του του Gorm Transgaard. Αρχικά, εικονογραφούσε ιστορίες σε σενάρια άλλων δημιουργών. Στη συνέχεια όμως, άρχισε να δημιουργεί δικά του σενάρια και κατ' επέκταση δικές του ιστορίες.

 

Σήμερα ο Βαν Χορν ειδικεύεται σε ιστορίες με τον Μίκυ Μάους. Μάλιστα, συνηθίζει να τον σχεδιάζει όπως ο Floyd Gottfredson (κοντό κόκκινο παντελονάκι κλπ.) Επιπρόσθετα, θαυμάζει το έργο του Γκότφρεντσον και χρησιμοποιεί στις ιστορίες του πολλούς ξεχασμένους χαρακτήρες που έχουν δημιουργηθεί από αυτόν όπως ο Sylvester Shyster, ο Trigger Hawkes και άλλοι. Σχεδόν όλες του οι ιστορίες έχουν ήρωα το Μίκυ και την παρέα του, ενώ το 1998 συνεργάστηκε με τον πατέρα του για τη μοναδική του ιστορία με πρωταγωνιστή το Ντόναλντ Ντακ, το "Περνά, περνά η μέλισσα". Επίσης, έχει στο ενεργητικό του μια ιστορία με τον Μπάκυ Μπακ, την οποία σχεδίασε για την επέτειο των 75 χρόνων από τη δημιουργία αυτού του ήρωα.

 

post-11645-1272400196,87_thumb.jpg

Καρέ από τη μοναδική ιστορία του με ήρωα τον Μπάκυ

 

Αγαπημένος κομίστας του Νόελ, και σύμφωνα με τον ίδιο πηγή της έμπνευσής του (!) είναι ο Steven Daves, καθώς και ο πατέρας του, από τον οποίο έχει αποκομίσει πολλές γνώσεις.

Ο Ν. Βαν Χορν, αυτή τη στιγμή θεωρείται από τους πιο έμπειρους σχεδιαστές του Μίκυ που έχει η Egmont στο ενεργητικό της.

 

Προσωπικά, βρίσκω τις ιστορίες του συμπαθητικές τόσο από πλευράς σεναρίου, καθώς και σχεδίου, χωρίς όμως να έχουν κάτι το ιδιαίτερο...! :)

 

ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τις δουλειές του, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί στη χώρα μας...!

 

 

:cheers3:

 

 

 

Πηγές:

Wiki

William Van Horn Fansite

http://www.ehapa.de/comicnews/zeichner/noelvanhorn.html

Επεξεργασία από big vaggos
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.