Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έχετε κάποιο από τα Μπλακσαντ?


germanicus

Έχετε κάποιο από τα Μπλακσαντ?  

33 Μέλη έχουν ψηφίσει

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Παρακαλούμε να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να ψηφίσετε σε αυτή τη δημοσκόπηση.

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28472
  • Reputation:   190068
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6361 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Απλή ερώτηση. Διατυπωμένη και με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεχωρίσει και ανάλογα με το πόσα κόμικ αγοράζει κανείς ετησίως. Η διατύπωση "τίτλος κόμικ" αφορά και πράγματα που βγαίνουν "περιοδικά" (πχ τα Μίκυ Μάους... γιατί με άλλη διατύπωση κάποιος που παίρνει κάθε εβδομάδα το ΜΜ, θα έβγαινε με το στυλ ότι αγοράζει 52 κόμικ κάθε χρόνο ;) (στην περίπτωσή μας, εάν αγοράζει μόνο το εβδομαδιαίο ΜΜ, τότε είναι "μέχρι 10 τίτλους ετησίως")

 

:cheers5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2285
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  941
  • Content Count:  4363
  • Reputation:   35616
  • Achievement Points:  4416
  • Days Won:  26
  • With Us For:  6179 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Mα τι ερώτηση... και βέβαια έχω το Μπλακσαντ, και βέβαια αγοράζω πάνω από 10 τίτλους το χρόνο, και βέβαια αγοράζω πάνω από 50 τίτλους το χρόνο, και βέβαια δεν μας μένει φράγκο ούτε για σπίρτα. Ευτυχώς που δεν καπνίζω...

 

:confuse:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10710
  • Group:  Members
  • Topic Count:  2
  • Content Count:  21
  • Reputation:   41
  • Achievement Points:  21
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5381 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Mα τι ερώτηση... και βέβαια έχω το Μπλακσαντ, και βέβαια αγοράζω πάνω από 10 τίτλους το χρόνο, και βέβαια αγοράζω πάνω από 50 τίτλους το χρόνο, και βέβαια δεν μας μένει φράγκο ούτε για σπίρτα. Ευτυχώς που δεν καπνίζω...

 

Ακριβώς τα ίδια φίλε germanicus19, με τη μόνη διαφορά ότι καπνίζω :lol:

 

:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1537
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  837
  • Reputation:   2374
  • Achievement Points:  837
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6254 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Τι θα πει κόμικ? Τι είναι Μπλάκσαντ? Πότε φεύγει το τρένο κύριο? Έχετε λαγό? Έχει γαλλικό? Που είναι το τηγάνι σύνθλιψης πατατοσυναρτήσεων? Χουάν Αούρισχ-Τέκος: 2-0.

Μήπως αυτή είναι ερώτηση-παγίδα που αποσκοπεί ψυχρά και μόνο στο ξεμοντάρισμα πολύτιμων πληροφορίων ανάλυσης δεδομένων για τη ροή του νερού μέσα στην πατάτα?

 

Ε λοιπόν, ροή του νερού μέσα σε ένα πορώδες μέσο είναι

ανάλογη προς την υδραυλική κλίση και ενός παράγοντα, γνωστού ως συντελεστή

υδροπερατότητας, που είναι χαρακτηριστικός του πορώδους μέσου. Η βασική σχέση

που εκφράζει το νόμο είναι :

Q = −KA(dh / dI )

όπου Q είναι η παροχή (L3T1)

Α είναι η διατομή της ροής (L2)

dh/dI είναι η υδραυλική κλίση και

Κ ο συντελεστής Darcy που έχει διαστάσεις ταχύτητας (L1T1)

 

Το βρήκα? Έχει γαλλικό? :cheers3::)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28472
  • Reputation:   190068
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6361 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

Κοίτα... αυτά τώρα είναι θεωρητικά. το ζήτημα είναι να βρούμε (ή μάλλον να βρεις :P ) ένα βιβλίο Applied Hydrodynamics Inside Potatoes....

 

από εκεί και πέρα, όλες μου οι ερωτήσεις είναι ερωτήσεις παγίδα. αυτό είναι γνωστό. αυτό που δεν είναι γνωστό και που μπερδεύει είναι εάν είναι παγίδες για να πέσουν οι άλλοι ή παγίδες για να πέσω εγώ.

 

υπάρχουν βέβαια και οι ερωτήσεις παγόδα. αυτές είναι κινέζικες τη προέλευση, αλλά με έντονες ινδικές επιρροές (ειδικά όταν εμπεριέχουν μαθηματικούς όρους όπως περεστρόικα, ζαπανέ, ντίρλα κ.ο.κ.) Αυτές ως γνωστόν δεν έχουν απάντηση (εξ'ου και το "κάνω τον κινέζο" (ή αλλιώς "μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά όταν δεν έχεις υδροηλεκτρικό σταθμό τριγύρω" )). Μόνο αντίχειρες.

 

:cheers5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120972
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6336 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Σύμφωνα με τα στατιστικά, η πολύ μεγάλη πλειοψηφία από όσους το έχουνε πάρει δεν το θεωρούν πρώτης προτεραιότητας πάντως (αφού παίρνουν πάνω από 10 τίτλους παίρνουν και αυτό :P )

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  277
  • Content Count:  5903
  • Reputation:   28721
  • Achievement Points:  5903
  • Days Won:  22
  • With Us For:  6436 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  7

Μπλακσαντ... για κάτσε να κοιτάξω την βιβλιοθήκη μου... μπα να μην μπαίνω στον κόπο. Όχι δεν το έχω. Καμιά δεκαριά τίτλους τον χρόνο; Χα, μας δουλεύεις; :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3930
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  721
  • Content Count:  12979
  • Reputation:   104468
  • Achievement Points:  12999
  • Days Won:  138
  • With Us For:  6035 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  66

Analysis of the heat transfer coefficient during potato frying

 

Abstract

 

The objective of this work was to study the dependence of the heat transfer coefficient (h) on the water loss rate of potato during frying. An indirect method was used where a metal piece with the same geometry of the potato pieces was placed on top of various potato samples at different frying times, and its temperature was recorded for 20–30 s. Another method consisted of direct recording of the temperature within a potato slice, close to the surface. Water loss rate was estimated by image analysis of bubbles. After immersion in hot oil, the potato temperature increases and water starts vapourising, leaving the surface in the form of bubbles that flow through the oil. The water loss rate increases until complete drying of the potato surface and then decreases till the end of frying. The h value showed the same behaviour increasing up by two times in relation to the values measured in the absence of bubbling, with maximum values depending on the oil temperature and potato geometry (443–750 W m−2 K−1). The percentage of heat transferred to the potato that is used for water evaporation showed an increase with time up to complete surface drying.

 

 

Δεν το έβαλα όλο το βιβλίο βέβαια.... :lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1537
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  837
  • Reputation:   2374
  • Achievement Points:  837
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6254 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  48

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82102
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6054 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Έχει ιερόσυλο εδώ που αγοράζει λιγότερα από 10 περιοδικά το χρόνο; Λιθοβολισμο!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28472
  • Reputation:   190068
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6361 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

 

εεεμμμ.... αν η κουζίνα με τη κεραμική εστία είναι απαραίτητη, έχουμε ένα μικρό ζήτημα.... :)

 

:cheers5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1733
  • Group:  Members
  • Topic Count:  4
  • Content Count:  51
  • Reputation:   274
  • Achievement Points:  51
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6232 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Ψήφισα «Όχι και γενικότερα αγοράζω πάνω από 10 τίτλους κόμικ τον χρόνο», αλλά μήπως δεν είναι η σωστή απάντηση; Δεν έχω μεν κανένα άλμπουμ «Μπλακσαντ», αλλά έχω όλα τα τεύχη του «9» που περιέχουν ιστορίες του, οπότε; Δεν έχω δηλαδή κάποιο από τα «Μπλακσαντ», έχω όμως αρκετές σελίδες «Μπλακσαντ».

 

Αυτό το rösti παρεμπιπτόντως φαίνεται πολύ καλό - είχα φτιάξει κάτι παρόμοιο μια φορά αλλά όχι με βρασμένες πατάτες και είναι γίνει... καλούτσικο. Μου φαίνεται όμως ότι με βρασμένες πατάτες θα είναι πολύ πιο πετυχημένο, οπότε σκέφτομαι να δοκιμάσω τη συνταγή.

 

Α, και βέβαια ποτέ μη διαβάζετε «Μπλακσαντ» τρώγοντας rösti - οι λαδιές παραμονεύουν.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  7341
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  101
  • Content Count:  1379
  • Reputation:   6443
  • Achievement Points:  1379
  • Days Won:  5
  • With Us For:  5636 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  60

Ανακοίνωση καταγγελία της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΛΕΦΙΚ Ρεθύμνου

Με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε τον ύποπτο ρόλο του επονομαζόμενου Γερμ (ή μήπως StandartenFuehrer Germ;).

Είναι φανερό σε κάθε εχέφρων μέλος του φόρουμ ότι πίσω από τις δήθεν "αθώες" ερωτήσεις του κρύβεται ένα ύπουλο, σκοτεινό και υποχθόνιο σχέδιο: η πρόκληση στα αγνά μέλη του φόρουμ βαρύτατης κατάθλιψης και στερητικού συνδρόμου!

Για το σκοπό αυτό υπέβαλλε τα υποτιθέμενα απλά ερωτήματα του, γνωρίζοντας καλά ότι συνειρμικά θα μας αναγκάσει να σκεφτούμε πόσα χαλάμε σε κόμικς ώστε να μπορέσει να δώσει τη χαριστική βολή με το επόμενο ερώτημά του: και για πόσο ακόμα νομίζετε πως θα μπορείτε να συνεχίσετε έτσι;

Τα καταχθόνια σχέδια του Αθηνοκεντρικού κατεστημένου δεν θα περάσουν! Τα μέλη της ΛΕΦΙΚ Ρεθύμνου θα συνεχίσουν αταλάντευτα στο δρόμο των ηρωικών προγόνων τους και της ένδοξης παράδοσης τους σταθερά προσηλωμένοι στο σύνθημα του παραρτήματος: πίνω μπάφους (ντόπιους) και διαβάζω Ελ Τζο!

 

:lol::beer: :beer: :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.