Jump to content
zoo

Τι διάβασα (στη Λέσχη)

Recommended Posts

Κατ'αντιστοιχία με το θέμα Τι διάβασα χθες το βράδυ..., ας εξερευνήσουμε παρέα τους νέους κόσμους που ανακαλύπτουμε στα ράφια της βιβλιοθήκης της Λέσχης Φίλων Κόμικς :cheers3:

 

:bookclub:

 

Τα τελευταία μου αναγνώσματα είναι

 

- το Loki της Anubis (που ναι μεν τα'σπασε σχεδιαστικά, μου ήταν όμως αρκετά αδιάφορο από πλευράς σεναρίου),

 

- μια απόπειρα στο 1ο τεύχος WINX της ίδιας εκδοτικής (ok, τώρα ξέρω πώς είναι και δεν το διαβάζω εις γνώση μου) και

 

- μιας και πλησιάζει η παρουσίαση, το GIANT-SIZE FASCISTS: CONMIX EXTRAVAGANZA της Jemma. Ok, αυτό είχε γέλιο! Αλλά μιλάμε για γέλιο!! :respect:

 

Στα προσεχώς? Μάλλον θα πιάσω τα Dylan Dog που ακόμα δεν έχω καν αγγίξει. :beer:

 • Like 15

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τσίμπησα και διάβασα τα δύο πρώτα Lys και τον δεύτερο τόμο από τους Τυχοδιώκτες. Τα Lys προτείνονται για τσεκάρισμα. Δεν είναι κακά. Ούτε και αριστουργήματα. Πάντως μπορεί να αρέσουν. Προσωπικά θα διαβάσω και τα άλλα 3.

 

Θέλησα να πιάσω και μερικά από τα 9, να διαβάσω κάποια από τα καινούργια γαλλοβελγικά που έχουν βάλει σε συνέχειες. Δυστυχώς όμως δεν είναι ενημερωμένη η λίστα με το τι υπάρχει που, οπότε όταν είδα ξαφνικά "Travis 8", κόμπλαρα γιατί δεν θυμάμαι μέχρι ποιο έχω διαβάσει :) Από την άλλη όμως έπεσα και σε κάτι ελληνικά πειραματικά κουλτούρα........... Τα σχόλια μου τα φαντάζεστε :) Τα άκουσε ο Bio που είχε βάρδια, κωλύομαι να τα μεταφέρω κατά λέξη εδώ :) Δεν πειράζει. Ωραίος εικαστικός. Θα τον μνημονεύουν μετά από χρόνια ως επιρροή κάποιοι, θα έχει και μια θέση σε καμιά γκαλερύ, σε κανένα υπουργείο πολιτισμού, σε κάτι για τέχνη ρε παιδί μου, και φυσικά δεν θα εκδώσει ποτέ του κανένα κόμικ (εκτός αν παίξει καμιά επιχορήγηση ή αν κάποιος εκδότης αποφασίσει να κάψει τα λεφτά του προωθώντας την τέχνη και τον πολιτισμό σε αυτή τη χώρα)

 

:cheers5:

 

ΥΓ Τσεκάρετε τα Lys. Δεν είναι τόσο μάπα όσο φαντάζεστε :) Είναι και γαλλοβελγικά :) Θα τα βρείτε στη βιβλιοθήκη δίπλα από το παράθυρο, στο ύψος του μπράτσου της καρέκλας (οπότε βολεύει να αράξετε εκείθε :) )

 • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μάλλον είμαι ο μοναδικός που ανοίγει τη βιβλιοθήκη για να διαβάσει κάτι :) Βέβαια αυτό έχει τη λογική του εξήγηση. Προσωπικά παθαίνω μπλακ άουτ με όλους αυτούς τους τίτλους. Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοπιάσω. Κάθομαι και τους κοιτάζω και με κοιτάζουν και κοιταζόμαστε :)

 

Anyhow. Διάβασα το πρώτο Χάιντι του Ψαρόπουλου. Δεν θα διαβάσω το δεύτερο :) όχι τώρα τουλάχιστον.

 

Και φυσικά αυτή τη στιγμή έχω πάθει ένα μπλακ άουτ.... Δεν ξέρω τι να πιάσω.......... :)

 

:cheers5:

 • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

μια από όλα με τζατζίκι; :thinking:

 

 

 

 

 

 

:P :Ass:

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ έχω πιάσει το watchmen αλλά το πάω αρκετά αργά, μου φαίνεται ή είναι λίγο κουραστικό; :)

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ναι. Το Hard Cover είναι βαρύ να το κρατάς. Που να δείς και το Absolute. :D

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εντέλει βρήκα τι να διαβάσω :) Η απάντηση ήταν ψιλοπροφανής, αλλά δεν ήξερα ότι τα είχαμε :) Με 17 τευχάκια Σκαθάρι, τι άλλο να τσίμπαγα? :D

 

ok. Αρκετές από τις ιστορίες (Ετερνάουτα, Μπάρμπαρα, Σκορπιός + Καλίκο Τζακ) τις είχα ήδη διαβάσει στους Σκορπιούς. Ομολογώ όμως ότι δε με χάλασε ούτε που ξαναδιάβασα μερικές αλλά ούτε και που ξαναπέτυχα Κατάκτηση της Δύσης (τι ωραία.... :) :) :) )

 

:cheers5:

 

edit: και όπως πήγα να βάλω τα Σκαθάρια στη θέση τους, τσααααακ πέφτει το μάτι μου στο Ματαϊ-ντορ :) άλλο ένα που δεν είχα πάρει πρέφα ότι ήταν εδώθε! και που δε νομίζω να ξαναδω άλλο αντίγραφο μπροστά μου :D

edit2: διάβασα και τα 2/3 ενός Ροναλντίνιο...

 • Like 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ στη Λέσχη διάβασα αυτό για το οποίο πήγα καρφωτός να διαβάσω: ΚΩΔΙΚΟΣ 13. Φυσικά αρκέστηκα στα πρώτα 3 τεύχη, να τα προλάβω όλα λιγάκι δύσκολο. Όμως έμεινα πολύ ικανοποιημένος με την επιλογή μου, και αναμένω φυσικά την επόμενη φορά να διαβάσω και τα υπόλοιπα.

 

:beer:

 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μιας και είχα παρέα την καταιγίδα επέλεξα να διαβάσω «Το Δαχτυλίδι των Νιμπελουνγκεν» το οποίο ήταν πολύ ευχάριστο ανάγνωσμα στην ατμόσφαιρα που έφτιαχνε η βροχή έξω από το παράθυρο...

 • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πέρασα σήμερα το πρωί/μεσημέρι. Και τι πετυχαίνω???

 

τι πέτυχε ο θείος Νίκος στις τιγκαρισμένες βιβλιοθήκες της Λέσχης (hint hint τιγκάραν. θέλουμε κι άλλες :) ) (θέλουμε και κανέναν τοίχο για να ακουμπάνε....)

 

τι πέτυχε ο θείος Νίκος λοιπόν?

 

ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ!!! ω ναι! και πρέπει να είναι όλες! ω ναι! ή έστω είναι πολλές. πάρα πολλές!!! και φυσικά ξεπέταξα τις ΚτΔ 2+3 :) Και με περιμένουν και οι υπόλοιπες! ω ναι! :ballet: πολύ φοβάμαι ότι θα γίνω μονότονος στο "τι διάβασα στη Λέσχη" στα επόμενα ποστ μου... Είναι καμιά 60αριά ακόμα.... :D

 

τι ωραία! :D

 

:cheers5:

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σήμερα δεν είχα όρεξη για Κατάκτηση της Δύσης. Ήθελα κάτι άλλο... Δεν ήξερα τι ακριβώς. Για ξεκίνημα ξεπέταξα το Ρούμπι 1 που δεν έχω. Ήξερα τι θα διαβάσω. Δεν πολυενθουσιάστηκα. Καλά ήταν. Μετά όμως αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα. Να πιάσω το θεόχοντρο Blankets.... οκ. Δεν ήταν αυτό που περίμενα. Δυσκολεύομαι και να πω αν το προτείνω ή όχι. Με απορρόφησε πληρέστατα, βυθίστηκα κυριολεκτικά μέσα του και σαφώς δικαιολογεί τις κριτικές και τα βραβεία του. Δεν μπορώ να πω όμως για ποιούς είναι. Μάλλον είναι για τους 30+, μάλλον δεν είναι για τους 40+... Καλό κομμάτι πάντως! :best:

 

:cheers5:

 • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αξιώθηκα κι εγώ να επισκεφθώ προσφάτως τον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό των Αγίων (και πάσης άλλης φύσεως) Κόμικς Ελλάδος και παντός Σύμπαντος κλπ κλπ..

:awesome::div::div::div::div::div::div::div::awesome:

 

Νομίζω ότι κάθε αναγνώστης κόμικς οικουμενικώς, που σέβεται τον εαυτό του πρέπει τουλάχιστον μια φορά το χρόνο να επισκεφθεί τον ιερό αυτό 1ο όροφο, εφόσον δε μένει στην πρωτεύουσα, ενώ αν είναι Αθηναίος θα πρέπει να έχει χαλασμένα φρένα αν δεν πηγαίνει εβδομαδιαίως όσο συχνά γίνεται. :doctor::flowerbad:

 

Τέλος πάντων, (όλα έχουν ένα τέλος εκτός απ'τα λουκάνικα που έχουν δύο), αφού ασπάστηκα τους ιεράρχες της συνοδείας και κάποιους συλλειτουργούντες-μέλη του τάγματος των Καμπανάδων και συνοδεία της τάξης ανάμεικτων Μαμουθοτραφών - μυημένων Μικυμαοϊστων και άλλων καστών (οι Ανθρωποι είναι ημίθεοι, αλλά έχουν 1 κεφάλι,2 χέρια,2 πόδια και μιλάνε όπως όλοι οι άνθρωποι, μην φοβηθείτε να τους επισκεφθείτε και να τους χαμογελάσετε λοιπόν :3eyes: ), έπεσα στο παραδοσιακό δίλημμα της γεμάτης βιβλιοθήκης. Τι να πρωτοδιαβάσεις? Εδώ βρίσκεις από ογκόλιθους σκαλισμένης σπηλιάς μέχρι ανάποδα μεταγλωτισμένα τάνγκα.. :fishing:

Κάπου πήρε το αυτί μου στη συζήτηση των συμπαρευρισκομένων για τις ΦΑΛΑΓΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΤΑΞΗΣ που δεν είχα ποτέ διαβάσει ολοκληρωμένο, κάπου το θυμόμουνα από τη βαβέλ, αλλά φυσικά αν δεν το πιάσεις από την αρχή δεν έχει νόημα, δεν έχει μαγεία! Το τσίμπησα λοιπόν και θρονιάστηκα σε μια από τις αποδιαρθρωτικές πολυθρόνες λευκού δέρματος :holidays: . Το να πω ότι είναι εκπληκτικό δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά να, έχει κανείς τη δυνατότητα να διαβάσει αυτό κι εκείνο και το παράλλο στη Λέσχη και αυτό είναι πάνω από υπέρτατα υπέροχο απογειωτικό!

 

Έπειτα μου μύρισε σάϊ φάϊ και δη κάτι από τα πρώιμα, οπότε μετά από παραπομπή του Νίκου έπιασα το FLASH GORDON, το οπόιο είναι αξιολογότατο, το δυναμικό σκίτσο του Alex Raymond συγκλονιστικό, αλλά ο παλιομοδίτικος τρόπος αφήγησης (λόγω βέβαια της φόρμας των στριπ από τις εφημερίδες) με έκαναν να χάσω λίγο το ενδιαφέρον μου, ήθελα κάτι πιο σύγχρονο τελικά, οπότε έπιασα και διάβασα τα STAR WARS ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΙΙΙ - Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΘ, που βέβαια δεν είναι μπουνιά στο στομάχι από εικαστική άποψη, άλλα πολύ όμορφα σίγουρα, το θέμα είναι πως πιθανότατα είμαι το μοναδικό πλάσμα σε αυτόν τον πλανήτη που δεν έχει ιδέα από σταρ γουόρζ (και αρκετά άλλα πράγματα σαφέστατα) και μπήκα λίγο πιο μέσα στο πνεύμα επιτέλους!! :icecream:

 

Α, διάβασα και 1μιση σελίδα από τo CHE - ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ... :chicken2:

 

Ο βίος βραχύς, η δε τέχνη μακρά, ο δε καιρός οξύς, η δε πείρα σφαλερή, η δε κρίσις χαλεπή...Οπότε, αγαπητά Ποίμνια, μετανοείτε! Προσέλθετε στον οίκο των κόμικς να ευλογηθείτε. Τα κόμικς είναι μεγάλα και συγχωρούν.

Αμην

 

:cheers4:

 • Like 23

Share this post


Link to post
Share on other sites

Για να συνεχίσω από το πιο πάνω post που είχα κάνει 3 μήνες πριν, συνεχίζω αργά και βασανιστικά κατά τις επισκέψεις μου στη Λέσχη την ανάγνωση της σειράς ΚΩΔΙΚΟΣ 13. Χτες διάβασα το 5ο τεύχος, σήμερα το 6ο. Δύο μείνανε, τα οποία φυσικά και παίρνουν σειρά για τις επόμενες επισκέψεις μου.

 

:beer:

 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εντάξει με κάνεις και σε ζηλέυω ,πάω στη γωνία μου να συνεχίσω τα κλάματα.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Σε συνέχεια της Green Lantern αναζήτησής μου εντόπισα ότι στο περιοδικό DC Universe της Anubis είχαν εκδοθεί τα πρώτα 6 τεύχη του τελευταίου κύκλου Green Lantern. Ε, μιας και υπάρχουν στη βιβλιοθήκη έριξα ένα διάβασμα στο πρώτο να πάρω μια γεύση. :best:

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και ναι, ολοκλήρωσα τη σειρά ΚΩΔΙΚΟΣ 13 διαβάζοντας και τα τεύχη 7 και 8 που μου είχαν απομείνει. Διάβασα και τον 2ο τόμο της σειράς ΤΟ ΤΖΙΝΙ, μιας και έχω μόνο τον 1ο. Από δω και πέρα θα πηγαίνω στα τυφλά, και θα ανακαλύπτω εκεί αυτά που θέλω να διαβάσω...

 

:beer:

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τέλεψα το Παπιομυστήριο από τη σειρά Τα Μεγάλα Σήριαλ. Με χαρακτηριστικότατη άνεση ένα από τα απολαυστικότερα Ντίσνεϋ που έχω διαβάσει. Πάρα πολύ καλό! :cool:

 

:cheers5:

 • Like 9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χτες έψαχνα να διαβάσω κάτι μικρό. Επέλεξα το Η ΚΟΠΙΑ / MR UNIVERSE που και οι δύο ιστορίες του ήταν αρκετά σύντομες αλλά και καιρό τώρα ήθελα να διαβάσω.

 

:beer:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ διάβασα το MIB( άντρες με τα μαύρα), μια παλιά εκδοσή της modern times! Το βρήκε ένας φίλος μου στο ντουλάπα του, και δεν ήθελα να πάει χαμένο!! ;)

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είχα αρκετό καιρό να περάσω από τη Λέσχη, ενώ και τα ίδια τα κόμικς μου έλειψαν τόσο καιρό που έλειπα στην ξενιτιά (λέμε τώρα... ). Σήμερα λοιπόν το εκμεταλλεύτηκα και διάβασα Σπιρού & Φαντάζιο # 8 και Η Πόλη που δεν Υπήρξε. :best:

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χτες και προχτές :)

 

2 τευχάκια Τανκς, ενάμιση ΡΟΚ, ένα Σούπερ Μίκυ και τα 2 τομάκια Ultimates.

 

και δε με χάλασε καθόλου :)

 

:cheers5:

 

edit: ξέχασα το Loki...

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ρε παιδιά τι σουπερ-ντουπερ-γιαμπα-νταμπα-ντου βιβλιοθήκη είναι αυτή;;;;;;;;;

:clap2::clap2::clap2::respect::respect::respect::congrats:

:woots:

Ξεκαρδίστηκα με το heavymetalfarm

http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?showtopic=7091

 

και έπιασα και το πρώτο τευχάκι απο το κοράκι

http://www.greekcomics.gr/forums/index.php?app=covers&module=view&cov_id=1434

 

 

Με χαλάσατε άσχημα όμως....Χάζευα επί ώρες... :awesome:

 

:fish2:

Edited by imacmaria
 • Like 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αυτή τη φορά έπιασα κάτι ελαφρύ απλά να πάρω την δόση μου και να εκπληρώσω ένα παλιό, πολύυυυυ παλιό μου θέλω: το κόμιξ Νο1!!

 

Και έπεσαν στην αγκαλιά μου τα τεύχη 1-8 του Περιοδικού του Μίκυ Μάους (Πεχλιβανίδης-σχεδόν συνεπώνυμος)... Επειδή ο θείος-Νίκος ξέρει!! :cheers3:

 

 

Εχέμμ...θα σας κάνω δώρο ένα κομιξορολόι! το χρειάζομαι οπωςδήποτε εκεί μέσα!!...... :oops:

 • Like 13

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χουμ. Ήταν πρωί βασικά. Και το πρώτο μου reading session επιτέλους! (ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΕΣΤΗ ΣΤΑΜΟΣΟΚΟΛΑ! :yahoo: )

 

Συνένοχος η imacmaria. :P Διαβάσαμε τους 3 Απέθαντους Μπασταρδους, τον Πρωινό Καφέ του :germ: και ρίξαμε ένα βλέφαρο στο Blankets. :best:

 

 

Και ω ναι. Μετράει σαν εμπειρία όσο το φανταζόμουνα. Και πολύ το άργησα. Your turns. Το τούνελ του ηλεκτρικού δεν αργεί να ολοκληρωθεί εξάλλου... :beer5:

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το τούνελ του ηλεκτρικού δεν αργεί να ολοκληρωθεί εξάλλου... :beer5:

 

 

σκάσε και σκάβε!

 

:D

 

:cheers5:

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μα βρίσκω αι αρχαίους πλίνθους κύριε! Συνέχεια! Αλλά ακόμα να βρούμε την προκατακλυσμιαία Λέσχη ή την αντίστοιχη αρχαία.

 

Ουπς, αυτό ήταν απόρρ... :P

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Και μέχρι να τελειώσει ο :DJO: το σκάψιμο, να συμπληρώσω ότι ξεφυλλίσαμε και τα "Οι άρχοντες της πορφυρής κοιλάδας" και "Επισκέπτες της νύχτας" του Χρ. Σταμπουλή! (Ντροπής...τσκ τσκ...ξεχάστηκες, μάλλον γιατί τα είχες διαβάσει ήδη εκτός ΛΕΦΙΚ :P) Καλοσχεδιασμένα, εντυπωσιακά, ατμοσφαιρικά και πολύ πολύ ευχάριστα διαφορετικά από τα ελληνικά που έχω συνηθίσει. Ιδιαίτερα το δεύτερο το οποίο ξεκίνησα και να διαβάζω αλλά δεν με άφησε να τελείωσω ένας σκύλος με ανοιχτές οδοντοστοιχ...εεε...αγκάλες, που με περίμενε! Αναμένω λοιπόν την Κυριακή που έρχεται με περισσότερο χρόνο στην διάθεσή μου, ελπίζω!

Άντε παιδί μου πιο γρήγορα με αυτό το φτυάρι...τους κίονες τους κοιτάμε μετά... :poke3:

 

:cheers3:

 

ΥΓ1.Σταμοσοκολάααααααταααα! :yahoo:

ΥΓ2.Που είναι το κομιξορολόι να με βοηθάει να μην ξεχνιέμαι;;; οεο;;; :PPP:

Edited by imacmaria
 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Χμμμ... πολύ πράμα. Θα προσπαθήσω να τα θυμηθώ όλα. Μπα... :P Μαρία πως το λέγαν το γατί?

 

Διάβασα τα The Other & Top Secret Files #1. Και έμαθα στα παιδιά τι εστί Ελληνική Μυθολογία. :xm:

 

:beer5: Την επόμενη φορά θα έρθουν κι άλλοι... :mafia:

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το γλυκό, αστείο γατί είναι ο Ρόμπυ ο Τρομερός Γάτος, τον οποίο έμαθα από τον αγαπητό θείο Νίκο από τα εβδομαδιαία στριπ! 3 πολύ πολύ ευχάριστα και αστεία τευχάκια σας περιμένουν στην αγκαλιά της ΛΕΦΙΚ! Τι καλά που ήταν πάλι!! :dance:

 

:party2: ΝΑΙ! ΝΑΙ! Να κάνουμε Reading Session Party!!!! :party4:

 

:DJO: θα αναλάβεις την μουσική και το info post!!

 

:bookclub:

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τελικά το βλέφαρο στο Blankets έγινε πλήρης ανάγνωση.... :sad1: ....Πόσο δίκιο είχες Λένα....

 • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.