Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ


germanicus

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28475
  • Reputation:   190118
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6364 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

Ένας μικρός οδηγός για όσους δεν έχουν την παραμικρή ιδέα του τι είναι ένα forum και πως δουλεύει όλο αυτό το site χωρισμένος σε 3 μέρη :)

1. Το Φόρουμ - Ενότητες - skins - Δ.Ο. - Groups
2. Δημιουργία - επεξεργασία μηνυμάτων - συνημμένα αρχεία
3. Διαχείριση του προσωπικού σας προφίλ - PMs



1. Το Φόρουμ - Ενότητες - skins - Δ.Ο. - Groups - Σημαντικά

TO SITE

Αυτό το site είναι δομημένο στη λογική του board όπου το κάθε μέλος μπορεί να ανοίγει μια συζήτηση/topic στα διάφορα fora/ενότητες ή να απαντάει σε σχόλια/κουβέντες/δημοσιεύματα/post των προηγουμένων. (fora είναι ο πληθυντικός του forum. η λέξη είναι λατινική ;) )

TΑ FORA/SUBFORA ΕΝΟΤΗΤΕΣ/ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΕΣ

Χοντρά χοντρά υπάρχουν κάποιες γενικές κατηγορίες - άλλες ορατές σε όλους, άλλες σε συγκεκριμένες ομάδες (όπως λχ η Δ.Ο. ή η GCForces, αυτές οι κατηγορίες έχουν συζητήσεις που αφορούν τις συγκεκριμένες ομάδες και το έργο τους) όπως τα Γενικά, το Στέκι μας, το Παζάρι κλπ. Κάθε κατηγορία υποδιαιρείται σε μικρότερες Ενότητες/Υποενότητες (forum/subforum) κάθε ένα με την ειδίκευση του. πχ Δημιουργοί -> (1) Έλληνες (2) Ξένοι (3) Συνεντεύξεις

SKIN
Και όμως δεν βλέπουμε όλοι το ίδιο ακριβώς πράγμα. Αυτή τη στιγμή εγώ χρησιμοποιώ το skin Runescape οπότε "ζω" σε ένα μπεζ/καφέ περιβάλλον, με εκρού κουμπιά και πράσινα/πορτοκαλί γράμματα. Εσείς μπορεί να χρησιμοποιείτε το Subblack οπότε όλα να είναι μαύρα, άραχνα και σύμφωνα με μερικούς trendy! Κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι με τον όρο skin εννοούμε τα χρώματα με τα οποία εμφανίζεται η κάθε σελίδα στα μέλη. Μπορείτε να αλλάξετε το δικό σας skin μέσω του pull-down menu κάτω αριστερά.

Ξαναϋπενθυμίζω ότι το κάθε μέλος χρησιμοποιεί ένα από τα 5 υπάρχοντα skin. Το μεθερμηνευόμενο όταν αλλάζετε τα χρώματα στις γραμματοσειρές που επιλέγετε, μπορεί ο αναγνώστης να μην δει το αποτέλεσμα που επιδιώκετε. Πχ, αν επιλέξετε μπεζ γραμματοσειρά, όποιο μέλος χρησιμοποιεί Runescape θα έχει ένα μικρό πρόβλημα να ξεχωρίσει το γράμμα από το φόντο. :D

Δ.Ο.-Groups
Μερικά μέλη εμφανίζονται με ξεχωριστά χρώματα και ξεχωριστά εικονίδια. Με κόκκινο είναι οι διαχειριστές/admins (administrators), τα άτομα που φροντίζουν για σχεδόν τα πάντα με την βοήθεια φυσικά του "πορτοκαλί" Technician. Από την τεχνική υποστήριξη του site μέχρι την οργάνωση του. Με μπλε είναι οι global mods (moderators). Αυτός έχει ένα κλικ λιγότερες δυνατότητες από τους admin και συμμαζεύει πράγματα δεξιά και αριστερά. Με γαλάζιο είναι οι mods (moderators). Αυτοί έχουν ένα κλικ λιγότερες δυνατότητες από τον global mod και συμμαζεύουν πράγματα σε συγκεκριμένες ενότητες. Αυτή είναι η Δ.Ο. Μπορεί να μη φαίνεται, αλλά όσο πιο πολλά πράγματα μπορεί να κάνει κάποιος, τόσο πιο πολλά καταλήγει να κάνει. :)

Υπάρχουν άλλα 3 "διαφορετικά" χρώματα-groups. Οι κίτρινοι είναι τα μέλη της GCForces, η ομάδα κρούσης του φόρουμ. Έχουν πρόσβαση στο Κέντρο Ελέγχου με συμβουλευτικό χαρακτήρα, χωρίς να έχουν τις αρμοδιότητες της Δ.Ο. Ο μωβ είναι το Μέλος του Μήνα (Member Of Month). Πληροφορίες για αυτό το μέλος ΕΔΩ. Τέλος οι σκουρο-πράσινοι επίτιμοι - Honored που είναι τα μέλη της παρέας μας που δραστηριοποιούνται ενεργά με το πάθος μας, δηλαδή τα κόμικς, είτε από την πλευρά των δημιουργών, είτε από αυτή των εκδοτών, ακόμα και από την πλευρά δημοσιογράφων που ασχολούνται με την αρθρογραφία γύρω από τα Ελληνικά ή ξενόγλωσσα κόμικς. Τέλος ενίοτε θα δείτε και το ροζ χρώμα. Αυτοί είναι οι φίλες/οι που μόλις μας ανακάλυψαν! :hi:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Σε κάθε ενότητα μερικά ποστ που κρίνονται σημαντικά εμφανίζονται πρώτα και ανάλογα με τη θεματολογία τους είναι ανοιχτά για συζήτηση ή κλειστά. Εάν μια ενότητα διέπεται από κάποιους κανόνες (πέραν των γενικών του site), αυτοί θα είναι καρφιτσωμένοι (pinned (sic!)) ως σημαντικοί (sticky) και θεωρείται αυτονόητο πως έχουν αναγνωστεί πριν δημοσιεύσει κανείς στην ενότητα. Άλλα θέματα που μπορεί να καλύπτονται εκεί είναι απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις της ενότητας ή άλλες χρήσιμες/χρηστικές πληροφορίες

Τα κομβικότερα σημεία για κάποιο νεοεισερχόμενο είναι:
Οι κανόνες του Φόρουμ
Η ενότητα Γνωριμία-Καλωσόρισμα
Η ενότητα Γενική Βοήθεια
Ο χώρος επεξεργασίας και δοκιμών

  • Like 23
  • Respect 1
  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28475
  • Reputation:   190118
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6364 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

2. Δημιουργία - επεξεργασία μηνυμάτων - συνημμένα αρχεία

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Σε κάθε Ενότητα/Υποενότητα κάποιο μέλος ξεκινάει ένα θέμα/topic, επιλέγοντας το "Νew Τopic" (νέο θέμα) και κάνοντας ένα ποστ (γράφοντας δηλαδή ένα μήνυμα). Εν συνεχεία τα υπόλοιπα μέλη μπορούν επιλέγοντας ή το "reply" (απάντησε) ή το "addreply" (πρόσθεσε απάντηση) (ίδια δουλειά αυτά τα δύο) ή το "fast reply" (γρήγορη απάντηση - βγάζει ένα πιο σύντομο μενού) να γράψουν μια απάντηση ή να κάνουν ένα σχόλιο. Το κάθε μέλος μπορεί με το "edit" (επεξεργάσου) να επεξεργαστεί περαιτέρω το ποστ που έκανε. Εδώ βγαίνουν 2 επιλογές, Full (πλήρες) με το πλήρες μενού και Quick (γρήγορο) για κάτι γρήγορο. To "Quote" (παράθεσε) χρησιμεύει προκειμένου να εμφανιστεί (ή όχι) στην απάντηση το ποστ ή μέρος του ποστ που σχολιάζεται. Η επιλογή Card (κάρτα) χρησιμεύει για να δείτε εν τάχει τα στοιχεία του χρήστη, η επιλογή PM (προσωπικό μήνυμα) για να του/της στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα, Report (ανέφερε) για να αναφέρετε κάποιο πρόβλημα με το εν λόγω ποστ στην Δ.Ο. και Top (κορυφή) για να επανέλθετε στην κορυφή του Topic/Θέματος.

 

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΣΤ/ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ

Καταρχάς ο τρόπος δημοσίευσης εικόνων καλύπτεται ΕΔΩ.

 

Εάν επιλέξατε το πλήρες μενού, τότε σας εμφανίζει από επάνω και 2 μικρές γραμμές λειτουργίας. Η πρώτη είναι για να επιλέξετε μια γραμματοσειρά, μέγεθος γραμμάτων και περιθώριο. Η δεύτερη για να τονίσετε τα γράμματα (Bold), γράψετε πλάγια (Italic), υπογραμμίσετε (Underline), γράψετε με διαγράμμιση (Strikethrough), αλλάξετε το χρώμα των γραμμάτων (να θυμάστε όμως ότι δεν έχουν όλα τα μέλη το skin/background που έχετε εσείς, άρα η αλλαγή χρώματος μπορεί να μην είναι χρηστικά για αυτά), να βάλετε ένα link/εξωτερικό δεσμό σε άλλη ιστοσελίδα (insert link), να βάλετε μια διεύθυνση e-mail (insert email), να βάλετε μια εικόνα (insert image),

να τυλίξετε ένα κομμάτι κειμένου σε παράθεση (quote)
,
για να γράφετε κώδικα ή links που δεν θα είναι ενεργά όπως τα παραδείγματα που ακολουθούν 
κώδικας: [color=red]χρώμα κόκκινο[/color] 
και για Links: www.greekcomics.gr

, να στοιχίσετε το κείμενο δεξιά, κέντρο ή αριστερά και να δημιουργήσετε λίστες ή αριθμητικά ή με σηματάκι μπροστά τους.

  1. Αστερίξ
  2. Οβελίξ
  3. Ιντεφίξ

  • Superman
  • Batman
  • Wonder Woman

Για να φτιάξετε μια λίστα, σας ζητείται να καταχωρίσετε το κάθε όνομα ένα-ένα και στο τέλος για να κλείσετε απλά να πατήσετε το Enter έχοντας αφήσει το πεδίο κενό.

 

Αφήνοντας το ποντίκι να αιωρείται πάνω από μια επιλογή, θα δείτε το όνομα της επιλογής. Σημείωση. Για να τροποποιήσετε την εμφάνιση μέρους του κειμένου (ή και όλου του κειμένου) θα πρέπει να επιλέξετε το προς τροποποίηση κείμενο και μετά να επιλέξετε το είδος τροποποίησης.

 

Αριστερά υπάρχει μια λίστα από smilies/emoticons/εικονίδια που μπορείτε να παραθέσετε στο κείμενο προκειμένου να εκδηλώσετε ένα συναίσθημα. Ο τρόπος που εμφανίζονται αυτά κατά την επεξεργασία του κειμένου είναι άνω-κάτω-τελεία όνομα-smiley άνω-κάτω-τελεία.

 

Για τα πιο προχωρημένα μέλη υπάρχει και η βοήθεια για το Bulletin Board Code, δηλαδή για τη γλώσσα που χρησιμοποιείτε για να ποστ-άρετε. Για παράδειγμα: επιλέγοντας να τονίσετε ένα μέρος κειμένου, αυτό που ουσιαστικά κάνετε είναι να βάζετε ένα [ b ] (χωρίς κενά) πριν το μέρος του κειμένου, το μέρος του κειμένου και ένα [ /b ] (χωρίς κενά) εκεί που θέλετε να σταματήσετε τον τονισμό του κειμένου.

 

Από κάτω σας δίνετε η δυνατότητα να έχετε βοήθεια κατά την επεξεργασία του κειμένου (Guided Mode On/Off), να ελέγξετε το μέγεθος του κειμένου (Check Post Length) (αφού πάνω από έναν αριθμό χαρακτήρων δεν θα "χωρέσει"), να ενεργοποιήσετε/απενεργοποιήσετε τη χρήση emoticons ή signature (υπογραφή), να επισυνάψετε ένα αρχείο (File Attachment), να υποβάλετε το μήνυμα σας (Submit Modified Post) και να του κάνετε μια προεπισκόπηση (Preview Post).

 

Όταν απαντάτε με οιονδήποτε τρόπο πλην του Fast Reply, εάν δεν έχετε απενεργοποιήσει τα quotes, τότε το κείμενο στο οποίο απαντάτε θα εμφανιστεί μέσα σε μια παράθεση. Πχ [ quote ] έγραψα κάτι για να απαντήσεις [ / quote ]

 

έγραψα κάτι για να απαντήσεις [/ quote]

 

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος, δέον όπως το διαγράφετε, αφού καταλήγει να είναι κουραστικό στο μάτι.

 

Στο Fast Reply, δεν εμφανίζονται τα ανωτέρω μενού, αλλά καθώς είναι φυσικό, ένα μέλος που έχει μάθει τον κώδικα, μπορεί να αντικαταστήσει τα κουμπιά απλώς με τις αγκύλες [ ]

 

ΣΥΝΗMΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Όταν ποστάρετε σας δίνεται η δυνατότητα να επισυνάψετε κάποια αρχεία. Έαν είναι εικόνες, τότε μπορείτε να τις εμφανίσετε στα ποστ σας ως thumbnails και ο κάθε αναγνώστης θα έχει τη δυνατότητα να τις μεγεθύνει. Αλλιώς θα εμφανίζονται κάτω αριστερά στο κάθε ποστ και ο κάθε αναγνώστης θα μπορεί να κατεβάζει το αρχείο και να το βλέπει. Υποσημείωση, έχετε περιορισμένο σύνολο από bytes που μπορείτε να επισυνάψετε, οπότε μοιράστε το με τη δέουσα προσοχή.

 

Πως γίνεται η επισύναψη (αυτό είναι χρήσιμο και για το ανέβασμα avatar από τον η/υ σας).

 

Επιλέγετε Browse

Ανοίγει ένα παράθυρο που δείχνει κάποιο directory/folder του η/υ σας.

Περιηγήστε κατά τα συνήθη.

Βρίσκετε το αρχείο σας.

Με το που το επιλέγετε, λογικά εμφανίζεται στο πεδίο "File Name/Όνομα Αρχείου".

Επιλέγετε Open/Άνοιγμα

Το σύστημα σας επαναφέρει στον browser, μόνο που τώρα στο πεδίο έχει το path του αρχείου σας (πχ C:\My Documents\Αρχείο.jpg)

Επιλέγετε "add this attachment/πρόσθεσε αυτό το επισυναμένο"-"update avatar/ανανέωσε το avatar"

Et voila! Επισυνάφτηκε :)

  • Like 17
  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28475
  • Reputation:   190118
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6364 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

3. PMs - Διαχείριση του προσωπικού σας προφίλ - Shoutbox

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

Πάνω δεξιά είναι το link για να πάτε στην "αλληλογραφία" σας. Όπως προαναφέραμε, ο σύντομος τρόπος για να στείλετε ένα pm (personal message/προσωπικό μήνυμα) σε ένα άλλο μέλος είναι με το κουμπάκι pm που εμφανίζεται κάτω αριστερά σε κάθε ποστ. Ένας άλλος τρόπος είναι όταν πάτε στην καρτέλα του μέλους όπου υπάρχει το link "send message".

 

Δεν θα αναφερθώ εκτενώς σε όλες τις λειτουργίες αυτού του τομέα. Θεωρώ ότι όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει ένα είδος mailer οπότε μας είναι λίγο γνώριμο. Η διαφοροποίηση ενός ας πούμε "internet mailer" σαν τον δικό μας με ένα πχ outlook express είναι στην εμφάνιση και στην αδυναμία για drag&drop. Εαν θέλετε να μετακινήσετε κάτι σε κάποιο άλλο folder, θα πρέπει να επιλέξετε το μύνημα τικάρωντας το λευκό τετραγωνάκι αριστερά (όπως τα βλέπουμε από το folder) και εν συνεχεία ή να διαλέξετε από το pull down menu αν θέλετε να το μετακινήσετε (move) σε άλλο folder ή να πατήσετε delete για διαγραφή.

 

Συνολικά μπορείτε να κρατήσετε αποθηκευμένα 100 μηνύματα. Τα μηνύματα που στέλνετε ΔΕΝ αποθηκεύονται αυτόματα στο sent items παρεκτός αν το επιλέξετε.

 

Εάν επιθυμείτε να φυλάξετε τα μηνύματα κάπου, τότε με το Archive Messages (αριστερά στο Μενού Messenger), μπορείτε να επιλέξετε ποιά θέλετε (είτε χρονολογικά, είτε ποσοτικά), από ποιό folder, πως θέλετε να φυλαχτούν (προτείνω το html page) και πιέζοντας το proccess αυτά θα έρθουν στην διεύθυνση e-mail που έχετε στο προφίλ σας (αν δεν την αλλάξατε, θα είναι αυτή με την οποία γραφτήκατε). Επιπρόσθετα μπορείτε να επιλέξετε το "delete messages after archiving" ήτοι "σβήσε μηνύματα μετά την αρχειοθέτηση" ουτωσώστε να αδειάσετε το folder σας.

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Εδώ υπάρχουν 3 βασικές ρυθμίσεις.

 

Profile Information/Πληροφορίες για το προφίλ σας

Εδώ θεωρώ ότι λίγο πολύ είναι αυτονόητα όλα. Για όσους δεν γνωρίζουν τα ICQ, AOL, Yahoo, MSN Messenger είναι υπηρεσίες που επιτρέπουν στα μέλη τους να αλλάζουν προσωπικά μηνύματα. Κάτι μεταξύ e-mail και chat.

 

Signature

Αυτό το πρωτοσυναντήσαμε σε αυτή την παρουσίαση στην επεξεργασία των ποστ. Signature/Υπογραφή είναι κάτι που επιθυμείτε να εμφανίζεται πάντα στο τέλος του κάθε ποστ σας. Αυτό μπορεί να είναι ένα κείμενο, μια ατάκα, μια φωτογραφία, ή και ένας συνδυασμός των ανωτέρω.

 

Avatar

Πολλές φορές στην προσωπική μας ζωή μας συστείνουν κάποιο άτομο, λέμε 2 κουβέντες και μετά ξεχνάμε τελείως το όνομα. Θυμόμαστε όμως το πρόσωπο. Έναν τέτοιο ρόλο εξυπηρετούν συνήθως τα avatar. Ο όρος είναι από την ινδική θρησκεία, μπορείτε να βρείτε τι ακριβώς σημαίνει στην wikipedia. Στις ιντερνετικές κοινότητες είναι αυτή η φωτογραφία/εικόνα που εμφανίζεται στα ποστ του κάθε μέλους. Η εικόνα που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι το πολύ 100χ100 πίξελς και όχι μεγαλύτερη από 50Kb. Έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ένα avatar από τη συλλογή μας (base gallery), να επιλέξετε μια εικόνα από κάποια άλλη διαδικτυακή τοποθεσία (online avatar image) ή να φορτώσετε μια εικόνα από τον η/υ σας. Είναι τρομακτικά αγενές να επιλέξετε εικόνα που χρησιμοποιεί άλλο μέλος. Σας θυμίζω ότι είναι περίπου σα να χρησιμοποιείτε την ταυτότητα κάποιου άλλου.

 

Σημειώνω επίσης πως αν ένα avatar το χρησιμοποιεί ο οιοσδήποτε χρήστης αλλού στο σύμπαν, υπάρχει η

πιθανότητα αν το επιλέξετε και εσείς να σας περάσουν για εκείνον. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, εδώ θα είμαστε μόνο Έλληνες και σίγουρα μόνο γνώστες της ελληνικής γλώσσας. Αν διαλέξετε λοιπόν ένα avatar που χρησιμοποιεί κάποιος λ.χ. Βραζιλιάνος σε ένα φόρουμ για την σάμπα, λογικά δεν θα υπάρξει ποτέ πρόβλημα. Αν όμως επιλέξετε avatar που χρησιμοποιεί κάποιος Έλληνας κάπου στο σύμπαν, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και προβλήματα.

 

Lo-Fi Version

Αυτή είναι μια δυνατότητα που δίνεται στα μέλη ούτως ώστε να περιηγηθούν στο site χωρίς να κατεβάζουν εικόνες και γραφικά. Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όποιον έχει αργή σύνδεση.

 

Shoutbox

Το μεγάλο άσπρο τετράγωνο/πεδίο σχεδόν στην κορυφή ΔΕΝ είναι το πεδίο αναζήτησης/search. Εκεί μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα μικρό κείμενο, και να "φωνάξετε" κάτι σε όσους είναι στο site εκείνη τη χρονική στιγμή. Τι να φωνάξετε? Καλημέρα :) Χρόνια Πολλά :birthday: Σιγά-σιγά θα δείτε και θα καταλάβετε τι είναι αποδεκτό και τι όχι. Αν παρόλα αυτά κάνετε κάποιο λάθος και θέλετε να το διορθώσετε, τότε πατήστε View the Shoutbox (και παρεμπιπτόντως έτσι θα δείτε τι "φωνάχτηκε" νωρίτερα), πηγαίνετε στο shout σας, και ή επιλέξτε edit για να το επεξεργαστείτε ή delete για να το διαγράψετε.

 

 

Επίλογος

Φυσικά υπάρχουν πολλές ακόμα επιλογές/δυνατότητες που δεν καλύφτηκαν σε αυτά τα 3 δημοσιεύματα. Μπορείτε να εγγραφείτε σε μια ενότητα ούτως ώστε να παίρνετε e-mail όταν υπάρχει καινούργια δημοσίευση. Μπορείτε να βαθμολογήσετε τις παρουσιάσεις. Μπορείτε να αλλάξετε το password σας. Μπορείτε, μπορείτε, μπορείτε. Όλα αυτά όμως θα τα δείτε και θα τα ανακαλύψετε με την πάροδο του χρόνου και την τριβή σας μέσα στη κοινότητά μας. Το μόνο που δεν μπορούμε να ελέγξουμε με κουμπάκια, πεδία και άλλα μαραφέτια είναι η καλή διάθεση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό είναι κάτι που θα σας το προκαλέσουν τα δημοσιεύματά που θα βρείτε ήδη μέσα αλλά και αυτά που θα κάνετε μαζί με τις συζητήσεις που θα δείτε να γεννιούνται! :beer:

  • Like 25
  • Ευχαριστώ 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.