Μετάβαση στο περιεχόμενο

Bonadrug

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Αντί εισαγωγής.

bonadrug_xmen2006kk0.jpg

 

Το να γράψει κάποιος την ιστορία των X-Men, των χαρακτήρων , των δημιουργών, των εκδόσεων, όλων των προϊόντων του franchise, είναι ένα εγχείρημα που απαιτεί μήνες δουλειάς και μερικούς τόμους. Το uncannyxmen.net υπολογίζει τα τεύχη που αφορούν πολύ ή λίγο τους X-Men γύρω στα 3.000!

Εδώ θα βρείτε συνοπτικά στοιχεία της εκδοτικής ιστορίας των X-Men καταρχήν και όπου είναι αναγκαίο των spin-off τίτλων. Παράλληλα με την παρουσία των χαρακτήρων (με τη χρονολογική σειρά εμφάνισης) θα δίνεται ένα σύντομο βιογραφικό τους μέχρι τις μέρες μας. Αυτό σημαίνει ότι παρακάτω περιέχονται πολλά SPOILERS ειδικά για κάποιον που θα θελήσει να διαβάσει στο μέλλον τα τεύχη των X-Men. Επειδή όμως τα τεύχη αυτά είναι εκατοντάδες και επειδή έχουν περάσει πολλά χρονάκια από τη δημοσίευσή τους μάλλον όποιος ενδιαφερόταν θα τα είχε διαβάσει. Εξάλλου μετά το εγχείρημα της Anubis να εκδόσει τους Astonishing X-Men των Whedon-Cassaday (μια έκδοση του 2004) όλα τα προηγούμενα τεύχη των X-Men «κάηκαν» για την ελληνική αγορά, μαζί δυστυχώς και η περίοδος του Grant Morisson (New X-Men).

 

Για λόγους κάποιας σειράς και κάποιας λογικής αναφέρομαι αρχικά στις εκδόσεις που αφορούν το κύριο timeline της Marvel . Αν μπω και στα εναλλακτικά σύμπαντα (π.χ. Age of Apocalypse) θα προκύψει το χάος. Αναφορά στα εναλλακτικά σύμπαντα της Marvel θα γίνεται προς το παρόν μόνο όπου αυτά αλληλεπιδρούν με το κύριο timeline. Π.χ. η Rachel Summers, o Longshot, ο Bishop θα γίνουν Χ-Μen του κύριου timeline αν και προέρχονται από εναλλακτικές πραγματικότητες.

Ως εκ τούτου δε θα γίνει καμία αναφορά στους Ultimate Χ-Μen.

Η κύρια βιβλιογραφία είναι το μνημονικό μου από ότι έχω διαβάσει, το Wikipedia, το Marvel.com και το uncannyxmen.net. Το ενδιαφέρον του εγχειρήματος για κάποιον φανατικό με καλή γνώση της Αγγλικής που μπορεί να προσφύγει στις παραπάνω πηγές είναι περιορισμένο. Για όσους όμως έχουν μείνει στη διακοπή του τίτλου από την Modern Times ή ακόμα χειρότερα από τη Μαμούθ θα είναι ένα ενδιαφέρον update.

Το εγχείρημα χωρίζεται σε περιόδους. Το πρώτο κεφάλαιο αφορά την πρώτη ομάδα των Χ-Men, το δεύτερο τη κλασική διεθνή ομάδα , που γνωρίσαμε στην Ελλάδα από τη Μαμούθ και πάει λέγοντας. Φιλοδοξία μου είναι να παρελάσουν όλοι οι (σαράντα περίπου) X-Men από την παρουσίαση. Ίσως πάρει κάνα μήνα. Καλή διασκέδαση.

 

 

Κεφάλαιο 1ο : The X-Men (1963-1969)

 

post-1271-1172489399_thumb.jpg
 

Οι X-Men είναι δημιούργημα του Stan Lee και του Jack Kirby. Το πρώτο τεύχος τους εκδόθηκε τον Σεπτέμβριο του 1963, φυσικά από τη Marvel Comics.

To concept της σειράς ήταν το εξής: Ένας παραπληγικός τηλεπαθητικός ονόματι Charles Xavier συγκεντρώνει υπό την προστασία του νεαρά «χαρισματικά» άτομα σε μια σχολή για προικισμένους νέους στο Salem, της κομητείας Westchester της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Τα άτομα που συγκεντρώνει είναι μεταλλαγμένοι (Mutants), που φέρουν το γονίδιο X , το οποίο ευθύνεται για μια σειρά αλλόκοτες δυνάμεις ή παραμορφώσεις που παρουσιάζουν. Οι δυνάμεις αυτές εμφανίζονται συνήθως με την εφηβεία και καθιστούν τους φορείς τους απόβλητους ή περιθωριακούς , ακόμα και επικίνδυνους για τον περίγυρό τους.

 

Η αρχική ομάδα μεταλλαγμένων ήταν η εξής:

 

Επικεφαλής:

1. Professor X (Charles Xavier/ ελληνική απόδοση: Καθηγητής Χ) . Παραπληγικός σε αναπηρικό καροτσάκι (όχι πάντα ωστόσο), καραφλός μα και ο ισχυρότερος τηλεπαθητικός μεταλλαγμένος του πλανήτη, ο Xavier είναι αυτός που συγκεντρώνει και εκπαιδεύει τις τρεις πρώτες ομάδες των X-Men (αλλά και την αρχική των New Mutants). Εμείς γνωρίζουμε τη πρώτη (αρχική) και την τρίτη (διεθνή) ομάδα. Η ύπαρξη της δεύτερης αποκαλύφθηκε πρόσφατα και όλα αυτά τα χρόνια κρατιόταν μυστικό από τον Xavier μια και τα μέλη της θεωρούνταν νεκρά ή M.I.A..

 

post-1271-1172489985_thumb.jpg
 

Στις περιπέτειες των X-Men με την Phoenix Force, ο Xavier αναπτύσσει στενή σχέση με την βασίλισσα της γαλαξιακής αυτοκρατορίας Shi’ ar, την Lilandra έτσι ώστε αργότερα όταν θα είναι ετοιμοθάνατος (1985) θα παραδώσει τους X-Men στον αιώνιο εχθρό του Magneto και θα φύγει μαζί της στο Διάστημα. Όταν επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια και μετά από τα γεγονότα στο saga του Muir Island εναντίον του Shadow King διαιρεί τους X-Men σε δυο ομάδες κρούσης. Αργότερα σαλτάρει λόγω μιας συγχώνευσης του μυαλού του με αυτό του Magneto (στο saga Fatal Attractions / 1993) και εξολοθρεύει όλους τους μη μεταλλαγμένους ήρωες της Γης (Onslaught Saga/ δημοσιευμένο στην Ελλάδα από την Modern Times). Αποδυναμωμένος και απαξιωμένος επιστρέφει στους Χ-Men και μένει σε δεύτερο ρόλο ώσπου εμφανίζεται στο προσκήνιο η Cassandra Nova, δίδυμη αδελφούλα του, που ο Charles είχε πνίξει στη μήτρα της μάνας του. Η Cassandra (με τη μορφή του αδελφού της ) ξεμπροστιάζει δημόσια τον Xavier φανερώνοντας στον κόσμο που το αγνοούσε τη μεταλλαγμένη ταυτότητά του, προκαλεί τη γενοκτονία των μεταλλαγμένων στη Genosha και φέρνει στο χείλος της κατάρρευσης την αυτοκρατορία του Shi’ar. Όταν οι X-Men απαλλάσσονται από τη C. Nova η Lilandra αποφασίζει πως έχει μπουχτίσει με τους X-Men και δίνει στον Τσάρλι τα παπούτσια στο χέρι. Μετά το θάνατο της Gene Gray από τον Xorn ο Charles εγκαταλείπει οριστικά το Westchester , δίνει τα κλειδιά στον Cyclops και την Emma Frost και ιδρύει το X-Corps, μια οργάνωση για τα δικαιώματα των μεταλλαγμένων. Αργότερα τον συναντάμε στη Genosha όπου συμφιλιώνεται με τον Magneto. Εκεί τον βρίσκουν τα γεγονότα της M-Day (αφανισμός του 92% του πληθυσμού των μεταλλαγμένων) όπου κατά τα φαινόμενα χάνει τις δυνάμεις του.

 

post-1271-1172489148_thumb.jpg
 

2. Marvel Girl (αργότερα Phoenix) (Gene Gray/ Μάρβελ Γκερλ/ αποβίωσε για νιοστή φορά). H Gene Gray είναι η μοναδική μεταλλαγμένη που είναι γνωστή κυρίως με το πραγματικό της όνομά της και όχι με την κωδική ονομασία της. Είναι το πρώτο μέλος των X-Men. Στην αρχή έχει απλά τηλεκινητικές δυνάμεις , αργότερα θα αποκτήσει τηλεπαθητικές και θα γίνει η ισχυρότερη τηλεπαθητική του Marvel Universe μετά τον Xavier. Συνδέεται ρομαντικά με τον Scott Summers (Cyclops) τον οποίο και κάποια στιγμή παντρεύεται (Χ-Μen v2 #30). Στο τεύχος 94 εγκαταλείπει την ομάδα των X-Men, είναι όμως η πρώτη της αρχικής ομάδας που θα επιστρέψει στο μαντρί (X-Men 98). Για λίγο όμως, μιας και θυσιάζεται για να σώσει τους συντρόφους της με τρόπο παρόμοιο της ταινίας XII (X-Men 100).

 

post-1271-1172489034_thumb.jpg
 

H Phoenix που εμφανίζεται ευθύς αμέσως (The Phoenix Saga: X-Men 101-108 /1977) αν και όλοι νομίζουν πως είναι η αναγεννημένη Gene Gray αποδεικνύεται χρόνια αργότερα ότι είναι μια εξωγήινη κοσμική δύναμη καταστροφής, η οποία απλά έχει πάρει τη μορφή και μέρος του ψυχισμού της Gene. Στο πρώτο Phoenix Saga οι Claremont και Cockrum μας παρουσιάζουν για πρώτη φορά την Γαλαξιακή Αυτοκρατορία Shi’ar και την αυτοκράτειρα Lilandra.

 

post-5-1172698137_thumb.png
 

Στο δεύτερο Phoenix Saga, γνωστό ως Dark Phoenix Saga (Uncanny X-Men 129-138/ 1980) η Phoenix, έχει παρανοήσει υπό την επίδραση του Mastermind του Hellfire Club, γίνεται Dark Phoenix, και εξαφανίζει ένα αστρικό σύστημα για τη πλάκα της (Uncanny X-Men 135). Στον επίλογο της ιστορίας που γράφεται στην αυτοκρατορία Shi’ar η Gene Gray πλευρά της Phoenix παίρνει προσωρινά τον έλεγχο και αυτοκτονεί προκειμένου να εμποδίσει νέα γενοκτονία από την ανεξέλεγκτη δύναμη της Phoenix. Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο η Phoenix έπρεπε να φύγει από τη μέση αφού είχε πια γίνει παντοδύναμη . Ο άλλος τρόπος ήταν να χάσει η Gene Gray τις δυνάμεις της και περιγράφεται στο one-shot «Phoenix- The Untold Story”. Για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα το Marvel Universe πορεύεται χωρίς Gene Gray. Χρόνια αργότερα οι Avengers θα ανακαλύψουν ένα μυστήριο κουκούλι στα βάθη του ωκεανού και θα το πάνε στον Reed Richards των Fantastic Four να το μελετήσει (Fantastic Four 286). Αποκαλύπτεται ότι μέσα στο κουκούλι βρίσκεται η αρχική Gene Gray, οι μνήμες της οποίας σταματάνε πριν εμφανιστεί η Phoenix. H Gene με τους υπόλοιπους αρχικούς X-Men σχηματίζουν τους X-Factor (X-Factor 1-70). Αργότερα θα επιστρέψουν όλοι μαζί στους X-Men όπου η Gene θα γίνει αρχηγός σε μια από τις δυνάμεις κρούσης. Οριστικό τέλος της ζωής της έχουμε στο X-Men v.2 ή New X-Men # 150 του Grant Morrison (2004) . Η Gene Gray σκοτώνεται σε μια μάχη εναντίον του Xorn (Magneto). Έκτοτε μένει νεκρή . Η σειρά Phoenix Endsong που βγήκε πέρσι αφορά την Phoenix Force, όχι όμως την Gene Gray.

 

post-1271-1172489075_thumb.jpg
 

3. Cyclops (Scott “Slim” Summers/Κύκλωπας). O δεύτερος Χ-Man μετά την Gene Gray. Ικανότητα του η εκτόξευση οπτικών ακτινών από τα μάτια του. Δεν έχει συνειδητό έλεγχο επί των δυνάμεων του και γι’ αυτό φοράει πάντα μια προστατευτική τζαμαρία. Πατέρας του είναι ο πειρατής του διαστήματος Corsair (κάτι σαν Χαν Σόλο) και αδελφός του ο Havok, Χ-Μan επίσης. Καψούρης από την αρχή της σειράς με την Gene Gray, την παντρεύεται κάποια στιγμή , αφού πρώτα παντρευτεί και τεκνοποιήσει με τον κλώνο της, την Madeleine Pryor. Όταν μαθαίνει ότι η Gene Gray είναι ζωντανή , παρατάει χωρίς δεύτερη σκέψη γυναίκα και παιδί (!!) και τρέχει να τη βρει (X-Factor 01). Τέκνα του είναι ο Nathan Summers (Cable) και η Rachel Gray (Marvel Girl II ή Phoenix II). Τον πρώτο τον ανατρέφει για 12 έτη σε ένα ζοφερό μέλλον παρέα με την Gray. Η δεύτερη είναι κόρη του σε άλλο timeline (σε αυτό του Saga “Days of Future Past”). Μόλις η Gray τα τινάζει οριστικά,o Cyclops πέφτει στην αγκαλιά της Emma Frost και πλέον μαζί διευθύνουν το Ινστιτούτο Xavier (βλ. Astonishing X-Men , αυτό που βγάζει και η Anubis)

 

post-1271-1172488915_thumb.jpgpost-1271-1172489734_thumb.jpg
 

4. Beast (Henry “Hank” McCoy/ Κτήνος). Υπεράνθρωπες αθλητικές ικανότητες , υπερφυσική δύναμη και κοφτερή διάνοια από τον επιστήμονα της ομάδας. Αποχώρησε στην πρώτη αναδόμηση και έγινε μέλος των Avengers αφού είχε προλάβει να αποκτήσει τριχωτό γκρι αρχικά και μετά μπλε χνούδι και αιλουροειδή χαρακτηριστικά κατάλληλα για την κωδική ονομασία του. Στους Avengers έκανε μεγάλη καριέρα ως το κωμικό στοιχείο της ομάδας και έγινε κολλητός με τον Wonder man. Όταν η κυβέρνηση περιόρισε τον αριθμό των μελών των Avengers σε 6, έφυγε από την ομάδα και κατέληξε στους Defenders. Αργότερα γίνεται ιδρυτικό μέλος των X-Factor, αποκτάει προσωρινά την ανθρώπινη μορφή του, για να τη χάσει πάλι. Το 1991 επιστρέφει στους X-Men όπου παραμένει έκτοτε. Υφίσταται μια δευτερογενή μετάλλαξη που αποκτηνώνει τη μορφή του ακόμα περισσότερο. Μεγάλο του αμόρε είναι η δημοσιογράφος Trish Τilby, η οποία θα τον εγκαταλείψει ωστόσο όταν κατηγορηθεί από τα media για….κτηνοβασία!!! (χα χα χα)

 

post-1271-1172490616_thumb.jpg
 

5. Iceman (Robert “Bobby” Drake/ Χιονάνθρωπος, Παγάνθρωπος, Άϊσμαν). Το νεαρότερο μέλος των αρχικών Χ-Men. Αποχωρεί από τους Χ-Men στην πρώτη ανασυγκρότηση και αργότερα γίνεται μέλος των Champions και των Defenders . Παρατάει το σούπερ – ηρωιλίκι μέχρι να ξαναβρεθεί με την πρώτη ομάδα των X-Men στους Χ- Factor . Μετά τα γεγονότα του Muir Island Saga (ένα crossover των τίτλων Uncanny X-Men και Χ-Factor, γραμμένο από τους Claremont και Nicieza, που θα σημάνει την επιστροφή του Xavier και της αρχικής ομάδας Χ-Μen και νυν Χ-Factor στο μαντρί του Westchester) επιστρέφει στους Χ-Μen. H Emma Frost τον θεωρεί έναν από τους ισχυρότερους μεταλλαγμένους του πλανήτη (Omega-Level Μutant) αλλά το δυναμικό του παραμένει ανεξερεύνητο. Σε μια δευτερογενή μετάλλαξη χάνει την ικανότητα επιστροφής στη ανθρώπινη μορφή του και αυτό αλλάζει ριζικά το χαρακτήρα του. Όταν η Polaris και ο Havoc τα σπάνε, αναπτύσσεται ένα έντονο φλερτ μεταξύ αυτής και του Iceman (εδώ τίθεται ένα μέγα ερώτημα: είναι λειτουργικός σεξουαλικά ο Iceman στην παγωμένη μορφή του; ). Μετά τα γεγονότα της Μ-Day (διαγραφή του X- γονιδίου στην συντριπτική πλειοψηφία των μεταλλαγμένων, οι οποίοι γίνονται φυσιολογικοί άνθρωποι) ο Iceman επιστρέφει στην ανθρώπινη μορφή του και φαίνεται να έχει χάσει τις δυνάμεις του, τις οποίες ξαναβρίσκει με τη βοήθεια της Emma Frost.

 

post-1271-1172490803_thumb.jpg
 

6. Angel (για ένα διάστημα Archangel) (Warren Worthingdon III/ Άγγελος/ έχει αποσυρθεί). O Angel ήταν μέλος των original Χ-Μen που αποσύρθηκε στην πρώτη αλλαγή φουρνιάς. Έκτοτε έγινε μέλος άλλων υπερομάδων όπως οι Champions και οι Defenders. Όλες αυτές οι ομάδες πήγαν κατά διάολου και έτσι για ένα διάστημα εγκαταλείπει τη ζωή του υπερήρωα. Όταν όμως εμφανίζεται ξανά η Gene Grey αποφασίζει να δημιουργήσει και να χρηματοδοτήσει (όντας ζάμπλουτος) την ομάδα των Χ-Factor. Σε μια περιπέτεια των X-Factor απάγεται από τον Apocalypse, ο οποίος τον μεταμορφώνει στον Ιππότη Death, με μπλε χρώμα δέρματος και μεταλλικά φτερά. Κατόπιν τον στρέφει εναντίον των τέως συντρόφων του. Τελικά ο Warren θα «σπάσει τα δεσμά» του Apocalypse και θα επανενωθεί με τους X-Factor αυτή τη φορά ως Archangel. Αργότερα όλη η αρχική ομάδα των X-Factor επανακάμπτει στους X-Men (1991) και ο Archangel συνδέεται συναισθηματικά με την Psylocke (κόμματος!). Σε μια περιπέτεια των Χ-Μen o Sabretooth προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στα μεταλλικά του φτερά τα οποία και αποκόπτονται για να φανεί ότι έχουν φυτρώσει εκ νέου τα παλιά του φτερά. Παράλληλα ανακαλύπτει ότι σε μια δευτερογενή μετάλλαξη που υφίσταται, το αίμα του και ο οργανισμός του αποκτούν ιαματικές ικανότητες οι οποίες και τελικά επαναφέρουν το φυσικό (αντί του μπλε) χρώμα στην επιδερμίδα του. Όταν τα χαλάει με την Psylocke, ο Angel (πάλι) αφήνει τους X-Men. Πρόσφατα έσωσε τη ζωή της Husk (αδελφής του Cannonball) και μετά την έβγαλε γκόμενα και ας της ρίχνει καμιά δεκαριά χρονάκια. Άξιος!!!

 

Αντίπαλοι των Χ-Μen ήταν κυρίως η Αδελφότητα των «Κακών» Μεταλλαγμένων (Brotherhood of Evil Mutants), δηλαδή οι Quicksilver , Scarlet Witch, Mastermind, Toad (Αργότερα Blob, Unus κλπ) υπό την ηγεσία του Magneto.

 

H πρώτη προσθήκη στους X-Men ήταν (X-Men 19) o :

 

post-5-1172697732_thumb.jpg
 

7. Mimic (Calvin Rankin / Μίμος/ έχει αποβιώσει), ο οποίος είναι και ο πρώτος X-Man που τα κακαρώνει. Η εμφάνιση και η λειτουργία του Mimic είναι ολόιδια με αυτή του Wonder Man για τους Avengers, με τη διαφορά ότι o Wonder Man αργότερα επέστρεψε και καθιερώθηκε στους Avengers ενώ τον Mimic τον έφαγε μαύρο σκοτάδι μέχρι πρόσφατα, όταν ένας Calvin Rankin από μια εναλλακτική πραγματικότητα ηγήθηκε των Exiles. Τελικά και στους Exiles κάποια στιγμή ο Mimic πεθαίνει. Άμα το ’χει η μοίρα σου ….

 

Η σειρά Χ-Μen δεν πολυτραβάει και μέσα σε τρία έτη (1963-1966) οι Lee και Kirby την παραδίδουν στον Roy Thomas και στον Werner Roth. Μέχρι το 1968 και οι δυο έχουν εγκαταλείψει και ο τίτλος παραπαίει χωρίς σταθερούς δημιουργούς για κανα δυο χρόνια. Ωστόσο ανάμεσα σε αυτούς που σχεδίασαν X-Men εκείνη την περίοδο συγκαταλέγονται οι σπουδαίοι Barry Windsor Smith και Jim Steranko. Το 1969 ο Roy Thomas επιστρέφει και φέρνει μαζί του τον Neal Adams για μια περίοδο που σήμερα θεωρείται από τις πιο κλασικές των Χ-Men . Οι δυο τους δίνουν νέα πνοή στον τίτλο και προσθέτουν στα μέλη των X-Men τους:

 

post-5-1172697780_thumb.jpg
 

8. Havok (Alex Summers/ Όλεθρος). Δημιουργία του Roy Thomas. Παρουσιάζεται ως ο μικρότερος ευέξαπτος αδελφός του Cyclops. Συνδέεται ρομαντικά με την Polaris , αργότερα γίνεται αρχηγός των X-Factor (X-Factor 71) , ενώ αποκτά και τον δικό του τίτλο (Mutant X). Τώρα είναι και πάλι μέλος των X-Men.

 

post-5-1172697842_thumb.jpg
 

9. Polaris (Lorna Dane/ Πολάρις). Δημιουργία του Arnold Drake και του Jim Steranko. Μια πρασινομάλλα που ελέγχει τις μαγνητικές δυνάμεις της Γης. Συνδέεται αισθηματικά με τον Havok και έκτοτε συνήθως τον ακολουθεί στις περιπλανήσεις του. Κόρη του Magneto (εξ ου και οι δυνάμεις της).

 

Συνεχίζεται στο επόμενο post.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Χ-Μen - Κεφάλαιο 1ο (συνέχεια)

Ο Neil Adams δίνει κάποια δημοτικότητα στο comic ωστόσο ήταν πια αργά για να διασωθεί το project και η Marvel διακόπτει την παραγωγή του τίτλου το 1969 (με το τεύχος 66). Τα τεύχη 67-93 είναι reprints παλαιότερων εκδόσεων. Φαίνεται πως μαύρο σκοτάδι θα φάει τους X-Men που έκτοτε και για αρκετά χρόνια εμφανίζονται απλά σποραδικά σε κάποιους άλλους τίτλους της Μάρβελ μεταξύ των οποίων στο κλασικό saga του Captain America με την Secret Empire, στο Hulk, στο Marvel Team–Up (στο κλασικό Νο 4/1972, με τίτλο And Then The X-Men, οι Χ-Men και o Spider-man εναντίον του Morbius, σε σχέδιο Gil Kane – πρόκειται για μια ιστορία που η Marvel ανατύπωσε άλλες τρεις φορές!!!) κλπ


post-1271-1173298396_thumb.jpg

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αντίθεση με την πολυπολιτισμική και αντιρατσιστική αύρα για την οποία έγινε διάσημο το comic την περίοδο από το 1975 και μετά , αυτή η πρώτη εποχή των X-Men, στην οποία αναφερθήκαμε, χαρακτηρίζεται μάλλον από ρατσιστικές αντιλήψεις. Όλοι οι Χ-Men είναι νεαροί και όμορφοι WASPs ( White Anglo Saxon Protestants) ενώ στους κακούς συμπεριλαμβάνονται ένας Εβραίος (Magneto), δυο τσιγγάνοι (ROMA), οι Quicksilver και Scarlet Witch, και ένας νάνος (Toad ).
Στην Ελλάδα οι περιπέτειες αυτές (από το X-Men 01 έως το 66) , τουλάχιστον μέχρι το Νούμερο 45 περίπου, είχαν δημοσιευτεί στην πρώτη έκδοση του Captain America από την Kabanas Hellas (circa 1976 – 1981).



Κεφάλαιο 2ο : The "Αll-new, all-different X-Men", (International X-Men) (1975-1981)



post-1271-1173299269_thumb.jpg

Το 1975 οι Len Wein και Dave Cockrum (πέθανε πρόσφατα) παρουσίασαν μια νέα ομάδα από μεταλλαγμένους στο πιο κλασικό ίσως τεύχος της Marvel, το Giant-Size X-Men #1. Εδώ το concept της διαφορετικότητας επεκτείνεται πέρα από το δίπολο άνθρωπος ή μεταλλαγμένος και γίνεται η βασική ιδέα του project. Μετά την έκδοση του Giant-Size X-Men #1 ο τίτλος X-Men επανακάμπτει και συνεχίζει την αρίθμηση του από εκεί που είχε διακοπεί (πρώτο νέο τεύχος το 94, πρώτο τεύχος της ελληνικής έκδοσης της Μαμούθ). Στο σενάριο της νέας σειράς θα είναι ο Chris Claremont, ο άνθρωπος που το όνομά του θα ταυτιστεί με τις ιστορίες των Χ-Μen και θα αναδειχθεί σε μακροβιότερο συγγραφέα τους.
Στο σχέδιο είναι ο Dave Cockrum , τον οποίο το 1978 θα διαδεχθεί ο John Byrne.

Οι all-new, all-different X-Men είναι όλοι ενήλικες και όχι έφηβοι, όπως η πρώτη ομάδα . Επίσης κανείς δεν είναι αμερικάνος , εκτός από τον Ινδιάνο Thunderbird (I )! Μπορεί ακόμα και να πεθάνουν, ενώ έχουν φοβίες, εμμονές και σκοτεινά παρελθόντα. Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα (2005) αποτέλεσαν τη δεύτερη ομάδα που συγκεντρώθηκε από τον Xavier για να σώσει τους αρχικούς X-Men από το ζωντανό νησί Krakoa (η πρώτη ομάδα απέτυχε και θεωρήθηκε νεκρή από τον Xavier). Αρχηγός της νέας αυτής ομάδας θα είναι ο Cyclops, ο οποίος θα είναι ο μοναδικός από το αρχικό σχήμα που θα παραμείνει στο γκρουπ. Τα νέα μέλη είναι:


post-1271-1173298516_thumb.png

10. Sunfire (Shiro Yoshida / Σανφάϊρ/ έχει αποσυρθεί), ένας θερμόαιμος ιπτάμενος και «καυτός» Γιαπωνέζος, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα μετά την παρθενική αποστολή της. Ο Sunfire είναι χαρακτήρας των Roy Thomas & Don Heck και είχε ήδη κάνει την εμφάνιση του στους αρχικούς X-Men (τεύχος 64/1970), ως αντίπαλος φυσικά. Πρόσφατα, στις σελίδες της τελευταίας σειράς της Rogue, ο Sunfire ακρωτηριάζεται από τη Lady Deathstrike και αργότερα απάγεται από τον Apocalypse για να διατελέσει έναν από τους ιππότες του.

post-1271-1173298619_thumb.jpg

11. Thunderbird (I) (John Proudstar/ ελληνική απόδοση: Κεραυνός/ έχει αποβιώσει), Ένας Ινδιάνος με υπεράνθρωπη δύναμη και αντοχή, πεθαίνει στην πρώτη αποστολή των νέων Χ-Μen (Χ-Μen 95). Χρόνια μετά (1984/New Mutants 16) θα εμφανιστεί ένας άλλος Thunderbird (II), αδελφός του Proudstar , ο οποίος σήμερα κυκλοφορεί ως το μέλος των X-Men με το όνομα Warpath . Γι’ αυτόν, όπως και για έναν τρίτο Thunderbird, Ινδό αυτή τη φορά, θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα τους. Η θεωρία είναι ότι Claremont και Cockrum σκότωσαν τον αρχικό χαρακτήρα επειδή είχε ολόιδια ιδιοσυγκρασία με του Wolverine.

post-1271-1173298654_thumb.jpg

12. Banshee (Sean Cassidy/ Βετεράνος/ έχει αποβιώσει). Ένας Ιρλανδός, ιπτάμενος και «υπερηχητικός» γνώριμος και αυτός των κλασικών Χ- Men ως αντίπαλος (Χ-Μen No 28/ 1967). Είναι ο πρώτος της νέας γενιάς X-Men που θα αποχωρήσει . Είναι ο πρώτος αναμορφωμένος εγκληματίας που θα γίνει μέλος των X-Men εγκαινιάζοντας μια παράδοση που τείνει να γίνει κανόνας: Rogue, Mystique, Sabretooth, Jaggernaut και πάει λέγοντας). Αργότερα ο Cassidy θα έχει ένα ρόλο Xavier στη σειρά Generation X (1994-2001/ 76 τεύχη). Μέλος της Generation X είναι και η κόρη του Siryn (με παρόμοιες δυνάμεις). Πρόσφατα στο mini-series “X-Men – Deadly Genesis” (Ed Brubaker & Trevor Hairsine / 2005, μια σειρά που η Μάρβελ έβγαλε για να γιορτάσει τα 30 έτη από την έκδοση του “Giant Sized X-Men” #01) ο Sean Cassidy βρίσκει ηρωικό θάνατο προσπαθώντας να αποτρέψει τη συντριβή ενός αεροπλάνου.

post-1271-1173298696_thumb.jpg

13. Colossus (Piotr Rasputin/ Κολοσσός). Ένας απλοϊκός Ρώσος, ο οποίος μεταμορφώνει το σώμα του σε οργανικό ατσάλι. Για ένα διάστημα θα πάθει αμνησία και θα περιφέρεται με το όνομα Peter Nicholas. Άλλη μια περίοδο θα γίνει οπαδός του Magneto. «Πέθανε» πριν μερικά χρόνια για να αναστηθεί πρόσφατα από τους Whedon και Cassaday στις σελίδες του νέου Astonishing X-Men. Η αδελφή του Ilyana (Magik) θα έρθει από τη μαμά Ρωσία για να γίνει μέλος των New Mutants αλλά πρώτα σαλτάρει και μετά πεθαίνει, κάτι για το οποίο ο ατσαλόπετσος θα φέρει ισόβιες τύψεις. Συνδέεται ρομαντικά με την Kitty Pryde (Shadowcat).

post-1271-1173298819_thumb.jpg

14. Nightcrawler (Kurt Wagner/ Νυχτοβάτης), Ένας Γερμανός με μορφή ξωτικού ή αν θέλετε καλικάντζαρου, με τις δεξιότητες ακροβάτη και την ικανότητα τηλεμεταφοράς. Βαθιά θρησκευόμενος (βλ. X-Men Vs Dracula) θα γίνει για ένα διάστημα και ιερέας. Κομπλεξικός αρχικά με την φάτσα του θα κυκλοφορεί με ένα επαγωγεά εικόνας , αργότερα θα συμφιλιωθεί με το look του. Γιος της Mystique και ενός δαίμονα, μεγάλωσε σε ένα τσίρκο. Στα αισθηματικά του έχει μια μεγάλη ιστορία με την Amanda Sefton (Day Tripper, αργότερα Magik II), και μικρότερες με τη Meggan (μετέπειτα σύζυγο του Captain Britain), την Storm και τη φυγάδα από την αυτοκρατορία του Shi’ar, Cerice. Αρχηγός της ομάδας του Excalibur για ένα μεγάλο διάστημα, έχει επανακάμψει στις τάξεις των X-Men. Πρόσφατα απέκτησε μια ενήλικη κόρη από εναλλακτική πραγματικότητα , την Nocturne, η οποία «υπηρετεί» προς το παρόν στο Excalibur.

post-1271-1173298866_thumb.jpg post-1271-1173300851_thumb.jpg

15. Storm (Ororo Munroe/ Θύελλα/έχει αποσυρθεί), μια κενυάττισα ορφανή κλειστοφοβική κλέφτρα που έχει τη δύναμη να ελέγχει τα στοιχεία του καιρού. Γίνεται μια από τις πιο δημοφιλείς Χ-Μen και αργότερα αρχηγός τους. Για ένα διάστημα , όταν χάνει τις δυνάμεις της (τεύχη 185 μέχρι 226), συνδέεται αισθηματικά με τον Ινδιάνο μεταλλαγμένο εφευρέτη και Χ-Man, Forge. Στο τεύχος 201 μονομαχεί με τον Cyclops για την αρχηγία των X-Men και, αν και χωρίς τις δυνάμεις της, τον κατατροπώνει. Αρχηγός των X-treme X-Men. Εδώ και πολύ καιρό δεν είναι πια μέλος της ομάδας αφού έχει μετακομίσει στην Αφρική , παντρεύτηκε τον Black Panther και εκτελεί χρέη βασίλισσας της Wakanda (Φανταστικό κράτος του Marvel Universe).

post-1271-1173299202_thumb.jpg

16. Wolverine (James "Logan" Howlett/ Λυκομάτης, Γούλβεριν). Το να πεις την ιστορία του Wolverine μέσα σε λίγες γραμμές είναι αδύνατο. Η Marvel τη λέει εδώ και τριάντα χρόνια , την έχει αλλάξει καμιά δεκαριά φορές και ακόμα δεν έχει καταλήξει. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ο Καναδός James Howllet γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, υπηρέτησε σε δύο παγκοσμίους πολέμους και στρατολογήθηκε από την Καναδική Κυβέρνηση για «μαύρες» επιχειρήσεις, πριν κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Marvel Universe (Incredible Hulk 180). Δημιούργημα του Len Wein και των John Romita και Dave Cockrum (ο πρώτος σχεδίασε τη στολή κι ο δεύτερος τη φάτσα). Κατέχει τις αισθήσεις και τις κινητικές δεξιότητες αιλουροειδούς και ένα ιαματικό παράγοντα που τον θεραπεύει ό,τι κι αν πάθει (ΜΑ ό,τι κι αν πάθει!!). Το πρόγραμμα Weapon X (στη σειρά του Barry Windsor Smith) ενσταλάζει στο σκελετό του το Adamatium, το ισχυρότερο μέταλλο του M.U. Στο Χ-Μen 98 φαίνεται για πρώτη φορά ότι τα περίφημα νύχια του (που κάνουν πάντα τον ήχο Snikt! Όταν βγαίνουν) είναι μέλος του σώματος του. Αρχικά ο Cockrum ήθελε να τον ξεφορτωθεί από τους X-Men, όταν όμως ήρθε ο Byrne στη σειρά του έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο κυρίως γιατί ο Logan ήταν Καναδός , όπως και ο Byrne! Έχει μια μεγάλη καψούρα για την Gene Gray (σε πολλά alternative universes είναι ζευγάρι) και είναι αυτός που θα είναι δίπλα της στις τελευταίες στιγμές της. Καθότι ηλικιακά είναι κάτι σαν μπαμπάς για τους περισσότερους από τους X-Men αναπτύσσει μια πατρική σχέση προς κάποιες από αυτούς (ειδικά με την Kitty Pryde και την Jubilee). To 1982 έχει το πρώτο mini-series του (Claremont- Miller), το 1988 αρχίζει η πρώτη σειρά Wolverine (1988-2003/ 190 τεύχη) και πριν μερικά χρόνια (2003) η δεύτερη. Μεγάλος του εχθρός είναι ο Sabretooth που κάποια στιγμή θεωρήθηκε πατέρας του. Ο Sabretooth είναι υπεύθυνος για το θάνατο της Silver Fox, Ινδιάνας συζύγου (μάλλον) του Wolverine. Αργότερα θα αναπτύξει στενή σχέση με τη Γιαπωνέζα Mariko η οποία πεθαίνει και αυτή (τρία στα τρία ο άτιμος!). Πρόσφατα του έγινε πλύση εγκεφάλου από την HYDRA η οποία τον έστειλε και σκότωσε ….κάνα εκατομμύριο εχθρούς της, μεταξύ αυτών και τον Καναδό X-Man Northstar. Μόλις όμως ήλθε στα συγκαλά του η HYDRA κατάλαβε τι θα πει βερύκοκο. Είναι τόσο δημοφιλής που η Μάρβελ αισθάνεται την ανάγκη να τον έχει σχεδόν σε όλους της τους τίτλους. Για ένα διάστημα εμφανιζόταν ταυτόχρονα σε όλες τις ομάδες των X-men, στους New Avengers, στο δικό του τίτλο και όπου αλλού υπήρχε ανάγκη για πωλήσεις. Ούτε ο Multiple Man δεν θα τα κατάφερνε καλύτερα. Πρόσφατα απέκτησε και ένα θηλυκό κλώνο , την Χ-23 , για την οποία θα μιλήσουμε αργότερα.

Η περίοδος αυτή των X-Men από το τεύχος 94 μέχρι το τεύχος 182 (δηλαδή από το 1976 μέχρι τον Ιούνιο του 1984) έχει δημοσιευτεί στην Ελλάδα στην σχετική έκδοση της Μαμούθ. Όχι όμως και το Giant Sized X-Men 01.

post-1271-1173299371_thumb.jpg


Πρέπει να σημειωθεί πως από το Νο 142 η σειρά αλλάζει ονομασία και λέγεται πλέον επίσημα Uncanny X-Men (μέχρι τότε λεγότανε απλά The Χ-Μen , αν και ο προσδιορισμός Uncanny (= αλλόκοτοι, παράξενοι) εμφανίστηκε ανεπίσημα ήδη στο τεύχος 114.

Άλλοι χαρακτήρες που εμφανίζονται στη σειρά αυτά τα χρόνια είναι η Gene Gray που πεθαίνει και γίνεται Phoenix Force και πολύ αργότερα η Kitty Pryde (Sprite / Ariel / Shadowcat) και η Rogue, για τις οποίες θα μιλήσουμε στην τρίτη συνέχεια του αφιερώματος.
Η σειρά αυτή των Claremont & Cockrum (Byrne, αργότερα) γνωρίζει τεράστια εμπορική και κριτική επιτυχία. Πιο δημοφιλής χαρακτήρας είναι ο Wolverine που το 1982 αποκτά, όπως είπαμε το πρώτο δικό του mini-series από Claremont και Frank Miller (έκτοτε όλοι σχεδόν οι X-Men είχαν κατά καιρούς τα προσωπικά τους mini ή limited series) . Η επιτυχία των Uncanny X-Men έχει ως αποτέλεσμα την έκδοση spin-off τίτλων. To 1983 βγαίνει το πρώτο New Mutants (στην Ελλάδα από τη Μαμούθ τα πρώτα 15 περίπου τεύχη - η σειρά πρέπει να δημοσιεύτηκε και στο Μπλεκ ή στο Αγόρι αν θυμάμαι καλά). To 1986 βγαίνει το X-Factor (τα πρώτα τεύχη του επίσης έχει δημοσιεύσει η Μαμούθ). To 1987 βγαίνει το Excalibur. Το 1988 βγαίνει η πρώτη σειρά του Wolverine.

post-1271-1173301010_thumb.jpgpost-1271-1173301045_thumb.jpgpost-1271-1173301108_thumb.jpgpost-1271-1173301381_thumb.jpg


Οι πιο σπουδαίες ιστορίες αυτής της περιόδου είναι τα δύο saga με την Phoenix , αυτό με τον Proteus, όπως και το κύκνειο άσμα του Byrne στη σειρά, το «Days of Future Past», μια από τις πρώτες παρουσιάσεις εναλλακτικής πραγματικότητας στις σελίδες των X-Men. To 1982 βγαίνει από τους Claremont και Brent Anderson το Graphic Novel “God Loves Man Kills” που αποτέλεσε τη βάση για το σενάριο της ταινίας ΧΙΙ (X-Men II).
Με τη φυγή του Byrne από τη σειρά κλείνει και το δεύτερο κεφάλαιο της ιστορίας των X-Men. Σεναριακά θα μπορούσα να το κλείσω ίσως με τη φυγή του Xavier στο διάστημα και την ανάληψη της ηγεσίας των X-Men από τον Magneto. Τέλος πάντων.
Στη Τρίτη συνέχεια (περίοδος 1986-1991) θα γίνει η παρουσίαση κι άλλων X-Men. Σειρά έχουν οι Kitty Pryde, Rogue, Magneto, Dazzler, Forge, Longshot, Psylocke, Marvel Girl II, Madeleyne Pryor κλπ.

Επεξεργασία από bonadrug
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Κεφάλαιο 3ο : Uncanny X-Men (Τεύχη 142-200/ 1981-1985)

 

post-1271-1172832665_thumb.jpg

 

Όπως είπαμε το 142 είναι το πρώτο τεύχος με επίσημη ονομασία Uncanny X-Men. Θα κλείσουμε το κεφάλαιο αυτό με το τεύχος 200, όπου έχουμε μια μεγάλη σεναριακή ανατροπή με τον μέχρι πρότινος αρχιεχθρό των X-Men, Magneto, να γίνεται αρχηγός τους. Τα τεύχη από το 183 και μετά (και μέχρι το 280) είναι αδημοσίευτα στην Ελλάδα.

post-1271-1172829298_thumb.jpgpost-1271-1172829350_thumb.jpg

 

Όπως έχω πει τα bios των Χ-Μen φθάνουν μέχρι τη σημερινή εποχή επομένως ίσως περιέχουν πολλά spoilers. Με δική σας ευθύνη προχωράτε.

post-1271-1172832488_thumb.jpg

 

Ξεκινάμε με δυο σημειώσεις στο προηγούμενο κεφάλαιο. Είδα ότι μερικά sites καταλογίζουν την Phoenix Force ως ξεχωριστό από την Gene Grey μέλος των X-Men. Έστω! την ιστορία της την είπαμε, δεν αλλάζει τίποτε.

post-1271-1172832404_thumb.jpgpost-1271-1172829501_thumb.jpg

 

Επίσης κάποια άλλα sites θεωρούν ως δεύτερη προσθήκη στους X-Men τον μεταμορφικό Changeling ο οποίος, εν άγνοια όλων (και των αναγνωστών!), έχει πάρει τη θέση του Xavier (με εντολή του καραφλού) και μάλιστα πεθαίνει σε μια περιπέτεια (Χ-Μen 42). Αν είναι έτσι, είναι ο δεύτερος Χ-Μan που πήγε στα θυμαράκια. H Marvel θυμήθηκε τον Changeling πολλά χρόνια μετά, όταν χρειάστηκε κάποιον για να πεθαίνει στο Χ-Μen – The Animated Series. Μόνο που είχε χάσει τα δικαιώματα του ονόματος Changeling πλέον (τα είχε η DC) και έτσι ονόμασε τον ίδιο χαρακτήρα Morph. Παραδόξως το πέρασμα του Morph από τη σειρά έκανε κάποια εντύπωση κι έτσι η Marvel χρησιμοποίησε τον χαρακτήρα στο Saga “Age of Apocalypse”. Για να έρθουν αργότερα ακόμα μεγαλύτερες δόξες μια και ο Morph είναι πλέον, πρωταγωνιστής, βασικός και αναντικατάστατος στους Exiles.

 

H περίοδος του Byrne τελειώνει όπως είπαμε με το “Days of Future Past” (τεύχη 141-142). Στη σειρά επιστρέφει o Cockrum αλλά όπως λένε "you can never go home again". Ο Cockrum επαναφέρει τους μεγάλους κακούς (Magneto, Mastermind), μας μπουχτίζει στους Strajammers (μη ξεχνάμε ότι είναι η εποχή που η πρώτη τριλογία Star Wars βασιλεύει) αλλά η σειρά εμφανώς κάνει κοιλιά. Άλλοι καλλιτέχνες της περιόδου είναι οι Brent Anderson (Morituri) , Bob McLeod (New Mutants) και Bill Sienkewitz (επίσης New Mutants, δείτε το τρομερό Uncanny X-Men 159 με τους Χ-Men εναντίον του Κόμη Δράκουλα), Paul Smith και John Romita. Καλύτερο story ark του Claremont την εποχή αυτή είναι αυτό με την εξωγήινη φυλή Brood , οι οποίοι είναι κάτι σαν τους Borg του Star Trek Generations αλλά στο …ερπετοειδέστερο. Επίσης μεγάλη έμφαση δίνεται στις περιπέτειες της Storm που χάνει τις δυνάμεις της και γυρίζει στη μαμά Αφρική για να τις ξαναβρεί (Βλ. την τρομερή ιστορία Life & Death στα Uncanny X-Men 186 και 198 σε απίστευτο σχέδιο του Barry Windsor Smith). Στα αισθηματικά (μας διαβάζουν και κορίτσια) έχουμε τον γάμο του Cyclops και της Madelyne Pryor (Uncanny X-Men 175). Μ’ αυτά και μ’ αυτά φθάνουμε στο τεύχος 200 που ο χτυπημένος θανάσιμα Xavier την κάνει για το Shi’ar και οι X-Men με τους New Mutants περνούν στα χέρια ενός μεταμελημένου Magneto.

post-1271-1172829381_thumb.jpg

Στη δεκαετία του 80 οι περισσότεροι X-Men αποκτούν μοντέρνα κουρέματα ταιριαστά με τη μόδα της εποχής. Η Storm θα πάρει ένα punk look λες και μετά την εκπαίδευση στο δωμάτια κινδύνου πηγαίνει σε συναυλίες των Exploited ενώ η Rogue φαίνεται σαν να είναι οπαδός των Flock of Seagulls. Ωστόσο η σειρά γίνεται δύσκολη να την παρακολουθήσεις πλέον. Τα κοστούμια των ηρώων αλλάζουν σαν τα πουκάμισα .Οι σχεδιαστές αλλάζουν συνέχεια. Οι ήρωες έχουν γίνει πάρα πολλοί. Ειδικά μετά την έκδοση των New Mutants το Westchester είναι τίγκα. Βάλτε τους Stajammers και τη Ms Marvel/Binary που είναι regulars, βάλτε τον κλώνο και την κόρη της Gene Gray (ουφ, πιο απλό θα ήταν να την αναστήσουν), βάλτε κάτι Dazzler και Forge , μύλος γίνεται. Τον χαμό επιδεινώνουν τα περίφημα Crossovers που η Marvel επινοεί τότε. Δηλαδή μια ιστορία αρχίζει στο Uncanny X-Men , συνεχίζεται στο New Mutants , πάει στο Wolverine, στο Ecxalibur για να ολοκληρωθεί σε κάνα Annual των Avengers ή του Spiderman! Βρε Ουστ!!!

 

 

 

Οι επίσημες προσθήκες στους X-Men την περίοδο αυτή είναι οι:

 

post-1271-1172832270_thumb.jpg

 

17. Shadowcat (για λίγο Sprite ή Ariel/ Kitty Pryde). H Kitty Pryde είναι η δεύτερη X-Man μετά την Gene Gray που είναι περισσότερο γνωστή με το κανονικό της όνομα (η τρίτη είναι η Emma Frost). Η πλάκα είναι ότι o Byrne (δημιουργός της ηρωίδας) της έδωσε το όνομα μιας συμφοιτήτριάς του. Το τι έπαθε η πραγματική Kitty Pryde το φαντάζεστε – αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά της. Η Shadowcat έχει την ικανότητα να γίνεται άϋλη, να διαπερνά τοίχους, πατώματα κτλ και να παίρνει κι άλλους μαζί της. Είναι εξπέρ στα computer και την τεχνολογία. Εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Uncanny X-Men 129 ως μήλον της έριδος ανάμεσα στον Xavier και την Emma Frost. Την στολή των X-Men θα τη φορέσει στο Uncanny X-Men 139. Γρήγορα ο Wolverine γίνεται μέντοράς της (βλ. Kitty Pryde & Wolverine/ ωραίες παρέες, κορασίδα μου!) και ο Colossus το αίσθημά της. Η Ilyanna Rasputin (Μagik I) είναι η κολλητή της. Κάποια στιγμή (Uncanny X-Men 167) «υποβιβάζεται» από τον Xavier στους New Mutants που είναι πιο κοντά στην ηλικία της. Ωστόσο κατά λαϊκή απαίτηση εξακολουθεί να εμφανίζεται σε κάθε τεύχος των X-Men μέχρι που οι τελευταίοι θα αναχωρήσουν για τον πλανήτη του Beyonder (Uncanny X-Men 180). Σε ένα μάλιστα από αυτά τα τεύχη ντύνεται νύφουλα για χάρη του βατραχομούρη Morlock με το όνομα Caliban (#179). Στο Saga The Fall Of The Mutants τραυματίζεται και πάει στο νησί Muir για θεραπεία, μαζί με τον Nightcrawler. Εκεί βλέπει τους X-Men να «πεθαίνουν» στη μάχη εναντίον του Adversary. Έτσι μαζί με τον Nightcrawler πάει στην Αγγλία και ιδρύει το Excalibur. Κάποια στιγμή χάνει την υλική υπόσταση της και για καμιά δεκαριά εκδοτικά έτη περιφέρεται ως φάντασμα. Όταν φεύγει από το Excalibur βγάζει τα κολάν και πάει πανεπιστήμιο. Tην επαναφέρει στους (Astonishing X-Men) πρόσφατα η Emma Frost. Εξαιρετικά δημοφιλής ηρωΐδα (για περισσότερα βλέπε: The Cat Box (http://solo23.abac.com/thecatbox/index2.html).

 

post-1271-1172832335_thumb.jpg

 

18.Lockheed , ο μικροσκοπικός δράκος Lockheed είναι το pet της Kitty Pryde. Θα συναντηθούν όταν ο Lockheed θα σώσει τη ζωή της Kitty σε μια μάχη εναντίον της εξωγήινης παμφάγας φυλής The Brood. Στο Uncanny X-Men 168 το …δρακουλίνι εμφανίζεται ξαφνικά στο Westchester προς μεγάλη χαρά της Kitty η οποία έχει τα μπουρίνια της εκείνη την περίοδο επειδή ο Xavier την έχει σουτάρει από τους X-Men. Έκτοτε την ακολουθεί στις περιπέτειές της ενώ θα λάβει μέρος ακόμα και στον πρώτο Secret War , όπου μάλιστα θα βρει και γκόμενα , μια μινιόν δράκαινα.

 

post-1271-1172829597_thumb.jpgpost-1271-1172829578_thumb.jpg

 

19.Rogue (Ann Marie Raven). Εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Avengers Annual 10. Έχει την δύναμη και ταυτόχρονα την κατάρα να απορροφά – για λίγο - τις δυνάμεις και συνάμα τις αναμνήσεις και την περσόνα όποιου έρθει σε φυσική επαφή μαζί της (αλλιώς: την έχει βαρέσει η αγαμία στο κεφάλι). Αρχικά είναι μέλος της Brotherhood of Evil Mutants όπου βρίσκεται υπό την κηδεμονία της Mystique, την οποία θεωρεί «μητέρα» της. Η Mystique είχε αναζητήσει την νεαρή φυγάδα Rogue (το είχε σκάσει από το σπίτι της καταπιεστικής θείας της ), βασισμένη σε ένα χρησμό της Destiny. Σε μια μάχη εναντίον της Ms Marvel, η Rogue απορροφά ακούσια – μόνιμα - όλες τις δυνάμεις της αντιπάλου της, αφήνοντας την σε κρίσιμη κατάσταση. Είναι η δεύτερη Χ-Μan μετά τον Cyclops που δεν μπορεί να ελέγξει τις δυνάμεις της. Στο Uncanny X-Men εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Νο 158 (ως αντίπαλος), στη συνέχεια γίνεται πολλές φορές σάκος του μποξ για την Dazzler, την οποία ζηλεύει θανάσιμα, ενώ ενώνεται με την ομάδα των X-Men στο τεύχος 171, ένα τεύχος δυναμίτη, όπου η Binary (τέως Ms Marvel) επιστρέφοντας από το διάστημα και βρίσκοντας τη νέμεσή της να πίνει τσαγάκι με τους X-Men τα κάνει όλα λαμπόγυαλο.

post-1271-1172832520_thumb.jpg

Οι Χ-Men απειλούν με ομαδική παραίτηση αν η Rogue γίνει μέλος της ομάδας και η Storm τα παίρνει περισσότερο από όλους κάνοντας εκείνο το τρομερό πανκ κούρεμα (Uncanny X-Men 173). H Rogue είναι η δεύτερη αναμορφωμένη εγκληματίας που γίνεται μέλος των X-Men μετά τον Banshee.

post-1271-1172832590_thumb.jpgpost-1271-1172832603_thumb.jpg

Για πολύ καιρό τo παρελθόν της ηρωίδας είναι μεγαλύτερο μυστήριο κι από αυτό του Wolverine. 20 χρόνια χρειάστηκε η Marvel για να τολμήσει να το ξετυλίξει κάτι που έγινε πρόσφατα στο τρίτο limited series της Rogue (2004/ 12 τεύχη). Πάντως το πραγματικό της επίθετο της ακόμα δεν το ξέρουμε, μια και το Raven είναι το επίθετο της Mystique. Μέλος των Χ-Μen για 20 συναπτά εκδοτικά έτη, θα συνδεθεί αισθηματικά αρχικά με τον Magneto (στο Age Of Apocalypse timeline είναι ζευγάρι) και αργότερα (μετά το τεύχος 281) με τον Gambit. Θα περιληφθεί στην ομάδα των X-Men που υπό την ηγεσία της Storm θα αναζητήσουν την αλήθεια πίσω από τις προφητείες της Destiny (Χ-treme X-Men των Chris Claremont και Salvador Larocca, 2001-2004/ 46 τεύχη, κατά τη γνώμη μου η καλύτερη σειρά των X-Men ever).

Στις περιπέτειες των X-treme X-Men η Rogue θα γνωρίσει μια νέα άνθηση των δυνάμεων της (από τη Sage) κι έτσι μπορεί να κατέχει τις δυνάμεις όλων όσων είχε έλθει κάποτε σε επαφή. Αργότερα θα χάσει τις δυνάμεις αυτές, όπως θα χάσει τις δικές του δυνάμεις και ο Gambit, και θα γίνουν εντελώς φυσιολογικοί για ....να κάνουν επιτέλους και λίγο sex.

Θα επανέλθει στους X-Men (με τις παλιές της δυνάμεις), όπου η σχέση της με τον Gambit θα περάσει μια δοκιμασία όταν η μάνα της, η Mystique, θα την πέσει στον γκόμενο της κόρης της με τη μορφή της Rogue. H Mystique έχει βρει έναν μεταλλαγμένο που δεν επηρεάζεται από το άγγιγμα της κόρης της και θέλει να της τον κάνει προξενιό!

Αργότερα η Rogue ταξιδεύει στην Ιαπωνία όπου μπλέκεται σε μια περιπέτεια με τον Sunfire και καταλήγει να αποροφήσσει μόνιμα τις φλογερές δυνάμεις του Ιάπωνα φίλου της.

Μετά τα γεγονότα της Μ-day ο Apocalypse βγαίνει από τον τάφο του και για πολλοστή φορά επιχειρεί να αφανίσει τους X-Men. Ο Gambit μετατρέπεται εκούσια σε έναν από τους ιππότες του και επιχειρεί (δις) να σκοτώσει τη τέως γκόμενά του. Εννοείται πως δεν τα καταφέρνει.

Πρόσφατα η Rogue χρήζεται από τον Cyclops αρχηγός σε μια από τις 3 ομάδες κρούσης των X-Men (σε αυτή που πρωταγωνιστεί στον τίτλο X-Men(v2) και της δίνει το ελεύθερο να διαλέξει τα μέλη της. Και φυσικά η Rogue μαζεύει τη σάρα και τη μάρα (Mystique, Sabretooth, Lady Mastermind κλπ). Αυτό είναι το κορίτσι μας!

 

post-1271-1172832255_thumb.jpgpost-1271-1172832545_thumb.jpg

 

20. Rachel Summers Grey (Phoenix II και μετά Marvel Girl II). Προέρχεται από το timeline του Days of Future Past, είναι κόρη των εκεί (Earth 811) Cyclops και Gene Grey. Eμφανίζεται πρώτη φορά στο Uncanny X-Men 141. Είναι δημιουργία των Claremont και Byrne. Έχει τηλεπαθητικές και τηλεκινητικές ικανότητες σαν τη μαμά της. Στην δική της πραγματικότητα οι Sentinels έχουν καταλάβει την εξουσία των ΗΠΑ και μαντρώνουν τους μεταλλαγμένους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, χρησιμοποιώντας την Rachel, λόγω των τηλεπαθητικών ικανοτήτων της, σαν κυνηγόσκυλο για να τους εντοπίζουν. Προσπαθώντας να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο για να αλλάξει τη ζοφερή πραγματικότητα της η Rachel βγαίνει κατά λάθος στο timeline της Earth 616 ( στο New Mutants No 18). Στο Uncanny X-Men 184 συναντά τους X-Men η οποίοι τη σώζουν από τα νύχια της μάγισσας Selene. Στο Uncanny X-Men 188 γίνεται μέλος των X-Men. Και στο #199 παίρνει το όνομα-και μέρος των δυνάμεων - της Phoenix για να τιμήσει τη νεκρή μητέρα της.

post-1271-1172832566_thumb.jpg

Η αλήθεια είναι ότι η Marvel φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα να χειριστεί την ηρωίδα μια και τρεις φορές την έχει εξορίσει από το προσκήνιο . Την πρώτη στο Mojoverse (μια «εικονική» πραγματικότητα με όρους τηλεπαιχνιδιού) από όπου την ελευθέρωσαν οι Nightcrawler και Kitty Pryde και την πήραν στην Αγγλία για να φτιάξουν το super-team Excalibur. Τη δεύτερη φορά την έστειλαν 2000 χρόνια στο μέλλον , σε ένα κόσμο όπου ο Apocalypse έχει κυριαρχήσει. Η Rachel γίνεται ηρωίδα της Αντίστασης και οργανώνει την αντιστασιακή κάστα των Askani. Φέρνει από τον παρελθόν τον αδελφό της Cable, όπως και τις διάνοιες των γονιών της για να τον μεγαλώσουν. Όταν τελικά ο Cable θα νικήσει τον Apocalypse τo timeline αυτό παύει να υπάρχει και η Rachel χάνεται στο ρεύμα του χρόνου. Πίσω θα τη φέρει ο αδελφός της (Cable) αλλά αίφνης η Rachel θα απαρνηθεί τη ζωή του υπερήρωα και θα πάει …πανεπιστήμιο (Τρίτη περίοδος απουσίας της). Αργότερα επανακάμπτει στους X-Men με το όνομα Marvel Girl (ΙΙ) , καθώς έχει χάσει τις δυνάμεις της Phoenix Force.

Πρόσφατα επανενώθηκε με το σόι της μάνας της μόνο και μόνο για να γίνει μάρτυρας της ομαδικής σφαγής του από commandoς της Shi’ar. Οι Shi’ar προσπαθούν να σκοτώσουν την Rachel για να εξαλείψουν τον κίνδυνο να ξαναγίνει Phoenix. Δεν τα καταφέρνουν αλλά της μαρκάρουν την πλάτη με το σημάδι του μελλοθάνατου. Η Rachel δίνει όρκο εκδίκησης στον τάφο των παππούδων της ("I'm not my mom. I'm not the Phoenix. I'm my own woman. And by the time I'm done... they'll wish I WERE the Phoenix.") και μπαρκάρει με τον Xavier και μια ομάδα X-Men για την αυτοκρατορία του Shi’ar (στο τρέχον saga «The Rise & Fall of the Shi’ar Empire”).

 

 

Στο επόμενο : Magneto. New Mutants. Dazzler. Forge. The Fall of The Mutants. Down Under X-Men.

post-1271-1172832458_thumb.jpg

Επεξεργασία από bonadrug
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Κεφάλαιο 4ο : Uncanny X-Men , τεύχη 201-280 (1985-1991)

 

post-1271-1173566782_thumb.jpg

post-1271-1173566523_thumb.jpgpost-1271-1173566562_thumb.jpg

 

Aυτή η χρονική διάρκεια των X-Men επελέγη ως διακριτή περίοδος, πρώτο γιατί οι X-Men τη διάγουν χωρίς τον Xavier (αποχωρεί στο τεύχος 200 και επανενώνεται με τους Χ-Μεν στο 275) και δεύτερον γιατί είναι όλη αδημοσίευτη στην Ελλάδα - ενώ από το 281 και για καμία 30ρια τεύχη οι περιπέτειες των X-Men δημοσιεύονται πάλι στην Ελληνική γλώσσα, από τη Modern Times αυτή τη φορά.

 

Στο σενάριο είναι πάντα ο Chris Claremont. Στο σχέδιο ξεκινούν ο John Romita Jr και ο Rick Leonardi, τους διαδέχεται ο Marc Silvestri (όλοι μετριότητες κατά τη γνώμη μου/ αν και τότε ο τίτλος ήταν 15νθήμερος - τι να φτιάξεις σε δυο βδομάδες; σήμερα το Astonishing X-Men βγαίνει κάθε δυόμισι μήνες ας πούμε) και σταδιακά από το 250-260 και μετά ο τίτλος περνάει στα χέρια του Jim Lee και αργότερα του Whilce Portacio, οι οποίοι πραγματικά απογειώνουν τον τίτλο αισθητικά. Είναι εκπληκτική η ικανότητα και των δυο τους να χειρίζονται 20 και 30 χαρακτήρες σε μια σελίδα.

Η περίοδος αυτή στην οποία αναφερόμαστε (1985-1991) επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον κόσμο μας, που λογικά πρέπει να έχουν τον αντίκτυπο τους στο κόμικ, αλλά τέτοια ανάλυση περιεχομένου υπερβαίνει τις δυνατότητες που μου παρέχει ο περιορισμένος χρόνος μου. Δεν μπορεί να είναι πάντως τυχαίο ότι μετά την καταστροφή του Challenger το 1986 οι X-Men, που κάθε τρεις και λίγο έβγαιναν στο διάστημα, κάνουν καμιά 70ρια τεύχη (ήτοι αρκετά χρονάκια ) να το επιχειρήσουν ξανά.

 

Τέλος πάντων, η περίοδος αυτή χωρίζεται επίσης σε δυο μικρότερα μέρη . Μέχρι το τεύχος 227 και από κει και μετά. Μέχρι το 227 η Storm είναι αρχηγός των X-Men, αν και δεν έχει τις δυνάμεις της (στο 226 τις ξαναβρίσκει). Κάνουν την εμφάνιση τους οι Marauders, ομάδα τρομοκρατών και φονιάδων των μεταλλαγμένων. Η κυριότερη μάχη των Χ-Μen είναι εναντίον του Δαίμονα Adversary ο οποίος θα επιχειρήσει να φέρει το τέλος του κόσμου και θα χρειαστεί ένα ξόρκι του Forge και η θυσία 9 ηρώων για να σωθεί η Γη και… τρίχες κατσαρές. Γενικά ο Adversary ως εχθρός ήταν για γέλια. Μα είναι δυνατόν το τέλος του κόσμου να έρχεται με τη επιδρομή ορδών Απάτσι και Βιετκόγκ στο κέντρο του ..Ντάλας; Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που o Adversary δεν έχει ξαναεμφανιστεί από τότε ως αντίπαλος, τόσο χάλια ήταν. Ο Apocalypse ας πούμε που είναι βαρβάτος εμφανίζεται κάθε 40 τεύχη!

 

Λοιπόν, στο τεύχος 227 οι X-Men σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση στο Ντάλας «πεθαίνουν» επισήμως αλλά ανεπισήμως ανασταίνονται από την Roma (χαρακτήρας από τη σειρά του Captain Britain, δήθεν κόρη του Μέρλιν και καλά) αλλά μετατοπίζονται στην Αυστραλία (#229). Εκεί φτιάχνουν τη βάση τους σε μια πόλη φάντασμα και βρίσκουν έναν teleporter Αβορίγινα, τον Gateway, που τους μεταφέρει όπου θέλουν ανά τον πλανήτη (How Convenient!). Μέχρι το τεύχος αυτό έχουν προστεθεί στους Χ-Μen, o Havok (στο #219 επανακάμπτει μετά από 125 ! τεύχη), η τηλεπαθητική Psylocke, η ..τραγουδίστρια Dazzler με την ικανότητα να μετατρέπει τη ηχητική ενέργεια σε λέιζερ κλπ και o τηλεοπτικός αστέρας Longshot που επηρεάζει υπέρ του τα πεδία πιθανοτήτων.

post-1271-1173566943_thumb.jpgpost-1271-1173566894_thumb.jpg

Αυτή η ομάδα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 219 (από τους παλιούς έχουν μείνει οι Rogue, Storm, Colossus και φυσικά ο Wolverine), και με την προσθήκη της Madelyne Pryor, παρατημένης συζύγου του Cyclops, την οποία τώρα παρηγοράει ο αδελφός του, είναι η ομάδα που θα κάνει το ταξίδι στην Αυστραλία. Αργότερα και μέχρι το τεύχος 280 θα έχουν προστεθεί στους X-Men και o Forge, o Banshee (επιστρέφει), η Jubilee, o Gambit. Για όλους αυτούς θα μιλήσουμε οσονούπω.

post-1271-1173566468_thumb.jpgpost-1271-1173566983_thumb.jpg

 

Από κακούς εμφανίζονται ο Sabretooth (με μεταγραφή από τον τίτλο Iron Fist) ως αντίπαλο δέος του Wolverine. O Apocalypse θα περάσει σιγά σιγά από τους X-Factor στους Χ-Μen . Οι Marauders (στο saga Mutant Massacre). O Sinister επίσης (βλέπε το Saga Inferno, το οποίο υπήρξε και το μεγαλύτερο crossover της Μάρβελ), ο Cameron Hodge (στο saga Extinction Agenda), οι αναπόφευκτοι Brood και πάνω από όλους ο Shadow King, η μάχη εναντίον του οποίου στο νησί Muir θα συγκεντρώσει όλες μα όλες τις ομάδες των X-Men και θα είναι η αφορμή για τη ριζική αναδόμηση του project το 1991.

 

 

Περνάμε στην παρουσίαση των νέων χαρακτήρων.

post-1271-1173566820_thumb.jpgpost-1271-1173566594_thumb.jpgpost-1271-1173566631_thumb.jpg

 

21. Magneto. (κατά κόσμον Eric Lehnsherr). O άρχων του μαγνητισμού είναι δημιουργία των Stan Lee και Jack Kirby και εμφανίζεται στο Νο 1 των X-Men (1963). Πρόκειται για τον υπέρτατο και αιώνιο αντίπαλο των X-Men, με την ιδιομορφία ότι δεν είναι πάντοτε αντίπαλος τους. Ενίοτε είναι σύμμαχος, ενίοτε και X-Man. Το αληθινό του όνομα είναι άγνωστο: το Eric Lehnsherr είναι ψευδώνυμο αλλά με αυτό είναι ευρέως γνωστός. Η ιστορία του έχει ως εξής: Εβραίος επιζώσας του Άουσβιτς παντρεύεται την όμορφη συγκρατούμενη του τσιγγάνα Magda (Magnus + Magda? ) η οποία του χαρίζει μια κόρη, την Anya , η οποία χάνεται σε μια πυρκαγιά. Όταν ο Magneto θα χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του, στην προσπάθεια του να τη σώσει, η Magda (όντας έγκυος στον Quicksilver και την Scarlet Witch) τον εγκαταλείπει και τα ίχνη της χάνονται. Αργότερα στο Ισραήλ ο Magneto θα γνωριστεί με τον Xavier και θα γίνουν φίλοι αν και οι απόψεις τους στο θέμα της συνύπαρξης ανθρώπων- μεταλλαγμένων διαφέρουν ριζικά. Αν ο καραφλός είναι ο MLK o Magnus είναι ο Malcolm X. του κινήματος των μεταλλαγμένων. Ο Magneto θεωρεί ότι ο homo superior είναι γραπτό (με δαρβινικούς όρους) να επικρατήσει και κοιτάζει να επισπεύσει τη διαδικασία. Αφού όμως οι X-Men δεν τον αφήνουν να προκόψει, εμφανίζει τάσεις απομονωτισμού και κοιτάει να φτιάξει ένα ασφαλές καταφύγιο για τους μεταλλαγμένους. Τρεις φορές επιχείρησε κάτι τέτοιο (Asteroid M, Avalon , Genosha) και τις τρεις το εγχείρημα του απέτυχε οικτρά, αν και όχι πάντα με δική του ευθύνη.

Ο Magneto μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε το θέμα του χρόνου και της γήρανσης των ηρώων των κόμικς. Όταν o Magneto εμφανίστηκε, το 1963, ήταν 35άρης επιζώσας του Άουσβιτς. Ο χρόνος της αφήγησης και πραγματικός χρόνος συνέπιπταν. Καθώς όμως οι δεκαετίες περνούν και οι ήρωες δεν γερνούν με την ίδια ταχύτητα- και αφού είναι δεδομένο ότι οι ιστορίες πρέπει να εξελίσσονται στο παρόν του φανταστικού marvel continuity - επινοήθηκαν διάφορες τεχνικές για να εξηγηθεί το φαινόμενο της αέναης νεότητας των ηρώων. Με μερικούς χαρακτήρες βέβαια δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί είναι άφθαρτοι (Thor, Wonder Man κλπ), με άλλους αλλάζουν λίγα πράγματα, όπως με τον Captain America αλλάζει απλώς ο αριθμός των ετών που έμεινε στον πάγο. Υπάρχει και η τεχνική του retconing δηλαδή η επανεγγραφή του παρελθόντος των ηρώων με την αλλαγή ορισμένων στοιχείων. Π.χ στις ιστορίες του Captain America που δημοσιεύτηκαν στην Ελλάδα η Peggy Carter ήταν ερωμένη του Steve Rogers στον WWII και σαρανταπεντάρα στα late sixties – early seventies. Πιστευτό. Έλα όμως που η Peggy είχε μια μικρότερη αδελφή , την Sharon, η οποία ήταν γκόμενα του Cap και τότε και σήμερα. Και η Sharon δεν μπήκε σε καμία κατάψυξη για να διατηρείται φρέσκια! Επομένως η ιστορία αλλάζει και η Sharon από αδελφή της Peggy που ήταν τότε σήμερα είναι ανιψιά της! Έτσι απλά!

post-1271-1173566866_thumb.jpg

Αυτά τα είπαμε για να εξηγήσουμε πως ο Magneto, αν και θα έπρεπε να είναι 80αρης σήμερα ως επιζώσας του Ολοκαυτώματος δε μοιάζει πάνω από 45. Λοιπόν: σε μια από τις προσπάθειες του να επιβληθεί επί του Homo Sapiens σχεδίασε τον Alpha , τον Υπέρτατο μεταλλαγμένο. Όπως όμως και το τέρας του Frankenstein στράφηκε εναντίον του δημιουργού του , το ίδιο και ο Alpha ξηγήθηκε στον Magnus Αλμυρό φιστίκι: του δίνει μια και τον στέλνει πίσω στη παιδική του ηλικία. Και μένουν οι X-Men με ένα Magneto νιάναρο στο χέρι. Τι να κάνουν, τον πηγαίνουν στο νησί Muir να τον μεγαλώσει η Moira McTaggert και να του ενσταλάξει και ηθικές αξίες (δηλαδή να μη καίει σημαίες και άγνωστους στρατιώτες όταν μεγαλώσει) . Από εκεί θα τον απελευθερώσει ο Eric ο Ερυθρός αλλά όταν πάει να τον μεγαλώσει του χαρίζει και καμιά δεκαριά χρονάκια! Σατανικό!

Στη διαπαιδαγώγηση που έλαβε στο νησί Muir φαίνεται πως οφείλεται η ηθική μεταστροφή του Magneto που γίνεται αρχικά εμφανής το 1984 όταν ο Beyonder κρίνει δίκαιους και άδικους βάζοντας τον Magnus στην ίδια κατηγορία με τους υπερήρωες στο Saga Secret Wars. Εκεί αρχίζει η συνεργασία του με τους Χ-Men, που θα τον φέρει μερικά χρόνια μετά στο Westchester (Uncanny X-Men 200), όπου θα γίνει δάσκαλος των New Mutants (New Mutants 35/1986) και συνεργάτης των X-Men. Όταν τα θαλασσώνει με τους νεαρούς ωστόσο (ο Cypher πεθαίνει – ΝΜ#60- και η υπόλοιπη ομάδα αγνοείται) ο Magneto νοιώθει αποτυχημένος και …κατεβαίνει από το τρένο.

Τότε θα κάνει τη δεύτερη απόπειρα να δημιουργήσει ένα καταφύγιο για τους κυνηγημένους μεταλλαγμένους, το δορυφόρο Avalon (Avalon είναι μια μυθική τοποθεσία της Αρθουριανής μυθολογίας, το μέρος όπου ετάφη ο Αρθούρος). Παράλληλα συγκεντρώνει γύρω του μια ομάδα πιστών οπαδών, τους Acolytes, οι οποίοι έχουν ως προεξέχοντα μέλη τους Exodus και Colossus. Θέλει ο διάολος να αγιάσει αλλά τον αφήνουνε όμως; Οι X-Men ορμάνε στο Avalon και πριν προλάβει ο Magneto να κάνει κιχ, του κάνουν το μαγαζί καλοκαιρινό.

Σοκαρισμένος ο Magneto από το μένος και την οργή των πρώην συντρόφων του ξαναγίνεται ορκισμένος εχθρός τους. Όταν στέλνει έναν ηλεκτρομαγνητικό παλμό στη Γη που νεκρώνει όλες τις ηλεκτρικές συσκευές του πλανήτη, οι X-Men ξαναμπουκάρουν στο Avalon. Στην επίθεση τους αυτή ο Magneto, αντιδρώντας ενστικτωδώς στην κτηνωδία του Wolverine, του αφαιρεί το adamantium από το σώμα αφήνοντας τον στα πρόθυρα του θανάτου. Τότε ο συνήθως μειλίχιος Xavier αποφασίζει να κατεβάσει το διακόπτη του μυαλού του Magneto αφήνοντας τον σε κώμα. O Colossus περισυλλέγει το άψυχο κορμί του ηγέτη του και το βάζει σε μια κάψουλα συντήρησης ζωής την οποία την κρατάνε οι Acolytes να την λατρεύουν, όπως λάτρευαν οι πίθηκοι τον μονόλιθο στην Οδύσσεια 2001. Το σώμα θα το κλέψει η Astra (μια Acolyte) και θα το κλωνοποιήσει , όταν όμως ο Magneto συνέρχεται κάνει την Astra να δει …αστράκια και στέλνει τον κλώνο για μπύρα στο Μεξικό (κυριολεκτικά τώρα). Ο κλώνος έχει αμνησία , βαφτίζεται Joseph και γίνεται μέλος των Χ-Μen και σε μια αποστολή θυσιάζεται για να σώσει τον κόσμο από τον …Magneto! Ρε τι γίνεται……..;;;;

Αργότερα ο Magnus αποκτάει κάποιο βύσμα στα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία του παραχωρούν την κυριαρχία στη νησιωτική χώρα Genosha. Εκεί ο Magneto θα φτιάξει το πρώτο κράτος μεταλλαγμένων, θα θελήσει να το κάνει υπερδύναμη και (μπλα μπλα μπλα)…. Η Genosha θα σβήσει αργότερα από το χάρτη χάρη στους sentinels που στέλνει η Cassandra Nova, τρελή αδελφή του Xavier. 16 εκατομμύρια μεταλλαγμένοι πεθαίνουν, αλλά τελικά ο Magneto γίνεται μετά θάνατον ήρωας για την κοινότητα των μεταλλαγμένων , κάτι σαν τον Τσε Γκεβάρα, δηλαδή.

Από δω και πέρα γίνεται τέτοιο μπάχαλο που ακόμα και η Μάρβελ δε βγάζει άκρη τι έχει συμβεί. Λοιπόν: Οι Χ-Μen συναντάνε στην Κίνα ένα μεταλλαγμένο, τον Xorn, ο οποίος φοράει συνέχεια μια μάσκα καθώς ….έχει ένα αστέρι αντί για μυαλό !!!! Όταν βγάζει τη μάσκα φαίνεται ότι o Xorn ήταν στην πραγματικότητα ο Magneto!! Ο Xorn / Magneto θα ισοπεδώσει τη Νέα Υόρκη και θα σκοτώσει την Gene Gray, πριν ο Wolverine… τον κάνει σουβλάκι. Αργότερα όμως οι X-Men θα συναντήσουν τον αδελφό του…Xorn, που θα τους πει ότι τελικά ο αδελφός του ήταν όντως ο Xorn, που απλά το έπαιζε Magneto! Μύλος!!!!

Τέλος πάντων ο πραγματικός Magneto σεργιανάει σα χαμένο κορμί στα ερείπια της Genosha, όταν ακούει τη φωνή της κόρης του, της Scarlet Witch, η οποία τα ΄χει παίξει τελείως (στο Saga Avengers Disassembled), να καλεί σε βοήθεια. O Magneto την περιμαζεύει στη Genosha και προσπαθεί με τον Xavier να τη φέρει στα συγκαλά της. Πράγμα αδύνατον καθώς όταν η Wanda ξυπνάει αλλάζει την πραγματικότητα δημιουργώντας το House of M., έναν κόσμο υπό την παγκόσμια εξουσία του Magneto. H σειρά αυτή τελειώνει μεν την ήδη κλασική ατάκα No More Mutants της Scarlet Witch η οποία έχει ως αποτέλεσμα να εξαφανιστεί το 90τόσο της εκατό των μεταλλαγμένων που γίνονται απλοί άνθρωποι. Ανάμεσα σε αυτούς που χάνουν τις δυνάμεις τους είναι και ο Magneto , που προς το παρόν και χωρίς δυνάμεις εξακολουθεί να περιφέρεται στη Genosha σαν την άδικη κατάρα.

 

Έπονται: Psylocke, Dazzler, Longshot, Madelyne Pryor, Forge, Jubilee, Gambit.

Επεξεργασία από bonadrug
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

4ο κεφάλαιο - Συνέχεια.

post-1271-1173610723_thumb.jpg

22. Psylocke (Betsy Elizabeth Braddock). Η μοντέλα τηλεπαθητική αδελφή του Captain Britain βρίσκεται αιχμάλωτη στο Mojoverse , από όπου τη διασώζουν οι New Mutants, οι οποίοι και τη φέρνουν στην έπαυλη του Xavier (New Mutants Annual 2). Εκεί θα γνωρίσει τους Χ-Μen και θα γίνει μέλος τους αφού τους αποδείξει την αξία της κόντρα στον Sabretooth (Uncanny-Men 213). Μέλος των «αυστραλών» X-Men και πολύ αργότερα των X-treme X-Men. Σε μια περιπέτεια της απάγεται από την γιαπωνέζικη εγκληματική οργάνωση The Hand , και υπόκειται σε αλλαγή.. σώματος με τη Γιαπωνέζα Ninja, Kwannon (αλλαγή προς το καλύτερο μιας και γίνεται κόμματος) και σε πλύση εγκεφάλου που τη μετατρέπει σε Lady Mandarin. Από κει την ελευθερώνει ο Wolverine. Μπαίνει στην ομάδα των Χ-Μen του Cyclops και του κάνει τα γλυκά μάτια αλλά υπό το φόβο της Gene Gray την πέφτει τελικά στον Archangel. Κάποια στιγμή ο Sabretooth εισβάλλει στο Westchester και αντιμετωπίζει την Psylocke, που αυτή τη φορά βλέπει τα ραδίκια ανάποδα και μένει ετοιμοθάνατη. Έχει όμως φύλακα – Αρχάγγελο που θα ανακαλύψει ένα μαγικό φίλτρο (Crimson Dawn) και θα την θεραπεύσει. Από όλη αυτή την ιστορία της μένει ένα τατουάζ ξίφους πάνω από το ένα μάτι. Αργότερα και αφού νικάει σχεδόν μόνη της τον Shadow King, αλλάζει δυνάμεις με την Gene Gray , χάνει την τηλεπάθεια και γίνεται τηλεκινητική. Στο δεύτερο τεύχος των X-treme X-Men σκοτώνεται απέναντι στον Vargas και διακόπτει μια συνεχή παρουσία της ως X-Man για 16 εκδοτικά έτη! Ο αδελφός της Jamie Braddock (όχι ο Captain Britain , έχει κι έναν άλλο τρελάρα αδελφό) ο οποίος έχει ικανότητες χειρισμού της πραγματικότητας την επαναφέρει στη ζωή μετά από ένα χρόνο. Αφού συμμετέχει για λίγο στις περιπέτειες των X-Men εξαφανίζεται πάλι και βρίσκεται παρέα με τους Exiles πλέον , όντας η πρώτη X-Man της Earth – 616 που γίνεται μέλος του γκρουπ. Βασικά δυσφορώ αφάνταστα. X-Men χωρίς τη Betsy δε λέει!

post-1271-1173610607_thumb.jpgpost-1271-1173610785_thumb.jpg

23. Dazzler (Alison Blair). Η Dazzler ήταν ένα project μιας δισκογραφικής εταιρείας που θα προωθούσε μια disco (1979 γαρ) τραγουδίστρια και ζήτησε από τη Marvel να της φτιάξει κι ένα κόμικ. Εκείνη την εποχή ήταν της μόδας να έχουν οι αστέρες της μουσικής δικούς τους τίτλους κόμικς (Kiss, Alice Cooper) . Τελικά το μόνο που έμεινε από την προσπάθεια ήταν ο τίτλος της Marvel . H Dazzler (σχεδιάστηκε από τον John Romita) είναι μια μεταλλαγμένη, που νοιάζεται περισσότερο για τη καριέρα της παρά για περιπέτειες. Εμφανίζεται στο Uncanny X-Men 130 για πρώτη φορά και ακολούθως έχει τον δικό της τίτλο ο οποίος βγάζει καμιά 40ρια τεύχη και ένα annual . Καθόλου άσχημα. Όταν διακόπτεται ο τίτλος της, η Marvel τη στέλνει στους X-Men όπου θα γνωριστεί με τον Longshot και θα αποχωρήσουν για το Mojoverse αφού υπηρετούν για καμιά 60ριά τεύχη. Έκτοτε θα εξαφανιστεί από τις εκδόσεις για πάνω από 12 (χρόνια) . Πρόσφατα θα γίνει μέλος του τελευταίου Excalibur όπου μέσα σε 17 τεύχη έχει προλάβει να πεθάνει και να αναστηθεί τρεις- τέσσερις φορές.

 

post-1271-1173610677_thumb.jpg

 

24.Forge. Ινδιάνος Cheyenne, μεταλλαγμένος εφευρέτης οπλικών συστημάτων, βετεράνος του Βιετνάμ (βλ.Uncanny X-Men 263), με βιονικό το ένα πόδι, εμφανίζεται στο Uncanny X-Men 184 έχοντας εφεύρει τον ουδετεροποιητή των μεταλλαγμένων δυνάμεων και σκοπεύοντας να τον εφαρμόσει στη Rogue. Αστοχεί όμως και εξουδετερώνει τη Storm, την οποία παίρνει υπό την επίβλεψη του και γεννιέται το μεγάλο ρομάντζο τους, που όμως τελικά δεν ευδοκιμεί (Uncanny X-Men 289-290). O Forge παλαιότερα εργαζότανε για την κυβέρνηση και είχε εφεύρει τη συσκευή εντοπισμού των dire wraiths (των «φαντασμάτων» από τις ιστορίες του ROM). Πρόσφατα έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με τη Mystique.

post-1271-1173611263_thumb.jpg

25.Longshot. Προέρχεται από το Mojoverse και μπορούμε να πούμε ότι οι δυνάμεις του είναι η μεταλλαγμένη κωλοφαρδία , καθώς επηρεάζει τις πιθανότητες έτσι ώστε να τον ευνοούν ! Γίνεται μέλος των X-Men την ίδια περίοδο με τη Dazzler και την Psylocke αλλά μόλις αναλαμβάνει το κόμικ ο Jim Lee, ο Claremont τον στέλνει σπίτι του. Για να μη στενοχωριέται, παίρνει παρέα του τη Dazzler. Εξαφανίζεται για15 εκδοτικά έτη (με την εξαίρεση ενός one-shot το 1997) , μέχρι να επανεμφανιστεί πρόσφατα στους Exiles (νεκροταφείο ελεφάντων αυτοί οι Exiles).

post-1271-1173610905_thumb.jpgpost-1271-1173611003_thumb.jpg

--Madelyne Pryor. Εντάξει αυτή δεν ήταν ακριβώς X-Man αλλά ήταν μέλος της «μεταλλαγμένης απόβασης» στην Αυστραλία. Είναι πολύ σημαντική για την ιστορία των X-Men και γι αυτό αναφέρεται. Λοιπόν: κλώνος της Gene Gray, δημιουργημένος από τον Sinister, έρχεται στη ζωή μόλις πεθαίνει η Gray και εμφανίζεται ως πιλότος στον Cyclops, o οποίος μόλις την βλέπει ξεχνάει και πως τον λένε, εγκαταλείπει τους Χ-Men και την παντρεύεται. Όταν ο Cyclops την εγκαταλείπει της την πέφτουν οι Marauders και της αρπάζουν το μωρό. Και δεν μιλάμε για ότι κι ότι μωρό, μιλάμε για τον Νathan Summers, αλλιώς Cable. Απελπισμένη βρίσκει τους Χ-Μen και κάνει δεσμό με τον Havok καθώς αυτή την περίοδο η Polaris είναι υπό την «κατοχή» της Malice και δουλεύει για τους Marauders. H Madelyne στην απελπισία της να βρει το γιο της κάνει συμφωνία με ένα δαίμονα, κάτι που οδηγεί στο saga του Inferno, στη μετατροπή της σε Goblin Queen, στην επανένωση X-Men και Χ-Factor, στη μονομαχία της με την Gene Gray, στην αυτοκτονία της τέλος, όταν μαθαίνει ότι είναι κλώνος.

post-1271-1173610513_thumb.jpgpost-1271-1173611080_thumb.jpg

26.Jubilee (Jubilation Lee). Κινεζοαμερικάνα «εκρηκτική» πιτσιρίκα. Δημιουργία του Claremont και του Silvestri εμφανίζεται στο Uncanny X-Men 244 όταν περνάει μέσα από μια πύλη του Gateway και βγαίνει στο αυστραλιανό καταφύγιο των X-Men. Ανεπίσημο sidekick του Wolverine σε δεκάδες περιπέτειες. Γίνεται για λίγο μέλος των X-Men την περίοδο 1989-1990 . Αργότερα γνωρίζει μεγάλες πιένες στο τηλεοπτικό Χ-Μen. Λόγω ηλικίας πηγαίνει στην ομάδα της Generation X. Μετά τη διάλυση της ομάδας αυτής, πάει στο L.A. όπου τη βρίσκει η M Day και χάνει τις δυνάμεις της. Αργότερα την χρησιμοποιεί ως δόλωμα ο Omega Red για να εντοπίσει τον Wolverine. Η μικρή σε κρίσιμη κατάσταση περνάει στην ιατρική επίβλεψη της SHIELD.

post-1271-1173610645_thumb.jpgpost-1271-1173610850_thumb.jpg

27.Gambit (Remy Le Beau). Αινιγματικός Κρεολός, γυναικάς, φορτιστής κινητικής ενέργειας με σκοτεινό παρελθόν. Σε μια περιπέτεια του συναντά τη Storm (Uncanny X-Men #266), αποδυναμωμένη και σε παιδική ηλικία (de-aged/ακούω προτάσεις μετάφρασης!) . Η Storm εκτιμά την βοήθεια που της προσφέρει και θα τον φέρει στους Χ-Μen. Θα γίνει μέλος της ομάδας του Cyclops και ευθύς αρχίζει το φλερτάρισμα με τη Rogue. To παρελθόν του (συνεργάτης του Sinister, ενορχηστρωτής των Marauders/ UXM #350) θα τον καταδιώκει και δεν θα μακροημερεύσει στους Χ-Μen. Επιστρέφει ωστόσο αργότερα και μάλιστα ακολουθεί τη Rogue στους X-treme X-Men. Πρόσφατα μετά την Μ-day, o Apocalypse τον μεταμορφώνει σε έναν από τους ιππότες του. Ο νέος μοχθηρός Gambit προσπαθεί να σκοτώσει τη Rogue αλλά εξουδετερώνεται από το αντίζηλό του, τον Pulse. O Sunfire, επίσης Ιππότης του Apocalypse, τον παίρνει και φεύγουνε, για την Ιαπωνία προφανώς. Το μέλλον του Gambit ως Χ-Μan είναι πολύ αβέβαιο πλέον.

Επεξεργασία από bonadrug
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Χ-Μen – Κεφάλαιο 5ο : Η δεκαετία του 1990 (τεύχη: Uncanny X-Men #281 και Χ-Μen v2 #01/ Οκτ.1991 έως Uncanny X-Men #380 και X-Men v2 #99 / Μάιος 2000).

 

post-1271-1174322500_thumb.jpg

post-1271-1174323054_thumb.jpg

Μέρος Α

 

post-1271-1174322441_thumb.jpg

 

H περίοδος αυτή των X-Men είναι η πρώτη από την εποχή του All New All Different X-Men (#94) που ο τίτλος πορεύεται χωρίς τον Claremont. Παραδόξως είναι και η εποχή που οι Χ-Μen γίνονται πιο δημοφιλείς από ποτέ άλλοτε. Σε αυτό συνέβαλαν μια νέα γενιά δημιουργών (Jim Lee, Whilce Portacio, Scott Lobdell, Joe Madureira), η έκδοση το 1991 του Χ-Men #1 (της νέας σειράς των X-Men, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα) αλλά και του X-Force #1 (η σειρά διεκόπη στο τεύχος 129). Και τα δυο τους συγκαταλέγονται στα περισσότερο μοσχοπουλημένα τεύχη όλων των εποχών. Περισσότερο από όλα όμως είναι μια τηλεοπτική σειρά animation που βάζει τους X-Men στα σπίτια όλης της Αμερικής και τους μετατρέπει σε pop icons.

post-1271-1174322608_thumb.jpg

 

Χ-Μen The Animated Series: Η τηλεοπτική σειρά X-Men: The Animates Series (TAS) έκανε ντεμπούτο στο Fox Network στις 31/10/1992 και έμελλε να διαρκέσει για 5 σαιζόν και 76 επεισόδια, τα οποία σκανδαλωδώς δεν υπάρχουν ακόμα σε DVD (τουλάχιστον στο σύνολό τους). Η Fox ενέταξε τη σειρά στη πρωινή ζώνη του Σαββάτου και η επιτυχία ήταν ανεπανάληπτη. Σύντομα το TAS έγινε μια από τις εκπομπές με την υψηλότερη τηλεθέαση όλων των εποχών για πρωινή ζώνη Σαββάτου. Μαζί με το Batman:TAS που βγήκε επίσης εκείνη την περίοδο έμελλε να ανοίξουν το δρόμο για τις δεκάδες animated super hero series που βλέπουμε σήμερα. Η Fox διέκοψε τη σειρά το 1997 μη θέλοντας να εξαρτάται τόσο από τη Μάρβελ (αφού την ίδια περίοδο πρόεβαλε και το Spiderman: TAS) και σύντομα κατάλαβε το λάθος της, όταν είδε τα νούμερα της τηλεθέασης της πρωινής ζώνης του Σαββάτου να πέφτουν κατά 30%. Έκτοτε και μέχρι το 2001 περίπου συνέχισε να μεταδίδει τη σειρά σε επαναλήψεις.

Η σειρά άρχισε πάλι να προβάλλεται από κανάλια της Disney (ABC κλπ) όταν η Disney αγόρασε τη μητρική εταιρεία του Fox Kids.

post-1271-1174322681_thumb.jpg

Στο TAS βασικοί ήρωες είναι μια ομάδα Χ-Μen αποτελούμενη από τους Cyclops, Gene Gray, Storm, Beast, Gambit, Rogue, Wolverine και …Jubilee με εμφανίσεις σποραδικές από άλλους χαρακτήρες όπως Archangel, Iceman, Bishop, Psylocke. Πολλά από τα saga του κόμικ βρήκαν την δική τους εκδοχή στο TAS. Η Μάρβελ για να στηρίξει τη σειρά , εξέδωσε δύο τίτλους, οι οποίοι απεικόνιζαν στο χαρτί τα τηλεοπτικά επεισόδια: Χ-Μen Adventures (στην Ελλάδα από τη Modern Times, κάποια τεύχη) και Adventures of the X-Men (12 τεύχη/ 1996). Και οι δυο διακόπηκαν όταν τελείωσε η σειρά.

Το 2000 η WB παρήγαγε το δεύτερο animation series των X-Men, το Χ-Μen Evolution, το οποίο διήρκεσε 4 σαιζόν και 52 επεισόδια (2000-2003). Αξίζει να σημειωθεί ότι η WB επέλεξε τη συνεργασία με τη Μάρβελ για τους Χ-Men παρόλο που της ανήκαν τα δικαιώματα της DC. Μεγαλύτερη αναγνώριση από τη δυναμική του franchise των X-Men δεν νομίζω να υπάρχει. Όσον αφορά το Evolution τώρα, καλό ήταν αλλά δεν ήταν με τίποτα TAS, μια και μάλλον στόχευε και σε μικρότερες ηλικίες. Στα σκαριά βρίσκεται αυτή τη στιγμή μια τρίτη σειρά animation, τo Wolverine & The X-men.

 

Οι κυριότεροι δημιουργοί (συγγραφείς και σχεδιαστές) των X-Men την περίοδο αυτή είναι

Scott Lobdell : O Scott Lobdell είναι ο κυριότερος συγγραφέας των X-Men (και των δυο τίτλων) στη δεκαετία του 1990. Διαδέχεται τον John Byrne το 1992 στον τίτλο Uncanny X-Men, όπου παραμένει μέχρι το 1997. Για μεγάλες περιόδους (1995-1997) γράφει και το Χ-Μen v2. Από το 1994 μέχρι το 1997 γράφει και το Generation X, μια σειρά όπου επαναλαμβάνεται το concept των New Mutants με την Emma Frost και τον Sean Cassidy στο ρόλο του Xavier.

post-1271-1174322887_thumb.jpgpost-1271-1174322902_thumb.jpg

O Lobdell λογίζεται ως ο δημιουργός του Generation X, μαζί με το σχεδιαστή Chris Bachalo. Η σειρά κράτησε 75 τεύχη , έβγαλε 5 annuals , μερικά specials και μια τηλεταινία το 1996 (έχει προβληθεί και στην Ελλάδα) σε σκηνοθεσία Jack Sholder, σκηνοθέτη μερικών σημαντικών ταινιών τρόμου πίσω στα eighties. Όταν οι δημιουργοί της σειράς έφυγαν το 1997 άρχισε η πτώση του αναγνωστικού ενδιαφέροντος μέχρι τη διακοπή της το 2001. Από τα μέλη της Generation X, η Husk, ο Chamber και η Jubilee θα γίνουν για λίγο X-Men (η Jubilee ήταν και παλαιότερα). Η Μ. εμφανίζεται στο νέο Χ-Factor.

Άλλοι σημαντικοί συγγραφείς των X-Men στα 90’s ήταν οι Fabian Nicieza (Χ-Μen v2/ 1992-1995) και ο Steven Seagle (Uncanny X-Men /1997-1999).

 

 

Jim Lee και Whilce Portacio: O κορεατικής καταγωγής Lee εμφανίστηκε σαν αναπληρωτής σχεδιαστής του Silvestri στα late eighties. Σύντομα το στιλ του έγινε δημοφιλές και η Marvel του ανέθεσε τη νέα σειρά X-Men από κοινού με τον Claremont. Ο Lee όμως δεν ήταν απλώς σχεδιαστής, είχε την άποψη του για το σενάριο κι έτσι ο Claremont μετά το X-Men #03 αποχωρεί από τον τίτλο. Ήταν τέτοια η δημοτικότητα του Lee εκείνη την εποχή που η Marvel προτίμησε να διώξει τον επί 16 χρόνια συγγραφέα των Uncanny X-Men παρά να χάσει τον Lee. Ωστόσο και ο Jim Lee δεν θα μείνει για πολύ στον τίτλο αφού το 1992 αποχωρεί μαζί με άλλα 6 πρωτοκλασάτα ονόματα της Marvel (McFarlane, Portacio, Liefeld, Silvestri, Larsen κλπ) για να φτιάξουν την Image Comics. Όσο έμεινε στους X-Men άλλαξε όλες τις στολές, εμφάνισε τον Gambit και έδωσε βάρος στην ανάπτυξη των χαρακτήρων. O Φιλλιπινέζος Portacio που σχεδίασε το Uncanny X-Men 281 είχε ήδη γίνει γνωστός από την εξαιρετική δουλειά του στους X-Factor (δείτε ειδικά τα τεύχη 67-68 που το Wizard πρόσφατα συμπεριέλαβε ανάμεσα στα 100 καλύτερα αμερικάνικα κόμικ –τεύχη- όλων των εποχών). Το 92 έφυγε κι αυτός για την Image. Λόγω πολλών προβλημάτων με την υγεία του ο όγκος της δουλειάς του είναι έκτοτε σχετικά μικρός.

 

Ο Andy Kubert υπήρξε ο διάδοχος του Lee στο Χ-Men v2 και με μικρά διαλλείματα θα κρατήσει το τίτλο για περίπου 5 χρόνια από το #14 έως το #59. Ο αδελφός του, Adam Kubert, είναι επίσης σχεδιαστής. Πρόσφατα υπέγραψαν αποκλειστικό συμβόλαιο με τη DC. Τον Kubert θα διαδεχθούν διάφοροι σχεδιαστές με πιο αξιόλογους και δημοφιλείς τον Carlos Pacheco (1996-1997, τεύχη 62-75 ), δημιουργό μεταξύ άλλων του Avengers Forever, τον αδελφό του Andy Kubert , Adam (τεύχη 81-83) και τον Βρετανό συνδημιουργό του Excalibur, Alan Davis (#85-89).

 

 

Joe Madureira: O Madureira, υπήρξε ο σχεδιαστής των Uncanny Χ-Μen από το 1994 έως το 1997. Μια λεπτομέρεια. Το 1994 που ανέλαβε δεν είχε κλείσει τα 20 του χρόνια!! Υπήρξε βασικός συνεργάτης στα saga Age of Apocalypse και Onslaught. Το 1997 αποχώρησε και στη συνέχεια εργάστηκε κυρίως στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών.

 

Συνεχίζεται παρακάτω...

Επεξεργασία από bonadrug
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Χ-Μen – Κεφάλαιο 5ο:

Μέρος Β

 

 

Όπως έχουμε πει μετά το Saga στο Muir Island οι Χ-Μen ξαναμαζεύονται και στα τεύχη Uncanny X-Men #281 και Χ-Μen #1 του 1991 χωρίζονται σε 2 ομάδες, μια υπό την ηγεσία του Cyclops (Blue team) και μια υπό την ηγεσία της Storm (Gold team). Το X-Men #1 αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο καθώς πουλά 8.000.000 αντίτυπα , ρεκόρ μέχρι σήμερα αξεπέραστο. Οι δυο τίτλοι είναι μηνιαίοι, βγαίνει ένας κάθε 15 μέρες, και έχουν ο καθένας τη δική του δημιουργική ομάδα. Οι ιστορίες τους συναντώνται μόνο στα Crossovers ή όταν τυχαίνει να έχουν και τα δυο τον ίδιο συγγραφέα (όπως ο Lobdell) για ένα διάστημα. Οι μεγάλες περιπέτειες των X-Men στη δεκαετία του 90 (από το 91 και μετά) είναι οι παρακάτω:

 

1992: X-Cutioner's Song : είναι το πρώτο crossover της νέας εποχής, εμπλέκει 4 τίτλους του X-Universe και ξεκινά όταν ο Stryfe «δολοφονεί» τον Xavier σε μια δημόσια ομιλία του (Uncanny X-Men 294). Όλοι νομίζουν ότι ο δολοφόνος είναι ο Cable….

 

1993: Fatal Attractions: οι Χ-Μen εναντίον του Magneto και των Acolytes. Είναι το saga όπου ο Magnus αφαιρεί το adamantium από τα κόκαλα του Wolverine (θα το ξαναποκτήσει το 2000), και στη συνέχεια ο Xavier κάνει shut down στο μυαλό του Magneto (X-Men v2 #25), κάτι που αργότερα θα αποτελέσει την αφετηρία του saga του Onslaught. Το saga περιλαμβάνει 6 (!) τίτλους του X-Universe, με αφετηρία το X-Factor 92.

 

1994 Phalanx Covenant. Το Crossover αυτό ξεκινάει από το Uncanny X-Men #316 και αφορά την εκστρατεία εναντίον των μεταλλαγμένων που εξαπολύει η Φάλαγγα, μια ομάδα που κατέχει εξωγήινη τεχνολογία και τη χρησιμοποιεί για την παρασκευή τεχνο-οργανικών πολεμιστών. Το crossover αυτό θα οδηγήσει στην κυκλοφορία του τίτλου Generation X.

 

1995 Αge of Apocalypse. Το Saga αυτό αποτελεί το καλύτερο crossover στα χρονικά των X-Men και μια από τις καλύτερες ιστορίες της Marvel γενικότερα. Αναφέρεται ωστόσο σε μια εναλλακτική πραγματικότητα (Earth 295) και δεν θα επεκταθώ ιδιαίτερα. Στην εναλλακτική πραγματικότητα που εξελίσσεται η υπόθεση ο Magneto είναι ο ηγέτης των Χ-Μen και ο Apocalypse o δυνάστης. Κατά τη περίοδο της έκδοσης του, η έκδοση των κανονικών τίτλων του Χ-Universe σταμάτησε και έδωσε τη θέση της σε εναλλακτικούς τίτλους : Amazing X-Men, Astonishing X-Men, Generation Next, X-Calibre, Gambit & The Externals, Factor X κλπ. Μόνο ένα έχω να πω: διαβάστε το.

 

1996 Onslaught. Το saga του Onslaught είναι το απόλυτο crossover της Marvel αφού αφορά σχεδόν κάθε τίτλο της εταιρείας και εκτείνεται λίγο ή πολύ σε πάνω από 40 τεύχη. Ο Onslaught είναι ένα αμάγαλμα των δυνάμεων του Xavier και του Magneto και απειλεί με αφανισμό τη Γη. Το Saga ξεκινάει στο Uncanny X-Men 322 και τελειώνει με το τεύχος Onslaught: Marvel Universe. Δεν θα επεκταθώ ιδιαίτερα μια και to saga έχει δημοσιευτεί στα ελληνικά, σε 8 διπλά τεύχη από τη Modern Times. To Saga του Onslaught οδηγεί στο «θάνατο» όλων σχεδόν των μη μεταλλαγμένων ηρώων της Marvel και στην έκδοση των τίτλων της σειράς Heroes Reborn (εκ των οποίων οι Iron Man και Fantastic Four επίσης έχουν εκδοθεί από την Μ.Τ.)

 

1997 Operation Zero Tolerance. Μέσα σε ένα κλίμα μαζικής κατακραυγής εναντίον των μεταλλαγμένων που θεωρούνται υπεύθυνοι για τα δεινά που επέφερε ο Onslaught, o Bastion και μια καινούργια φουρνιά από Sentinels εξαπολύονται εναντίον των X-Men. Το Sagα αυτό οδήγησε στην ανανέωση του ρόστερ τωn Χ-Μen (με Cecilia Reyes, Marrow, Maggot).

 

Οι νέοι X-Men την περίοδο αυτή (1991-1999) είναι οι:

 

post-1271-1174324173_thumb.jpg

 

28.Bishop (Lucas Bishop). Έγχρωμος ενεργειακός ταμιευτήρας, o Bishop ανήκει σε μια μελλοντική εναλλακτική πραγματικότητα γνωστή ως Earth-1191, στην οποία οι Sentinels έχουν κυριαρχήσει, τουλάχιστον στη Βόρειο Αμερική (όπως και στο universe του Days of Future Past αν θυμάστε) και έχουν τους μεταλλαγμένους σε στρατόπεδα, όπου τους μαρκάρουν σαν τα μοσχάρια με το γράμμα M. Έχει μια αδελφούλα, τη Shard, η οποία με τη σειρά της κάνει ένα πέρασμα από την Earth 616, πριν αποβιώσει. Όταν οι μεταλλαγμένοι σε συμμαχία με τους ανθρώπους επαναστατούν και ελευθερώνονται από τα Sentinels, ο Bishop και η Shard θα γίνουν μέλη της XSE, της αστυνομίας μεταλλαγμένων δηλαδή, κάτι αντίστοιχο με τα X-Corps της Earth-616. Εκεί ο Bishop γίνεται κολλητός με άλλα δυο μέλη της XSE, τον Malcolm και τον Randall. Οι τρεις τους καταδιώκοντας τον κακοποιό Fitzroy και τη συμμορία του, τους Lifers, θα περάσουν μέσα από ένα portal στην Earth 616, αν και ξέρουν πως δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν ποτέ (Uncanny X-Men 282/ πρώτη εμφάνιση Bishop). Στη μάχη εναντίον του Fitzroy, οι φίλοι του Bishop σκοτώνονται (Uncanny X-Men 287) και ο ίδιος βαριά τραυματισμένος μεταφέρεται στο Westchester όπου γίνεται μέλος της ομάδας των παιδικών του ηρώων, των X-Men, οι οποίοι στο δικό του μελλοντικό σύμπαν ήταν θρύλος (X-Men v2 #08).

Θα είναι από τα πιο δημοφιλή μέλη της ομάδας κατά τα nineties , όπου η προσωπική του ιστορία θα εξερευνηθεί από τη Marvel μέσω μιας σειράς από limited series (XSE, Bishop the Last X-Man κλπ.). Θα είναι μέλος των X-treme Χ-Μen. Αργότερα θυμάται τη δουλεία που έκανε στο δικό του κόσμο (μπάτσος στο τμήμα μεταλλαγμένων υποθέσεων) και αναλαμβάνει μια παρόμοια δουλεία (στη σειρά District X).

 

post-1271-1174324265_thumb.jpg

 

29.Cable. O Cable εμφανίζεται για πρώτη φορά (ως Nathan Summers) στην πρώτη σελίδα του Uncanny X-Men 201/1986, αλλά μπορεί να μην τον γνωρίσετε γιατί τότε φοράει ακόμα τις πάνες του. Ως Cable εμφανίζεται πρώτη φορά στο New Mutants 87/1990. Πνευματική δημιουργία του Rob Liefeld, ο Cable είναι από τους πιο δημοφιλείς ήρωες της δεκαετίας του 90. Τέκνο του Scott Summers και της Madelyne Pryor θα μολυνθεί από τον Apocalypse με ένα τεχνο-οργανικό ιό και προκειμένου να τον σώσουν οι γονείς του (o Summers και η μητριά του, η Grey) τον στέλνουν στο μέλλον υπό την προστασία της μητέρας Ασκάνι (που είναι στ’ αλήθεια η ετεροθαλής αδελφή του η Rachel / όταν η Marvel έχει κέφια τύφλα να ’χει ο Φώσκολος!). Η Askani δημιουργεί ένα κλώνο του μικρού σε περίπτωση που δεν καταφέρει να σώσει τη ζωή του. Aυτός ο κλώνος θα μεγαλώσει και θα γίνει ο Stryfe, ο μεγαλύτερος εχθρός του Cable. O Cable είναι μεσσιανική φυσιογνωμία, κατέχει τηλεπαθητικές και τηλεκινητικές δυνάμεις ενώ η μια πλευρά του σώματός του είναι βιονική, λόγω της μάχη του με τον ιό που τον κατατρώει. Ως αρχηγός των New Mutants θα τους μετατρέψει σε ομάδα κομάντος (X-Force #01-70). Η προσωπική του σειρά στα nineties έφθασε στα 107(!) τεύχη και συνεχίστηκε ως Soldier X (12 τεύχη). Η δημοτικότητα του Cable φθίνει στα Zeros και έτσι ο τίτλος του ενσωματώνεται με αυτόν του Deadpool (ένας χαρακτήρας που θυμίζει τον Spawn).

 

post-1271-1174324082_thumb.jpg

 

30.Cannonball (Sam Guthrie). Γόνος 10μελούς οικογένειας που παράγει μεταλλαγμένους με το ρυθμό που η οικογένεια των Ουέσλι παράγει μάγους στα βιβλία του Χάρι Πότερ. Μεγαλύτερος από 8 αδέλφια εκ των οποίων ακόμα τρία τουλάχιστον είναι μεταλλαγμένοι (Husk, Icarous/ πέθανε, Aero). Ιδρυτικό μέλος των New Mutants, κάνει την πρώτη του εμφάνιση του στο Marvel Graphic Novel No 4 (Renewal). Η ικανότητα του είναι η παραγωγή θερμοχημικής ενέργειας που του επιτρέπει να πετάει και να είναι άφθαρτος όταν κάνει χρήση των δυνάμεων του. Μαζί με όλη την ομάδα των New Mutants θα περάσει στους X-Force το 1991, υπό την ηγεσία του Cable. Απόντος του Cable, ο Cannonball είναι ο αρχηγός της ομάδας. Έχει μια σποραδική (συχνές αποχωρήσεις και επιστροφές) σχέση με τους X-Men, αφού η παρουσία του στις μάχιμες ομάδες διακόπτεται από μακρές περιόδους απουσίας. Είναι ωστόσο το μοναδικό μέλος των αρχικών New Mutants που θα γίνει μάχιμος X-Man. Συναισθηματικά, αρχικά τα είχε με τo μέλος της X-Force, Boom Boom (αργότερα Meltdown), κυρίως όμως τριγυρνάει με την τραγουδίστρια Lila Cheney. Αυτή την εποχή ο Cannonball είναι μέλος της ομάδας της Rogue.

 

post-1271-1174324661_thumb.jpg

 

31.Joseph. Για τον Joseph τα έχουμε πει στην ιστορία του Magneto. Αποτελεί κλώνο του Magneto (νεότερη εκδοχή), δημιουργημένο από την Astra , η οποία ήταν η πρώτη και πιο πιστή Acolyte του άρχοντα του μαγνητισμού. Σκοπός της δημιουργίας του ήταν να σκοτώσει τον Magneto, ο οποίος τελικά διαφεύγει και αφήνει τον κλώνο σε αμνησιακή φάση, ετοιμοθάνατο κάπου στη Νότιο Αμερική. Κάτι καλόγριες από ένα ορφανοτροφείο τον περιθάλπουν και αργότερα όταν αναρρώνει τον στέλνουν στην Αμερική να βρει τους X-Men (Uncanny X-Men #327). Αν και οι X-Men νομίζουν ότι ο Joseph είναι όντως ο Magneto που έχει χάσει τη μνήμη του τον κάνουν μέλος της ομάδας. Σε μια κατοπινή περιπέτεια ο Joseph τελικά θα εκπληρώσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε – θα εξουδετερώσει τον Magneto, αν και θα πεθάνει κι ίδιος (Χ-Μen v2 #87 /1999)

 

post-1271-1174324106_thumb.jpg

 

32.Cecilia Reyes (δεν έχει κωδική ονομασία), μεταλλαγμένη χειρούργος με αμυντικές δυνάμεις, εντάσσεται στους X-Men κατά το crossover Zero Tolerance, όταν διασώζεται από τον Iceman από μια επίθεση sentinels. Δημιουργία των Scott Lodbell και Carlos Patcheco, πρωτοεμφανίζεται στο Χ-Μen v2 #65. Εξαιρετικά απρόθυμη να διάγει τον περιπετειώδη βίο των X-Men, μένει μαζί τους όταν καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος επιστροφής στον παλιό τρόπο ζωής της. Όταν ο Claremont αναλαμβάνει εκ νέου τη συγγραφή, τη σουτάρει από το κόμικ. Στις σελίδες του Weapon X τη συναντάμε στο στρατόπεδο Neverland (κάτι σαν Νταχάου για μεταλλαγμένους) να παρέχει ιατρική περίθαλψη στους τροφίμους (όντας και η ίδια τρόφιμος) . Το στρατόπεδο ισοπεδώνεται από τον Agent Zero και κατά τα φαινόμενα η Cecilia πεθαίνει off panel. Πρόσφατα ο μη μεταλλαγμένος αδελφός της Michael Reyes τίθεται επικεφαλής του κυβερνητικού προγράμματος Ο*Ν*Ε* με την ελπίδα να μάθει την τύχη της αδελφής του. Στο εναλλακτικό X-Men-The End η Cecilia έχει παντρευτεί το κτήνος και του έχει κάνει και τρία κτηνάκια!

post-1271-1174324060_thumb.jpg

33.Maggot, (Αληθινό όνομα: Japheth/ έχει αποβιώσει (πρώτη εμφάνιση: Uncanny X-Men #345/ 1997). Νοτιοαφρικάνος έγχρωμος με μεταλλαγμένη …πέψη. Ο δεύτερος Αφρικανός X-Man μετά τη Κενυάτισσα Storm. Ως νέος ο Maggot θα λάβει την ιατρική διάγνωση πως έχει καρκίνο του στομάχου και θα αποπειραθεί να αυτοκτονήσει. Όμως ο Magneto έχει εντοπίσει το νεαρό μεταλλαγμένο και διαπιστώνει πως η «αρρώστια» του είναι στην ουσία δυο ...γυμνοσάλιαγκες οι οποίοι κατοικοεδρεύουν στα σωθικά του Maggot, η Ίνι και η Μίνι. Όταν μεγαλώνει αποφασίζει να αναζητήσει τον Magneto, αλλά αντ’ αυτού βρίσκει τον κλώνο του, τον Joseph, ο οποίος είναι μαζί με τους υπόλοιπους Χ-Μen κι έτσι αποφασίζει να μείνει μαζί τους. Αργότερα θα τον στείλουν - και λόγω ηλικίας - στους Generation X, από όπου θα αποσκιρτήσει όταν νοιώθει ότι εκθέτει σε κίνδυνο τα υπόλοιπα μέλη. Στη συνέχεια θα συλληφθεί από την οργάνωση Weapon Χ και θα αποσταλεί στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταλλαγμένων Neverland όπου και θα εκτελεστεί (Weapon X #5 /2003).

 

post-1271-1174324294_thumb.jpg

 

34.Marrow (κυκλοφορεί και με το όνομα Sarah Rushman/ πρώτη εμφάνιση Uncanny X-Men #325). Η Marrow είναι η πρώτη Morlock που θα γίνει X-Man. Οι Morlocks είναι δύσμορφοι μεταλλαγμένοι που ζουν υπογείως, υπό την ηγεσία συνήθως της μονόφθαλμης Callisto, η οποίο είναι ότι πιο κοντινό σε μαμά διαθέτει η Marrow. H δυσμορφία της Marrow οφείλεται στο μεταλλαγμένο σκελετικό σύστημα που διαθέτει - τα κόκαλα της βγαίνουν από το δέρμα της και μπορεί να τα χρησιμοποιεί σαν μαχαίρια η ρόπαλα. Λόγω της εμφάνισης της είναι πάντα οξύθυμη και ερειστική. Η Marrow θα ηγηθεί της μεταλλαγμένης τρομοκρατικής οργάνωσης Gene Nation οι οποίοι θα συντριβούν από τους X-Men. Μάλιστα η Marrow μη θέλοντας να παραδοθεί, συνδέει μια βόμβα στη καρδιά της, την οποία (καρδιά) η Storm θα της…την ξεριζώσει. Ωστόσο η Marrow θα ζήσει γιατί …είχε και άλλη καρδιά (χου ρε!). Όταν ήταν παιδάκι η Marrow είχε γλιτώσει από τη σφαγή των Morlocks από τους Marauders χάρη στον Gambit. Κάποτε η Callisto, βαριά τραυματισμένη από ένα Sentinel, θα στείλει τη Marrow να ζητήσει βοήθεια από τους X-Men. Τελικά η Marrow θα αποφασίσει να μείνει με τους X-Men και θα τους βοηθήσει σε αρκετές περιπέτειες έχοντας και ένα φλερτ με τον Cannonball. Όταν o Claremont επιστρέφει στους X-Men εξαφανίζει χωρίς καμιά πρόφαση όλη την ομάδα των Late Nineties , ανάμεσα τους και τη Marrow. Έχει να εμφανιστεί σε τίτλο των X-Men πάνω από 6 χρόνια. Ρε ούτε το όνομά της δεν αναφέρεται! Σε άλλους τίτλους της Marvel ωστόσο η ιστορία της συνεχίζεται. H οργάνωση Weapon Χ θα προτείνει στη Marrow μια ρεκτιφισιόν στην εμφάνιση, αν δεχθεί να γίνει πράκτορας τους (στο τεύχος: Weapon X: Τhe Draft- Marrow). Πράγματι η Marrow γίνεται μοντέλα αλλά όταν μαθαίνει τα «αντιμεταλλαγμένα» (sic) σχέδια του Weapon X αποσκιρτεί και επανιδρύει το Gene Nation. Αν και ο Agent Zero (τέως Maverick) θα εξολοθρεύσει την οργάνωση της, ωστόσο θα της χαρίσει τη ζωή μη θέλοντας να τη μετατρέψει σε μάρτυρα . Έκτοτε η Marrow θα επιστρέψει στους Morlocks. Μετά την M-day χάνει τις δυνάμεις της, εξακολουθεί ωστόσο να διαμένει underground περιθάλποντας κυνηγημένους Morlocks.

 

Το τελευταίο κεφάλαιο σε καμιά 10ρια μέρες: Η επιστροφή του Claremont. X-treme X-Men, Astonishing X-Men, Μ-day, Decimation & 198. Οι Χ-Μen στον κινηματογράφο. Grant Morrison's (New) X-Men.

Νέοι Χ-Μen: Sage, Chamber, Stacy X, Husk, Northstar, Jaggernaut, Sabretooth, Mystique, Lady Mastermind, Omega Sentinel, Darwin, Warpath. Και βλέπουμε.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

X-Men - Κεφάλαιο 6ο και τελευταίο

.

(Τεύχη: Uncanny Χ-Men 381-484, X-Men v2 100-197, X-treme X-Men 1-46,Astonishing X-Men v3 1-20)

Εισαγωγή

 

Το 1971 βρήκε τους X-Men χωρίς κανένα τίτλο, ορφανούς και ξεχασμένους.

Το 1981 βρήκε τους Χ-Μen, ένα τίτλο, το Uncanny X-Men, να έχουν επανακάμψει.

Το 1991 βρήκε τους Χ- Μen με δυο τίτλους (δεν αναφέρομαι σε λοιπές παρεμφερείς εκδόσεις του X-Universe, limited series κλπ) στα ντουζένια τους.

Το 2001 τους βρίσκει με τρεις (!) τίτλους.

Και που ΄σαι ακόμα…..

 

Λοιπόν, για να συνεχίσουμε από κει που μείναμε. Εν όψει του επετειακού X-Men 100 η Marvel επιθυμεί ένα νέο event για τους X-Men. Τα σενάρια των Χ-Μen έχουν βαλτώσει (και τους δυο τίτλους έγραφε ο Alan Davis) και ο κόσμος δεν έχει υποδεχθεί θετικά τη νέα γενιά X-Men (Maggot, Marrow κλπ). Η Marvel αποφασίζει πως ήρθε η ώρα για Revolution και μετά από 10 περίπου έτη επαναφέρει τον Chris Claremont (Uncanny Χ-Μen 381, Χ-Μen 100/ June 2000). Το Revolution ήταν ένα project που κάλυπτε όλο το x-universe με στόχο να γίνει πιο ευκολονόητο και για τους νέους αναγνώστες. Μάλιστα στα τεύχη αυτά συμβαίνει κάτι το πρωτοφανές. Ο χρόνος του Marvel Continuity πηδάει 6 μήνες μπροστά από την τελευταία περιπέτεια τους, ώστε να δοθεί η ευχέρεια στον Claremont να επιλέξει ότι ρόστερ θέλει για τις ομάδες. Για να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι αυτό να συμβεί σας λέω ότι από το 1963 που εμφανιστήκαν οι X-Men μέχρι σήμερα, δηλαδή σε 44 εκδοτικά έτη, ο συνολικός χρόνος που έχει κυλήσει στο Marvel continuity είναι μόλις 12 (!) έτη. Δηλαδή η αρχική ομάδα των X-Men ηλικίας 16-18 ετών τότε, είναι σήμερα γύρω στα 28-30. Πως γίνεται αυτό, το έχουμε πει. Ας είναι καλά τα Retcons (Retcon= retroactive continuity).

 

Στα πλαίσια του Revolution καταργούνται πάρα πολύ τίτλοι του X-Universe που τώρα θεωρούνται πλεονασμός: Gambit, Bishop, X-Man, Mutant X, Generation X. Καταργείται επίσης το Χ-Force και στη θέση του βγαίνει το ανατρεπτικό πρωτοποριακό X -Statix (Peter Milligan & Mike Allred / 26 τεύχη & 1 mini series/ 2001-2004).

Διακόπτεται τέλος η σειρά του John Byrne: X-Men: The Hidden Years, που είχε βγει το 1999. Σκοπός του Byrne ήταν να καλύψει χρονικά την περίοδο που οι X-Men είχαν σταματήσει να εκδίδονται μετά το τεύχος 66 (1969) και μέχρι το τεύχος 94 (1975). Η πρόθεση του δηλαδή ήταν να βγάλει τα 28 χαμένα τεύχη. Όμως το 2001 η Marvel θεώρησε ότι η ταυτόχρονη έκδοση τόσων τίτλων X-Men αποθάρρυνε το νέο αναγνώστη κι έτσι διέκοψε τον τίτλο στο τεύχος 22. O Byrne τα πήρε τόσο πολύ στο κρανίο που ορκίστηκε να μη ξαναδουλέψει για τη Marvel. Μέχρι σήμερα από όσο ξέρω κρατά την υπόσχεσή του. Σαν να μην έφτανε αυτό πέρυσι η Marvel αποφάσισε να εκδώσει μια retcon σειρά με παρόμοια λογική με αυτή του The Hidden Years, τη σειρά Χ-Men: First Class (Jeff Parker - Roger Cruz), που γνωρίζει μάλιστα και αρκετή επιτυχία- έχει φθάσει αισίως στο τεύχος 7. Επίσης η απόφαση της Marvel να σκοτώσει σχεδόν όλους τους υπερήρωες που είχε δημιουργήσει ο Byrne για την Alpha Flight (στο saga των New Avengers με τίτλο The Collective) σίγουρα δεν θα βελτίωσε τη σχέση της εταιρείας με τον δημιουργό.

 

Ωστόσο η νέα περίοδος του Claremont δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κοινού. Σίγουρα οι ιστορίες του δεν ήταν καλύτερες από αυτές του Alan Davis, τον οποίο διαδέχθηκε (αυτός τουλάχιστον είχε παρουσιάσει το επιτυχές saga The Twelve). O Claremont πέφτει πάνω και σε ένα απρόσμενο γεγονός εξ αιτίας (και) του οποίου διακόπτεται μετά από ένα χρόνο περίπου η παρουσία τους στους δυο κύριους τίτλους των X-Men.

 

post-1271-1175029775_thumb.jpg

 

Μετά το Uncanny X-Men 389 και το X-Men 109 o Claremont αναγκάζεται να αφήσει και τους δύο τίτλους καθώς τα σχέδια της Marvel για τους X-Men είναι άλλα πλέον. Στον Claremont προτείνεται η εναλλακτική λύση να φτιάξει ένα νέο τίτλο Χ-Men, όπου θα κάνει μόνο αυτός κουμάντο κι έτσι γεννιούνται οι X-Treme X-Men (2001-2004 / 46 τεύχη, 1 Annual, 2 mini series) των Claremont και Salvador Larroca (αργότερα Igor Kordey) που μάλιστα βγαίνει με την ένδειξη PSR, σημάδι ότι απευθύνεται σε ωριμότερο αναγνωστικό κοινό. Έχω ξαναγράψει ότι θεωρώ τους X-treme X-Men την μεγαλύτερη προσφορά του Claremont στο project των Χ-Μen, έστω και αν στο τεύχος 2… σκοτώνει τη Psylocke. O Ισπανός σχεδιαστής Larroca προέρχεται από τη Marvel UK και αποτελεί κι αυτός μέρος του λεγόμενου Brit wave των αμερικάνικων κόμικς, μαζί με τον Morrison, τον Moore, τον Milligan, τον Davis, τον Frank Quitely κ.α.

post-1271-1175029576_thumb.jpgpost-1271-1175029602_thumb.jpg

 

Οι Χ-Μen στοn κινηματογράφο: Αυτό που είχε συμβεί και έφερε τα άνω κάτω στα σχέδια της Marvel και του Claremont ήταν η πρωτοφανής επιτυχία της κινηματογραφικής μεταφοράς των X-Men από τον Bryan Singer. Η ταινία ήταν μια παραγωγή της 20th Century Fox, είχε budget 75.000.000 δολάρια και απέφερε στο αμερικάνικο box office 158.000.000 δολάρια. Τα έσοδα της μάλιστα εκτοξεύτηκαν από τις πωλήσεις του DVD, που ήταν τόσες πολλές ώστε κυκλοφόρησε και μια νέα έκδοση (το X-Men 1,5 αν το δείτε πουθενά) για να καλύψει τη ζήτηση. Η ταινία παρουσίαζε μια ομάδα X-Men (Xavier, Cyclops, Gene Gray, Rogue, Wolverine, Storm) εναντίον του Magneto και της Brotherhood of Evil Mutants. Αντικαθιστούσε τα κολάν με μαύρα δερμάτινα και έδινε έμφαση στην ανάπτυξη και τα διλλήματα των χαρακτήρων. Η δεύτερη ταινία ήρθε το 2002 (Χ2 ή X-Men United) με budget $110,000,000 και έφερε 214.000.000 δολάρια. Το σενάριο της βασίστηκε στη νουβέλα God Loves Man Kills του 1982. Θεωρείται η πιο επιτυχημένη ταινία των Χ-Μen και από τις καλύτερες μεταφορές κόμικ στο φιλμ που έγιναν ποτέ. H τρίτη ταινία X-Men-The Last Stand βγήκε το 2006 με σκηνοθέτη τον Bret Ratner μια και ο Singer εκείνη την εποχή δούλευε στο Superman Returns. Κόστισε 210,000,000 και απέφερε 234.000.000 μόνο στην Αμερική. Το σενάριο της βασιζόταν στην ιστορία του Whedon “The Gifted” σχετικά με την εύρεση θεραπείας της γενετικής μετάλλαξης που δημοσιεύτηκε στο Astonishing X-Men v3 και έχει μεταφραστεί στα ελληνικά από τηn Anubis.

 

post-1271-1175029404_thumb.jpg

 

Αφού το κοινό επεφύλαξε εντυπωσιακή υποδοχή στους δερμάτινους X-Men του σινεμά, η Marvel επιχείρησε να βγάλει τα κολάν και στα κόμικς και έτσι προέκυψαν οι (New) X-Men του Grant Morrison. Για να μη μπερδευόμαστε: απλά ο τίτλος Χ-Μen (v2) μετονομάζεται σε New X-Men στο τεύχος 114 (2001) και μένει έτσι ως το τεύχος 154 (2004), οπότε αποχωρεί ο Morrison και η σειρά επανονομάζεται Χ-Μen (v2). O τίτλος New X-Men που βγαίνει σήμερα δεν έχει σχέση με τον Morrison, είναι απλά η μετεξέλιξη του New Mutants v2 (για ένα διάστημα και Academy X). Ο Σκοτσέζος Morrison είχε εργαστεί με μεγάλη επιτυχία για τη DC τη δεκαετία του 90 (Animal Man, Arkham Asylum, JLA) ενώ είχε γνωρίσει και την κριτική αποδοχή με τη σειρά Invisibles (το πρώτο τεύχος στην Ελλάδα από τη Modern Times). Οι Χ-Μen του Morrison με τα δερμάτινα και τα ζιβάγκο γίνονται απίστευτα δημοφιλείς ειδικά λόγω της εξαιρετικής ανανέωσης των χαρακτήρων και των πινελιών επιστημονικής φαντασίας που μπαίνουν στην πλοκή. Ο Morrison παρουσιάζει τη Cassandra Nova, εισάγει το εύρημα της δευτερογενούς μετάλλαξης, αποδεκατίζει τους μεταλλαγμένους στη Genosha, εμφανίζει την καυτή πατάτα με το όνομα Xorn, σκοτώνει (πάλι) την Gene Gray. Δεν αργούν να γίνουν συγκρίσεις με το συγγραφέα των Uncanny Χ-Μen της εποχής εκείνης, τον Chuck Austen, ο οποίος μένοντας στο παλιομοδίτικο super-hero adventure style ακούει τα εξ αμάξης από τους fans. Βασικός συνεργάτης του Morrison στους (New) X-Men ήταν ο επίσης Σκοτσέζος Frank Quitely (με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στο Invisibles). Επειδή όμως ο Quitely αργούσε πάρα πολύ να τελειώσει τις ιστορίες χρησιμοποιηθήκαν και άλλοι συμπληρωματικοί σχεδιαστές με πιο σημαντικούς τους Igor Kordey, Phil Jimenez, Chris Bachalo.

 

Μετά τη φυγή του Morrison η Marvel βάζει σε εφαρμογή το project Reload. Οι Χ-treme X-Men διακόπτονται και τη θέση τους παίρνουν οι Astonishing X-Men (v3) των Whedon- Cassaday, μια μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία που συνεχίζεται ως σήμερα (έχει φθάσει στο τεύχος 20). Το Reload ξεκινάει με το Uncanny X-Men 444 και το Χ-Μen v2 #155 και σηματοδοτεί την επιστροφή του Claremont στους Uncanny X-Men για τρίτη και τελευταία μέχρι σήμερα φορά. Από το τεύχος 475 το Uncanny το γράφει ο Ed Brubaker. Το βάρος του Reload στον τίτλο X-Men v2 θα σηκώσει ο Ιρλανδός Peter Milligan (X-Statix).

post-1271-1175029361_thumb.jpg

 

Το Astonishing X-Men δημοσιεύτηκε το 2004 και αποτελεί κατά κάποιο τρόπο την ανεπίσημη συνέχεια του (New) X-Men του Morrison. Στην ομάδα των Astonishing συμμετέχουν οι πιο δημοφιλείς X-Men: Cyclops, Emma Frost, Beast, Shadowcat, Wolverine ενώ ο Whedon στο πρώτο story arc ανασταίνει και τον Colossus. Ο Whedon ήταν ο δημιουργός των υπερ-επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών Buffy The Vampire Slayer και Angel όπως και της Cult σειράς επιστημονικής φαντασίας Firefly (που έδωσε και την ταινία Serenity). Είχε δηλαδή τη δική του fanbase. Ο Τεξανός σχεδιαστής Cassaday (καλύτερος σχεδιαστής του 2005) με το ρεαλιστικό στιλ και την εμμονή στη λεπτομέρεια έχει τη δική του συμβολή στην επιτυχία του τίτλου που σάρωσε ότι βραβεία υπάρχουν στον χώρο των comics. Αυτός είναι και ο λόγος που η Marvel παραβλέπει τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των ιστοριών – ο τίτλος έχει φθάσει να εκδίδεται κάθε 2,5 μήνες.

Άλλοι αξιόλογοι δημιουργοί των X-Men (σε διάφορους τίτλους) για τα zeros είναι οι Joe Cassey, Mike Carey (σεναριογράφοι) και Ian Churchill, Sean Phillips, Ron Garney, Kia Asamiya, Philip Tan, Tom Raney, Andy Park, Chris Bachalo, Roger Cruz, Clayton Henry, Leinil Francis Yu, Humberto Ramos (σχεδιαστές). Δεν μπορώ δυστυχώς, να αναφερθώ σε όλους λεπτομερώς. Από τις special εκδόσεις της περιόδου προτιμήστε το retcon Deadly Genesis του Brubaker και το τρομερό X-Men the End (2004-2006) που απλώνεται σε τρία «βιβλία» (Dreamers And Demons- Heroes and Martyrs- Men and X-Men) και 18 τεύχη, από τους Claremont και Sean Chen.

Επεξεργασία από bonadrug
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

X-Men - Κεφάλαιο 6ο και τελευταίο (συνέχεια)

 

Ας ξεκινήσουμε τώρα να βλέπουμε τους νέους Χ-Men των Zeros. Από όλα έχει ο μπαξές: Ινδιάνους, Ινδούς, Κινέζους, ψυχοπαθείς, cyborgs, gay, bisexuals, πόρνες, ότι βάζει ο νους σου.

 

Ξεκινάμε με τις πρώτες προσθήκες της περιόδου του Revolution:

 

post-1271-1175030704_thumb.jpg

 

35. Thunderbird III (Neil Shaara). Ινδός πυροκινητικός, εντάσσεται από τον Claremont στον τίτλο X-Men στο πρώτο τεύχος του Revolution (Χ-Men 100). Την πέφτει στη Psylocke που για χάρη του παρατάει τον Archangel. Φεύγει μαζί της στην Ευρώπη με τους υπόλοιπους Χ-treme X-Men. Όταν πεθαίνει η Psylocke, βρίσκει παρηγοριά στην αγκαλιά της Heather Cameron, αλλιώς Lifeguard. Όταν κλείνει ο τίτλος των Χ-treme αποσύρονται και οι δυο από το προσκήνιο με την πρόφαση ότι ψάχνουν να βρουν το χαμένο αδελφό της Lifeguard.

 

post-1271-1175030730_thumb.jpg

 

36. Sage (Tessa). Αδιευκρίνιστης βαλκανικής εθνικότητας (ίσως Ρουμάνα). Υπήρξε μια από τις πρώτες εγγραφές στους Χ-Μen του Xavier, ο οποίος αντί να την πάρει στην αρχική ομάδα την έστειλε να κάνει την κατάσκοπο στο Hellfire Club του Sebastian Shaw. Επανακάμπτει στους Χ-Μen όταν αυτοί τη σώζουν από μια μοχθηρή οντότητα γνωστή ως Bogan. Αποτελεί ένα είδος ζωντανού υπολογιστή ενώ έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει στους άλλους λανθάνουσες μεταλλαγμένες ικανότητες και να τις βοηθά να εκδηλωθούν. Θεογκόμενα αλλά ανέραστη. Τώρα είναι μέλος του New Excalibur.

 

Οι προσθήκες του crossover Eve of Destruction του Lobdell: Χ-Μen μιας χρήσης.

 

Interim Χ-Μen (προσωρινοί X-Men)

 

Το Eve of Destruction είναι ένα crossover που καταπιάνεται με την άνοδο του Magneto στην εξουσία της Genosha και την εκδίκηση που ζητά εναντίον των X-Men για το θάνατο του Colossus. O Magnus θα απάγει τον Xavier στη Genosha και θα τον..σταυρώσει. Στη μεγάλη μάχη που πρόκεται να δώσουν οι X-Men εναντίον του Magneto στη Genosha, η Gene Gray βρίσκεται ολομόναχη και X-men-less (sic). Αναγκαστικά στρατολογεί ότι βρίσκει, (Uncanny #392-393, X-Men v2 #111-112). Η ομάδα που συγκροτεί η Gray για να ελευθερώσει τον Xavier από τη Genosha, οι Interim (=προσωρινοί) Χ-Μen, ήταν η Cargill, o Northstar, η Dazzler (εμφανίζεται ως δια μαγείας από το Mojoverse), ο Omerta, ο Wraith και η Sunpyre.

 

post-1271-1175030907_thumb.jpg

 

37.Joanna Cargill, γνωστή και ως Frenzy, μισθοφόρος και εγκληματίας που αρχικά δουλεύει για τον Apocalypse και αργότερα γίνεται μέλος της δεύτερης γενιάς των Acolytes του Magneto. Πρωτοεμφανίζεται στο X-Factor #4 (1986). Όταν ο Magneto έγινε κυβερνήτης της Genosha, η Cargill έγινε.. πρεσβευτής του. H Gray την βγάζει από τη φυλακή, της κάνει μια σχετική πλύση εγκεφάλου και την παίρνει μαζί της λόγω της γνώσης της Genosha που έχει. Εννοείται πως μόλις η Cargill συνήλθε από την πλύση εγκεφάλου έριξε ένα μπινελίκωμα και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια από τους X-Men

post-1271-1175030856_thumb.jpg

 

38.Northstar (Jean-Paul Beaubier) Γαλλοκαναδός επαγγελματίας σκιέρ και ιπτάμενος μεταλλαγμένος υπερήρωας, ο πρώτος gay υπερήρωας στην ιστορία της Marvel. Δημιουργία των Claremont και Byrne πρωτοεμφανίζεται στο Uncanny X-Men 120 (1979). Ιδρυτικό μέλος της Alpha Flight όπως και η αδελφή του, η σχιζοφρενής Aurora. Σύμφωνα με τον Byrne ο χαρακτήρας από την αρχή είχε επινοηθεί ως gay, όμως η Marvel δεν έδωσε άδεια να δηλωθεί αυτό στα μπαλονάκια των καρέ παρά μόνο στον Lobdell το 1992 και στο τεύχος Alpha Flight #106, που φυσικά έγινε ανάρπαστο και πρώτο θέμα στον τύπο της εποχής. Μετά από προτροπή του Xavier εντάσσεται στους X-Men αν και κυρίως εμφανίζεται ως εκπαιδευτής της ακαδημίας μεταλλαγμένων. Όταν ένας brainwashed Wolverine ορμάει στο Westchester για να στρατολογήσει μεταλλαγμένα ζόμπι για τις εγκληματικές οργανώσεις Hydra και The Hand, o Northstar, στην προσπάθεια του να προστατέψει την Ακαδημία φονεύεται (από τον Wolverine). H Hydra τον επαναφέρει στη ζωή ως υπερζόμπι και το στέλνει ενάντια των συντρόφων του. Τελικά ο ανανήψας Wolverine τον συλλαμβάνει και τον θέτει στην επίβλεψη της Shield. Πρόσφατα μια ομάδα Χ-Μen υπό τη Rogue κατάφερε να επαναφέρει τον Northstar στα συγκαλά του.

post-1271-1175031054_thumb.jpg

 

39.Omerta (Paulie Provenzano), ομοφοβικός ιταλοαμερικάνος κορτάκιας, επίδοξος μαφιόζος με υπεράνθρωπη δύναμη και αντοχή στρατολογείται για μια αποστολή από τη Gene Gray.

 

post-1271-1175035440_thumb.jpg

 

40.Wraith (Hector Mendoza). Λατίνος μεταλλαγμένος με διάφανο δέρμα έτσι ώστε να βλέπεις κατευθείαν τα σωθικά του. Ο πιο άχρηστος interim x-man. Χάνει τις…δυνάμεις του μετά την M-day.

 

post-1271-1175035386_thumb.jpg

 

41.Sunpyre (Leyu Yoshida). Η μικρότερη αδελφή του Sunfire, πυροκινητική επίσης.

 

Στους Interim Χ-Μen συγκαταλέγεται και η Dazzler για την οποία έχει ήδη γίνει λόγος.

 

Οι προσθήκες της περιόδου των New X-Men (2001-2004)

 

post-1271-1175030614_thumb.jpg

 

42. Emma Frost (γνωστή και ως White Queen). Δημιουργία των Claremont & Byrne, πρωτοεμφανίζεται ως αντίπαλος των X-Men στο τεύχος 129 του Uncanny X-Men (1980). Τηλεπαθητική γόνος αριστοκρατικής οικογένειας με χαρακτηριστικό γνώρισμα τη λιτή και πολύ διακριτική (σε σημείο που να μη φαίνεται!) αμφίεσή της, αποτελεί μέλος της διοίκησης του Hellfire Club. Το παρελθόν της διερευνάται στον προσωπικό της τίτλο (18 τεύχη σε σενάριο Karl Bollers). Όταν η μαθητευόμενοι της Hellions σφαγιάζονται, η Frost ασπάζεται το σκοπό του Xavier και αναλαμβάνει την εκπαίδευση της Generation X. Στους Χ-Μen την εμφανίζει ο Morrison, ο οποίος γράφει μια απίστευτη σκηνή τηλεπαθητικού σεξ ανάμεσα σε Emma και Cyclops. Σε μια δευτερογενή μετάλλαξη αποκτά την ικανότητα να μετατρέπει το σώμα της σε διαμάντι. Μετά το θάνατο της Gene Gray παίρνει τη θέση της στο κρεβάτι του Cyclops. Από κοινού με τον Summers διευθύνουν πλέον τη σχολή στο Westchester.

post-1271-1175030556_thumb.jpg

 

43. Xorn. Ουφ…. Λοιπόν κατ’ αρχήν υπάρχουν δύο (Κινέζοι αδελφοί) Xorn. Ο Kuan-Yin που εμφανίζεται στο annual 2001 των new X-Men του Morrison και ο οποίος μένουμε με την εντύπωση ότι είναι ο Magneto μεταμφιεσμένος (στο New X-Men #146). Στο saga Planet Χ ο Xorn/Magneto κηρύσσει την επανάσταση των μεταλλαγμένων και ισοπεδώνει τη Νέα Υόρκη. Στο τέλος της ιστορίας o Xorn/Magneto σκοτώνει τη Gene Gray και πεθαίνει κι ο ίδιος. Μέχρι εδώ όλα καλά. Όμως ….το θράσος του Morrison να εξοντώσει σε ένα plot τρεις δημοφιλείς χαρακτήρες όπως η Gene Gray, ο Magneto και ο Xorn ήταν πολύ βαρύ για τη Marvel. Γι’ αυτό ο Chuck Austen που διαδέχθηκε τον Morrison κατά το Reload του 2004 πήρε εντολή να επαναφέρει τόσο τον Magneto όσο και τον Xorn και μάλιστα να τους δώσει και άφεση αμαρτιών για τη γενοκτονία στη Νέα Υόρκη (βλ. Planet X). Πώς το έκανε ο Austen; Εμφάνισε ένα δεύτερο Xorn, τον δίδυμο αδελφό του πρώτου, τον Shen Xorn (X-Men v2 #157) ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο αδελφός του ήταν όντως αυτός που διέπραξε τα εγκλήματα αλλά παρουσιαζόταν ως Magneto λόγω του κύρους που είχε το όνομα του Magneto στους μεταλλαγμένους. Το τι γιαούρτι έπεσε από τους Χ-fans δεν περιγράφεται. Η κατακραυγή ήταν τέτοια που η Marvel υποχρεώθηκε να βγάλει ανακοινώσεις στο σχετικό τύπο εξηγώντας την ιστορία του Xorn. Το αποτέλεσμα ήταν μετά από τόσο κράξιμο να μην τολμά η Marvel να ξαναεμφανίσει τον «αδελφό» Xorn στις σελίδες των X-Men. Μάλιστα μετά την M-day τον εμφανίζει να έχει χάσει τις δυνάμεις του.

 

 

Την ίδια περίοδο στους Uncanny εμφανίζονται οι:

 

post-1271-1175030584_thumb.jpg

 

44. Chamber (Jono Starsmore), Δημιουργία των Scott Lobdell και Chris Bachalo, πρωτοεμφανίζεται στο Generation X #1 (September 1994). Έχει την ικανότητα να εκπέμπει ενεργειακές ριπές από το στήθος του. Δυστυχώς την πρώτη φορά που εκδηλώθηκαν οι δυνάμεις του κατέστρεψαν το στήθος και το κάτω μέρος του προσώπου και τον έκαναν κάτι σαν τον Τζόνι στην ταινία Johnnie Got His Gun (αλλά με πόδια και χέρια). Στη Generation Χ γουστάρει τη Husk αλλά άμα δεν έχεις ούτε στόμα τι γκόμενα να βγάλεις ; Μετά τη διάλυση των Generation X του προτείνεται να γίνει μέλος των X-Men, αλλά ο κυκλοθυμικός και οξύθυμος χαρακτήρας του τον καθιστά απόμακρο. Όταν μπαίνει σε μια pub και βλέπει τον Archangel να τσιλιμπουρδίζει με τη Husk, σαλτάρει και κάνει το μαγαζί καλοκαιρινό. Οι X-Men τον συλλαμβάνουν οι ίδιοι και τον παραδίδουν στην αστυνομία. Αργότερα τον στέλνουν στο Weapon X ως κατάσκοπο. Το Weapon Χ αποκαθιστά το σώμα του Chamber, προσωρινά όμως. Κατά την M-Day χάνει τις δυνάμεις του και αφού του λείπει το μισό πάνω σώμα μένει διασωληνομένος στην εντατική. Στη συνέχεια το σώμα του απάγεται από κάποια οργάνωση που σχετίζεται με τον Apocalypse. To μέλλον του αναμένεται με ενδιαφέρον αν και αποκλείω το ενδεχόμενο να ξαναγίνει μέλος των X-Men.

 

post-1271-1175031664_thumb.jpg

 

45. Stacy X (Miranda Leevald). Πρωτοεμφανίζεται στο Uncanny X-Men #399 ως μέλος ενός μπουρδέλου με μεταλλαγμένες πόρνες για όλα τα γούστα. Έμεινε για λίγο με τους Χ-Men χωρίς φυσικά να σταματήσει τις βίζιτες. Η ικανότητα της ήταν η δυνατότητα ελέγχου των φερομόνων και μέσω αυτών των βιοφυσιολογικών λειτουργιών των άλλων (οι φερομόνες είναι ουσίες τις οποίες παράγει το σώμα από αδένες που βρίσκονται στο στόμα, τις μασχάλες το στήθος και τη ζώνη των γεννητικών οργάνων και είναι ικανές να καθορίσουν μια αντίδραση συμπεριφοράς). Μετά την M-day, η Stacy X χάνει τις δυνάμεις της.

 

post-1271-1175031170_thumb.jpg

 

46. Husk (Paige Guthrie). Ακόμη ένα πρώην μέλος της Generation Χ. Αδελφή του Cannonball, με την ερπετοειδή ικανότητα να αλλάζει το δέρμα της κατά το δοκούν. Έγινε για λίγο μέλος των X-Men, όπου γνώρισε τον Archangel με τον οποίο αποχώρησε από την ομάδα για να ασχοληθούν με την οργάνωση «Μεταλλαγμένοι χωρίς σύνορα». Η σχέση της με τον 10 χρόνια μεγαλύτερό της φτερωτό X-Man έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις.

post-1271-1175031070_thumb.jpg

 

47. The Juggernaut (Cain Marko). Ετεροθαλής αδελφός του Xavier, έχει την τιμή να είναι δημιουργία του Stan Lee και του Jack Kirby. Από τους παλιότερους αντίπαλους των Χ-Μen, πρωτοεμφανίζεται στο X-Men #12 (1965). Χρωστά τις δυνάμεις του στο ερυθρό πετράδι του Cyttorak το οποίο του χάρισε υπεράνθρωπη δύναμη και αντοχή. Αν και από τα πιο ισχυρά όντα του Marvel Universe ο J. δεν εκδηλώνει ποτέ τάσεις κυριαρχίας, ούτε δολοφονεί κανέναν και αρκείται σε μικροληστείες και στο να γυρεύει εκδίκηση από τον Xavier. Την περίοδο μετά το 2000 και επί συγγραφής Chuck Austen o Jagg. περνά μια κρίση συνείδησης, αποκηρύσσει το εγκληματικό παρελθόν του και εντάσσεται στους X-Men. Τώρα είναι μέλος του New Excalibur και έχει μπλεχτεί ανάμεσα στη Dazzler που γουστάρει αυτός και στη Nocturne που τον γουστάρει. Την περίοδο της δίκης του φιστίκωσε και τη δικηγόρο του, τη She-Hulk, αλλά αυτό δεν αποτελεί είδηση μια και στο Marvel Universe ένα από τα κρίσιμα ερωτήματα είναι…..ποιος δεν έχει ακόμα φιστικώσει τη She-Hulk.

 

Την ίδια πάντα περίοδο οι προσθήκες στους X-treme X-Men ήταν:

post-1271-1175030642_thumb.jpg

 

48. Lifeguard (Heather Cameron), δημιουργία του Chris Claremont και του Salvador Larroca πρωτοεμφανίζεται στο X-Treme X-Men #6 (December 2001). Αυστραλέζα ναυαγοσώστης ανακαλύπτει ότι έχει τη δύναμη να μετατρέπει το σώμα της ανάλογα με το είδος του κινδύνου που αντιμετωπίζει. Όταν έρχεται σε μια περιπέτεια των X-Men αντιμέτωπη με ένα Shi’ar πολέμαρχο βλέπει έκπληκτη το σώμα της να αλλάζει μόνιμα σε ένα Shi’ar look και αφήνονται εικασίες ότι έχει shi’ar καταβολές. Έχει ένα ειδύλλιο με τον Thunderbird (III) με τον οποίο παραμένει μετά τη διάλυση των X-treme X-Men.

 

post-1271-1175031258_thumb.jpg

 

49. Slipstream (Davis Cameron), αδελφός της Heather, ανέμελος σέρφερ, πληροφορείται από τη Sage ότι η αδελφή του βρίσκεται σε κίνδυνο και ότι οι X-Men χρειάζονται τις άγνωστες και στον ίδιο λανθάνουσες μεταλλαγμένες δυνάμεις τηλεμεταφοράς που διαθέτει για να τη σώσουν. O Slipstream δεν καταφέρνει να εξοικειωθεί με τη νέα Shi’ar εμφάνιση της αδελφής του κι εγκαταλείπει την ομάδα. H Lifeguard και ο Thunderbird III φεύγουν επίσης προς αναζήτηση του.

 

Συνεχίζεται αμέσως παρακάτω...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

X-Men - Κεφάλαιο 6ο και τελευταίο (συνέχεια δεύτερη και τελευταία)

 

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στους Χ-Μen (μετά το Reload του 2004) είναι οι:

 

post-1271-1175032599_thumb.jpg

 

50. Warpath (James Proudstar). Απάτσι μεταλλαγμένος με υπεράνθρωπη δύναμη και αντοχή, αδελφός του μακαρίτη X-Man, Thunderbird I. Ο James θεώρησε τους X-Men υπεύθυνους για το θάνατο του αδελφού του και επεδίωξε να πάρει εκδίκηση (στο επετειακό Uncanny X-Men 193). Τότε κυκλοφορούσε με την ονομασία του αδελφού του (Thunderbird II). Αρνήθηκε προτάσεις τόσο του Xavier, όσο και του Cable για να γίνει μέλος των New Mutants και προτίμησε τους Hellions της Emma Frost πριν αποφασίσει να εγκαταλείψει τα κολάν και να γυρίσει στον καταυλισμό της φυλής του. Όταν ωστόσο όλοι οι Απάτσι της φυλής του δολοφονούνται από τον Stryfe, o Warpath (όπως λέγεται τώρα) γίνεται μέλος της X-Force και μένει εκεί μέχρι τη διάλυση της. Μετά γράφεται στα X-Corps και τώρα είναι μέλος των Uncanny X-Men.

 

post-1271-1175032656_thumb.jpg

 

51. Karima Shapandar. Ινδή, πρώην αστυνομικός μεταμορφώθηκε από τον Bastion σε Omega Sentinel κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Zero Tolerance. Ρομαντικά εμπλεκόμενη με τον Νeil Sharaa, αλλιώς Thunderbird ΙΙΙ. Δημιουργία του Chris Claremont και του Brett Booth, πρωτοεμφανίζεται στο X-Men Unlimited #27. Οι Omega Sentinels είναι η δεύτερη γενιά των Prime Sentinels. Ένα είδος Cyborgs, άνθρωποι στους οποίους έχουν εμφυτευτεί, εν αγνοία τους, νανίτες, ο προγραμματισμός των οποίων ενεργοποιείται με την παρουσία μεταλλαγμένων, τους οποίους οι φορείς των νανίτων (δηλαδή οι Omega Sentinels) σπεύδουν να εξοντώσουν. Όταν η Karima συνειδητοποιεί ότι είναι μια Omega Sentinel διώχνει μακριά της τον Thunderbird (III) για να τον σώσει. Αργότερα o Xavier και ο Magneto (στη γκρεμισμένη Genosha) καταφέρνουν να εξουδετερώσουν τον προγραμματισμό των νανίτων κι έτσι η Karima αποκτά τον έλεγχο των δυνάμεων της. Τώρα είναι μέλος της ομάδας της Rogue.

post-1271-1175032585_thumb.jpg

 

52. Lady Mastermind (Regan Wyngarde). Κόρη του Mastermind, άρχοντα των ψευδαισθήσεων, με παρόμοιες δυνάμεις. Εμφανίζεται στο προσκήνιο στη σειρά X-treme X-Men όταν επιχειρεί να κάνει στη Sage ότι είχε κάνει ο πατέρας της στην Gene Gray (κοινώς την είχε μουρλάνει). Η Sage ωστόσο δεν πολυμασάει κι όταν τελειώνει με την Lady Mastermind την έχει αφήσει φυτό! Σε αυτή την κατάσταση την βρίσκουν (όπως τη γέννησε η μαμά της) ο Cannonball κι ο Iceman σε μια κλινική όπου την έχουν κάνει πειραματόζωο (εκεί βρίσκουν και την Karima Shapandar). Κατόπιν την παρουσιάζουν στη Rogue που της δίνει τη στολή των X-Men.

 

post-1271-1175032679_thumb.jpg

53. Sabretooth (Victor Creed). Δημιουργία των Claremont και Byrne, πρωτοεμφανίζεται στο Iron Fist #14 (1977). Ψυχοπαθής, αιμοδιψής μισθοφόρος και δολοφόνος με παρόμοιες δυνάμεις με αυτές του Wolverine έχει το ρόλο του αρχιεχθρού του Καναδού κοντοστούπη. Το παρελθόν του είναι εξίσου ομιχλώδες με αυτό του Logan και σχετίζεται με το κυβερνητικό πρόγραμμα παραγωγής υπερστρατιωτών Weapon X. Η έχθρα του με τον Logan αρχίζει όταν ο Sabretooth (Μαστοδόντης, νομίζω, είχε αποδοθεί το όνομα από τη Μαμούθ) βιάζει και δολοφονεί την ινδιάνα συμβία του Καναδού, την Silver Fox. Ο Sabretooth ήταν αρχηγός των Marauders στην σφαγή των Morlocks. Έχει κατά καιρούς υπάρξει αντίπαλος και άλλων ηρώων της Marvel, όπως του Spiderman και του Daredevil. Υπήρξε απρόθυμο μέλος των X-Factor, του Weapon X και τελευταία των Χ-Μen (X-Men v2 #188), όταν η Rogue τον παίρνει στην ομάδα της αφού πρώτα του κάνει ένεση με νανίτες για να τον ελέγχει. Διευκρίνιση: ο Sabretooth που είναι στους Exiles ανήκει σε εναλλακτική πραγματικότητα, σε αυτή του Age of Apocalypse.

 

post-1271-1175032130_thumb.jpg

 

54. Mystique (Raven Darkholme). Αμφισεξουαλική υπεραιωνόβια μεταμορφική κυανόδερμη μεταλλαγμένη, μητέρα του Nightcrawler και θετή μητέρα της Rogue. Δημιουργία των Claremont & Cockrum, εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Ms. Marvel (v1) #27 (1978). Έχει μια φλογερή μακροχρόνια σχέση με τη Destiny, ένα μεταλλαγμένο μέντιουμ. Πότε κακοποιός (ηγέτης της Brotherhood of evil mutants), πότε κυβερνητικός πράκτορας (Freedom Force, X-Factor) και πότε κατάσκοπος ( στο solo series της). Ο χαρακτήρας αποκτά μεγάλη δημοτικότητα από τις σέξι εμφανίσεις της Rebecca Romijn Stamos που αποδίδει στην οθόνη τη Mystique στην κινηματογραφική τριλογία X-Men. Έτσι πρόσφατα, και τριάντα εκδοτικά έτη μετά την πρώτη εμφάνιση της, η Mystique γίνεται δεκτή από την ολομέλεια των X-Men ως δοκιμαστικό μέλος τους.

 

The Missing X-Men

 

post-1271-1175032197_thumb.jpg

 

Στο mini-series Deadly Genesis που η Marvel έβγαλε το 2005 για να γιορτάσει το Second Genesis, τίτλο του Giant Sized X-Men 1 (1975), ιστορικής έκδοσης που σήμανε την αναγέννηση των X-Men, η Marvel επανέρχεται στο μύθο του νησιού Krakoa με ένα εκτενές retcon όπου μαθαίνουμε πως οι All new All Different X-Men (Wolverine, Storm και σία), δεν ήταν η πρώτη ομάδα από X-Men που στάλθηκε να σώσει τους φυλακισμένους original X-Men. Στο μεσοδιάστημα ο Xavier είχε εκπαιδεύσει σε χρόνο dt και στείλει στην Krakoa μια δεύτερη ομάδα Χ-Men, η οποία δεν κατάφερε να φέρει σε πέρας την αποστολή της και θεωρήθηκε από τον Xavier νεκρή ή M.I.A. Μέλη της ομάδας αυτής, των χαμένων Χ-Μen (όλοι τους δημιουργίες του Brubaker και του σχεδιαστή Pete Woods) ήταν οι:

 

post-1271-1175035110_thumb.jpg

 

55.Vulcan (Gabriel Summers), ο μικρότερος αδελφός των Summers (Cyclops, Havok), αποσπάστηκε από τη μήτρα της ετοιμοθάνατης μητέρας του και μεγάλωσε στην αυτοκρατορία Shi’ar (οι Shi’ar είχαν απάγει τους γονείς του). Αργότερα στάλθηκε στη Γη, όπου ο Xavier εντόπισε νοητικά τη συγγένεια του προς τους Summers και των στρατολόγησε. Το πιο ισχυρό μέλος των χαμένων X-Men και ένα από τα πιο ισχυρά μέλη όλων των εποχών. Δυστυχώς η πίκρα του για την εγκατάλειψη της ομάδας του από τον Xavier τον οδήγησε σε ένα τρομερό μίσος έναντι του καραφλού και τώρα έχει συμμαχήσει με τους σφετεριστές της Shi’ar και είναι εχθρός των Χ-Μen και της αποκαθηλωμένης αυτοκράτειρας Lilandra. Για τις τελευταίες λεπτομέρειες διαβάστε το τελευταίο saga των Uncanny Χ-Μen με τίτλο The Rise and Fall of the Shi’ar Empire, γραμμένο από τον Brubaker.

 

post-1271-1175032970_thumb.jpg

 

56.Petra (Petra Kristensen/ έχει αποβιώσει). Κόρη Δανών μεταναστών, ορφανή από μικρή όμως, με μεταλλαγμένη δύναμη τον έλεγχο επί των στοιχείων της Γης (πέτρα, λάβα κλπ). Χρησιμοποίησε τις δυνάμεις της για να σώσει τους Vulcan και Darwin πριν η ίδια απανθρακωθεί στη μάχη εναντίον της νήσου Krakoa

 

57. Darwin (Armando Munoz). Μιγάδας με την ικανότητα της ανακλαστικής εξελικτικής προσαρμογής στο περιβάλλον. Μέλος των χαμένων X-Men, κατάφερε να επιβιώσει μετατρέποντας τον εαυτό του σε σκέτη ενέργεια και εμφυσώντας τον στο κορμί του Vulcan. H Rachel Summers κατάφερε να τον…αποστάξει από τον Vulcan. Ο Hank McCoy (Beast) τον επανάφερε στη ζωή αν και σε κώμα. Ωστόσο ο Darwin ανένηψε και προς το παρόν ακολουθεί την αποστολή των Uncanny X-Men στο Shi’ar με την ελπίδα να προλάβουν να σταματήσουν τον Vulcan.

 

post-1271-1175032989_thumb.jpg

 

58. Sway (Suzanne Chan/ έχει αποβιώσει). Καλιφορνέζα κινεζικής καταγωγής με την ικανότητα να σταματάει ή να επιβραδύνει το χρόνο γύρο της. Τις δυνάμεις της αξιοποίησε ο Xavier ώστε να εκπαιδεύσει την ομάδα της σε μηδέν πραγματικό χρόνο. Πέθανε στη Krakoa.

 

Επίλογος

 

M-day, Decimation, the 198.

 

post-1271-1175032841_thumb.jpg

Με την κατάληξη του crossover του 2005 House of M. και τη φράση της Scarlet Witch «No More Mutants» έχουμε μια δραματική εξέλιξη για το X-Universe τόσο στις εκδόσεις όσο και στην εξέλιξη της ιστορίας. Καταρχήν βγαίνει το one-shot Decimation: House of M: The Day After, όπου γίνονται γνωστά τα αποτελέσματα της M-Day. Πάνω από το 90% των μεταλλαγμένων της Γης έχει χάσει τις δυνάμεις του (μεταξύ αυτών οι Magneto, Blob, Unus, Chamber, Stacy X, Callisto, Moonstar, Jubilee, Mesmero και ….Professor X!). Πόσοι ακριβώς ήταν οι μεταλλαγμένοι είναι δύσκολο να πει κανείς. Όταν η Cassandra Nova στο saga E is For Extinction των (New) X-Men βομβάρδισε τη Genosha, οι νεκροί μεταλλαγμένοι ήταν 16 εκατομμύρια και αυτός ήταν ο μισός πληθυσμός των μεταλλαγμένων επί του πλανήτη. Δηλαδή σύνολο πρέπει να ήταν 32 εκατομμύρια. Αν όμως υπολογίσουμε με βάση ότι οι 198 που απέμειναν είναι περίπου το 10% όσων υπήρχαν τότε το νούμερο ήταν πολύ μικρότερο. Λοιπόν οι νέοι τίτλοι μετά το Decimation ήταν μεταξύ άλλων το X-Factor v3, τo New Excalibur, τo Generation M, το Son of M, το 198 όπου βλέπουμε όλους τους μεταλλαγμένους του πλανήτη να συγκεντρώνονται στο Westchester υπό την επιστασία των X-Men και την προστασία μιας νέας γενιάς Sentinels.

 

Με αυτά και με αυτά αυτή είναι η ιστορία των X-Men. Τα γεγονότα που περιγράφω στο τέλος μας αφήνουν περίπου στο 2005. Ε, τα πιο τελευταία κατεβάστε τα να τα διαβάσετε, μη το ξεφτιλίσουμε κιόλας. Ευχαριστώ για την υπομονή σας και ζητώ συγγνώμη για τυχόν μικρολαθάκια.

 

ΥΓ1. Αν στην παρουσίαση των 60 περίπου μεταλλαγμένων δεν βρήκατε κάποιον που αναμένατε αυτό σημαίνει ότι ο λεγάμενος-η δεν υπήρξε ποτέ επίσημα X-Man. Μπορεί να ήταν στους New Mutants (π.χ. Sunspot), στους Χ-Factor (π.χ. Multiple Man) , στους Generation X (π.χ. Synch), στους X-Force (Shatterstar) ή στην Academy X (Hellion , X-23). Μπορεί ακόμα να είναι Χ-Μan σε κάποια εναλλακτική πραγματικότητα (Blink).

Επεξεργασία από bonadrug
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  277
  • Group:  Root Admin
  • Topic Count:  1671
  • Content Count:  28465
  • Reputation:   190010
  • Achievement Points:  27559
  • Days Won:  758
  • With Us For:  6342 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  51

έλα? τέλειωσε?

 

οριστικά τέλειωσε?

 

κάτσε γιατί την πάτησα προηγουμένως ;)

 

:respect: :respect: :respect:

 

1 μήνα, αλλά τον άξιζε μα τις φερομόνες της Stacey-X (τι φρούτο ήταν αυτό πάλι?... ) Ήδη με έβαλες στα αίματα πάντως για το The End και το Deadly Genesis.

 

Απίστευτη δουλειά! μου ξαναθύμισες τα παλιά και με έβαλες στο πνεύμα για τα καινούργια! :thanks:

 

:beer: :beer: :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Τελείωσε, τελείωσε..........

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  466
  • Group:  Members
  • Topic Count:  65
  • Content Count:  920
  • Reputation:   7675
  • Achievement Points:  950
  • Days Won:  1
  • With Us For:  6321 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

bonadrug @ 2 Mar 07, 01:08 PM) *

 

Χ-Μen - Κεφάλαιο 1ο (συνέχεια)

 

To 1983 βγαίνει το πρώτο New Mutants (στην Ελλάδα από τη Μαμούθ τα πρώτα 15 περίπου τεύχη - η σειρά πρέπει να δημοσιεύτηκε και στο Μπλεκ ή στο Αγόρι αν θυμάμαι καλά).

 

 

Για την ιστορία ήταν στο Αγόρι ένθετο σε συνέχειες και έγχρωμο. Η ιστορία πάντως ήταν από το Graphic Novel της Marvel με τον ομώνυμο τίτλο.

 

 

--------------------

 

MyComics.gr

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 years later...

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20239
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Your guess is as good as mine

(έβαλα και τα ονοματα)

 

post-1271-12957641053405_thumb.jpg

 

Που είναι η Psylocke ρε?

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12957
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  95
  • Reputation:   223
  • Achievement Points:  95
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4990 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

να σημειώσω ότι ο land είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ στο σχέδιο.απογειώνει ότι αναλάβει.Είναι όαση μπροστά στους Μπάχαλο, Ιμμονεν και λοιπές μετριότητες

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82077
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6035 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Να ζωγράφιζε κιόλας...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10019
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  2059
  • Reputation:   8659
  • Achievement Points:  2059
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5426 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Ωχ μην ανοιξουμε συζητηση για τον Land γιατι το βλεπω να κανουμε ξεχωριστο τοπικ μονο και μονο γι'αυτον.Παντως εμενα προσωπικα ο Land δεν μου καθεται καθολου ασχημα στο ματι.Καταλαβαινω γιατι τον μισουνε και εν μερει συμφωνω αλλα η δουλεια του δειχνει πολυ ομορφη,απλα δεν ειναι καλος κομιστας.Ως cover artist θα ταν καλυτερα αλλα οι εκφρασεις των χαρακτηρων του ειναι πολες φορες τραγικες.Αλλα το σχεδιο του επαναλαμβανω ειναι πολυ ωραιο στο ματι.Ελπιζω να ανατυπωσει η μαρβελ το Sojourn που ειχε κανει στην crossgen γιατι εκει ηταν μαλλον η καλυτερη δουλεια του.Απο κατι τυπους στυλ Humberto Ramos,Immonen,Bachalo και γω τον προτιμω.Αλλα πρεπει να σταματησει να αντιγραφει φωτογραφιες σε τετοιο μεγαλο βαθμο η τουλαχιστον να δουλεψει περισσοτερο τις εκφρασεις των προσωπων κατι που ο Malleev το κανει πολυ καλυτερα ασχετα με το αν εχει και εκεινος photo reference.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12957
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  95
  • Reputation:   223
  • Achievement Points:  95
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4990 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

εγώ από τους κορυφαίους σχεδιαστές στους x-men θα έβαζα τον madureira,pacheco,jim lee και kubert.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10019
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  2059
  • Reputation:   8659
  • Achievement Points:  2059
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5426 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Madureira με την καμια.Ισως οταν πρωτοξεκινησε την δουλεια του στο uncanny που δεν ηταν τοσο manga οσο εγινε αργοτερα.Για μενα χαλαρα οι καλυτεροι Byrne(με Αustin)/Cockrum/Lee/Romita Jr.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  13060
  • Group:  Members
  • Topic Count:  46
  • Content Count:  1940
  • Reputation:   14922
  • Achievement Points:  1940
  • Days Won:  15
  • With Us For:  4968 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Για μενα χαλαρα οι καλυτεροι Byrne(με Αustin)/Cockrum/Lee/Romita Jr.

 

Συμφωνω απολυτα ειδικα οι τρεις απο τους τεσσερης δεν εκαναν μονο ομορφες εικονες αλλα εδωσαν νεα πνοη και ζωντανια στην εμφανιση των Χ-Men και των ιστοριων τους

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12957
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  95
  • Reputation:   223
  • Achievement Points:  95
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4990 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

ο romita πράγματι ήταν καλός στους x-men.πολύ καλύτερος από ότι μετέπειτα στον spidey

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12957
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  95
  • Reputation:   223
  • Achievement Points:  95
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4990 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

αγαπημένο line up σας ποιό είναι? εμένα μου άρεσε η cyclops team επί jim lee ενώ καλό ήταν και το line up με lead τον havok και τους iceman ,juggernaut,polaris,rogue,gambit,wolverine κλπ.Μπορεί να το είχα κράξει παλαιότερα αλλά εν τέλει έβγαζε ωραίες στιγμές, ειδικά με την τσαντίλα μεταξύ τους

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  13060
  • Group:  Members
  • Topic Count:  46
  • Content Count:  1940
  • Reputation:   14922
  • Achievement Points:  1940
  • Days Won:  15
  • With Us For:  4968 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Aγαπημενο line-up απο παλια αυτο κατα τη διαρκεια του Dark Phoenix saga δηλ. Cyclops, Phoenix, Storm, Nigtcrawler, Colossus, Wolverine, Banshee αντε και Kitty Pryde με τη Rogue απο τωρα το line-up του Χ-Men του Carey Rogue, Iceman, Cannonball, Cable, Mystique, Sabertooth

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12957
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  95
  • Reputation:   223
  • Achievement Points:  95
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4990 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

Madureira με την καμια.Ισως οταν πρωτοξεκινησε την δουλεια του στο uncanny που δεν ηταν τοσο manga οσο εγινε αργοτερα.Για μενα χαλαρα οι καλυτεροι Byrne(με Αustin)/Cockrum/Lee/Romita Jr.

 

 

εμένα μου βγαζε ένα coolness το σχέδιο του.σε αντίθεση π.χ. με τον QUITELY, ο οποίος είναι εξαιρετικός στην αφήγηση της ιστορίας, αλλά με ξενερώνει λίγο η γραμμή του

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6317 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Επίσης αγαπημένο line-up, αυτό του Astonishing X-Men v3 σε Whedon run. ;) Cyclops, Wolverine, Emma Frost, Beast, Kitty Pryde + Lockheed, Colossus. :xm:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12957
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  95
  • Reputation:   223
  • Achievement Points:  95
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4990 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

καλό line up ήτανε, αλλά too safe για τα γούστα μου.Εύκολοι χαρακτήρες.O Cyclops τα γνωστά a male-ίκια, o beast πνευματώδης,ο λόγκαν redneck , η φροστ μοιραίο θηλυκό, η κίτυ ψαράς και ο κολόσσους λίιιγο πιο τσαντίλα από παλιά λόγω φυλάκισης.Άσχετο,αλλά γουστάρψ φουλ που επιτέλους κάνω τέτοιες συζητήσεις. Κανείς φίλος μου in reaL LIFE δεν γουστάρει κόμιξ

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82077
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6035 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

καλό line up ήτανε, αλλά too safe για τα γούστα μου.Εύκολοι χαρακτήρες.O Cyclops τα γνωστά a male-ίκια, o beast πνευματώδης,ο λόγκαν redneck , η φροστ μοιραίο θηλυκό, η κίτυ ψαράς και ο κολόσσους λίιιγο πιο τσαντίλα από παλιά λόγω φυλάκισης.

 

Μα ήταν σχεδόν το ίδιο με του Grant Morrison!!

 

Άσχετο,αλλά γουστάρψ φουλ που επιτέλους κάνω τέτοιες συζητήσεις. Κανείς φίλος μου in reaL LIFE δεν γουστάρει κόμιξ

 

:lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  12957
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  95
  • Reputation:   223
  • Achievement Points:  95
  • Days Won:  0
  • With Us For:  4990 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

και ο μόρρισον safe το έπαιξε, ώστε να αναδιαρθρώσει τον μύθο των x-men.Δεν θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με χαρακτήρες όπως ο iceman, που είναι υπερχαβαλές για να κρύβει τις ανασφάλειες του, τον havok που έχει μόνιμο σκάλωμα κατωτερότητας συγκρινόμενος με τον biger brother, τον gambit που έχει πιο πολλές πληγές και από τον jesus,την rogue που την έχει φάει η.....(you know :lol: ) η τη storm που είναι control freak με κλειστοφοβία

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82077
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6035 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Την Rogue δεν την έφαγε η ... Έχασε 2 φορές τις δυνάμεις της και ο Gamibt έκανε τη δουλειά του κάθε φορά. Μια στο τέλος του run των Lobdell-Madureira Και μια στο X-treme X-men Νομίζω. Τη δεύτερη φορά μάλιστα έκανε και ολόσωμα τατού γιατί ήθελε να έχει την αίσθηση ότι φοράει ακόμη ρούχα.

 

Μα τί καθόμαστε και λέμε... :lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.