Dark Chris Posted June 11, 2013 Member ID: 12,722 Group: Members Topic Count: 176 Content Count: 7,346 Reputation: 39,339 Achievement Points: 7,346 Days Won: 40 With Us For: 4,606 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Age: 26 Share Posted June 11, 2013 Παιδιά, οι Νέες Περιπέτειες τού Φάντομ, είναι κάτι το ξεχωριστό. Ξεφεύγουν και από κάτι παλιές χαζές δικές του και του Σούπερ Γκούφυ κυρίως, με εξωγήινους. Εδώ μπαίνουμε σ' ένα καινούργιο κομικσικό "σύμπαν" με πρωτότυπες συλλήψεις (εβρονιανοί, κόκορον, ξαντούμ, Νο 1 και Νο 2 κλπ.) δοσμένο με μεγάλη επιτυχία, με φουτουριστικό συχνά σχέδιο (μα για το μέλλον -future- μιλάμε και αυτό σημαίνει φουτουρισμός, τεχνοτροπία τού μέλλοντος), που ορισμένες φορές δυσκολευόμαστε να το παρακολουθήσουμε αλλά δεν παύει να μας συναρπάζει, με πλοκή που καμιά φορά δεν είναι εύκολο να κατανοήσουμε αλλά δεν παύει να μας κρατάει σε εγρήγορση και αγωνία κ.ο.κ. ΄Ομως όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα -κατά τη γνώμη μου- "θαυμαστό καινούργιο κόσμο", "a brave new world" για να θυμηθούμε τον Aldous Huxley- που εμένα τουλάχιστον με ενθουσιάζει. Λόγια Θεσσαλονικιού μέλους (φανερώσου αν τολμάς ) : "Σχεδόν όλοι οι Ντισνεϋάκηδες έχουν ξετρελαθεί με το PKNA, αλλά δεν πιάνουν με την καμία υπερηρωικά που είναι το real deal.". 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Sandman Posted June 11, 2013 Member ID: 10,460 Group: Veterans Topic Count: 340 Content Count: 5,714 Reputation: 52,677 Achievement Points: 5,714 Days Won: 38 With Us For: 4,959 Days Status: Offline Last Seen: September 21, 2021 Age: 39 Share Posted June 11, 2013 Παιδιά, οι Νέες Περιπέτειες τού Φάντομ, είναι κάτι το ξεχωριστό. Ξεφεύγουν και από κάτι παλιές χαζές δικές του και του Σούπερ Γκούφυ κυρίως, με εξωγήινους. Εδώ μπαίνουμε σ' ένα καινούργιο κομικσικό "σύμπαν" με πρωτότυπες συλλήψεις (εβρονιανοί, κόκορον, ξαντούμ, Νο 1 και Νο 2 κλπ.) δοσμένο με μεγάλη επιτυχία, με φουτουριστικό συχνά σχέδιο (μα για το μέλλον -future- μιλάμε και αυτό σημαίνει φουτουρισμός, τεχνοτροπία τού μέλλοντος), που ορισμένες φορές δυσκολευόμαστε να το παρακολουθήσουμε αλλά δεν παύει να μας συναρπάζει, με πλοκή που καμιά φορά δεν είναι εύκολο να κατανοήσουμε αλλά δεν παύει να μας κρατάει σε εγρήγορση και αγωνία κ.ο.κ. ΄Ομως όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα -κατά τη γνώμη μου- "θαυμαστό καινούργιο κόσμο", "a brave new world" για να θυμηθούμε τον Aldous Huxley- που εμένα τουλάχιστον με ενθουσιάζει. Και μόλις περιέγραψες ένα τυπικό αμερικάνικο "υπερηρωικό" τεύχος Τρύφωνα! 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paliakoudis Posted June 11, 2013 Member ID: 18,542 Group: Members Topic Count: 31 Content Count: 1,630 Reputation: 9,538 Achievement Points: 1,630 Days Won: 0 With Us For: 4,240 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 24 Share Posted June 11, 2013 Λόγια Θεσσαλονικιού μέλους (φανερώσου αν τολμάς ) : "Σχεδόν όλοι οι Ντισνεϋάκηδες έχουν ξετρελαθεί με το PKNA, αλλά δεν πιάνουν με την καμία υπερηρωικά που είναι το real deal.". 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paliakoudis Posted June 11, 2013 Member ID: 18,542 Group: Members Topic Count: 31 Content Count: 1,630 Reputation: 9,538 Achievement Points: 1,630 Days Won: 0 With Us For: 4,240 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 24 Share Posted June 11, 2013 Εννοείται να πω ότι έψαξα σε αρκετά μέρη και δε το βρήκα. Terzopoulos Summer Rules 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saravakos Posted June 11, 2013 Member ID: 3,299 Group: Members Topic Count: 18 Content Count: 535 Reputation: 5,323 Achievement Points: 535 Days Won: 0 With Us For: 5,646 Days Status: Offline Last Seen: November 4, 2022 Age: 36 Share Posted June 11, 2013 (edited) Παρακάτω στο spoiler έχω βάλει μερικά καρέ, 1 από την ιστορία "Το Μυστικό της Βίλλας των Ρόδων" και 8 από την ιστορία "Φάντομ Ντακ εναντίον Φαντόμια" που δείχνουν την μετάφραση αυτών των καρέ το 1985 και 1986 αντίστοιχα καθώς και της σημερινής επανέκδοσης. Ο λόγος που τα βάζω είναι επειδή η μετάφραση ειδικά της δεύτερης ιστορίας είναι από την αρχή μέχρι το τέλος πολύ ιδιαίτερη (στην καλύτερη περίπτωση ) που όταν την διάβασα ήμουνα σίγουρος ότι δεν ήταν ούτε στο ελάχιστο κοντά στα αυθεντικά μπαλονάκια του Guido Martina. Τα βάζω μέσα σε spoiler γιατί είναι από καρέ των δύο ιστοριών και μπορεί κάποιος να μην θέλει να τα δει πριν διαβάσει τις ιστορίες. Το αριστερά καρέ είναι της παλαιάς έκδοσης και το δεξιά της καινούριας! Από την "Μυστικό της Βίλλας των Ρόδων" Σελίδα 21 του τόμου και 15 της ιστορίας Από την "Φάντομ Ντακ εναντίον Φαντόμια" Σελίδα 73 του τόμου και 3 της ιστορίας Σελίδα 79 του τόμου και 9 της ιστορίας Σελίδα 85 του τόμου και 15 της ιστορίας Σελίδα 90 του τόμου και 20 της ιστορίας Σελίδα 95 του τόμου και 25 της ιστορίας Σελίδα 101 του τόμου και 31 της ιστορίας Σελίδα 106 του τόμου και 36 της ιστορίας Σελίδα 111 του τόμου και 41 της ιστορίας P.S.(1): Οι εικόνες από την καινούρια έκδοση είναι φωτογραφίες και κάποιες όχι τόσο καλές γιατί δεν ήθελα να την καταστρέψω (και δεν είναι καν δική μου). P.S.(2): Οι εικόνες της παλαιάς έκδοσης προέρχονται από το http://comicstrades.me/ αφού τα δικά μου παλαιά περιοδικά βρίσκονται στην Κύπρο και όχι μαζί μου. Edited June 11, 2013 by saravakos 30 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekComicFan Posted June 11, 2013 Member ID: 2,265 Group: Veterans Topic Count: 1,001 Content Count: 20,072 Reputation: 115,882 Achievement Points: 20,162 Days Won: 335 With Us For: 5,734 Days Status: Offline Last Seen: November 10, 2021 Age: 45 Share Posted June 11, 2013 Cult!!!! 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
germanicus Posted June 11, 2013 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1,662 Content Count: 28,207 Reputation: 187,057 Achievement Points: 27,559 Days Won: 750 With Us For: 5,915 Days Status: Offline Last Seen: 5 hours ago Age: 50 Share Posted June 11, 2013 και μαμώ τις συγκρίσεις!!!! τώρα τι να πω.... σε κάποια καρέ βρίσκω καλύτερες τις παλιές μεταφράσεις, σε κάποια τις καινούργιες. Πάντως οι παλιές είναι εντονότατα πολιτικοποιημένες (και εξυπακούεται ότι στα συγκεκριμένα καρέ τις προτιμάω ) 16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tik Posted June 11, 2013 Member ID: 25,133 Group: Veterans Topic Count: 282 Content Count: 6,290 Reputation: 62,042 Achievement Points: 6,328 Days Won: 39 With Us For: 3,923 Days Status: Offline Last Seen: 7 hours ago Age: 46 Share Posted June 11, 2013 Ασυζητητί η παλιά μετάφραση είναι καλύτερη. Μάλλον δεν είναι απλώς καλύτερη είναι αστεία. 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Han Solo Posted June 11, 2013 Member ID: 25,820 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 402 Reputation: 5,384 Achievement Points: 402 Days Won: 1 With Us For: 3,791 Days Status: Offline Last Seen: March 8, 2020 Age: 52 Share Posted June 11, 2013 Επισημως κ στη Θεσσαλονικη ανοιξε η σηριαλικη σεζον με την αφιξη του ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ! ΥΓ Ηταν φυσικο η μεταφραση να γινει με τα σημερινα "στανταρτς"! Αλλο το αστειο τοτε αλλο τωρα!Δειτε τα ανεκδοτα... 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paliakoudis Posted June 11, 2013 Member ID: 18,542 Group: Members Topic Count: 31 Content Count: 1,630 Reputation: 9,538 Achievement Points: 1,630 Days Won: 0 With Us For: 4,240 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 24 Share Posted June 11, 2013 Επισημως κ στη Θεσσαλονικη ανοιξε η σηριαλικη σεζον με την αφιξη του ΦΑΝΤΟΜ ΝΤΑΚ! ΥΓ Ηταν φυσικο η μεταφραση να γινει με τα σημερινα "στανταρτς"! Αλλο το αστειο τοτε αλλο τωρα!Δειτε τα ανεκδοτα... Σε εσένα το έφεραν; Μα τι χρήσιμο να έχουμε έναν περιπτερά στο φόρουμ! 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyMZ Posted June 11, 2013 Member ID: 9,146 Group: Veterans Topic Count: 116 Content Count: 1,733 Reputation: 12,409 Achievement Points: 1,733 Days Won: 13 With Us For: 5,065 Days Status: Offline Last Seen: Sunday at 08:30 PM Age: 26 Share Posted June 11, 2013 Η παλιά μετάφραση πραγματικά είναι πιο διασκεδαστική. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο οι διάλογοι ακολουθούν το πρωτότυπο κείμενο ή είναι πιο ελεύθερα δωσμένοι. Πιστεύω το δεύτερο, που φαίνεται πως γινόταν κατά κόρον παλιότερα 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Han Solo Posted June 11, 2013 Member ID: 25,820 Group: Members Topic Count: 7 Content Count: 402 Reputation: 5,384 Achievement Points: 402 Days Won: 1 With Us For: 3,791 Days Status: Offline Last Seen: March 8, 2020 Age: 52 Share Posted June 11, 2013 Σε εσένα το έφεραν; Ναι βρε Αγγελουκο αφου το γραφω! 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
germanicus Posted June 11, 2013 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1,662 Content Count: 28,207 Reputation: 187,057 Achievement Points: 27,559 Days Won: 750 With Us For: 5,915 Days Status: Offline Last Seen: 5 hours ago Age: 50 Share Posted June 11, 2013 Η παλιά μετάφραση πραγματικά είναι πιο διασκεδαστική. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο οι διάλογοι ακολουθούν το πρωτότυπο κείμενο ή είναι πιο ελεύθερα δωσμένοι. Πιστεύω το δεύτερο, που φαίνεται πως γινόταν κατά κόρον παλιότερα πιο ελεύθερα δοσμένοι? μα γιατί το λες αυτό? δεν έχεις ξανακούσει για μπάμιες με φυστίκι? :D :cheer5: 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saravakos Posted June 11, 2013 Member ID: 3,299 Group: Members Topic Count: 18 Content Count: 535 Reputation: 5,323 Achievement Points: 535 Days Won: 0 With Us For: 5,646 Days Status: Offline Last Seen: November 4, 2022 Age: 36 Share Posted June 11, 2013 πιο ελεύθερα δοσμένοι? μα γιατί το λες αυτό? δεν έχεις ξανακούσει για μπάμιες με φυστίκι? :D :cheer5: Το αγαπημένο φαγητό των Guido Martina και Romano Scarpa 13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
christs Posted June 11, 2013 Member ID: 23,613 Group: Members Topic Count: 23 Content Count: 2,045 Reputation: 19,785 Achievement Points: 2,066 Days Won: 1 With Us For: 4,100 Days Status: Offline Last Seen: 13 hours ago Age: 32 Share Posted June 11, 2013 Σε εσένα το έφεραν; Μα τι χρήσιμο να έχουμε έναν περιπτερά στο φόρουμ! Παντου ηρθε Αγγελε Σαλονικη, απ το πρωι ειναι, εσυ πως και δεν το βρηκες , περιεργο μου φαινεται! Μαλλον δεν ειχαν ανοιξει ακομα το δεμα με τις νεες αφιξεις απ το πρακτορειο. Οσο για τη μεταφραση, ασυζητητι η παλια!! respect saravako!! :respect: 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryfev Posted June 11, 2013 Member ID: 11,531 Group: Members Topic Count: 34 Content Count: 4,674 Reputation: 35,750 Achievement Points: 4,674 Days Won: 32 With Us For: 4,830 Days Status: Offline Last Seen: April 1, 2020 Age: 76 Share Posted June 11, 2013 Και μόλις περιέγραψες ένα τυπικό αμερικάνικο "υπερηρωικό" τεύχος Τρύφωνα! Σύμπτωση Βασίλη μου γιατί η μοναδική περίοδος που διάβαζα υπερηρωικά, ήταν οι αρχές τών '60, όταν ένας συμμαθητής τού αδελφού μου τού δάνειζε τα κόμικς τού Πεχλιβανίδη (Διαπλανητικά, Παράξενα, Υπεράνθρωπα κλπ.) και τα διάβαζα κι εγώ. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paliakoudis Posted June 11, 2013 Member ID: 18,542 Group: Members Topic Count: 31 Content Count: 1,630 Reputation: 9,538 Achievement Points: 1,630 Days Won: 0 With Us For: 4,240 Days Status: Offline Last Seen: 2 hours ago Age: 24 Share Posted June 11, 2013 Παντου ηρθε Αγγελε Σαλονικη, απ το πρωι ειναι, εσυ πως και δεν το βρηκες , περιεργο μου φαινεται! Μαλλον δεν ειχαν ανοιξει ακομα το δεμα με τις νεες αφιξεις απ το πρακτορειο. Οσο για τη μεταφραση, ασυζητητι η παλια!! respect saravako!! :respect: 12:30? Είπαμε, Σαλονίκη, χαλαρά, αλλά όχι κι έτσι Σε Today πήγα, στο speaty στη καραμανλή(2 μεγάλα ψιλικατζίδικα δηλαδή, το 2ο και καφετέρια μαζί) και σε ένα άλλο ψιλικατζίδικο εκεί κοντά που έχει και παλιούς τερζόπουλους, αλλά τίποτα 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manitou Posted June 11, 2013 Member ID: 2,322 Group: Members Topic Count: 22 Content Count: 3,560 Reputation: 26,941 Achievement Points: 3,612 Days Won: 73 With Us For: 5,730 Days Status: Offline Last Seen: 7 hours ago Age: 44 Share Posted June 11, 2013 Καταρχάς καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέος σχετικά στο forum αλλά πραγματικά ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ τις τοποθετήσεις όλων σας. Ιδιαίτερη μνεία στον υπέροχο Λοχαγό Μαρκ που εντυπωσιάζει με το τρόπο γραφής του παρά το νεαρό της ηλικίας του. Εύγε φίλε. Εγώ παιδιά είμαι γυρω στα 35 φαν των Κομιξ κ ιδιώς των Κομιξ του Ντίσνευ. Γράφω λοιπόν κάτι με βάση το παρακάτω σχόλιο του Λοχαγού μας. Οι πρώτες κλασσικές ιστορίες του Φάντομ Ντακ σχεδιασμένες από τον δημιουργό του Τζιοβάν Μπατίστα Καρπι,τον Γκουίντο Μαρτίνα,τον Μάσσιμο Ντε Βίτα και άλλους καταξιωμένους σχεδιαστές είναι must. Πριν 2 χρόνια,πήγα στο περίπτερο της γειτονιάς μου και αγόρασα το ΑΛΜΑΝΑΚΟ 79# και διάβασα το πρώτο μέρος της ιστορίας <Ο Χρυσός Σκαραβαίος> και με ξετρέλανε!Σενάριο που σε συναρπάζει και σχέδιο απλό και κλασσικό.Το δεύτερο μέρος δεν το έχω διαβάσει.... Για αυτό περιμένω πως και πως το τομάκι για να μάθω το δεύτερο μέρος της απολαυστικής αυτής ιστορίας(!) Λοιπόν Φίλε Λοχαγέ. Το πρώτο μου κόμιξ ποτέ το διάβασα 15 Μαρτίου 1985 και ηταν το Μικυ μαους 975 με κύρια Ιστορία τον Χρυσό Σκαραβαίο. Τότε ήμουν μόλις 6 χρονών οπότε δεν ήξερα πότε βγαίνουν τα μικυ μαους. Πήγα μετά απο δυο εβδομαδες λοιπον στο περιπτερο με τον πατέρα μου να παρω τη συνέχεια. Οπως φαντάζεστε πηρα το Μικυ μαους 977 και ΕΧΑΣΑ το δεύτερο μέρος. Αλμανάκο έπαιρνα μόνο στην αρχή. Μετά οταν μεγάλωσα λίγο τα έκοψα και έπαιρνα μόνο το ΚΟΜΙΞ. Οπότε δεν πήρα είδηση ότι η ιστορία ξαναβγήκε στο Αλμανακο 80. Να μην πολυλογώ άλλο, ΠΕΡΙΜΕΝΑ 28 χρόνια να διαβάσω τη συνέχεια αυτής της ιστορίας κ το έκανα σήμερα. Ηθελα να το μοιραστώ μαζί σας, Καλή συνέχεια. Συνεχίστε την υπέροχη δουλειά που κάνετε και υπόσχομαι να γράφω πιο συχνά! 28 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefteris677 Posted June 11, 2013 Member ID: 10,518 Group: Members Topic Count: 32 Content Count: 544 Reputation: 4,949 Achievement Points: 544 Days Won: 0 With Us For: 4,954 Days Status: Offline Last Seen: August 24, 2015 Age: 9 Share Posted June 11, 2013 (edited) Καταρχάς καλησπέρα σε όλους. Είμαι νέος σχετικά στο forum αλλά πραγματικά ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ τις τοποθετήσεις όλων σας. Ιδιαίτερη μνεία στον υπέροχο Λοχαγό Μαρκ που εντυπωσιάζει με το τρόπο γραφής του παρά το νεαρό της ηλικίας του. Εύγε φίλε. Εγώ παιδιά είμαι γυρω στα 35 φαν των Κομιξ κ ιδιώς των Κομιξ του Ντίσνευ. Γράφω λοιπόν κάτι με βάση το παρακάτω σχόλιο του Λοχαγού μας. Λοιπόν Φίλε Λοχαγέ. Το πρώτο μου κόμιξ ποτέ το διάβασα 15 Μαρτίου 1985 και ηταν το Μικυ μαους 975 με κύρια Ιστορία τον Χρυσό Σκαραβαίο. Τότε ήμουν μόλις 6 χρονών οπότε δεν ήξερα πότε βγαίνουν τα μικυ μαους. Πήγα μετά απο δυο εβδομαδες λοιπον στο περιπτερο με τον πατέρα μου να παρω τη συνέχεια. Οπως φαντάζεστε πηρα το Μικυ μαους 977 και ΕΧΑΣΑ το δεύτερο μέρος. Αλμανάκο έπαιρνα μόνο στην αρχή. Μετά οταν μεγάλωσα λίγο τα έκοψα και έπαιρνα μόνο το ΚΟΜΙΞ. Οπότε δεν πήρα είδηση ότι η ιστορία ξαναβγήκε στο Αλμανακο 80. Να μην πολυλογώ άλλο, ΠΕΡΙΜΕΝΑ 28 χρόνια να διαβάσω τη συνέχεια αυτής της ιστορίας κ το έκανα σήμερα. Ηθελα να το μοιραστώ μαζί σας, Καλή συνέχεια. Συνεχίστε την υπέροχη δουλειά που κάνετε και υπόσχομαι να γράφω πιο συχνά! Φίλε μου,σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.....!!! Χαίρομαι που μοιράστηκες μαζί μας την προσωπική σου αυτήν εμπειρία που εγώ θα την χαρακτήριζα,κατά την γνώμη μου,ως ανάμνηση μιας παιδικής ευαισθησίας του παρελθόντος,που δεν έκλεισε ποτέ και συνεχίζει να παραμένει ανοιχτή έως την ολοκλήρωση της στο παρόν.Είναι καλό να έχεις παιδικές αναμνήσεις καθώς και συνήθειες ή εμπειρίες από το παρελθόν και όταν μεγαλώνεις,να τις θυμάσαι και να αισθάνεσαι αυτό το κομμάτι της νοσταλγίας που σε ταξιδεύει σε πολύ παλιές στιγμές της ζωής σου,με αποτέλεσμα να νιώθεις ανάμικτα συναισθήματα. Εύγε και πιστεύω να την διαβάσεις με την ίδια αγωνία,λαχτάρα και συγκίνηση όπως τότε! Edited June 11, 2013 by Λοχαγός Μαρκ 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
germanicus Posted June 12, 2013 Member ID: 277 Group: Root Admin Topic Count: 1,662 Content Count: 28,207 Reputation: 187,057 Achievement Points: 27,559 Days Won: 750 With Us For: 5,915 Days Status: Offline Last Seen: 5 hours ago Age: 50 Share Posted June 12, 2013 Λεπόν. Το διάβασα μονορούφι Πέραν της βίλας των ρόδων που τη χαζοθυμόμουν, τις άλλες 2 δεν τις θυμόμουνα Τις φχαριστήθηκα και νομίζω ότι μεγάλο ρόλο παίζει το ότι αυτός εδώ δεν είναι ο Φάντομ Ντακ που ξέρουμε/έχουμε συνηθίσει. Έχει περισσότερη σχέση με τον Φαντομά παρά με τους υπερήρωες. Είναι κλέφτης, παράνομος και τον κυνηγάει και η αστυνομία! Νομίζω ότι *μόνο* έτσι θα μπορούσαν να παρουσιαστούν αυτές οι ιστορίες. Όλες μαζί και με την ένδειξη ότι είναι οι πρώτες του χαρακτήρα. Ειδάλλως θα δημιουργούταν ένα αίσθημα ασυνέπειας στον χαρακτήρα. πολύ καλή αγορά 23 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΜΙΞ Posted June 12, 2013 Member ID: 25,682 Group: Members Topic Count: 144 Content Count: 4,154 Reputation: 26,141 Achievement Points: 4,199 Days Won: 10 With Us For: 3,809 Days Status: Offline Last Seen: 3 hours ago Share Posted June 12, 2013 Διαβασα το Φαντομ και θα συμφωνησω με τον germanicus οτι σημαντικο ρoλο παiζει το oτι αυτoς εδω δεν είναι ο Φάντομ Ντακ που εχουμε συνηθισει και εχει πιο πολυ σχεση με τον Φαντομια τον κλεφτη αριστοκρατη και αυτο μου αρεσε! Τα Μεγαλα Σηριαλ ξεκινησαν πολυ δυνατα φετος!!! 15 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekComicFan Posted June 12, 2013 Member ID: 2,265 Group: Veterans Topic Count: 1,001 Content Count: 20,072 Reputation: 115,882 Achievement Points: 20,162 Days Won: 335 With Us For: 5,734 Days Status: Offline Last Seen: November 10, 2021 Age: 45 Share Posted June 12, 2013 Προσωπικά απόλαυσα τον τόμο περισσότερο από οποιαδήποτε περιπέτεια έχω διαβάσει με τον Φάντομ Ντακ στα ΑΛΜΑΝΑΚΟ (απλό, Σούπερ, απ' όλα με τζατζίκι whatever) τα τελευταία 10 χρόνια. Μεστά σενάρια ρε παιδάκι μου, όχι ότι να ναι τσίου-τσίου μανταλάκια. Όσο αφορά την ...ηθική ακεραιότητα (ή την έλλειψη αυτής) του Ντόναλντ σε αυτές τις περιπέτειες, έχοντας διαβάσει κάμποσες ιστορίες της εποχής εκείνης δεν μου κάνει εντύπωση. 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryfev Posted June 12, 2013 Member ID: 11,531 Group: Members Topic Count: 34 Content Count: 4,674 Reputation: 35,750 Achievement Points: 4,674 Days Won: 32 With Us For: 4,830 Days Status: Offline Last Seen: April 1, 2020 Age: 76 Share Posted June 12, 2013 Κι εγώ πάντα αγαπούσα αυτές τις παλιές καλές ιστορίες στις οποίες η δράση τού Φάντομ ακροβατούσε μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας και σίγουρα θα αγόραζα τον τόμο αν δεν είχα τρεις φορές το "Μυστικό τής Βίλας τών Ρόδων", δυο φορές τον "Χρυσό Σκαραβαίο", και από μια φορά τις άλλες δύο. 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indian Posted June 12, 2013 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 615 Content Count: 11,595 Reputation: 84,232 Achievement Points: 9,268 Days Won: 338 With Us For: 4,197 Days Status: Offline Last Seen: Saturday at 11:49 AM Age: 41 Share Posted June 12, 2013 Ασυζητητί η παλιά μετάφραση είναι καλύτερη. Μάλλον δεν είναι απλώς καλύτερη είναι αστεία. Η παλιά μετάφραση πραγματικά είναι πιο διασκεδαστική. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο οι διάλογοι ακολουθούν το πρωτότυπο κείμενο ή είναι πιο ελεύθερα δωσμένοι. Πιστεύω το δεύτερο, που φαίνεται πως γινόταν κατά κόρον παλιότερα Πραγματικά οι παλιές μεταφράσεις είναι απολαυστικότερες...! Οι καινούριες είναι πιο γλυκανάλατες θα έλεγα και δεν προσφέρουν το κάτι παραπάνω στην ιστορία...! Όσον αφορά το πρώτο μεγάλο σήριαλ του 2013,θεωρώ ότι είναι μία ευχάριστη έκπληξη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια...! Έχει πολύ καλές ιστορίες που σε κάνουν να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου...! Ελπίζω ότι θα συνεχίσει το ίδιο δυναμικά...! 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PhantomDuck Posted June 12, 2013 Member ID: 2,414 Group: Veterans Topic Count: 206 Content Count: 5,671 Reputation: 44,850 Achievement Points: 5,763 Days Won: 48 With Us For: 5,721 Days Status: Offline Last Seen: 4 hours ago Age: 36 Share Posted June 12, 2013 (edited) Οι μεταφράσεις της δεκαετίας 70' - '80, ήταν εντελώς ό,τι να 'ναι. Για λίγο είναι όντως διασκεδαστικές, όμως σε σταθερή βάση είναι πολύ κουραστικές. Άσε που χάνεις το νόημα πολλές φορές λόγω παράφρασης. Τώρα που βλέπω τις μεμονωμένες εικόνες γελάω επειδή είναι διασκεδαστικές, όμως με τίποτα δεν θα ήθελα να διαβάζω τέτοιες μεταφράσεις στα τωρινά κόμικς. Edited June 12, 2013 by PhantomDuck 16 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indian Posted June 12, 2013 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 615 Content Count: 11,595 Reputation: 84,232 Achievement Points: 9,268 Days Won: 338 With Us For: 4,197 Days Status: Offline Last Seen: Saturday at 11:49 AM Age: 41 Share Posted June 12, 2013 Στις παλιές μεταφράσεις με ενοχλούσε πολύ η απόδοση των διάφορων ονομάτων που είχαν οι "δευτερεύοντες" χαρακτήρες και οι "κομπάρσοι"...! Ο Ντόναλντ πχ αποκαλούσε τον γείτονά του Κωστάκη,Βασιλάκη ή ο Σκρουτζ τον υπάλληλό του Τάσο κ.ά....! 11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dionik Posted June 12, 2013 Member ID: 2,393 Group: Veterans Topic Count: 594 Content Count: 6,421 Reputation: 30,676 Achievement Points: 6,430 Days Won: 13 With Us For: 5,723 Days Status: Offline Last Seen: 6 hours ago Age: 41 Share Posted June 12, 2013 Άσε που χάνεις το νόημα πολλές φορές λόγω παράφρασης. Και παραφροσύνης. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα καρέ όπου συζητάνε ο Κύρος με τον Ντόναλντ και ο Κύρος λέει στο ξεκάρφωτο ότι θα πάει να λούσει τα μαλλιά του για να είναι η πιο ωραία της πόλης (ή κάτι τέτοιο). Ώρες ώρες μου έδινε την εντύπωση ότι ο μεταφραστής έγραφε ό,τι να ΄ναι για να κάνει πλάκα σε φίλους του που θα διάβαζαν τα τεύχη... 21 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreekComicFan Posted June 12, 2013 Member ID: 2,265 Group: Veterans Topic Count: 1,001 Content Count: 20,072 Reputation: 115,882 Achievement Points: 20,162 Days Won: 335 With Us For: 5,734 Days Status: Offline Last Seen: November 10, 2021 Age: 45 Share Posted June 12, 2013 Μάλλον έκαναν κόντρες με τους μεταφραστές του Καμπανά για το ποιος θα κάνει την πιο άκυρη μετάφραση. 17 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Indian Posted June 12, 2013 Member ID: 20,685 Group: Administrator Topic Count: 615 Content Count: 11,595 Reputation: 84,232 Achievement Points: 9,268 Days Won: 338 With Us For: 4,197 Days Status: Offline Last Seen: Saturday at 11:49 AM Age: 41 Share Posted June 12, 2013 Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα καρέ όπου συζητάνε ο Κύρος με τον Ντόναλντ και ο Κύρος λέει στο ξεκάρφωτο ότι θα πάει να λούσει τα μαλλιά του για να είναι η πιο ωραία της πόλης (ή κάτι τέτοιο). Τα γύρισε κι ο Κύρος...? 18 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Comics Fan Posted June 13, 2013 Member ID: 13,632 Group: Members Topic Count: 157 Content Count: 1,052 Reputation: 8,417 Achievement Points: 1,052 Days Won: 2 With Us For: 4,446 Days Status: Offline Last Seen: January 9, 2016 Age: 26 Share Posted June 13, 2013 Μεγάλα Σήριαλ 41: για τον τόμο. (Πάω να διαβάσω Αστρονομία και Χημεία τώρα, το τομάκι ας περιμένει ως αύριο.) 22 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts