Jump to content
Bigby

BASILISK [ MASAKI SEGAWA ]

Recommended Posts

Πόλεμος για τον επόμενο Σογκούν

 

post-3787-1273844329_thumb.jpg

 

Οι φυλές Iga και Kouga μισιούνται θανάσιμα. Για την ακρίβεια, για 400 ολόκληρα χρόνια δεν βλέπουν την ώρα να εξολοθρεύσουν η μία την άλλη. Υπάρχει ωστόσο μια συνθήκη η οποία αποτρέπει την αιματοχυσία μεταξύ των δύο φυλών, και έτσι τα χειρότερα αποφεύγονται.

Αυτό τουλάχιστον ισχύει μέχρι το 1614, οπότε και τίθεται ζήτημα αλλαγής του τότε Σογκούν, Ιεγιάσου Τοκουγκάουα. Και ο Σογκούν αυτός κρίνει ότι ο διάδοχος του θα επιλεγεί με βάση της έκβαση μιας μονομαχίας μεταξύ των 10 καλύτερων νίντζα της κάθε φυλής.

Έτσι οι δύο ικανότερες και φονικότερες σέκτες από κάθε φυλή, οι Kouga Manjidani (αριστερά) και οι Iga Tsubagakure (δεξιά) ξεκινούν σφοδρό και ύπουλο πόλεμο μεταξύ τους.


post-3787-1273844331,05_thumb.jpg post-3787-1273844332,43_thumb.jpg

 

Έλα όμως που ανάμεσα στις σέκτες υπάρχει ένα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι...
 

post-3787-1273844333,54_thumb.jpg

 

Το μάνγκα αυτό, όπως και το Yagyu Ninja Scrolls που σκοπεύω να παρουσιάσω λίαν συντόμως, είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα The Kouga Ninja Scrolls του Φουτάρο Γιαμάντα, γιαπωνέζου συγγραφέα που μας άφησε το 2001 (το μυθιστόρημα αυτό ήταν το πρώτο του, και είχε γραφτεί το 1959!!). Για το συγκεκριμένο μάνγκα μάλιστα ο Γιαμάντα τιμήθηκε μετά θάνατον με το βραβείο Κοντάνσα to 2004.

Το σενάριο της σειράς είναι αρκετά καλογραμμένο, με τις απαραίτητες απροσδόκητες εξελίξεις και με πολύ δυνατές σκηνές μάχης. Οι δύο φυλές προσπαθούν να επικρατήσουν στη μάχη αυτή με κάθε μέσο, και με δεδομένες τις μαχητικές ικανότητες των μελών της κάθε σέκτας, αυτό σημαίνει τρελλό σκότωμα. Η τέχνη του μάνγκα τώρα, ίσως ξενίσει μερικούς, επειδή ο Μασάκι Σεγκάουα (ο δημιουργός, δλδ) χρησιμοποιεί εμφανώς υπολογιστή σε αρκετά σημεία. Ωστόσο το σκίτσο είναι όμορφο και προσεγμένο, οι χαρακτήρες ευφάνταστοι, και το στυλ του σχεδίου τέτοιο ώστε να μην υπάρχει αντίθεση των χαρακτήρων με το εκάστοτε φόντο και οι εικόνες να δένουν αρμονικά. Χώρια που θα απορροφηθείτε ψιλο-γκαραντί από το σενάριο και θα καταλήξετε να γουστάρετε εντέλει άσχημα την τέχνη... όπως συνέβη και με εμένα δηλαδή.

Πρέπει τέλος να σχολιάσω θετικά και το όλο πακέτο του μάνγκα, έτσι όπως μας το προσφέρει η Del Rey. Τα τομάκια έχουν σωστό, μεγαλούτσικο μέγεθος και πολύ προσεγμένη βιβλιοδεσία, glossy σημεία τα οποία τα κάνουν ακόμα πιο όμορφα εξωτερικά, και αρκετά καλούδια εσωτερικά, στα οποία ομολογώ ότι δεν με είχε μάθει π.χ. η Dark Horse. Στην αρχή του μάνγκα υπάρχει επεξηγηματικό δισέλιδο με τα ιαπωνικά επιφωνήματα τύπου sama (το οποίο εξηγεί πότε και γιατί χρησιμοποιούν το κάθε ένα οι Ιάπωνες), και στο τέλος επεξηγούνται καρεδάκια στα οποία γίνονται αναφορές σε σημεία της Ιαπωνικής ιστορίας οι οποίες είναι λογικό να είναι άγνωστες στο μέσο αναγνώστη, υπάρχει preview του επόμενου τεύχους, και παίζουν και διαφημίσεις από άλλα τευχάκια της Del Rey σε περίπτωση που θέλουμε να δούμε και κάτι άλλο. Τρελλό πακετάκι με άλλα λόγια.

Η σειρά ολοκληρώθηκε σε 5 τεύχη το Μάϊο του 2007.


post-3787-1273844320,52_thumb.jpg post-3787-1273844321,91_thumb.jpg post-3787-1273844323,7_thumb.jpg post-3787-1273844325,79_thumb.jpg post-3787-1273844327,49_thumb.jpg

 

Cover

Basilisk: Kouga NinpouchouBasilisk: The Kouga Ninja Scrolls (2003)

 1. 5 volumes
 2. 34 chapters
 3. Manga


The Iga clan and the Kouga clan have been sworn enemies for more than four hundred years. Only the Hanzo Hattori truce has kept the two families from all-out war. Now, under the order of Shogun Ieyasu Tokugawa, the truce has finally been dissolved. Ten ninja from each clan must fight to the death in order to determine who will be the next Tokugawa Shogun. The surviving clan will rule for the next thousand years.

But not all the clan members are in agreement. Oboro of the Iga clan and Gennosuke of the Kouga clan have fallen deeply in love. Now these star-crossed lovers have been pitted against each other. Can their romance conquer a centuries-old rivalry? Or is their love destined to end in death? written by myanimelist.net
 1. 2363
 2. #827 popularity
 3. 12K members
 4. 297 favorites
Updated
 • All Names
 • English Basilisk: The Kouga Ninja Scrolls
 • Original バジリスク~甲賀忍法帖~

 

 • Like 24

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εξαιρετικός ο big bad wolf! :clap2:

 

Πραγματικα ένας απολαυστικός τίτλος!

Τον πρωτογνώρισα μέσα από το anime (παρουσίαση από τον Argail), στη συνέχεια έμαθα ότι προϋπήρξε βιβλίο, ενώ ακολούθησαν manga και το 2005 η μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη με τη live motion ταινία Shinobi!

 

κράτα τα ερχόμενα που λένε και στο αμέρικα :beer:

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εξαιρετικός φίλε μου :clap2:

 

Keep on rockin'

 

:cheers3:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αρχισα και βλεπω το anime αυτες τις μερες και μου το προτειναν επειδη λατρευω τoν Jubei Kibagami και το Ninja Scrolls.. ειναι ακριβως το στυλ που μαρεσει σε manga/anime..  Mε κοβω να ψαχνω να αγορασω και το manga αφου το τελειωσω..

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Τύπου Ρωμαίος και Ιουλιέτα στην Ιαπωνία με gore φάσεις και τερατόμορφους χαρακτήρες. 

Ωραίο γενικά αν και με χάλασε κάπου το σχέδιο, δεν ξέρω που όμως. Κάτι δεν μου ταίριαζε στα καρέ. Στο anime η αλήθεια είναι ότι το σχέδιο είναι καλύτερο.

Πάντως για για όποιον ενδιαφέρεται το anime είναι ακριβές adaption του manga. Για πιο γρήγορη διασκέδαση συστήνω το manga. Για πιο απολαυστική διασκέδαση συστήνω το anime.

 • Like 4
 • Respect 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tenzen ό,τι καλύτερο. Μόνο αυτό έχω να πω. :lol:

Edited by Kamikaze
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.