Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ


YOSHIMITSU

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  31613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  4140
  • Reputation:   32405
  • Achievement Points:  4318
  • Days Won:  82
  • With Us For:  2850 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

1 ώρα πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

το απαιτούν οι καιροί να υπάρχει σε κάθε μορφή τέχνης ένα κοινωνικό μήνυμα.

 

Εντάξει, δεν είναι κι απαραίτητο αυτό.

Τα τελευταία Αστερίξ για παράδειγμα δεν γράφτηκαν για να περάσουν κάποιο κοινωνικό μήνυμα. 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • Απαντήσεις 1.3k
  • Created
  • Τελευταία Απάντηση

Top Posters In This Topic


  • Member ID:  25318
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  1381
  • Reputation:   10055
  • Achievement Points:  1410
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4315 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

On 6/1/2023 στο 12:43 ΜΜ, ManaLeak13 είπε:

Σιγουρα μιλαμε για λαθος,αλλά δεν ειναι παρανομο να πωλειται πανω απο την αναγραφόμενη τιμή ; :thinking:

Επίσης που ειναι το -10% ;

 

 

Χωρίς τίτλο.png

Ο νόμος περί ενιαίας τιμής προβλέπει ότι ένα έντυπο πριν περάσουν 2 χρόνια από την έκδοσή του δεν επιτρέπεται να πωληθεί με διαφορά πάνω από 10% σε σχέση με την τιμή καταλόγου του εκδότη. (το γεγονός ότι ειδικά μεγάλα βιβλιοπωλεία βρίσκουν τρόπους και προφάσεις να το παρακάμπτουν είναι άλλο θέμα). Δηλαδή στο συγκεκριμένο παράδειγμα με 5,80 ευρώ αρχική τιμή, όχι απόκλιση πάνω από 0,58. Άρα το 6,24 ήταν εντός του εύρους των νόμιμων τιμών, βέβαια αυτός που θα πουλήσει το βιβλίο με τιμή πάνω από την τιμή καταλόγου εκδότη προφανώς θα βγει εκτός ανταγωνισμού ειδικά αν δεν μιλάμε για μονοπωλιακές/ολιγοπωλιακές αγορές (αλλά αυτές μπορούν ήδη εξαρχής να καθορίζουν ψιλά την τιμή καταλόγου).

2 ώρες πριν, Manitou είπε:

Τι θα γίνει ρε παιδιά. Κανείς άλλος δεν το διάβασε να πει δυο κουβέντες?

 

Το διάβασα σήμερα και το βρήκα τόσο ικανοποιητικό, όσο μπορούσε να είναι η 80η περιπέτεια ενός ήρωα με ιστορία σχεδόν 80 ετών. Δεν ήταν η καλύτερη περιπέτεια του Λούκυ Λουκ, απέχει πολύ όμως από την χειρότερη, όπως πολύ απέχει και από τις ιερεμιάδες που διαβάσαμε από την alt right του φόρουμ για το ότι θα γινόταν ο φτωχός και μόνος καουμπόης woke και βίγκαν-τροτσκιστής-ομοφυλόφιλος.

 

ακολουθεί μεγάλο κείμενο χωρίς εικόνες:

Spoiler

Ο Λούκυ Λουκ πάντα ήταν στο στιλ του περιπλανώμενου υπερασπιστή των αδυνάτων άλλοτε με περισσότερο και καλύτερο χιούμορ άλλοτε με χειρότερο. Στα Σύρματα στα λιβάδια υπερασπίστηκε τους αγρότες ενάντια στους γελαδάρηδες, στο Τρυφερό πόδι υπερασπίστηκε τον απροσάρμοστο Εγγλέζο ενάντια στην εχθρική πόλη, στην Σκιά των Ντέρικ τους μικρούς πετρελαιοπαραγωγούς ενάντια στους καταπατητές (όπως και στο Κλοντάικ τους χρυσοθήρες),  σε πάρα πολλά τεύχη υπερασπίζεται τον απλό κάτοικο μια πόλης ενάντια σε εκμεταλλευτές που είτε είχαν τον νόμο/τους θεσμούς με το μέρος τους (Ο Δικαστής, Ο θησαυρός των Ντάλτον, Το κοράκι, Η γέφυρα του Μισισιπή, Ο.Κ. Κοράλ, Εναντίον Τζος Τζέιμον, Ο προφήτης) ή ήταν παράνομοι (Τζέσε Τζέιμς, Μπίλι ο Τρομερός, Μπελ Σταρ, αρκετές ιστορίες με τους Ντάλτον, Το ελιξίριο, Φιλ Ντεφέρ), ακόμα και τους Ντάλτον στην Εξαγορά των Ντάλτον υπερασπίζεται, όταν αντιμετωπίζουν άδικες κατηγορίες. Οκ όλοι αυτοί ήταν λευκοί, αλλά πρέπει να δούμε λίγο και το γιατί κόμικς μιλάμε.

 

Ο Λούκυ Λουκ (όπως και ο Τεντέν, ο Αστερίξ, οι Μπλέικ & Μόρτιμερ, γενικά όλα τα κόμικς που μας ενδιαφέρουν) είναι ένα κόμικς που απευθύνεται στο μεγάλο κοινό. Την δεκαετία του 40 που δημιουργήθηκε αλλά και τις επόμενες δεκαετίες (του '50 και του '60) που μεγαλούργησε ο Γκοζινί αυτά τα κόμικς τα διάβαζαν κυρίως παιδιά που έμοιαζαν με τον μικρό Νικόλα (αγόρια ηλικίας δημοτικού, μεσαίας τάξης με μπαμπά υπάλληλο και μαμά νοικοκυρά στην Γαλλία ή το Βέλγιο) όχι μόνο, αλλά αυτοί ήταν οι κύριοι αγοραστές. Οι διάφορες μειονότητες είτε ήταν στο περιθώριο της κοινωνίας, ή στην βάση της κοινωνικής πυραμίδας. Επιπλέον αυτήν την περίοδο οι Αποικίες του Βελγίου και της Γαλλίας διεκδίκησαν και πέτυχαν την ανεξαρτησία τους (τώρα κατά πόσο αυτή ήταν ουσιαστική είναι άλλο θέμα) πράγμα το οποίο επηρέασε και την ψυχολογία του μέσου κατοίκου αυτών των χωρών. Θυμίζω την μάχη του Ντιεν Μπιεν Φου (1954) που τερμάτισε τον πόλεμο της Ινδοκίνας (1946-1954) και την συνεπακόλουθη διάλυση της Γαλλικής Ινδοκίνας, τον πόλεμο της Αλγερίας (1954-1962) που έφερε την Γαλλία στα πρόθυρα πραξικοπήματος και την πτώση της 4ης Γαλλικής δημοκρατίας (1946-1958). Άρα λοιπόν, άσχετα από το αν ο Γκοζινί ήθελε ή όχι να βάλει στα κόμικς που έγραφε περισσότερους μειονοτικούς χαρακτήρες, το να τους βάλει θα ήταν λάθος από εμπορική άποψη. Σήμερα οι αγοραστέ τους κόμικς ανήκουν σε ποικίλες ομάδες καθώς η μεσαία τάξη έχει διευρυνθεί και έστω επιφανειακά παριστάνουμε ότι αποδεχόμαστε και όσους δεν είναι 100% σαν κι εμάς (οκ όχι όλοι κι όχι όλους), άρα το να δούμε τον Λούκυ Λουκ να διδάσκει τους μαύρους στη Λουιζιάνα ότι πρέπει να δουλεύουν ήσυχα στις φυτείες και να μην θέλουν δικαιώματα και άλλα τέτοια κομουνιστικά είναι μάλλον παράλογο. Οπότε το τεύχος "Ο Λούκυ Λουκ βάζει τους αράπηδες στην θέση τους" όσο πολλά υποσχόμενο κι αν ακούγεται μάλλον δεν θα γραφτεί (τουλάχιστον δεν θα εκδοθεί) κατά την παρούσα δεκαετία.

 

Ο Τεντεν στο Κονγκό το 1929 δεν θα μπορούσε να συμπαρασταθεί στους κακοποιημένους από τους Βέλγους Κονγκολέζους γιατί ο πελάτης είτε δεν ήθελε να ξέρει τι συμβαίνει στο Κονγκό, είτε δεν είχε πρόβλημα με αυτά που συνέβαιναν εκεί κι έτσι ο Τεντέν διδάσκει τα παιδιά για την πατρίδα τους το Βέλγιο, αφού στρώσει στην δουλειά τους μπαμπάδες. Ο Μπλέικ του Γιάκομπς την δεκαετία του 1940 και του 1950 έχει τον Ινδό για ορντινάντσα με εντελώς διακοσμητικό χαρακτήρα, μετά εξαφανίζεται στις επόμενες (μετά την Ατλαντίδα ιστορίες) ενώ στην δεκαετία του 2000 στις Σαρκοφάγους της 6ης ηπείρου εμφανίζεται με πιο δραστήριο ρόλο και φαίνεται να είναι στις ινδικές μυστικές υπηρεσίες, δεν γκρινιάξαμε αρκετά όμως για το πώς αλλοιώθηκε ο χαρακτήρας του από την πολιτική ορθότητα, 

 

Για μένα η πολιτική ορθότητα είναι πρώτα θέμα ευγένειας. Το να μην εμφανίζεις στο έργο σου όλους τους Θεσσαλονικείς σαν τεμπέληδες με έναν φραπέ στο χέρι ή όλους τους Κρητικούς σαν αλκοολικούς μαχαιροβγάλτες δεν είναι θέμα καταπίεσης της δημιουργικότητας είναι θέμα λογικής. Και από τις δύο κατηγορίες υπάρχουν πολλοί σε όλη την Ελλάδα, σε όλον τον κόσμο. Αλλά το να συνεχίζεις να προβάλεις αρνητικά στερεότυπα ενάντια σε κατηγορίες ατόμων που έχουν υποφέρει στο παρελθόν θεωρώ ότι δεν έχει κανένα νόημα πια. Και κάνει και κακό στις πωλήσεις.

 

Έχουν γίνει βλακείες στο όνομα της πολιτικής ορθότητάς; Αναμφίβολα. Για μένα το χειρότερο είναι η λεγόμενη κουλτούρα ακύρωσης. Το να εξαφανίσεις τον Ροβινσώνα Κρούσο ή το Ο Τεντέν στο Κονγκό γιατί είναι ρατσιστικά (που είναι) είναι μεγάλο λάθος. Αντίθετα θεωρώ ότι πρέπει να κυκλοφορούν και να αντιπαραβάλλονται με σύγχρονα έργα και να καταλαβαίνουμε ότι τα έργα αυτά είναι παιδιά της εποχής τους γιατί οι καλλιτέχνες ζουν σε συγκεκριμένο περιβάλλον και αλληλοεπιδρούν μαζί του. Δεν είναι όμως δυνατόν το όνειρό μας να είναι να επιστρέψουμε στην δημιουργία του Ο Τεντέν στο Κονγκό Νο 2. Έχει κανένα νόημα που τα γράφω αυτά; θεωρώ πως όχι. Στο τέλος του 2024 θα βγει το νέο Λούκυ Λουκ, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα το έχει γράψει ο Γκοζινί, αρχές του 2024 θα βγουν τα πρώτα δελτία τύπου που πιθανά θα έχουν κάποια διφορούμενα στοιχεία και θα αρχίσουμε πάλι να κλαίμε για το ότι δεν γράφονται τα ίδια κόμικς με την δεκαετία του 1960 και θα καταλήξουμε στο ότι δυστυχώς δεν ζούμε πια στην δεκαετία του 1960 όπου ο άντρας ήταν άντρας και κουβαλητής, η γυναίκα νοικοκυρά στο σπίτι , ο αριστερός στο ξερονήσι, ο αράπης έδειχνε σεβασμό στον λευκό και η αδερφή δεν υπήρχε. Και τελικά θα έχουμε εμπεριστατωμένη άποψη για την ιστορία πριν καν την τελειώσει ο Ασντέ.

 

Για να επιστρέψω στην ερώτηση του φίλου @ Manitou . Είπα παραπάνω από 2 κουβέντες. Το αγόρασα σήμερα και το διάβασα σχεδόν αμέσως. Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με την κριτική σου, όπως και αυτή του @ φλοκ  δεν ήταν κακό, αλλά δεν ήταν και αξιομνημόνευτο. Γενικά νομίζω ότι το θέμα της σειράς είναι ότι έχει πιάσει τα όριά της, δεν έχει μείνει κάτι άλλο να κάνει ο Λούκυ Λουκ για άλλη μια φορά κάνει αυτό που έκανε πάντα (υπερασπίζεται τους αδύνατους βετζετέριαν και μη) αλλά νομίζω ότι απλά είναι άλλη μια προσθήκη στη σειρά. 

Επεξεργασία από thor77
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4346
  • Reputation:   33858
  • Achievement Points:  4413
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6156 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

3 ώρες πριν, Θοδωρής Καραπάνος είπε:

 Όσον αφορά το θέμα των ζώων, όντως, πιστεύω ότι είναι αχρείαστο να υπάρχει σε ένα Λούκυ Λουκ, αλλά αφ' ενός, δεν το διάβασα ακόμα για να ξέρω εάν πέτυχε το σενάριο κι αφ' ετέρου, το απαιτούν οι καιροί να υπάρχει σε κάθε μορφή τέχνης ένα κοινωνικό μήνυμα.

 

Το παραπάνω μήνυμα του @ thor77  συνοψίζει περίπου αυτά που θα ήθελα να πω και εγώ. Και επειδή έγραψε ένα ωραίο σεντόνι θα γράψω και εγώ ένα απευθυνόμενος στον καλό μας τον Θοδωρή.

 

Θα κάτσω λοιπόν να σχολιάσω αυτη σου την παράγραφο καλε.μου Θοδωρή σεβόμενος το πόσο ωραία γράφεις γενικά στο φόρουμ αλλά και την ηλικία σου που είναι η καλύτερη για γόνιμες συζητήσεις. Οπότε όλα τα παρακάτω δεξου τα σαν μια φιλική κουβέντα που θα κάναμε σε έναν καφέ.

 

Πρώτον γιατί είναι αχρειαστο? Ποιος καθορίζει τι πρέπει να υπάρχει σε ένα κόμικ? Και γιατί στο ΛΛ που είναι ένα κόμικ που ανέκαθεν είχε πάρε δώσε με ζώα δεν μπορεί να υπάρχει ένα θέμα σαν αυτό? Δηλαδή στην τελική πόσο διαφορετική είναι η ματιά του τωρινού δημιουργου από την ιστορία "Σύρματα στα λιβάδια"? Και ο συμπαθεστατος αγρότης εκεί πόσο τελικά πιο λογικός βιγκαν είναι από τον φαινομενικά μισοτρελο βιγκαν αυτού του τεύχους? Δεν είναι προβοκατορικο τα σύρματα στα λιβάδια και είναι αυτό? Γιατί, επειδή διαφημίστηκε με ένα δελτίο τύπου που είχε τρία μισολογα). Μήπως ξέρουμε αλήθεια πως διαφημιστηκε η ιστορία Σύρματα στα λιβάδια εκείνα τα χρόνια?

 

Δεύτερον δεν απαιτούν οι καιροί να υπάρχει σε κάθε μορφή τέχνης ένα κοινωνικό μήνυμα. Οι καιροί επιτρέπουν σε περισσότερες μορφές τέχνης να υπάρχουν περισσότερα και πιο διευρυμένα κοινωνικά μηνύματα. 

Ας πουμε εγώ προσωπικά δεν είμαι φιλοζωος με την σημερινή έννοια. Δεν μου αρέσει να έχω ζώα στο σπίτι, με ενοχλούν τα εκατοντάδες αδέσποτα στην πόλη μου (χωρίς να φταίνε αυτά βέβαια αλλά εμείς οι άνθρωποι που τα κάναμε αδέσποτα), και μου αρέσει το μότο οι άνθρωποι με τους ανθρώπους και τα ζώα με τα ζώα. Τρώω κρέας και ψάρι χωρίς τύψεις γιατί έτσι έμαθα. Όμως δεν θα πείραζα κανένα ζώο χωρίς διατροφικό σκοπό (γιατί τρώγοντας ένα κοτόπουλο μάλλον λίγο το πειράζω), εννοείται ότι θεωρώ αποτρόπαιους τους βασανισμούς ζώων (όπως π.χ. τις ταυρομαχίες που είκοσι χρόνια πριν που δούλευα ένα μεγάλο διάστημα στην Ισπανία δεν πήγα ποτέ να δω από άποψη αν και ήμουν 22 χρόνων με άγουρο μυαλό) και προσπαθώ όσο μπορώ κάτι να κάνω και εγώ έστω και με το ζόρι. Μέσω της δουλειάς μου ας πούμε έχω τη δυνατότητα και φροντίζω (εμεσα) κάποια πτηνά του νομού μου. Κάτι είναι και αυτό. 

 

ΤΟ συγκεκριμένο ΛΛ λοιπόν ούτε μου έκανε κάποια έκπληξη ούτε μου χτύπησε καμπανάκι στρατευμένης τέχνης. Ίσα ίσα που όμως περιέγραψα το βρήκα χλιαρουτσικο και χωρίς τελικά να γίνεται και κάτι ιδιαίτερο στο τέλος. 

 

Που και να γινόταν δεν θα με πείραζε κιόλας. Αυτό που απολαμβάνω στην εποχή μας είναι που τα παιδιά μας μπορούν και βλέπουν  πολλά πράγματα και είναι πολύ πιο ενημερωμένα και εξικοιωμενα με τη διαφορετικότητα. Κάθε είδους. Άλλωστε για κάθε μία ιστορία που μπορεί να βγαίνει με κάποιο είδους κοινωνικό μήνυμα υπάρχουν άλλες δέκα που βγαίνουν όπως έβγαιναν πάντα. Στα Μίκυ Μαους ας πούμε υπάρχουν μερικές ωραίες ιστορίες που θίγουν  θέματα όπως την φιλοζωία την οικολογία και το μπουλινγκ (όχι ακόμα δεν έχουμε θέματα ομοφυλοφιλίας στα Ντίσνεϋ γιατί ακόμα δεν έχει φιλήσει καν ο Ντόναλντ την Νταίζη :lol:) αλλά υπάρχουν και δεκάδες ιστορίες με Σκρουτζ να κυνηγάει μάγισσες και λύκους κτλ. Να μην ανοίξω το στόμα μου για τα υπερηρωικα που για κάθε ιστορία με μήνυμα (αν και όπου υπάρχει) υπάρχουν δεκάδες με αγνό ξυλικι. 

 

Εν κατακλείδι θεωρώ και εγώ ότι η οοοοοολη κουβέντα πριν βγει το ΛΛ έγινε χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο (πέραν του να συζητάμε κάτι), είναι τελικά εκτός θέματος διαβάζοντας το ΛΛ όπως κυκλοφορησε, και ότι ο Ζουλ δεν χρειάζεται αντικατάσταση γιατί είναι στρατευμένος ακτιβιστής που κάνει εντεταλμένη κομμουνιστική επανάσταση μέσω του φτωχού και μόνου καουμπόη αλλά γιατί δεν γράφει με χιούμορ ο άνθρωπος. 

 

Καλό βράδυ σε όλους ακτιβιστές και μη.

 

  • Like 9
  • Ουδέτερο 1
  • Respect 2
  • Ευχαριστώ 2
  • Read 1
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  32406
  • Group:  Members
  • Topic Count:  57
  • Content Count:  2172
  • Reputation:   21460
  • Achievement Points:  2211
  • Days Won:  57
  • With Us For:  2322 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Λοιπόν, το έχω διαβάσει εδώ και μέρες και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά και το ευχαριστήθηκα.

Δεν θα σταθώ στο θέμα που πραγματεύεται γιατί λίγο με νοιάζει, όχι γιατί με αφήνει αδιάφορο το συγκεκριμένο, αλλά γιατί γενικά δεν πολύ κοιτάζω (τουλάχιστον για αρχή) τι μήνυμα μπορεί να θέλει να περάσει το οποιοδήποτε κόμικ.

Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι διαβάζοντας να περνάω καλά, να μην βαριέμαι και να μην λέω "άντε πότε να τελειώσει". Και εδώ ο δημιουργός (για εμένα) το πέτυχε. 

Πέρασα καλά και γενικά σε όλα σχεδόν τα Λούκυ Λουκ και τα παλιά αλλά και τα καινούρια (σε αντίθεση πχ με κάποια Αστερίξ τελευταία, βλ. Η Κόρη του Βερσινζετορίξ, που δεν κατάλαβα τίποτα).

Τα περισσότερα κόμικς (αλλά και βιβλία) τα διαβάζω για να ταξιδεύω, να ξεχνιέμαι και όχι να προβληματίζομαι ή να ψάχνω να βρω "τι θέλει να πει ο ποιητής". 

Σίγουρα τα περισσότερα που έχουν γραφτεί περνάνε ή προσπαθούν να περάσουνε κάποιο μήνυμα, είτε συνειδητά, είτε όχι (όπως γίνεται σε πολλές μορφές τέχνης γενικά). Αν σε κάποιους αρέσει αυτό το μήνυμα ή όχι, είναι προσωπικό θέμα του καθ' ενός.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4346
  • Reputation:   33858
  • Achievement Points:  4413
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6156 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Άντε επιτέλους. Βγήκε καινουριο ΛΛ και κοιμομασταν. Άντε να σχολιάσουμε λίγο να ανάψουν τα αίματα λιγο :pesta:γιατί έχω βαρεθεί να διαβάζω αν ήρθε ή όχι ο κούριερ της Radnet. :lol:

 

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25318
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  1381
  • Reputation:   10055
  • Achievement Points:  1410
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4315 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

Γενικά σειρές που συνεχίζονται για 60-70-80 χρόνια διαφοροποιούνται. Τα σύγχρονα Μπλέικ & Μόρτιμερ είναι κραυγαλέο παράδειγμα. Υπάρχουν περισσότεροι γυναικείοι χαρακτήρες, που απουσίαζαν από τα αυθεντικά, εμφανίζονται στοιχεία από το παρελθόν τους (που επίσης δεν υπήρχαν στα αυθεντικά) και εμφανίζονται να έχουν συναισθηματική ζωή, που αυτό κι αν απουσίαζε στο αυθεντικό. 

 

Στα Αστερίξ ο Πάπυρος του Καίσαρα δεν είχε πολιτικό μήνυμα με όλο το άλμπουμ να είναι χτισμένο πάνω στην υπόθεση των WikiLeaks; 

Παράθεση

από την αγγλόγλωσση βικιπίντια για το άλμπουμ: 

The newsmonger character Confoundtheirpolitix was inspired by and resembles Julian Assange. Jean-Yves Ferri said the character was almost called Wikilix in reference to WikiLeaks. Like Assange, Confoundtheirpolitix "makes use of the most modern networks to spread the news, and is something of a worry to the powerful in the Known World". The colors of his clothes resemble those of another reporter, Tintin, while the name is a reference to the British national anthem.

 

Caesar's publisher Libellus Blockbustus resembles French advertising magnate Jacques Seguela, but Ferri said the character is actually based on presidential advisers Henri Guaino and Patrick Buisson, who both worked for former French president Nicolas Sarkozy.

Και η κόρη του Βερσισεντορίξ έχει ένα κοινωνικό μήνυμα με την κόρη να αποφασίζει να ζήσει την δικιά της ζωή και τα δικά της όνειρα και όχι την ζωή που οι άλλοι περιμένουν από αυτήν σαν κόρη του μεγάλου Βερσισεντορίξ. 

 

Πολιτικό μήνυμα υπήρχε και σε παλιότερα Λούκυ Λουκ, πέρα από την αυτοεκπληρούμενη ρήση του ότι και η απουσία πολιτικού μηνύματος είναι πολιτικό μήνυμα, δεν νομίζω ότι χρειάζεται κανείς πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες για να καταλάβει ότι είναι πολιτικοκοινωνικό μήνυμα η ιδέα που υπάρχει στο Μπίλυ ο Τρομερός (του Γκοζινί) ότι οι απλοί (δειλοί) πολίτες της πόλης πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι δράση για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους και όταν το συνειδητοποιούν αυτό δεν τολμά ούτε ο Τζέσε Τζέημς να τα βάλει μαζί τους (δεν είναι πολιτικό μήνυμα αυτό και είναι στην κιβωτό το ότι δεν αφήνει ο Λούκυ Λουκ τους κατοίκους να κρεμάσουν τον φιλόζωο οκ). Σε νεώτερα χρόνια ο άνθρωπος από την Ουάσινγκτον (σε σενάριο του Ζερά) είναι ευθεία αναφορά στην εκλογή του νεώτερου Μπους, ενώ το επόμενό του άλμπουμ Λούκυ Λουκ εναντίον Πίνκερτον (σε σενάριο Πενάκ & Μπενακουίστα) κι αυτό είναι μια άμεση κριτική στον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών ασφαλείας.

 

Για το αν αλλάξει ο Ζουλ ή όχι, προσωπικά τον θεωρώ τον καλύτερο σεναριογράφο του Λούκυ Λουκ της τελευταίας 25ετίας (ε δεν είχε και τον φοβερό ανταγωνισμό).  Παρόλα αυτά συνηθισμένος από την συνεχή εναλλαγή σεναριογράφων κατά την μετά τον Γκοζινί εποχή, μου είναι μάλλον αδιάφορο το αν θα μείνει ή όχι, ελπίζω όμως ο επόμενος (όποιος κι αν είναι, όποτε κι αν έρθει) να είναι ένας έμπειρος σεναριογράφος (βλέπω πάντως ότι μετά τον θάνατο του Γκοζινί είναι ο πρώτος σεναριογράφος που γράφει 4 συνεχόμενα άλμπουμ).

 

 

 

 

Επεξεργασία από thor77
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  34230
  • Group:  Members
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  214
  • Reputation:   2048
  • Achievement Points:  264
  • Days Won:  0
  • With Us For:  1824 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

Το βρήκα και εγώ σήμερα στο περίπτερο μου και το πήρα ...με την πρώτη ευκαιρία θα κάνω ένα διάλειμμα από το μαραθώνιο Ζαγκορ και θα το διαβάσω 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  4140
  • Reputation:   32405
  • Achievement Points:  4318
  • Days Won:  82
  • With Us For:  2850 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

Δεν θα σχολιάσω το κομμουνιστικό παραλήρημα λίγα σχόλια πάνω.

 

Θα πω για μια τελευταία (ελπίζω) φορά, ότι προσωπικά δεν με πείραξε το συγκεκριμένο μήνυμα που περνάει το άλμπουμ, ούτε φυσικά το μήνυμα που περνάει το προηγούμενο άλμπουμ.

Ίσα ίσα είμαι πολύ υπέρ αυτών των μηνυμάτων, και προς έκπληξη κάποιων (κάποιου βασικά) εννοείται πως δεν ανήκω στην alt right (ούτε ήξερα τον όρο, ευτυχώς μαθαίνουμε και νέα πράγματα εδώ μέσα) και μάλιστα τη θεωρώ τα ίδια σκατά με την alt left (αν λέγεται έτσι).

 

Με πείραξε ότι οι 2 τελευταίες ιστορίες γράφτηκαν με σκοπό να περάσουν αυτά τα μηνύματα.

Έγινε επί τούτου δηλαδή.

Σαφώς και υπήρχαν μηνύματα σε παλιότερες ιστορίες, αλλά περνούσαν με διακριτικό τρόπο, δεν κάλυπταν το σενάριο.

 

Θα συμφωνήσω πάντως με Manitou ότι, ασχέτως θεματολογίας, το τελευταίο άλμπουμ υστερούσε σε αρκετούς τομείς και προσωπικά χαλάστηκα με το ανεμπνευστο φινάλε της ιστορίας (τον τρόπο με τον οποίο ο ΛΛ έπιασε τον παράνομο, που απλά τον πυροβόλησε).

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38081
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  636
  • Reputation:   5724
  • Achievement Points:  643
  • Days Won:  5
  • With Us For:  901 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Εγώ έχοντας διαβάσει επιλεκτικά κάποια απ'τα καλύτερα ΛΛ, το συγκεκριμένο μου φάνηκε γενικότερα πολύ βαρετό. Οι ''Μπελάδες'' ήταν καλύτερο και σαν ιστορία και σαν σχέδιο - σκηνοθεσία.

Η ιστορία ήταν αδιάφορη και το χιούμορ σχεδόν ανύπαρκτο. Οι ατάκες και τα αστεία του Λουκυ Λουκ, του Ντόλη και του Ραντανπλαν ήταν πολύ μακριά απ' τους γνήσιους χαρακτήρες.  

 

Πάλι καλά βρήκα στο Public ένα ξεχασμένο σαγρέ ''Το Σιδερένιο Άλογο'' και θυμήθηκα πως είναι να διαβάζεις ενα ωραίο ΛΛ κόμικ.:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  25318
  • Group:  Members
  • Topic Count:  6
  • Content Count:  1381
  • Reputation:   10055
  • Achievement Points:  1410
  • Days Won:  1
  • With Us For:  4315 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  46

...και κομμουνιστικό και παραλήρημά... :ok:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38081
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  636
  • Reputation:   5724
  • Achievement Points:  643
  • Days Won:  5
  • With Us For:  901 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

''Ξεκολλάτε'' ρε σείς με τα κοινωνικοπολιτικά σχόλια - χαρακτηρισμούς,για κόμικς Λουκυ Λουκ μιλάμε... σε καλλιτεχνικά πλαίσια πάντα.

Επεξεργασία από Guts
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  4140
  • Reputation:   32405
  • Achievement Points:  4318
  • Days Won:  82
  • With Us For:  2850 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

Πριν από 1 ώρα, Guts είπε:

Εγώ έχοντας διαβάσει επιλεκτικά κάποια απ'τα καλύτερα ΛΛ, το συγκεκριμένο μου φάνηκε γενικότερα πολύ βαρετό. Οι ''Μπελάδες'' ήταν καλύτερο και σαν ιστορία και σαν σχέδιο - σκηνοθεσία.

Η ιστορία ήταν αδιάφορη και το χιούμορ σχεδόν ανύπαρκτο. Οι ατάκες και τα αστεία του Λουκυ Λουκ, του Ντόλη και του Ραντανπλαν ήταν πολύ μακριά απ' τους γνήσιους χαρακτήρες.  

 

Πάλι καλά βρήκα στο Public ένα ξεχασμένο σαγρέ ''Το Σιδερένιο Άλογο'' και θυμήθηκα πως είναι να διαβάζεις ενα ωραίο ΛΛ κόμικ.:beer:

 

Σωστό αυτό για το σχέδιο.

Δεν το αναφέραμε.

Εγώ θα έλεγα ότι και στο προηγούμενο άλμπουμ δεν είχαμε τόσο καλό σχέδιο.

Και γενικά εντάξει, λέμε για τον Ασντέ πόσο καλά σχεδιάζει, αλλά δεν συγκρίνεται με τον ώριμο Μορίς (δεκαετίες '60 και '70). 

Το σχέδιο του Μορίς είχε σκηνοθεσία, είχε χιούμορ, είχε φαντασία. 

Του Ασντε είναι πιο διεκπαιρεωτικό.

 

Το Σιδερένιο Άλογο ιστοριάρα.

Και είναι στο στυλ που σ'αρέσει (περιοδεία στην Άγρια Δύση).

Δεν στο πρότεινα αφενός λόγω σχεδίου που ίσως σου κακοφανει, αφετέρου επειδή όπως σου'χα ξαναπεί υπάρχει και καλύτερη ιστορία escort mission που δεν έχεις διαβάσει (Το Σύρμα που Τραγουδάει).

 

:beer:

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38081
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  636
  • Reputation:   5724
  • Achievement Points:  643
  • Days Won:  5
  • With Us For:  901 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

@ Laz33  Το σιδερένιο άλογο μου άρεσε πολύ. Το σχέδιο δεν είναι στα καλύτερά του, αλλα έβγαζε ένα ωραίο και original west story. 

Οι ''Μπελάδες'' είχαν κάποια όμορφα καρέ και έδιναν μια ωραία ατμόσφαιρα της εποχής.

Η ''Κιβωτος'' μόνο κάτι χαρούμενα γελάδια είχε και άλλα διάφορα ζώα...:thinking:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  4140
  • Reputation:   32405
  • Achievement Points:  4318
  • Days Won:  82
  • With Us For:  2850 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

Το Σιδερένιο Άλογο μπορεί να ήταν κάπως "ατσούμπαλο" σχεδιαστικά, αλλά ακόμα και αυτό το σχέδιο δεκαετίας '50 του Μορίς το θεωρώ πιο αστείο και γενικά πιο "ενδιαφέρον" απ'του Ασντε.

Οι χαρακτήρες είναι πιο εκφραστικά σχεδιασμένοι, ενώ είναι καρέ που κάθομαι και χαζεύω κάποιες μικρές λεπτομέρειες που έχουν να δώσουν κάτι στο σενάριο (πχ εκεί στο τέλος που συγκρούονται τα δύο τρένα).

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  9689
  • Group:  Members
  • Topic Count:  11
  • Content Count:  533
  • Reputation:   5469
  • Achievement Points:  599
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5451 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  62

οι εκδοσεις για λουκυ  , ιζνογκουντ κτλ  ηταν χαρμοσυνα νεα και υπηρχε και τελετουργικο μεταξυ των κομιξαδων 

 

τωρα τα τευχη αυτα εχουν γινει kinder εκπληξη δεν ξερεις τι σου ερχεται 

προσωπικα πιστευω οτι οι τελευταιες εκδοσεις εχουν κατεβασει το λουκυ  2 κατηγοριες 

ελπιζω να δουμε καλυτερα τευχη 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31217
  • Group:  Members
  • Topic Count:  41
  • Content Count:  1345
  • Reputation:   9665
  • Achievement Points:  1361
  • Days Won:  1
  • With Us For:  3053 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  1

2 hours ago, nikos99 said:

προσωπικα πιστευω οτι οι τελευταιες εκδοσεις εχουν κατεβασει το λουκυ  2 κατηγοριες 

ελπιζω να δουμε καλυτερα τευχη 

Εγώ ελπίζω να μην δούμε άλλα τεύχη. Ο Hergé έβλεπε πολύ μπροστά που δεν ήθελε να συνεχίσουν άλλοι δημιουργοί τον ΤενΤεν. Νομίζω 23-24 άλμπουμ είναι αρκετά. Υπάρχουν και άλλα κόμικς που μπορούμε να διαβάσουμε. :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38148
  • Group:  Members
  • Topic Count:  13
  • Content Count:  628
  • Reputation:   3247
  • Achievement Points:  651
  • Days Won:  1
  • With Us For:  885 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

15 min ago , jimakoszs97 said:

Εγώ ελπίζω να μην δούμε άλλα τεύχη. Ο Hergé έβλεπε πολύ μπροστά που δεν ήθελε να συνεχίσουν άλλοι δημιουργοί τον ΤενΤεν. Νομίζω 23-24 άλμπουμ είναι αρκετά. Υπάρχουν και άλλα κόμικς που μπορούμε να διαβάσουμε. :)

 

Μπορούν επίσης να βγαίνουν και όποιος θέλει να τα ακολουθεί, όποιος δεν θέλει να βάλει ένα στοπ και να πει ότι για μένα ήταν μέχρι εδώ. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38661
  • Group:  Members
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  416
  • Reputation:   4437
  • Achievement Points:  460
  • Days Won:  5
  • With Us For:  759 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

Το αγόρασα χθες το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ είχα ολοκληρώσει την ανάγνωσή του . Να τονίσω σε αυτό το σημείο, πριν ξεκινήσω να γράφω την γνώμη μου, ότι είναι το πρώτο άλμπουμ Λούκυ Λουκ που διαβάζω. Είχα στην κατοχή μου παρά πολλά δισκάκια για dvd, που ήταν μαζί με μια εφημερίδα πιο παλιά, αλλά όχι κάποιο κόμικ. Πρόκειται για ένα άλμπουμ με σύγχρονη θεματολογία, (προστασία των ζώων, veganισμός), και  περιτύλιγμα άγριας δύσης. Υπέροχη εικονογράφηση, διάβαζα μια σελίδα και ύστερα ξαναγυρνούσα στην αρχή της, μόνο και μόνο για να δω ξανά τα καρέ. Το σενάριο και οι διαλόγοι δεν ήταν αυτό που είχα στο μυαλό μου ότι θα διάβαζα σε ένα λουκυ Λουκ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν έξυπνα και με φαντασία. Είχα συνηθίσει τον πρωταγωνιστή μας να  παρουσιάζεται ως ένας  καουμπόης, με ανεπτυγμένο μέσα του το αίσθημα της δικαιοσύνης, παραμένοντας ωστόσο σχετικά απόμακρος και αποστασιοποιημένος στις σχέσεις του με άλλους ανθρώπους (και άλλα ζώα στην προκειμένη περίπτωση).  Εξαίρεση αποτελούν η Ντόλη (ή Ντόλης) και ο ραντανπλαν,στους οποίους έχει μεγάλη αγάπη. Στο  άλμπουμ βλέπουμε έναν Λουκυ Λουκ, ο οποίος έχει γίνει "ευαισθητούλης", όπως τον αποκαλεί ο άλλος καουμπόης όταν του παραδίδει το κοπάδι με τα ζώα και του λέει ότι θα γίνουν σκυλομαχίες. 

Το μήνυμα που θέλει να περάσει για μένα το συγκεκριμένο κόμικ, είναι πως όταν επικρατήσει ο ακραίος φανατισμός, η κατάληξη  είναι άσχημες σκέψεις και πράξεις (οι κτηνοτρόφοι στην αρχή θέλανε να σκοτώσουν τον οβιδιο μπερντ γιατί ελευθέρωσε το άλογο , ενώ στην πορεία που πήραν την εξουσία οι βιγκαν, αποφάσισαν να κρεμάσουν όσους τρώνε κρέας).  Στο κομμάτι της επιμέλειας έγινε πολύ καλή δουλειά,καθώς εντόπισα μόλις  1 ή 2 λάθη. Μου άρεσε επίσης πολύ που στην τελευταία σελίδα είχαν πληροφορίες για τον αληθινό άνθρωπο με βάση τον οποίο δημιουργήθηκε η ιστορία.Όπως και να έχει,είμαι πολύ χαρούμενος που απέκτησα το πρώτου κόμικ του καουμπόη μας.  Θεωρώ πως προτείνεται  σε όποιον έχει ήδη διαβάσει κάτι σε Λουκυ Λουκ . Πιστεύω δεν ενδείκνυται για ανθρώπους της δικής  μου κατηγορίας, που τώρα ξεκινούν το μαγικό ταξίδι στην άγρια δύση. Ελπίζω να μην σας κούρασα με τον όγκο του κειμένου. :)

Επεξεργασία από daredevil21
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  30580
  • Group:  Members
  • Topic Count:  45
  • Content Count:  1828
  • Reputation:   13127
  • Achievement Points:  1938
  • Days Won:  7
  • With Us For:  3406 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

On 19/1/2023 στο 12:25 ΜΜ, jimakoszs97 είπε:

Εγώ ελπίζω να μην δούμε άλλα τεύχη. Ο Hergé έβλεπε πολύ μπροστά που δεν ήθελε να συνεχίσουν άλλοι δημιουργοί τον ΤενΤεν. Νομίζω 23-24 άλμπουμ είναι αρκετά. Υπάρχουν και άλλα κόμικς που μπορούμε να διαβάσουμε. :)

 

Σωστό αυτό. Αν κάποιος δημιουργός είναι πράγματι καλός, τότε θα έφτιαχνε το δικό του κόμικς με τους δικούς του ήρωες. Αλλιώς καταλήγουμε στο Σούπερ Μίκυ της Καθημερινής ή στα 1000-τόσα τεύχη του Ποπάυ με τους Μινγκς. Υπάρχουν φυσικά και οι σπάνιες εξαιρέσεις, όπως ο Casty και ο Don Rosa.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  4140
  • Reputation:   32405
  • Achievement Points:  4318
  • Days Won:  82
  • With Us For:  2850 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

@ daredevil21  σε βρίσκω τολμηρό (ατρόμητο μάλλον :lol:) που ξεκίνησες να διαβάζεις Λούκυ Λουκ απ'αυτό το άλμπουμ.

Σίγουρα δεν είναι το πιο κατάλληλο για όποιον θέλει να μυηθεί στον κόσμο του φτωχού και μόνου καουμπόυ.

Απ'τη στιγμή πάντως που σου άφησε θετικές εντυπώσεις, πιστεύω θα λατρέψεις τα άλμπουμ του Γκοσινί :)

 

Συμφωνώ σ'αυτό που είπες περί "ευαισθητουλη" Λούκυ Λουκ.

Άλλο ένα σημείο που δεν μ'άρεσε και το θεωρώ παραποίηση του χαρακτήρα.

Δεν ήταν έτσι ο ΛΛ. Καταρχάς δεν θυμάμαι ιστορία του Γκοσινί (διορθώστε με αν κάνω λάθος) που να είδαμε τον Λούκυ Λουκ να κλαίει (όπως συνέβη στην Κιβωτό στο τέλος).

Εντάξει, άμα είναι να τον κάνουμε εντελώς φλώρο, να του αλλάξουμε και το όνομα όμως...

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  38661
  • Group:  Members
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  416
  • Reputation:   4437
  • Achievement Points:  460
  • Days Won:  5
  • With Us For:  759 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  26

8 ώρες πριν, Laz33 είπε:

@ daredevil21  σε βρίσκω τολμηρό (ατρόμητο μάλλον :lol:) που ξεκίνησες να διαβάζεις Λούκυ Λουκ απ'αυτό το άλμπουμ.

Σίγουρα δεν είναι το πιο κατάλληλο για όποιον θέλει να μυηθεί στον κόσμο του φτωχού και μόνου καουμπόυ.

Απ'τη στιγμή πάντως που σου άφησε θετικές εντυπώσεις, πιστεύω θα λατρέψεις τα άλμπουμ του Γκοσινί :)

 

Συμφωνώ σ'αυτό που είπες περί "ευαισθητουλη" Λούκυ Λουκ.

Άλλο ένα σημείο που δεν μ'άρεσε και το θεωρώ παραποίηση του χαρακτήρα.

Δεν ήταν έτσι ο ΛΛ. Καταρχάς δεν θυμάμαι ιστορία του Γκοσινί (διορθώστε με αν κάνω λάθος) που να είδαμε τον Λούκυ Λουκ να κλαίει (όπως συνέβη στην Κιβωτό στο τέλος).

Εντάξει, άμα είναι να τον κάνουμε εντελώς φλώρο, να του αλλάξουμε και το όνομα όμως...

 

Στα 25 μου χρόνια πλέον, μου έχει γίνει βίωμα ότι ο ΛΛ είναι ο πιο σκληρός καρ...λης της άγριας δύσης. Ο ορισμός του badass. Όταν τον βλέπω να λέει αχ τι γλυκούλικα ζωάκια είναι αυτά,με ξενίζει και δεν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα. Δέχομαι να μπουν φρέσκες ιδέες στο όλο εγχείρημα χωρίς να αλλοιώνουν στο ελάχιστο τον εμβληματικό χαρακτήρα. Αλλιώς μας δείχνουν ότι από εδώ και πέρα θα βγαίνουν ΛΛ επειδή υπάρχει κάποιο deadline και πρέπει ανά 2 χρόνια να βγάζουν καινούριο άλμπουμ. 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4346
  • Reputation:   33858
  • Achievement Points:  4413
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6156 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

5 λεπτά πριν, daredevil21 είπε:

Στα 25 μου χρόνια πλέον, μου έχει γίνει βίωμα ότι ο ΛΛ είναι ο πιο σκληρός καρ...λης της άγριας δύσης. Ο ορισμός του badass. Όταν τον βλέπω να λέει αχ τι γλυκούλικα ζωάκια είναι αυτά,με ξενίζει και δεν μπορώ να το χωνέψω με τίποτα. Δέχομαι να μπουν φρέσκες ιδέες στο όλο εγχείρημα χωρίς να αλλοιώνουν στο ελάχιστο τον εμβληματικό χαρακτήρα. Αλλιώς μας δείχνουν ότι από εδώ και πέρα θα βγαίνουν ΛΛ επειδή υπάρχει κάποιο deadline και πρέπει ανά 2 χρόνια να βγάζουν καινούριο άλμπουμ. 

Μα είναι το πρώτο άλμπουμ που διαβάζεις πως σου έχει γίνει βίωμα? 

Ο ΛΛ δεν είναι σίγουρα ο πιο σκληρός Καρ...λης της άγριας Δύσης. Δεν είναι badass. Δεν ειναι αυτό το προφίλ του. Είναι τίμιος ηθικός φοβερός σκοπευτής και ...τυχερός. Ο ΛΛ έχει καλύτερο φίλο το άλογο του. Φροντίζει το χαζό σκυλι σαν να είναι δικό του. Αν διαβάσεις τα υπέροχα παλιά ΛΛ θα δεις να κάνει ως και καρπα στον ρανταπλαν. Μια χαρά γλυκός είναι όταν θέλει. Γελάει με τους Ντάλτον με τον Μπίλυ δε Κιντ κλπ. Μια χαρά είναι εντός ρόλου σε αυτό το ΛΛ. Δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε εμείς και να μην ξέρουν οι δημιουργοί του που τον έχουν φάει με το κουτάλι. Δεν είναι ο σκοπός τους να του αλλάξουν χαρακτήρα. Από εκεί και πέρα συμφωνώ ότι δεν χρειάζεται να βγαίνει ένα λλ ανά δύο χρόνια. Αν δεν υπάρχει καλή έμπνευση ας μην βγει ποτέ άλλο. Ήδη έχουμε σχεδόν 100 τεύχη (μαζί με τα Ρανταπλαν). Καλά είναι τόσα. 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  4140
  • Reputation:   32405
  • Achievement Points:  4318
  • Days Won:  82
  • With Us For:  2850 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

Το ότι συμπαθεί τα ζωάκια είναι εντός κονσεπτ. Προσωπικά δεν με ξένισε αυτό.

Αυτό που με χάλασε είναι που τον είδα να κλαίει. Δεν είναι τέτοιος ο Λούκυ Λουκ και γενικά δεν χρειαζόταν τέτοια δραματική σκηνή σ'ένα χιουμοριστικό κόμικ.

 

Τον ΛΛ θα τον χαρακτήριζα "κουλ".

Το badass είναι υπερβολή.

Badass είναι ο Μπλούμπερυ για παράδειγμα.

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2322
  • Group:  Members
  • Topic Count:  24
  • Content Count:  4346
  • Reputation:   33858
  • Achievement Points:  4413
  • Days Won:  97
  • With Us For:  6156 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

5 ώρες πριν, Laz33 είπε:

Το ότι συμπαθεί τα ζωάκια είναι εντός κονσεπτ. Προσωπικά δεν με ξένισε αυτό.

Αυτό που με χάλασε είναι που τον είδα να κλαίει. Δεν είναι τέτοιος ο Λούκυ Λουκ και γενικά δεν χρειαζόταν τέτοια δραματική σκηνή σ'ένα χιουμοριστικό κόμικ.

 

Τον ΛΛ θα τον χαρακτήριζα "κουλ".

Το badass είναι υπερβολή.

Badass είναι ο Μπλούμπερυ για παράδειγμα.

 

Ναι είναι cool. Επίσης συμφωνώ ότι η δραματική σκηνή δεν χρειάζονταν. Το είπα και στην κριτική μου. Τώρα ότι θα έκλαιγε σε τέτοια περίπτωση νομίζω ότι είναι προφανές όσο το ότι ο ήλιος θα βγει αύριο πρωί. Δεν ήταν το κλάμα το πρόβλημα προς Θεού. Ήταν η σκηνή.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1271
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  715
  • Content Count:  3477
  • Reputation:   20237
  • Achievement Points:  3534
  • Days Won:  16
  • With Us For:  6259 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Είχα πολύ καιρό να διαβάσω ΛΛ, με τελευταίο τον Άνθρωπο απο την Ουάσινγκτον  που δεν με είχε ενθουσιάσει ιδιαίτερα.

Αυτό με ξάφνιασε ευχάριστα, το διάβασα μονορούφι και το βρήκα αρκετά έξυπνο και επίκαιρο, ενω η απόδοση των διαλόγων είναι εύστοχη επίσης.

Μέχρι που με έβαλε στην μπρίζα να πάρω και τα υπόλοιπα ΛΛ της νέας εποχής,

 

Να τονίσω ότι κανένα από τα νέα Αστερίξ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα και περίμενα να συμβεί το ίδιο με αυτό το ΛΛ.

Δεν συνέβη ευτυχώς!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  11736
  • Group:  Members
  • Topic Count:  103
  • Content Count:  5169
  • Reputation:   55361
  • Achievement Points:  5340
  • Days Won:  265
  • With Us For:  5206 Days
  • Status:  Online
  • Last Seen:  
  • Age:  107

9 hours ago, Laz33 said:

Αυτό που με χάλασε είναι που τον είδα να κλαίει.

 

Ξέρεις πιο είναι το επόμενο βήμα... σε μελλοντικό τεύχος να συνοδεύσει υπερασπιζόμενος ένα γκέι ζευγάρι που καταδιώκεται από τους πουριτανούς... :wall:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  4140
  • Reputation:   32405
  • Achievement Points:  4318
  • Days Won:  82
  • With Us For:  2850 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

Πριν από 1 ώρα, constantinople είπε:

 

Ξέρεις πιο είναι το επόμενο βήμα... σε μελλοντικό τεύχος να συνοδεύσει υπερασπιζόμενος ένα γκέι ζευγάρι που καταδιώκεται από τους πουριτανούς... :wall:

 

Σε πρόλαβε ο Vidal και είδαμε τον ΛΛ να συνοδεύει γκέι (στη Μνηστή του Λούκυ Λουκ).

Με τη διαφορά ότι δεν τον "υπερασπιζόταν", ίσα ίσα τον είχε πάρει λίγο στο ψιλό.

Θυμάμαι τη δολοφονική ατάκα μόλις τον είδε "τι'ναι τούτο πάλι;" :lol:

 

Καλά, αν γραφόταν αυτό το άλμπουμ στις μέρες μας θα έτρωγε χοντρή λογοκρισία και μπορεί να βλέπαμε και μηνύσεις απ'την lgbd κοινότητα.

Εγώ προσωπικά δεν θέλω να βλέπω τον ΛΛ ούτε να κοροϊδεύει, ούτε να υπερασπίζεται τους γκέι. Πολύ απλά δεν θέλω να βλέπω γκέι σε Λούκυ Λουκ γιατί θεωρώ δεν ταιριάζει στο κονσεπτ της σειράς :)

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  36788
  • Group:  Members
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  1512
  • Reputation:   13487
  • Achievement Points:  1786
  • Days Won:  22
  • With Us For:  1224 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  35

1 λεπτό πριν, Laz33 είπε:

Σε πρόλαβε ο Vidal και είδαμε τον ΛΛ να συνοδεύει γκέι (στη Μνηστή του Λούκυ Λουκ).

Που η συγκεκριμενη ηταν το πιο ωραιο μωρο του τευχους :wall:

Μεγαλη ξενερα οταν το ειχα διαβασει :(

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  31613
  • Group:  Members
  • Topic Count:  58
  • Content Count:  4140
  • Reputation:   32405
  • Achievement Points:  4318
  • Days Won:  82
  • With Us For:  2850 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

3 λεπτά πριν, ManaLeak13 είπε:

Που η συγκεκριμενη ηταν το πιο ωραιο μωρο του τευχους :wall:

Μεγαλη ξενερα οταν το ειχα διαβασει :(

 

Τι εννοείς;

Στον κομμωτή αναφέρομαι.

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  36788
  • Group:  Members
  • Topic Count:  3
  • Content Count:  1512
  • Reputation:   13487
  • Achievement Points:  1786
  • Days Won:  22
  • With Us For:  1224 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  35

5 λεπτά πριν, Laz33 είπε:

Τι εννοείς;

Στον κομμωτή αναφέρομαι.

 

Νομιζα ελεγες την μνηστη. Αυτη που ειναι και στο εξωφυλλο του τευχους. Νο 26 αν δεν με απατα η μνημη. 

Τωρα που το ξανασκεφτομαι ,με αντρα κατεληξε. Οποτε ακυρο αυτο που ειπα. Το οτι ηταν ωραιο μωρο ,ισχυει ομως :D

Γκει κομμωτης η αληθεια ειναι δεν θυμαμαι καθολου οτι υπηρχε.Αλλά για να το λες σε εμπιστευομαι.

Νομιζεις τα θυμαμαι ολα οπως εσυ; Τα εχω διαβασει βαρια 10 φορες το καθενα. Εσυ εχεις φτασει σε τριψηφια νουμερα αναγνωσης καθε τευχους :lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.