Μετάβαση στο περιεχόμενο

SPAWN / AL SIMONS


zoo

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  832
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  197
  • Content Count:  4141
  • Reputation:   15795
  • Achievement Points:  4141
  • Days Won:  12
  • With Us For:  6287 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Spawn

zoo_spawn001ox1.jpg

 

Ο Spawn, ένας από τους πιο γνωστούς αντι-ήρωες του κόσμου των κόμικ, «γεννήθηκε» από το μυαλό του Todd McFarlane, πρώην μέλος του δυναμικού της Marvel και ιδρυτής της Image Comics. Η πρώτη εμφάνιση του σκοτεινού ήρωα έγινε τον Μάιο του 1992 στο Spawn #1, όπου ο Todd άρχισε να χτίζει μια εικόνα για τον χαρακτήρα του Spawn πολύ κοντά σε αυτή των υπόλοιπων υπερ-ηρώων που μας είχε συνηθίσει η Marvel μέχρι εκείνη την εποχή.

Η ιστορία πριν...

Ο Al Simons ήταν ένας πράκτορας της CIA που ενεργούσε υπό τις διαταγές του Jason Wynn στο τμήμα U.S. Security Group (USSG). Ο Jason Wynn, διεφθαρμένος από την εξουσία της θέσης του, χρησιμοποιούσε την ομάδα του για τα δικά του συμφέροντα. Μετά από μια πλειάδα δολοφονιών ο Al άρχισε να αμφισβητεί το αφεντικό του και οδηγήθηκε στην απόφαση να παραιτηθεί από τη θέση του. Όταν ο Jason Wynn το έμαθε διέταξε τον Chapel, έναν παθιασμένο δολοφόνο και συνεργάτη του Simons, να δολοφονήσει τον Al. Πιστός στις διαταγές του, ο Chapel παγίδευσε σε μια έκρηξη τον Al κατά τη διάρκεια μιας κοινής αποστολής τους το 1987 και τον έκαψε ζωντανό...

Έχοντας πάει στην κόλαση – γιατί μόνο στην κόλαση θα μπορούσε να πάει με τα εγκλήματα που είχε διαπράξει – ο Al ήρθε σε επαφή με τον αρχι-δαίμονα (σημείωση επί της μετάφρασης: a devil) του 8ου κύκλου της κολάσεως Malebolgia. Με αντάλλαγμα την ψυχή του και την συγκατάθεσή του να γίνει ένας από τους επίλεκτους στρατιώτες της κολάσεως, ένας Hellspawn, ο Malebolgia υποσχέθηκε στον Al ότι θα του επέτρεπε να επιστρέψει στον κόσμο των ζωντανών για να ξαναδεί την γυναίκα του Wanda. Δυστυχώς όμως ο Al δεν έδωσε σημασία στα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας...

 

zoo_spawn002td4.jpg

 

Τα πρώτα βήματα

Το 1992, πέντε χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Al επιστρέφει στον κόσμο μας ως Spawn. Το σώμα του στην κατάσταση που ήταν όταν πέθανε, καμμένο και μη αναγνωρίσιμο, το μυαλό του σχεδόν άδειο απο αναμνήσεις, και η εμφάνισή του δαιμονική, με μια στολή φτιαγμένη απο την ουσία της κολάσεως. Σαν να μην έφτανε αυτό, μαθαίνει ότι η γυναίκα του Wanda έχει παντρευτεί με τον καλύτερό του φίλο, Terry Fitzgerald, και έχουν κάνει ένα παιδί, την Cyan.

Στη συνέχεια, σαν σε ένα ταξίδι αναζήτησης, αυτοεκτίμησης, αλλά και επίδειξης δύναμης, ο Spawn αντιμετωπίζει έναν μεγάλο αριθμό αντιπάλων σε μια σειρά από βίαιες μάχες. Σε αυτές, τον βλέπουμε, συνήθως, να ενεργεί με τρόπο που έχουμε συνηθίσει στους «κακούς» χαρακτήρες, τους αντιπάλους των βασικών ηρώων, και γνωρίζει κάποιους χαρακτήρες που, ο καθένας με τον τρόπο του, τον βοηθάνε να αντεπεξέλθει στις δύσκολες καταστάσεις. Από αυτούς τους πρώτους αντιπάλους του αξίζει να αναφέρουμε τον Violator, δαίμονα που είχε σαν αποστολή να δοκιμάσει τις αντοχές του Spawn, την Angela, μία άγγελο που ήθελε να καταστρέψει τον Spawn πριν γίνει πιο δυνατός, τον Billy Kincaid, δολοφόνο κατ’εξακολούθηση που σκότωνε μικρά παιδάκια μεταμφιεσμένος ως παγωτατζής, τον OvertKill, ένα ανδροειδές υπό τις διαταγές της τοπικής μαφίας, και τον Redeemer I, ένα πλάσμα φτιαγμένο από την ψυχή του Jason Wynn με σκοπό να καταστρέψει τον Spawn. Στους συμμάχους του συγκαταλέγεται ο Cogliostro, ένας μυστηριώδης χαρακτήρας που θα εξελιχθεί σε μέντορας του Spawn, ο Sam, ένας κλασσικός «κακός» ντετέκτιβ της αστυνομίας, και ο Twitch, ο οικογενειάρχης συνεργάτης του.

Κατά την διάρκεια όλων αυτών των μαχών βλέπουμε τον Spawn να χρησιμοποιεί σχεδόν απεριόριστες δυνάμεις οι οποίες όμως τροφοδοτούνται από την περιορισμένη προσωπική του ενέργεια. Ξέροντας ότι, όταν αυτή η ενέργεια τελειώσει η ψυχή του θα είναι στα χέρια του Malebolgia, ο Spawn προσπαθεί να περιορίσει τη χρήση της δύναμής του, συχνά καταφεύγοντας σε πιο συμβατό οπλισμό. Κατά την διάρκεια των μαχών του συνειδητοποιεί ότι η στολή του κινείται για να αμυνθεί ή να επιτεθεί χρησιμοποιώντας τη δική της ενέργεια, που πηγάζει από τα βάθη της κολάσεως. Μέχρι το 50ο τεύχος βλέπουμε τον Spawn να καταφέρνει να ελέγξει τη στολή του και να τραβάει κι αυτός την απαιτούμενη ενέργεια κατευθείαν από την κόλαση, οπότε και ανεξαρτητοποιείται από την απειλή του Malebolgia.

 

zoo_spawn050iw4.jpg

 

Η υλοποίηση του οράματος

Έχοντας πλέον κερδίσει ένα μεγάλο αναγνωστικό κοινό, ο Todd McFarlane φάνηκε πως ήταν έτοιμος να δείξει στο κοινό του τον κόσμο που περιέβαλε τον Spawn όπως τον είχε στο μυαλό του.

Πέρα από την Κόλαση και τον Παράδεισο βλέπουμε μια νέα δύναμη να παρουσιάζεται: τη Χλωρίδα (Greenworld). Κατά μία έννοια θα μπορούσαμε να μεταφράσουμε αυτή τη νέα δύναμη ως τη Μητέρα Φύση που είναι εξοργισμένη με τις καταστροφές που έχει επιφέρει στον κόσμο ο πόλεμος μεταξύ Καλού και Κακού και δίνει στον Spawn, τον αντίπαλο μέχρι εκείνη τη στιγμή και των δύο πλευρών, δύναμη ικανή να τον υποστηρίξει ενάντια σε κάθε αντίπαλο και από τις δύο αντίπαλες τάξεις. Αυτή είναι η στιγμή όπου ο Spawn επίσημα πια παύει να είναι «άσπρος» ή «μαύρος» χαρακτήρας και γίνεται ενεργά μια «γκρίζα» προσωπικότητα στον χώρο των κόμικ, πιθανός αντίπαλος με την ίδια φυσικότητα τόσο του Batman ή του Spiderman όσο και του Joker ή του Green Goblin.

zoo_spawn100jl8.jpg

 

Η κορύφωση αυτής της δεύτερης, πιο ώριμης φάσης της «ζωής» του Spawn επιτυγχάνεται στο τεύχος #100, όπου ο Spawn με τη βοήθεια της Angela αντιμετωπίζουν τον Malebolgia σε μια επική μάχη που ταράζει τις ισορροπίες της κολάσεως. Μετά από αυτή τη μάχη βρίσκουμε τον Spawn απέναντι σε δύο δελεαστικές προτάσεις: από τη μία είναι δικαιωματικά ο διάδοχος του θρόνου του 8ου κύκλου της κολάσεως, ενώ από την άλλη του προσφέρεται άφεση αμαρτιών και μια θέση στον παράδεισο. Με αηδία αλλά και χαρακτηριστική αδιαφορία απορρίπτει και τις δύο αυτές προτάσεις, κερδίζοντας έτσι μια από τις πρώτες θέσεις στη μαύρη λίστα του Mammon.

Μετά από μια σειρά περιηγήσεων στη Γη προσπαθώντας να διορθώσει τα κακώς κείμενα και πλήρως απογοητευμένος από όλο τον κόσμο αποφασίζει, σε συνεργασία με τον παλιό του μέντορα Cogliostro, να αποδεχθεί τον θρόνο του 8ου κύκλου με σκοπό να αναδιαμορφώσει την κόλαση σε ένα νέο είδος παραδείσου κατά τα δικά του πρότυπα. Η εξέλιξη όμως ήταν διαφορετική από αυτή που είχε προβλέψει... Ο Cogliostro απέσπασε τον έλεγχο του 8ου κύκλου και με αυτή τη νέα του δύναμη έστειλε τον Spawn πίσω στη Γη στο σώμα του Al Simons.

 

zoo_spawn101tw3.jpg

 

Αναγέννηση

Ο Al ως θνητός και πάλι εξερευνά τον κόσμο γύρω του με νέα ματιά. Όπως όταν είχε πρωτογίνει Spawn έτσι και τώρα οι αναμνήσεις του είναι θολές και δεν γνωρίζει ποιος είναι ο λόγος της ύπαρξής του. Μετά από μια σειρά σκοτεινών περιηγήσεων συναντά μια νεαρή μάγισσα, την Nyx, η οποία τον βοηθά να επανενωθεί με την σκοτεινή πλευρά του, αλλά ταυτόχρονα τον αφήνει ευάλωτο απέναντι στο Mammon. Ο Mammon με τη σειρά του, του κλέβει πλήρως τις αναμνήσεις του και τον αφήνει να κυκλοφορεί στον κόσμο πότε ως άνθρωπο και πότε ως Spawn, ανάλογα με την πλευρά που κερδίζει τον έλεγχο στην εσωτερική του διαμάχη κάθε στιγμή.

 

zoo_spawn162oq0.jpg

 

Αρμαγεδών

Με τη βοήθεια της Χλωρίδας ο Al για άλλη μια φορά ανακτά τις αναμνήσεις του, ενώ η στολή του αρχίζει να γίνεται ένα με το δέρμα του. Στη συνέχεια ο Mammon, σε μια προσπάθεια να μάθει τα μυστικά της ύπαρξης του Spawn, τον φυλακίζει και υποβάλει το σώμα του στα φρικτά βασανιστήρια του αρχιβασανιστή (Master of Tortures) της Κολάσεως Thamuz. Με τη βοήθεια των Sam και Twitch, ο Spawn ξεφεύγει από τα χέρια του βασανιστή του και μαθαίνει πως στο σώμα του περιέχονται χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές που μπορεί να καλέσει στη μορφή Hellspawn που θα πολεμήσουν υπό τις διαταγές του.

Παράλληλα, τα σημάδια που προμηνύουν το τέλος του κόσμου γίνονται εμφανή και συνεχώς εντονότερα ενώ ο Spawn παίρνει απαντήσεις στα μεγαλύτερα ερωτήματα όλων: Τι είναι η Κόλαση και ο Παράδεισος, τι είναι ο Θεός και ο Διάολος, και ποιος ο ρόλος της Γης και των ανθρώπων στην κοσμική τους διαμάχη?

 

zoo_spawn096gk8.jpg

 

Δυνάμεις του Spawn

Ως απέθαντος ο Spawn συνεχίζει να χρησιμοποιεί την στρατιωτική του εκπαίδευση από τις μέρες που ήταν απλά ο Al Simmons και συχνά, ειδικότερα στις πρώτες μάχες του ως Spawn, καταφεύγει στη χρήση όπλων.

Το σώμα του Spawn είναι φτιαγμένο εξ’ολοκλήρου από νεκρόπλασμα που του δίνει υπεράνθρωπη δύναμη και αντοχή και «τρέφει» τη στολή του (K7-Leetha). Οι νεκροπλασματικές δυνάμεις του Spawn συμπεριλαμβάνουν την τηλεμεταφορά, ίαση και ανάπλαση, ανάσταση νεκρών, αναγέννηση, μεταμόρφωση, και εξαπόληση νεκροπλασματικής ενέργειας στη μορφή επιθετικού όπλου (necroplasmic energy blast).

Στα πιο πρόσφατα τεύχη, όπου εκτυλίσσεται το κεφάλαιο του Αρμαγεδώνα, βλέπουμε τον Spawn να παίρνει νέες δυνάμεις που αγγίζουν αυτές του Διαβόλου και του Θεού, δίνοντάς του προσωρινό έλεγχο επί της Γης και όλων των κατοίκων της...

 

zoo_darkgz6.jpg

 

K7-Leetha

Η στολή του Spawn είναι ένας συμβιοτικός οργανισμός φτιαγμένος από νεκρόπλασμα που προσκολλάται στο κεντρικό νευρικό σύστημα του ιδιοκτήτη της και γίνεται ουσιαστικά επέκταση του σώματός του. Το όνομα της είναι Leetha και το μοντέλο της K7 (K7-Leetha).

Όλα τα μοντέλα Κ7 μεταφέρουν τις ψυχές αυτών που σκοτώνουν κατευθείαν στην Κόλαση για να στρατολογηθούν από τον Malebolgia. Για να μπορέσει να λειτουργήσει, η στολή τραβάει την ενέργεια που χρειάζεται από το απόθεμα ενέργειας του ιδιοκτήτη της, από την αρνητική ενέργεια του κόσμου μας, ή από την ίδια την Κόλαση, ανάλογα με τον έλεγχο που μπορεί να της ασκήσει ο ιδιοκτήτης της.

 

zoo_spawn069qr2.jpg

 

Αδυναμίες του Spawn

Με εξαίρεση τα τεύχη #161-163 του κεφαλαίου του Αρμαγεδώνα όπου δεν φαίνεται να έχει καμία αδυναμία, ο Spawn μπορεί να πεθάνει με αποκεφαλισμό, ενώ μπορεί να τραυματιστεί ουσιαστικά με όπλα που έχουν φτιαχτεί στον Παράδεισο, με φωτιά αγγέλων (Celestial fire), και με μαγεία την οποία ο ίδιος έχει δεχτεί και δεν του ασκείται παρά τη θέλησή του. Επίσης, χάνει όλες τις δυνάμεις του στον κόσμο της Χλωρίδας και σε ένα σοκάκι της πόλης που θεωρείται ουδέτερη ζώνη. Στον Παράδεισο οι δυνάμεις του Spawn και της στολής του μειώνονται αισθητά αλλά δεν εξαφανίζονται τελείως.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  832
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  197
  • Content Count:  4141
  • Reputation:   15795
  • Achievement Points:  4141
  • Days Won:  12
  • With Us For:  6287 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Άλλες κυκλοφορίες από τον κόσμο του Spawn

Ο μεγάλος αριθμός πωλήσεων του Spawn ενθάρρυνε το δημιουργό του να κυκλοφορήσει αρκετές παράλληλες σειρές για γεγονότα και χαρακτήρες από την βασική σειρά κόμικ, εμπλουτίζοντας έτσι τον κόσμο του Spawn.

Adventures of Spawn

Μια σειρά Spawn με καρτουνίστικο ύφος, όπου ο Al Simmons είναι ο Spawn X και σε συνεργασία με τον Redeemer και τον Omega Spawn αντιμετωπίζουν κάποιους από τους κλασσικούς αντιπάλους του Spawn... Λίγο χαζούλα εκδοχή imo… Μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει 1 τεύχος.

Angela

Η Angela και ο Spawn συνεργάζονται ενάντια στις δυνάμεις της Κολάσεως και του Παραδείσου. Μίνι σειρά 3 τευχών.

Curse of the Spawn

Μια σειρά από ιστορίες ανθρώπων που επηρεάστηκαν από τον ερχομό του Spawn στον κόσμο μας. Σειρά 29 τευχών.

Cy-Gor

Η ιστορία ενός πλάσματος που εμφανίστηκε στο Spawn #38, του Cy-Gor. Είναι ένα γενετικό υβρίδιο ανθρώπου και πιθήκου με τεράστια δύναμη και ταχύτητα και δολοφονική διάθεση. Μίνι σειρά 6 τευχών.

Hellspawn

Επαναπροσδιορισμός του Spawn υπό το ύφος των Steve Niles και Ben Templesmith. Σειρά 16 τευχών

Sam & Twitch

Νουάρ αστυνομική σειρά με πρωταγωνιστές τους δύο ντετέκτιβ από τον κόσμο του Spawn. Σειρά 26 τευχών.

Shadows of Spawn

Manga εκδοχή του Spawn για τους fan του είδους. Μίνι σειρά 3 τευχών (σύνολο 600 σελίδες!!!).

Spawn: Godslayer

Ο μύθος του Spawn υπό το πρίσμα του Jay Anacleto (Aria). Ένα ταξίδι σε έναν φανταστικό όχι μακρινό κόσμο όπου οι αρχαίοι θεοί πεθαίνουν από την σκοτεινή λεπίδα ενός Hellspawn. 1 shot.

Spawn: Simony

Ο Cogliostro σε μια ιστορία που τοποθετείται αμέσως μετά τον θάνατο του Malebolgia. 1 shot.

Spawn: The Dark Ages

Η ιστορία του Λόρδου Covenant, ενός ιππότη του 12ου αιώνα που έγινε Hellspawn και άρχισε τις περιηγήσεις του στην Αγγλική ύπαιθρο. Σειρά 27 τευχών.

Spawn: The Impaler

Ένας από τους Hellspawn που είχε εμφανιστεί παλαιότερα στον κόσμο μας, στον ρόλο του κόμη Δράκουλα... Μίνι σειρά 3 τευχών.

Spawn: The Undead

Αυτοτελείς ιστορίες με πρωταγωνιστές τον Spawn Al Simmons και τους ανθρώπους που τον συναντήσαν και άλλαξε τη ζωή τους. Σειρά 9 τευχών.

Spawn/Batman

Crossover Image και DC με τον «γκρίζο» χαρακτήρα Spawn να αντιμετωπίζει τον «λευκό» ήρωα Batman. 1 shot.

Violator

Μίνι σειρά με πρωταγωνιστή τον Violator. Μίνι σειρά 3 τευχών.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  832
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  197
  • Content Count:  4141
  • Reputation:   15795
  • Achievement Points:  4141
  • Days Won:  12
  • With Us For:  6287 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Angela

 

zoo_spawn097um2.jpg

 

Άγγελος και κυνηγός Hellspawn, η Angela πρωτοεμφανίστηκε ως αντίπαλος του Spawn αλλά αργότερα συνεργάστηκε μαζί του στη μάχη ενάντια στον Malebolgia, την τελευταία της μάχη. Πρώτη εμφάνιση: Spawn #9.

 

Cogliostro

 

zoo_spawn072je1.jpg

 

Πρωτοεμφανίστηκε στο Spawn #9 ως άστεγος και μέντορας του Spawn. Πολύ αργότερα ο ίδιος εκμυστηρεύεται στον Spawn ότι είναι ένας πρώην Hellspawn που κατάφερε να απαρνηθεί τη φύση του. Αυτό που μαθαίνουμε όμως τελικά είναι ότι δεν είναι άλλος από τον Κάιν, με μοναδική του επιθυμία να πάρει τον έλεγχο της Κολάσεως. Πρώτη εμφάνιση: Spawn #9.

 

Jason Wynn

 

zoo_spawn083gl2.jpg

 

Υπεύθυνος για τον θάνατο του Al Simons και τη μετάβασή του σε Spawn, είναι διευθυντής του United States Security Group (USSG), έχοντας υπό την εποπτεία του CIA, NSA, και NSC. Είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του κόσμου, με επιρροή σε κάθε κυβέρνηση και οργανισμό. Διεφθαρμένος από την εξουσία του δεν σταματάει σε τίποτα προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Πρώτη εμφάνιση: Spawn #1.

 

Malebolgia

 

zoo_cursespawn15en1.jpg

 

Βασικός αντίπαλος του Spawn στα τεύχη #1-100, ο Malebolgia είναι ο άρχοντας του 8ου Κύκλου της Κολάσεως. Ο σκοπός του είναι να στρατολογεί ψυχές ανθρώπων για τον επερχόμενο πόλεμο με το Παράδεισο, κάτι στο οποίο επιδίδεται τα τελευταία 70.000 χρόνια. Θεωρείται ως ο δυνατότερος άρχοντας της κολάσεως, με μεγάλη επιρροή σε όλους τους άλλους κύκλους. Η απίστευτη μυϊκή του δύναμη, η ικανότητά του να μετατρέπει την ύλη σε διαφορετικές μορφές, καθώς και το ότι είναι από τα λίγα πλάσματα που μπορούν να δημιουργήσουν έναν Hellspawn τον καθιστούν ως έναν πολύ επικίνδυνο, επικών δεδομένων αντίπαλο. Πρώτη εμφάνιση: Spawn #1.

 

 

Mammon

 

zoo_mammonzi7.jpg

 

Ένα από τα πιο ισχυρά πλάσματα του κόσμου, ο Mammon προσπαθεί να κερδίσει το Θρόνο της Δημιουργίας με σκοπό να ξαναφτιάξει τον Κόσμο κατά τις επιθυμίες του. Είναι ένας από τους Ξαχασμένους, μια ομάδα αγγέλων που δεν απαρνήθηκε τον Θεό αλλά αρνήθηκε να πολεμήσει ενάντια άλλων αγγέλων κατα τη Μεγάλη Μάχη. Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης εκδιώχθηκε από τον Παράδεισο και, αντίθετα με τους υπόλοιπους Ξεχασμένους, πήγε στην Κόλαση.

Αν και σπάνια εμπλέκεται σε σωματικές διαμάχες είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Spawn, όντας υπεύθυνος για τις περισσότερες σοβαρές επιθέσεις που έχει δεχτεί και για τις μηχανορραφίες που έχει εμπλακεί. Πρώτη εμφάνιση: Spawn #87.

 

OvertKill

 

zoo_spawn006jo7.jpg

 

Ανδροειδές-δολοφόνος που χρησιμοποιήθηκε από τον μαφιόζο Tony Twist για να σκοτώσει τον Spawn, τον οποίο κατηγορούσε για εγκλήματα του Violator. Ένας από τους πρώτους αντιπάλους του Spawn, τώρα πια φαντάζει πολύ αδύναμος για να αποτελεί απειλή. Πρώτη εμφάνιση: Spawn #6.

 

Violator / Clown

 

zoo_spawn004aa5.jpg

 

Αυτό το πλάσμα προέρχεται από τον 8ο Κύκλο της Κολάσεως και όπως και ο Spawn, είναι φτιαγμένο από νεκρόπλασμα. Ο σκοπός του είναι να εκπαιδεύει Hellspawns ώστε να γίνουν οι πολεμιστές που ο άρχοντάς του, Malebolgia, θέλει. Ταυτόχρονα έχει ένα αστείρευτο μίσος για κάθε Hellspawn, πιστεύοντας ότι του κλέβοουν άδικα την κυρίαρχη θέση στον στρατό του Malebolgia. Πέρα από την απίστευτη δύναμη και το μίσος για τα πάντα που τον χαρακτηρίζουν, έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώνεται στη μορφή ενός κλόουν, μία από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές από τις σελίδες του Spawn. Πρώτη εμφάνιση: Spawn #1.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  832
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  197
  • Content Count:  4141
  • Reputation:   15795
  • Achievement Points:  4141
  • Days Won:  12
  • With Us For:  6287 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Εδώ τελειώνει η παρουσίασή μου για τον Spawn και τον κόσμο όπως έχει διαμορφωθεί γύρω από αυτόν. Ελπίζω στις καλές εντυπώσεις σας! :D

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  35
  • Content Count:  417
  • Reputation:   1062
  • Achievement Points:  417
  • Days Won:  2
  • With Us For:  6420 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  52

Θαυμάσια δουλειά φίλε μου!!! :clap: :clap: :clap: :clap: :respect:

 

Από τους αγαπημένους μου στο είδος !!

 

Αρκετά από αυτά δεν τα γνώριζα και σε ευχαριστώ για αυτές σου τις πληροφορίες !! :cool:

 

Περιμένουμε και την επόμενη παρουσίαση σου !! :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  131
  • Group:  Members
  • Topic Count:  29
  • Content Count:  1007
  • Reputation:   943
  • Achievement Points:  1007
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6363 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Φίλε zoo,

εξαιρετικός :clap:

 

Ωστόσο καλό θα ήταν να βάζεις και ορισμένα λινκ για όποιον θέλει να το ψάξει παραπάνω. Αν δε σε πειράζει παραθέτω μερικά εγώ καθώς ετοιμαζόμουν για το ίδιο αφιέρωμα.

 

spawn.com

Η επίσημη σελίδα των εκδόσεων. Εκεί θα βρείτε κατάλογο και με όλα τα τεύχη και περιλήψεις τους

 

Σελίδα αφιερωμένη στο Spawn

Ιδιωτική σελίδα με πολύ καλό αρχείο με φωτογραφίες

 

wikipedia

Αρκετά πλήρες αφιέρωμα με μπόλικα spoilers

 

toonopedia

Δε θυμάμαι τι είναι :D

 

Συνέντευξη με τον τωρινό συγγραφέα του Spawn, David Hine

 

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ :thanks: για ένα κόμικ που μου κράτησε παρέα τους τελευταίους 3 μήνες

Επεξεργασία από turbovolos
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  1240
  • Group:  Members
  • Topic Count:  1
  • Content Count:  17
  • Reputation:   11
  • Achievement Points:  17
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6262 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  36

Δεν έχω διαβάσει μέχρι τώρα το συγκεκριμένο κόμιξ αλλά είχα ακούσει πολύ καλά λόγια από φίλους.

 

Μετά την πραγματικά εκλπηκτική παρουσίασή σου θα τον μελετήσω και τον Spawn...

 

Μου κίνησες το ενδιαφέρον, πολή καλή δουλειά... :D:beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 6 months later...

  • Member ID:  1790
  • Group:  Members
  • Topic Count:  129
  • Content Count:  7087
  • Reputation:   26759
  • Achievement Points:  7421
  • Days Won:  24
  • With Us For:  6207 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Πολύ καλό αφιέρωμα zoo!! :clap: Επίσης να ευχαριστήσουμε τον turbovolos για τη συμμετοχή του! :clap:

Και μην ξεχνάμε ότι η ιστορία του "Spawn" έχει επιρρεάσει και μουσικούς καλλιτέχνες όπως είναι το heavy metal συγκρότημα "Iced Earth" στον δίσκο του "The Dark Saga" όπου είναι concept album και μιλάει για τον "Spawn"! :beer:

Επεξεργασία από Mandrake
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  832
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  197
  • Content Count:  4141
  • Reputation:   15795
  • Achievement Points:  4141
  • Days Won:  12
  • With Us For:  6287 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

...και του λόγου το αληθές...:

 

post-832-1188563850_thumb.jpg

 

το εξώφυλλο του άλμπουμ δια χειρός Tod McFarlane :)

 

Θυμάμαι το είχα πάρει σε βινύλιο μόνο και μόνο για το εξώφυλλό του!! :)

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  131
  • Group:  Members
  • Topic Count:  29
  • Content Count:  1007
  • Reputation:   943
  • Achievement Points:  1007
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6363 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Η ισχύς εν τη ενώσει παίδες!

:bravo:

 

Τα κομμάτια τα έχω ακούσει στάνταρ αλλά τότε δεν ήξερα τον Σπόουν :sad3:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  832
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  197
  • Content Count:  4141
  • Reputation:   15795
  • Achievement Points:  4141
  • Days Won:  12
  • With Us For:  6287 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Καταρχήν το άλμπουμ αναφέρεται μόνο στα πρώτα βήματα (όπως περιγράφεται πανω) του Spawn. Άλλωστε κατά την κυκλοφορία του άλμπουμ η ιστορία δεν είχε προλάβει να εξελιχθεί ιδιαίτερα ;)

Με περισσότερη λεπτομέρεια τώρα...

 

post-832-1188563850_thumb.jpg

 

Track 1. Dark Saga

Ένα overview της ιστορίας. Χαρακτηριστικό το chorus:

I cheated myself for love

Love unconditional

Now just to see her face

I've lost it all

 

Track 2. I Died For You

Η αγανάκτηση και ο πόνος που νιώθει ο Al όταν συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να είναι μαζί με τη γυναίκα του...

Oh how I love you

The pain won't go away

Oh when I need you

You're always so far away

I cry for you

Leaving myself to blame

I died for you

I gave up everything

 

Track 3. Violate

Μετά τη θλίψη και το δράμα, η δράση και οι δαιμονικοί επισκέπτες... Ένα τραγούδι 100% Violator.

I'll rip your heart out of your chest

Watch it beat as you cry

I revel in your agony

I violate and make you die

cute, no?

:P

 

Track 4. The Hunter

Σειρά της Angela να μπει στον χορό...

Descending from heaven

The angel sworn to bring him down

The hunter the thunder

The wrath of heavens comin' down

 

Track 5. The Last Laugh

Το τραγούδι του Malebolgia, του δαίμονα που εξαπατεί ψυχές και χτίζει τον hellspawn στρατό του.

My personal quest is to make your life hell

Yes dear friend listen up well

The power I've given I can take as well

I am your father destroyer of the light

I've taken your soul and have given you life

 

Track 6. Depths Of Hell

Η συνειδητοποίηση ότι δεν μπορεί παρά να πολεμάει τους αντιπάλους που του στέλνουν κόλαση και παράδεισος, αλλά χωρίς να κερδίζει κάτι από αυτό, κάνει τον Spawn ράκος...

Battles won and nothing gained

Feel the pain

Feel the shock

From the depths of hell

 

Track 7. Vengeance Is Mine The Suffering

Ο Spawn αποφασίζει να γίνει τιμωρός του εγκλήματος που ο νόμος δεν τιμωρεί, της οργανωμένης μαφίας.

For all the young lives you have slain

Fear now you shall obtain

Vengeance is mine

For every young one that has died

Your psychopathic genocide

Vengeance is mine

 

Track 9. Slave To The Dark

O Al εξερευνά τη στολή του...

And so I must repent or will I be destroyed

Will the one that lives in me release me from this lie

And will the wrath of god have mercy on my soul

Or humilate me, desecrate me, like his only son

 

Track 10. Question Of Heaven

Σε ελεύθερη μετάφραση, "Κατάρα στους Ουρανούς για τα χίλια μύρια που με βρήκαν!" :P

Rising to the heaven's light

Just to plead for death

Just to be denied

 

External link: Lyrics @ www.seeklyrics.com εδώ.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  131
  • Group:  Members
  • Topic Count:  29
  • Content Count:  1007
  • Reputation:   943
  • Achievement Points:  1007
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6363 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Άψογος

:div::div::respect::respect::div::div:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 7 months later...

  • Member ID:  5328
  • Group:  Members
  • Topic Count:  0
  • Content Count:  35
  • Reputation:   24
  • Achievement Points:  35
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5834 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  44

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Μόλις έφτασε στα καταστήματα η κανούρια σειρά φιγούρων Spawn 33 Age of Pharaos. http://www.spawn.com/toys/series.aspx?series=380 Νομίζω ότι η φιγούρα της Ίσιδας είναι καταπληκτική :Sea: Σκοπεύω να την τοποθετήσω παρέα με τη Zera http://www.spawn.com/toys/product.aspx?product=2956

Αλλά και ο Jackal King είναι πολύ εντυπωσιακός!

Επεξεργασία από elmord2
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 months later...

  • Member ID:  3755
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  43
  • Reputation:   44
  • Achievement Points:  43
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6038 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  33

Βασικά στον Παράδεισο όντως οι δυνάμεις του εξασθενούν? Αν θυμάμαι καλά όταν πηγε εκεί ως μάρτυρας υπεράσπισης της Angela, όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκε αλλά η στολή του πέρασε σε μια πιο "aggresive" stance. Και η μαύρη angel τον είπε spiky xD

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  832
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  197
  • Content Count:  4141
  • Reputation:   15795
  • Achievement Points:  4141
  • Days Won:  12
  • With Us For:  6287 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Η "aggressive stance" της πανοπλίας ήταν αντίδραση στην απρόσμενη αδυναμία που ένιωθε. Σαν τον σκύλο που γαυγίζει όταν νιώθει την απειλή να τον περικυκλώνει έτσι και η στολή ήταν "τσιτωμένη". Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και πιο ισχυρή ;)

Θα κοιτάξω για σχετική παραπομπή και θα επανέλθω :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 3 weeks later...

  • Member ID:  6183
  • Group:  Members
  • Topic Count:  8
  • Content Count:  382
  • Reputation:   3467
  • Achievement Points:  554
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5737 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

Να μια παραπάνω πληροφορια

υπαρχουν 2 batman/spawn

To war devil kai spawn/batman και τα 2 του 1994

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6318 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ναι αλλα το ενα ειναι στον κοσμο του Spawn, που αναφερεται και στο αφιερωμα (Image & DC crossover). Το αλλο ειναι στο Γκοθαμ, αφου ειναι crossover DC με Image. ;)

 

Παντως προσωπικα κανενα απο τα 2 δεν αξιζει ιδιαιτερα γιατι το σεναριο τους ειναι ο,τι να'ναι... :P

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  6183
  • Group:  Members
  • Topic Count:  8
  • Content Count:  382
  • Reputation:   3467
  • Achievement Points:  554
  • Days Won:  0
  • With Us For:  5737 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  50

really sorry

Δεν ειχα σκοπό να κανω παρατήρηση

just trying to make myself usefull

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6318 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Ναι, βρε δεν υπαρχει προβλημα κι εγω μια διευκρινηση πανω στη διευκρινηση εκανα. ;):beer5:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 years later...

  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82077
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6035 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

post-3787-12806547740252_thumb.jpg

 

http://robot6.comicb...ive-characters/

 

Φαίνεται να δικαιώνεται ο Neil Gaiman. To δικαστήριο θεωρεί συνδημιουργό (το λιγότερο) των χαρακτήρων Dark Ages Spawn, Domina, Tiffany, Medieval Spawn και Angela και το ποσό που πρέπει να δοθεί είναι αρκετά μεγάλο ως αποζημίωση. Βέβαια οι λεπτομέρειες έχουν το δικό τους ενδιαφέρον.

 

Το θέμα της χρεωκοπίας της εταιρίας του Todd σχολιάζεται εδώ.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10019
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  2059
  • Reputation:   8659
  • Achievement Points:  2059
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5427 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Todd owned!!!!! :lol:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 weeks later...

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6318 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Btw, το Spawn πλέον πλησιάζει στο 200στό τεύχος και φυσικά το στόρυ εξακολουθεί να είναι ό,τι να'ναι με μπόλικες μάχες...... :P Διαφημισούλα για το 198 που βγήκε τον Ιούλη για να πάρετε μια ιδέα:

 

post-556-12816576598357_thumb.jpg

 

Το #200 λογικά θα πάει να ξεπεράσει το #100, με αρκετά variant εξώφυλλα -5 τουλάχιστον-, ενώ δείτε το team του:

 

Greg Capullo (Spawn, The Creech)

David Finch (New Avengers, Ultimatum)

Robert Kirkman (The Walking Dead, Haunt)

Jim Lee (Batman: Hush, All-Star Batman and Robin)

Rob Liefeld (X-Force, Youngblood)

Todd McFarlane (Spawn, Haunt)

Danny Miki (Spawn, Ultimatum)

Marc Silvestri (Cyberforce, Witchblade)

Ashley Wood (Popbot, Spawn: Book of the Dead)

 

 

Και από το 201 θα αναλάβει τελείως καινούριο team:

story WILL CARLTON & art SZYMON KUDRANSKI

 

Το story arc θα λέγεται.......Vampire..... :lol2: Έπεσε και ο Spawn θύμα της βαμπιρολαγνείας...

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  832
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  197
  • Content Count:  4141
  • Reputation:   15795
  • Achievement Points:  4141
  • Days Won:  12
  • With Us For:  6287 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  42

Ενάμισι χρόνο τώρα δεν έχω ασχοληθεί με τον τίτλο, Διάβασα το Endgame story arc (#185-188), έβαλα τα τεύχη σε ζελατινούλα μαζί με τα υπόλοιπα και δεν ξαναπιασα τα τερτίπια του Al.

Βλέπω τώρα ότι το φοβερό και τρομερό του τεύχους 200 θα είναι το ξυλοφόρτωμα ενός healer και τι να πω... έλεος? Στο #100 έκλεισαν storyline 100 τευχών!

σκότωσαν Angela και έσφαξαν Malebolgia for crying out loud!

και τώρα απλά κάνουν μια κορύφωση τύπου Overtkill? Κρίμα.. υπήρχαν ωραίες ιδεές σεναριακά που απλά τις άφησαν στο περιθώριο προσπαθόντας να πιάσουν τον παλμό της εκάστοτε εποχής. Next. :valtnino:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82077
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6035 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Ο τίτλος δεν κυκλοφορεί μηνιαία αλλά κάθε 3-4-5-6 μήνες.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 5 months later...

  • Member ID:  10513
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  148
  • Content Count:  7656
  • Reputation:   55390
  • Achievement Points:  7659
  • Days Won:  18
  • With Us For:  5382 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  39

ερώτηση :ego:

 

τα επεισόδια του spawn the animated series φαντάζομαι αντιστοιχούν σε κάποια τεύχη απο την κανονική σειρά, αν ναι σε ποια?

:thanks: in advance :D

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10460
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  340
  • Content Count:  5714
  • Reputation:   52789
  • Achievement Points:  5714
  • Days Won:  38
  • With Us For:  5387 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  40

Μετά από τόσα χρόνια κατέβασα, έτσι από περιέργεια, το τεύχος 200. Δεν κατάλαβα τίποτα αλλά δεν περίμενα κιόλας να καταλάβω. Είχα δοκιμάσει και παλιότερα να παρακολουθήσω την σειρά, λόγω David Hine, αλλά απογοητεύτηκα. Αυτή τη φορά αυτό που με χαροποίησε είναι ότι από το επόμενο τεύχος (όπως είπε και ο DJO) αναλαμβάνει νέο creative team. Ο Will Carlton (στο σενάριο) δεν έχω την παραμικρή ιδέα ποιος είναι. Ο Szymon Kudranski από την άλλη όμως είναι α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-ο-ς! Τον ανακάλυψα στο Batman 80-page giant 2010. Το απίστευτα ατμοσφαιρικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό σκοτεινό του στιλ στην ιστορία με τον Joker, μου τράβηξε την προσοχή. Έχω την εντύπωση πως σχεδιαστικά τουλάχιστον θα ανανεώσει τον χαρακτήρα (όπως έκανε και ο Ashley Wood παλιότερα) αρκεί να τον βοηθήσει λίγο και το σενάριο. Θα το κατεβάσω σίγουρα για λίγα τεύχη και αν μου αρέσει, ίσως αγοράσω και το τομάκι όταν με το "κακό" βγει. :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  10019
  • Group:  Members
  • Topic Count:  5
  • Content Count:  2059
  • Reputation:   8659
  • Achievement Points:  2059
  • Days Won:  1
  • With Us For:  5427 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  41

Βγηκε το spawn 200??Eδω και καιρο το περιμενω αλλα πουθενα.Βεβαια ολα τα spawn την τελευταια χρονια εβγαιναν οποτε ναναι.Το σχεδιο του Kudranski απο οσο ειχα δει σε κατι παλιοτερα spawn που ειχε previews ηταν παντως ολα τα λεφτα.Τωρα μενει να δω πιο variant τευχος θα παρω :mafia:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120955
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6318 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Πλάκα, πλάκα, ΦΟΒΕΡΑ variants!

 

:wow:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3787
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  488
  • Content Count:  12120
  • Reputation:   82077
  • Achievement Points:  12142
  • Days Won:  79
  • With Us For:  6035 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  49

Το πρώτο με το 200 στους ώμους του Spawn είναι απαίσιο, και ας το έκανε ο Todd. Μέχρι και του Liefield είναι πολύ καλύτερο!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  6474
  • Group:  Members
  • Topic Count:  98
  • Content Count:  4211
  • Reputation:   27510
  • Achievement Points:  4211
  • Days Won:  3
  • With Us For:  5695 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

Να ρωτήσω έτσι από περιέργεια ΤΙ σας αρέσει στον Spawn; Ειλικρινά έχω προσπαθήσει να τον διαβάσω καμιά 10αριά φορές και πάντα τελικά το παρατάω.Δεν μπορώ με τίποτα να καταλάβω γιατί αυτό το κόμικ έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία και είχε τόσους φανατικούς οπαδούς.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.