Μετάβαση στο περιεχόμενο

BULLET POINTS [ J.M. STRACZYNSKI - TOMY LEE EDWARDS ]


sneaker

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  29
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  149
  • Content Count:  1759
  • Reputation:   2295
  • Achievement Points:  1759
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6409 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

post-25002-0-37328400-1412540015_thumb.jpg

 

Τον τελευταίο καιρό τυχαίνει να διαβάζω κάποιο limited series το οποίο μου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και είπα να το μοιραστώ μαζί σας. Πρόκειται για το Bullet Points, μια σειρά που κυκλοφορεί αυτή την περίοδο, δημιουργία του γνωστού από το Babylon 5 J. M. Straczynski.

Ουσιαστικά η σειρά αυτή είναι ένα What If αλλά λίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Η κεντρική ιδέα έχει να κάνε με το τι αλλαγές μπορεί να προκαλέσει μία και μόνο σφαίρα στην ιστορία (εξ ου και ο τίτλος της σειράς). Πιο συγκεκριμένα όταν ξεκινάει το πρώτο τεύχος μας μεταφέρει στην εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου όταν η Αμερική προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταματήσει τη Ναζιστική Γερμανία. Οι ελπίδες της χώρας στηρίζονται σε έναν επιστήμονα ο οποίος έχει κατασκευάσει ένα ελιξίριο με σκοπό τη δοκιμή του σε νεαρούς στρατιώτες, ώστε να αυξάνει τις δυνατότητες τους στη μάχη. Ένας από αυτούς τους νεαρούς στρατιώτες είναι και ο Steve Rogers. Σε κάποιο άλλο σύμπαν θα γινόταν ο Captain America. Όχι σ’ αυτό όμως. Με το που κατεβαίνει ο επιστήμονας από το αεροπλάνο κάποιος περνάει τα μέτρα ασφαλείας και τον πυροβολεί θανάσιμα. Το project σταματάει αμέσως μια και κανείς δε μπορεί να αναπαράγει τη μυστική φόρμουλα. Όλοι οι εθελοντές στρατιώτες φεύγουν απογοητευμένοι. Όλοι; Όχι όλοι. Ο Steve Rogers είναι αποφασισμένος να βοηθήσει την πατρίδα του, ότι κι αν χρειαστεί. Δέχεται να συμμετάσχει σε ένα μυστικό σχέδιο για τη δημιουργία ενός ύπερ-στρατιώτη φορώντας μια ειδική μεταλλική πανοπλία. Ο Iron Man είναι πλέον γεγονός, πολύ πριν τον υλοποιήσει ο Tony Stark.

Αυτή όμως δεν είναι η μόνη αλλαγή στην ιστορία που προκαλεί αυτή η σφαίρα. Αφότου διαπεράσει τον επιστήμονα πετυχαίνει τον στρατιώτη που τον συνόδευε, κάποιον Ben Parker. Η γυναίκα του May θα αναγκαστεί τα επόμενα χρόνια να μεγαλώσει μόνη της τον ορφανό ανιψιό της Peter Parker. Αυτός όμως χωρίς κάποιο πατρικό πρότυπο καταλήγει πολύ διαφορετικά απ’ ότι θα περίμενε κανείς. Αν και είναι πολύ έξυπνος δε διαβάζει καθόλου τα μαθήματα του, ενώ και οι παρέες του δεν είναι και οι καλύτερες. Κάποια στιγμή, ως έφηβος πλέον, σε μια βόλτα με κάτι φίλους του ξεμένουν από βενζίνη στη μέση της ερήμου. Αναζητώντας να βρει κάπου να γεμίσει καταλήγει χωρίς να το γνωρίζει σε μία περιοχή δοκιμών του στρατού. Μία έκρηξη από Gamma Bomb θα έχει ως αποτέλεσμα να διαπεραστεί το σώμα του από τεράστια ποσά ακτινοβολίας γάμμα. Παραδόξως θα ζήσει. Σύντομα όμως θα μάθει τις τραγικές συνέπειες που είχε αυτό το συμβάν πάνω του. (Hint: You wouldn’t like him when he is angry)


post-25002-0-51239600-1412540016_thumb.jpg


Ένας πολύ λαμπρός επιστήμονας, από τους εξυπνότερους ανθρώπους στον πλανήτη, θα έχει κι αυτός διαφορετική κατάληξη από αυτήν που περίμενε. Ο λόγος για τον Reed Richards ο οποίος με τη δημιουργία του Iron Man από τον αμερικανικό στρατό αναγκάζεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του εκεί, για να εγγυηθεί την καλή λειτουργία της πανοπλίας και της καλής φυσικής κατάστασης του Steve Rogers. Έτσι εγκαταλείπει προς το παρόν ότι σχέδια είχε για εκτόξευση πυραύλου στο διάστημα για μελέτη των κοσμικών ακτινών. Όταν θα αποφασίσει να το κάνει αρκετά χρόνια μετά, πολλά πράγματα θα είναι πλέον διαφορετικά…

Η σειρά, η οποία ολοκληρώνεται σε 5 τεύχη, βρίσκεται σε κυκλοφορία αυτή την περίοδο. (Γι’ αυτό και δυστυχώς δε μπορώ να ανεβάσω τεύχη στον tracker να πάρετε μια ιδέα) Ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα 3 τεύχη και αναμένουμε τα επόμενα 2. Δεν είναι κάτι το τρελά εξαιρετικό, κρατάει όμως το ενδιαφέρον των αναγνωστών με τα twists που κάνει. Επιπλέον και το σχέδιο που έχει, προσωπικά δε μ’ αρέσει, είναι όμως κάτι που θα το παραβλέψω για χάρη μιας καλής ιστορίας.

Σε όσους αρέσουν οι υπερ-ήρωες και δεν τους χαλάει να διαβάσουν κάποια εναλλακτική ιστορία συστήνεται ανεπιφύλακτα. Οι υπόλοιποι… κρίνετε μόνοι σας και αποφασίστε!
 

post-25002-0-66997200-1412540017_thumb.jpg

 

 

Παρουσίαση του σεναριογράφου εδώ.

 

Αλλα εργα του που εχουν παρουσιαστει στο GC :

 

The Amazing Spider-man : Civil War

 

Thor

 

The Amazing Spider-man : Back In Black

 

Spider-man The Other : Εξελιξη ή Θανατος

 

Silver Surfer : Requiem

 

Superman Earth One

 

Midnight Nation

 

Supreme Power

 

BEFORE WATCHMEN - NITE OWL

 

Rising Stars

 

Αφιερωμα στην τηλεοπτικη σειρα Babylon 5

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  277
  • Content Count:  5903
  • Reputation:   28721
  • Achievement Points:  5903
  • Days Won:  22
  • With Us For:  6437 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  7

Αυτό φίλε μου δεν είναι μία εναλλακτική ιστορία, αλλά φέρνει τα πάνω κάτω. Παραδόξως όπως τα έγραψες, αυτά τα μικρά (?) twists of fate, απόρροια μίας και μόνο σφαίρας, μου προκαλούν ένα πολύ έντονο ενδιαφέρον και την ανάγκη να τα διαβάσω. Σίγουρα θα είναι κάτι το διαφορετικό που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, αλλά καμιά φορά μέσα σε κάτι τέτοιες προσπάθειες δεν κρύβονται δημιουργίες που τελικά χαρακτηρίζονται ως διαμάντια;

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.