Μετάβαση στο περιεχόμενο

Gundam Series (1979- )


PhantomDuck

Προτεινόμενες Καταχωρήσεις


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45733
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6169 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

phantomduck_Gundam-largeAnimePaperscans_

 

 

Πριν λίγες μέρες στο shoutbox μιλούσα με τους DJO και Μέλανδρο για το αν θα ταίριαζε το παρακάτω αφιέρωμα στο GreekComics. Τελικά καταλήξαμε στο γιατί όχι ? Εξ' άλλου έχουν δείξει το Gundam Wing στην Ελλάδα, επομένως με αφορμή αυτό, αναφέρω και ό,τι άλλο έχει βγει από αυτήν την σειρά. Συνταγή που ακολούθησε και άλλος γνωστός ρομποτάκιας του forum σε αντίστοιχο "ρομποτικό" αφιέρωμα :lol:

Τα παρακάτω είναι copy/paste από ένα αφιέρωμα που είχα κάνει στο aNiMe//GR πριν λίγο καιρό, με πιο απλοποιημένα όμως λόγια σε μερικές περιπτώσεις. Ίσως σας φανεί υπερβολικό, ίσως αχρείαστο, ίσως πάλι ενδιαφέρον. Όπως και νά' χει, δεν μου κάνει κόπο, επομένως ας βρίσκεται για όσους τυχόν ενδιαφέρονται, δεν βλάπτει :P


Έτοιμοι ? Ξεκινάμε.

Τα Gundam είναι μία διάσημη σειρά γιαπωνέζικων κινουμένων σχεδίων (anime) που ξεκίνησε από το 1979. Από τότε έχουν βγει πάνω από 10 διαφορετικές τηλεοπτικές σειρές και αρκετές ταινίες. Τι ακριβώς είναι τα Gundams ? Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες τους σε όλο το αφιέρωμα, πρόκειται περί τεράστιων ρομπότ τα οποία χρησιμοποιούνται για πολεμικούς σκοπούς και ελέγχονται από πιλότους που βρίσκονται στο εσωτερικό τους.

Παρακάτω δεν θα αναλωθώ τόσο στην πλοκή και την υπόθεση. Αυτό που θα αναφέρω είναι διάφορες γενικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες που έχω αντλήσει κατά καιρούς από διάφορα sites, οι οποίες είναι δύσκολο να βρεθούν κάπου μαζεμένες.

Παρακάτω αναφέρω αν ένας τίτλος είναι τηλεοπτική σειρά, ταινία ή OVA. OVA σημαίνει Original Video Animation, δηλαδή το συγκεκριμένο anime δεν προβάλλεται στην τηλεόραση αλλά βγαίνει κατ' ευθείαν σε βίντεο/DVD.


Το συγκεκριμένο post χρησιμεύει σαν περιεχόμενα. Πατήστε Control + F και πληκτρολογήστε τον κωδικό της σειράς που ενδιαφέρεστε να διαβάσετε. Οι κωδικοί βγαίνουν από τα αρχικά του εκάστοτε Universe και ένα νούμερο.

 

GUNDAM

Universal Century [uC0]

* Gundam IGLOO (2004) [uC1]
* Mobile Suit Gundam - Gundam 0079 (1979) [uC2]
* The 08th MS Team (1996) [uC3]
* War In The Pocket - Gundam 0080 (1989) [uC4]
* Stardust Memory - Gundam 0083 (1991) [uC5]
* Zeta Gundam (1985) [uC6]
* Gundam ZZ (1986) [uC7]
* Char's Counterattack (1988 ) [uC8]
* Gundam F91 (1991) [uC9]
* Victory Gundam (1993) [uC10]


Future Century [FC0]

* G Gundam (1994) [FC1]


After Colony [AC0]

* Gundam Wing (1995) [AC1]
* Gundam Wing - Operation Meteor (1996) [AC2]
* Gundam Wing - Endless Waltz (1997) [AC3]


After War [AW0]

* Gundam X (1996) [AW1]


Correct Century [CC0]

* ? Gundam (Turn A Gundam) (1999) [CC1]


Cosmic Era [CE0]

* Gundam Seed (2002) [CE1]
* Gundam Seed Destiny (2004) [CE2]
* Gundam Seed Destiny: Final Plus (2005) [CE3]
* Gundam Seed Stargazer (2006) [CE4]


Αν ενδιαφέρεστε ακόμα, και θέλετε να μάθετε πιο "εξειδικευμένες" πληροφορίες του στυλ πληροφορίες για την κυκλοφορία των DVDs και από που μπορείτε να τα κατεβάσετε, προτείνω να επισκεφτείτε το original αφιέρωμα :beer:

 

 

phantomduck_Gundam_user5703_pic2488_1214

 

 

[mal type=anime id=80]

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45733
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6169 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

UNIVERSAL CENTURY
[uC0]


Mobile Suit Gundam MS IGLOO
The hidden One Year War - [OVA/3 episodes/2004] [ANN] [AniDB]
Apocalypse 0079 - [OVA/3 episodes/2006] [ANN] [AniDB]
Gravity Of The Battlefront - [OVA/3 episodes/2008] [ANN] [AniDB]

[uC1]

Τα Gundam IGLOO είναι βιντεάκια που χωρίζονται σε 3 μέρη το καθένα και είναι fully 3D CGI animated. Διαδραματίζονται την ίδια χρονική περίοδο με το Mobile Suit Gundam. Το One Year War δημιουργήθηκε για την 25η επέτειο των Gundam και βγήκε σε περιορισμένα αντίτυπα, ενώ το Apocalypse 0079 κυκλοφόρησε ευρέως σε DVD και σημείωσε πολύ μεγάλες πωλήσεις. Σύντομα περιμένουμε και το Gravity Of The Battlefront το οποίο δεν ξέρουμε ακόμα πότε ακριβώς θα διαδραματίζεται.

 




 

Mobile Suit Gundam (Gundam 0079) - [series/43episodes/1979]
[ANN] [AniDB]

phantomduck_Gundam_largeAnimePaperwallpa
[uC2]

 

Η σειρά που τα άρχισε όλα. Ονομάστηκε 0079 λόγω της χρονολογίας που σχεδιάστηκε (1979). Η όλη ιστορία διαδραματίζεται από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο της Universal Century 0079. Ξεκίνησε με την προοπτική να γίνει full season series (52 επεισόδια/ένας χρόνος τηλεοπτικής προβολής), όμως λόγω χαμηλού προϋπολογισμού, οι σπόνσορες (διαφημιστές κλπ) μπορούσαν να διαθέσουν χρήματα μέχρι 39 επεισόδια. Παρ' όλ' αυτά, οι δημιουργοί της σειράς κατάφεραν να τραβήξουν την προβολή της σειράς κατά έναν μήνα (4 επιπλέον επεισόδια). Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που οι εξελίξεις στο τέλος της σειράς έγιναν σχετικά απότομα και βεβιασμένα.
Το Mobile Suit Gundam ήταν η πρώτη σειρά που δημιούργησε μια νέα κατηγορία στα anime. Τα ρομπότ δεν ήταν υπερβολικά με εκθαμβωτικές κινήσεις και οι πιλότοι δεν εκφωνούσαν τις επιθέσεις τους στον αντίπαλο. Ήταν η πρώτη προσπάθεια για ένα πολεμικό δράμα, όπου τα τεράστια ρομπότ δεν ήταν τίποτα άλλο παρά πολεμικές μηχανές.


Όπως και με τις υπόλοιπες μεγάλες σειρές Gundam, έτσι και με το 0079, βγήκαν Compilation Movies. Τρεις ταινίες συγκεκριμένα στις αρχές της δεκαετίας του '80. Σε αντίθεση όμως με τις ταινίες των μεταγενέστερων σειρών, οι συγκεκριμένες ταινίες είναι πολύ καλοδουλεμένες και καλοφτιαγμένες. Τα ηχητικά mono mix εφέ επαναδημιουργήθηκαν με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Πολλές σκηνές επίσης δημιουργήθηκαν εκ νέου, αντικαθιστώντας τις παλιές με περισσότερο ρεαλιστικές. Πράγματα που δεν γίνονταν σαφή στις σειρές, ξεκαθαρίζουν στις ταινίες.
Π.χ.
Ένας πιλότος στην σειρά, αφού καταστραφεί το Gundam του, εμφανίζεται να εκτοξεύεται έξω από αυτό, και οριστικοποιείται πως πέθανε στην μάχη, χωρίς
ο θεατής να είναι σίγουρος για αυτό. Στις ταινίες η σκηνή αυτή έχει αντικατασταθεί με μία νέα, όπου δείχνει τον πιλότο να σκοτώνεται καθαρά από την έκρηξη του Gundam.

Μέχρι πρόσφατα, η σειρά υπήρχε μόνο σε Laserdisks στην Ιαπωνία και DVDs στην Αμερική. Τα DVDs της Αμερικής περιελάμβαναν μόνο αγγλικό audio και κομμένο το 15ο επεισόδιο. Λέγεται πως οι δημιουργοί δεν ήθελαν μία σειρά όπως το Gundam να περιλαμβάνει το κατώτερο mono mix original audio. Όσο για το επεισόδιο, ακούγεται πως το θεωρούσαν κατώτερο από την υπόλοιπη σειρά και έτσι δεν το συμπεριέλαβαν στο Boxset.
Το 2007 στην Ιαπωνία βγήκε η σειρά σε remastered DVDs με το original audio και όλα τα επεισόδια. Σε μία εβδομάδα πουλήθηκαν περίπου 100.000 boxsets.

 


The 08th MS Team - [OVA/12 episodes/1996]
[ANN] [AniDB]
[uC3]

 

To 08th MS Team διαδραματίζεται από τον Οκτώβριο U.C. 0079 έως τον Ιανουάριο 0080 και είναι ίσως ό,τι πιο ρεαλιστικό έχει βγει από Gundam. Τα Gundams των πρωταγωνιστών δεν είναι πλέον άτρωτα, ενώ δίνεται πολύ μεγάλη προσοχή στις ικανότητες του εκάστοτε πιλότου. Ένα σωστά χειρισμένο κατώτερο Mobile Suit μπορεί να καταφέρει τεράστια ζημιά σε ένα Gundam, ενώ οι πιλότοι των Gundams πολλές φορές αστοχούν ή αιφνιδιάζονται λόγω έλλειψης εμπειρίας. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το Gundam δυσλειτουργεί απλά επειδή έπεσε κάτω ή επειδή μπήκε άμμος στα εξαρτήματά του (συνηθισμένο πρόβλημα στον στρατιωτικό εξοπλισμό).
Η σειρά δεν αναλώνεται στον πολιτικό τομέα αλλά στα αισθήματα των πρωταγωνιστών και σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην στρατηγική που θα ακολουθήσουν. Υπάρχουν στρατηγικές υποχωρήσεις, συνεργασίες και εκμετάλλευση του φυσικού χώρου στο έπακρο (δάση, βουνά κλπ).

Το τελευταίο επεισόδιο της μονομαχίας είναι το 11. Το επεισόδιο 12 είναι μία ήρεμη κατάλιξη σε όλον τον πόλεμο.
Η Compilation Movie ονόματι 08th MS Team: Miller's Report δημιουργήθηκε 2 χρόνια αργότερα, το 1998. Περιλαμβάνει περίληψη των πρώτων 8 επεισοδίων και συνδέει την ιστορία με το 9ο επεισόδιο με πιο ομαλό τρόπο. Κάνει την εμφάνισή του ένας χαρακτήρας ο οποίος δεν είχε εμφανιστεί στην βασική σειρά, ενώ περιλαμβάνονται μερικές έξτρα σκηνές.




War in the pocket (Gundam 0080) - [OVA/6 episodes/1989]
[ANN] [AniDB]
[uC4]

Η σειρά διαδραματίζεται από τον Δεκέμβριο U.C. 0079 έως τον Ιανουάριο U.C. 0080. Το συγκεκριμένο χριστουγεννιάτικο special σηματοδοτεί πολλά γεγονότα. Είναι το πρώτο Gundam OVA που βγήκε (αν εξαιρέσουμε τα SD Gundam φυσικά), δημιουργήθηκε για την 10τη επέτειο των Gundam ενώ είναι και η πρώτη σειρά που ο original δημιουργός, Yoshiyuki Tomino, δεν λαμβάνει μέρος.
Το War in the pocket δείχνει την πλευρά του πολέμου από την πλευρά ενός παιδιού, και δείχνει για ακόμα μία φορά τις τραγικές συνέπειες του πολέμου και την απογοήτευση του παιδιού, την στιγμή που περίμενε πως τα Χριστούγεννα θα μαλακώσουν τις καρδιές των στρατιωτών.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο σχεδιαστής χαρακτήρων είναι ο ίδιος που είχε αναλάβει τον σχεδιασμό των πρώτων σειρών Macross και Megazone.





Stardust Memory (Gundam 0083) - [OVA/13 episodes/1992]
[ANN] [AniDB]
[uC5]

Η σειρά διαδραματίζεται από τον Οκτώβριο U.C. 0083 έως τον Δεκέμβριο U.C. 0083. Δεν υπάρχει κάποιο αξιοπρόσεκτο γεγονός στον συγκεκριμένο τίτλο. Το animation είναι πολύ καλό για τα δεδομένα της εποχής, ενώ η δράση δίνει και παίρνει, χωρίς να κόβει τον θεατή στο καλύτερο σημείο. Το τέλος μας δείχνει την δημιουργία των Titans, των κύριων αντιπάλων της επόμενης χρονολογικά σειράς Gundam.
Η compilation movie ονόματι
Mobile Suit Gundam 0083: The Afterglow of Zeon δεν έχει καμία ουσιαστική διαφορά με την βασική πλοκή. Προβλήθηκε στους κινηματογράφους πριν κυκλοφορήσουν τα 2 τελευταία επεισόδια.





Zeta Gundam - [series/50 episodes/1985]
[ANN] [AniDB]

phantomduck_Gundam_largeAnimePaperscans_
[uC6]

Η σειρά διαδραματίζεται στην U.C. 0087. Είναι το Gundam που δημιουργήθηκε αμέσως μετά την πρώτη σειρά. Θεωρείται ως η κορυφαία σειρά Gundam μέχρι στιγμής, καθώς επίσης και η πιο βαριά και καταθλιπτική. Την περίοδο προβολής της παρουσίασε μεγαλύτερες τηλεθεάσεις από όλες τις υπόλοιπες σειρές Gundam έως σήμερα. Το Zeta Gundam είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που η σειρά είναι τόσο διάσημη όσο σήμερα.
Είναι η πρώτη μεγάλη σειρά που παρουσιάζονταν περισσότερα από ένα Gundam σε όλη την διάρκειά της, ενώ δίνει μεγάλη έμφαση στους χαρακτήρες και την δόμηση της ψυχολογίας τους, και όχι μόνο στον πόλεμο.

Επειδή ο Tomino μάζεψε αρκετά χρήματα ύστερα από την πρώτη σειρά Gundam, δεν είχε σε τόσο μεγάλο βαθμό τον περιορισμό των διαφημιστών και των καναλιών. Έτσι μπόρεσε και έδωσε μία πολύ πιο ξεκάθαρη κατάληξη.
Παρ' όλη την επιτυχία της σειράς, Compilation Movies δεν δημιουργήθηκαν μέχρι την 25η επέτειο των Gundam, το 2005. Τρεις ταινίες οι οποίες παρουσιάζουν πολλές αλλαγές στην ιστορία. Ορισμένοι ήρωες που πέθαιναν στην σειρά δεν πεθαίνουν στις ταινίες, και το τέλος είναι τόσο αλλαγμένο που δεν δικαιολογεί την μετάβαση στις επόμενες σειρές. Η πρώτη ταινία έχει 33% remastered footage, η 2η 70% και η 3η σχεδόν 80%, αφήνοντας μόνο την τελική μάχη ίδια.


Μόλις το 2004, η Bandai έφερε στην Αμερική το Boxset της σειράς. Επειδή δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα δικαιώματα της μουσικής, έβαλε στα openings και endings διαφορετικά τραγούδια. Όσον αφορά τους υπότιτλους, ήταν περισσότερο dubtitles για το αγγλικό audio, παρά subtitles για το γιαπωνέζικο. Ύστερα από παράπονα των fans έβγαλαν νέα DVDs με πολύ καλύτερους υπότιτλους, βασισμένους στους ιαπωνικούς διαλόγους και όχι στο άστοχο αγγλικό dub.



Gundam ZZ - [series/47 episodes/1986]
[ANN] [AniDB]

[uC7]

Η σειρά διαδραματίζεται στην U.C. 0088. Το Gundam ZZ είναι το μαύρο πρόβατο της οικογένειας των Gundam. Είναι ο ορισμός του αρμέγματος μιας εμπορικής επιτυχίας. Ξεκίνησε αμέσως μετά από το Z Gundam με εντελώς νέο καστ, με πολύ πιο ανάλαφρους τόνους. Δυστυχώς, έδωσαν πολύ μεγάλη βάση στο χιούμορ, κάτι που δυσαρέστησε τους fans, δικαιολογημένα βέβαια.
Ο δημιουργός των Gundam, Tomino, δήλωσε πως επειδή το Z Gundam έκανε τους ανθρώπους να στενοχωριούνται, αποφάσισε να βγάλει μία νέα σειρά όπου θα τους κάνει να χαρούν, μιας και τα anime τα βλέπουμε για ευχαρίστηση. Καλή ιδέα, άσχημη υλοποίηση.

Η σειρά από την μέση και μετά ξαναγράφτηκε πριν γίνει animated. Είχαν σκοπό να εμφανίσουν τον Char, όμως ευτυχώς κατάλαβαν πως δεν γίνεται να συνεχιστεί η ιστορία σε τέτοιο χιουμοριστικό περιβάλλον και το ανέβαλλαν, μέχρι την ταινία που διαδραματίζεται αμέσως μετά και ο Char έχει την τιμητική του.
Ο Char είναι ο κύριος villain που είχε εμφανιστεί στο Mobile Suit Gundam και ο πρώτος "μασκοφόρος κακός" που από τότε εμφανίζεται σε σχεδόν κάθε νέα σειρά.Compilation Movies δεν βγήκαν για ευνόητους λόγους.




Char's Counterattack - [Movie/1988]
[ANN] [AniDB]
[uC8]

Η ταινία διαδραματίζεται τον Μάρτιο της U.C. 0093. Είναι το τέλος της διαμάχης του Char με τον Amuro, τον πρωταγωνιστή της πρώτης σειράς, ύστερα από 14 χρόνια, από την U.C. 0079. Ο Tomino είχε σκοπό να εμφανίσει τον Char και να τελειώσει την διαμάχη στο Gundam ZZ, όμως μόλις πήρε έγκριση για δημιουργία ταινίας, αφιερώθηκε εξ' ολοκλήρου σε αυτήν και ξαναέγραψε το σενάριο για το ΖΖ.
Η εν λόγω ταινία είναι η πρώτη "καθαρή" Gundam ταινία που φτιάχνεται. Οι προηγούμενες Compilation Movies στηρίζονταν σε γεγονότα της σειράς, ενώ το Char's Counterattack είναι εντελώς νέα δημιουργία. Επίσης είναι το πρώτο Gundam που χρησιμοποιεί Computer Generated Graphics, αν και μόνο για 5 δευτερόλεπτα.

Μερικοί από τους συντελεστές της ταινίας αργότερα δημιούργησαν δικές τους σειρές. Ο λόγος για τους
Yutaka Izubuchi (RahXephon), Hideaki Anno (Neon Genesis Evangelion) και Koichi Ohata (Burst Angel).




Gundam F91 - [Movie/1991]
[ANN] [AniDB]

[uC9]

Η ταινία διαδραματίζεται στην U.C. 0123. Ξεκινάει ένα νέο saga, 30 χρόνια μετά από το Char's Counterattack, με μία ανεξάρτητη ιστορία από της προηγούμενες σειρές. Το Gundam F91 ξεκίνησε με την προοπτική να γίνει μία full season σειρά 52 επεισοδίων, όμως ξέσπασαν διαμάχες ανάμεσα στους δημιουργούς και το πως θα συνεχίσουν την ιστορία, με αποτέλεσμα να μείνει στην μέση. Στην ταινία διαδραματίζονται τα 13 πρώτα επεισόδια που είχαν σκοπό να δημιουργήσουν, κάτι που σημαίνει πως περισσότερες από 4 ωρες συμπιέστηκαν σε μία ταινία διάρκειας μιάμισης ώρας.
Όπως είναι λογικό επακόλουθο, τα γεγονότα της ταινίας τρέχουν πολύ γρήγορα, πολλά πράγματα κόπηκαν και το τέλος μένει ανοιχτό. Ο Tomino ύστερα από αυτό το συμβάν, δημιούργησε το Crossbone Gundam manga το οποίο είναι άμεση συνέχεια της ταινίας, καθώς επίσης και τα manga Gundam F90 και F91 που σχετίζονται με την ταινία.



Victory Gundam - [series/51 episodes/1993]
[ANN] [AniDB]

phantomduck_Gundam_victorygundam1024lr2-
[uC10]

 

Η σειρά διαδραματίζεται στην U.C. 0153, 30 χρόνια ύστερα από τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας, Gundam F91. Είναι το τελευταίο Gundam που διαδραματίζεται στην Universal Century. Την περίοδο που ο Tomino την δημιουργούσε, η Sunrise αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έτσι η Bandai την αγόρασε και την γλίτωσε από την χρεοκοπία. Η Bandai όμως άσκησε πολύ μεγάλη πίεση στον Tomino, ζητώντας του να κάνει πάρα πολλές διαφοροποιήσεις στην ιστορία, ενώ αυτός ήταν αντίθετος. Σε συνδυασμό με τους σπόνσορες και τους διαφημιστές, ο Tomino αναγκάστηκε να κάνει πολλές αλλαγές στην βασική ιστορία.

Το πρώτο επεισόδιο είναι χρονολογικά το τέταρτο αλλά η Bandai ήθελε να δείξουν το κύριο Gundam από την αρχή της σειράς. Επειδή οι τηλεθεάσεις δεν πήγαιναν τόσο καλά όσο περίμεναν, η νέα εταιρία απαίτησε να εμφανιστούν διαστημόπλοια, την στιγμή που η υπόθεση διαδραματιζόταν στην γη. Ο Tomino έπεσε σε κατάθλιψη και άρχισε να σκοτώνει όλους τους χαρακτήρες, κάνοντας έτσι το Victory Gundam, την σειρά με το μεγαλύτερο death rate. Σε συνέντευξή του δήλωσε πως το Victory Gundam είναι η πιο μισητή δημιουργία του, και απεύθυνε ανοιχτά προς όλους τους fans να μην το αγοράσουν επειδή δεν αξίζει να το δουν.

 
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45733
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6169 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

FUTURE CENTURY
[FC0]
phantomduck_Gundam_title.jpg

G Gundam - [series/49 episodes/1994]
[ANN] [AniDB
]
[FC1]

 

Η σειρά διαδραματίζεται στο έτος 60 της Future Century. Είναι η πρώτη σειρά που ανεξαρτητοποιείται από την Universal Century στην οποία στηρίζονταν όλες οι υπόλοιπες σειρές Gundam. Είναι ένα από τα αποτελέσματα της εξαγοράς της Sunrise από την Bandai. Η εταιρία έκρινε ευτυχώς για μια φορά σωστά, πως ένας νέος τηλεθεατής θα δυσκολευτεί να παρακολουθήσει την συνέχεια μιας σειράς που ξεκίνησε 15 χρόνια πριν. Για την 15η επέτειο των Gundam αποφάσισε να βγάλει σχεδόν ταυτόχρονα τρεις μεγάλες σειρές Gundam, οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος τους θα σχεδιάζονταν από νέο προσωπικό. Η μία σειρά είναι το G Gundam, οι άλλες δύο είναι τa Gundam Wing και Gundam Χ που ακολουθούν αμέσως μετά. Η καθεμία από αυτές διαδραματίζεται σε διαφορετικό Universe. Ο Tomino δεν μπορούσε να είναι ο κύριος Director και για τις τρεις σειρές, έτσι την κάθε σειρά την ανέλαβε διαφορετικό άτομο. Ο Tomino φυσικά πήρε μέρος και στις τρεις σειρές, σε μικρότερο όμως ποσοστό.

Το G Gundam πήγε απογοητευτικά άσχημα σε τηλεθεάσεις, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Αμερική. Πολλοί Αμερικάνοι fans κατηγορούν την συγκεκριμένη σειρά για την άσχημη εντύπωση που έχουν πολλοί Αμερικάνοι για το όλο franchise. Η Bandai κυκλοφόρησε ευρέως πάρα πολλά παιχνίδια Gundam, από τα οποία πουλήθηκαν πάρα πολύ λίγα. Ήταν μία προσπάθεια για εμπορικό ξεζούμισμα σε συνδυασμό με την επέτειο, όμως τα μαγαζιά δεν μπορούσαν να διαθέσουν προς πώληση όλο το στοκ των παιχνιδιών, έτσι η αγορά οδηγήθηκε σε κορεσμό.
Πολλά ονόματα βασικών Gundam άλλαξαν στην Αμερική λόγω λογοκρισίας. Ο κύριος λόγος για αυτήν την κίνηση ήταν η άρνηση πολλών μαγαζιών να πουλήσουν τη φιγούρα του Gundam DeathScythe Hell από το Gundam Wing. Για θρησκευτικούς λόγους, το God Gundam μετονομάστηκε σε Burning Gundam, το Devil Gundam σε Dark Gundam και το Gundam Heaven's Sword σε Raven Gundam. Το Tequila Gundam βαφτίστηκε ως Spike Gundam λόγω αλκοολισμού. Από εκεί και πέρα, άρχισαν να αλλάζουν ονόματα χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο, με την πρόφαση πως είναι πιο πιασάρικα και πιο ευκολονόητα από το παιδικό κοινό.
Στην τελευταία μάχη, κάνουν την cameo εμφάνισή του Gundams από προηγούμενες σειρές απλά για χιουμοριστικούς λόγους. Εμφανίζονται τα κύρια Gundams από τις σειρές Mobile Suit Gundam, Zeta Gundam, F91, Victory Gundam, 0083, ενώ κάνει και την πρώτη τηλεοπτική εμφάνισή του το Wing Gundam, το πρωταγωνιστικό Mecha του Gundam Wing.




 

AFTER COLONY
[AC0]
phantomduck_Gundam_gundam_013-1.jpg

Gundam Wing - [series/49 episodes/1995]
[ANN] [AniDB
]
[AC1]

 





Η σειρά διαδραματίζεται στην After Colony 195, ένα εντελώς νέο Universe που δημιουργήθηκε μαζί με το G Gundam και Gundam X για την 15η επέτειο των Gundam. Ύστερα από όλες τις διαμάχες των συντελεστών, τις αποτυχημένες προσπάθειες και την γενικότερη έλλειψη τηλεθεάσεων και πωλήσεων, η Bandai είχε αρχίσει να παίρνει τον κατήφορο. Το Gundam Wing είναι η σειρά η οποία σημείωσε την μεγαλύτερη επιτυχία από την εποχή του Zeta Gundam. Σημείωσε τρομερή επιτυχία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Αμερική και ήταν ο κύριος λόγος που η εταιρία ορθοπόδησε και πάλι.
Στην Αμερική προβλήθηκαν δύο εκδόσεις, μία λογοκριμένη της πρωινές ώρες και μία unedited τις βραδινές ώρες. Ένας από τους λόγους για την λογοκρισία, εκτός από την πρωτοφανή βία της σειράς, ήταν πως πολλά μαγαζιά δεν ήθελαν να πουλήσουν την φιγούρα του DeathSchythe Hell Gundam. Ο πιλότος του συγκεκριμένου Gundam, από God Of Death μετονομάστηκε σε Great Destroyer, η ανάρμοστη γλώσσα αλλάχτηκε και οι σκηνές με αίμα κόπηκαν. Ωστόσο, τις βραδινές ώρες η σειρά προβαλλόταν ολόκληρη, χωρίς κανένα ίχνος λογοκρισίας.

Ύστερα από τις πρωτοφανείς τηλεθεάσεις, άρχισαν να πουλιούνται κατά κόρον φιγούρες Gundam, ενώ δημιουργήθηκαν πολλά manga και βιντεοπαιχνίδια βγάζοντας την εταιρία από την δύσκολη οικονομική θέση που βρισκόταν τα τελευταία χρόνια. Το Gundam Wing μαζί με το Dragonball Z ήταν οι σειρές που έκαναν πάταγο στην Αμερική τις αρχές του 2000 και ώθησαν πολύ κόσμο να ενδιαφερθεί για τα anime.
Ο κύριος Director της σειράς για άγνωστους λόγους παραιτήθηκε στην μέση της σειράς και ανέλαβε ο Shinji Takamatsu, ο οποίος σκηνοθέτησε και την επόμενη μεγάλη σειρά, Gundam X. Επειδή η αλλαγή έγινε ξαφνικά, δεν αναφέρθηκε στα credits.

 

Gundam Wing: Operation Meteor - [OVA/4 episodes/1996]
[ANN] [AniDB
]
[AC2]

 





Το συγκεκριμένο OVA διαδραματίζεται αμέσως μετά από το τέλος της σειράς. Μέσα σε 4 επεισόδια δείχνει τον επίλογο των 5 πιλότων Gundam καθώς επίσης και την αρχή και την κατάληξη της σειράς. Χρονικά λαμβάνει μέρος πριν από το Endless Waltz αλλά δεν υπάρχει κάποιο group που να το έχει μεταφράσει, και τα DVDs δεν έχουν κυκλοφορήσει εκτός Ιαπωνίας, επομένως δεν υπάρχει κάποιος τρόπος για να το δούμε.

 

Gundam Wing: Endless Waltz
Endless Waltz OVA [OVA/3 episodes/1997] [ANN] [AniDB]
Endless Waltz Movie [Movie/1998] [ANN] [AniDB]

[AC3]

 





Η ιστορία διαδραματίζεται έναν χρόνο μετά το Gundam Wing, στην A.C. 196. Το 1997 βγήκαν 3 επεισόδια OVA όπου εξιστορούσαν το τέλος της σειράς και αποσαφήνισαν το παρελθόν ορισμένων χαρακτήρων. Το animation είναι πολύ ανώτερο από την προηγούμενη σειρά ενώ τα Gundams ξανασχεδιάστηκαν ώστε να είναι πιο εντυπωσιακά. Η αλλαγή αυτή ενθουσίασε τους fans, και κατά συνέπεια την εταιρία, μιας και τους δόθηκε η ευκαιρία να πουλήσουν πολλές από τις νέες φιγούρες.
Ύστερα από έναν χρόνο τα επεισόδια αυτά ενώθηκαν μεταξύ τους σε μία ταινία, έγιναν μερικές μικρές αλλαγές στην ιστορία και προστέθηκαν περίπου 10 λεπτά τα οποία είχαν μείνει έξω από το OVA.

 

AFTER WAR
[AW0]
phantomduck_Gundam_index.jpg

Gundam X - [series/39 episodes/1996]
[ANN] [AniDB
]
[AW1]

 


Η σειρά διαδραματίζεται στην After War 0015 εποχή και είναι το τελευταίο Alternative Universe που δημιουργήθηκε για την 15η επέτειο των Gundam, μαζί με τα G Gundam και Gundam Wing. Ξεκίνησε με σκοπό να φτάσει τα 49 επεισόδια, όμως στην πορεία αποφάσισαν να την μειώσουν κατά 10. Άρχισε με πολύ καλές προοπτικές όμως από τα πρώτα κιόλας επεισόδια οι τηλεθεάσεις στην Ιαπωνία άρχισαν να πέφτουν. Το κοινό ήταν ενθουσιασμένο με το Gundam Wing και περίμενε κάτι ανάλογο, όμως απογοητεύτηκε από την νέα σειρά και σταμάτησε να την παρακολουθεί.
Μέχρι σήμερα το Gundam X κρατάει το ρεκόρ της χαμηλότερης τηλεθέασης στην Ιαπωνία, ενώ στην Αμερική δεν προβλήθηκε ποτέ για ευνόητους λόγους. Ο κύριος director που είχε σχεδιάσει και το δεύτεορ μισό του Gundam Wing, Shinji Takamatsu, παραιτήθηκε ύστερα από το τέλος της σειράς.

 



CORRECT CENTURY
[CC0]
phantomduck_Gundam_gundam_40_640.jpg

 


 

Gundam (Turn A Gundam) - [series/50 episodes/1999]
[ANN] [AniDB
]
[CC1]

 


Η σειρά διαδραματίζεται στην Correct Century 2345. Με αφορμή τα 20α γενέθλια της σειράς, δημιουργήθηκε το Gundam, το οποίο είναι η τελευταία σειρά που παίρνει μέρος ο Tomino. Ύστερα από 5 χρόνια αποχής, είχε πλέον συνέλθει από την κατάθλιψη που είχε πέσει εξ' αιτίας των γεγονότων που συνέβησαν στο Victory Gundam, για αυτό και η εν λόγω σειρά είναι πιο αισιόδοξη και ελπιδοφόρα από όλες τις προηγούμενες.
Το
Gundam σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες σειρές, ακολουθεί ένα διαφορετικό μοτίβο. Πλέον η σειρά δεν διαδραματίζεται σε κάποιο φουτουριστικό περιβάλλον αλλά στις αρχές του 20ου αιώνα. Το ανάποδο Α [] είναι στην πραγματικότητα ένα μαθηματικό σύμβολο, universal quantifier (δεν ξέρω πως μεταφράζεται στην μαθηματική ορολογία :P) που σημαίνει "all units in a set". Εναλλακτικός τίτλος για την σειρά θα μπορούσε να είναι "Για όλα τα Gundam" ή "Όλες οι μονάδες μέσα σε ένα Gundam" ή κάτι παρόμοιο. Καθόλου τυχαίο μιας και στην σειρά κάνουν cameo εμφανίσεις πολλά Gundams από προηγούμενες σειρές. Δεν παίρνουν φυσικά ενεργό ρόλο στην ιστορία, απλώς εμφανίζονται στο background για μερικές στιγμές.

Έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερου animation τηλεοπτικής σειράς στο Animation Kobe '99, ενώ δημιουργός της μουσικής που ντύνει την σειρά δεν είναι άλλη από την Yoko Kanno, διάσημη για τις δουλειές στις στα Macross Plus και Cowboy Bebop. Δυστυχώς δεν κυκλοφόρησε στην Αμερική, ίσως επειδή απευθυνόταν σε περιορισμένο κοινό. Η νοοτροπία είναι εντελώς διαφορετική απ' ό,τι είχε συνηθίσει ο κόσμος από τα Gundam, και το αμερικανικό κοινό δεν ήταν έτοιμο για κάτι τέτοιο. Compilation Movies έχουν βγει δύο, οι οποίες παρουσιάζουν περιληπτικά και χωρίς αλλαγές ολόκληρη την ιστορία.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45733
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6169 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

COSMIC ERA
[CE0]
phantomduck_Gundam_gundamseed_6_640.jpg


Gundam Seed - [series/50 episodes/2002]
[ANN] [AniDB]

[CE1]

Το Gundam Seed διαδραματίζεται στην C.E. 70 και ουσιαστικά είναι μία ανάμιξη παλιών σειρών Gundam με ανανεωμένο animation. Για την ακρίβεια τα πρώτα 10 επεισόδια είναι μεταφορά των αντίστοιχων της πρώτης σειράς Gundam, τα υπόλοιπα ως το 35 περίπου είναι μεταφορά της ιστορίας του Zeta Gundam, και από εκεί ως το τέλος είναι εντελώς καινούργια ιστορία. Επίσης από εδώ και πέρα σταματάει να παίρνει μέρος ο original δημιουργός, Tomino. Παρ' όλ' αυτά είναι μία από τις πιο σημαντικές σειρές Gundam. Η σειρά είχε να γνωρίσει τόση επιτυχία από το Gundam Wing (1995).
Για την δημιουργία της, η Sunrise επιστράτευσε σχεδόν όλο το προσωπικό της, ενώ για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε τόσο πολύ η χρήση υπολογιστών. Το animation πλέον ξεφεύγει από τα καθιερωμένα, είναι η πρώτη σειρά που χρησιμοποιήθηκε ψηφιακός χρωματισμός αντί για cels, ενώ ξοδεύτηκαν πολλά λεφτά σε όλους τους τομείς, με αποτέλεσμα το κάθε επεισόδιο να κοστίζει 25.000.000 ? (~185.000€ / 60.000.000 Δρχ) για την παραγωγή του.


 

Το Gundam Seed σηματοδοτεί μία νέα εποχή στο Gundam Franchise. Σημείωσε τεράστια επιτυχία τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην Αμερική και σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Στην Ιαπωνία, χαρακτηριστικό είναι πως έπιασε σαν κοινό όχι μόνο τους Gundam fans (και γενικότερα τους anime fans) αλλά και απλούς τηλεθεατές οι οποίοι δεν βλέπαν κινούμενα σχέδια.
Στο Animation Kobe 2003 κέρδισε το Best TV Animation Award, στο Tokyo International Anime Fair 2004
ψηφίστικε ως το καλύτερο anime και ήταν για πολύ καιρό πρώτο στα charts του περιοδικού Newtype. Έχει λάβει και άλλα βραβεία σε άλλους διαγωνισμούς, όμως σε κατώτερες θέσεις.
Έχει βγει και ένα μικρό 5λεπτο επεισόδιο με τίτλο After Phase - Between The Stars, το οποίο δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, απλά αποτελεί έναν μικρό επίλογο.




 

Gundam Seed Destiny - [series/50 episodes/2004]
[ANN] [AniDB]
[CE2]

Το Gundam Seed Destiny είναι άμεση συνέχεια της προηγούμενης σειράς Gundam Seed. Διαδραματίζεται 3 χρόνια αργότερα, στην C.E. 73. Επειδή το Gundam Seed είχε αποφέρει τεράστια κέρδη στην εταιρία, μπόρεσαν να επενδύσουν περισσότερα στο animation και τα ειδικά εφέ. Το κάθε επεισόδιο του Seed Destiny κόστισε 33.000.000 ? (~245.000€ / 80.000.000 Δρχ).
Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται άμεση συνέχεια προηγούμενης σειράς, από την εποχή της Universal Century. Αν και η ανταπόκριση από το κοινό δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο στο Gundam Seed, το Seed Destiny παραμένει μία πολύ αξιόλογη συνέχεια, σε αντίθεση με άλλες προσπάθειες. Μετά το τέλος της σειράς, ακούγονταν φήμες για τρίτη συνέχεια, όμως δεν επαληθεύτηκαν.




phantomduck_Gundam_user5703_pic2536_1214

 



Gundam Seed Destiny: Final Plus - [TV Special/2005]
[ANN] [AniDB]

[CE3]

Επειδή τα 50 επεισόδια δεν κάλυψαν το τέλος που είχαν στο μυαλό τους οι δημιουργοί, βγήκε ένα TV Special 45 λεπτών το οποίο παρουσιάζει το πραγματικό τέλος της σειράς. Περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας μάχης, μερικές επιπλέον σκηνές και έναν εντελώς νέο επίλογο. ΠΡΕΠΕΙ να το δείτε αν θέλετε να μάθετε το τέλος.



Gundam Seed Stargazer - [OVA/3 episodes/2006]
[ANN] [AniDB]

[CE4]

Για την ακρίβεια δεν είναι OVA αλλά ONA. OVA σημαίνει Original Video Animation δηλαδή υλικό που δεν προβάλλεται στην τηλεόραση και κυκλοφορεί κατ' ευθείαν σε DVD. ONA σημαίνει αντίστοιχα Original Network Animation. Με λίγα λόγια το Stargazer έκανε την πρώτη προβολή του στο internet, παγκόσμια. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε ένα DVD με τα 3 επεισόδια ενωμένα.
Τα συγκεκριμένα επεισόδια δείχνουν μια παράλληλη ιστορία που συνέβη περίπου στην αρχή-μέση του Gundam Seed Destiny. Δεν είναι απαραίτητο συμπλήρωμα, όμως αξίζει να το δει όποιος θέλει να μάθει μερικές επιπλέον πληροφορίες για το background της σειράς.

 

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45733
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6169 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Και σαν φόρο τιμής, το ελληνικό Opening του Gundam Wing. Αισχρό μεν, ιστορικό δε.

Μπορείτε να το συγκρίνετε με την Original εκτέλεση.

 

Αφιερωμένο σε DJO και Μέλανδρο :beer:

Επεξεργασία από PhantomDuck
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  4830
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  480
  • Content Count:  2663
  • Reputation:   16025
  • Achievement Points:  2665
  • Days Won:  3
  • With Us For:  5910 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  45

Εντάξει... εκείνο το βράδυ όταν το πρωτοδιάβασα έμεινα..

Υπερβολικά πολύ καλό αφιέρωμα, υπερπλήρες..

τα :respect: s μου στον PK που έκανε τρελή δουλειά.

 

 

edit: Και :respect: γιατί το διαμόρφωσε κατάλληλα για το GC και δεν έκανε ένα απλό copy paste

 

 

:beer: είς υγείαν :beer:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  29
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  149
  • Content Count:  1759
  • Reputation:   2296
  • Achievement Points:  1759
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6409 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Τι λες τώρα....

 

MAJOR :respect: PK !!!

 

Μπράβο αν μη τι άλλο για τον κόπο σου να μαζέψεις όλο το υλικό!!

 

Και πάλι :respect:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120974
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6339 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Συνταγή που ακολούθησε και άλλος γνωστός ρομποτάκιας του forum σε αντίστοιχο "ρομποτικό" αφιέρωμα :lol:

 

Κι ένα δάκρυ κύλισε στο μάγουλό του....... :blush:

 

 

Τώρα εγώ τι να πρωτοπώ? Ότι σε αυτό το αφιέρωμα όσα :respect: και να του δώσω θα είναι λίγα? Ότι η μεταφορά στα δεδομένα του GC ήταν άπαιχτη? Ότι τα θέλω πλέον όλα να μου τα γράψεις σε dvd? :lol:

 

 

Τρελό αφιέρωμα! Τρελόόόόόόόόόόόόόόόόόόόόόό!!!!!!! :yahoo:post-556-1222881630.gif:dance::party::party2::party4::xm::roll:

 

 

Αν και το αρχικό :thanks: πάει στο ότι χάρη σε εσένα γνώρισα ένα άπαιχτο σύμπαν στο οποίο "οι πιλότοι δεν εκφωνούσαν τις επιθέσεις τους στον αντίπαλο" και υπήρχε τρομερό στόρυ εκτός από βαρβάτα mech!!!! :D Το Gundam Seed μετά από αυτό πιστεύω προτείνεται ανεπιφύλακτα.... :cheers3: (κρίμα που το Destiny όσον αφορά το στόρυ ήταν αναμασημένη τροφή από το Seed, αλλά και πάλι είχε κάτι mechs τελείως kickass..... :awesome: )

 

 

Στην ερώτηση του τι επιφυλάσσει το μέλλον στο σύμπαν των Gundam, η απάντηση είναι

.... :D Τώρα τον Οκτώβριο ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος και μιλάμε για σειρά βασισμένη κατά κάποιον τρόπο στο concept του Wing (όπως βασίστηκε και το Seed στο αρχικό Gundam, ε, σενσέι; :) ) και το απίστευτο με τον πρώτο κύκλο ήταν το ότι θα μπορούσε να διαδραματίζεται σε ένα πολύ μα πάρα πολύ άμεσο μέλλον σε σχέση με τον κόσμο όπως είναι τώρα......Ναι, είναι ΤΟΣΟ ρεαλιστικό (και τα gundam σπέρνουν!!!!!!) :div:

 

Για τα περαιτέρω, αφήνω τον ΡοΚάπα να κάνει την επίσημη προσθήκη...... ;):beer:

 

 

Α, και ΠΚ, smiley-rockon.gif:div::party2:

 

:yahoo:post-556-1224196784_thumb.jpg :yahoo:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45733
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6169 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Το Gundam 00 δεν το έχω δει ακόμα αν και είναι στα άμεσα σχέδιά μου. Μέχρι τότε μπορείς να κάνεις ό,τι προσθήκες θέλεις :P

 

 

deathscythe_strongweapon.gifmercurius_breath.gifwingzero_walk.gif

Επεξεργασία από PhantomDuck
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  5259
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  207
  • Content Count:  9437
  • Reputation:   76868
  • Achievement Points:  9439
  • Days Won:  100
  • With Us For:  5862 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

:thanks::respect: :respect: :respect: :respect: :respect::thanks: άψογο αφιέρωμα!!!
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  3583
  • Group:  Members
  • Topic Count:  13
  • Content Count:  1084
  • Reputation:   1363
  • Achievement Points:  1084
  • Days Won:  0
  • With Us For:  6076 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  43

Η πρώτη σκέψη που έκανα ήταν: " Κοίτα να δείς φίλε μου εξέλιξη τα Τρανσφόρμερς" :thinking:

 

Μετά βέβαια διαβάζοντας τα περαιτέρω κατάλαβα.....Πάντως από εμφάνιση λένε πολλά! :best:

 

Η τελευταία σκέψη ήταν: " Καλά, πρόλαβε κάποιος τον DJO σε τέτοιο θέμα?" :lol:

Επεξεργασία από Thor21
Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 1 year later...

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120974
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6339 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

Λοιπόν, τελείωσα και τους 2 κύκλους του Mobile Suit Gundam 00 ( :thanks: PK) και ένα έχω να πω:

 

 

:awesome: NESS!!!!!!!! Απίστευτα ρεαλιστικό, ψαγμένο και με δυνατό κοινωνικοπολιτικό background!!!!! Χαλαρά θα πρότεινα και στον :germ: να το δει!! Απλά δείτε το, είναι χαλαρά στο top 3 των Gundam σειρών EVER! (θα το έβαζα πρώτο αλλά δεν έχω δει Zeta & Wing :) )

 

post-556-1274973800,67_thumb.jpg

 

Τη χαρακτηρίζω ως must see σειρά! Με ίσως την καλύτερη ομάδα που έχει παρουσιαστεί ποτέ σε anime με mecha! Ένας Κρούγκος (μια μικρή δημοκρατία στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στο Κουρδιστάν), ένας σχιζοφρενής υπερ-στρατιώτης, ένας Ιρλανδός και ένας μυστηριώδης μωβομάλλης τύπος με ανεξήγητα πολλές γνώσεις... :div: Πάρτε και μια βαρβάτη gallery με wallpapers. ;)

 

post-556-1274974092,95_thumb.jpg

Ενώ φέτος το Σεπτέμβρη αναμένεται και η ταινία sequel, με τίτλο Mobile Suit Gundam 00 -A wakening of the Trailblazer-. Άντε μακάρι να αναστηθούν και οι DeadMenclave μέχρι τότε. :P

 

 

 

Μέχρι να βγει όμως η ταινία, έχει ξεκινήσει μια νέα μίνι σειρούλα με 10 επεισόδια, του σύμπαντος UNIVERSAL CENTURY και είναι βασισμένη σε νουβέλα. Το όνομά της?

 

post-556-1274973689,29_thumb.jpg

 

Mobile Suit Gundam Unicorn, και η κύρια ιστορία αν και ξεκινάει το U.C.0001, στην ουσία λαμβάνει χώρα 3 χρόνια μετά το (κλασσικό) Mobile Suit Gundam: Char's Counterattack, το U.C. 0096. Φάντομ, ποιο sub-group προτείνεις?

 

 

:cheers:

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  2414
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  206
  • Content Count:  5711
  • Reputation:   45733
  • Achievement Points:  5808
  • Days Won:  48
  • With Us For:  6169 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  37

Από το Gundam Unicorn έχει βγει μόνο το πρώτο επεισόδιο, από ένα σύνολο μάλλον 6 επεισοδίων. Σύμφωνα με το AnimeNewsNetwork, το Βlu Ray του πρώτου επεισοδίου Gundam Unicorn την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του έκανε 56.000 πωλήσεις, ξεπερνώντας το Summer Wars και Evangelion 1.11 με 54.000 και 49.000 πωλήσεις αντίστοιχα. Όταν κυκλοφόρησε ήταν το #1 anime Blu Ray ανάλογα με πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, και #2 στην γενική κατηγορία των Blu Rays, πίσω από το This is it του Michael Jackson.

 

Όσο για την DVD έκδοση, είναι κι αυτή στην κορυφή με 30.000 πωλήσεις. Είναι η τρίτη φορά που η Blu Ray και η DVD έκδοση ενός anime είναι ταυτόχρονα στην κορυφή των first week releases, ύστερα από το Summer Wars και το πρώτο volume του Code Geass R2.

 

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι πως το Blu Ray κυκλοφόρησε από την Bandai ταυτόχρονα σε Region Free σε όλο τον κόσμο, με dual audio (αγγλικά και γιαπωνέζικα σε dolby stereo 2.0 και True HD 5.1) και 5 streams υποτίτλων, γιαπωνέζικα, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και κινέζικα. Για περισσότερες πληροφορίες ρίξε ένα βλέφαρο εδώ.

 

Δεν το έχω δει ακόμα, όμως μάλλον θα προτιμούσα τους BSS.

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους


  • Member ID:  6474
  • Group:  Members
  • Topic Count:  98
  • Content Count:  4211
  • Reputation:   27518
  • Achievement Points:  4211
  • Days Won:  3
  • With Us For:  5715 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  
  • Age:  34

0079.Αυτό βλέπω τώρα (δηλαδή εδώ και πολύ καιρό αυτό βλέπω ,απλά δεν μπορώ να πάω πιο γρήγορα λόγω έλλειψης χρόνου).Είναι πολύ μπροστά από την εποχή γενικότερα.Θα μπορούσα να πω ότι είναι σχεδόν το πρώτο seinen

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

  • 2 years later...

  • Member ID:  556
  • Group:  Veterans
  • Topic Count:  1537
  • Content Count:  22474
  • Reputation:   120974
  • Achievement Points:  22479
  • Days Won:  791
  • With Us For:  6339 Days
  • Status:  Offline
  • Last Seen:  

post-556-0-85344300-1350437316_thumb.jpg

 

Και ενώ το Unicorn ακόμα συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί το 2013, βγήκε το τριμερές για τα 30 χρόνια Gundam, Model Suit Gunpla Builders Beginning G, αφιερωμένο στις συναρμολογούμενες φιγούρες :giati: και μετά καπάκι ήρθε το αρκετά πιο παιδικό Mobile Suit Gundam AGE με πρωταγωνιστές παιδάκια και συγκεκριμένα ο Kio είναι ο νέος Kira παιδάκι. Ναι δεν έχει πάρει και τις καλύτερες κριτικές... :P

 

post-556-0-80027200-1350437398_thumb.jpg

 

 

Btw, είδα επιτέλους το Awakening of the Trailblazer κι αν και το τέλος ήταν WTF, ήταν ΠΟΡΩΣΗ ΤΑΙΝΙΑ!!!!!!!!!! Μονάχα να πω πως ο εχθρός της ανθρωπότητας είναι ELS's!!!!! :giati:

 

 

:rainbow: Καλός επίλογος για μια εκπληκτική σειρά... SEED και 00 προτείνονται ανεπιφύλακτα!!!

Σύνδεσμος για σχολιασμό
Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντηση σε αυτό το θέμα ...

×   Έχετε επικολλήσει περιεχόμενο με μορφοποίηση.   Κατάργηση μορφοποίησης

  Επιτρέπονται μόνο 75 emoticons maximum.

×   Ο σύνδεσμός σας έχει ενσωματωθεί αυτόματα.   Εμφάνιση ως σύνδεσμος

×   Το προηγούμενο περιεχόμενό σας έχει αποκατασταθεί.   Διαγραφή εκδότη

×   Δεν μπορείτε να επικολλήσετε εικόνες απευθείας. Ανεβάστε ή εισάγετε εικόνες από URL

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.