Jump to content
germanicus

Ένα glitch στο σύστημα

Recommended Posts

Χτες μου κατέβηκε όπως οδηγούσα. Λίγο πρωτόλειο (με έπιασε ο ενθουσιασμός μου :) ). Θα σήκωνε λίγο φινίρισμα προς το τέλος. Λίγο παραπάνω κουβέντα στο γραφείο όταν γυρνάει ο Γιώργος και μετά που φεύγει για να γυρίσει με κύριο άξονα να δείξει ότι είναι καλά στην ψυχική του υγεία (καίτοι κάπως ταραγμένος).

 

Λαμβάνει χώρα Μάρτιο 2005 (αντίστοιχες ενδυματολογικές επιλογές/οχήματα κλπ) Καθαρό ρεαλιστικό σκίτσο, τύπου Άλφα/Largo Winch. Με χρώμα.

 

Τίτλος: Ένα glitch στο σύστημα

 

1o – lcd οθόνη η/υ, διάφορα τυπικά εικονίδια (υπολογιστής μου, έγγραφα μου), μερικά πιο «εξειδικευμένα» (δίκτυο, τίποτα c++ κλπ (θέλει λίγο έρευνα αυτό)) και ανοιχτό το ημερολόγιο που παρατίθεται που δείχνει την «σημερινή» ημερομηνία

2ο – ζουμ άουτ, εργασιακός χώρος με γραφεία, άδειο γυάλινο τασάκι δίπλα στο συγκεκριμένο η/υ, ρολόι τοίχου δείχνει 8, μια τύπισα (Ειρήνη) κρεμάει το ταγέρ της σε ένα καλόγερο, ο ήρωας μας (Κώστας) βάζει καφέ από μια καφετιέρα, κάποιοι ήδη κάθονται σε κάποια απτα γραφεία «Καλημέρα Ειρήνη» «Καλημέρα Κώστα, όλα καλά?»

3ο – «όλα κομπλέ, έχουμε κανονίσει σήμερα το βράδυ με τη Σάρα να πάμε για κινέζικο. Θες να έρθεις με τον Τάκη?»

4ο – «μπα. Τρίτες ή θα πηγαίνει για 5 επί 5 ή θα κάθεται να βλέπει ποδόσφαιρο. Νεκρές μέρες. Χαχα! Βρήκες τι ήταν αυτό που χτύπησε χτες?»

5ο – «Σήμερα θα ασχοληθώ μαζί του. Μάλλον ήταν κάτι από εκείνη την αναβάθμιση. Έχει κάποια σημεία το λογισμικό τα οποία δε μας τα έχουν διευκρινήσει πλήρως, αλλά θα τη βρω την άκρη χαχα!»

6ο – ο Κώστας στον η/υ του. Η καφετιέρα στο βάθος έχει μισιαστεί. Κόσμος κινείται γενικώς. Ρολόι τοίχου δείχνει 12

7ο – Ο Κώστας δίπλα στον η/υ κοιτάζει τα χαρτιά που βγαίνουν από έναν dot matrix εκτυπωτή. Ρολόι τοίχου δείχνει 4. Κάποια παλτά λείπουν από τον καλόγερο. Καφετιέρα άδεια. Λιγότερος κόσμος στο γραφείο.

8ο – Ο Κώστας στο γραφείο του μιλάει στο τηλέφωνο, σχετική ακαταστασία στο γραφείο του, τασάκι μισογεμάτο. «Έλα μωρό. Άκυρο για σήμερα. Κάτι έτυχε στο γραφείο και μάλλον θα αργήσω να τελειώσω. Ας το κάνουμε την Πέμπτη μωρέ. Θα μπορεί και η Ειρήνη με τον Τάκη. Εντάξει. Τα πούμε μετά» Ρολόι τοίχου δείχνει 8. Μια καθαρίστρια στο δωμάτιο.

9ο – Ο Κώστας ξαναγεμίζει την καφετιέρα. Μεγάλη ακαταστασία στο γραφείο του. Ρολόι τοίχου δείχνει 12.

10ο – Ένα τασάκι γεμάτο γόπες, έχει ξεχειλίσει

11ο – Ο Κώστας κοιτάζει την οθόνη του η/υ, αγκώνες στο γραφείο, χέρια στα πλάγια του μετώπου. «Χριστέ μου!»

12ο – Ο Κώστας με τα χέρια πίσω από το σβέρκο, δαγκώνει το πάνω χείλος και κοιτάζει το ρολόι που δείχνει 4. «Έρχεται κατά τις 8....»

13ο – Ρολόι δείχνει 8 παρά 5. Το γραφείο είναι κάπως συμαζεμένο. Έχει στο γραφείο μια ντάνα από χαρτιά. Μιλάει στο τηλέφωνο. «Καλημέρα Μαρία. Σε παρακαλώ, πρέπει να δω άμεσα τον κύριο πρόεδρο. Έχει έρθει?... Ναι. Είναι πολύ σημαντικό. Σε 10 λεπτά θα είμαι επάνω»

14ο – Έχει σηκωθεί από το γραφείο, τακτοποιεί τα χαρτιά. Η Ειρήνη μόλις έχει μπει και κρεμάει το ταγέρ της. «Τι έγινε ρε συ Κώστα? Το ξημέρωσες?»

15ο – «Ναι» «καλά. Έκατσες όλο το βράδυ για ένα glitch?» «θα τα πούμε μετά»

16ο – Μπαίνει σε ένα «προθαλαμικό» γραφείο γραμματείας. Η Μαρία στο γραφείο της. «Τι έγινε ρε συ Κώστα?» «είναι μέσα?» «μέσα είναι»

17ο – Χτυπάει την πόρτα «Περάστε»

18ο - Εικόνα προέδρου περίπου όπως επισυναμμένη φωτογραφία. Είναι μέσα μπροστά από ένα βαρύ διευθυντικό γραφείο. Ο πρόεδρος στην διευθυντική χαμογελαστός. «Καλή σου μέρα Κώστα. Τι είναι το τόσο επείγον? Έπεσε πάλι πάνω μας η Turkcell στη Μυτιλήνη?»

19ο – «Κύριε πρόεδρε βρήκα κάτι το απίστευτο στο δίκτυο μας» ενώ του δίνει τα χαρτιά

20ο – «δεν καταλαβαίνω. Εξήγησε μου τι βλέπω»

21ο – «Ότι τηλεφώνημα γινόταν στους αριθμούς της πρώτης σελίδας, προωθούταν ταυτόχρονα και στους αριθμούς της τέταρτης. Νομίζω ότι πολλούς από τους αριθμούς της πρώτης σελίδας τους αναγνωρίζετε»

22ο – Ξαφνιασμένος ο πρόεδρος, ακουμπισμένα τα χαρτιά με το ένα χέρι, κατεβάζει στη μύτη τα γυαλιά με το άλλο και κοιτάζει τον Κώστα. «σε ποιούς ανήκουν αυτοί οι αριθμοί?»

23ο- Έχει σκύψει και δείχνει κάτι στις σελίδες «Δε γνωρίζω. Είναι όλοι καρτοκινητά. Άμα δείτε όμως στη σελίδα 10, όλοι περνάγαν από κεραίες που καλύπτουν ΤΗΝ πρεσβεία. Οι μόνες κλήσεις που αναγνώρισα είναι μια στη σελίδα 12 όπου ένα από αυτά είχε κάνει τηλεφώνημα σε αριθμό που ανοίκει στο Fulbright και ένα αυτό εδώ του οποίου ο κάτοχος, αλλοδαπός, είχε δώσει ως κατοικία τη Λαμψάκου, ένα στενό απέναντι...»

24ο – «Πόσοι τα ξέρουν όλα αυτά?» «κανείς κύριε πρόεδρε. Όλο το βράδυ αυτό δούλευα και είστε ο πρώτος που ενημερώνω»

25ο- «Μη πεις κουβέντα σε κανένα. Άσε να δω πως θα το χειριστούμε... Το κύκλωμα αυτό δουλεύει ακόμα?» «ναι» «καλώς... πήγαινε στο γραφείο σου και θα το δω»

26ο – Ενώ ο Κώστας βγαίνει από το γραφείο, ο πρόεδρος φωνάζει τη γραμματέα. «Μαρία, έλα μέσα»

27ο – Η Μαρία μπροστά στο γραφείο. Αυτός κοιτάζει ξανά τα χαρτιά «Ακύρωσε μου όλα τα ραντεβού για σήμερα. Προέκυψε κάτι και πρέπει να το μελετήσω»

28ο – Όρθιος μπροστά από τη τζαμαρία

29Ο – σηκώνει το τηλέφωνο «Μαρία. Πάρε μου τον υπουργό δημόσιας τάξης»

30ο – «Έλα Γιώργο. Καλή σου μέρα. Πρέπει να σε δώ άμεσα. Είσαι στη Κατεχάκη?.. όχι στο υπουργείο. Κάπου έξω. Να πούμε σε μισή ώρα στην Αγία Σοφία?... οκ»

31ο – Μπαίνει στο πίσω κάθισμα πολυτελούς οχήματος σε υπόγειο πάρκινγκ

32ο- Σκεπτικός κοιτάζει τα χαρτιά. Έξω από το τζάμι βλέπουμε την πολυκατοικία (όπως το επιτρέπει η γωνία) που επισυννάπτεται.

33ο – Μπαίνει σε μια τράπεζα.

34ο – Βάζει ένα φάκελο σε μια θυρίδα

35ο – χρήση φωτογραφίας για το πως είναι η πλατεία στην Αγ.Σοφία. Συναντιέται με τον υπουργό. Χειραψία.

36ο – του δείχνει τα χαρτιά. «Ένας υπάλληλος ανακάλυψε αυτό. Κάποιος παρακολουθούσε καμιά κατοστή κινητά. Καμπόσα είναι σε αραβικά ονόματα, αλλά μέσα στη λίστα είναι και το δικό σου, είναι και του πρωθυπουργού, είναι και της δημάρχου, είναι και της Παναγιάς τα μάτια»

37ο – ο υπουργός κρατάει τα χαρτιά και κοιτάζει σοκαρισμένος τον πρόεδρο. «ποιός?» «λογικά οι αμερικάνοι» «Από πότε είναι αυτά?» «χτες το βρήκαμε, και μάλλον κρατάει από πριν από τους αγώνες»

38ο – «Πόσοι το ξέρουν?» «ο υπάλληλος, το όνομα του είναι στην αναφορά, και ένα αντίγραφο όλων αυτών που το έβαλα σε μια θυρίδα»

39ο – Κοιτάζονται

40ο – «Καλώς. Πρέπει να μιλήσω με τον πρωθυπουργό για αυτό. Μη κάνεις τίποτα, θα σε ενημερώσω» Χειραψία

41ο – ο Κώστας μπαίνει σπίτι του.

42ο – όπως κλείνει την πόρτα, ένα χέρι τον φιμώνει από πίσω και ένα άλλο του καρφώνει μια ένεση στο λαιμό

43ο – ο πρόεδρος μπαίνει στον προθάλαμο του γραφείου του. Η γραμματέας κλαίει. «Καλημέρα Μαρία. Τι έγινε?» «ο κύριος Γιώργος αυτοκτόνησε χτες το βράδυ»

44ο – ο πρόεδρος την κοιτάζει αμίλητος

45ο – μέσα στο γραφείο του, πάλι κοιτάζει από τη τζαμαρία έξω. Ένα μπουκάλι ανοιχτό στο γραφείο και ένα ποτήρι στο χέρι του.

46ο - απόσπασμα από εφημερίδα όπως επισυνναμένο. Κατά προτίμηση το πάνω μισό. Να φαίνεται και η ημερομηνία (όχι απαραίτητα όλη η λέξη "Τα Νέα")

47ο - Στο γραφείο. Σε μια τηλεόραση η εικόνα του Υπουργού όπως επισυννημένο, και η Ειρήνη να κοιτάζει το γραφείο του Κώστα (με νέα διαρύθμιση πάνω του όμως).

 

Προεδρος

proedros.jpg

 

Πολυκατοικία που φαίνεται μέσα από το αμάξι

grafeia.jpg

 

Αγ.Σοφία

agsofia.jpg

 

Υπουργός (και ενώ κάνει την παρουσίαση που μπορεί να χρησιμεύσει και για τελευταίο καρέ)

ypoyrgos.jpg

 

Εφημερίδα

tanea.jpg

 

ημερολόγιο για πρώτο καρέ

hmerologio.jpg

 

Εξυπακούεται ότι οι φάτσες θα χρησιμεύσουν αποκλείστικα ως τυφλοσούρτες και δεν θα είναι πιστές αντιγραφές.... (λχ ο υπουργός έχει καραφλίτσα, είναι σχετικά ψηλός και με φαρδιές πλάτες) Και εξυπακούεται ότι θα υπάρχει και το γνωστό disclaimer περί μη υπαρκτής ιστορίας μπλαμπλαμπλα

 

:cheers5:

 • Like 20

Share this post


Link to post
Share on other sites

:best: ωραίος! πήρες φόρα :germ: με δεύτερο σενάριο από την ελληνική πραγματικότητα! άντε, να ψηθεί και κάποιος/α από τους σκιτσογράφους μας, να πάρουν υλικότητα τα σενάρια!

 

:kabuki:

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Έχω πορωθεί/εκστασιαστεί/ευφρανθεί/γαργαλιστεί/..(θα επιστρέψω να συμπληρώσω, γιατί αυτή τη στιγμή κηρύσσω πτώχευση) απίστευτα με το σενάριο ετούτο!!!

Αναρωτιέμαι γιατί δε τολμούσε κανείς μέχρι τώρα να πάει σε τέτοιο επίπεδο..

Γερμανικέ, ''ΕΓΡΑΨΕΣ''!!

Μακάρι να βρεθεί κάποιος αξιόλογος να το υλοποιήσει/εικονογραφήσει!!

Λέει τρελλά!

:yahoo::cheers3::cheers3::respect:

 

υγ. ορίστε: αυτό θα πει σεναριογράφος με υλικό!: παρέχει και τις απαραίτητες φωτό/υλικό για πραγματοποίηση.. :)

:respect:

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εχμ... δύσκολο θέμα.... θέλει δουλειά..... η προσέγγιση είναι η εύκολη και δεν πιάνει καλά την οπτική.....πιο πολλά απο κοντά....

 

EDIT Στη σκηνή 41 το όνομα είναι λάθος.

Edited by AndreasD
 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

:lol: ρε συ germ αυτά δεν γίνονται...

Έβλεπες μήπως τον James Bond και σου ήρθε η ιδέα... :P

 

Πέρα από την πλάκα, πολύ καλό σενάριο, πιστεύω πως αν του έδινες και κάνα δυο ακόμα καρέ με στενά σκοτεινά σοκάκια και άλλα τέτοια για το μυστήριο, ώστε να ολοκληρωθεί το κλίμα, θα ήταν ακόμα πιο τέλειο.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Με την ευκαιρία της πρώτης σελίδας που αναρτήθηκε πρόσφατα, πήρα είδηση και το παρόν θέμα... Ενδιαφέρον, κι ας είναι σενάριο "επιστημονικής φαντασίας" :D;)

Μου αρέσει ο τρόπος που μας το "σερβίρισες", σαν να διαβάζεις κόμικ είναι.

 

Μην ξεχάσω, εάν δεν κάνω λάθος το όνομα στο καρέ 43 είναι λάθος (όχι του 41 που αναφέρει ο φίλος Ανδρέας)... νομίζω ότι το "θύμα" είναι ο Κώστας, Γιώργος είναι το παιδάκι που έπαιζε με τις αράχνες στον πίνακα... εκτός εάν σου βγήκε υποσυνείδητα αλλά ούτε στα παραμύθια δεν γίνονται τέτοια, δεν μιλάω αν υπάρχει ευσυνειδησία ούτε καν για παραιτήσεις... ;)

 

43ο – ο πρόεδρος μπαίνει στον προθάλαμο του γραφείου του. Η γραμματέας κλαίει. «Καλημέρα Μαρία. Τι έγινε?» «ο κύριος Γιώργος αυτοκτόνησε χτες το βράδυ»
 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ σου προτείνω πάντως να σκεφτείς κάποιον άλλο τίτλο, καθώς αυτός έχει ήδη χρησιμοποιηθεί...

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ήμουνα τόσο μα τόσο σίγουρος ανήμερα του Αη Γιαννιού ότι είχα ξεχάσει να ευχηθώ σε κάποιον. Μα τόσο απίστευτα σίγουρος....

 

:cheers5:

Share this post


Link to post
Share on other sites

=====

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_6143.html

 

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ- ΕΥΠ: Επιχείρηση παρακολουθήσεων ΟΛΕΦ

 

Στα ίχνη ιδιωτικής ομάδας παρακολουθήσεων ο εισαγγελέας που εισέβαλε στην ΕΥΠ. Θα αποκαλυφθεί αυτή τη φορά η υπόθεση; Δίνουμε τα στοιχεία στον εισαγγελέα

 

Ο εισαγγελέας εισέβαλε μετά από ενημέρωση από τον ...

υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη σε γραφείο ανώτερου αξιωματούχου της ΕΥΠ και κατέσχεσε έγγραφα από τον φοριαμό του. Ο υπάλληλος της ΕΥΠ, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αφού όπως υποστηρίζει παρουσίασε αιφνιδίως ασθένεια, φέρεται να κατείχε έγγραφα που δεν είχε δικαίωμα να έχει στην κατοχή του. Η υπόθεση εμφανίζεται προς τα έξω ως μια παράβαση καθήκοντος που θα λήξει χάρη στην τόλμη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

 

Ίσως όμως και το υπουργείο αγνοεί, πως η πόρτα του γραφείου του συγκεκριμένου υπαλλήλου που παραβιάστηκε από τον εισαγγελέα, μπορεί να βγάλει σε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις παραβίασης δικαιωμάτων από υπαλλήλους της ΕΥΠ

 

Επιχείρηση ΟΛΕΦ

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την ΕΥΠ, που έχει στην κατοχή του “Το Κουτί της Πανδώρας” επί χρόνια, στις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας, υπάρχει ομάδα παρακολουθήσεων που δούλευε για δικούς της σκοπούς χωρίς να αποκλείεται η σύνδεση με μυστική υπηρεσία της Μέσης Ανατολής που της είχε παραχωρήσει ηλκετρονικά συστήματα.

 

Η υπόθεση ξεκίνησε λίγο μετά την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2004. Μια ομάδα η οποία εμφανίστηκε ως ειδικευμένη στις παρακολουθήσεις μετά τη συνεργασία με τους Αμερικανούς κατά τους Ολυμπιακούς αγώνες, έπεισε την ηγεσία της ΕΥΠ να προχωρήσει στην αυτονόμηση της Α2 υπηρεσίας κατασκοπίας, που ήταν υπεύθυνη για την συλλογή πληροφοριών. Η αυτονομημένη υπηρεσία που εμφανιζόταν ως η δύναμη κρούσης της ελληνικής κατασκοπίας, νοίκιασε ένα οίκημα ασφαλείας στην οδό Ακαδημίας, το οποίο εμφανίστηκε ως ιδιωτικό ΙΕΚ.

 

Η ομάδα πήρε την κωδική ονομασία “ομάδα Όλεφ” και είχε στην κατοχή της υπερσύγχρονα μέσα παρακολουθήσεων τηλεφώνων. Η προμήθεια του συστήματος παρακολουθήσεων, απασχολεί ήδη τον εισαγγελέα, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για υπερτιμολογημένη αγορά

 

Η ομάδα Όλεφ όμως, παρότι εμφανιζόταν ως κομμάτι της ΕΥΠ, διενεργούσε πληθώρα παρακολουθήσεων τις οποίες κανένας δεν μπορεί να χαρακτηρίσει νόμιμες. Υπήρχαν μάλιστα περιπτώσεις που ζητούσε για Εθνικούς λόγους από τον αρμόδιο εισαγγελέα άδεια παρακολούθησης, αλλά ουσιαστικά τον εξαπατούσε δηλώνοντας ένα ψεύτικο όνομα συνδρομητή στο υπό παρακολούθηση τηλέφωνο. Ο λόγος ήταν ότι το νούμερο ανήκε σε κάποιο γνωστό πρόσωπο που αν δηλωνόταν θα προξενούσε υποψίες στον εισαγγελέα. Έτσι διενεργούσε παράνομες παρακολουθήσεις με …εντολή εισαγγελέα.

 

Μέλη της ομάδας έκαναν ουσιαστικά ιδιωτικές παρακολουθήσεις. Αξιωματικοί της ΕΥΠ επιμένουν πως κομμάτι των συνομιλιών από παρακολουθήσεις διοχετευόταν ακόμη και σε πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης τα οποία με τη σειρά τους ανταπέδιδαν απαιτώντας –για εθνικούς λόγους πάντα- να ισχυροποιηθεί η ομάδα.

 

Η τυχαία αποκάλυψη και η συγκάλυψη

 

Τα στεγανά της ομάδας έσπασαν τυχαία όταν ένας άγνωστος άντρας συνελήφθη κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο να έχει στην κατοχή του, εξοπλισμό παρακολούθησης. Το θέμα δημοσίευσε η Ελευθεροτυπία αλλά η υπόθεση κουκουλώθηκε. Ο άνθρωπος που είχε συλληφθεί και αφέθηκε ελεύθερος με παρέμβαση της ΕΥΠ ήταν όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, ο τεχνικός παρακολούθησης της ομάδας Όλεφ. Άνθρωποι της ΕΥΠ επιμένουν πως οι στόχοι του ήταν πολιτικοί και όχι στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά στου Μαξίμου. Μικρή λεπτομέρεια: ο τεχνικός αυτός ήταν συμμαθητής και φίλος του Τσαλικίδη που φέρεται να αυτοκτόνησε για τις υποκλοπές της Vodafone

 

Το θέμα βεβαίως δεν είναι αν υπάρχει η ομάδα Όλεφ, αλλά αν η έρευνα θα προχωρήσει σε βάθος. Μέλη της ομάδας αυτής είχαν στο χειρισμό τους εκτός από πληροφορίες και ένα δίκτυο ανθρώπων τα οποία εκβίαζαν ή χειραγωγούσαν. Στον φοριαμό του γραφείου του στελέχους όπου εισέβαλε ο εισαγγελέας βρέθηκαν ψυχολογικά τεστ ανθρώπων που είχαν δώσει εξετάσεις για να περάσουν στην ΕΥΠ. Ίσως ως εύρημα εκτιμηθεί ως δευτερεύων. Υπάρχει όμως η πληροφορία πως πολλά τέτοια τεστ ανθρώπων που είχαν αποτύχει στις συγκεκριμένες εξετάσεις αλλά παρ όλα αυτά μπήκαν στην ΕΥΠ ήταν στη διάθεση του δικτύου Όλεφ. Επρόκειτο κυρίως για συγγενείς δημοσιογράφων ή επωνύμων. Παρά την αποτυχία στα τεστ με την μεσολάβηση της ομάδας Όλεφ μπήκαν στην ΕΥΠ. Μέσω αυτών των τεστ που είχαν στη διάθεσή τους, μέλη της ομάδας τους υπενθύμιζαν πως τους χρωστάνε χάρη. Την οποία βεβαίως ξεπλήρωναν με διατεταγμένη υπηρεσία υπέρ της ομάδας στα Μέσα Ενημέρωσης.

Κώστας Βαξεβάνης

 

=====

(αντιγραμμένο ουσιαστικά από το http://www.koutipandoras.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001002006&nodeId=37&articleId=2481 )

 

χα! λες?

 

:cheers5:

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εσύ είσαι σίγουρα λογιστής :thinking:

 

Μήπως να αρχίσουμε να φοβόμαστε;Να προσέχουμε τι λέμε και για ποιον; :thinking:

 

:lol::lol::beer:

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ενδιαφερουσες ιδεες,απλα αναρωτιεμαι αν βρισκοταν καποιος να τις υλοποιησει μηπως 2 μερες μετα την εκδοση,σεναριογραφος,σκιτσογραφος κ εκδοτης <<αυτοκτονουσαν>> εντελως τυχαια :lol::lol: καποια θεματα ειναι λιγο μακρια κ αλαργα!

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100008_18/09/2011_456528

 

Πιθανό το ενδεχόμενο δολοφονίας του Τσαλικίδη

Σε εκθέσεις τους δύο ιατροδικαστές αμφισβητούν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία

 

Της Ευας Kαραμανωλη

 

«Το πιο πιθανό σενάριο, βάσει των στοιχείων, είναι ότι ο Κωνσταντίνος Τσαλικίδης δηλητηριάστηκε και εν συνεχεία –αφού είχε επέλθει ο θάνατος– τοποθετήθηκε σε θέση απαγχονισμού». «Δεν διακρίνονται χαρακτηριστικά σημεία που να επιβεβαιώνουν με ασφαλή τρόπο την εκδοχή της αυτοκτονίας και να αποκλείουν εκείνη της ανθρωποκτονίας».

 

Πρόκειται για τα συμπεράσματα δύο καθηγητών της Ιατροδικαστικής, του Aμερικανού Steven Karch και του Ελληνα Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, οι οποίοι είναι τεχνικοί σύμβουλοι της οικογένειας του Κ. Τσαλικίδη, του στελέχους της Vodafone που λίγες ημέρες πριν από την αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του. Στις εκθέσεις τους οι δύο ιατροδικαστές αμφισβητούν ότι ο θάνατος του στελέχους της Vodafone οφείλεται σε αυτοκτονία και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της δολοφονίας.

 

Με σημείο αιχμής τις πραγματογνωμοσύνες, τις επόμενες ημέρες η οικογένεια Τσαλικίδη, μέσω των συνηγόρων Ζωής και Νίκου Κωνσταντόπουλου, θα ζητήσει από τη Δικαιοσύνη την ανάσυρση της δικογραφίας από το αρχείο και τη διερεύνηση της υπόθεσης ως ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. «Οι εγκληματικές παραλείψεις στη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Κώστα Τσαλικίδη δεν συμβιβάζονται με τη σημασία και τη σοβαρότητα της υπόθεσης», δήλωσε στην «Κ» η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι είναι κομβικής σημασίας η ανάσυρση του φακέλου Τσαλικίδη. Επιπλέον, οι συνήγοροι θα ζητήσουν προσεχώς από τη Vodafone τα αρχεία του, τα οποία όπως επισημαίνουν «έχουν παρανόμως παρακρατηθεί».

 

Παραλείψεις

 

Εξετάζοντας τα στοιχεία της δικογραφίας και τα συμπεράσματα της ελλιπούς, όπως τη χαρακτηρίζουν, ιατροδικαστικής έκθεσης, οι κ. Karch και Βουγιουκλάκης αμφισβητούν το σενάριο της αυτοχειρίας.

 

Ο Steven Karch, καθηγητής Ιατροδικαστικής στις ΗΠΑ και μέλος του Βασιλικού Kολεγίου Εγκληματολογίας του Λονδίνου, είναι σαφής: «Δεν υπάρχουν στοιχεία βίαιου στραγγαλισμού και δεδομένης της απουσίας τραυμάτων η ανθρωποκτονία διά απαγχονισμού μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί. Η υπόθεση έχει διάφορες παραλείψεις. Η αυτοψία είναι πλημμελής. Το χρώμα του προσώπου είναι κανονικό, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει πριν από το κρέμασμα, δεν υπήρχε συγκέντρωση αίματος στα κάτω άκρα, γεγονός που αμφισβητεί έντονα τη θεωρία του απαγχονισμού. Το σημάδι της αύλακας είναι σε θέση που συνηγορεί περισσότερο υπέρ του στραγγαλισμού παρά υπέρ της αυτοκτονίας. Δεν υπάρχουν σημάδια και εκδορές στο λαιμό, τα οποία παρατηρούνται όταν τα θύματα αυτοκτονούν διά απαγχονισμού, ούτε υπάρχουν τραυματισμοί μαλακών μορίων». Κατά τον κ. Karch υπάρχουν ακόμη δύο «σκοτεινά» σημεία που γεννούν ερωτήματα: «Μπορούσε το θύμα να κάνει τον περίπλοκο κόμπο που εμφανίζεται στη θηλιά; Επίσης, δεν έγινε πλήρης τοξικολογική εξέταση και αυτό είναι πολύ σοβαρή παράλειψη. Υπάρχουν πολλά δηλητήρια που δεν εντοπίζονται από τα τεστ ρουτίνας. Κατόπιν αυτών θα πρέπει να ερευνηθεί το ενδεχόμενο της δολοφονίας. Το πιο πιθανό σενάριο, βάσει των στοιχείων, είναι ότι το θύμα δηλητηριάστηκε και εν συνεχεία –αφού είχε επέλθει ο θάνατος– τοποθετήθηκε σε θέση απαγχονισμού».

 

Ανάλογες παραλείψεις και «σκοτεινά» σημεία που δεν «κουμπώνουν» με την αυτοκτονία επισημαίνει στην έκθεσή του και ο κ. Βουγιουκλάκης, ο οποίος προβαίνει και σε μία ακόμη παρατήρηση: «Η εικόνα του προσώπου δεν συνάδει με τον απαγχονισμό και, συν τοις άλλοις, δεν παρατηρείται προβολή της γλώσσας του έρκους των οδόντων, που αποτελεί στοιχείο απαγχονισμού», σημειώνει, υπογραμμίζοντας ότι «δεν αναζητήθηκαν τα ευρήματα που θα διέκριναν εκ του ασφαλούς την εν ζωή από μια μετά θάνατον απαιώρηση του σώματος. Υπάρχουν όμως στοιχεία που δεν επιτρέπουν την υιοθέτηση μιας ασφαλούς εκδοχής για τον θάνατο του Τσαλικίδη και οπωσδήποτε αυτής της αυτοκτονίας».

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

χε. και επειδή τώρα ξαναδιάβασα το περσινό για την OLEF... :) δεν σχετίζεται άμεσα, έχει όμως τον χαβαλέ του.

 

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=419505

 

Υπόθεση κατασκοπείας συγκλονίζει την ΕΥΠ

Δίωξη κατά υψηλόβαθμου στελέχους με την κατηγορία ότι έστελνε «ύποπτα» email, σε βρετανικές υπηρεσίες

 

Νέα υπόθεση κατασκοπείας συγκλονίζει την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ο αρμόδιος εισαγγελέας άσκησε δίωξη σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της Γ' Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας ο οποίος ήταν παράλληλα προϊστάμενος της περιώνυμης ομάδας «OLAF», ομάδα που χειρίζεται το «βαλιτσάκι» των υποκλοπών της ΕΥΠ αλλά και άλλα υπερσύγχρονα συστήματα παρακολουθήσεων τα οποία έχει αποκτήσει η υπηρεσία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη υπάρχει απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που θέτει σε διαθεσιμότητα τον συγκεκριμένο υπάλληλο...

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του στελέχους της ΕΥΠ βρέθηκαν e-mail με απόρρητα έγγραφα που είχε στείλει σε διάφορες βρετανικές υπηρεσίες. Αξιωματούχοι της ΕΥΠ μιλούν για «μία ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση διαφθοράς στο εσωτερικό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών που έρχεται σε συνέχεια των κατηγοριών για κατασκοπεία που είχαν υπάρξει -πριν από ένα χρόνο- σε βάρος άλλου στελέχους της ΕΥΠ που φερόταν να είχε στον φοριαμό του απόρρητα έγγραφα». Σημειώνεται ωστόσο ότι η τότε κατηγορία κατέπεσε στην πορεία της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα αξιωματούχοι μιλούν για έναν αδυσώπητο πόλεμο στο εσωτερικό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

 

Η άτυπη ομάδα «OLAF» της ΕΥΠ δημιουργήθηκε πριν από εφτά χρόνια και χρηματοδοτήθηκε από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης. Είχε αποκτήσει σειρά συστημάτων παρακολούθησης (μικροκάμερες, σύστημα καταγραφής ήχων, διόπτρες νυκτός κλπ) προκειμένου να παρακολουθεί εμπλεκόμενους σε υποθέσεις κατασκοπείας, οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας. Παράλληλα η ίδια υπηρεσία είχε στην διάθεσή της μία φορητή συσκευή -σε μέγεθος βαλίτσας- για την παρακολούθηση κινητών υπόπτων. Στο παρελθόν είχαν διατυπωθεί υπόνοιες ότι η συγκεκριμένη ομάδα εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών που αναδείχθηκε το 2005 αλλά και ότι το βαλιτσάκι των υποκλοπών υπενοικιάζεται σε επιχειρηματίες προκειμένου να παρακολουθούνται τα κινητά «αντιπάλων» τους. Ακόμη είχαν υπάρξει φήμες για παρακολούθηση, με την ίδια συσκευή, πολιτικών προσώπων. Χωρίς όμως να υπάρξει οποιαδήποτε τεκμηρίωση αυτών των κατηγοριών.

 

Το στέλεχος της ΕΥΠ που κατηγορείται, είχε αναλάβει την θέση του προϊσταμένου την περίοδο 2005-2006. Προ μερικών μηνών υπήρξε καταγγελία από δύο αστυνομικούς, που ήταν αποσπασμένοι στην ΕΥΠ και οι οποίοι ήσαν υφιστάμενοί του, ότι έστελνε ύποπτα e- mail στο εξωτερικό και κυρίως στην Μ. Βρετανία. Ακολούθησε έρευνα αξιωματικών της Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ, που ανέλαβαν την υπόθεση και εντόπισαν την ύποπτη ηλεκτρονική αλληλογραφία. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος φέρεται να είχε στο παρελθόν εκπαιδευθεί στην χώρα αυτή. Από την πλευρά το ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και μιλά για μία συνήθη, υπηρεσιακή αλληλογραφία και για πόλεμο σκοπιμοτήτων.

 

Μέσα σε αυτό το κλίμα διεξάγονται σήμερα και οι εσωτερικές εκλογές των εργαζομένων της ΕΥΠ με την παρουσία ενός ενιαίου ψηφοδελτίου με την συμμετοχή 71 πολιτικών υπαλλήλων της υπηρεσίας και στην οποία θα ψηφίσουν περίπου 600 εργαζόμενοι στις μυστικές υπηρεσίες.

 • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είπαμε. Διαβάζουμε Βασίλη Λαμπρόπουλο :)

 

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=421516

 

Αυτός έκανε τις υποκλοπές!

Βέβαιες οι ανακριτικές αρχές ότι πρόκειται για Ελληνα που υπηρετούσε τότε στην πρεσβεία των ΗΠΑ

 

Εκατό «άγνωστα» τηλέφωνα οδηγούν στον έλληνα οργανωτή των υποκλοπών την περίοδο 2004-2005! Οι δικαστικές αρχές αναµένεται εντός των επόµενων εβδοµάδων να ανακαλύψουν την ταυ τότητα ενός έλληνα υπαλλήλου της αµερικανι-κής πρεσβείας στην Αθήνα, ο οποίος έχει χρησιµοποιήσει το ψευδώνυµο «Μάρκος Πέτρου» και φαίνεται να οργάνωσε το σύστηµα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων δεκάδων ελλήνων πολιτικών, υπηρεσιακών παραγόντων, αξιωµατικών της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και υπόπτων για τροµοκρατία. Οι δικαστικοί λειτουργοί φαίνεται ότι ανακάλυψαν ένα νέο «λάθος» του προσώπου που συντόνισε τις µαζικές υποκλοπές και διαθέτουν σειρά ενδείξεων που οδηγεί στα πλήρη στοιχεία του.

 

Ποια είναι τα µυστικά της νέας επιχείρησης µε κωδικό «Μάρκος Πέτρου» των ελληνικών δικαστικών αρχών; Οι υποκλοπές των τηλεφωνικών συνοµιλιών 104 πολιτικών, αξιωµατούχων και ιδιωτών πραγµατοποιήθηκαν την περίοδο 2004-2005. Οι κατασκευαστές του συστήµατος των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων χρησιµοποίησαν 14 καρτοκινητά που ονοµάστηκαν «σκιές», τα οποία διασυνδέονταν µε το σύστηµα των νόµιµων συνακροάσεων της εταιρείας Vodafone. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης πραγµατοποίησαν διαδοχικές έρευνες η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η Αρχή ∆ιασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, αλλά και δύο δικαστικοί λειτουργοί, χωρίς όµως τότε να βρεθεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο. Πριν από περίπου έναν χρόνο, έπειτα από πρωτοβουλία του τότε προέδρου της Επιτροπής Θεσµών και ∆ιαφάνειας και νυν υπουργού ∆ικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, δόθηκε νέα εντολή στις δικαστικές αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση των υποκλοπών και να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους σε κάποιες από τις κλήσεις µε τα 14 τηλέφωνα-«σκιές».

 

Το πολυετές μυστήριο

 

Την υπόθεση ανέλαβε ο εισαγγελέας Εφετών κ. Δηµήτρης Δασούλας , ο οποίος κατόρθωσε να λύσει, µε δύο απλές κινήσεις, το πολυετές µυστήριο. Ο κ. ∆ασούλας αναζήτησε στοιχεία σχετικά µε το από πού αγοράστηκαν οι 14 κάρτες αλλά και οι ισάριθµες συσκευές των τηλεφώνων-«σκιών».

 

Με το ίδιο θέµα είχαν ασχοληθεί τόσο η ΕΥΠ όσο και η Α∆ΑΕ, χωρίς όµως να προκύψουν απολύτως σαφή στοιχεία. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις οι διωκτικές ή οι δικαστικές αρχές φθάνουν µε αυτόν τον τρόπο σε σηµαντικά συµπεράσµατα. Και αυτό διότι οι εµπλεκόµενοι σε ύποπτες ενέργειες όταν αγοράζουν κινητά... µιας χρήσης για τις παράνοµες ενέργειές τους, πολλές φορές στην ίδια αγορά παίρνουν κάρτες ή συσκευές που τις χρησιµοποιούν για προσωπικές και νόµιµες τηλεφωνικές κλήσεις τους, για τις οποίες πιστεύουν ότι δεν θα ελεγχθούν από τις αρχές ασφαλείας.

 

Με τον ίδιο τρόπο και µε τον έλεγχο της αγοράς των κινητών – από πολυκατάστηµα της Θεσσαλονίκης – οι αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν εντοπίσει τους δράστες της απαγωγής – το καλοκαίρι του 2008 – του επιχειρηµατία κ. Γιώργου Μυλωνά από τη συµµορία του Βασίλη Παλαιοκώστα . Αντίστοιχο ήταν και το εύρηµα µε το οποίο φέρεται να λύνει τον γρίφο των υποκλοπών ο κ. ∆ασούλας. Ο δικαστικός λειτουργός λοιπόν, µε τη συνεργασία ειδικού αναλυτή της Α∆ΑΕ, ανακάλυψε ότι στις 8 Ιουνίου 2004 ο οργανωτής του συστήµατος των υποκλοπών αγόρασε τρία από τα καρτοκινητά-«σκιές» από κατάστηµα κινητής τηλεφωνίας στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά. Ο κ. ∆ασούλας λοιπόν ζήτησε να πληροφορηθεί από τον ιδιοκτήτη του καταστήµατος της Ακτής Μιαούλη στοιχεία γι’ αυτή την αγορά των κινητών. Από παραστατικά διαπίστωσε ότι αγοραστής των τριών καρτοκινητών εµφανίστηκε ένας ιδιώτης µε το όνοµα «Μάρκος Πέτρου» που έκανε και το πρώτο µοιραίο λάθος. Στην ίδια αγορά πήρε και µια άλλη κάρτα, αλλά και ακόµη µία συσκευή, την οποία φέρεται να χρησιµοποίησε για προσωπικές τηλεφωνικές κλήσεις του.

 

Στην τέταρτη αυτή συσκευή έβαλε και τη SIM κάρτα µε αριθµό τηλεφώνου 6944-393... που φαίνεται ότι ήταν το προσωπικό τηλέφωνο του οργανωτή των υποκλοπών. Ως κάτοχος αυτού του τηλεφώνου εµφανίστηκε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Στο πόρισµα του δικαστικού λειτουργού αναφέρεται ότι µε το τηλέφωνο 6944-393... του «Μάρκου Πέτρου» έχουν κληθεί περίπου 15 σταθερά τηλέφωνα της πρεσβείας των ΗΠΑ αλλά και κινητά που εµφανίζονται να ανήκουν στους υπαλλήλους της πρεσβείας των ΗΠΑ µε τα ονόµατα Πολ Τζόνσον, Νάθαν Μπαρνς και Τζουντ Σακβ.

 

Ποιοι αγόρασαν τα κινητά

 

Ως τώρα είχε διατυπωθεί η άποψη ότι «η δικαστική έρευνα έφθασε σε ένα οριακό σηµείο. Και αυτό γιατί είναι προφανές ότι το όνοµα Μάρκος Πέτρου είναι ψευδώνυµο, αλλά και ότι οι αναφερόµενοι υπάλληλοι της πρεσβείας των ΗΠΑ – αν είναι υπαρκτά τα ονόµατά τους – δεν υπηρετούν πλέον στη χώρα µας. Επιπλέον λόγω διπλωµατικής ασυλίας δεν θα δινόταν κανένα σχετικό στοιχείο για την ταυτότητα και τις κινήσεις τους από τις αµερικανικές υπηρεσίες. Κάπου εδώ είναι λοιπόν το τέλος...». Ωστόσο οι δικαστικές αρχές φαίνεται να διαθέτουν ορισµένα µη δηµοσιοποιηµένα στοιχεία που ανατρέπουν αυτή την εικόνα του «τέλους της έρευνας» και δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση.

 

Ο νέος στόχος τους είναι ο µυστηριώδης «Μάρκος Πέτρου». Το γεγονός ότι αυτός είναι ο οργανωτής του συστήµατος των υποκλοπών φέρεται να προκύπτει από το γεγονός ότι στις 30 Ιουνίου 2004 επισκέφθηκε ξανά το κατάστηµα της Ακτής Μιαούλη και – άγνωστο µε ποίου τη βοήθεια – πραγµατοποίησε δοκιµαστικές κλήσεις προς τα κινητά-«σκιές», που είχε αγοράσει στις 8 Ιουνίου από το ίδιο κατάστηµα. Ακόµη διαπιστώθηκε ότι µέσω της ίδιας συσκευής που αγόρασε από τον Πειραιά επικοινώνησε µε το Μέριλαντ των ΗΠΑ όπου βρίσκεται η έδρα της αµερικανικής υπηρεσίας NSA. Η πιθανολόγηση µάλιστα ότι είναι ελληνικής καταγωγής προκύπτει όχι µόνο επειδή δίνει ελληνικό όνοµα αλλά και από µαρτυρίες.

 

Οι δικαστικοί λειτουργοί ερεύνησαν αρχικά από πού αγοράστηκαν και τα υπόλοιπα 11 καρτοκινητά-«σκιές» µήπως προσδιορίσουν και άλλες κινήσεις του προσώπου αυτού. Ωστόσο διαπιστώθηκε ότι τα κινητά αυτά αγοράστηκαν από καταστήµατα τα οποία δεν λειτουργούν πλέον ή έχουν αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς και δεν µπορεί να διαπιστωθεί αν είχε εµφανιστεί και σε αυτά το ίδιο πρόσωπο. * Με εξώδικο έγγραφό του ο κ. Θωµάς Μπουρτσαλάς, εκπρόσωπος της εταιρείας Κέντρο Κινητής Τηλεφωνίας ΑΕΕ, σε σχέση µε δηµοσίευµα του «Βήµατος» στις 4 Σεπτεµβρίου 2011, αναφέρει ότι δεν είχε καµία απολύτως σχέση µε την υπόθεση των υποκλοπών, καθώς και ότι ο ίδιος και οι υπάλληλοι του καταστήµατός του συνεργάστηκαν άψογα µε τους δικαστικούς λειτουργούς που διερευνούν την υπόθεση.

 

«ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟ» ΤΗΛΕΦΩΝΟ

 

Το µυστικό ατού των δικαστικών

 

Οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ένα άλλο µυστικό ατού: διαθέτουν µια λίστα εκατοντάδων τηλεφωνικών κλήσεων του κινητού 6944-393... του «Μάρκου Πέτρου» όχι προς τους υπαλλήλους ή τα σταθερά τηλέφωνα της πρεσβείας των ΗΠΑ αλλά προς άλλους... ιδιώτες, κατοικίες και δηµόσιες υπηρεσίες στη χώρα µας. Εκεί φαίνεται ότι έκανε το δεύτερο, καθοριστικό «λάθος»: µε το ίδιο «σηµαδεµένο» τηλέφωνο που καλούσε τους συναδέλφους του, πραγµατοποιούσε και άλλου αστικού τύπου κλήσεις προς µέλη της οικογένειάς του, φίλους ή για διάφορες προσωπικές του εργασίες.

 

Οπως αναφέρει στέλεχος του υπουργείου ∆ικαιοσύνης που γνωρίζει τα µυστικά της έρευνας, «στη λίστα αυτή που δεν περιέχεται στο πόρισµα του κ. ∆ασούλα περιέχονται ίσως και περισσότερα από εκατό τηλέφωνα - εκτός της πρεσβείας των ΗΠΑ - µε τα οποία φέρεται να έχει επικοινωνήσει ο “Μάρκος Πέτρου” την περίοδο από 8 Ιουνίου 2004 ως 7 ∆εκεµβρίου 2004. Μερικά από αυτά τα τηλέφωνα είναι στην επαρχία. ∆ιαθέτουµε τα στοιχεία τους και τα στοιχεία αυτών των κλήσεων ως σήµερα γιατί όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο των υποκλοπών είχε δοθεί δικαστική εντολή στην εταιρεία Vodafone να µη διαγράψει τα στοιχεία κλήσεων εκείνης της περιόδου».

 

Στον νέο κύκλο αυτής της δικαστικής έρευνας που πραγµατοποιεί παράλληλα µε τον κ. ∆ηµήτρη ∆ασούλα και η 3η ειδική ανακρίτρια κυρία Χριστίνα Αντωνοπούλου αναµένεται να κληθούν οι δεκάδες συνοµιλητές του «Μάρκου Πέτρου» προκειµένου από τις καταθέσεις τους να προκύψει περί ποίου προσώπου πρόκειται και να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. Επιπλέον αναµένεται να ζητηθεί άρση απορρήτου του ίδιου τηλεφώνου και για τα τελευταία χρόνια αφού δεν έχει αποκλεισθεί ακόµη και σήµερα να είναι σε χρήση από το ίδιο πρόσωπο ή συνεργάτη του. Ερευνες ακόµη θα γίνουν για τον τρόπο αγοράς αυτού του αριθµού προκειµένου να διαπιστωθεί µήπως υπάρχουν κι άλλες επαφές και να βρεθεί το δίκτυο των συνεργατών του, ενώ θα ζητηθούν άρσεις απορρήτου και για άλλα κινητά τηλέφωνα που ανήκαν σε τρεις υπαλλήλους της πρεσβείας των ΗΠΑ...

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

ρε, θα το σκιτσάρει κανείς πριν βγει ότι είναι αληθινό? :)

 

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/04/2012_438983

 

Εκταφή της σωρού του Κ. Τσαλικίδη για νέες εξετάσεις

Μετά από αίτημα της οικογένειάς του, η οποία θεωρεί πως ο 39χρονος δολοφονήθηκε.

 

Την εκταφή της σωρού του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, ενδεχομένως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, αποφάσισε ο Εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης, ο οποίος ερευνά εκ νέου τις συνθήκες θανάτου του στελέχους της VODAFON που κατά την οικογένεια του θανόντος, σχετίζεται με τις υποκλοπές.

 

Ο 39χρονος Κώστας Τσαλικίδης είχε βρεθεί απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό στις 9 Μαρτίου 2005. Έντεκα μήνες μετά, τον Φεβρουάριο του 2006, δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία για το «σκάνδαλο των υποκλοπών» σε βάρος μελών της κυβέρνησης και άλλων προσώπων, μέσω παράνομου λογισμικού συνακρόασης το οποίο, κατά τα στελέχη της εμπλεκόμενης εταιρίας, διαγράφηκε, λίγες μέρες ή ώρες πριν την απώλεια ζωής του Τσαλικίδη.

 

Η δικογραφία, που δύο φορές έχει τεθεί στο αρχείο ως αυτοκτονία, έχει ανασυρθεί και εξετάζεται από τον κ. Λακαφώση, μετά από σχετικό αίτημα της οικογένειάς του εκλιπόντος προς την Εισαγγελία, που έγινε δεκτό. Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή ήδη για την εκταφή ώστε να διενεργηθούν νέες τοξικολογικές εξετάσεις και ακτινοσκοπήσεις.

 

Στην αίτησή της η οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη, εν ζωή σχεδιαστή δικτύου και Διευθυντή Τεχνολογίας της εταιρίας VODAFON, επικαλείται μεταξύ άλλων την αξιολόγηση των στοιχείων που έγινε, κατ΄ εντολήν της από τον ιατροδικαστή Steven B. Karch, Καθηγητή της ιατροδικαστικής στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου, πρώην ιατροδικαστή στην πόλη Σαν Φραντζίσκο των Η.Π.Α., και μέλους της Εθνικής Ενώσεως Ιατροδικαστών των Η.Π.Α ο οποίος θεωρεί ότι «η υπόθεση της αυτοκτονίας πρέπει μάλλον να αποκλεισθεί, και πως εκείνη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση δείχνει κατά πολύ ισχυρότερη, με πιθανότερο μηχανισμό θανάτωσης του Κωνσταντίνου Τσαλικίδη την χρήση κάποιας τοξικής ουσίας και την, εν συνεχεία, ακούσια απαιώρησή του μετά την εξουδετέρωσή του».

 

Τα μέλη της οικογένειας Τσαλικίδη τονίζουν στην αίτησή τους ότι «είναι πλέον κατάδηλο, από πλήθος νεότερων στοιχείων που έχουν προκύψει και προκύπτουν μέχρι σήμερα, ότι δεν αυτοκτόνησε, όπως επιχειρήθηκε να εμφανισθεί, αλλά ο θάνατός του υπήρξε κραυγαλέα περίπτωση σκηνοθετημένης αυτοκτονίας, δηλαδή δολοφονίας, που επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί ως εμφανιζόμενη αυτοκτονία από τους υπαιτίους για το κακούργημα της κατασκοπείας, ή, σύμφωνα με την προσφάτως ασκηθείσα ποινική δίωξη της απόπειρας κατασκοπείας σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας. Η μέθοδος των σκηνοθετημένων αυτοκτονιών είναι γνωστό ιστορικά, ιατροδικαστικά και εγκληματολογικά, ότι απαντάται ιδίως σε τέτοιες υποθέσεις, όπου εμπλέκονται και ενεργοποιούνται τεράστια οικονομικά, επιχειρηματικά και κρατικά συμφέροντα».

 

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

:cheers5:

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=919005

 

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ. 

Το μυστηριώδες πρόσωπο πίσω από τον θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη
Νέα σελίδα στο «θρίλερ του Κολωνού» μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τη δολοφονία του υπαλλήλου – Τα νέα δεδομένα για τις υποκλοπές, ο πρακτορας της CIA και οι επαφές με βουλευτή
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  26/11/2017 05:45

 

«Ο θάνατος του 39χρονου Κώστα Τσαλικίδη είναι αποτέλεσμα των μεθοδεύσεων που υπήρξαν από πράκτορες της CIA στην Ελλάδα για να προχωρούν στην παρακολούθηση 104 μελών της κυβέρνησης Καραμανλή, στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., υπόπτων για συμμετοχή στον ΕΛΑ αλλά και για σχέσεις με την Αλ Κάιντα. Η τωρινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αναφέρεται σε δολοφονία και όχι αυτοκτονία (όπως είχαν αποφανθεί τουλάχιστον επτά δικαστικοί λειτουργοί και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.) του υπαλλήλου της Vodafone προσδιορίζεται ως μια δικαίωση της οικογένειάς του. Ομως ίσως λίγο μεταβάλει το εντυπωσιακό όσο και δυσώδες παρασκήνιο της υπόθεσης που ερευνάται πάλι, ύστερα από 12 χρόνια. Τώρα πλέον θα αναζητηθεί από τον εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη αν υπήρχε κάποιο πρόσωπο που θα μπορούσε να συνδέει τον άτυχο Τσαλικίδη με τον 68χρονο πράκτορα της CIA Γουίλιαμ Μπ. ή "Βασιλειάδη", όπως τον ήξεραν στην ΕΛ.ΑΣ. και ο οποίος ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα ότι οργάνωσε μέσω Vodafone το σύστημα των 14 τηλεφώνων σκιών. Υπάρχει ένα πλέγμα πρώην στελεχών της Αντιτρομοκρατικής, σημαντικών υπαλλήλων εταιρειών τηλεφωνίας, αλλά ίσως και βουλευτών που μπορεί να είχαν γνώση του παρασκηνίου και οι οποίοι αναζητήθηκαν στις έρευνες, μέχρι τώρα». Σε αυτή την αναφορά προχώρησαν μιλώντας προς «Το Βήμα» υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθούν τη νέα, σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση του θανάτου του 39χρονου Κώστα Τσαλικίδη, που είχε βρεθεί απαγχονισμένος στις 9 Μαρτίου 2005, στο σπίτι του στον Κολωνό και ο θάνατός του αποδίδεται πλέον σε δολοφονία.


Οι «σκιές» και οι έρευνες

Ο Κώστας Τσαλικίδης εργαζόταν στη Vodafone από το 1994 και είχε προαχθεί σε υπεύθυνο σχεδιασμού δικτύου, ενώ ήταν και εξουσιοδοτημένος χρήστης του συστήματος νομίμων συνακροάσεων της Vodafone. Το σύστημα αυτό φερόταν τυπικά ότι ήταν κλειστό (ακόμη δεν είχε διασυνδεθεί με τα συστήματα ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ που αποκτήθηκαν τρία χρόνια αργότερα). Ωστόσο υπήρχαν πληροφορίες ότι υπήρχε περιστασιακή χρήση του συστήματος, τότε, για σοβαρές υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων και σε άλλες παράτυπες χρήσεις.

Στο κείμενο που είχε παραδώσει παλαιότερα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μέσω του δικηγόρου κ. Θέμη Σοφού ο αδελφός του φερόμενου ως αυτόχειρα ανέφερε: «Ο αδελφός μου Κώστας βρέθηκε από τη μητέρα μου Γεωργία Τσαλικίδη περί ώρα 07.30 π.μ. απαγχονισμένος έξωθεν του λουτρού. Ο αδελφός μου το προηγούμενο βράδυ είχε αναφέρει στην αρραβωνιαστικιά του για τον υψηλό πυρετό της μητέρας του που τον ανησυχούσε και ότι έπρεπε να κάνει εξετάσεις. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μαρτυρία τίποτε δεν έδειχνε ότι επρόκειτο για ένα αποχαιρετιστήριο τηλεφώνημα. Αλλωστε, ένας άνθρωπος που ανησυχεί για την υγεία της μητέρας του δεν θα δεχόταν να τον βρει το επόμενο πρωί σε αυτή την κατάσταση».

Την επόμενη ημέρα της ανεύρεσης της σορού του υπαλλήλου της Vodafone υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας προχώρησαν σε ενημέρωση του Πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών για το συμβάν αυτό αλλά και για την παρείσφρηση στο σύστημα υποκλοπών της εταιρείας με το σύστημα των 14 τηλεφώνων σκιών.


Η πορεία των γεγονότων

Η έρευνα για τον θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη αρχικά ανατέθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κολωνού και ακολούθησαν έρευνες του τότε υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Στελιου Σύρου (είχε συμμετάσχει και στις έρευνες για την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη») και των δικαστικών λειτουργών κ.κ. Ιωάννη Διώτη, Χάρη Λακαφώση και άλλων από τις οποίες δεν ανέκυπτε σαφής ένδειξη για δολοφονία του 39χρονου υπαλλήλου.

Η υπόθεση των υποκλοπών αποκαλύφθηκε στις αρχές του 2016 σε συνέντευξη κυβερνητικών στελεχών. Εκεί συνεκτιμήθηκε και πόρισμα της ΕΥΠ που ανέλυε το πλέγμα τηλεφωνικών υποκλοπών και αναφερόταν ότι οι επίμαχες αγορές των κινητών-σκιών είχε γίνει σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην ακτή Μιαούλη στον Πειραιά. Ακολούθησαν νέες έρευνες της ΑΔΑΕ όπου υπήρχε ανάλυση των παρεμβολών στο σύστημα νομίμων συνακροάσεων, η διαγραφή σχετικών στοιχείων κ.λπ.


Το πόρισμα Διώτη

Το πόρισμα του κ. Ι. Διώτη συντάχθηκε στις 20 Ιουνίου 2006. Εκεί γίνεται επίκληση της έκθεσης του ιατροδικαστή Γεώργιου Ντι Λέρνια όπου ανέφερε ότι το πτώμα δεν έφερε κανένα ίχνος πάλης ή άσκησης βίας. Επιπλέον, στο πόρισμα Διώτη σημειώνεται ότι «ο απαγχονισμός όπως τελέστηκε δείχνει πως προηγήθηκε ακριβής μελέτη του εγχειρήματος, δεδομένου ότι το σχοινί προσδέθηκε στους σωλήνες της κεντρικής θέρμανσης που βρίσκονται σε πατάρι πάνω από το λουτρό του διαμερίσματος. Είναι προφανές ότι τυχαίος επισκέπτης του διαμερίσματος δεν μπορεί να γνώριζε την ύπαρξη των σωλήνων αυτών». Επίσης στο πόρισμα Διώτη συνυπολογιζόταν ότι ο υπάλληλος της Vodafone είχε «εκμυστηρευθεί στη μνηστή του ότι υπήρχε κίνδυνος να κλείσει η εταιρεία Vodafone και της ζήτησε να ορκιστεί ότι δεν θα το έλεγε σε κανέναν, καθώς και ότι για αυτόν ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου να φύγει από την εταιρεία». Μνημονεύεται ακόμη ότι σε σημειώσεις του Κ. Τσαλικίδη είχε βρεθεί με κόκκινα γράμματα η λέξη «αυτοκτονία».
 
Χωρίς ωστόσο ούτε από την έρευνα του κ. Διώτη ή άλλη να δοθεί απάντηση στο κύριο ερώτημα: αν τελικώς η χρήση του παράνομου λογισμικού της Vodafone υπήρξε ύστερα από κεντρικές συνεννοήσεις διοικητικών στελεχών της εταιρείας που ακολούθησε ο άτυχος Τσαλικίδης ή αν ο συγκεκριμένος υπάλληλος και άλλοι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι είχαν προσεγγισθεί από τους οργανωτές του κυκλώματος των υποκλοπών.
 
Ακολούθησαν νέες έρευνες και εκταφή το 2014 της σορού του Κ. Τσαλικίδη προκειμένου να εξετασθεί - με βάση ανώνυμη καταγγελία στην οικογένειά του - ότι του είχε δοθεί νευροπαραλυτικό δηλητήριο προκειμένου να διευκολυνθεί η σκηνοθεσία της δήθεν δολοφονίας του. Χωρίς να ανιχνευθεί οτιδήποτε.

Την περίοδο 2014-2015 ύστερα από μεθοδικές έρευνες του εισαγγελέα Εφετών κ. Δημήτρη Δασούλα και Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Φούκα, και από διερεύνηση της αγοράς των κινητών-σκιών στο προαναφερόμενο κατάστημα του Πειραιά, ανακαλύφθηκε ότι οργανωτής των υποκλοπών το 2004 ήταν ο 68χρονος ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA. Είχε καταγωγή και οικογενειακό σπίτι στην Κάρπαθο και βρισκόταν από το 1997 στην Ελλάδα με συνεχείς επαφές με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ σε έρευνες για 17Ν, Αλ Κάιντα κ.λπ. Ο 68χρονος πράκτορας αμέσως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών αναχώρησε για το Αφγανιστάν και επέστρεψε στη χώρα μας αργότερα. Πλέον έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ και αρνείται να παρουσιασθεί στις ελληνικές αρχές.  

 

==

 

:cheers5: 

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.