Μετάβαση στο περιεχόμενο

saveapenguin

Members
  • Περιεχόμενο

    929
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Καταχωρήσεις δημοσιεύτηκε από saveapenguin

  1. Τα δικά μου διπλά είναι 

    3    9    10    12    15    20    22    26    27    30    36    38    39    40    41    48    50    58    59    69    79    81    85    87    94    104    106    109    110    112    122    125    127    128    147    148    156    166    171    174    176    180    181    182    188    189    204    213    215    221    222    226    232    238    256    259    260    263    265    272    273
    τριπλά

    28    52    61    74    75    84    90    154    241    243    261

    τετραπλά

    78    83    86    131    198    214

     

    :beer:

    • Like 3
  2. 1 hour ago, Ionas Aggelis said:

     

    Με το "λογοκρισία" εννοώ την αρνητική -με καλές πάντα προθέσεις- κριτική, στο περιοδικό. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να σχολιάσω:)

    Άλλο αρνητική κριτική και άλλο λογοκρισία: http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=λογοκρισία&dq=

     

    Επίσης, ο υπότιτλος «η ψηφιακή ένατη τέχνη» δεν μου φαίνεται και πολύ σωστός, σαν να με προϊδεάζει ότι θα διαβάσω μόνο για ψηφιακά κόμικς.

     

    Κατά τα άλλα, πολύ ωραίο εξώφυλλο και βελτιωμένο γραφιστικά. Με βάση και τα ονόματα που συμμετέχουν, αναμένω το τεύχος με ενδιαφέρον. :beer:

     

     

     

    • Like 6
    • Ευχαριστώ 1
  3. Συνεχίζει να είναι σε καλό επίπεδο το περιοδικό αν και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι καλή ιδέα να αποτελείται στην πλειοψηφία του από ιστορίες σε συνέχειες. Φοβάμαι δηλαδή ότι αν κάποιος πάρει ένα τυχαίο τεύχος, δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει τις ιστορίες και δεν θα μπει στη διαδικασία να πάρει και το επόμενο τεύχος σε δύο μήνες. Ακόμα κι εγώ που είχα διαβάσει το προηγούμενο, έκατσα και το ξαναδιάβασα πριν πιάσω αυτό το τεύχος.


    Βέβαια, τόσο σχεδιαστικά όσο και σεναριακά, όλες σχεδόν οι ιστορίες είναι σε υψηλό επίπεδο. Ξεχωρίζω το Kobane Calling για το ιδιαίτερο αφηγηματικό στυλ του και εκτιμώ ότι ο Zerocalcare κάνει καλύτερη δουλειά ως κομίστας ακόμα και από τον Joe Sacco αλλά θα περιμένω και τη συνέχεια για να αποφανθώ οριστικά. Ενδιαφέρουσα και η συνέντευξη των δημιουργών της Σατανίας και γενικά έμεινα ικανοποιημένος από το περιοδικό.


    Ωστόσο, για άλλο ένα τεύχος συνεχίζει και απογοητεύει το σενάριο και οι διάλογοι του Κυριαζή στην Άρπη, που σώζεται από το πολύ ωραίο σχέδιο και χρώμα της Γώγου. Πρόκειται για μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα αρχική ιδέα (Θεοκτονία κοκ), η οποία προς το παρόν αποδίδεται μέτρια και με πολύ αφύσικους διαλόγους.


    Τέλος, συνεχίζεται η παραφωνία με τις «περιπέτειες» της Ραλλούς, είναι 5-6 επίπεδα κάτω από όλη την υπόλοιπη ύλη του περιοδικού. Άγνωστες οι βουλές του αρχισυντάκτη.

     

    :beer:

    • Like 9
  4. 42 min ago , Θρηνωδός said:

    Ελπίζω να σας έψησα λίγο παραπάνω να το διαβάσετε. :beer:

    Ρε συ μας δουλεύεις; :P Σκεφτόμουν να πάρω την αγγλική έκδοση, διάβασα που έκραζες το σενάριο και έμεινα στη σκέψη. Τώρα βγήκε στα ελληνικά, ψήνομαι πάλι αλλά πάλι έρχεσαι να μου θυμίσεις για το τετριμμένο σενάριο. Αμάν. :lol:

     

    Την απόδοση του τίτλου πάντως δεν τη βρίσκω κακή, προφανώς χάνει το pun αλλά τι να κάνουμε, να τον έλεγε σκοτεινό πρίγκιπα του παραμυθιού; Too much νομίζω στα ελληνικά. :thinking:

    • Like 9
    • Αστείο 4
  5. 9 hours ago, dimious200 said:

    The woods vol #1 του Διαλυνα από boom! 5€

    Πατουσακια του Σταυρου Κιουτσιουκη 2€

    Tales of woodsman pete 3€

    Lone wolf & Cub omnibus 1 10€

     

    Αυτά για μένα με μια μικρή επιφύλαξη για το woods, να σιγουρευτώ ότι δεν το έχω, κάπου το είχα δανείσει και κλασικά δεν θυμάμαι που κι αν το έχω πάρει πίσω.  :D

    :beersanta:

     

     

    • Like 6
  6. Ξεκάθαρα κατώτερο των προσδοκιών που μου είχε δημιουργήσει το θέμα που πραγματεύεται και οι διθυραμβικές κριτικές που το ακολουθούν.


    Από την άλλη σίγουρα δίνει (μασημένη) τροφή για σκέψη και είναι εμφανής η ενδελεχής έρευνα που έκανε ο Soloúp για να ολοκληρώσει αυτό του το πόνημα.


    Απευθύνεται νομίζω κατά κύριο λόγο είτε σε ανθρώπους που έχουν δεσμούς με τη Μικρά Ασία/Ανατολία και θέλουν να ξαναθυμηθούν είτε σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν καθόλου τα ιστορικά γεγόνοτα ή/και δεν τους αρέσει να διαβάζουν - γιατί αν διαβάζουν θα τους πρότεινα να απευθυνθούν και στα έργα στα οποία βασίζεται ή ενέπνευσαν το κόμικ (Δυο φορές ξένος, Αιολική γη, Το νούμερο 31328 κοκ).

    • Like 10
  7. Απογοητευτικό τέλος στην ιστορία με πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Κατά τα άλλα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της δουλειάς του δημιουργικού διδύμου Brubaker-Phillips: ωραίο, ατμοσφαιρικό σχέδιο και άψογα δομημένους διαλόγους με ροή που κυλάει αβίαστα και σε συνεπαίρνει.

    Δεν με πείραξε το μεταφυσικό/υπερφυσικό στοιχείο, ίσα ίσα το ενσωμάτωσαν μια χαρά στη noir αισθητική τους. Αλλά πολύ κακό φινάλε για τα δικά μου γούστα.

     

    Εννοείται, όπως έχουν πει και άλλοι πιο πάνω, δεν είναι κακή ιστορία. Απλά είναι η χειρότερη αυτών των δύο. Συνολικά 7/10 από μένα. :beer:

    • Like 3
  8. Είχα πολύ καιρό να χαρώ τόσο με αγορά κόμικ οπότε δεν γινόταν να μην το αναφέρω εδώ. :D


    torpedo.thumb.jpg.18323ebca9891a7b6c163ed510f6ee4e.jpg

     

     

    Πρόκειται για τον τρίτο τόμο από τα hc που έχει βγάλει η IDW και τα οποία πλέον βρίσκονται σε αρκετά τσιμπημένες τιμές. Το συγκεκριμένο ένας τυπάς στην Ισπανία (κατάστημα στο amazon.es) το έδινε €14! Ολοκαίνουριο και σε άψογη συσκευασία.

     

    Πλέον μου λείπει μόνο ο δεύτερος για να κάνω πάρτι. :party4:

    • Like 15
    • Respect 2
  9. Πολύ μέτριος τόμος, με διαφορά ο χειρότερος της σειράς. Πάντως, συνολικά η σειρά με διασκέδασε, θα πάρω και τα επόμενα αν βγουν. :D

    On 5/20/2018 at 9:32 AM, Manitou said:

    Ένα σχόλιο μόνο. Οσοι δεν έχετε διαβάσει τον Πόλεμο των άστρων να το κάνετε τάχιστα. Με διαφορά η καλύτερη ιστορία διαστήματος Ντίσνευ. Και μια από τις καλύτερες γενικά! Από τα Μεγάλα Σήριαλ σίγουρα στο top-3 για εμένα μαζί με το Φάντομ Ντακ η αρχή του Μύθου και τον Διπλό Πράκτορα ΝΝ.

    Εδώ εννοείτε τα Χρονικά των Άστρων; Γιατί έψαξα τον Πόλεμο και μόνο σε Κλασικά έχει κυκλοφορήσει όχι σε ΜΣ. :thinking:

    • Like 2
  10. Έχουμε ίσως καταστρέψει το θέμα του περιοδικού ΤΕΞ αλλά δεν γίνεται να μην απαντήσω. Κύριε Ανεμοδουρά, η αναπαραγωγή ενός λάθους δεν το κάνει σωστό. Δεν υπάρχει αυτή η έννοια της λέξης ρεζέρβα στα ελληνικά. Τόσο στο λεξικό του Τριανταφυλλίδη όσο και σε αυτό της Ακαδημίας Αθηνών που είναι και το πιο επικαιροποιημένο δεν αναφέρεται αυτή η έννοια. Παραθέτετε πηγές από το ίντερνετ λες και επειδή κάτι υπάρχει στο ίντερνετ είναι αυταπόδεικτα σωστό. Και προσοχή, τι πηγές παραθέτετε!! Δύο σύντομα άρθρα στα Νέα, ένα στo tvxs και όλα τα υπόλοιπα από blogs που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστα. Αν αυτή τη στιγμή γκουγκλαρει κανείς τον όρο "ινδιάνικη ρεζέρβα" το google εμφανίζεί τέσσερα (!) αποτέλεσματα. Όλα αυτά πρόκειται απλώς για περιπτώσεις κακής απόδοσης του όρου από τον εκάστοτε αρθρογράφο. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ακριβής μετάφραση της λέξης reservation στα ελληνικά, είναι κάτι παραπάνω από έναν καταυλισμό. Άλλο αυτό όμως και άλλο να αποδίδει ο καθένας ό,τι θέλει όπως θέλει. Μπορεί και η λέξη ρεζέρβα να καθιερωθεί με αυτή την έννοια κάποτε αλλά προς το παρόν απέχει πολύ.

     

    Η σιωπή σχετικά με τον Κόρτο (αλλά και την Εσπανιόλ! :P) τόσο στα σχόλια εδώ όσο και στο αντίστοιχο θέμα, φαντάζομαι είναι έμμεση παραδοχή των λαθών.

     

    edit: κι επειδή είμαι κι εγώ μεταφραστής και ξέρω τις δυσκολίες του επαγγέλματος, νιώθω λίγο αντισυναδελφικός αυτή τη στιγμή αλλά η κριτική πρέπει να γίνεται. Ειδικά άμα έιναι βάσιμη και καλοπροαίρετη. Και στο GC είναι νομίζω και τα δύο.

    • Like 13
    • Respect 1
    • Ευχαριστώ 4
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.