Μετάβαση στο περιεχόμενο

Comicdom

Members
  • Περιεχόμενο

    71
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Καταχωρήσεις δημοσιεύτηκε από Comicdom

  1. Κι ενώ το bazaar μας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στον όμορφο κήπο του Impact Hub Athens (ναι, ναι, προλαβαίνετε αν ξεκινήσετε τώρα), επιτρέψτε μου μια διευκρίνηση:

     

    Τα comics που εκτίθενται προς πώληση, είναι τα comics που επιλέγουν οι ίδιοι οι ιδιώτες να φέρουν. Το Comicdom δεν έχει κανένα λόγο ως προς αυτό. Κάθε φορά που διοργανώνουμε μια εκδήλωση, καταρχάς εμείς οι ίδιοι χαιρόμαστε όταν υπάρχει ποικιλία και εκπροσώπηση ειδών, αυτό όμως, όπως καταλαβαίνετε, έγκειται στη διακριτική ευχέρεια των sellers.

     

    Αν υπάρχουν συλλέκτες οι οποίοι έχουν προς πώληση Ντίσνεϊ, Μαμούθ, ευρωπαϊκά κλπ, θα χαρούμε να τους έχουμε στο επόμενο bazaar, αρκεί να φροντίσουν να εξασφαλίσουν έγκαιρα τη θέση τους!

    • Like 10
  2. bazaar-2.2-717x1024.jpg

     

    Το καλοκαίρι τέλειωσε και ποιoς καλύτερος τρόπος υπάρχει να υποδεχθούμε τη νέα σεζόν που μόλις ξεκινάει, από ένα ακόμη Comicdom Bazaar! Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, οι φίλοι των comics έχουν και πάλι την ευκαιρία να εμπλουτίσουν και να ανανεώσουν τις συλλογές τους, αυτή τη φορά σε έναν καινούργιο για την εκδήλωση χώρο,την αυλή του Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή).
     

    Οι ιδιώτες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν προς πώληση comics από τις συλλογές τους, ενώ συλλέκτες και αναγνώστες, οι οποίοι θα επισκεφτούν το event, θα έχουν την ευκαιρία να ψάξουν και να επιλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες τεύχη!
     

    Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα ο καλοκαιρινός καιρός κρατάει μέχρι και τα μέσα του Φθινοπώρου τουλάχιστον, αναμένουμε λιακάδες και εξαιρετικές θερμοκρασίες, οπότε μια κυριακάτικη βόλτα στου Ψυρρή είναι έτσι κι αλλιώς θαυμάσια επιλογή για την εποχή. Πόσο μάλλον όταν συνδυάζεται με την ευκαιρία να ψωνίσει κανείς κομιξάκια!

    Θέλετε να πουλήσετε comics;

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το event, καθώς και λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις και το κόστος συμμετοχής, στείλτε μας ένα e-mail με τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο) στο comicdom@comicdom.gr (με την ένδειξη Bazaar).

    Όμως βιαστείτε, γιατί ο χώρος που θα διατεθεί είναι περιορισμένος (και πάντα υπάρχουν κάποιοι πωλητές που επιστρέφουν), οπότε θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, από τη στιγμή που ο εκάστοτε ιδιώτης θα επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του.

    Θέλετε να αγοράσετε comics;

    Στο bazaar θα υπάρχουν χιλιάδες παλιά και καινούρια comics και graphic novels, κατευθείαν από ιδιωτικές συλλογές συλλεκτών, σε τιμές που θα ξεκινούν ακόμη και από 0,50 ευρώ!

    Συμπληρώστε κενά στη συλλογή σας, δοκιμάστε τίτλους που δεν γνωρίζετε, ή αποκτήστε graphic novels και trade paperbacks που πάντα θέλατε να διαβάσετε.

    Comics για (σχεδόν) όλα τα γούστα και όλα τα πορτοφόλια, για όσους τα αγαπούν, αλλά και όσους ενδιαφέρονται να τα ανακαλύψουν!

    Σας περιμένουμε, λοιπόν, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο Impact Hub Athens, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, με comics, ήλιο και καλή διάθεση! Μη λείψει κανείς!

     

    impact_hub_map_1.jpg

    • Like 19
  3. Αυτό το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Μαρτίου, η έκθεση comics και εικονογράφησης Εν Αιθρία 5 ολοκληρώνεται, και για όσους δεν καταφέρατε ακόμη να περάσετε, αλλά και για εσάς που θέλετε να την ξαναδείτε, σας δίνουμε δύο επιπλέον λόγους να το κάνετε!

    Το Σάββατο, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, καλλιτέχνες που συμμετέχουν με έργα τους στην έκθεση, θα βρίσκονται στο The Box, σχεδιάζοντας και υπογράφοντας αντίτυπα του καταλόγου, ο οποίος ειδικά για το event, θα διατίθεται με έκπτωση!

    Από τις 5 έως και τις 7 το απόγευμα, ο Τριαντάφυλλος Ελευθερίου, ο Ορέστης Καρέλης, ο Γιώργος Κομιώτης, ο Νίκος Κούτσης, η Λένα,  και ο Κώστας Σκλαβενίτης.

    DSC08067-225x300.jpg

    Από τις 7 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ, ο Μιχάλης Διαλυνάς, η Βάλια Καπάδαη, ο Χρήστος Μαρτίνης, ο Παύλος Παυλίδης, ο Γαβριήλ Τομπαλίδης, και ο Γιώργος Τσιαμάντας.

    Την Κυριακή στις 7 το απόγευμα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εν Αιθρία, Γαβριήλ Τομπαλίδης, θα σας ξεναγήσει στο παρελθόν και το παρόν της έκθεσης που έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα τα σημαντικότερα ονόματα των ελληνικών comics. Μάθετε πώς ξεκίνησαν όλα, ποιοι καλλιτέχνες έκαναν το ντεμπούτο τους στην Εν Αιθρία, και τι σχέδια υπάρχουν για το μέλλον της έκθεσης.

    Όλοι όσοι παραβρεθούν, μπαίνουν αυτομάτως στην κλήρωση για να κερδίσουν ένα original έργο του καλλιτέχνη.

    Στο πλαίσιο της έκθεσης Εν Αιθρία 5, ο πολυχώρος ΤΗΕ ΒΟΧ θα φιλοξενήσει από τις 19 έως και τις 30 Μαρτίου comics και εικονογραφήσεις από τους Σπύρο Ευάγγελο Αρμένη, Σπύρο Δερβενιώτη, Μιχάλη Διαλυνά, Τριαντάφυλλο Ελευθερίου, Τάσο Ζαφειριάδη, Αποστόλη Ιωάννου, Γιάννη Καλαϊτζή, Γιώργο Καμπάδαη, Αυγή Κανάκη, Βάλια Καπάδαη, Ορέστη Καρέλη και Λένα, Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου και Χρήστο Μαρτίνη, Γιώργο Κομιώτη και Harry Saxon, Ευγενία Κουμάκη, Μάνο Λαγουβάρδο, Άρη Λάμπο, Λευτέρη Μαυρογιάννη, Γιώργο Μελισσαρόπουλο, Νίκο Μηλιώρη, Αλέξια Οθωναίου, Τάσο Παπαϊωάννου, Παύλο Παυλίδη, Γιάννη Ρουμπούλια, Κωνσταντίνο Σκλαβενίτη, Soloup, Κωστή Τζωρτζακάκη, Τόμεκ, Γαβριήλ Τομπαλίδη, Ευγένιο Τριβιζά και Νίκο Κούτση, Γιώργο Τσιαμάντα και Πέτρο Χριστούλια.

    Τα έσοδα από τις πωλήσεις του καταλόγου θα διατεθούν ώστε να καταστεί βιώσιμη η συνέχειά του, με στόχο, κάθε επόμενη Εν Αιθρία, να αποτελεί την ετήσια χαρτογράφηση μιας ακμαίας και δημιουργικής ελληνικής σκηνής comics.

    Η έκθεση φιλοξενήθηκε αρχικά στην Ίσπρα της Ιταλίας, στις 19 Μαρτίου, μεταφέρθηκε στον πολυχώρο THE BOX στην Αθήνα και στη συνέχεια αναμένεται να συνεχίσει το ταξίδι της ανά τον κόσμο.

    logo_en_ethria_gr-210x300.jpg

    εν αιθρία 5 
    έκθεση comics & εικονογράφησης

    19-30 Μαρτίου @ ΤΗΕ ΒΟΧ
    (Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη)

    Εγκαίνια: Τετάρτη 19 Μαρτίου, 7 μ.μ.

    Καθημερινά 5-9 μ.μ., Σάββατο + Κυριακή 1-9 μ.μ.

    Είσοδος Ελεύθερη

    Διοργάνωση: Comicdom Press

    Καλλιτεχνική Διεύθυνση Έκθεσης: Γαβριήλ Τομπαλίδης

    Επιμέλεια Έκθεσης: Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης

    Αρχισυνταξία Καταλόγου – Γραφείο Τύπου: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου

    Επιμέλεια Κειμένων – Μεταφράσεων: Δημήτρης Σακαρίδης

    Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία: Λήδα Τσενέ

    • Like 13
  4. index.php?app=core&module=attach&section


    Eπιστρέφει, μετά από χρόνια, για την πέμπτη διοργάνωσή της η έκθεση comics & εικονογράφησης Εν Αιθρία,  με γνωστά ονόματα της ελληνικής σκηνής comics να συνυπάρχουν με νέα, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενα ταλέντα.
     
    Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Ελλήνων εργαζομένων στο Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (JRC), στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται με αφορμή την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ διοργανώνεται για πρώτη φορά από την Comicdom Press, τη μη κερδοσκοπική εταιρία πίσω από το φεστιβάλ comics Comicdom Con Athens.
     
    Στο πλαίσιο της έκθεσης Εν Αιθρία 5, ο πολυχώροςΤΗΕ ΒΟΧ θα φιλοξενήσει από τις 19 έως και τις 30 Μαρτίου comics και εικονογραφήσεις από τους Σπύρο Ευάγγελο Αρμένη, Σπύρο Δερβενιώτη, Μιχάλη Διαλυνά, Τριαντάφυλλο Ελευθερίου, Τάσο Ζαφειριάδη, Αποστόλη Ιωάννου, Γιάννη Καλαϊτζή, Γιώργο Καμπάδαη, Αυγή Κανάκη, Βάλια Καπάδαη, Ορέστη Καρέλη και Λένα, Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου και Χρήστο Μαρτίνη, Γιώργο Κομιώτη και Harry Saxon, Ευγενία Κουμάκη, Μάνο Λαγουβάρδο, Άρη Λάμπο, Λευτέρη Μαυρογιάννη, Γιώργο Μελισσαρόπουλο, Νίκο Μηλιώρη, Αλέξια Οθωναίου, Τάσο Παπαϊωάννου, Παύλο Παυλίδη, Γιάννη Ρουμπούλια, Κωνσταντίνο Σκλαβενίτη, Soloup, Κωστή Τζωρτζακάκη, Τόμεκ, Γαβριήλ Τομπαλίδη, Ευγένιο Τριβιζά και Νίκο Κούτση, Γιώργο Τσιαμάντα και Πέτρο Χριστούλια.
     
    Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα τεχνοτροπιών και “σχολών”, με θέμα απόλυτα ελεύθερο και μοναδική προϋπόθεση, τα έργα να μην έχουν εκτεθεί ή δημοσιευτεί στο παρελθόν, σε μια προσπάθεια να εστιάσουμε στη δημιουργικότητα της ελληνικής σκηνής των comics, όπως αυτή αποτυπώνεται στις αρχές του 2014.
     
    Ανταποκρινόμενοι στο πολύχρονο αίτημα κοινού και καλλιτεχνών, ώστε τα έργα αντίστοιχων εκθέσεων να παραμένουν διαθέσιμα και μετά το τέλος αυτών, όλα τα έργα που συμμετέχουν στην Εν Αιθρία 5, θα βρίσκονται και στον κατάλογο-ανθολογία που θα διατίθεται στο χώρο της έκθεσης και, στη συνέχεια, σε comic shops και βιβλιοπωλεία. Τα έσοδα από τις πωλήσεις της ανθολογίας θα διατεθούν ώστε να καταστεί βιώσιμη η συνέχεια του καταλόγου, με στόχο, κάθε επόμενη Εν Αιθρία, να αποτελεί την ετήσια χαρτογράφηση μιας ακμαίας και δημιουργικής ελληνικής σκηνής comics.
     
    Η έκθεση θα φιλοξενηθεί αρχικά στην Ίσπρα της Ιταλίας. Στις 19 Μαρτίου, θα μεταφερθεί στον πολυχώρο THE BOX στην Αθήνα και στη συνέχεια αναμένεται να συνεχίσει το ταξίδι της ανά τον κόσμο.
     
    εν αιθρία 5
    έκθεση comics & εικονογράφησης
    19-30 Μαρτίου @ ΤΗΕ ΒΟΧ
    (Δορυλαίου 21, Πλατεία Μαβίλη)

    Εγκαίνια: Τετάρτη 19 Μαρτίου, 7 μ.μ.
    Καθημερινά 5-9 μ.μ., Σάββατο + Κυριακή 1-9 μ.μ.
    Είσοδος Ελεύθερη
    Διοργάνωση: Comicdom Press
    Καλλιτεχνική Διεύθυνση Έκθεσης: Γαβριήλ Τομπαλίδης 
    Επιμέλεια Έκθεσης: Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης
    Αρχισυνταξία Καταλόγου – Γραφείο Τύπου: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου
    Επιμέλεια Κειμένων – Μεταφράσεων: Δημήτρης Σακαρίδης
    Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία: Λήδα Τσενέ
    • Like 20
  5. Μια Iστορία Crowdfunding Επιτυχίας: Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΧΕΛΙΔΟΝΟΥ Στο 118% Του Στόχου!

     

    Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η καμπάνια συμμετοχικής χρηματοδότησης για το graphic novel H ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΧΕΛΙΔΟΝΟΥ συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στην πλατφόρμα Indiegogo, καθώς, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουμε ήδη ξεπεράσει το 118% του στόχου μας!

    Η καμπάνια θα ολοκληρωθεί στις 12 Μαρτίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους λάτρεις των comics και της λογοτεχνίας να ανακαλύψουν αυτή τη ξεχωριστή καλλιτεχνική πρόταση: την – για πρώτη φορά παγκοσμίως – μεταφορά σε graphic novel του ομώνυμου διηγήματος της σπουδαίας Γαλλίδας συγγραφέως, Marguerite Yourcenar, στην πρωτότυπη μετάφραση της βραβευμένης Ιωάννας Χατζηνικολή και σε εικονογράφηση του Γιώργου Τσιαμάντα.

     

    Καμπάνια στο Indiegogo

    Ιστοσελίδα Project

    • Like 8
  6. Σε Μόλις Μία Εβδομάδα, Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΧΕΛΙΔΟΝΟΥ Ξεπερνάει Το 50% Του Στόχου της Καμπάνιας!
     
     

    “Απλό, καλαίσθητο και μαγικό. Φέρνει στον νου τα καλύτερα του Joann Sfar.”

    Mike Carey
    (HELLBLAZER, X-MEN LEGACY)

     

     
    Μια μεγάλη συγγραφέας και ένα σημαντικό κείμενο της γαλλικής λογοτεχνίας συναντούν για πρώτη φορά την Τέχνη των comics, με τη βοήθεια του crowdfunding, του πιο σύγχρονου και ταχύτερα διαδιδόμενου τρόπου χρηματοδότησης!
    Tο διήγημα της σπουδαίας γαλλίδας συγγραφέως, Marguerite Yourcenar, “Η Παναγιά η Χελιδονού”, μεταφέρεται σε graphic novel από τον εικονογράφο Γιώργο Τσιαμάντα, στην πρωτότυπη μετάφραση της Ιωάννας Χατζηνικολή και παρουσιάζεται στο ελληνικό κοινό από την Comicdom Press.
    Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του project, δείτε δείγματα του graphic novel, μάθετε περισσότερα για το πώς ξεκίνησαν όλα, για το ίδιο το διήγημα της Yourcenarτην έρευνα που επακολούθησε, τους συντελεστές, καθώς και τους υποστηρικτές της προσπάθειάς μας, ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε και τη συνέντευξη του εικονογράφου Γιώργου Τσιαμάντα στη Μυρτώ Τσελέντη.
    Προκειμένου να καλύψουμε τις δημιουργικές και εκτυπωτικές ανάγκες του graphic novel, ανοίξαμε στις 11/2 καμπάνια χρηματοδότησης στην πλατφόρμα Indiegogo. Η καμπάνια θα διαρκέσει μέχρι και την Πέμπτη 12/3.
    Αν όσα διαβάσατε και είδατε σας φαίνονται ενδιαφέροντα, γίνετε κι εσείς μέρος αυτής της δουλειάς, βοηθώντας μας να την πραγματοποιήσουμε!

    • Like 11
  7. Τα Comics Στη Βιβλιοθήκη Και Την Εκπαίδευση – Εκδηλώσεις Στο Πανεπιστήμιο Πατρών

     

    Ένα ταξίδι στον κόσμο των comics θα πραγματοποιήσουν στις 22 και 23 Ιανουαρίου, στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών και στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών,μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα βασικά συστατικά της 9ης Τέχνης μέσα από μια σειρά δράσεων και δημιουργικών εργαστηρίων της ομάδας Comicdom Press.

     

    Οι μικροί μαθητές θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια δημιουργίας comics που θα λάβουν χώρα στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων Πάτρας, ενώ οι μεγαλύτεροι φίλοι της 9ης Τέχνης θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για την αξιοποίηση τoυ Mέσου αυτού στις βιβλιοθήκες. Παράλληλα, στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Πατρών θα φιλοξενηθεί από τις 13 έως και τις 26 Ιανουαρίου, η έκθεση comics “Σύνδρομο: Η Αρχή Είναι Το Τέλος”.

     

    Μέσα από τις δράσεις αυτές αποκαλύπτεται ο τρόπος με τον οποίο τα comics μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας στις σχολικές αίθουσες, αλλά και έξω από αυτές.

     

    Γράφοντας με Εικόνες (δημιουργικό εργαστήριο με τη χρήση comics για παιδιά Δημοτικού)

     

    Η Τέχνη των comics αποτελεί ένα αφηγηματικό Μέσο, που συνδυάζει την εικόνα και το λόγο, με τρόπο μοναδικό. Και ως ξεχωριστή Τέχνη έχει και αυτή τους μυστικούς “κώδικες” και τις τεχνικές της. Η αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη και ο δημιουργός comics Μιχάλης Διαλυνάς σας συστήνουν την Τέχνη των comics, εξηγούν τη δομή και τη λειτουργία τους, σας ξεναγούν στα μυστικά της αφήγησης και σας προτρέπουν να γίνετε και εσείς δημιουργοί!

     

    Τα Comics στις Βιβλιοθήκες (συζήτηση-εργαστήριο)

     

    Τα comics αποτελούν πλέον ένα από τα πιο διαδεδομένα Μέσα για την προώθηση της φιλαναγνωσίας. Σε δημόσιες και σχολικές βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσονται καθημερινά νέα προγράμματα χρήσης της 9ης Τέχνης. Τι συμβαίνει, όμως, στην Ελλάδα; Το εργαστήρι αυτό έχει στόχο να καταγράψει και να συζητήσει το πώς μπορούμε να εντάξουμε τα comics στις βιβλιοθήκες και να αξιοποιήσουμε, όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, το δημιουργικό αυτό Μέσο.

     

    Έκθεση Comics “Σύνδρομο: Η Αρχή Είναι Το Τέλος”

     

    Πώς φτιάχνεται ένα comic; Ποια είναι τα βήματα, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την έκδοσή του; Η έκθεση “Σύνδρομο: Η Αρχή Είναι το Τέλος” μας ξεναγεί στη δημιουργική διαδικασία παραγωγής ενός comic μέσα από προσχέδια, εικονογραφήσεις και τελικές σελίδες από το ομώνυμο graphic novel των Χρήστου Μαρτίνη (σχέδιο) και Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου (σενάριο).

    • Like 17
  8. Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, από τις 12 το μεσημέρι έως και τις 9 το βράδυ, το Comicdom διοργανώνει bazaar συλλεκτικών (και όχι μόνο) comics στο Γκρι Καφέ (Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων). Ιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν προς πώληση comics από τις συλλογές τους, ενώ συλλέκτες και αναγνώστες, οι οποίοι θα επισκεφτούν το event, θα έχουν την ευκαιρία να ψάξουν και να επιλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες τεύχη!


     


    Θέλετε να βρείτε comics;


    Στο bazaar θα υπάρχουν αμέτρητα σπάνια, παλιά και καινούρια comics και graphic novels, κατευθείαν από ιδιωτικές συλλογές συλλεκτών, σε τιμές που θα ξεκινούν ακόμη και από 0,50 ευρώ!


     


    Θέλετε να πουλήσετε comics;


    Για περισσότερες πληροφορίες και κόστος συμμετοχής, στείλτε e-mail με τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας) στο comicdom@comicdom.gr (με την ένδειξη Bazaar). Όμως βιαστείτε, γιατί ο χώρος που θα διατεθεί είναι περιορισμένος και θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, από τη στιγμή που ο εκάστοτε ιδιώτης θα επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του.


     


    Σας περιμένουμε!


    • Like 11
    • Ευχαριστώ 1
  9. Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την κυκλοφορία του X-MEN #1, το Σεπτέμβριο του 1963, το Comicdom.gr σας προσκαλεί από τη Δευτέρα 9 έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, για μία εβδομάδα αφιερωμένη σε ένα από τα πιο δημοφιλή franchises στην Ιστορία των comics!


    — 50 Χρόνια X-Men: Μια Πορεία Γεμάτη Μεταλλάξεις


    — BEST OF: X-Men Stories, X-Universe Stories, X-Covers και X-Artists


    — X-MEN: BATTLE OF THE ATOM: Review Για Το Ξεκίνημα Του Επετειακού Crossover


    — Οι Μεταλλαγμένοι Στη Μικρή Και Τη Μεγάλη Οθόνη


    — THE WARP: Άγνωστες Πτυχές Της Μεταλλαγμένης Ιστορίας


    καθώς και το συλλογικό:


    — MY FAVORITE MUTANT, με τους συντάκτες, τους συνεργάτες και τους επισκέπτες μας, να επιλέγουν τον αγαπημένο τους μεταλλαγμένο!


    Follow The X-Symbol, από τη Δευτέρα 9 έως και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, μόνο στο Comicdom.gr


    • Like 14
  10. Πρόγραμμα 2013 -2014

     

    Νέες στήλες, νέοι συνεργάτες, καθημερινή ενημέρωση και ανανεωμένη κεντρική σελίδα, από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

     

     

    ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

     

    Σημαντικές νέες κυκλοφορίες, σειρές που ολοκληρώνονται, αλλαγές creative teams, artwork, πωλήσεις,  αμφιλεγόμενες δηλώσεις, comics-related κινηματογραφικά νέα, trailers και posters… Ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και η Βασιλεία Βαξεβάνη θα εναλλάσσονται κάθε εβδομάδα στο day-by-day κυνήγι της επικαιρότητας, παρουσιάζοντάς σας τα σημαντικότερα νέα από τη διεθνή και την ελληνική σκηνή.

     

     

    ΔΕΥΤΕΡΑ

     

    COMICS ONLINE

     

    Κάποιοι θεωρούν ότι κανένα comic δεν έχει αξία αν δεν είναι τυπωμένο σε χαρτί. Ωστόσο, στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του Ιnternet, υπάρχουν πάντοτε διαμαντάκια και τα comics δε θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Ταλαντούχοι δημιουργοί, καθημερινά ή αραιότερα installments, δράση, χιούμορ και ιστορίες για όλα τα γούστα, περιμένουν αναγνώστες να τα ανακαλύψουν. Σε αυτό, θα συμβάλλει η νέα εβδομαδιαία στήλη του Comicdom.gr, στην οποία η Ελπίδα Παυλίτσεβιτς, η Ιλάειρα Μισιρλιάδη και η Άρτεμις Στίγγα θα σας προτείνουν νέα ή παλαιότερα online comics.

     

     

    ΤΡΙΤΗ

     

    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ

     

    Ακόμη κι αν δεν την έχετε ανακαλύψει ακόμη, ο τίτλος της τα λέει όλα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ! Ο Μέλανδρος Γκανάς εξακολουθεί να ξεσκονίζει το αρχείο του και να ψαχουλεύει την ελληνική πραγματικότητα των comics, παρουσιάζοντας, κάθε δεύτερη Τρίτη, παλιά, αλλά και νέα comics, αυτοεκδόσεις, fanzines και πολλά ακόμη.

     

    FIRST TIME EVER

     

    Ο καθένας μας, όσα comics κι αν έχει διαβάσει στη ζωή του, θα βρεθεί μια μέρα μπροστά σε ένα, το οποίο αντιπροσωπεύει κάτι που δεν είχε εξερευνήσει ποτέ μέχρι τότε! Μπορεί να είναι το πρώτο αυτοβιογραφικό comic που διάβασε, ή το πρώτο superhero. Ή το πρώτο comic με την υπογραφή του Daniel Clowes, ή του Grant Morrison. Ή απλά το πρώτο X-MEN ή SUPERMAN που άνοιξε ποτέ στη ζωή του. Στη νέα δεκαπενθήμερη στήλη μας, οι νεότεροι συντάκτες του Comicdom.gr θα ανακαλύπτουν νέα πράγματα και οι παλιότεροι θα θυμούνται την πρώτη τους φορά.

     

     

    ΤΕΤΑΡΤΗ

     

    MARKET WATCH

     

    Gossip, news, extras, stock market, top sales, special stuff, συνεντεύξεις και πολλά ακόμη behind the scenes stuff – αλλά από τη σκοτεινή πλευρά της βιομηχανίας των comics – μόνο στο Market Watch του Σπύρου Ευάγγελου Αρμένη, την αρχαιότερη από τις εν ενεργεία στήλες του Comicdom, που επιστρέφει ανανεωμένη και 15νθήμερη! Κι αυτή τη φορά, με την ηθική συμπαράσταση Δεινοσαύρων!

     

    SHUT UP AND TAKE MY MONEY!

     

    Δεν θα μάθουμε, ενδεχομένως, ποτέ πόσα διαμαντάκια έμειναν στα συρτάρια, λόγω έλλειψης εκδοτικής στέγης. Comics, που θα μπορούσαν να είχαν γίνει κλασσικά, να κερδίσουν βραβεία, να τα αγαπήσουν οι αναγνώστες. Σήμερα, όμως, υπάρχει και η επιλογή του crowdfunding. Και κάθε δεκαπέντε ημέρες, η Μυρτώ Τσελέντη θα κοιτά τα δημοφιλέστερα crowdfunding sites, επιλέγοντας από αυτά τις πιο αξιόλογες, ενδιαφέρουσες, ή έστω αξιοπερίεργες προτάσεις.

     

     

    ΠΕΜΠΤΗ

     

    SNAPSHOT REVIEWS

     

    Eνδυναμώνουμε τον τομέα των reviews με περισσότερες κριτικές για νέες (και σημαντικές) κυκλοφορίες, αλλά δεν ξεχνάμε και τα γνωστά σε όλους, και αγαπημένα, snapshots, τα σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας, είτε από πρώτα τεύχη γνωστών νέων τίτλων, είτε από σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε από κάποιες λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε. Κάθε εβδομάδα, ένας συντάκτης του Comicdom.gr αναλαμβάνει να παρουσιάσει πέντε πρόσφατα comics, στην πληρέστερη στήλη reviews.

     

     

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

     

    RANDOM ARTIST PICSPAM

     

    Κάθε Παρασκευή, ο Harry Saxon μας παρουσιάζει έναν ταλαντούχο δημιουργό που ξετρύπωσε στο internet. Πρόκειται για άγνωστους σχεδιαστές και μερικοί δεν είναι καν επαγγελματίες, άλλοι είναι, άλλοι έχουν δικό τους στυλ, ενώ άλλοι ακόμα το ψάχνουν και παίζουν με πολλά. Το αποτέλεσμα είναι πάντοτε εντυπωσιακό και, όπως αρμόζει σε κάθε όμορφη εικόνα, δε συνοδεύεται από κείμενα και αναλύσεις.

     

     

    ΣΑΒΒΑΤΟ

     

    THE WARP

     

    To THE WARP επιστρέφει! Ο Γαβριήλ “comic book trivia man” Τομπαλίδης θα σας παρουσιάζει, το δεύτερο Σάββατο κάθε μήνα, και μια νέα ιστορία από τα ξεχασμένα συρτάρια και τα ανήλιαγα μπουντρούμια της Ιστορίας του αγαπημένου μας Μέσου και να είστε σίγουροι ότι όλοι θα γίνουμε πιο σοφοί από τα ταξίδια μας σε αυτόν τον άγνωστο κόσμο του παρελθόντος των comics.

     

    BEST OF

     

    H πλέον δύσκολη, αλλά και εξαιρετικά διασκεδαστική στήλη του Comicdom.gr, συνεχίζει την πορεία της, για τρίτη συνεχή χρονιά! Θέλετε να μάθετε ποιά είναι τα καλύτερα storylines του Batman, ή ποια είναι τα πιο ανατρεπτικά φινάλε όλων των εποχών; Ποια είναι τα καλύτερα covers του UNCANNY X-MEN, ή οι καλύτεροι σχεδιαστές που ανέλαβαν τον Man Of Steel; Μια φορά το μήνα, το BEST OF κάνει τη λατρεία όλων μας για τις λίστες, συνήθεια.

     

    COLLECTIVE MEMORY

     

    Θυμάσαι το πρώτο comic που έπεσε στα χέρια σου; Σε τράβαγε η μάνα σου να φύγεις για το σχολείο, ενώ εσύ ήθελες να δεις άλλο ένα λεπτό SPIDER-MAN AND HIS AMAZING FRIENDS; Αναπολείς την πρώτη σου επίσκεψη σε κομιξάδικο; Ο Γιώργος Ξύδης απαντάει “ναι σε όλα” και μέσα από τη νέα μηνιαία στήλη, COLLECTIVE MEMORY, αφηγείται περιστατικά από τη ζωή του ως συλλέκτη, ελπίζοντας να τα βρείτε ιδιαίτερα οικεία!

     

    PREVIEWS PICKS

     

    Τα νέα comics που εκδίδονται κάθε μήνα είναι εκατοντάδες και το PREVIEWS της Diamond δεν είναι από μόνο του ικανό να συμμαζέψει το χάος επιλογών που επικρατεί. Αν δυσκολεύεστε, λοιπόν, να επιλέξετε τα καλύτερα comics από τις σελίδες του χαοτικού καταλόγου με τις νέες κυκλοφορίες, αφεθείτε στα έμπειρα χέρια των συντακτών του Comicdom.gr και εμπιστευτείτε τις προτάσεις μας.

     

     

    ΚΥΡΙΑΚΗ

     

    RANDOM THOUGHTS

     

    Μετά από μια βδομάδα γεμάτη reviews, news, παρουσιάσεις, αναλύσεις και δελτία Τύπου, δεν σας έρχεται η όρεξη για κάτι διαφορετικό; Για κάτι που θα μιλάει για comics, comic-strips, comic book movies και animation, αλλά θα καταπιάνεται και με άλλα (περισσότερο ή λιγότερο ενδιαφέροντα) πράγματα; Δεν νιώθετε την ανάγκη να διαβάσετε τις σαφείς και ξεκάθαρες σκέψεις ενός ανθρώπου που γνωρίζει πολλά πράγματα για πολλά θέματα; Κι εμείς το ίδιο, αλλά για την ώρα θα αρκεστούμε στη νέα στήλη του Δημήτρη Σακαρίδη, ο οποίος υπόσχεται να έχει τουλάχιστον 1-2 comics-related items την εβδομάδα, ώστε να δικαιολογήσει τη 15νθημερη παρουσία της στήλης στο site.

     

    …και φυσικά, η εμπειρία δεν τελειώνει εδώ: Ακολουθήστε μας καθημερινά στο FACEBOOK, για καθημερινό, απολαυστικό και ανελέητο fun stuff, από τους Κώστα Λαμπρόπουλο και Άκη Τριανταφύλλου!

    • Like 16
  11. Μετά την επιτυχία του πρώτου event, το Comicdom υποδέχεται το καλοκαίρι, διοργανώνοντας για δεύτερη φορά, το Drink & Draw, ένα sketch event που κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, φέρνοντας στον ίδιο χώρο εικονογράφους, υπό τους ήχους δυνατής μουσικής και άφθονου αλκοόλ.

    Την Παρασκευή 31 Μαϊου από τις 8.30 μ.μ. θα βρίσκονται στο Γκρι Καφέ (Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων) οι Αυγή Κανάκη, Βάλια Καπάδαη, Δημήτρης Κάσδαγλης, Γιώργος Κομιώτης, Ελεάννα Μαυροφρύδη, Θοδωρής Μπαργιώτας, Γιώργος Μπότσος, Όθωνας Νικολαϊδης, Παύλος Παυλίδης, Soloup, Παναγιώτης Τσαούσης και Πέτρος Χριστούλιας, σκιτσάροντας και πίνοντας μέχρι τελικής πτώσης!

    Σας περιμένουμε όλους!

     

    f3d50c33-55d0-48eb-9ddb-e69d59c9931c.jpg

    • Like 14
  12. Tο Comicdom Con Athens 2013 θα διεξαχθεί από τις 19 έως και τις 21 Απριλίου, όπως κάθε χρόνο, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22).

     

     

    Έκθεση «Η Ζωή Και Το Έργο Του Hergé»

     

    Ο Hergé υπήρξε πρωτοπόρος στη διαμόρφωση μεγάλου μέρους της «γραμματικής» που καθόρισε τη δημιουργία αυτού που ονομάζουμε σύγχρονο comic. Μέσα από τη μαγεία του Tintin, το έργο του Hergé έχει γίνει διαχρονικό και χαίρει καθολικής αποδοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, το Comicdom Con Athens, σε συνεργασία με το Μουσείο Hergé, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, μια έκθεση-αφιέρωμα στον Tintin και το δημιουργό του μέσα από πρωτότυπες σελίδες.

     

     

    Διεθνείς Προσκεκλημένοι

     

    — Ο βετεράνος Βρετανός σεναριογράφος John Wagner συν-δημιουργός, μεταξύ άλλων, του χαρακτήρα Judge Dredd…

     

    — Ο βετεράνος Βρετανός σεναριογράφος Jamie Delano (HELLBLAZER)…

     

    — O ταλαντούχος Ιταλός σχεδιαστής Matteo Scalera, γνωστός για τη δουλειά του στα SECRET AVENGERS και DEADPOOL της Marvel, και με σημαντική καριέρα στη χώρα του…

     

    — Kαι ο ανερχόμενος Τούρκος σχεδιαστής Mahmud Asrar, ο οποίος έχει εργαστεί σε διάφορους τίτλους των μεγαλύτερων αμερικανικών εκδοτικών (Marvel, DC, Image), ενώ αυτή την περίοδο είναι ο regular artist του SUPERGIRL της DC και του ULTIMATE COMICS X-MEN της Marvel.

     

     

    Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2013, θα περιλαμβάνει επίσης, προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, παιδικό πρόγραμμα, τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία comics για τους Έλληνες δημιουργούς, καθώς και το highlight των τελευταίων δύο διοργανώσεων, τον Διαγωνισμό Cosplay, ο οποίος για πρώτη φορά φέτος θα είναι και ο εθνικός προκριματικός διαγωνισμός για το EuroCosplay 2013, με τον νικητή να εκπροσωπεί τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, στο MCM EXPO του Λονδίνο, τον Οκτώβριο!

     

    Το Comicdom Con Athens διοργανώνεται, για όγδοη συνεχή χρονιά, από την Comicdom Press και την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Η είσοδος παραμένει ελεύθερη.

     

    Περισσότερες λεπτομέρειες για το φετινό πρόγραμμα του Comicdom Con Athens, στο http://www.comicdom-con.gr/

    • Like 22
    • Ευχαριστώ 1
  13. Κάθε χρόνο, στην περίοδο των γιορτών, παρουσιάζουμε στο Comicdom.gr ένα Top 100, θέλοντας να αξιοποιήσουμε την πολυφωνία που προσφέρει μια πολυπληθής ομάδα συντακτών και συνεργατών, με ποικίλες αναγνωστικές συνήθειες. Φέτος, σειρά έχει η λίστα με τους κορυφαίους/αγαπημένους/σημαντικότερους χαρακτήρες στην Ιστορία των comics (comic book & comic strips) και του animation!

     

    Αρχικά, σκεφτόμασταν να το κρατήσουμε μόνο στα comics, τελικά όμως θεωρήσαμε πως το να το ανοίξουμε και στη συγγενή Τέχνη του animation (με την οποία, έτσι κι αλλιώς, ασχολούμαστε όλοι οι fans των comics), θα ήταν πιο ενδιαφέρον και παράλληλα θα έλυνε και κάποια προβλήματα με χαρακτήρες που ναι μεν ξεκίνησαν από το animation, αλλά αναπτύχθηκαν περισσότερο στα comics και θα ήταν κρίμα να μείνουν απ’ έξω (π.χ. Donald Duck, Mickey Mouse).

     

    Ακολουθώντας τη λογική της αντίστροφης μέτρησης, η πρώτη δεκάδα (θέσεις 100-91) αποκαλύφθηκε στο Comicdom.gr, την Tετάρτη 12 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια, κάθε ημέρα θα δημοσιεύεται και μια δεκάδα, μέχρι να φτάσουμε στους χαρακτήρες που βρίσκονται στο Top 10. Από την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, ξεχωριστά κείμενα για τον κάθε ένα από τους 10 σημαντικότερους χαρακτήρες, θα μας οδηγήσουν μέχρι τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, όταν και θα αποκαλύψουμε τον χαρακτήρα που βρίσκεται στην πρώτη θέση!

     

    Μείνετε συντονισμένοι!

    • Like 25
  14. Εδώ και οκτώ χρόνια, το Comicdom.gr έχει φιλοξενήσει περισσότερα από 4000 άρθρα από τον χώρο των comics (ανάμεσά τους, ειδήσεις, reviews, παρουσιάσεις, στήλες άποψης και συνεντεύξεις από τη διεθνή και την ελληνική σκηνή), γεγονός που το αναδεικνύει στο σημαντικότερο ελληνόφωνο site του χώρου.

     

    Σήμερα και έχοντας πάντα ως στόχο να δίνουμε βήμα σε νέες φωνές, αναζητούμε νέους εθελοντές (και εθελόντριες, φυσικά!), που θα πλαισιώσουν τη συντακτική μας ομάδα, στους παραπάνω τομείς.

     

    Αν σας αρέσει να μιλάτε μέσα από το γράψιμο για τα αγαπημένα σας comics, αλλά και για όσα συμβαίνουν στην 9η Τέχνη, στείλτε στο comicdom@comicdom.gr, είτε ένα review για κάποιο πρόσφατο comic (μινιμουμ 500 λέξεις), είτε ένα κείμενο άποψης για κάποιο θέμα της επικαιρότητας (μίνιμουμ 500 λέξεις επίσης).

     

    Επιπροσθέτως, θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για τον εαυτό σας και τη σχέση σας με τα αγαπημένα μας εικονογραφημένα έντυπα: πόσα χρόνια διαβάζετε comics, πόσο στενή είναι η σχέση σας με το αντικείμενο, ποιούς τίτλους διαβάζετε, ποιοί είναι οι αγαπημένοι σας δημιουργοί και γενικά, οτιδήποτε άλλο μπορεί να μας βοηθήσει να σας γνωρίσουμε καλύτερα. Μην ξεχάσετε, φυσικά, να γράψετε το πλήρες όνομα σας, καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

     

    Στείλτε τα κείμενα σας στο comicdom@comicdom.gr, μέχρι την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

    • Like 11
  15. Μετά την απουσία ενός μήνα (ελπίζουμε να σας λείψαμε όσο μας λείψατε!), επιστρέφουμε online, αφήνοντας πίσω μας καθισιό, παραλίες, εξοχές και καλοκαιρινές καταχρήσεις. Η επικαιρότητα στα comics τρέχει και εμείς είμαστε πάλι στις επάλξεις, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο της 9ης Τέχνης.

     

    Η νέα σεζόν φέρνει και νέο πρόγραμμα, με ήδη αγαπημένες αλλά και νέες στήλες που ευελπιστούμε πως θα αγαπήσετε. Φυσικά, δε θα λείπουν τα reviews, τα νέα και όλα όσα έχουμε συνηθίσει σε αυτό εδώ το blog.

     

    To πρόγραμμα, λοιπόν, της νέας σεζόν έχει ως εξής:

     

    ΔΕΥΤΕΡΑ

     

    Ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και η Βασιλεία Βαξεβάνη θα εναλλάσσονται κάθε εβδομάδα στο κυνήγι της επικαιρότητας και θα σας παρουσιάζουν τα σημαντικότερα νέα και fun stuff από τη διεθνή και ελληνική επικαιρότητα, στο COMICDOM JOURNAL.

     

    ΤΡΙΤΗ

     

    Την πρώτη εβδομάδα του μήνα θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για τις πιο ενδιαφέρουσες επερχόμενες κυκλοφορίες, μέσα από το PREVIEWS PICKS. Επιπλέον, κάθε δεύτερη Τρίτη, ο Μέλανδρος Γκανάς θα μας θυμίζει τις καλύτερες ή άγνωστες πτυχές της ελληνικής σκηνής με τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ του. Τέλος, μια φορά το μήνα, θα σας παρουσιάζουμε ένα debate πάνω σε ένα θέμα της επικαιρότητας, στην πρώτη στήλη με podcast του Comicdom.gr, με το όνομα COMICDOM PODCAST.

     

    TETAΡΤΗ

     

    Νέα από τον χώρο των manga και anime θα παρουσιάζονται στη στήλη M/A/C. Νέες κυκλοφορίες, ενδιαφέροντα reviews, θέματα και εκδηλώσεις σχετικά με cosplay, κάθε δεκαπέντε μέρες στην ολοκαίνουρια στήλη του Κώστα Λαμπρόπουλου. Η νέα στήλη θα εναλλάσσεται με δύο ήδη γνωστές μας: η πρώτη είναι το BEST OF, το οποίο παρουσιάζει κάθε φορά τη λίστα ενός συντάκτη, με το προσωπικό του top σε τίτλους, storylines, χαρακτήρες ή οτιδήποτε άλλο και επιστρέφει σε μηνιαία βάση. Η δεύτερη είναι το ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΜΑDAME COMICDOM. Η Madame Comicdom θα κάνει την παρέμβασή της μια φορά το μήνα, με νέα, κουτσομπολιά και καυστικό χιούμορ.

     

    ΠΕΜΠΤΗ

     

    Η στήλη SNAPSHOT REVIEWS παραμένει σταθερή στη θέση της, παρουσιάζοντάς μας σύντομα reviews για κυκλοφορίες που δε “δικαιολογούν” αναλυτική παρουσίαση. Τρέχοντα storylines και λιγότερο προβεβλημένες κυκλοφορίες θα παρουσιάζονται, ώστε να είμαστε up-to-date σε όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους.

     

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

     

    Επειδή μια εικόνα ισούται με 1.000 λέξεις, ο Harry Saxon φροντίζει να γεμίσει τα κεφαλάκια μας ολόκληρες… σελίδες, μέσα από το RANDOM ARTIST picSPAM, στο οποίο μας παρουσιάζει illustrations άγνωστων και μη καλλιτεχνών.

     

    Φυσικά, αυτά είναι ένα μόνο κομμάτι της ύλης του blog. Μείνετε συντονισμένοι για να μάθετε τα πάντα!

    • Like 14
  16. Summer_Camp_2012_logo.jpg

     

    Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα πρόγραμμα συνδυάζει εξειδικευμένα σεμινάρια εκμάθησης και δημιουργίας comics με καλοκαιρινές διακοπές!

     

    Μετά τη διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ comics Comicdom Con Athens, η Comicdom Press αξιοποιεί την εμπειρία και τεχνογνωσία επτά ετών, επεκτείνοντας τη δράση της στη διεξαγωγή σεμιναρίων με θέμα τις τεχνικές σχεδίου και coloring, τα οποία απευθύνονται εξίσου σε επίδοξους δημιουργούς comics και σε επαγγελματίες του χώρου.

     

    Για πέντε μέρες, οι συμμετέχοντς στο Comicdom Summer Camp 2012 θα διδαχθούν μεθόδους και θα μάθουν μυστικά της Τέχνης των comics από διεθνείς δημιουργούς, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις διακοπές τους στο ίδιο περιβάλλον μαζί με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται κοινά ενδιαφέροντα, ερεθίσματα, όνειρα και φιλοδοξίες.

     

    Δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες διεθνούς κύρους, οι Rufus Dayglo και D’Israeli, οι οποίοι μοιράστηκαν ήδη μέρος των γνώσεων και της εμπειρίας τους, στις επισκέψεις τους σε προηγούμενες διοργανώσεις του Comicdom Con Athens, επιστρέφουν στην Ελλάδα για έναν ολοκληρωμένο κύκλο σεμιναρίων διάρκειας 16 ωρών. Παράλληλα, οι καλλιτέχνες θα είναι διαθέσιμοι και για ξεχωριστά portfolio review sessions, στα οποία θα δουν και θα κριτικάρουν τις ήδη υπάρχουσες δουλειές των συμμετεχόντων, σε ένας προς έναν συνομιλίες.

     

    Το Comicdom Summer Camp 2012 θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Λήδα, στα Καλάβρυτα, από τις 25 έως και τις 30 Ιουλίου, και το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 320 ευρώ, το οποίο καλύπτει τη συμμετοχή στα σεμινάρια και τη διαμονή (πέντε διανυκτερεύσεις με πρωινό). Το ξενοδοχείο βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο από την πόλη των Καλαβρύτων (δείτε εδώ πως θα φτάσετε), και διαθέτει πισίνα, ευρύχωρα δωμάτια και υπέροχη θέα.

     

    Ο μέγιστος αριθμός εγγραφών στο Comicdom Summer Camp 2012 έχει οριστεί στις 25 συμμετοχές, ενώ η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι η Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012.

     

    Το Comicdom Summer Camp 2012 υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία σε όσους θα συμμετάσχουν!

     

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και για δηλώσεις συμμετοχής, ακολουθήστε το link.

     

    Summer_Camp_2012_poster.jpg

    • Like 14
  17. feathers-ektoras.jpg

     

    Το comic-strip του Έκτορα, FEATHERS, το γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο “9″ της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ και το “Κομικοδρόμιο” του Σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας. Το 2011 κυκλοφόρησε στο Comicdom Con Athens από την Giganto Books η πρώτη συλλογή με τα στριπάκια και ένα χρόνο μετά την έκδοσή του, το FEATHERS τιμήθηκε στη διοργάνωση του 2012 με Βραβείο Κοινού & Βραβείο Καλύτερου Comic στα Comicdom Awards.

     

    Σήμερα, η Comicdom Press βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι από τη Δευτέρα 14/5, το βραβευμένο strip επιστρέφει, αυτή τη φορά στο site της εκδοτικής, comicdom-press.gr, όπου και θα ανανεώνεται κάθε Δευτέρα!

     

    Ο κόσμος των strips του FEATHERS αποτελείται από αυτοδιαχειριζόμενους σκαντζόχοιρους, κινηματικά ψάρια, αντικαθεστωτικούς τάρανδους, και άλογα που ακούνε το Live at Folsom Prison, μεταξύ άλλων. Οι χαρακτήρες θέτουν τα καίρια ερωτήματα της εποχής μας: Το σύμπαν είναι περατό ή απέραντο; Τι σχέση έχουν το big bang και μια χούφτα κονφετί; Τι δεν πρέπει να πεις στο άλογό σου, αν δεν θες να μείνεις ιππέας δίχως ίππο; Η καμπούρα σε ζέβρα είναι ένδειξη ηττοπάθειας; Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις το περισκόπιο πυρηνικού υποβρυχίου; Και ποιός μαλάκας κάλεσε τη φάλαινα στο πάρτυ;

     

    Βιογραφικό

     

    Ο Έκτορας Αποστολόπουλος έχει σπουδάσει Αγγλική Λογοτεχνία & Ιστορία Κινηματογράφου στην Αγγλία.

    Έχει συνεργαστεί ως εικονογράφος, συντάκτης και μεταφραστής με διάφορους εκδοτικούς και περιοδικά.

    Έχει εκδόσει μια συλλογή διηγημάτων, ονόματι “Χνουδωτός Απεσταλμένος” (εκδόσεις Τόπος, 2009), και μια συλλογή κόμικ, το “Feathers” (Giganto Books, 2011).

    Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

    Προσωπική Ιστοσελίδα: http://www.lerapidograph.com

    • Like 11
  18. Στις 30 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια του Comicdom Con Athens 2012, κυκλοφορεί το τελευταίο μέρος της επικής τριλογίας του Γαβριήλ Τομπαλίδη. Μετά το ΟΙ 3 ΑΠΕΘΑΝΤΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ και το ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛΕΗΤΩΝ ΤΟΜΑΡΙΩΝ, έρχεται το ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΖΥΜΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ! Μέχρι την κυκλοφορία του, δείτε ένα 4σέλιδο preview.

     

    ΤΟ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΖΥΜΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ

    Σενάριο – Σχέδιο: Γαβριήλ Τομπαλίδης

    16 σελ. | Α/Μ | Τιμή: 2,00 €

    Σε περιορισμένη έκδοση 200 αντιτύπων

    Comicdom Con Athens 2012 Exclusive!

     

    polysporo_cover.jpg

     

    Μετά τον προπέρσινο πάταγο που προκάλεσε το αριστούργημα ΟΙ 3 ΑΠΕΘΑΝΤΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ και την περσινή ανυπολόγιστη επιτυχία του μνημειώδους comic ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛΕΗΤΩΝ ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΩΝ, ο Τιτάνας της 9ης Τέχνης, Γαβριήλ Τομπαλίδης, επιστρέφει με το τρίτο (και τελευταίο – or… is it?) μέρος της τριλογίας, η οποία έχει ήδη συνταράξει ολοκληρωτικά την ελληνική (ενδεχομένως και τη διεθνή) σκηνή των comics!

     

    Μεγαλειώδες σενάριο, υποδειγματικό σκίτσο, μαγικό storytelling, και ότι άλλο μπορεί να αναζητήσει από ένα comic, ο σοβαρός, συνειδητοποιημένος αναγνώστης της εποχής μας.

     

    Το graphic novel ΤΟ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΖΥΜΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ δεν θα αλλάξει τα comics όπως τα ξέρατε, αλλά είναι πολύ πιθανό να αλλάξει ότι (νομίζατε πως) ξέρατε για τα comics!

     

    H στρουκτουραλιστική ζύμωση των τελευταίων περίπου 130 χρόνων, μας οδηγεί ακριβώς εδώ, στο comic που αδημονείτε να διαβάσετε. Το τέλος μιας τριλογίας, το οποίο περιέχει έναν ποιητικά δομημένο συνδυασμό δεκάδων pop icons και στοιχείων, που θα σας γυρίσει τα μάτια ανάποδα.

     

    Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης

    Δημιουργός comics

    • Like 8
  19. To ΙΝDIGO της Βάλιας Καπάδαη αποτελείται από short stories, σε σενάρια της δημιουργού και των Chris Lynch, Ollie Masters, Richard Mc Auliffe, Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου και Πάνου Παναγιωτόπουλου. Θα διατίθεται στο Comicdom Con Athens 2012 από την Comicdom Press και μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το

    και ένα 6σέλιδο preview.

     

    INDIGO

    Σχέδιο: Βάλια Καπάδαη

    Σενάριο: Chris Lynch, Ollie Masters, Richard Mc Auliffe, Βάλια Καπάδαη, Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, Πάνος Παναγιωτόπουλος

    Διόρθωση: Δημήτρης Σακαρίδης

    Υπεύθυνος Παραγωγής: Κώστας Λαμπρόπουλος

    112 Σελ. | 4χρωμ. | Τιμή: 14,00 €

    ISBN: 978-960-98646-6-4

     

    INDIGO.jpg

     

    Το 2008, έκανε την πρώτη επαγγελματική της εμφάνιση της μια δημιουργός comics, οι ιστορίες της οποίας ήταν τόσο ξεχωριστές, ώστε να ξεκινήσει άμεσα συνεργασίες με εκδοτικές του εξωτερικού, συμμετέχοντας σε ανθολογίες και graphic novels.

     

    Η συλλογή INDIGO συγκεντρώνει εννέα από τις καλύτερες δημοσιευμένες και αδημοσίευτες ιστορίες της Βάλιας Καπάδαη και μία καινούρια, όλες με εικονογραφήσεις της δημιουργού, και σε σενάρια της ίδιας, αλλά και των Chris Lynch, Ollie Masters, Richard McAuliffe, Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου και Πάνου Παναγιωτόπουλου.

     

    Περιλαμβάνει τις ιστορίες: Versions Of Violence, Grooming, Υπεργραφία, Νο Pain, No Chill, Χουπ, Μ+Μ= BFF, Verbatim, Καιρός Να Αλλάξουν Όλα, Που Πάνε Τα Όνειρα Όταν Πεθάνουν; και Ζοφερή Δευτέρα, καθώς και ένα gallery, με ορισμένες από τις ομορφότερες εικόνες που έχει σχεδιάσει η δημιουργός.

     

    Κάθε panel της Βάλιας Καπάδαη, είναι από μόνο του ένα έργο Τέχνης σε μικρογραφία

     

    Harry Markos

    Εκδότης Markosia

    • Like 8
    • Ευχαριστώ 1
  20. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των signings των διεθνών προσκεκλημένων του Comicdom Con Athens 2012, καθώς και για τα signing events και τις εκπτώσεις στα περίπτερα των εκδοτικών και των καταστημάτων comics που θα φιλοξενηθούν στην εκδήλωση.

     

    Διεθνείς Προσκεκλημένοι

     

    Οι διεθνείς προσκεκλημένοι του Comicdom Con Athens 2012 θα υπογράφουν για το κοινό, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

     

    Σάββατο 31 Μαρτίου

     

    13:30-16:15 Milo Manara (θα προηγηθεί Q&A)

     

    Κυριακή 1 Απριλίου

     

    15:00-18:00 Mike Carey, Yildiray Cinar, Rufus Dayglo (θα προηγηθεί Q&A)

     

    Comicdom Press

     

    Εκπτώσεις...

    ...έως και 50% σε όλες τις παλιές μας εκδόσεις!

     

    Νέες Εκδόσεις / Signings

    Με την αγορά κάθε νέας έκδοσής μας, δώρο art prints, σελιδοδείκτες και άλλες εκπλήξεις!

     

    Ο Μιχάλης Διαλυνάς υπογράφει και σχεδιάζει για το παιδικό βιβλίο δραστηριοτήτων ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ, την Παρασκευή 30 Μαρτίου 18:00-20:00, το Σάββατο 31 Μαρτίου 13:00-14:00 και 17:00-18:00 και την Κυριακή 1 Απριλίου 12:00-14:00.

     

    Η Βάλια Καπάδαη υπογράφει και σχεδιάζει για την προσωπική της συλλογή comics, INDIGO, το Σάββατο 31 Μαρτίου 15:00-17:00 και την Κυριακή 1 Απριλίου 18:30-20:30.

     

    Ο Χρήστος Μαρτίνης υπογράφει και σχεδιάζει για το graphic novel, ΣΥΝΔΡΟΜΟ: Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ και το #1 της σειράς ΣΥΝΔΡΟΜΟ, το Σάββατο 31 Μαρτίου 18:00-20:00 και την Κυριακή 1 Απριλίου 16:30-18:30. Μαζί του ανά 40 λεπτά, ο Γιάννης Ρουμπούλιας (ΣΥΝΔΡΟΜΟ #2), ο Γαβριήλ Τομπαλίδης (ΣΥΝΔΡΟΜΟ #3) και η Αλέξια Οθωναίου (ΣΥΝΔΡΟΜΟ #4).

     

    Ο Γαβριήλ Τομπαλίδης υπογράφει και σχεδιάζει για το Comicdom Con Athens 2012 Exclusive comic του ΤΟ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ΖΥΜΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, το Σάββατο 31 Μαρτίου 15:00-17:00 και την Κυριακή 1 Απριλίου 18:30-20:30.

     

    Guests

    O Δημήτρης Βανέλλης και ο Θανάσης Πέτρου υπογράφουν και σχεδιάζουν για τη νέα έκδοση ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΡΙ (εκδ. Τόπος), το Σάββατο 31 Μαρτίου 14:00-15:00 και την Κυριακή 1 Απριλίου 14:00-15:00.

     

    Ο Μιχάλης Κουντούρης υπογράφει και σχεδιάζει για τα βιβλία του GAME OVER, POLITICOSAURUS και HOME SWEET HOME (Kasseris Publications), την Παρασκευή 30 Μαρτίου 17:00-18:00 και την Κυριακή 1 Απριλίου 15:00-16:30.

     

    Ο Κυριάκος Μακρής υπογράφει και σχεδιάζει το νέο του comic ΒΡΩΜΙΚΗ ΤΡΟΜΠΕΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ (εκδ. Χαραμάδα), την Παρασκευή 30 Μαρτίου 17:00-18:00 και την Κυριακή 1 Απριλίου 15:00-16:30.

     

    Comicworld

     

    To Comicworld, για άλλη μια χρονιά, συνεργάζεται με εγχώριους καλλιτέχνες και προσφέρει εκπληκτικές τιμές στα προϊόντα του. Φέτος, στο περίπτερό του, θα δείτε τους καλλιτέχνες: Μάνο Λαγουβάρδο που θα παρουσιάζει το νέο comic του με τίτλο GALAXIA: ΤΟ ΣΜΑΡΑΓΔΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ, Γιάννη Ρουμπούλια με το νέο του Sketchbook, Ηλία Χατζούδη, και άλλους καλλιτέχνες που κατά καιρούς έχουν συνεργαστεί με την εκδοτική μας!

     

    Giganto Books

     

    Όλο το τριήμερο, η εκδοτική ξεστοκάρει τα παλιά της comics. Θα μπορείτε να βρείτε τίτλους με 1, 2 και 3 ευρώ.

     

    Helm Publishing

     

    Σάββατο 31 Μαρτίου

     

    12:30 - 14:30 Όθων Νικολαΐδης & Χρήστος Σταυρόπουλος (ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΩ: Ο ΠΥΡΓΟΣ - Πρώτη Παρουσίαση στο Comicdom Con Athens 2012)

    17:30 - 19:30 Όθων Νικολαΐδης & Χρήστος Σταυρόπουλος (ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΩ: Ο ΠΥΡΓΟΣ - Πρώτη Παρουσίαση στο Comicdom Con Athens 2012)

     

    Κυριακή 1 Απριλίου

     

    12:30 - 14:30 Όθων Νικολαΐδης & Χρήστος Σταυρόπουλος (ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΩ: Ο ΠΥΡΓΟΣ - Πρώτη Παρουσίαση στο Comicdom Con Athens 2012)

    17:30 - 19:30 Όθων Νικολαΐδης & Χρήστος Σταυρόπουλος (ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΑΛΩ: Ο ΠΥΡΓΟΣ - Πρώτη Παρουσίαση στο Comicdom Con Athens 2012)

     

    Jemma Press

     

    Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, στο περίπτερο της Jemma Press & του Jemma Books & Comics, τις νέες εκδόσεις μας θα υπογράφουν οι δημιουργοί τους:

     

    O Douglas Paszkiewicz, το ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ: Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΜΒΡΥΟΥ και το ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ: ΙΔΟΥ Ο ΝΤΟΝΑΤ ΕΡΧΕΤΑΙ, καθώς και το ολοκαίνουργιο mini comic ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ Comicdom Con Athens 2012 Exclusive.

     

    Η Αλέξια Οθωναίου, την τελευταία της δουλειά ΤΣΑΚΙΣΜΕΝΗ ΑΥΓΗ (Εκδόσεις Jemma Press. Πρώτη κυκλοφορία στο Comicdom Con Athens 2012).

     

    Ο Χρήστος Μαρτίνης, το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ (Εκδόσεις Jemma Press. Πρώτη κυκλοφορία στο Comicdom Con Athens 2012).

     

    O Βασίλης Γκογκτζιλάς και ο Κώστας Ι. Ζαχόπουλος, θα υπογράφουν το ΜΙΖΕΡΗ ΠΟΛΗ Τόμος 1 (Εκδόσεις Jemma Press. Πρώτη κυκλοφορία στο Comicdom Con Athens 2012).

     

    Ο Τάσος Μαραγκός, θα υπογράφει αντίτυπα του KRAK KOMIKS #8 (Εκδόσεις Jemma Press. Πρώτη κυκλοφορία στο Comicdom Con Athens 2012).

     

    Ο Tomek, θα υπογράφει αντίτυπα του ΚΟΥΛΟΥΡΙ #3. (Εκδόσεις Jemma Press. Πρώτη κυκλοφορία στο Comicdom Con Athens 2012).

     

    Ο Andy Leuenberger το ΓΟΥΙΛΙ ΤΟ ΖΟΜΠΙ, (Εκδόσεις Jemma Press. Πρώτη κυκλοφορία στο Comicdom Con Athens 2012).

     

    Ο Βασίλης Μπαμπούρης και ο Γιώργος Δημητρίου, το βιβλίο τους ΤΡΟΜΟΛΟΓΙΟ (Εκδόσεις Jemma Press. Πρώτη κυκλοφορία στο Comicdom Con Athens 2012).

     

    Τέλος, στα περίπτερά μας, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, θα υπάρχουν προσφορές και εκπλήξεις για όλους τους fans!

     

    Ένατη Διάσταση

     

    Οι δημιουργοί της εκδοτικής θα υπογράφουν κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Φιλικές τιμές!

    • Like 14
  21. Στις 30 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια του Comicdom Con Athens 2012, κυκλοφορεί από την Comicdom Press το graphic novel ΣΥΝΔΡΟΜΟ: Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, το οποίο ολοκληρώνει τη σειρά ΣΥΝΔΡΟΜΟ. Το σενάριο είναι του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου και το σχέδιο του Χρήστου Μαρτίνη. Μέχρι την κυκλοφορία του, δείτε το

    κι ένα 5σέλιδο preview.

     

    Στην ιστοσελίδα του ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ, θα βρείτε συνόψεις των ιστοριών, δείγματα των comics, extras, wallpapers, trailers και προτεινόμενες μουσικές!

     

    ΣΥΝΔΡΟΜΟ: Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

    Σενάριο: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου

    Σχέδιο: Χρήστος Μαρτίνης

    Lettering/Γραφιστική επιμέλεια: Φρειδερίκος Ρούσσος

    Επιμέλεια έκδοσης: Δημήτρης Σακαρίδης

    Υπεύθυνος παραγωγής: Κώστας Λαμπρόπουλος

    80 σελ. | Α/Μ | Τιμή: 9,00 €

    ISBN: 978-960-98646-4-0

     

    SYNDROME-THE-BEGINNING-IS-THE-END-web.jpg

     

    Το όνειρο του Άρη να δημιουργήσει μία “οικογένεια” ατόμων με ανεξήγητες δυνάμεις, που θα βοηθούν κι άλλους σαν κι αυτούς γίνεται πλέον πραγματικότητα. Όλα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά, μέχρι τη στιγμή που σε ένα από τα “ταξίδια” της, η Νικόλ θα λάβει την προειδοποίηση ότι κάποιοι γνωρίζουν την ύπαρξή τους κι ότι σκοπεύουν να τους εξοντώσουν. Η επόμενη μέρα θα είναι καθοριστική όχι μόνο για τον σκοπό τους, αλλά και για την ίδια τους την επιβίωση.

     

    Το graphic novel ΣΥΝΔΡΟΜΟ: Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ φιλοξενεί pin-ups των Γιάννη Ρουμπούλια, Αλέξιας Οθωναίου και Γαβριήλ Τομπαλίδη, σχεδιαστών της ομώνυμης σειράς.

     

    “Αυτή δεν είναι μια ιστορία που θα μπορούσε να έχει συμβεί, αλλά αν συνέβαινε ποτέ σε αυτή την εποχή και στη δική μας χώρα, μάλλον έτσι θα συνέβαινε. Κι αυτή την αίσθηση δεν την έχω βιώσει σε άλλο ελληνικό comic.”

     

    Αβραάμ Κάουα

    Συγγραφέας

    • Like 10
  22. Το Comicdom Con Athens 2012 δίνει στους fans του Milo Manara, αλλά και σε όλους τους συλλέκτες εντυπωσιακών έργων τέχνης, τη δυνατότητα να αποκτήσουν μια πανέμορφη handprinted μεταξοτυπία, φτιαγμένη με πολύ αγάπη και φροντίδα από τον Tind, με artwork από τον Milo Manara, αποκλειστικά για τη φετινή εκδήλωση.

     

    Η μεταξοτυπία θα είναι περιορισμένης έκδοσης 50 αντιτύπων, διαστάσεων 40Χ70 cm, σε χαρτί Munken 300 γραμμαρίων, αριθμημένη και υπογεγραμμένη από τον μεγάλο Ιταλό δημιουργό.

     

    manara_silkscreen1.jpg

     

    Αν θέλετε να εξασφαλίσετε το αντίτυπο σας και να μην τρέχετε την τελευταία στιγμή, το Comicdom Con Athens σας δίνει τη δυνατότητα της προπαραγγελίας, με έκπτωση 20% στην τιμή πώλησης (80 ευρώ, αντί για 100 που θα είναι η τιμή στην οποία θα διατίθενται τα εναπομείναντα αντίτυπα, κατά τη διάρκεια της Comicdom Con Athens 2012).

     

    Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα email στο info@comicdom-con.gr (θέμα: “Μεταξοτυπία Milo Manara”), με το ονοματεπώνυμο σας και θα σας στείλουμε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο πληρωμής, καθώς και το πως θα παραλάβετε τη μεταξοτυπία σας.

     

    Μη χάνετε χρόνο, γιατί τα αντίτυπα είναι πολύ λίγα!

    • Like 4
  23. Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011: Τα ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ, το web comic strip του Αντώνη Βαβαγιάννη, γιορτάζει τα 200 στριπάκια του και καλεί 6 δημιουργούς comics να συνεισφέρουν τις δικές τους εκδοχές για την επέτειο!

     

    logo_koura.jpg

     

    Έτσι, από την Τετάρτη 21 έως και τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, θα ανεβαίνει καθημερινά στην ιστοσελίδα της Comicdom Press κι από ένα στριπάκι από τους Μιχάλη Διαλυνά, Γιώργο Καμπάδαη, Κώστα Κυριακάκη, Θανάση Πετρόπουλο, Τόμεκ και Πέτρο Χριστούλια.

     

    Το album ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ κυκλοφορεί σε comic-shops και επιλεγμένα βιβλιοπωλεία από την Comicdom Press. Στις 64 έγχρωμες σελίδες του, περιλαμβάνει όλα τα ξεκαρδιστικά strips που δημοσιεύτηκαν ηλεκτρονικά μέχρι και τον Νοέμβρη του 2008, καθώς και extra ιστορίες που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού!

     

    kourafelkithra-200.jpg

    ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ #200 από τον Αντώνη Βαβαγιάννη

    • Like 15
  24. Με νέες στήλες και ανανεωμένη εμφάνιση, το Comicdom.gr υποδέχεται τη σεζόν 2011-2012.

     

    Από τις 5/9, το εβδομαδιαίο πρόγραμμά μας διαμορφώνεται ως εξής:

     

    Δευτέρα

    COMICDOM JOURNAL

    Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, συνεντεύξεις, previews #1 κυκλοφοριών, αλλά και trailers, videos, εικόνες και free comics, στην πληρέστερη ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε.

     

    Τρίτη

    INTERVIEW CORNER

    Ένας δημιουργός comics από τη διεθνή ή ελληνική σκηνή μιλά – συχνά για πρώτη φορά σε ελληνικό Μέσο – για τους σταθμούς της καριέρας του, τα νέα του projects και τα σχέδιά του για το μέλλον.

     

    Τετάρτη

    BEST OF

    Θέλετε να μάθετε ποιά είναι τα καλύτερα storylines του Batman, ή ποιά είναι τα πιο ανατρεπτικά φινάλε όλων των εποχών; Η νέα αυτή στήλη κάνει τη λατρεία όλων για τις λίστες, συνήθεια.

     

    Πέμπτη

    SNAPSHOT REVIEWS

    Σύντομα reviews των νέων κυκλοφοριών συγκεντρώνονται και παρουσιάζονται κάθε Πέμπτη από έναν συντάκτη του Comicdom, ώστε να είστε ενημερωμένοι για όσο το δυνατόν περισσότερους τίτλους.

     

    Παρασκευή

    COMICDOM RESURRECTED

    Αντλώντας από ένα αρχείο με περισσότερα από 3.000 κείμενα, η στήλη επιχειρεί μια βουτιά στο πλούσιο παρελθόν του Comicdom, με σκοπό να φέρει στην επιφάνεια όλα τα σχετικά άρθρα, ενός διαφορετικού κάθε φορά θέματος.

     

    και κάθε μήνα…

    PREVIEWS PICKS

    Αν δυσκολεύεστε να επιλέξετε τα καλύτερα comics από τις σελίδες του χαοτικού καταλόγου με τις νέες κυκλοφορίες, αφεθείτε στα έμπειρα χέρια των συντακτών του Comicdom.gr και εμπιστευτείτε τις προτάσεις μας.

     

    Επιπλέον στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε καθημερινά, πληροφορίες για νέες κυκλοφορίες, ειδήσεις, reviews, άρθρα άποψης και κάθε είδους άλλη ενημέρωση για τα εγχώρια και τα διεθνή comics.

     

    Μείνετε συντονισμένοι στο Comicdom.gr, καθώς έπονται πολλές και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για τις δραστηριότητές μας εντός και εκτός διαδικτύου.

     

    Καλό Φθινόπωρο σε όλους!

     

    Η ομάδα του Comicdom

     

    screenshot.jpg

    • Like 17
  25. Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης 2011, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου στο Κέντρο Τεχνών στο ACS (American Community Schools), το άλμπουμ του Μιχάλη Διαλυνά, "TRINKETS - Ένα Πατάρι Γεμάτο Ιστορίες"; απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία "Εικονογράφηση Εξωφύλλου". Είναι η πρώτη φορά που ένα comic κερδίζει βραβείο στη συγκεκριμένη κατηγορία.

     

    Μία εβδομάδα πριν τη βράβευσή του στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης, ο Μιχάλης Διαλυνάς έλαβε για το TRINKETS τρεις ακόμη διακρίσεις στα Comicdom Awards, το μοναδικά βραβεία για τα ελληνικά comics: Εκείνες του καλύτερου σχεδιαστή (Best Artist), του καλύτερου εξωφύλλου (Best Cover), καθώς και το Fan Award με το κοινό να ξεχωρίζει το αγαπημένο του comic για τη χρονιά που πέρασε.

     

    Trinkets_EBGEaward.jpg

     

    Η συλλογή "TRINKETS - Ένα Πατάρι Γεμάτο Ιστορίες", που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2010 από την Comicdom Press, συγκεντρώνει 12 από τις καλύτερες short stories που δημιούργησε ο Μιχάλης Διαλυνάς, για ελληνικές και ξένες εκδόσεις, από την εμφάνισή του στον χώρο των comics, μέχρι σήμερα.

     

    Ο Μιχάλης Διαλυνάς δημιουργεί comics από το 2005, όταν και βγήκε πρώτος στην κατηγορία "Νέοι Καλλιτέχνες" του 5ου διαγωνισμού comics της Ελευθεροτυπίας. Αποφοίτησε από τον ΑΚΤΟ με ΒΑ στο ΣΚΙΤΣΟ - COMIC - CARTOON. Έχει εργαστεί στο χώρο της διαφήμισης, ενώ δουλειές του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικές και ξένες εκδόσεις.

     

    Trinkets_awards.jpg

    • Like 8
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.