Μετάβαση στο περιεχόμενο

fidel

Members
  • Περιεχόμενο

    44
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    1

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από fidel

  1. fidel

    Κομμάτια Φανζιν2

    Hello.... ello ... lo... o any feedback..... ny feedback ..... eedback .... back
  2. fidel

    Happy Valentine's day!

    Καλό!!! Το σενάριο είναι πολύ απλό και καθαρό. Το σχέδιο είναι καταπληκτικό, Η αντίθεση της σύγχρονης γραμμής με την αισθητική του ράστερ που παραπέμπει σε 70's. Με απλά λόγια «εύγε». Μόνο μια παρατήρηση, στην τοποθέτηση των balloon σε σχέση με τη τοποθέτηση των χαρακτήρων σε δυό τρία καρέ μπερδεύει λιγάκι. Και πάλι μπράβο.
  3. fidel

    To Comic Top 10 σας!!!

    1. Lone Wolf And Cub by Kazuo Koike & Goseki Kojima Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολικός, είναι το αρτιότερο κόμικ που υπήρξε, υπάρχει και πολύ φοβάμαι θα υπάρξει ποτέ. Περιττό να συμπεριλάβω περίληψη, όποιος δεν το έχει δει οφείλει να να το διαβάσει. 2. The Sandman by Neil Gaiman and various artists Το καλλίτερο αγγλόφωνο κόμικ με τους χείριστους σχεδιαστές (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις), Φυσικά τα εξώφυλλα που φιλοτέχνησε ο κ. Dave Mckean εξαιρούνται της κριτικής, ο άνθρωπος ... «ζωγραφίζει». 3. 100 Bullets by Brian Azzarello & Eduardo Risso Ένα καταπληκτικό noir κόμικ που καταπιάνετε με την δύναμη και την ηθική, απλά αξεπέραστο. 4. Domu, a child's dream by Katsuhiro Otomo Αν και ο δημιουργός απέκτησε την φήμη του από το περιβόητο Akira, θεωρώ πως το Domu είναι αριστοκρατικής κλάσης. Σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών συμβαίνουν κατά συρροή ανεξήγητοι φόνοι, ένα νεαρό κορίτσι με υπερφυσικές ικανότητες καλείται να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο με εξίσου τρομακτικές δυνάμεις. 5. The Preacher by Garth Ennis & Steve Sillon Μία ξεκαρδιστική ιστορία τρόμου από τον μάστορα του story telling Dillon. H ένωση ενός αγγέλου με ένα δαίμονα δίνει την δύναμη του «λόγου» του Θεού στον αιδεσιμότατο Jesse Custer, ο οποίος με την σειρά του ψάχνει να βρει τον Θεο για να τον τιμωρήσει επειδή επέτρεψε την ανίερη ένωση. Ο αιδεσιμότατος έχει μαζί του την πρώην φίλη του Tulip και ένα αλκοολικό ιρλανδό βρικόλακα. Τρέχα γύρευε.... 6. From Hell by Alan Moore & Eddie Cambell Είναι η ιστορία του Jack του αντεροβγάλτη βασισμένη σε πολυετή έρευνα του Moore. 7. Tekkon Kinkreet by Taiyō Matsumoto Μια τρυφερή και συνάμα βίαιη ιστορία δύο αγοριών του Μαύρου και του Άσπρου για την επικράτηση στους δρόμους του Τόκυο, το όλο σενάριο είναι προέκταση του αιώνιου, άλυτου ηθικού ζητήματος καλού και κακού. Να σημειώσω πως αν και manga καλλιτέχνης ο Matsumoto, μελέτησε τους Ευρωπαίους σχεδιαστές για αρκετά χρόνια προσδίδοντας μια πιο σοφιστικέ απόδωση στο σχέδιο του. 8. David Boring by Daniel Clowes 9. Maus by Art Spiegelman 10.Cerebus the Aardvark by Dave Sim
  4. Λοιπόν, inside info. Σελίδες. Δεν ξέρω τον ακριβή αριθμό ακόμα γιατί το σενάριο είναι χωρισμένο σε καρέ παρά σε σελίδα ανά σελίδα ανάπτυξη, Μ' ένα πρόχειρο υπολογισμό μου βγαίνουν περίπου 20. Διάσταση Αμερικάνικο Φορμάτ 170x260 mm (τελικό) δουλεμένο στο 360x240 mm μολύβια - μελάνια στο χέρι, ράστερ - lettering στο mac. Resume Υπάρχει όλο το σενάριο αναρτημένο στο section «σενάριο» του φόρουμ Μορφή Αν θα μπορέσουμε να βρούμε κάποια χρηματοδότηση για την εκτύπωση και την διανομή όλα είναι πιθανά. Ας τελειώσει μια ο σχεδιασμός και βλέπουμε.
  5. fidel

    Ένα Glitch Στο Σύστημα [ Κόμικ ]

    Καλημέρα σε όλους, Σήμερα έχω κάτι πολύ φρέσκο, τόσο φρέσκο όπου ούτε ο ένας εκ των δύο δημιουργών του δεν έχει δει ακόμα. Αναφέρομαι στον Κοντοδήμο, ο οποίος είναι υπαρκτό πρόσωπο τελικά, μου έδωσε το ελεύθερο να σχεδιάσω το έργο του λίγο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Αν και λίγο καθυστερημένα, ιδού.
  6. fidel

    Σούμα GC Fanzine #2

    Υπάρχει κανένα νέο από το μέτωπο?!
  7. fidel

    SketchBook [ nothing fancy ]

    Γεια και χαρά σε όλους. Πέρασε αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που κάθισα να σχεδιάσω κόμικ, και λέω να ξεσκουρίασω λιγάκι. Παραθέτω μια σελίδα που την σχεδίασα στο διάλειμμα της δουλειάς, ελπίζω να σας αρέσει και να βρω περισσότερο χρόνο για κόμικ.
  8. Wow!! Όλα τα κομμάτια είναι μα(ν)γ(κ)ικά!! Έχεις κάποιο site όπου ανεβάζεις δουλείες σου; Θέλω να δω κι' αλλα.
  9. Ευχαριστώ για την υποστήριξή ρε παίδες, μου ανεβάσατε το ηθικό.
  10. fidel

    Διαγωνισμός 9 [ Η συμμετοχή μου ]

    Ούτε καν έπαινος, μόνο προκριματικά. Εσείς τι λέτε;
  11. fidel

    "9"

    Προκριματικά. Θα ανεβάσω το κόμικ την Δευτέρα.
  12. fidel

    Απορία για το σχέδιο

    Δοκίμασε την τεχνική με την διαφάνεια. Αν το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί συνέχισέ το αλλιώς ασ' το μόνο μολύβια..
  13. fidel

    A Study of Manga

    Καλημερίζω το κομιξόφιλο κοινό, Σας παραθέτω την προσπάθεια μου να αντιγράψω τον τρόπο που σχεδιάζουν κόμικς στην Άπω Ανατολή. Είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται για μια εργασία άκρως επίπονη. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που χρειάζεται ένα ολόκληρο team σχεδιαστών για να παράγουν ένα manga. Επειδή, δεν έχω ακόμα βοηθούς αναγκάστηκα να στραφώ στο CG για βοήθεια, και νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Ελπίζω να σας αρέσει..
  14. fidel

    Απορία για το σχέδιο

    Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να μελανώνεις με bic, απλά θα σου πρότεινα να πειραματιστείς με όσα περισσότερα μέσα μπορείς και να κατασταλάξεις σε αυτό που θεωρείς οτι σου ταιριάζει καλλίτερα.
  15. fidel

    Απορία για το σχέδιο

    Παλαιότερα το μελάνωμα ήταν απαραίτητο για να μπορέσει ένα κόμικ να αναπαραχθεί. Είχε να κάνει περισσότερο με περιορισμό λόγω έλλειψης μέσων παρα με εικαστική προσέγγιση. (ουσιαστικά τα θέματα φωτογραφίζονταν πάνω σε τυπογραφικό φίλμ, και επειδή τα μολύβια είναι γενικά αχνά για να φανούν καθαρά μέσω φωτογράφησης, υιοθετήθηκε η μέθοδος του μελανώματος. Έτσι το θέμα ήταν καθαρό και sharp) Σημερα το μελάνωμα δεν είναι απαραίτητο λόγω scanner και ψηφιακών επεξεργαστών εικόνας (photoshop etc), απλά η τεχνική συνδέθηκε τόσο στενα με την διαδικασία παραγωγής ενός κόμικ που έφτασε να θεωρείται δεδομένη. Μελάνωμα είναι απλά να "πατήσεις" πάνω απο τα μολύβια με μελάνι, μέθοδοι, τεχνικές και μέσα υπάρχουν αμέτρητα. Μπορεί πολύ απλά στην ίδια σελίδα που σχεδίασες τα μολύβια να σχεδιάσεις απο πάνω με μελάνι χρησιμοποιώντας, πινέλα, πένες (crow quill αυτες που της βουτας σε μελανοδοχείο), ραπιδογράφους, μαρκαδορους/μαρκαδοράκια, και πιο πρόσφατα με ψηφιακά μέσα όπως γραφίδα wacom και κάποιο σχεδιαστικό πρόγραμμα πχ photoshop. Το πρόβλημα με αυτή την τεχνική είναι ότι μετά πρέπει να σβήσεις τα μολύβια που βρίσκονται απο κάτω, επίσεις πολλά μαρκαδοράκια ξεθωριάζουν μετα το σβήσιμο. οπότε συνηστώ προσοχή και india ink. Μπορείς, χρησιμοποιώντας πάλι τα παραπάνω μέσα, να χρησιμοποιήσεις χαρτί tracing (ουσιαστικά ένα διαφανές φιλμ που συγκρατεί μελάνι, κατι που προτιμούν πολύ οι αρχιτέκτονες). Το πρόβλημα με αυτή την τεχνική είναι όταν χρησιμοποιείς πένα χαράσει την διαφάνεια και και την καταστρέφει, το crosshatch είναι σχεδόν αδύνατο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λεπτό χαρτί 120-140gr/m2 για τα μολύβια και ακόμα πιο λεπτό 100-120γρ/μ2 για τα μελάνια, και να μελανώσεις "παρτιτούρα" (Μέθοδο που χρησιμοποιώ έγω προσωπικα). Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζεσαι πάρα μα πάρα πολύ δυνατό φως για να δυλέψεις. Μια συμπληρωματική λύση είναι η αγορά lightbox (το χρησιμοποιούν οι φωτογράφοι για να βλέπουν slides) Ένα εντελώς διαφορετικός τρόπος είναι να σχεδιάσεις τα μολύβια σου και αντί να χρησιμοποιήσεις μολύβια γραφίτη, να σχεδιάσεις με γαλάζια(cyan) ξηλομπογια. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται μετά να σβήνεις το "μολύβια" που είναι απο κάτω, αλλα είναι δύσκολο να κάνεις πολλές διορθώσεις στην ξηλομπογιά γιατι δεν σβήνει καθαρά. Ο πιο επαγγελματικός τρόπος είναι να σκανάρεις τα μολύβια σου και να μετατρέπεις όλους τους τόνους του grayscale σε τόνους cyan, και μετά να το τυπώνεις σε χαρτί για μελάνι και να μελανώσεις απο πάνω. Ακριβή μέθοδος ιδιαίτερα αν θα αποφασίσεις να δουλέψεις σε μέγεθος μεγαλύτερο απο Α4. (Αυτη τη μέθοδο χρεισιμοποιούν στην Αμερική οι μέγαλοι εκδοτικοί οίκοι πχ. Marvel και DC Comics.) Ελπίζω να βοήθησα..
  16. Γεια και χαρά σε όλους. Έλειπα για διακοπές τον τελευταίο καιρό, και μόλις τώρα είδα το ποστ για το ¨πρωινό καφέ". Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας και να σας ενημερώσω πως δεν υπάρχουν σχέδια κυκλοφορίας του κόμικ ως αυτόνομη έκδοση (μέχρι στιγμής), αλλά θα συμπεριληφθεί στο fanzine του Greek Comic GC#2. Οπότε θα ήθελα να σας ζητήσω λίγο απο την υπομονή σας.
  17. Αν δεν έχεις λάβει confirmation mail ακόμα, νομίζω πως θα έπρεπε να επικοινωνήσεις με την bookdepository. Προσωπικά έχω παραγγείλει άπειρες φορές απο το site χωρις να αντιμετωπίσω ποτέ πρόβλημα. Επίσης, καλό θα ήταν εαν θα μπορούσες να επικοινωνήσες ταυτόχαρονα με την paypal. Καλη τύχη
  18. fidel

    METROPOLIS COMICS (ΘEΣΣAΛONIKH)

    Παιδιά και γω Σαλονίκη μένω, και μάλιστα λίγο πιο πάνω απο την Μητροπόλεως. Τους τελευταίους 6-8 μήνες το βρίσκω κλειστό το κατάστημα. Μήπως έχει μετακομίσει; Τι ώρα το επισκεφτήκατε και τι μέρες:!!!
  19. Από το post σου στων εκδοτών τ' αυτιά.
  20. Γεια χαρά σε όλους. Το έργο αν και κινείται με αργούς ρυθμούς..... κινείται. Φτάσαμε πλέον στο πέμπτο τεύχος, και το φλέρτ με την μέση του εγχειρήματος μας ενθουσιάζει. Θα ήθελα να μοιραστώ με τους αναγνώστες του φορουμ ένα ακόμα δείγμα.
  21. Τι είδος μουσικής παίζετε;
  22. fidel

    METROPOLIS COMICS (ΘEΣΣAΛONIKH)

    Το Metropolis έκλεισε...
  23. fidel

    concept art

    WOW!!! Φοβερή δουλειά KURO, τα ταπεινά μας σέβη....
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.