Μετάβαση στο περιεχόμενο

nebuchadnessar

Νέα Μέλη
  • Περιεχόμενο

    23
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με το μέλος nebuchadnessar

  • Γενέθλια 01/31/1987

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • Χώρα
    Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

1318 προβολές προφίλ

nebuchadnessar's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

144

Συνολική φήμη στο GC

  1. Πες μας μερικές λεπτομέρειες για το από που πήρες αυτά τα υπέροχα καλούδια. Θα με ενδιέφερε πολύ να μάθω τιμές, ταχυδρομικά, ιστοσελίδες. Οι βιβλιοφιλικές εκδόσεις είναι πανέμορφες!
  2. Μεγάλη αλήθεια. Εγώ είχα διαβάσει Ταγκό και Μου σαν τα πρώτα μου Κόρτο Μαλτέζε και είχα απογοητευτεί. Μετά από καιρό έπεσε στα χέρια μου η παλιά έκδοση της Μαμούθ που είχε μέσα μικρές ιστορίες κι ερωτεύτηκα. Περίμενα χρόνια μέχρι να βγάλει τα Κόρτο ο Μικρός Ήρως για να τα διαβάσω όλα. Αυτό που προτείνω είναι να ξεκινήσεις με τις μικρές ιστορίες, κι ας μην είναι με τη σειρά. Μετά θα βρεις το δρόμο σου...
  3. Συμφωνώ πάρα πολύ. Αν δείξει τη σωστή κινητικότητα η Μαμούθ, θα πάρουν τα πάνω τους όλοι οι τίτλοι. Στο κοντινά μου μινιμαρκετ/περίπτερα που φέρνουν εκδόσεις Μικρού Ήρωα, επανεκδόσεις Τεντέν, Αστερίξ, κλπ, όλα τα τεύχη εξαφανίζονται σε μια εβδομάδα.
  4. Πάντως για τη δημοφιλία του Μ & Μ, πιστεύω, πως για τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, ο κόσμος αγνοεί την ύπαρξή του κόμικ. Μπορεί τα τεύχη εκτός των τεσσάρων πρώτων να μην είναι εξαντλημένα, αλλά δεν τα βρίσκεις σε βιβλιοπωλεία. Οπότε, το μη ειδικευμένο κοινό, και το κοινό που δεν τα ψάχνει επί τούτου, δεν πρόκειται να τα βρει μπροστά του σε ράφι ή προθήκη ποτέ του, και άρα δεν πρόκειται να ανακαλύψει τη σειρά. Εγώ που διαβάζω Μαμούθ από τη δεκαετία του 90, ήξερα για τη σειρά από τις διαφημίσεις στο πίσω μέρος των άλλων τευχών, πρώτη φορά βρήκα τεύχος μπροστά μου πριν περίπου 5 χρόνια στο Comicon στη Σόλωνος. Μέχρι τότε πίστευα πως έχουν εξαντληθεί τα τεύχη. Βέβαια, από τότε έχω αγοράσει όλα τα τεύχη εκτός από τα 3 πρώτα και ήδη μαζεύω και την έκδοση της Cinebook. Επιπλέον, πιστεύω πως η σειρά ανέβηκε πάλι σε δημοφιλία, μετά την έκδοση των 30 αργυρίων. Έχω δει κόσμο να αγοράζει το τεύχος σε βιβλιοπωλεία και να ρωτάει για αυτή.
  5. Μεγάλο δίκιο έχεις, αλλά ρύθμιση για να μεγαλώσω το σκρινσο, δε βρήκα. Βέβαια, οταν κλικάρω πάνω της, φαίνεται καλά. Αν μπορεί κάποιος να κάνει edit, καλοδεχούμενο.
  6. Εγώ προσωπικά λατρεύω ότι έχει φτιάξει ο Jacobs και μετά τις ιστορίες με σενάριο του Van Hamme. Αλλά με το που διάβασα τους 3 τόμους του Ξιφία, έπαθα την πλάκα μου. Τι έφτιαξε ο άνθρωπος πίσω την δεκαετία του 40????
  7. Εγώ πήρα την Κυριακή, και πήρα το 2ο και 3ο 1800 με αφιερώσεις. Η ομιλία του Καραμπάλιου με τον Γιάννη Κουκουλά για το 1821 στα κομικς ήταν υπέροχη!
  8. Κανένας συνφορουμίτης θα είναι εκεί? Εγώ θα έιμαι σήμερα εκεί!
  9. Ευχαριστούμε για την αποδελτίωση. Ο τίτλος του άρθρου είναι εξαιρετικά παραπλανητικός. Κανένας δε θέλει να κλέψει το Μίκυ. Απλά πρέπει να απελευθερωθούν επιτέλους τα δικαιώματα στο public domain, όπως με όλα τα έργα της διανόησης. Είναι απαράδεκτοι αυτοί οι χειρισμοί της Disney.
  10. Φανταστικά νέα! Νομίζω η εκδοτική θα κάνει εξαιρετική δουλειά. Αν και αυτή η δουλειά του Herge, δεν είναι εφάμιλλη των Τεντέν, επειδή επανασχεδιάστηκαν από τα studio Herge, το σχέδιο είναι υπέροχο!
  11. Εγώ δεν το πήρα, γιατί έχω ήδη προηγούμενη έκδοση τη Μαμούθ. Και γενικότερα δύσκολα ξανααγοράζω ίδιες ιστορίες, ακόμα κι αν έχουν κάποιες διαφορές οι εκδόσεις.
  12. Πέστα Χρυσόστομε! Εγώ που μαζεύω αυτό τον καιρό τα Τεντέν, έχω κάνει αμά να διαβάσω το Ναό του Ήλιου. Θοδωρή, μήπως μπορείς να μας πεις ποιες θα είναι αυτές;
  13. Δημοσιευεται σήμερα στην Ιταλία και στη Γαλλία το νέο Corto Maltese! Σεναριογράφος είναι ο Martin Quenehen και ο σχεδιαστής ο Bastien Vivès και εκδότης η CONG SA, η εταιρεία που κατέχει τα δικαιώματα για όλα τα έργα του Hugo Pratt και του Corto Maltese. Εξώφυλλο: Απ' ότι καταλαβαίνω πρόκειται για ένα πιο μοντέρνο reimagining του χαρακτήρα, αφού σύμφωνα με την προεπισκόπηση του νέου album στην Internazionale (link) το νέο άλμπουμ θα διαθέτει: διεθνείς ίντριγκες, ισχυρές γυναίκες, κατάσκοποι και παλιοί φίλοι μεταξύ Ιαπωνίας και Περού, και οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στο παρασκήνιο. Συνέντευξη με τους δημιουργούς: https://cortomaltese.com/corto-maltese-oceano-nero/ Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.