Μετάβαση στο περιεχόμενο

octapus

Members
  • Περιεχόμενο

    31
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από octapus

  1. Συνδυασμό και των δύο, έγχρωμο, 100-200 σελίδες (δε με χαλάει ιδιαίτερα ο αριθμός των σελίδων), μεγάλο σχήμα να διαβάζεται ευχάριστα. Σύγχρονες καλές ιστορίες (τόσες προτάσεις έχουν γίνει) και φυσικά ολοκληρωμένες σε κάθε τεύχος (όχι μια σε έξι μήνες).
  2. Αν θυμάμαι καλά, η Atlas, κατόπιν Marvel, είχε τη δυνατότητα να εκδίδει/διανέμει συγκεκριμένο αριθμό/τίτλο περιοδικών ανά μήνα με την Independent News . Όταν το 1968 η συμφωνία άλλαξε, αυξήθηκαν και οι τίτλοι που μπορούσε να εκδώσει και να διανείμει. Κάπως έτσι.
  3. octapus

    Awesome Books

    Είχα παραγγείλει δύο φορές, από δύο βιβλία. Κάθε βιβλίο ήταν σε ξεχωριστή συσκευασία και μου ζητήθηκε από τα ΕΛΤΑ να πληρώσω περίπου 11 με 13 ευρώ ανά βιβλίο. Την πρώτη φορά τα πλήρωσα, τη δεύτερη δεν τα παρέλαβα και επεστράφησαν (πήρα και τα χρήματα πίσω κάποια στιγμή στην κάρτα). Στην τελική, η αξία (αρχική πληρωμή + τελωνείο), ερχόταν πάνω κάτω ίδια με την τιμή του bookdepository.
  4. octapus

    Awesome Books

    Το πρόβλημα με αυτό το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι ότι όταν έρθει η παραγγελία στο ταχυδρομείο, για να παραλάβεις πληρώνεις τελωνείο.
  5. Παρέλαβα όλα σε άψογη κατάσταση
  6. Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για τα κάτωθι ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ : 43, 60, 61 ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ – (9 Τόμοι) ΔΙΑΒΟΛΙΚ (1970): 1, 2 ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ : 1, 2, 4, 6, 7, 11, 13
  7. octapus

    Ο ΑΡΚΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

    Δεν ξέρω αν γράφτηκε κάπου αλλού και δεν το είδα, την Κυριακή 30 Ιουλίου στο Πρώτο Θέμα : Μπαμπά Πετάω από τις Χαμηλές Πτήσεις. Αντιγράφω από το σάιτ της εφημερίδας «Κάνε πουλί να δεις καλό» αναφωνεί μέσα στην απελπισία του ο πατέρας-σπουργίτι. Ο γιος του είναι κυνικός, αυθάδης και αχάριστος -αλλά και αξιολάτρευτος ως χαρακτήρας κόμικ. Αυτή την Κυριακή Το θρυλικό άλμπουμ του Αρκά «Μπαμπά Πετάω» από την σειρά «Χαμηλές Πτήσεις» είναι στο ΘΕΜΑ Με το ανελέητο χιούμορ του και την απίθανη οξυδέρκειά του, ο Αρκάς στο εκπληκτικό «Μπαμπά Πετάω» ανατέμνει τις ανθρώπινες σχέσεις και ιδιαίτερα αυτές μεταξύ παιδιού και γονέα. Ο μπαμπάς είναι ένα σπουργίτι-μικροαστός και το παιδί του ένα ζιζάνιο που αμφισβητεί κάθε αξία που του σερβίρεται ως αυτονόητη. Κανένας από τους δύο δεν είναι ενθουσιασμένος από την αναγκαστική συμβίωση με τον άλλον, το γεγονός όμως ότι ανάμεσά τους υπάρχει ελάχιστη συμπάθεια (ιδιαίτερα από το μικρό πουλί προς το μεγαλύτερο) είναι η πηγή για τις μνημειώδεις ατάκες που εκτοξεύονται εκατέρωθεν. Στα «συννεφάκια» του Αρκά τα ταμπού καταρρακώνονται και ο σαρκασμός γκρεμίζει την υποκρισία στις παραδοσιακές ενδοοικογενειακές σχέσεις. Με την ανατρεπτική του προσέγγιση, τις απίθανες εμπνεύσεις και, βέβαια, το απαράμιλλο ταλέντο του, ο Αρκάς στο «Μπαμπά Πετάω» αποδεικνύει γιατί θεωρείται ως ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης κόμικ. Μην χάσετε αυτή την Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ και το θρυλικό άλμπουμ του Αρκά «Μπαμπά Πετάω» από την σειρά «Χαμηλές Πτήσεις». (στην έκδοση με τις προσφορές 4,25 ευρώ).
  8. Να σημειώσω μόνο ότι η κατάθεση προσφυγής σημαίνει α) κατάθεση παραβόλου 100 ευρώ (ακόμη και αν κερδίσεις στη δίκη που θα ακολουθήσει δεν σημαίνει ότι 8α πάρεις πίσω το παράβολο), β) χαρτοσήμανση δικογράφου περί τα 20 ευρώ, γ) αμοιβή δικηγόρου (ανάλογα, δεν υπάρχει κάποια σταθερή τιμή, πάντως δωρεάν δεν γίνεται εκτός αν αναλάβει κάποια οργάνωση να κάνει τα έξοδα, χλωμό το κόβω) συν φπα 23%, δ) λοιπά έξοδα παραστάσεως στη δίκη και ε) αναμονή αρκετών χρόνων για να δικαστεί (αν και προβλέπεται μία διαδικασία για πιο γρήγορη διευθέτηση). Τώρα αν και κατά πόσο συμφέρει να να γίνει μία τέτοια διαδικασία (προσφυγή στα δικαστήρια) ή όχι αυτό εξαρτάται κυρίως από το ύψος της εισφοράς που καλείται κάποιος να καταβάλει. Το σίγουρο είναι ότι η Δ.Ο.Υ. θα απορρίψει τη δήλωση επιφύλαξης, το αποτέλεσμα της δίκης με τα σημερινά δεδομένα αμφίβολο, μόνη περίπτωση να κερδιθεί μία τέτοια δίκη είναι το ΣτΕ να αποφασίσει ότι η έκτακτη εισφορά είναι αντισυνταγματική (χλωμό).
  9. octapus

    THOR

    Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Στα κλασσικά πάντα πλέον κινείται η Anubis. Μια αρπαχτή ενόψει μιας ταινίας και τίποτα περισσότερο. Καλύτερα να σταματήσουν αυτή την κοροϊδία, δεν πάει άλλο. Ας επικεντρωθούν σε άλλα. Δε νομίζω ότι πλέον θα ασχοληθώ συστηματικά με την εν λόγω εταιρία, πέρα του Amazing Spider Man. Αν το γνώριζα από την αρχή θα έκανα μια παραγγελία το omnibus από το bookdepository και όλα καλά. Προφανώς τα υπερ-ηρωικά δεν πουλάνε πια στην Ελλάδα και κατανοητό για πολλούς λόγους.
  10. octapus

    www.bookdepository.com

    Είχα κάνει pre order το συγκεκριμένο και μου απεστάλλει κανονικά την 13/5/2011 (η παραγγελία είχε γίνει 15/4/2011)
  11. octapus

    www.bookdepository.com

    Τα δύο site έχουν διαφορετικές τιμές, όπως έχουν επισημάνει και πολλοί φίλοι σε προηγούμενα post. Οι διαφορές είναι από λίγα λεπτά έως και αρκετά ευρώ που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν και τα δέκα. Η έκπτωση υπολογίζεται όταν κάνεις την παραγγελία όπου σε ειδικό πλαίσιο συμπληρώνεις τον κωδικό-κουπόνι που σου έχει αποσταλλεί. Λογικά την έκπτωση μπορείς να την έχεις ανεξαρτήτως του ποιού site θα χρησιμοποιήσεις για να κάνεις την παραγγελία σου.
  12. Το τεύχος #53 είναι και το τελευταίο της σειράς. Με χαρτάκι που υπάρχει μέσα στο τεύχος μας ενημερώνουνε για το τέλος της έκδοσης.
  13. octapus

    BUGS BUNNY

    Από μία γρήγορη ματιά στο internet πρόκειται για μεταφορά του περιοδικού Looney Tunes της DC (έτος αρχικής κυκλοφορίας στην Αμερική το 1994, τον Απρίλιο συγκεκριμένα). Το εξώφυλλο με τον Bugs Bunny αντιστοιχεί στο τεύχος #172 (Μάιος 2009) και αυτό με τον Daffy Duck στο τεύχος #187 (Αύγουστος 2010). Κατά πόσο υπάρχει αντιστοιχία στο περιεχόμενο ... αυτό δε το γνωρίζω. Προφανώς η Anubis καλύπτει το κενό που άφησε ο Περιοδικός Τύπος. Στην επαρχία φίλε Double Duck λογικά θα κυκλοφορεί με ένα μήνα καθυστέρηση
  14. Από συνήθεια και τύχη έπεσε σήμερα το μάτι μου στο site της Anubis. Το τελευταίο διάστημα έχει πολλές προσφορές κυρίως σε manga και όχι μόνο. Σήμερα και για λίγες ώρες (απομένουν δύο ώρες μόνο) έχει σε προσφορά πολλά graphic novel στη μισή τιμή (ενδεικτικά eternals, heroes, wanted). Καλή ευκαιρία νομίζω, πάντως έκανα κανά δυο αγορές (Sandman, Η Βίβλος του Θοθ). Ελπίζω να διαβάσουν αρκετοί το μήνυμα αυτό και να επωφεληθούν.
  15. Στην αρίθμηση που αναφέρεται παραπάνω, να προσθέσουμε και το τεύχος 19 έκδοσης Γενάρη 1986 στην τιμή των 350 δρχ. και τίτλο Πτήση 714. Με την πρώτη ευκαιρία θα προσθέσω το εξώφυλλο, αλλά και άλλα τρία που διαθέτω. Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι και έριξα μια ματιά στα αρχεία μας, μήπως υπάρχει ήδη μία αναφορά για τη σειρά αυτή? Ή είναι κάτι διαφορετικό και μπερδεύτηκα?
  16. octapus

    WORLD OF WARCRAFT

    H σειρά έχει ολοκληρωθεί στο 25ο τεύχος, το 26ο της ελληνικής έκδοσης είναι ένα special issue που κυκλοφόρησε στην Αμερική φέτος το Φεβρουάριο ενώ τα σχέδια για συνέχεια του τίτλου ναυάγησαν (μετανομασία του τίτλου σε Alliance και συνέχιση της αρίθμησης από το 26) (http://en.wikipedia.org/wiki/World_of_Warcraft_(comics)). Απ' ότι φαίνεται θα δημοσιεύονται μόνο graphic novels (http://uk.comics.ign.com/articles/105/1055759p1.html. ). Αναφέρει τίποτα η εκδοτική για το πως και αν θα συνεχίσει τον τίτλο?
  17. Αντικειμενικά η εταιρία κάνει πολλές προσπάθειες στο χώρο και αυτό της το αναγνωρίζω. Βέβαια πολλοί σε κάποιες διαφωνούμε, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Εκείνο που με στεναχωρεί είναι ότι σε κάποια πράματα δεν έχει συνέπεια. Είμαι φαν του Conan και ενώ αναμένονταν η κυκλοφορία του εδώ και λίγους μήνες κανένα νέο μέχρις στιγμής. Και στις εκδόσεις που θα κυκλοφορήσσουν φέτος δε βλέπω τη συνέχεια του Y The Last Man, των Astonishing X men, του Fables. Κρίμα.
  18. Λέω τώρα λέω και σκέφτομαι ... Υπάρχει κάποιος λόγος να εκδοθεί το Batman Year One τόοοοοοοοοοοοοοοοοοσα χρόνια μετά εν έτη 2010? Αφού μια χαρά τα πάει σε Batman και Superman δεν παίζει τίποτα σε πιο up to date? Όσο για το φίλο μας τον Spidey πως και δε κάνουν και κάνα γκαλοπάκι να δουν τις προτιμήσεις μας? Ή μήπως τελικά απλά θα δούμε σε ένα τομάκι τη μετά civil war περίοδο του amazing? Έπειτα από επιλογές ... τόσες πολλές υπάρχουν. Και Amazing Spider Man και Web of Spiderman και Peter Parker (ή κάπως έτσι, τώρα μου διαφεύγει ο ακριβής τίτλος της νέας σειράς της Marvel). Και φυσικά υπάρχει και η αντίστοιχη νέα σειρά στο ultimate universe. Άσε που μπορεί απλά να εκδίδονται συγκεκριμένα story arcs (που μπορεί να είναι και το πιο πιθανό). Κλείνοντας ... με τη σειρά του Conan καμία εξέλιξη? Ξέρετε, εκείνη που ήταν να κυκλοφορήσει το Νοέμβρη που μας πέρασε.
  19. Κατ΄ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις απαντήσεις σας. Όταν έκανα την αγορά στην αρχή δεν έδωσα σημασία, αλλά επιστρέφοντας σπίτι παρατήρησα ότι είχε χρεωθεί το τεύχος νο.13 του Ρανταπλαν στην τιμή των 5,80 ευρώ, αντί των 4.30 που έγραφε στο στικεράκι. Επέστρεψα το συγκεκριμένο περιοδικό στο βιβλιοπωλείο, όπου με απάντησαν ότι άλλαξαν οι τιμές (τιμές που έρχονται από το κεντρικό κατάστημα των Αθηνών), επομένως η τιμή στον υπολογιστή και στο σύστημά τους ήταν 5,80 (εξου και η απόδειξη κόπηκε στα 5,80), αλλά από παραδρομή δεν είχαν αλλάξει τα στικεράκια. Οκ. Καλά. Τουλάχιστον μου επέστρεψαν τη διαφορά, όπως άλλωστε και όφειλαν. Το σίγουρο είναι ότι το τεύχος αυτό υπήρχε εδώ και δύο μήνες στο στοκ τους και φυσικά δεν είναι καμία νέα επανέκδοση οπότε και θα δικαιολογούσε κάποια αλλαγή στην τιμή. Γενικά αυτό δεν είναι και νόμιμο (κατά την άποψή μου) αλλά κλασικό δείγμα αισχροκέρδειας. Οπότε ένας πελάτης μείον γι' αυτούς. Και προφανώς στο άμεσο μέλλον θα δούμε και αν η Μαμούθ άλλαξε ή όχι τις τιμές της.
  20. Εδώ και λίγο καιρό αποφάσισα να ολοκληρώσω κάποιες ημιτελής σειρές που είχα κυρίως στους τίτλους της Μαμούθ (ενδεικτικά Λούκι Λουκ και Ρανταπλαν). Με έκπληξη σήμερα είδα ότι υπάρχει μία αύξηση στην τιμή των τευχών. Ενώ μέχρι τον προηγούμενο μήνα κάθε τεύχος κοστολογούνταν στα 4,30 ευρώ, με ενημέρωσαν (τουλάχιστον στο συγκεκριμένο μαγαζί που κάνω τις αγορές αυτές) ότι πλέον οι τίτλοι αυτοί κοστολογούνται στα 5,80 ευρώ. Μεγάλη αύξηση θα έλεγα. Ξέρεις κανείς φίλος από Αθήνα ή άλλη περιοχή της χώρας, αν όντως η Μαμούθ αύξησε τις τιμές της, ή αν πρόκειται για κάτι που αφορά μόνο το βιβλιοπωλείο απ' όπου αγοράζω τα τεύχη που με ενδιαφέρουν? Και από την άλλη κατά πόσο δικαιολογείται μια αύξηση τιμής, ακόμη και αν προχώρησε σε κάτι τέτοιο η Μαμούθ, για τίτλους που ήδη το βιβλιοπωλείο έχει προμηθευτεί στο παρελθόν με άλλο κόστος και επομένως η ενέργεια αυτή δεν είναι και τόσο σύνομη?
  21. Σήμερα κυκλοφόρησε και το Elric: Η Δημιουργία ενός Μάγου, 208 σελίδες και στην τιμή των 27,90 Ευρώ (κανένα σχόλιο). Πρόκειται για μία μίνι σειρά που εκδόθηκε από τη DC to 2004, ενώ το καλοκαίρι του 2007 βγήκε στην αμερική και το αντίστοιχο graphic novel.
  22. Αυτό το οποίο κάνει η Anubis είναι να ολοκληρώσει τον κύκλο των τωρινών εκδόσεων του ultimate universe, κάνοντας ένα μεγάλο όμως άλμα στους τίτλους τους οποίους εκδίδει. Έτσι η σειρά ultimate spider man θα ολοκληρωθεί με το τεύχος #105 της αμερικάνικης έκδοσης και η σειρά ultimate x-men με το τεύχος #60 (με βάση τα λεγόμενα της Anubis) ενώ η σειρά ultimate fantastic four έφτασε μέχρι και το τεύχος #49, όταν οι αντίστοιχες σειρές ολοκληρώθηκαν στα τεύχη #133, #100 και #60. Προφανώς στα graphic novel θα δούμε τα τεύχη που αφορούν το ultimatum, δηλαδή τόσο το συγκεκριμένο event (τεύχη # 1-5), όσο και τα ultimate spider man (τεύχη #129-133), ultimate x-men (τεύχη #98-100, ίσως και τα #94-97) και ultimate fantastic four (τεύχη # 58-60). Επίσης θα εκδόσουν και τα Ultimatum: Fantastic Four - Requiem, Ultimatum: Spider-Man - Requiem (2 τεύχη) και Ultimatum: X-Men - Requiem. Καλά όλα αυτά, αλλά η δικιά μου αντίρρηση είναι αυτό που ανέφερα και σε προηγούμενο post, ότι η εταιρία δεν ολοκληρώνει καμία σειρά, έτσι απλά. Το θέμα του κόστους ή των περιθωρίων κέρδους δε το γνωρίζω, αλλά δεν ξέρω και αν θα πρέπει, εμένα σαν αναγνώστη να με ενδιαφέρει. Άλλωστε στο θέμα των τιμών των graphic novel τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, και την τιμή αυτών καλούμαστε να την πληρώσουμε.
  23. Ομολογουμένως πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, αν και σε κάποιο βαθμό το περίμενα. Πρέπει να ομολογήσω ότι κάτι τέτοιες στιγμές θυμάμαι με νοσταλγία τις εκδόσεις του Καμπανά, που ναι μεν από θέμα ποιότητας υστερούσαν σε μεγάλο βαθμό (αν και για εκείνες τις εποχές μια χαρά έκδοση ήτανε), αλλά τουλάχιστον μπορούσαμε να παρακολουθούμε τους αγαπημένους μας ήρωες διαχρονικά (μέσα από το περιοδικό Σπάιντερ Μαν). Πάντως και οι δύο εταιρίες σε μεγάλο βαθμό και στη στήλη των γραμμάτων μόνο τα θετικά σχόλια δημοσίευαν. Επιστροφή στο παρών. Η Anubis προσέφερε πολλά στο χώρο των κόμικς και δε μπορεί να το αγνοήσει κανείς αυτό (εδώ θα χρειαστεί να παραβλέψει κανείς το θέμα των τιμών των tpb, που σε κάποιες περιπτώσεις παραήτανε υπερβολικές, πχ. the road to sivil war). Από θέμα ποιότητας καμία εταιρία κατά τη γνώμη μου δεν μπορεί να την ανταγωνιστεί (οκ, εντάξει και οι εκδόσεις της Helm, μια χαρά είναι, αλλά δεν εκδίδουν κάτι σε σταθερή βάση, τουλάχιστον στις επιλογές που κάνω). Απλά είναι αυτό που γενικά κυριαρχεί στις αντίστοιχες ελληνικές εκδόσεις, καμία σειρά δεν ολοκληρώνεται, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ποτέ δε κατάλαβα το λόγο που η συγκεκριμένη εταιρία (Anubis) εξέδωσε σειρές όπως π.χ All Star Superman, για να τις εγκαταλείψει λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους. Ούε κατάλαβα το λόγο έκδοσης μιας σειράς όπως αυτή πρόσφατα του Star Wars για έξι μόνο τεύχη και με μια υπόσχεση ότι κάτι άλλο σχετικό θα εκδοθεί στο μέλλον. Καλύτερα τίποτα, παρά κάτι ημιτελές. Εγκαταλείπεις τη σειρά Ultimate Spider Man όταν με το ρυθμό που εκδίδεις τη σειρά αυτή, θα ολοκληρωθεί σε περίπου 17 τεύχη? Ποιος ο λόγος? Σκέφτεσαι να εκδόσεις τη σειρά των Ultimate Avengers, όταν δεν έχουμε ακόμη δει τα Ultimates 2 & 3? (και προφανώς ούτε πρόκειται). Ποιός ο λόγος? Ακόμη περιμένουμε την ολοκλήρωση του τελευταίου story arc που δημοσιεύτηκε στην Ελλάδα από τη σειρά Astonishing X-Men (πέρασε ένας χρόνος αν δεν κάνω λάθος). Αν οι σειρές ultimate δεν πουλάνε καλύτερα το παραμύθι να τελειώσει εδώ. Άσε που όσες φορές η εταιρία ζήτησε τη γνώμη μας ποτέ δεν την έλαβε και υπόψιν της. Σιγά μη σκάσουνε κιόλας. Και στο κάτω κάτω, τόσοι και τόσοι έχουμε ζητήσει να κάνει μια προσπάθεια με το κανονικό σύμπαν της Marvel. Ας δοκιμάσει, τι έχει να χάσει? Μπορεί να είναι δύσκολο με τόσα events που συμβαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι (έλεος δηλαδή ρε συ Quesada), και με τόσα cross over (ξανά έλεος) αλλά όπως έχει αποδείξει και στο παρελ8όν η Anubis όλα γίνονται (πχ. το story arc The Resurrection of Ra's al Ghul). Ή ίσως τελικά και στις ανάλογες περιπτώσεις να μην πήγαν και τόσο καλά οι πωλήσεις, αφού μια έστω μικρή προσπάθεια έκανε μέσω tpb (Iron Man, X-men). Εν πάσει περιπτώσει, ελπίζω στο μέλλον τα πράματα να είναι καλύτερα. Και προπαντώς να μας ακούσει έστω και μια φορά η εταιρία. Την έχουμε στηρίξει σε πολλές περιπτώσεις.
  24. Kυκλοφόρησε επίσης και το Marvels: Η Εποχή των Θαυμάτων. Σε HC έκδοση και στην τιμή των 26,90 Ευρώ. Από τη μία δεν το έχω και σκέφτομαι να το αγοράσω, από την άλλη βέβαια με προβληματίζει και η τιμή. http://www.anubis.gr/books.asp?BID=1195
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.