Μετάβαση στο περιεχόμενο

nikosal

Members
  • Περιεχόμενο

    38
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με το μέλος nikosal

  • Γενέθλια 06/29/1965

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Χώρα
    Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

938 προβολές προφίλ

nikosal's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

197

Συνολική φήμη στο GC

  1. Για όποιον ενδιαφέρεται, η (αρκετά ενδιαφέρουσα) εισαγωγή του ΜΠ στον 4ο τόμο της σειράς.
  2. nikosal

    ΟΙ ΘΕOΙ AΠ' TO ΔΙΑΣΤΗΜΑ

    Το λήμμα για το περιοδικό στο wiki.
  3. nikosal

    ΟΙ ΘΕOΙ AΠ' TO ΔΙΑΣΤΗΜΑ

    Τέλεια. Στο μεταξύ, ούτως ή άλλως σωστότερο είναι το «εμπνεύστηκε από τις ιδέες...» κλπ. και όχι από ένα συγκεκριμένο βιβλίο του Ν., καθώς ο συγγραφέας δεν έγραφε μυθοπλασία. Ασχέτως αν τα όσα φανταζόταν, τέτοια ήταν!
  4. nikosal

    ΟΙ ΘΕOΙ AΠ' TO ΔΙΑΣΤΗΜΑ

    Μπράβο, ευχαριστώ για την έρευνα! Ήθελα να επιβεβαιώσω τον ελληνικό τίτλο επειδή ετοιμάζω λήμμα για το wiki μου. Η εκτίμησή μου είναι ότι εμπνεύστηκε από το Chariots of Gods, καθώς αυτή η ιστοσελίδα μου φαίνεται να έχει αξιόπιστες πληροφορίες. Εξάλλου (όπως γράφει και είναι και αρκετά πιθανό) ήταν το μόνο βιβλίο που είχε εκδοθεί στα πολωνικά. Να μου πεις ο διευθυντής του εκδοτικού οίκου μπορεί να είχε διαβάσει και το επόμενο...
  5. nikosal

    ΟΙ ΘΕOΙ AΠ' TO ΔΙΑΣΤΗΜΑ

    Πώς είχε μεταφραστεί στα ελληνικά το Chariots of Gods? που ήταν το πρώτο βιβλίο του ΕΦΝ; Μήπως είναι το ελληνικό Εισβολή από το διάστημα (1975); Το ρωτώ γιατί είναι το βιβλίο που είχε εμπνεύσει το κόμικς.
  6. Βρέθηκε τo εξώφυλλο του Μπράνερ: ήταν από άλλο βιβλίο (!), το The Werewolf Principle του Clifford D. Simak, Pan books, 1977. Οπότε μου μένουν τρία άγνωστα: Πάνω από το ανθρώπινο, Κρυστάλλινος κόσμος, Ούμπικ
  7. Η σειρά αυτή του Εξάντα ήταν από τις προσεγμένες εφ μυθιστορημάτων της εποχής. Την οφείλουμε στην αγάπη του Καλλιπολίτη για το είδος. Μερικές παρατηρήσεις: Το πρώτο βιβλίο (Ο νέος Αδάμ) τυπώθηκε, όπως διαβάζουμε στον κολοφώνα το 1977. Το Σλαν, το 1978. Τα επόμενα έξι δεν δίνουν αυτή την πληροφορία αλλά μόνο το έτος κτήσης των δικαιωμάτων, 1978. Έπειτα, οι Δραματουργοί του Γιαν, που πρέπει να ήταν το τελευταίο της σειράς, διαθέτει ξανά κολοφώνα με εκτύπωση 1979. Συνεπώς η σειρά κυκλοφόρησε το 1977-1979. Η σειρά ξεκινά με τρία πολύ καλά πρωτότυπα εξώφυλλα της ζωγράφου Γιώτας Καλλιακμάνη (δύο λάμδα, γραφόταν λανθασμένα στους συντελεστές με ένα) και συνεχίζεται με εξώφυλλα από ξένες εκδόσεις. Έχω βρει τους καλλιτέχνες του Ψηλού κάστρου και του Μηδέν-Α και τους αναφέρω σε αυτό το λήμμα, αλλά όχι των υπολοίπων τεσσάρων. Αν κανείς τους γνωρίζει, θα ήθελα να συμπληρώσω το λήμμα μου. Τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο αυτί κάποιων τόμων (Νησί Μορώ, Πάλμερ Έλντριτζ και Χρόνος είναι απλός) δεν κυκλοφόρησαν ποτέ και δεν έχει νόημα να απαριθμούνται στη σειρά. Ειδικά ο Έλντριτζ, είχε μεταφραστεί από την Χατχούτ και αυτή η μετάφραση αξιοποιήθηκε αργότερα από τον Μπαζίνα στις δικές του εκδόσεις. Το ίδιο ισχύει με τις Τριφίδες: δεν έχει τόσο νόημα να περιλαμβάνεται, γιατί παρά την αναγγελία δεν βγήκε ποτέ στην (εν λόγω) σειρά επιστημονικής φαντασίας. Κυκλοφόρησε το 1980 στην σειρά λογοτεχνίας του Εξάντα, που είχε δικό της ύφος και μορφή εξωφύλλου. Επιλογή τους γιατί είχαν δει ότι δεν τραβούσε η σειρά εφ; Πιθανότατα, αλλά δεν το ξέρω. Τέλος, ναι, είναι σωστό αυτό που γράφει ο Mandrake για το φανζίν των Ιωαννίνων. Ο τίτλος ήταν από άρθρο του Σπύρου Βρετού, που έγινε έτσι «νονός» του. (Δεν χρειάζεται αν αλλάξετε τίποτα στο αρχικό ποστ ή στα εξώφυλλα, απλώς προσθέτω κι εγώ τις πληροφορίες και τη γνώμη μου για τους τίτλους της σειράς.)
  8. Σχετικά με την αντιγραφή της ανθολογίας από τον Κάκτο, την οποία αναφέρει στο αρχικό μήνυμα ο leonidio, εκτός από το λήμμα του wiki στο οποίο παραπέμπει, μπορείτε επίσης να διαβάσετε αυτό το άρθρο μου. Για το θέμα είχα μιλήσει και με τη Ροζίτα Σώκου.
  9. ...και για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει την εκτενή εισαγωγή του Πανώριου στον πρώτο τόμο. Αρκετά πλήρης και ενημερωτική, αν και αρκετά πράγματα επιδέχονται σήμερα διόρθωση/βελτίωση ή άλλη προσέγγιση (πχ. δεν ευσταθεί η θεώρηση ότι το διήγημα του Χενλάιν που αναφέρεται, όπως και κάποια άλλα έργα, είναι «φάνταζι»).
  10. Το σχετικό λήμμα στο wiki. Ευχαριστώ για τη συνδρομή.
  11. χαχα καλό! Είναι σαφές ότι και στον τ. 3 άλλος είναι ο καλλιτέχνης, για αυτό και ο εν λόγω αναφέρεται ως «δημιουργός της μακέτας».
  12. Στον τ. 3 αναφέρεται ως δημιουργός της μακέτας εξωφύλλου ο Σταύρος Λουσαράκης. Στους τ. 1 ή 4; (στον τ. 2, κανείς).
  13. Τα δύο λινκ προς το Nova (βλ. παραπάνω) δεν με οδηγούν κάπου.
  14. Ένα μικρό άρθρο μου για το περιοδικό, εδώ.
  15. NASIA IN SPACE #2 - 3€ Είναι κάποιο κόμικς ελληνικό επιστημονικής φαντασίας;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.