Μετάβαση στο περιεχόμενο

salaudnick

Νέα Μέλη
  • Περιεχόμενο

    7
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • Χώρα
    Greece

salaudnick's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

23

Συνολική φήμη στο GC

  1. salaudnick

    ΜΑΣΚΑ

    Oops 1! @ Dream Factory: Η εσωτερική σελίδα στην παρουσίαση είναι από την 4η περίοδο (1963-1974, εκδότης: Δαρεμάς, διευθυντής: Κορίνης). Oops 2! @ luckystrike: Η Φρόυλαϊν Γκοστ προηγείται του Παιδιού Φάντασμα, αφού η Αγγέλα Μαρκάτου εμφανίστηκε στο τεύχος 8 της Μάσκας Β' περιόδου (Δεκέμβριος 1946) ενώ ο Γιώργος Θαλάσσης μόλις το 1953 (δηλαδή ο Νίκος Μαράκης προηγήθηκε του Στέλιου Ανεμοδουρά κατά εφτά χρόνια!)
  2. That makes two of us! Η υπερβολική χαλαρότητα του καλοκαιριού, βλέπεις... Οπότε, I second the motion. Καλό φθινόπωρο σε όλους.
  3. Εάν ενδιαφέρει το βιβλίο αυτό του Ben Hunt, θα μπορούσα να επανέλθω με μερικές εικόνες (από τη γαλλική έκδοση)
  4. Εξαιρετική η ανάλυση της σύνθεσης (! ) των εικονογραφήσεων!!! Μπράβο! Με την ευκαρία: οι έγχρωμες εικόνες στο post του gkosk με ημερομηνία 13 May 2008 (και συγκεκριμένα οι εικόνες με τους κόμπους, τα τίπις, την περικεφαλαία του αρχηγού και τα μοκασίνια) είναι από το βιβλίο του W. Ben Hunt με τίτλο The Golden Book of Indian Crafts & Lore, Simon and Schuster, 1954, το οποίο εκδόθηκε σε γαλλική μετάφραση, Comment Vivre en Indien, προσαρμογή Robert Doniol, Edition des deux coqs d’or, Paris, 1967. Η γαλλική έκδοση είχε τυπωθεί στην Ιταλία (Verona) από την Mondadori η οποία, τελικά, το έκδωσε και στα ιταλικά λίγα χρόνια αργότερα: Come vivere da pellerossa, μετάφραση της γαλλικής προσαρμογής A. Chiaruttini, Mondadori, Milano, 1977. Όπως προκύπτει από μια πρόχειρη έρευνα στο web, ο W. Ben Hunt (1880-1970) υπήρξε ένας από τους πρωτοπόρους του κινήματος της ζωής στην ύπαιθρο. Έγραψε πάνω από 1000 άρθρα σε περιοδικά και 20 βιβλία, πολλά από τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 26 γλώσσες. Συνεργαζόταν στενά με το προσκοπικό κίνημα και έγραφε, με το ψευδώνυμο Lone Eagle, στο Boy’s Life, το επίσημο περιοδικό των Αμερικανών προσκόπων.
  5. salaudnick

    ΒΕΛΟΣ

    Αγαπητέ Valtasar, αφού σε ευχαριστήσω για το καλωσόρισμα, θα πρέπει να σου ομολογήσω ότι μου έκανες πολύ μεγάλο κακό. Το αποτέλεσμα του τελευταίου σου post ήταν να με οδηγήσει στην κατάθλιψη , πράγμα που οδήγησε σε οικογενειακή κρίση με αδιευκρίνιστες εξάλλου συνέπειες και για το επαγγελματικό μου μέλλον το οποίο διαγράφεται εξίσου μέλαν. [Είμαι βέβαιος ότι τα περισσότερα μέλη αυτού του forum αναγνωρίζουν τα συμπτώματα της ασθένειας που περιγράφω και η οποία παραμένει χωρίς όνομα. Ίσως θα ήταν θέμα ενός νέου topic: πώς θα μπορούσε να ονομάζεται αυτή η αρρώστια; Προσωπικά κλίνω (κατ' αναλογία προς την "μπέρι-μπέρι" που οφείλεται σε έλλειψη Β1) υπέρ του όρου «λείπει-λύπη»]. Εν πάση περιπτώσει: όποιος/α μπορεί να με πληροφορήσει πού μπορεί να ανευρεθεί το 90ό τεύχος του «Βέλους» θα πρέπει να γνωρίζει ότι υπέρ του/της θα αναπέμπονται καθημερινά δεήσεις αντάξιες ημίθεου.
  6. salaudnick

    ΒΕΛΟΣ

    Έτσι είναι ακριβώς, όπως τα λες αγαπητέ Corvus: οι Νότιοι ήταν οι καλοί (όπως και στο «Όσα παίρνει ο άνεμος», που διάβασα λίγα χρόνια αργότερα, στην 6η Δημοτικού). Μού πήρε αρκετό καιρό για να καταλάβω ότι τελικά οι Νότιοι υποστήριζαν τη συνέχιση της δουλείας (και δεν υπερασπίζονταν απλώς τον τρόπο ζωής τους από την εκβιομηχάνιση), άρα ήταν –σε τελική ανάλυση– οι κακοί! Αναρωτιέμαι τι αναφορές και αναγωγές σηματοδοτούσε για τους Ιταλούς των αρχών της δεκαετίας του 1950 ο αμερικανικός εμφύλιος, έναν αιώνα πίσω… Όσο για τις καμπύλες της Μπελ Σταρ – μπορεί και να αντλούσαν σε ένα ποσοστό οι σχεδιαστές την έμπνευσή τους από τις καμπύλες της Sophia Loren. Με την ευκαιρία: ο ιταλικός «Oklahoma!» δημοσιεύθηκε σε 30 δεκαπενθήμερα τεύχη (31 επεισόδια, το πρώτο τεύχος ήταν διπλό), από την Mondadori (1952-1953). Το σενάριο του Guido Martina εικονογράφησαν οι Raffaele Paparella (10 επεισόδια), Pier Lorenzo de Vita (7), Leone Cimpellin (5) και Dino Battaglia (5). Συνεχίζω να επιμένω, πάντως, ότι το «Βέλος» έβγαλε 89 τεύχη και όχι 90. (Είχα τόσο συγχυστεί που δεν ερχόταν στο περίπτερο ώστε είχα μαζέψει όλο μου το θάρρος και είχα επισκεφθεί τα γραφεία στην Πανεπιστημίου ζητώντας πληροφορίες. Μου είχαν πει ότι δεν είχε βγει και δεν θα έβγαινε ποτέ. Αλλά βέβαια, ήμουνα πιτσιρίκος. Ξέρεις τίποτε περισσότερο, αγαπητέ Guest?)
  7. salaudnick

    ΒΕΛΟΣ

    Ενδιαφέρουσα και συγκινητική παρουσίαση! Έχω και εγώ κρατήσει από τότε όλα τα τεύχη (το μόνο περιοδικό της εποχής που κατάφερα να περισώσω!) - αν και δεν νομίζω ότι το τεύχος 90 κυκλοφόρησε ποτέ. Έχεις υπόψη σου κάτι άλλο; Με την ευκαιρία, θα βρεις παρουσίαση της ιστορίας του περιοδικού Βέλος στο τεύχος 5 του περιοδικού "Φανταστικά Χρονικά" που βγάζει η Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.