Μετάβαση στο περιεχόμενο

japetus

Members
  • Περιεχόμενο

    74
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από japetus

  1. japetus

    ASTERIX

    Άρα πάμε για Περσία τελικά και όχι Κίνα..
  2. japetus

    ASTERIX

    Ναι το έγραψα σε παλιότερο ποστ. Ήταν μάλιστα να γυριστεί εξολοκλήρου στην Κίνα (και να είναι ήδη έτοιμη) αλλά τελικά λόγω κορονωιου από τη μια και άρνησης των κινεζικών αρχών την τελευταία στιγμή από την άλλη, δεν επιτράπηκε να γίνουν γυρίσματα στην Κίνα. Ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει γυρίσματα ούτε γνωρίζουμε πού τελικά θα γίνουν αυτά. Η ταινία ήταν να βγει πάντως συγχρόνως με το άλμπουμ, δύσκολα το βλέπω πάντως πριν το '22.
  3. japetus

    ASTERIX

    Αυτό το εύρημα ήταν 'ουντερζική αδεία'. Δεν πιστεύω ο Γκοσινί να το είχε χρησιμοποιήσει αν το έγραφε ο ίδιος.. Το γεγονός πάντως ότι ο τίτλος της ταινίας στα γαλλικά αναφέρεται ξεκάθαρα στην (αυτοκρατορικη) Κίνα ενώ η αγγλική απόδοση μιλά για δρόμο μεταξιού, με κάνει να πιστεύω ότι οι ήρωες μας δεν μεταφέρονται απλά εκεί αλλά θα έχουμε μακρύ road trip... Πάντως όπως καταλάβαμε όλοι, το τιζερακι έκανε τη δουλειά του, άρχισε να γίνεται κάποιος ντόρος σχετικά με το νέο άλμπουμ (και) εδώ μέσα ;-)
  4. japetus

    ASTERIX

    Μην κολλάς σε αυτό, άλλωστε οι Γάλλοι αποκαλούν 'Μέσο Βασιλειο' (όπως και ο τίτλος της ταινίας) την αυτοκρατορικη Κίνα για να τη διαχωρισουν με τη σημερινή. Και φυσικά κανείς πλέον σήμερα δεν αποκαλεί τους Ιρανούς Πέρσες (ή τους Ιταλούς Ρωμαίους). Έχουν οι ίδιοι συνταγματικά αλλάξει το όνομά τους όπως και αρκετές άλλες χώρες, άλλο αν εμείς ακόμα θυμόμαστε τη σχολική γεωγραφία.
  5. japetus

    ASTERIX

    Με τι να πάνε δηλαδή, με αεροπλάνο ή με τρένο; Δύο ήταν τα μέσα μεταφοράς εκείνη την εποχή, το πλοίο στη θάλασσα και το κάρο στην ξηρά. Προφανώς υπονοείται ότι το μέρος που πηγαίνουν δεν προσεγγιζεται εύκολα από θάλασσα.. Σε κάθε περίπτωση τους χρειάζεται καθώς μεταφέρουν μαζί τους ολόκληρο αυτή τη φορά βαρέλι με φίλτρο, άρα έχει μπόλικο 'ζωμό' η υπόθεση.. Οι ενδείξεις πάντως δείχνουν από μέση ανατολή, κεντρική Ασία, μέχρι Κίνα ίσως και 'περιοδεία' σε όλη τη διαδρομή (δρόμος μεταξιού) για εκεί.. Μακρύ ταξίδι, σκακι=Περσία, αναφορά στον Τεντεν=Θιβέτ (Κίνα) , συγκυρία της κινηματογραφικης ταινίας με τίτλο 'The Silk Road' (Δρόμος του Μεταξιού) στα αγγλικά ή 'L' Empire de Milieu' (Μέσο Βασίλειο = Κίνα) στα γαλλικά, ε δε θέλει και πολύ. Το υλικό μια φορά είναι πολύ καλό, μακάρι να ξαναδούμε άλμπουμ εποχής Γκοσινί και όχι κάποια μετριότητα πάλι ...
  6. japetus

    ASTERIX

    Μην ξεχνάμε ότι φέτος ήταν να κυκλοφορήσει και η νέα κινηματογραφική ταινία του Αστερίξ με ηθοποιούς, στο δρόμο του μεταξιού, γυρισμένη στην Κίνα. https://www.imdb.com/title/tt11210390/ Δυστυχώς δεν ευοδόθηκε η συνεργασία με την κινεζική κυβέρνηση και έτσι τα γυρίσματα όχι μόνο δεν επιτράπηκε να γίνουν εκεί αλλά δεν ξεκίνησαν καν ακόμα.. Λογικά το άλμπουμ και η ταινία θα είχαν το ίδιο θέμα και το ένα θα προμόταρε το άλλο και έτσι το τιζεράκι ήταν όντως για να γίνει η σύνδεση με τον Τεντεν, και μάλλον Κίνα ή και οι άλλες χώρες που βρίσκονται στο δρόμο του μεταξιού, είναι ο προορισμός και του 39ου αλμπουμ..
  7. japetus

    ASTERIX

    Πολύ σωστά έγινε η σύνδεση με το τεντεν, αλλά η δική μου εκτίμηση είναι ότι απλά πρόκειται για ένδειξη αβροφροσυνης στον Ερζέ, ο προορισμός είναι άλλος, το πιθανότερο η πατρίδα του σκακιού, η Περσία...
  8. japetus

    ASTERIX

    Το σκάκι είναι δυνατό hint
  9. japetus

    ASTERIX

    Και ενώ ακόμα έχουμε πρόσφατα τα σχόλια για την κόρη του Βερσικεντόριγα, οι Κονράντ και Φερί δώσανε στη δημοσιότητα ένα teaser, μια σελίδα από το νέο 39ο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει φέτος τον Οκτώβριο.. Μία παρτίδα σκάκι που αφήνουν μισοτελειωμενη για να ξεκινήσουν για την καινούρια περιπέτεια. Για πού; μας ρωτάνε πονηρά... Μπορείτε να υποθέσετε;
  10. Ο Αστερίξ στη χώρα των Πικτών (Asterix chez les Pictes) θα είναι ο τίτλος του 35ου τόμου, που θα κυκλοφορήσει όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το twitter της AR στις 24 Οκτωβρίου...
  11. japetus

    ΑΛΙΞ

    Μια και έπεσε πρόσφατα στην αντίληψή μου, να πούμε ότι η σειρά του Αλίξ στη Γαλλία πέρασε σε νέο κύκλο, εγκαινιάζοντας πέρυσι μια νέα σειρά περιπετειών που τιτλοφορείται "Alix Senator" (=Γερουσιαστής) και εξελίσσεται σε μια εποχή που ο γνωστός μας Αλίξ, ώριμος πλέον με άσπρα μαλλιά, μετέχει σε νέες περιπέτειες.. Από τους Thierry Demarez και Valerie Mangin
  12. japetus

    ΤΟ ΤΖΙΝΙ

    Ακούγεται ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα κυκλοφορήσει το 12ο τεύχος, τρίτο και τελευταίο μέρος του Ινδικού κύκλου και από ότι φαίνεται και τελευταίο της σειράς..
  13. japetus

    ΤΟ ΤΖΙΝΙ

    Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι η σειρά δεν έχει εκδοθεί στα αγγλικά. Υπάρχουν όμως όλα τα τεύχη (πλην του τελευταίου που είναι νωρίς ακόμα) σε scanlations στην αγγλική.
  14. japetus

    ΤΟ ΤΖΙΝΙ

    Υπάρχει ένα γενικό πλαίσιο, αλλά οι ιστορίες χωρίζονται σε αυτόνομους κύκλους. Έχουν έτσι εκδοθεί ο Οθωμανικός σε τέσσερα τεύχη και ο Αφρικανικός σε 5. Αυτό εδώ που εκδόθηκε πρόσφατα είναι το δεύτερο τεύχος του τρίτου κύκλου της σειράς, του Ινδικού.
  15. japetus

    ΤΟ ΤΖΙΝΙ

    Τέλη Νοεμβρίου το 2012 κυκλοφόρησε στη Γαλλία το 11ο τεύχος με τη δεύτερη ιστορία από τον Ινδικό κύκλο..
  16. Σύμφωνοι. Παρόλα αυτά, έχω το δεύτερο τεύχος της πρώτης έκδοσης και δεν βρίσκω πουθενά το σχόλιο. Φυσικά το θυμάμαι και εγώ να ήταν γραμμένο σαν σχόλιο με αστεράκι όταν το είχα πρωτοδιαβάσει... Περίεργο..
  17. Το συγκεκριμένο άλμπουμ κυκλοφόρησε την τελευταία χρονιά των εκδόσεων, που δεν είχε γίνει επανέκδοση των υπολοίπων τευχών, και έτσι το κυκλοφόρησαν αυτόνομο, όπως λέμε δηλαδή, εκτός σειράς.. Δεν αναφέρεται δηλαδή αρίθμηση πάνω στο τεύχος, ούτε υπάρχει και η γνώριμη λίστα με τα προηγούμενα τεύχη στο μενίρ που κουβαλά ο Οβελίξ στο οπισθόφυλλο. Με την ευκαιρία, αν κάποιος έχει κάποιες προσθήκες ή διορθώσεις με βάση τεύχη που έχει στην κατοχή του στη λίστα που έχω γράψει παραπάνω (πριν μερικά χρόνια ) άς τα παραθέσει. Επίσης, αν υπάρχει κάπου και το σχόλιο σχετικά με την μετονομασία του Κατρουλίξ σε Ιντεφίξ, δεν έχω μπορέσει να το εντοπίσω..
  18. Δεν νομίζω ότι τίθεται καν ερώτημα, το δίλλημα είναι ανύπαρκτο δεδομένης της διαφοράς στη συλλεκτική αξία των δυο εκδόσεων.. Τα σκληροδετα της Μαμουθ μπορεις ανα πάσα στιγμη να τα προμηθευτείς, της Anglohellenic όχι..
  19. Γιατι ντροπή; Φρόντισαν οι άνθρωποι και πήραν τα δικαιώματα, τα μετέφρασαν, οπότε τα πουλάνε όσο θέλουν. Είναι δικιά τους έκδοση με μικρό τιράζ και όχι κάποιου μεγαλοεκδότη... Εκτός απο τα ελληνικά έχουν και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά που δεν κυκλοφόρησαν στην επίσημη αμερικανικη σειρά...
  20. japetus

    ΤΟ ΤΖΙΝΙ

    Μετα απο καιρό αναμονής, στις 12 Νοεμβρίου κυκλοφορεί στη Γαλλία το 10ο τεύχος! Είναι η αρχή του τρίτου κύκλου της σειράς, που αυτή τη φορά μας ταξιδεύει στις Ινδίες και έχει τίτλο "Le pavillon des plaisirs", το περίπτερο δηλαδή των ηδονών... Το περιμένουμε για να ξαναθαυμάσουμε το πενάκι της Miralles....
  21. Χα! Πριν απο πολλά χρόνια, είχα πετύχει αυτό το soundtrack σε βινύλιο στο Μοναστηράκι... Κάπου θα το έχω τώρα παραχωμένο και πολύ θα ήθελα να μπορέσω να το σκανάρω..
  22. japetus

    ASTERIX

    εδω και κοντα ενα χρονο...
  23. japetus

    ASTERIX

    Σχετικα με τον Ιντεφιξ, δεν εχει ακομα ξεκαθαρισει το θεμα, ουτε και εχω καποιο προχειρο σκαναρισμα με το ονομα του ως Κατρουλιξ στην πρωτη εκδοση του Ψαροπουλου. Υπαρχει καποια επιβεβαιωση -σκανάρισμα- γι αυτο; Καποιος που να εχει την πρωτη εκδοση του "Μαγου" του 1978; Οι παλιότεροι πηραν την αγουσα για τα βιβλιοπωλεια (οπου και θα τους βρισκεις με την κλασικη εκπτωση των 10%, σε καποια μονο αν τη ζητησεις)
  24. japetus

    ASTERIX

    Δεν εχω καταλαβει λιγο με τη διανομη τί γίνεται.. Αυτη τη στιγμη μονο μεσω διανομής της Καθημερινής στα περίπτερα γίνεται; Μετα το περας της εκδοσης θα κυκλοφορησει και απο βιβλιοπωλεία ή και τώρα μπορουν να βρεθουν τα τευχη που εχουν ήδη εκδωθεί; Ενδιαφέρεται κόσμος απο εξωτερικό που θέλει να τα προμηθευθεί ονλάιν..
  25. Το θεωρουσα εξαντλημενο, αλλα το πετυχα φετος ξανα στη συνηθη υποπτο, πρωτοπορια. Ισως να εχει γινει επανεκδοση..
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.