Jump to content

japetus

Members
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

261 Active

1 Follower

About japetus

 • Rank
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Birthday 11/30/2016

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

421 profile views
 1. japetus

  ASTERIX

  Ναι το έγραψα σε παλιότερο ποστ. Ήταν μάλιστα να γυριστεί εξολοκλήρου στην Κίνα (και να είναι ήδη έτοιμη) αλλά τελικά λόγω κορονωιου από τη μια και άρνησης των κινεζικών αρχών την τελευταία στιγμή από την άλλη, δεν επιτράπηκε να γίνουν γυρίσματα στην Κίνα. Ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει γυρίσματα ούτε γνωρίζουμε πού τελικά θα γίνουν αυτά. Η ταινία ήταν να βγει πάντως συγχρόνως με το άλμπουμ, δύσκολα το βλέπω πάντως πριν το '22.
 2. japetus

  ASTERIX

  Αυτό το εύρημα ήταν 'ουντερζική αδεία'. Δεν πιστεύω ο Γκοσινί να το είχε χρησιμοποιήσει αν το έγραφε ο ίδιος.. Το γεγονός πάντως ότι ο τίτλος της ταινίας στα γαλλικά αναφέρεται ξεκάθαρα στην (αυτοκρατορικη) Κίνα ενώ η αγγλική απόδοση μιλά για δρόμο μεταξιού, με κάνει να πιστεύω ότι οι ήρωες μας δεν μεταφέρονται απλά εκεί αλλά θα έχουμε μακρύ road trip... Πάντως όπως καταλάβαμε όλοι, το τιζερακι έκανε τη δουλειά του, άρχισε να γίνεται κάποιος ντόρος σχετικά με το νέο άλμπουμ (και) εδώ μέσα ;-)
 3. japetus

  ASTERIX

  Μην κολλάς σε αυτό, άλλωστε οι Γάλλοι αποκαλούν 'Μέσο Βασιλειο' (όπως και ο τίτλος της ταινίας) την αυτοκρατορικη Κίνα για να τη διαχωρισουν με τη σημερινή. Και φυσικά κανείς πλέον σήμερα δεν αποκαλεί τους Ιρανούς Πέρσες (ή τους Ιταλούς Ρωμαίους). Έχουν οι ίδιοι συνταγματικά αλλάξει το όνομά τους όπως και αρκετές άλλες χώρες, άλλο αν εμείς ακόμα θυμόμαστε τη σχολική γεωγραφία.
 4. japetus

  ASTERIX

  Με τι να πάνε δηλαδή, με αεροπλάνο ή με τρένο; Δύο ήταν τα μέσα μεταφοράς εκείνη την εποχή, το πλοίο στη θάλασσα και το κάρο στην ξηρά. Προφανώς υπονοείται ότι το μέρος που πηγαίνουν δεν προσεγγιζεται εύκολα από θάλασσα.. Σε κάθε περίπτωση τους χρειάζεται καθώς μεταφέρουν μαζί τους ολόκληρο αυτή τη φορά βαρέλι με φίλτρο, άρα έχει μπόλικο 'ζωμό' η υπόθεση.. Οι ενδείξεις πάντως δείχνουν από μέση ανατολή, κεντρική Ασία, μέχρι Κίνα ίσως και 'περιοδεία' σε όλη τη διαδρομή (δρόμος μεταξιού) για εκεί.. Μακρύ ταξίδι, σκακι=Περσία, αναφορά στον Τεντεν=Θιβέτ (Κίνα) , συγκυρία της κινηματογραφικης ταινίας με τίτλο 'The Silk Road' (Δρόμος του Μεταξιού) στα αγγλικά ή 'L' Empire de Milieu' (Μέσο Βασίλειο = Κίνα) στα γαλλικά, ε δε θέλει και πολύ. Το υλικό μια φορά είναι πολύ καλό, μακάρι να ξαναδούμε άλμπουμ εποχής Γκοσινί και όχι κάποια μετριότητα πάλι ...
 5. japetus

  ASTERIX

  Μην ξεχνάμε ότι φέτος ήταν να κυκλοφορήσει και η νέα κινηματογραφική ταινία του Αστερίξ με ηθοποιούς, στο δρόμο του μεταξιού, γυρισμένη στην Κίνα. https://www.imdb.com/title/tt11210390/ Δυστυχώς δεν ευοδόθηκε η συνεργασία με την κινεζική κυβέρνηση και έτσι τα γυρίσματα όχι μόνο δεν επιτράπηκε να γίνουν εκεί αλλά δεν ξεκίνησαν καν ακόμα.. Λογικά το άλμπουμ και η ταινία θα είχαν το ίδιο θέμα και το ένα θα προμόταρε το άλλο και έτσι το τιζεράκι ήταν όντως για να γίνει η σύνδεση με τον Τεντεν, και μάλλον Κίνα ή και οι άλλες χώρες που βρίσκονται στο δρόμο του μεταξιού, είναι ο προορισμός και του 39ου αλμπουμ..
 6. japetus

  ASTERIX

  Πολύ σωστά έγινε η σύνδεση με το τεντεν, αλλά η δική μου εκτίμηση είναι ότι απλά πρόκειται για ένδειξη αβροφροσυνης στον Ερζέ, ο προορισμός είναι άλλος, το πιθανότερο η πατρίδα του σκακιού, η Περσία...
 7. japetus

  ASTERIX

  Το σκάκι είναι δυνατό hint
 8. japetus

  ASTERIX

  Και ενώ ακόμα έχουμε πρόσφατα τα σχόλια για την κόρη του Βερσικεντόριγα, οι Κονράντ και Φερί δώσανε στη δημοσιότητα ένα teaser, μια σελίδα από το νέο 39ο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει φέτος τον Οκτώβριο.. Μία παρτίδα σκάκι που αφήνουν μισοτελειωμενη για να ξεκινήσουν για την καινούρια περιπέτεια. Για πού; μας ρωτάνε πονηρά... Μπορείτε να υποθέσετε;
 9. Ο Αστερίξ στη χώρα των Πικτών (Asterix chez les Pictes) θα είναι ο τίτλος του 35ου τόμου, που θα κυκλοφορήσει όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το twitter της AR στις 24 Οκτωβρίου...
 10. japetus

  ΑΛΙΞ

  Μια και έπεσε πρόσφατα στην αντίληψή μου, να πούμε ότι η σειρά του Αλίξ στη Γαλλία πέρασε σε νέο κύκλο, εγκαινιάζοντας πέρυσι μια νέα σειρά περιπετειών που τιτλοφορείται "Alix Senator" (=Γερουσιαστής) και εξελίσσεται σε μια εποχή που ο γνωστός μας Αλίξ, ώριμος πλέον με άσπρα μαλλιά, μετέχει σε νέες περιπέτειες.. Από τους Thierry Demarez και Valerie Mangin
 11. Ακούγεται ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα κυκλοφορήσει το 12ο τεύχος, τρίτο και τελευταίο μέρος του Ινδικού κύκλου και από ότι φαίνεται και τελευταίο της σειράς..
 12. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι η σειρά δεν έχει εκδοθεί στα αγγλικά. Υπάρχουν όμως όλα τα τεύχη (πλην του τελευταίου που είναι νωρίς ακόμα) σε scanlations στην αγγλική.
 13. Υπάρχει ένα γενικό πλαίσιο, αλλά οι ιστορίες χωρίζονται σε αυτόνομους κύκλους. Έχουν έτσι εκδοθεί ο Οθωμανικός σε τέσσερα τεύχη και ο Αφρικανικός σε 5. Αυτό εδώ που εκδόθηκε πρόσφατα είναι το δεύτερο τεύχος του τρίτου κύκλου της σειράς, του Ινδικού.
 14. Τέλη Νοεμβρίου το 2012 κυκλοφόρησε στη Γαλλία το 11ο τεύχος με τη δεύτερη ιστορία από τον Ινδικό κύκλο..
 15. Σύμφωνοι. Παρόλα αυτά, έχω το δεύτερο τεύχος της πρώτης έκδοσης και δεν βρίσκω πουθενά το σχόλιο. Φυσικά το θυμάμαι και εγώ να ήταν γραμμένο σαν σχόλιο με αστεράκι όταν το είχα πρωτοδιαβάσει... Περίεργο..
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.