Μετάβαση στο περιεχόμενο

KONNOS

Members
  • Περιεχόμενο

    384
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από KONNOS

  1. Εδώ και χρόνια δεν αγοράζω τεύχη έτσι κι αλλιώς. Όταν ήμουν μικρός, τα τεύχη ήταν πολύ πυκνογραμμένα και σε κάθε τεύχος (άντε δύο) τελείωνε μία ιστορία. Τώρα το αντίστοιχο του τεύχους (στις ongoing σειρές) είναι το τομάκι. Αλλά και το Public με απογοήτευσε με τον καιρό εδώ που τα λέμε γιατί όταν νίκησε τον ανταγωνισμό, ανέβασε τις τιμές (όχι στα επίπεδα που τις είχε η Σπηλιά τα παλιά χρόνια, αλλά και πάλι...). Τώρα απο το Public παίρνω κυρίως ξενόγλωσσα βιβλία σε paperback.
  2. KONNOS

    ΑΝΤΙΔΟΤΟ

    Πριν μέρες πήρα τα τεύχη 2 και 3.Βέβαια αναγκάστηκα να ξαναδιαβάσω και το πρώτο. Γενικά ήταν μια πολύ ώραία horror ιστορία με μια πολύ έξυπνη μυθολογία που αποκαλύπτεται στο 2ο τεύχος.Το σκίτσο ήταν καλούτσικο αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας.Ειδικά στο 3ο τεύχος φαινόταν βιαστικό (γιατί απ'ότι έμαθα υπήρχε deadline)απο τον Λόγιο που τον έχω δεί να κάνει καλύτερα σκίτσα σε άλλες δουλειές. Για το σενάριο να πώ οτι το βρήκα κορυφαίο (αν είστε φαν του είδους βέβαια όπως εγώ) και η ροή της ιστορίας ήταν τόσο καλή που με έκανε να παραβλέπω τις όποιες άλλες αδυναμίες (εξαιρώ τα τελευταία καρέ οπου μου φάνηκε οτι έκλεισαν την ιστορία απότομα). Παντως θα διάβαζα χαλαρά κάποιο prequel (γιατί για sequel δύσκολο το βλέπω)
  3. KONNOS

    BALZAC?

    Αλλό ένα φοβερό κόμικ απο τον Σταμπουλή.Πραγματικά εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς οτι το σκίτσο και το όλο στιλ είναι τόσο διαφωρετικά απο τους Άρχοντες της πορφυρής κοιλάδας του ιδίου. Εδώ,έφτιαξε ένα πολύ έξυπνο steampunk σύμπαν με φοβερά σατιρική διαθεση και δυνατούς και ταιριαστούς (με τον κόσμο αυτό) χαρακτήρες.Πολύ έξυπνη σάτιρα της αριστοκρατίας του Παρισιού της εποχής και κατ'επέκταση του όποιου ταξικού συστήματος.Ένα κόμικ που αν έβγαινε απο μαμούθ ως έργο κάποιου γάλλου δημιουργού θα το πίστευα 100% οτι έτσι είναι.Άνετα θα μπορούσε να κάνει πωλήσεις στο εξωτερικό στο κοινό των BD. ΥΓ Οι μονομαχίες είναι όλα τα λεφτά.
  4. Καταπληκτικό κόμικ.Σίγουρα το καλύτερο κόμικ που έχω διαβάσει απο έλληνα δημιουργό.Δεν ξέρω για τί να πρωτομιλήσω.Το σκίτσο ήταν φοβερό και ταίριαζε τέλεια με το ύφος της ιστορίας που αφηγούταν.Το στόρυ ήταν πολύ όμορφο,γεμάτο δραση,συγκίνηση και 3 πολύ δυνατούς πρωταγωνιστές.Οι διάλογοι επίσης μου άρεσαν πολύ.Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που με λιτότητα στο λόγο μου είπε τα πάντα,απο μια τραγική ερωτική ιστορία μέχρι μια ιστορία με πολιτικές προεκτάσεις. Αντρέα thnx.Στην έκθεση 10 με τόνο το βρήκα και μάλιστα με σκίτσο αφιέρωση του δημιουργού.Και επίσης έμαθα οτι στη Θεσ/νίκη η διανομή θα ξεκινίσει απο βδομάδα.
  5. Δυστυχώς όχι ακόμη.Σήμερα έκανα τη γύρα μου αλλά δεν.Εντάξει δεν έμεινα με άδεια χέρια (πήρα αντίδοτο 2-3,φαβολε 3 και άλλα) αλλά για αυτά τα 2 ξεκίνησα.Έψαξα και στο Κιλκίς (στο οποίο πολλές φορές σκάνε μύτη τεύχη πριν τα βρω Θεσ/νίκη) αλλά δεν.
  6. Μηπως ξέρουμε αν αυτό και το Μπαλζάκ θα έρθουν και Θεσ/νικη;;;Αν υπάρχει ήδη σε κάποιο μαγαζί εδώ,πείτε μου για να το βρώ κι εγώ.
  7. Καταπληκτικό κόμικ και καταπληκτική μεταφορά.Φοβόμουν όταν το αγόρασα γιατί αγαπώ πολύ το βιβλίο στο οποίο βασίζεται και συνήθως τέτοιες μεταφορές δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά τελικά με διέψευσε.Ήταν πάρα πολύ καλή η μεταφορά.Επίσης μου άρεσε πολύ το σκίτσο και άκόμη περισσότερο το χρώμα. Τέλος θέλω να τονίσω την φοβερή τιμή (εγώ το πήρα και πιο φτηνά απο την Πρωτοπορία) και να δώσω συγχαρητήρια στην εκδοτική.
  8. Πολύ καλό κόμικ.Καιρό σκεφτόμουν να το αγοράσω στα αγγλικά αλλά όλο έπαιρνα κάτι άλλο.Τελικά χάρηκα που το πήρα. Η ιστορία είναι φοβερή και γενικά το σενάριο είναι πολύ καλογραμμένο με αρκετό χιούμορ σε κάποια σημεία. Αυτό που θέλω να τονίσω επίσης είναι η τιμή,η οποία για την ποιότητα της έκδοσης σε συνδιασμό με το παρελθόν της Ανούμπις,είναι πάρα πολύ καλή.Πριν λίγο καιρό είχα πει οτι αν δεν αλλάξει τις τιμές της η Ανούμπις θα της έβαζα Χ και θα κατέβαζα τα κόμιξ που πουλούσε στα αγγλικά απο το ίντερνετ.Χαίρομαι που οι τιμές άλλαξαν προς το καλύτερο.
  9. Φοβερό κόμικ.Απο τα καλύτερα που διάβασα μέσα στο 2009.Παρακολουθούμε ένα τύπο σε ένα εφιαλτικό road story να ψάχνει την γυναίκα του.Προσωπικά δεν υπάρχει κάτι που να μην το κατάλαβα στην ιστορία.Το σενάριο δεν το βρήκα σουρεαλιστικό απο την άποψη οτι για όλα όσα βλέπεις παίρνεις κάποιες εξηγήσεις.Βέβαια για κάποια sub-plots δίνονται πάνω απο μία εξηγήσεις έτσι ώστε να μπορεί να διαλέξει ο αναγνώστης. Θα αρέσει ιδιαίτερα στους φαν του Ντέιβιντ Λίντς αφού υπάρχουν σαφείς αναφορές στα έργα του όπως στα Blue Velvet και Twin Peaks.Eπίσης κάνει κάποιες αναφορές στον Λάβκραφτ όπως το απο που προέρχεται η ανθρωπότητα. Πάντως μη τρομάζετε.Τα μεταφυσικά είναι κυρίως για να γεμίζει η ιστορία.Η ιστορία είναι βασικά μια ιστορία μυστηρίου με αρχή-μέση και λύση (ίσως όχι την χάπι-εντ λύση που κάποιοι θα ήθελαν αλλά...) Μακάρι να δούμε κι άλλα τέτοια κόμικς να μεταφράζονται στα ελληνικά.
  10. KONNOS

    ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

    Διάβασα το 2ο τόμο.Φοβερή ιστορία και φοβερό σκίτσο.Η ιστορία ήταν συνδιασμός sword and sorcery με vampire stories με αναφορές και στη Μυθολογία Κθούλου.Απο τις λίγες φορές που κάποιος δημιουργός (στην Ελλάδα) μου διηγείται μια περιπέτεια τρόμου με αρχή-μέση-τέλος,χωρίς να βάζει μέσα στην ιστορία πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα.Μακάρι να βλέπαμε πιο συχνά στην ελληνική αγορά τέτοια κόμικς. Όσο για την ίδια την πρωταγωνίστρια,μου άρεσε πολύ και θα ήθελα να την ξαναδώ και σε δικό της τίτλο.
  11. KONNOS

    GRANDVILLE

    Αρκετά καλό κόμικ.Το σενάριο το βρήκα γρήγορο,δυνατο με αρκετές έξυπνες αναφορές στο σήμερα(βλέπε Ζαν Μαρί Λαπέν).Το σκίτσο ίσως το περίμενα καλύτερο (έχοντας διαβάσει τον Λούθερ Αρκράιτ).Υπάρχουν πολλές αναφορές στη γαλλοβελγική σχολή όπως ο γκρούμ Τεν-Τεν και ο Μιλού. Γενικά δεν έχω μεγάλη επαφή με το steampunk και γι'αυτό πιστεύω οτι με εντυπωσιάζει ακόμη. Στα αρνητικά του κόμικ θα πώ Spoiler το πιεσμένο χάπι-έντ που μοναδικός σκοπός του ήταν να σώσει τη δυνατότητα στον δημιουργό να κάνει sequel. End of Spoiler Eπίσης η τιμή ήταν απαράδεκτη για την Τζέμμα.Αν η Τζέμμα σκέφτεται να συνεχίσει με τιμές Ανούμπις θα σταματήσω να αγοράζω απο αυτή (όπως έχω σταματήσει την Ανούμπις).
  12. KONNOS

    ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟΝ

    Δεν βλέπω το Τηλεάστυ αλλά αν λένε τέτοια πράγματα,νομίζω οτι το κάνουν για βγάλουν ένα προφίλ πιο "λαϊκής δεξιάς" και όχι φασιστικής ακροδεξιάς τύπου Λεπέν και όχι γιατί τα πιστεύουν αυτά που λένε. Προσωπικά δεν γουστάρω τις ακραίες τάσεις για πολλούς λόγους αλλά δεν πιστεύω και το "όλα τα άκρα είναι το ίδιο". Τέσπα.Συμφωνώ οτι για να γουστάρει κάποιος τη συγκεκριμένη δουλειά δεν χρειάζεται να προβληματιστεί με το ιδεολογικό της υπόβαθρο.
  13. KONNOS

    ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟΝ

    Ναι thnx.Το είχαμε στα ηλεκτρονικά της γειτονιάς μου για αρκετά χρόνια.Τώρα που ξαναείδα εικονα απο το παιχνίδι μπορώ να πώ οτι όντως το θυμίζει σαν εικόνα.
  14. KONNOS

    ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟΝ

    Κοίτα για το κομμάτι του εθνικισμού δεν έχω να πω τίποτα,αρκεί να ψιλοξεφυλλίσει κάποιος το κόμικ.Απο εκεί και πέρα μιλάω για ακροαριστερή αντιμετώπιση απο τον χαρακτήρα γιατί ουσιαστικά κατηγορεί για την καταστροφή του ελληνικού ιδεώδους τους πολιτικούς,τους δημοσιογράφους,τους μπάτσους,τους πλούσιους και κινείται εναντίον τους με τη βία.Αντίθετα οι ακροδεξιές τάσεις όπως πχ ο φασισμός δημιουργήθηκαν για να υπερασπιστούν τις προαναφερθείσες "αξίες".Το μόνο ακροδεξιό γνώρισμα που βρίσκω στον χαρακτήρα είναι ο εθνικισμός του. Τέσπα.Πιστεύω οτι πέρα απο πολιτικές θέσεις και ταμπέλες το συγκεκριμένο κόμικ είναι διασκεδαστικό,διαβάζεται ευχάριστα και γρήγορα και γενικά γουστάρεις δράση (τύπου Kill Bill) όταν το διαβάζεις. ΥΓ Θυμάται κανείς ένα video game αρχές δεκαετίας '90 το Final Fight;;Για κάποιο περίεργο λόγο το σκίτσο και οι δράση μου το ψιλοθύμισαν.
  15. KONNOS

    ΜΠΛΑΚΣΑΝΤ

    Χθές διάβασα τον 3ο τόμο και μου άρεσε πάρα πολύ.Γενικά θεωρώ το Μπλάκσαντ κορυφαίο κόμικ και μέχρι τώρα ο κάθε τόμος είναι καλύτερος απο τον προηγούμενο.΄ Στον τρίτο τόμο βλέπουμε μια αστυνομική ιστορία στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου να κρίνει και να σατιρίζει τη "φοβία" του Πυρινικού Ολοκαυτώματος και τις διώξεις του Μακάρθυ.Μου άρεσε γιατί πολιτικά κρατούσε σχεδόν ίσες αποστάσεις απο όλες τις πλευρές και έδειχνε οτι όλοι είχαν ένοχα μυστικά.Απλά κορυφαίο.
  16. KONNOS

    ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟΝ

    Φοβερό κόμικ.Πάρα πολύ καλό σκίτσο.Το σενάριο δεν μπορώ να πώ οτι είναι κάτι το φοβερά προτώτυπο αλλά είναι καλό.Το έξυπνο στην όλη ιστορία είναι οτι μπορεσαν οι δημιουργοί να ξεπεράσουν τις όποιες σεναριακές αδυναμίες με διάφορα "παιχνίδια" με το χρώμα,με το στήσιμο των σελίδων με τα κεφάλαια (ραψωδίες) που είναι ανακατεμένα κτλ. Θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει εθνικιστική-ακροαριστερή version κάποιας ιστορίας του Sin City αλλά νομίζω οτι κάτι τέτοιο το αδικεί.Γενικά νομίζω οτι είναι κόμικ που αξίζει να το αγοράσετε και ελπίζω να δούμε σύντομα και το Καθαρτήριο ΙΙ (αν και πιστεύω οτι τέτοια κόμιξ εντυπωσιάζουν την πρώτη φορά που έρχεται κάποιος σε επαφή μαζί τους).
  17. Πάρα πολύ καλό κόμικ και για να πώ την αλήθεια δεν το περίμενα.Όταν το ξεφύλλισα πίστευα οτι θα ήταν άλλο ένα ψευτοκουλτουριάρικο - ψευτοαριστερό παραλήρημα όπως πολλά ελληνικά κόμικς. Όμως έκανα λάθος.Το κόμικ είχε δομή,δράση,έξυπνη σάτιρα (χωρίς να καταντά γελοία).Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που έπαιζε ο δημιουργός με τα χρώματα.Τέλος να πώ οτι το κόμικ είναι αυτοτελές κάτι πάρα πολύ σημαντικό για την ελληνική αγορά της αρπαχτής και επίσης για το μέγεθος και την ποιότητά του τα 10 ευρώ δεν είναι τίποτα (σε σχέση με τις τιμές που βγάζουν τα κόμιξ τους οι υπόλοιοι). Ελπίζω κάποια στιγμή να δούμε και συνέχεια στις περιπέτειες του Τζόνυ του Λόγου.
  18. KONNOS

    COMIX NOIR

    To διάβασα χθές.Το σκίτσο του και η "σκηνοθεσία" των ιστοριών ήταν καταπληκτικά.Δυστυχώς όμως οι ιστορίες του ήταν υπερβολικά μικρές.Μέχρι να αρχίσει η ιστορία τελείωνε. Γενικά δεν μπορώ να πώ οτι προτείνω να το αγοράσετε,αφού μπορείτε να το διαβάσετε στο κομιξάδικο σε 5 λεπτά. Πάντως απο άποψη εικόνας ο δημιουργός με εντυπωσίασε και πραγματικά ελπίζω να τον δώ να φτιάχνει ένα noir graphic novel τύπου Αλακ Σινερ ή Sin City.
  19. KONNOS

    ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

    Δεν διαφωνώ.Απλά λέω οτι ένας έφηβος αυτής της δεκαετίας που το σέξ είναι τόσο ελεύθερο,αν δεν το έχει κάνει νιώθει την πίεση απο τους φίλους του τύπου "καλά ρε μπιπ όλοι το κάνανε εκτός απο σένα" κτλ.Αυτό του δημιουργεί άγχος να κάνει σεξ. Οι κοπέλες της εποχής που είναι πιο απελευθερωμένες σεξουαλικά δεν είναι πλέον σαν τις μάνες τους (που και καλά μπορεί να πεί κανείς οτι είναι το πρότυπο του αγοριού μέχρι την εφηβία).Πλέον το ζητούμενο δεν είναι απλά να κάνεις σεξ αλλά και να μην βγάλει η τύπισσα καμιά βρώμα οτι δεν ήσουν καλός.Κι άλλο άγχος. Απο την άλλη σε μια εποχή ξαφνικής σεξουαλικής απελευθέρωσης,η παιδία και η ενημέρωση είναι το τελευταίο πράγμα που έχει ένας έφηβος.Αυτό που έχει είναι ότι μάθει απο κολλητούς και μεγαλύτερους αδερφούς.Εκεί πολλές φορές μπαίνουν "μύθοι" που έχουν βγάλει οι μεγάλοι για να αποτρέψουν σε κάποιο βαθμό τους έφηβους να κάνουν ελεύθερο σεξ,τύπου "αν το κάνεις θα πάθεις αυτό,κι έκείνο και τ'άλλο" Όλα αυτά ίσως δημιουργούν κάποιες φοβίες τις οποίες τις προβάλει-σατιρίζει ο συγγραφέας μέσα απο μικρές ιστορίες με sci-fi/horror υπόβαθρο. Και για τον αναχρονισμό συμφωνώ.Κυρίως σε ότι αφορά στο AIDS το οποίο νομίζω οτι ήταν η άσθένεια που πανικόβαλε τον πολύ κόσμο στα '80s κυρίως λόγω του θανάτου αρκετών επωνύμων απο αυτό.
  20. KONNOS

    ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

    Καταπληκτικό κόμικ.Σίγουρα τα καλύτερα 18 ευρώ που έδωσα για κόμικ τα τελευταία χρόνια. Αν σας αρέσουν οι horror ιστορίες με δράση,ανατροπές και λύση στο μυστήριο στο τέλος του βιβλίου θα απογοητευτείτε.Η αφήγηση είναι σπονδυλωτή και ακολουθεί 4-5 πρωταγωνιστές.Η ιστορία ξεκινά αφού έχει ξεκινήσει το "κακό" και όταν τελειώνει το "κακό" δεν έχει περάσει. Μου άρεσε πολύ πώς έδεσε τις ιστορίες μεταξύ τους καθώς και σχεδόν όλες οι ιστορίες μεμονομένα μου άρεσαν πολύ. Σαν στίλ μου θύμισε λίγο το ελληνικό "Αλόκοτες Καρδιές" (τί να γίνεται κι αυτό άραγε,καιρό έχω να ακούσω γι'αυτό). Φυσικά το σέξ παίζει μεγάλο ρόλο στην ιστορία αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά τη στιγμή που μιλάει για τις ζωές εφήβων (που σ'αυτή την ηλικία το σέξ φαίνεται σαν να είναι το πιό σημαντικό πράγμα στον κόσμο). Πάντως πέρα απο τον παραλληλισμό της "αρρώστιας" του κόμικ με το AIDS,νομίζω οτι η αρρώστια δείχνει το φόβο του εφήβου απέναντι στο σεξ.Θέλει να το κάνει σαν τρελλός αλλά ακούει τόσα πολλά και διαφορετικά απο τους γύρω του (φίλους - γονείς) που του δημιουργείται απίστευτο άγχος (ειδικά στη δεκαετία του '70 που διαδραματίζεται το κόμικ).Γενικά το κόμικ δείνει την αίσθηση ενός εφηβικού εφιάλτη με κεντρικό θέμα το σεξ. Το σκίτσο ήταν πολύ καλό.Χωρίς να είναι κάτι το φοβερό ή το ιδιαίτερο βοηθάει αρκετά το σενάριο και σε βάζει στο κλίμα. Γενικά είναι ένα κόμικ που αξίζει να αγοράσετε.Για την ποιότητά του η τιμή είναι πολύ καλή (όχι σαν κάτι άλλες εταιρίες που βγάζουν μια σταλιά κόμικς και τα πουλάνε για χρυσάφι).
  21. Προσωπικά μου άρεσε αρκετα και θεωρώ οτι ταίριαξε με τα κόμικς που βγάζει συνήθως η Μαμούθ (τα γαλλοβελγικά).Γενικά η ιστορία μου θύμισε γαλλοβελγικό sci-fi κόμικ δεκαετίας '70-'80 (πχ το Βαλέριαν).Μου άρεσε,χωρίς να σημαίνει οτι ήταν κάτι το ιδιαίτερο.Εκτίμησα που στο τέλος ένιωσα μια σχετική αυτοτέλεια στην ιστορία και έτσι δεν θα τσατίζομαι κάθε μέρα που περνάει επειδή δεν βγαίνει νέο τεύχος (όπως σε όλα τα ελληνικά ongoing κόμικς). Το σκίτσο μου άρεσε και το βρήκα σε γενικές γραμμές ιδιαίτερο και επίσης εκτίμησα το οτι το κόμικ ήταν έγχρωμο (κατι που επίσης δεν βλέπουμε σε πολλά ελληνικά κόμικς). Μπράβο στο δημιουργό και στη Μαμούθ που το εξέδωσε (αν και της έχω πολλά κρατημένα για κόμικς που σταμάτησε να εκδίδει).Ελπίζω να δούμε και συνέχεια.
  22. Κι είχα αρχίσει να πιστεύω οτι έκλεισε η Μαμούθ.Αντε να βγάλει και τον τελευταίο τόμο απο Sin City και τον τελευταίο του κύκλου απο Ελ Νίνιο.Καλώς ή κακώς η Μαμούθ είναι απο τις λίγες εταιρίες στην Ελλάδα (μην πώ η μόνη) που ασχολείται με BD και δεν θα ήθελα να την δώ να κλείνει. Thnx για τα καλά νέα Αντρέα.
  23. KONNOS

    ΣΥΝΔΡΟΜΟ

    Χθές διάβασα κι εγώ τα 2 πρώτα τεύχη.Το 1ο μου άρεσε αρκετά και σαν ιστορία και σαν σκίτσο.Το 2ο δε με ξετρέλλανε σαν ιστορία αλλά μου άρεσε το οτι έδωσε ουσιαστικά στη σειρά μια προοπτική,μια ενιαία μυθολογία κι όχι απλά αυτοτελείς ιστορίες με "σύνδρομα". Το σκίτσο του Ρουμπούλια μου άρεσε πολύ (γενικά είμαι μεγάλος φάν) αλλά μου φάνηκε λίγο πρόχειρο και βιαστικό σε κάποια καρέ και στο φόντο κάποιων άλλων.Μικρό το κακό βέβαια,το σκίτσο του Ρουμπούλια εξακολουθεί να είναι εγγύηση. Πάντως απο τη στιγμή που στο κάθε τεύχος θα έχουμε κι άλλο σκιτσογράφο δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχουν τόσο μεγάλες αποστάσεις απο την έκδοση του κάθε τεύχους μέχρι την έκδοση του επόμενου.Θα μπορούσαν να δουλεύουν ταυτόχρονα και το περιοδικό να είναι μηνιαίο.
  24. KONNOS

    DYLAN DOG + DAMPYR

    Διάβασα τον 4ο τόμο.Η ιστορία του Nτύλαν Ντόγκ ήταν κορυφαία.Μακράν η καλύτερη απο τις 4 που έβγαλε η Τζέμμα.Απο τότε που ξεκίνησε η έκδοση του ΝΝ απο την Τζέμμα,είχα το παράπονο οτι οι ιστορίες που επέλεξαν δεν μου άρεζαν τόσο πολύ όσο οι παλιές ιστορίες που έβγαλε η Μαμούθ.Μ'αυτόν τον τόμο αυτό άλλαξε.Η ιστορία αυτού του τόμου είναι αντάξια με την "Μοργκάνα" και το "Μεσάνυχτα και κάτι" (που ήταν και οι αγαπημένες μου ιστορίες απο ΝΝ). Γενικά το Ντύλαν Ντόγκ το θεωρώ πολύ ιδιαίτερη σειρά κόμικ και όχι μια απλή horror σειρά.Μου αρέσει ιδιαίτερα ο σουρεαλισμός - η εφιαλτική/ονειρική ατμόσφαιρα που υπάρχει σε πολλές ιστορίες,που ακόμη κι όταν το "μυστήριο" λύνεται σου έχει μείνει μια πολύ περίεργη αίσθηση οτι υπάρχει και κάτι άλλο. Η ιστορία του Νταμπύρ στον 4ο τόμο μου άρεσε,χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο.Μου θύμισε λίγο remake της 1ης ιστορίας (τ1 και τ2).Γενικά θεωρώ οτι το Νταμπύρ είναι καλο αλλά δεν είναι για ongoing σειρά.Ήδη βλέπω το ίδιο και το ίδιο πράγμα απο ιστορία σε ιστορία (ένα νταμπύρ που κυνηγάει βρυκόλακες).Γενικά όταν πέρνω τον τόμο στα χέρια μου,διαβάζω πρώτα το Ντύλαν Ντόγκ και μετά ο τόμος μένει για μέρες στο ράφι μέχρι να αποφασίσω να διαβάσω το Νταμπύρ. ΥΓ Στο τέλος των προηγούμενων τόμων υπήρχε κάθε φορά διαφήμηση των ιστοριών του επόμενου τόμου.Στον 4ο δεν υπήρχε αντίστοιχη διαφήμηση.Τί σημαίνει αυτό;;;Υπάρχει περίπτωση να μην βγεί 5ος τόμος;;;Για το Νταμπύρ δεν με πολυνοιάζει αλλά ελπίζω μην ξανακοπεί η έκδοση του Ντύλαν Ντογκ στα ελληνικά.
  25. KONNOS

    NEIGHBORHOOD

    Αρκετά καλό κόμικ.Μου άρεσε η ατμόσφαιρα και μου άρεσαν και οι χαρακτήρες.Το μόνο που με ξενέρωσε ήταν η κλισέ ανατροπή στο τέλος.Περιμένω να δώ και άλλα πράγματα απο τον δημιουργό.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.