Μετάβαση στο περιεχόμενο

Rombax

Members
  • Περιεχόμενο

    579
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    1

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από Rombax

  1. Θέλω να προσθέσω πως όσα πιστεύετε και λέτε εδώ για τη Πέππα, είναι ακριβώς τα ίδια που πιστεύουνε για τα κόμικς της Ντίσνεϊ όσοι δε τα γνωρίζουνε. Γενικά δεν είναι καλό να κρίνουμε μια σειρά κάτι χωρίς να την έχουμε δει. Μπορεί η Πέππα να φαίνεται πολύ παιδική για τα γούστα των περισσότερων εδώ (και εμένα μαζί), αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι σκουπίδι. Επίσης, για να επιστρέψω λίγο στο αρχικό θέμα αυτού του thread, πιστεύετε πως αξίζει να δοκιμάσει τη συλλογή αυτή κάποιος που δεν έχει ιδέα από marvel? Σκέφτομαι σοβαρά μήπως πάρω τον 6ο τόμο όταν βγει, επειδή έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για τη συγκεκριμένη ιστορία εδώ (κυρίως από τον @ Laz33 ).
  2. Εγώ πάντως δεν έχω ενθουσιαστεί ιδιαίτερα, αφού δεν με ενδιαφέρει η Marvel. Δε νομίζω πως θα μου αρέσει αυτό με τον Wolverine, άλλα είμαι περίεργος όμως να δω πως θα είναι το Infinity Dime. Αν δω καλές αντιδράσεις μπορεί να το πάρω. Πάντως ορισμένα από αυτά τα εξώφυλλα είναι απαίσια. Ειδικά σε αυτά τα τρία έχει γίνει πολύ κακή δουλειά (Στο δεύτερο το background είναι σα να έχει φτιαχτεί στο MS Paint) Και κάποια άλλα είναι καλά ως προς το σχέδιο, αλλά δε ταιριάζουν καθόλου με τον Σκρουτζ. Είναι φανερό πως οι σχεδιαστές δε ξέρουν πολλά για τον χαρακτήρα. Υπάρχουν όμως και αυτά τα δύο που μου αρέσουν πολύ. Αν πάρω το τεύχος θα ήθελα να έχει ένα από αυτά. Τέλος πάντων ίσως να είμαι πολύ αρνητικός. Εξάλλου τα εξώφυλλα δεν είναι αντιπροσωπευτικά της ποιότητας της ιστορίας. Όπως είπα και πιο πάνω θα περιμένω να δω κριτικές πριν αποφασίσω αν το πάρω ή όχι.
  3. Rombax

    Funny Pictures!

    Από που είναι αυτό; Αν δε κάνω λάθος το σχέδιο είναι του Tasmar
  4. "Μπορεί αυτό το τεύχος να είναι μισοκατεστραμμένο και να το πουλάω στη διπλάσια τιμή, αλλά αξίζει επειδή έχει ιστορία του βίου (υπερσυλλεκτικότατη σειρά)" Μ'αρέσει επίσης αυτή η αγγελία με το μεγάλο ΠΤΩΣΗ ΤΙΜΗΣ, λες και μας κάνει χάρη που το δίνει για μόνο 140 ευρώ
  5. Βρήκα και εγώ το πακέτο στην Αθήνα, με διαφορετικά τεύχη: Δεν είχα κανένα από αυτά τα τεύχη πριν, οπότε νομίζω πως στάθηκα τυχερός. Έχει και μια καινούρια (για μένα) ιστορία του Ρόσα.
  6. Αν δε σε πειράζει να διαβάζεις στα αγγλικά, θα σου πρότεινα να πάρεις την έκδοση της Fantagraphics. Μπορείς να τη βρεις πολύ πιο εύκολα και φθηνά από ότι την ελληνική, και η ίδια η έκδοση έχει πολύ καλή επιμέλεια. Υπάρχουν δύο τόμοι για την αρχική ιστορία και για τα χαμένα επεισόδια, καθώς και ένα box set να θες να πάρεις και τους δύο ταυτόχρονα (Κατά τη γνώμη μου η τιμή του box set είναι κάπως τσιμπημένη, αλλά και πάλι θα έλεγα πως αξίζει πιο πολύ από τα να ψάχνεις τους Ελληνικούς τόμους στα μεταχειρισμένα)
  7. Εντωμεταξύ εγώ αυτό το τεύχος το είχα πάρει πριν από κάποιους μήνες για 3 ευρώ
  8. Αυτή η μανία της Anubis να χωρίζει τα πάντα σε δύο μέρη έχει γίνει σπαστική. Τουλάχιστον το Ίνκαλ και το The Long Halloween ήταν μικρότερες ιστορίες οπότε ήταν κάπως πιο ανεκτό (αν και πάλι πολύ ενοχλητικό, προσωπικά σκοπεύω να πάρω τις αγγλικές εκδόσεις και των δύο ιστοριών, ώστε να τις έχω μαζεμένες και φθηνότερες), αλλά εδώ μιλάμε για σειρά δεκατριών τόμων. Δε καταλαβαίνω γιατί δε μπορούσαν να βγάλουν τους πρώτους δύο, αντί να σπάσουνε τον πρώτο στα δύο. Τέλος πάντων, εκτός αυτού υποθέτω πως είναι ωραίο να βλέπουμε περισσότερες πιο άγνωστες σχολές κόμικ να εισάγονται στην Ελλάδα (για όσους δε ξέρουν το συγκεκριμένο είναι manhwa, δηλαδή Κορεάτικο κόμικ), αν και είμαι σίγουρος πως αυτό συμβαίνει μόνο επειδή το Solo Leveling είναι δημοφιλές αυτή τη στιγμή. Αμφιβάλω πως θα συνεχίσουν τη σειρά μετά από 1-2 άλλους τόμους.
  9. Τι ακριβώς εννοείς με αυτό; Γιατί έχω κάποιους από τους τόμους της σειράς και η ποιότητά τους μου φαίνεται μια χαρά. Εκτός και αν αναφέρεσαι στο το θέμα με τα πνευματικά δικαιώματα του Ρόσα, στην οποία περίπτωση θα συμφωνήσω.
  10. Δεν είπα ότι δε μου άρεσε, αλλά ότι το θεωρώ χειρότερο από τα άλλα. Ειδικά το δεύτερο μέρος (από τη στιγμή που ο Τεντέν φτάνει στη ζούγκλα) μου άρεσε πολύ, αλλά πριν φτάσει εκεί το τεύχος είναι πολύ τυχαίο για τα γούστα μου. Ο Μπλε Λωτός όμως είναι πράγματι πολύ ωραίος. Μου αρέσει το όλο μυστήριο του τεύχους, καθώς και το ότι οι εχθροί είναι πιο απειλητικοί. Γενικά νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα τεύχη της σειράς. Αν και, για να πω την αλήθεια, μπερδεύτηκα αρκετά και με αυτό όταν το πρωτοδιάβασα.
  11. Παρατήρησε κανείς άλλος κάτι περίεργες τσακίσεις στη ράχη του τεύχους αυτού; Εγώ το είδα σε τρία διαφορετικά τεύχη από διαφορετικά περίπτερα.
  12. Το τέταρτο τεύχος το βρήκα όντως χειρότερο από τα άλλα. Συνέβαιναν πάρα πολλά πράγματα πολύ γρήγορα, και δε μπορούσα να το ακολουθήσω. Γενικά δε νομίζω ότι είναι κακό, αλλά θα το βοηθούσε μια πιο αργή ροή. Ευτυχώς ο Ερζέ βελτιώθηκε στα επόμενα τεύχη.
  13. Προσωπικά ανυπομονώ ιδιαίτερα για την Υπόθεση Τουρνεσόλ. Έχω ακούσει από αρκετά μέρη πως είναι από τα καλύτερα άλμπουμ της σειράς. Τώρα για τα Κοσμήματα δεν έχω ακούσει τίποτα αλλά φαντάζομαι πως δε θα είναι κακό. Από το εξώφυλλο, μου φαίνεται πως είναι αρκετά διαφορετικό από το ¨τυπικό" τεύχος, οπότε ίσως να έχει ενδιαφέρον. Πάντως, εμένα θα μου άρεσε να έβγαιναν τα αλμπουμ "Το Σπαμένο Αυτί" και "Το Σκήπτρο του Οττοκάρ" μετά, καθώς εισάγουν κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία της σειράς. Ελπίζω να τα δούμε σύντομα.
  14. Συμφωνώ. Προσωπικά δεν έχω καμία όρεξη να διαβάσω το συγκεκριμένο, αν και μάλλον θα το πάρω για τη συλλογή. Και το χειρότερο είναι ότι με τους ρυθμούς της μαμούθ θα περάσει πολύς καιρός πριν δούμε άλλη ανατύπωση Τεντέν. Πραγματικά πολύ κρίμα.
  15. Νομίζω θα πάρω την ιστορία του Gervasio αφού βλέπω καλές κριτικές στο inducks, και γενικά τον βρίσκω αξιόλογο δημιουργό. Κατά τα άλλα όμως μάλλον θα προσπεράσω τα υπόλοιπα τεύχη. Τους τελευταίους μήνες έχω σχηματίσει την εντύπωση ότι η Καθημερινή έχει ολόκληρο παράρτημα για να επιλέγει τα χειρότερα δυνατά εξώφυλλα που μπορούν να βάλουν στο ΚΟΜΙΞ. Το μαύρο περίγραμμα σίγουρα δε βοηθάει.
  16. Νομίζω πρόκειται για αυτό το εκτός σειράς τεύχος βασισμένο στην ομότιτλη ταινία του 2018, αν και στη bedetheque υπάρχουν και μερικά ακόμα άλμπουμ της ταινίας αυτής, οπότε δεν είμαι εντελώς σίγουρος. Πάντως εγώ δεν ήξερα ότι έβγαζαν άλμπουμ και για τις animated ταινίες. Αναρωτιέμαι αν θα είναι κόμικ ή εικονογραφημένο βιβλίο, όπως είναι συνήθως τα άλμπουμ των ταινιών.
  17. Το βρήκα πολύ ωραίο. Είχε μια πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα και γενικά ένα πιο σοβαρό ύφος από ότι έχουν συνήθως τα Ντίσνει, το οποίο προσωπικά μου άρεσε πολύ, χωρίς να γίνεται κυνικό ή απαισιόδοξο (που κατά τη γνώμη μου δε θα ταίριαζε καθόλου στον Μίκυ). Επίσης βρήκα και το σενάριο αρκετά καλογραμμένο, αν και σε μερικά σημεία μπερδεύτηκα λίγο. Γενικά, νομίζω ήταν μια πολύ καλή ιστορία. Θα στη πρότεινα αν θέλεις να διαβάσεις κάτι το διαφορετικό. Βέβαια όμως, έχοντας διαβάσει μόνο αυτό το τεύχος δεν μπορώ να έχω γενική γνώμη για όλη τη σειρά, αλλά αυτό που διάβασα μου έδωσε μια πολύ καλή πρώτη εντύπωση.
  18. Rombax

    ΚΟΜΙΞ

    Έχεις μήπως κάνα link για το βίντεο; Ακούγεται ενδιαφέρον
  19. Rombax

    ΚΟΜΙΞ

    Μόλις τέλειωσα την ανάγνωση του τεύχους #3 και πραγματικά δεν έχω λόγια. Ο "Σκοτείνος Κόσμος" είναι η πρώτη από τις "μεγάλες" ιστορίες του Κάστυ που διάβασα, και νομίζω πως αξίζει τη φήμη της. Η πλοκή είναι πολυδιάστατη και ενδιαφέρουσα, και η όλη ιδέα της σκοτεινής διάστασης είναι πολύ πρωτότυπη. Μου αρέσει επίσης η ατμόσφαιρα μυστηρίου που διατηρείται στο πρώτο μέρος της ιστορίας, καθώς και ο τρόπος με τον οποίον όλα τα στοιχεία δένουν μεταξύ τους στο δεύτερο μέρος. Το μόνο μου παράπονο είναι το ότι γίνονται όμως κάποιες πολύ βολικές συμπτώσεις στη πλοκή κυρίως στο δεύτερο μέρος, που χάλασαν λίγο την ιστορία για μένα, αλλά όχι και σε καταστροφικό σημείο. Γενικά νομίζω ήταν μια πολύ καλή ιστορία στα χνάρια του Ρομάνο Σκάρπα. Πιστεύω πως λειτουργεί καλά και ως σικουελ στη "Τέταρτη Διάσταση", καθώς οι δύο ιστορίες έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους. Καλή ήταν επίσης και η δεύτερη ιστορία του τεύχους, αν και όχι τόσο πολύ. Ιδίως το σχέδιο μου θύμισε αυτό των undergound comics, που προσωπικά μου αρέσει.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.