Μετάβαση στο περιεχόμενο

Rombax

Members
  • Περιεχόμενο

    599
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    2

Rombax τελευταία νίκη Απριλίου 17

Rombax είχε το πιο δημοφιλές περιεχόμενο!

8 Ακόλουθοι

Σχετικά με το μέλος Rombax

  • Γενέθλια 06/26/2007

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • ΓΕΝΟΣ
    Male
  • Πόλη
    Αθήνα
  • Χώρα
    Greece

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

3902 προβολές προφίλ

Rombax's Achievements

Πολύ Ενεργό Μέλος

Πολύ Ενεργό Μέλος (4/9)

4.7k

Συνολική φήμη στο GC

  1. Το σχέδιο μου θυμίζει Gervasio. Είναι μήπως από τον Φαντομία?
  2. Επειδή δεν έχω κάτι καινούριο να διαβάσω αυτό το καιρό είπα να κάνω επανάληψη τα Κόρτο, αρχίζοντας φυσικά με τη Μπαλάντα της Αλμυρής Θάλασσας. Για να πω την αλήθεια δεν θυμόμουν σχεδόν τίποτα για τη πλοκή, παρόλο που είχα ήδη διαβάσει την ιστορία δύο φορές πριν, μάλλον επειδή προηγουμένως διάβαζα πολύ βιαστικά και δυσκολευόμουν να συγκρατήσω το τι συνέβαινε στην ιστορία. Στη τρίτη ανάγνωση ευτυχώς το διάβασα πιο προσεκτικά και επιτέλους μου έκανε κλικ Γενικά η ιστορία ήταν πολύ πιο απλή από ότι θυμόμουνα, αν και περιπλέκεται αρκετά λόγω του στυλ του Πραττ, καθώς και τους πολλούς χαρακτήρες. Δεν νομίζω όμως ότι αυτό την βλάπτει. Κάθε σκηνή είναι σημαντική με κάποιο τρόπο, είτε προχωράει τη πλοκή, είτε προσδίδει βάθος στους χαρακτήρες, και έτσι η ιστορία δε γίνεται ποτέ βαρετή. Εδώ νομίζω πως συμβάλλει θετικά και ο αργός ρυθμός της, που δίνει άπλετο χρόνο στην ιστορία για ενδιαφέρουσες αναπτύξεις. Η πλοκή είναι υπέροχη και αξιοποιεί πολύ καλά το ιστορικό της πλαίσιο ως όφελός της (βέβαια δε ξέρω πόσο ακριβής στη πραγματικότητα είναι, αλλά εφόσον η ιστορία είναι καλή δε με πολυενδιαφέρει). Γενικά νομίζω πως η όλη κατάσταση με τη πειρατεία εκ μέρους των Γερμανών είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Μου άρεσε πολύ και το γλυκόπικρο τέλος, αν και αυτό είναι περισσότερο στοιχείο του Κόρτο γενικά και όχι της συγκεκριμένης ιστορίας. Το καλύτερο μέρος του κόμικ όμως ήταν οι χαρακτήρες. Όπως είπα και παραπάνω υπάρχουν πολλοί, αλλά όλοι τους συμβάλλουν με κάποιο τρόπο στην πλοκή και αρκετοί από αυτούς έχουν αρκετό βάθος στις πράξεις και τη ψυχολογία τους. Περιέργως όμως βρήκα τον Ρασπούτιν αρκετά αδιάφορο σε αυτό το τεύχος. Έχει τις στιγμές του βεβαίως, αλλά θυμάμαι πως μου άρεσε πολύ περισσότερο στις ιστορίες που ακολουθούν. Αγαπημένος μου όμως ήταν ο υποπλοίαρχος Σλούτερ. Από τους τραγικότερους χαρακτήρες που έχω δει σε κόμικ. Το μόνο αρνητικό που έχω να πω είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο περνάει ο χρόνος στην ιστορία είναι πολύ περίεργος. Σε μια φάση παραλείπονται δύο με τρεις μήνες και νομίζω πως αυτό δεν επικοινωνείται καλά στον αναγνώστη. Ίσως όμως να είναι δικό μου πρόβλημα.
  3. Rombax

    ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ

    Νομίζω έγινε επανέκδοση. Πήρα τον πρώτο τόμο και από μέσα γράφει Ιανουάριος 2024
  4. Μια βοήθεια μπας και το βρει κανείς: Πρόκειται για ελληνική αυτοέκδοση που κυκλοφόρησε στη δεκαετία του 2010 - 19. Υπάρχει και παρουσίαση για αυτό στο φόρουμ.
  5. Rombax

    ΚΟΜΙΞ

    Μόλις τέλειωσα τα τεύχη που πήρα από το Πασχαλιάτικο πακέτο και, για να πω την αμαρτία μου, δεν ήταν τόσο χάλια όσο τα περίμενα. Είχαν βέβαια αρκετές κακές στιγμές, αλλά η πλειοψηφία των ιστοριών διαβάζονταν αρκετά ευχάριστα. Νομίζω ότι τις απόλαυσα περισσότερο από τις τυπικές ιστορίες του ΜΜ για παράδειγμα, αν και ως προς τη ποιότητα δε θα έλεγα πως είναι καλές (εκτός φυσικά από τις κεντρικές ιστορίες των Μπαρκς-Ρόσα). Μπορεί να φταίει το ότι πολλές από τις ιστορίες μου θυμίζουν το vibe των δεκασέλιδων του Μπαρκς, το οποίο μου έχει λείψει κάπως επειδή διαβάζω πια κυρίως ιταλικές ιστορίες. Τέλος πάντων δεν είναι ότι έγινα μεγάλος φαν του ΚΟΜΙΞ και τώρα θα αρχίσω να τα συλλέγω όλα, αλλά με βάση όσα λέγονται εδώ, το περίμενα πολύ χειρότερο.
  6. Είναι του Καρλ Μπαρκς, από την ιστορία "Μια του ψεύτη, δύο του ψεύτη"
  7. Πολύ ευχάριστη η κεντρική ιστορία του τεύχους, αν και σεναριακά είχε αρκετά προβλήματα. Σίγουρα βοηθάει το ότι βρίσκεται όλη η ιστορία μαζεμένη σε ένα τεύχος, και έτσι έχει πολύ καλύτερη ροή, αφού δε χρειάζεται να περιμένεις μια βδομάδα για τη συνέχεια. Μακάρι να το κάνουν αυτό και για άλλες μεγάλες ιστορίες στο μέλλον. Γενικά, νομίζω είναι η πρώτη φορά που απολαμβάνω τόσο ένα ΜΜ εδώ και καιρό.
  8. Rombax

    Funny Pictures!

    Λες να ήταν ο Ντόναλντ σε αυτή τη πτήση;
  9. Ελπίζω να έχει δίκιο ο @ ΚΟΜΙΞ και να δούμε καμιά αξιόλογη παλιότερη ιστορία σε αυτή τη σειρά, γιατί αλλιώς δε μπορώ να πω πως με ιντριγκάρει η θεματολογία. Τουλάχιστον όμως οι ιστορίες φαίνεται να είναι ιταλικές και όχι της Disney Publishing Worldwide, που προσωπικά το βρίσκω θετικό. Γενικά δε συμπαθώ καθόλου τις ιστορίες της DPW. Πάντως, όλα δείχνουν πως η συλλογή του Σκάρπα τελείωσε οριστικά, εκτός και αν την συνεχίσουν στο επόμενο καλοκαίρ, που δε το βλέπω. Πολύ κρίμα. Είχε βέβαια αρκετά θέματα, αλλά τουλάχιστον ως προς τις ιστορίες ήταν πολύ καλή σειρά.
  10. @ rolandofshire Όπως βλέπεις δε χρειαζόταν να ανησυχείς. Δε σταμάτησε τίποτα η εξήγηση του @ Valtasar
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.