Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θοδωρής Καραπάνος

Members
  • Περιεχόμενο

    2201
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    48

Blog Comments δημοσιεύτηκε από Θοδωρής Καραπάνος

  1. Ναι, αλλά η Disney πουλάει κυρίως ταινίες( κι ό,τι προκύπτει από αυτές) και δευτερευόντως κόμικς. Το ίδιο και η Marvel, η οποία εξαγοράστηκε από τη Disney, το ίδιο και η DC, που εξαγοράστηκε από τη Warner Bros. Αν αγνοήσουμε αυτές τις εταιρίες τι θα βρούμε; Θα βρούμε διάφορες αξιόλογες δουλειές σε μικρότερες εκδοτικές. Οπότε, εγώ εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι δεν χρειάζεται να λέμε ότι υπάρχει γενικά πτώση των καλών κόμικς, υπάρχει απλά μεγαλύτερη δυσκολία στο να εντοπίσεις τις αξιόλογες δουλειές αυτές( που κι αυτό δεν ισχύει πάντοτε)!:cheers3:

     

    Edit: Το σχόλιο πήγαινε ως απάντηση στο πρώτο ποστ

    • Like 1
  2. Παιδιά, η δεκαετία του '90, προσωπικά δεν μου λέει τίποτα! Νομίζω, ότι το σχόλιο του Laz είναι πιο σωστό, που λέει ότι δεν ήταν η καλύτερη, αλλά η τελευταία καλή. Κατ' εμέ η πιο "θρυλική" δεκαετία, είναι η ακριβώς προηγούμενη. Βέβαια, είναι δύσκολο να μιλήσουμε για τα κόμικς ως σύνολο, γιατί την ίδια περίοδο ( δεκαετία '50,ας πούμε) που στις ΗΠΑ είχαμε τον Μακαρθισμό, στην Ευρώπη γεννήθηκαν διαμάντια κι ίσως το συγκεκριμένο, αποτελεί το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα. Επίσης, αναμφίβολα η τελευταία εικοσπενταετία, έχει χαρακτηριστεί από την ταχύτατη άνοδο των manga, τα οποία δεν τα διαβάζω μεν, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω ότι έχουν κερδίσει εκατομμύρια αναγνώστες διεθνώς κι έτσι τα κόμικς γνωρίζουν νέα άνθηση! Επιπλέον, δεν πιστεύω ότι σήμερα δεν υπάρχουν παραδείγματα πετυχημένων κόμικς, αλλά έχουν αυξηθεί παράλληλα οι σαβούρες που κυκλοφορούν... Προσωπικά πάντως, όντως η αγαπημένη μου περίοδος, είναι αυτή από τα τέλη της δεκαετίας του '60, έως τα μέσα του '80 κι αυτό το λέω, επειδή όντως τότε εκδόθηκαν πολλά κόμικς που θα σημαδέψουν την πορεία του είδους. Παράλληλα, μία άλλη πολύ πετυχημένη περίοδος, για τα κόμικς των ΗΠΑ, άντε και λίγο των BD, ήταν η δεκαετία του '30, καθώς τότε σμιλεύτηκε για πρώτη φορά το είδος και συνεπώς δημιουργήθηκαν πολύ πρωτοποριακές ιστορίες, οι οποίες βέβαια, ενώ σήμερα λογίζονται ως σταθμοί στην εξέλιξη των κόμικς κι ως επί το πλείστον θεωρούνται κλασικά έργα, σήμερα δεν ξέρω κατά πόσο ένας αναγνώστης, θα μπορούσε να απολαύσει την ανάγνωσή τους, γιατί οι τεχνοτροπίες για τη δημιουργία μιας ιστορίας, έχουν προχωρήσει πολύ από τότε. Συνοψίζοντας, αν και δεν πιστεύω ότι σήμερα( με τον όρο "σήμερα" εννοώ τα κόμικς από το 1999 κι έπειτα) τα κόμικς ως είδος διανύουν την καλύτερη περίοδό τους, σίγουρα υπάρχουν καλοί δημιουργοί, οι οποίοι θα έχουν να αφηγηθούν καλές ιστορίες με καλή εικονογράφηση, απλά ίσως είναι δυσκολότερο να τους εντοπίσεις.:cheers3:

    • Like 1
    • Ευχαριστώ 1
  3. Πάντως, τον Αύγουστο που τα παρακολουθούσα πιο στενά, έβλεπα ότι η DC έχει πολλά προβλήματα. Συνειδητοποιείς, ότι ακύρωσαν μια ταινία, της οποίας τα γυρίσματα είχαν γίνει και είχαν ξοδέψει πόσα εκατομμύρια(βέβαια, δεν είχαν γίνει τα ψηφιακά εφέ, που θα κόστιζαν άλλο ~ένα εκατομμύριο); Τέλος πάντων, η Vault, είναι όντως πολύ μικρή. Η Boom! δεν είναι κολοσσός, αλλά έχει σταθερή παρουσία κι έχει εκδώσει Disney, Διαλυνά κι άλλα πολλά που με ενδιαφέρουν! Παρεμπιπτόντως, πώς ανοίγουμε το δικό μας blog;

  4. Η Image πάντως, μόνο μικρή δεν είναι... Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστή, όμως έχει τεράστια παραγωγή, πολύ ποιοτικών κόμικς! Πρόσφατα μου πρότειναν το :"The ice cream man". Εξαιρετικό horror comic και διαμάντι από τα λίγα. Χώρια δε που με τη Image, έχουν συνεργαστεί τρομεροί καλλιτέχνες. Εν τω μεταξύ, οι δύο μεγάλες( Marvel και DC), είναι αμφότερες ξεπουλημένες στην Disney και την Warnen Bros.

    • Like 3
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.