Μετάβαση στο περιεχόμενο

SteliosKtsrs

Νέα Μέλη
  • Περιεχόμενο

    5
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από SteliosKtsrs

  1. SteliosKtsrs

    ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙΝΑΚΙ

    Θα ήμουν ευγνώμων για τις φωτογραφίες από αυτή την ιστορία!
  2. SteliosKtsrs

    ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙΝΑΚΙ

    Τι αναμνήσεις! Μικρός πέρναγα κομμάτι των καλοκαιρινών διακοπών σε ένα παλιομοδίτικο παραθεριστικό σπίτι της γιαγιάς μου στα Λουτρά Αιδηψού, γεμάτο με παλιές εφημερίδες, περιοδικά και άλλα παλιά αντικείμενα. Στη βιβλιοθήκη ήταν σίγουρα τα τεύχη Μήτσος vs Μπαρούφου, Κατινάκι.... Το Κατινάκι και Κατινάκι, Τι Θα Φάμε. Μην έχοντας τι άλλο να κάνω τα μεσημέρια που όλη η συνοικία κοιμόταν, διάβαζα αυτά τα κόμικς. Ήταν μεν "μεγαλίστικα," αλλά μου έκαναν μεγάλη εντύπωση τα σχέδια και οι απλές αστείες ιστορίες από την καθημερινότητα. Πολλά δεν τα καταλάβαινα, όπως μια ολοσέλιδη εικόνα με ένα γουρούνι, ντυμένο με καλά ρούχα και ψηλό καπέλο, που κρατούσε μαχαιροπήρουνα και του έτρεχαν τα σάλια. Στη ίδια σελίδα έγραφε "Casus belli". Ήταν πολύ σουρεαλιστικό σχέδιο για την παιδική μου αντίληψη. Ούτε ρώτησα ποτέ την γιαγιά τι σημαίνει η φράση! Θυμάμαι ιδιαίτερα μια σχετικά μεγαλύτερη ιστορία, στην οποία ο Μήτσος και το Κατινάκι μπήκαν σε μια σπηλιά με γαϊδούρια για να ψάξουν έναν θησαυρό (του παππού του Μήτσου;). Μέσα στη σπηλιά τους έκαναν επίθεση γιγάντιες πατούσες και παλάμες με μυτερά νύχια προσπαθούσαν να τους γραπώσουν. Στο τέλος βρήκαν τον θυσαυρό, αλλά εμφανίστηκε ένας κύριος Παπαληγούρας, που έμοιαζε με τον Δράκουλα και για κάποιον γραφειοκρατικό λόγο τους απόσπασε τον θησαυρό. Επίσης σουρεαλιστική ιστορία για την ηλικία μου. Θυμάται κανείς σε ποιο τεύχος ήταν; Το παραθεριστικό σπίτι εντωμεταξύ ανακαινίστηκε και πολλά από τα παλιά αντικείμενα δυστυχώς εξαφανίστηκαν. Αναρωτιέμαι, αν κάποιος που έχει τα βιβλία αποφασίσει κάποτε να τα διαθέσει στο ίντερνετ (π.χ. στο archive) ως scan. Θα ήταν υπέροχο!
  3. Ευχαριστώ! Δεν τα έχω δυστυχώς σε μορφή pdf ούτε στο Dropbox... Ίσως τα μετατρέψω όμως σε pdf με την επόμενη ευκαιρία.
  4. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια! Δεν κάνω πλέον ελεύθερο σχέδιο εδώ και πολλά χρόνια, καθώς μου λείπει η έμπνευση γι'αυτό.
  5. Στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού σχολείου, αλλά και στη διάρκεια του γυμνασίου σχεδίαζα τα δικά μου κόμικς επηρεασμένος από τα κόμικς της Disney που συνέλεγα, από κινούμενα σχέδια, καθώς και από εικόνες βιντεοπαιχνιδιών. Επειδή τότε είχα περιορισμένη πρόσβαση στις οθόνες υπολογιστών και κινητών, τον χρόνο που δεν μπορούσα να ξοδέψω εκεί τον αφιέρωνα στο σχέδιο, όπου αναπαρήγαγα όσα έβλεπα. Ένα μεγάλο μέρος των διακοπών έπρεπε επίσης να το περνάω μαζί με μερικούς συνομήλικους οικογενειακούς φίλους σε ένα σπίτι στο δάσος χωρίς ρεύμα, μακριά από τον πολιτισμό. Όταν δεν βρισκόμασταν έξω, σχεδιάζαμε συνεχώς κόμικς κόβοντας φίλα από ένα χοντρό ρολό χαρτιού από το ΙΚΕΑ. Εκεί ιδρύσαμε τις εκδόσεις Φανάρι, με τις οποίες "εκδίδαμε" τα έργα μας. Σχεδιάζαμε σχεδόν αποκλειστικά με μολύβι και μερικές φορές χρησιμοποιούσαμε ξυλομπογιές. Πρόσφατα άνοιξα τους παλιούς φακέλους με τα σχέδιά μου και βρήκα τα κόμικς μου, των οποίων το χαρτί -κακής ποιότητας όπως ήταν- έχει αρχίσει να κιτρινίζει. Για να τα σώσω αποφάσισα να τα σκανάρω και, αφού τα ξαναδιάβασα και τα βρήκα διασκεδαστικά, σκέφτηκα να τα μοιραστώ στο internet. Παρακάτω βλέπετε τα εξώφυλλα των τευχών μου που υπέγραφα ως assembly και στη συνέχεια ως Goscizor. Η επιλογή της λέξης assembly βασίζεται στη συγκέντρωση διαφόρων μορφών και ηρώων -πολλές φορές επηρεασμένοι από άλλες πηγές- οι οποίοι εμφανίζονται στις ιστορίες και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Πατώντας πάνω στα εξώφυλλα κατευθύνεστε στο Google Drive, όπου βρίσκονται ολόκληρα τα τεύχη. Οι ιστορίες είναι εξαιρετικά απλοϊκές, αλλά ελπίζω οι αναφορές που περιέχουν να σας κάνουν να γελάσετε! 1. Mr. Smoke 2. Duck and Ducky 3. BEEFtekaki 4. Metal Iron 5. ROKO Αφίσες Το γενεαλογικό δέντρο του Mr. Smoke Το προσχέδιο του Duck and Ducky Mr. Smoke TCG
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.