Μετάβαση στο περιεχόμενο

BarksRosaKOMIX

Members
  • Περιεχόμενο

    72
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    1

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από BarksRosaKOMIX

  1. Ο χρωματισμός όμως των επεισοδίων του Βίου της Καθημερινής είναι λες και τοκανε μεθυσμένος. Αλλά σίγουρα, σε σχέση με την Βιβλιοθήκη Τερζο, κάποιες ιστορίες Ρόσα παρουσιάστηκαν καλύτερες στο ΚΟΜΙΞ Αλφζ. Αλλά όχι καλύτερες από ΚΟΜΙΞ Τερζό. Γενικά η Βιβλιοθήκη είναι πάτος από τρόπο παρουσίασης των ιστοριών του Ρόσα. Η Βιβλιοθήκη υπάρχει μόνο για όσους αγόρασαν με τη σέσουλα τα τομάκια για 10-15 ευρώ πριν κανα δυο τρία χρόνια και τώρα τα πουλάνε χρυσά σε "συλλέκτες"
  2. Σύγκρινε τις ιστορίες όπως δημοσιεύτηκαν στο ΚΟΜΙΞ και όπως είναι στη Βιβλιοθήκη. Είναι αυτός που αναφέρει και ο φίλος απο πάνω. Χάλια χρώματα, χωρίς συνοδευτικά και απλά ατσούμπαλη συρραφή ιστοριών. Γενικά, η Βιβλιοθήκη και τα Χαμένα που εκδόθηκαν στα ύστερα του Τερζό και χωρίς έγκριση Ρόσα, το επίπεδο μοιάζει με εκδόσεις Καθημερινής (υπερβολή... το ξέσκισα, το ξέρω)!
  3. Δεν παίζει δυστυχώς. Για 1002 λόγους. Και ειδικά στα ελληνικά. Μια η λογοκρισία της Ντισνευ, μια η αδιαφορία των εκδοτών με άδεια Ντίσνευ, δεν πολυπαίζει. Και σύντομα και ότι αγγλικό έμεινε εκεί έξω θα στερέψει και θα πουλιέται για ένα νεφρό ως μεταχειρισμένο. Όμως η fantagraphics πρόλαβε και έβγαλε και τον Βίο και τα Χαμένα ψηφιακά, υπάρχει ονλαιν και είναι πολύ καλη ποιότητα, και έτσι θα διατηρηθεί. Θα μπορείς να το διαβάσεις ως ebook στα εγγλέζικα και φυσικά έχουν αρχίσει ήδη να σκάνε πολλές "πειρατικές" εκδόσεις σε διάφορες χώρες στις αντίστοιχες γλώσσες, στηριζόμενες στα ebooks της fantagraphics. Θα υπάρχουν και στα ελληνικά όπως φαίνεται και παραπάνω αν τσεκάρεις. Ο καθένας οπότε θα το εκδίδει για πάρτη του ή θα το παίρνει από φίλους, γνωστούς και άτομα που εμπιστεύεται. (Ή θα πηγαίνει μια βόλτα Μοναστηράκι και θα το ζητάει σε περίεργα μέρη ως Παπαρήγα Καλή. Εκεί μας κατάντησαν...).
  4. Απτη στιγμή που το φτιάχνει για πάρτη του και όχι για δημόσια κυκλοφορία, γιατί να μην το γράψει; Και με το Ρόσα και με το Ντισνευ και με το όλο εγχείρημα κάποιος-α θα είχε θέματα ΑΝ το κυκλοφορούσε δημόσια. Αν τοχει για τη βιβλιοθήκη του...
  5. Ωραία δουλειά! Ένα καθαρισματάκι στα ασπράδια ανάμεσα στα πόδια των Σκρουτζ στο οπισθόφυλλο το θέλει, σωστά; Για ράχη τι θα βάλεις;
  6. Προφανώς δεν ειπώθηκε κάτι τέτοιο και δεν απευθυνόμουν στο "καράβι λεφτά". Το αντίθετο. Αυτό που έγραψα αναφερόταν στο ότι πρέπει να υπάρχει ελληνικός Βίος και για να είναι προσβάσιμος σε παιδιά. Οι τιμές, εννοείται, πρέπει να πέσουν σε 2ψήφια νούμερα και ως τότε οι "αυτοεκδόσεις" θα έχουν νόημα.
  7. Το βασικό επιχείρημα εδώ θα ήταν "για να το διαβάσουν και παιδιά μικρότερης ηλικίας". Δεν ξέρω για εσάς άλλα εγώ όταν ξεκίνησα το ΚΟΜΙΞ σίγουρα δεν ήξερα αγγλικά. Αλλά ακόμα και τώρα που ξέρω πολλά σημεία του Ρόσα δεν τα καταλαβαίνω γιατί ο τύπος γράφει λίγο επιτηδευμένα (χαρακτηριστικό παράδειγμα το morass of Modred που ξεκίνησε αυτή τη συζήτηση και ουσιαστικά δεν υπάρχει κάν αυτό το μέρος ούτε η ιστορία που λέει. Ούτε και σαν αστείο εξυπηρετεί.) Σε εμένα σε ίδια φάση δεν είχε σχολιάσει αρνητικά τον ελληνικό Βίο (το αντιθετο μάλιστα). Τα Χαμένα Επεισόδια ναι, και λογικό. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ρόσας είναι και κάποιας ηλικίας, χωρίς να εννοώ ότι ξεμωράθηκε, αλλά ότι όλη αυτή η λατρεία όλα αυτά τα χρόνια του δίνει και ένα βήμα παραπάνω να σχολιάζει όπως θέλει, να αλλάζει απόψεις, κτλ. χωρίς να πολυαποδέχεται ότι από τη στιγμή που δημοσίευσε το έργο του, δεν έχει σημασία πως το εκλαμβάνει αυτός αλλά οι αναγνώστες. Αυτός μπορεί να έχει να έχει μια πιο επαγγελματική σχέση με το τρόπο που παρουσιάστηκαν τα έργα του και όταν του δείχνεις τον ελληνικό Βίο να σκέφτεται royalties, copyrights, καλλιτεχνική επιμέλεια, κτλ. Εμείς, ως αναγνώστες, το βλέπουμε πιο ρομαντικά. Εμένα πχ. μαρέσει πολύ περισσότερο η αμερικάνικη έκδοση του Βίου από Gemstone και Boom σε σχέση με Fantagraphics γιατί και σχεδόν τον ίδιο χρωματισμό έχει και συνοδευτικά έχει (παρόμοια με fantagraphics) και, κυρίως, το μέγεθος είναι πιο ταιριαστό για ανάγνωση ΓΙΑ ΜΕΝΑ γιατί αυτό είναι το κριτήριο μου και όχι να έχω ένα τομο-γίγαντα να μου λυγίζει το ράφι της βιβλιοθήκης (που τον έχω και αυτόν ). Είναι σίγουρα κατώτερη έκδοση με λάθη και λιγότερη πληροφορία αλλά εμένα μου κάνει. Αν το πω αυτό στον Ρόσα θα με σφάξει στο γόνα.
  8. Στην τελική αυτό - αντεστραμμένο - πιστεύω είναι το σωστότερο ποιντ και ρεζουμέ. Όσο περισσότερα scanlation του Βιου τόσο καλύτερο για όλους μας έστω και αν δεν πέσουν ποτέ στα χερια μας. Τουλάχιστον θα μπορούσαν να ρίξουν τη ζήτηση του Βιου Τερζόπουλου κτλ. και να μην παίζουν αυτές οι τρελές τιμές. Ακόμα και να εκδοθεί επίσημα (εστω ότι δεν υπήρχε το disney ban και η καθημερινή ήταν κάποιος άλλος κανονικός εκδότης) αν δεν πάρουν άδεια Ρόσα για συνοδευτικά κείμενα, αν δεν φτιάξουν χρωματισμό και ηχητικά, κάνουν πάλι μια τρύπα στο νερό. Οπότε ρεαλιστικά καταλαβαίνω γιατί πολλοί θεωρούν τα scanlation - σε αυτήν την περίπτωση - ως τη μόνη λύση. Και ένα ωραίο προσωπικό χόμπυ.
  9. Ναι, πράγματι υπάρχει ο ελληνικός βίος ως scanlation της αμερικάνικης έκδοσης fantagraphics. αν ακολουθήσεις τις προηγούμενες σελίδες αυτού του θρεντ αλλά και εδώ https://www.greekcomics.gr/forums/index.php?/topic/47887-ο-βίος-και-η-πολιτεία-του-σκρουτζ-μακ-ντακ-αυτοέκδοση/ θα τα βρεις. Οτι τα τυπώνουν απότι φαίνεται κάποιοι ναι. Αν τα μοιράζουν εδώ και εκεί δεν ξέρω. Έτσι λέγεται αλλά μπορεί ναναι και ψέμα. Εγώ κάτι δεν έχω πάρει μια φορά πάντως... Αν κάποιος από εσάς έχει πάρει κάτι έντυπο τότε εσείς ξέρετε καλύτερα.
  10. Ναι, η αυτοέκδοση κανονικά εκδίδεται από τον συγγραφέα ή με την άδεια του συγγραφέα (τώρα αν ο συγγραφέας θέλει να δώσει το βιβλίο τσαμπα και να μην πουλήσει, είναι δικαίωμα του). Απ'ότι ξέρω κάποιοι ρωτάνε που θα το βρουν γιατί κάποιοι το μοιράζουν τσάμπα και όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι ανεπίσημο (ελπίζω να το παραλάβω και εγώ σύντομα γιατί φαίνεται τέλειο). Δεν είναι γιατί το λένε "αυτοέκδοση" και όχι προσωπική έκδοση/scanlation. Προσωπικά, δεν γνωρίζω τι σκοπό έχει ο καθένας με το scanlation του. Γι' αυτό ρωτάω. Στο παρελθόν, με άλλα scanlations, τα έχω δει να εκδίδονται σε βιβλίο και να πωλούνται σε πιο πριβέ φάση. Εγώ είμαι χομπίστας (άμεσος, απλός, δωρικός, λιτός, χομπίστας) και δεν δουλεύω σε εκδοτική οπότε δεν ΠΡΕΠΕΙ να τα ξεχωρίζω γιατί δεν με νοιάζει το σημαίνον. Με νοιάζει το σημαινόμενο. Μην το πεις "αυτοέκδοση", πεστο "Γιώργο". Απ'τη στιγμή που όλοι έχουμε έναν κοινό κώδικα και καταλαβαίνουμε ότι αυτό το πράμα είναι προσωπική δουλειά φαν, δεν είναι επίσημο, δεν το βγάζει η Καθημερινή και δεν το έχει εγκρίνει ο Ρόσα, είμαι κομπλέ.
  11. Δεν θα κολλήσουμε σε λεπτομέρειες. Ολόκληρο thread άνοιξε κάποιος με αυτόν τον όρο που υπάρχει γενικά τριγύρω όταν αναφερόμαστε σε αυτό το θέμα https://www.greekcomics.gr/forums/index.php?/topic/47887-ο-βίος-και-η-πολιτεία-του-σκρουτζ-μακ-ντακ-αυτοέκδοση/#comment-670481 Προφανώς το λέμε έτσι για να καταλαβαινόμαστε, όχι να είμαστε ακριβείς. Ας το πούμε "προσωπική έκδοση" και προχωράμε...
  12. Ε καλά όσες περισσότερες αυτοεκδόσεις του Βίου βγαίνουν, υπάρχουν όλο και μεγαλύτερες πιθανότητες κάποια να καταλήξει μπροστά μας. Οπότε μπορεί να μην είναι απλά wishful thinking σε λίγο αλλά πραγματικότητα.
  13. Γιατί I wish; Όσοι περισσότεροι το κάνουν τόσο καλύτερα για αυτούς. Προφανώς και δεν περιμένω ούτε θα ήθελα κανείς να μοιραστεί ανοιχτά τίποτα και να μπλεχτεί. Η ερώτηση δεν πηγαίνει για να εξυπηρετήσω σκοπούς μου.
  14. Άρα απ'τα συμφραζόμενα να φανταστώ εχουμε κι άλλη αυτοέκδοση του Βίου;;;
  15. Ο Βίος είναι και το σκίτσο και το σενάριο και τα ηχητικά (στα ελληνικά) και οι σωστοί χρωματισμοί και τα συνοδευτικά κείμενα (του Ρόσα). Όλα αυτά μαζί. Ως τώρα στο Ελλάδα δεν το έχουμε κάπου φουλ. Ο Τερζόπουλος έκοβε και από ιστορίες και απο συνοδευτικά ενώ οι χρωματισμοί δεν ήταν οι καλύτεροι αλλά είχαν μια λογική. Οι εκδόσεις Πορτοσάλτες από χρώματα κουκουρούκου, ηχητικά απόντα, συνοδευτικά κείμενα ούτε απ'έξω, έστω και αν είχε το φουλ 12ο επεισόδιο. Από τους 2 θεωρώ ότι ο Τερζόπουλος έχει καλύτερη έκδοση του Βίου αλλά η φάση είναι στη χώρα των τυφλών κυριαρχεί ο μονόφθαλμος. Σίγουρα οι εκδόσεις Σκαι χάνουν από την άποψη ότι δεν έχουν την έγκριση copyright του Ρόσα για να βάλουν τα δικά του συνοδευτικά κείμενα και να τους εγκρίνει χρώματα κτλ. Και θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου/χρήματος καθώς φαίνεται σαν να ήθελαν να εκδώσουν κάτι να φέυγει. Ο Τερζό δημιουργούσε σκέση με τον καλλιτέχνα Ρόσα, τον τραπέζωνε, κτλ. οπότε επένδυε στο να έχει καλύτερη έκδοση γιατί φαινόταν ότι ενδιαφερόταν περισσότερο να βγει κάτι καλό.
  16. Τα 2 μου σεντς (όχι ότι νοιάζει και κανέναν κιόλας ...και δικαίως): Η συζήτηση είναι ξεκάθαρα ακαδημαϊκή καθώς - απ'όσο ξέρω και βλέπω - κανείς δεν έχει διαμοιράσει τίποτα ούτε ψηφιακό, ούτε έντυπο, ούτε καποιος πούλησε κάτι (ο ΟΡ του έντυπου Βιου Αυτοέκδοση λέει στο ποστ ότι στέλνεται δωρεάν). Αν/όταν δούμε κάποιο έντυπο ή ψηφιακό Βίο να δίνεται δωρεάν ή να πωλείται σε κάποια Χ τιμή, μπορούμε να το πιάσουμε πιο πρακτικά και ουσιαστικά το θέμα. Μια διαπίστωση. Σαν να υπάρχει η αντίληψη ότι διαφέρει ο διαμοιρασμός ψηφιακού vs. έντυπου έργου και διαφέρει αν προσφέρεται δωρεάν ή για Χ ποσό, όσον αφορά την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν ξέρω αν ισχύει και θα ήταν ωραίο αν κάποιος έχει τη νομική γνώση να το μάθουμε. Εγώ ακόμα δεν ξέρω αν ο διαμοιρασμός του κλασσικού pdf με τον κακοσκαναρισμένο Βίο του Τερζόπουλου είναι παραβίαση ή όχι. Όπως έχουμε αναφέρει παραπάνω (στην προηγούμενη σελίδα μάλλον) ένα έργο στο μέγεθος του Βίου παίρνει γύρω στα 35-45 ευρώ να τυπωθεί (Α4, κτλ κτλ δειτε άλλη σελίδα) και εξαρτάται από το αν τυπώσει κανείς 1 ή 10 ή παραπάνω τεμάχια. Δοκιμασμένο και απόλυτα πετυχημένο (όχι με Βίο αλλά με κόμικς άλλα). Δεν είμαστε το κέντρο του σύμπαντος, ούτε τα ξέρουμε όλα προφανώς. Αν κάποιος θέλει να εκτυπώσει τον κακοσκαναρισμένο Βίο ή να πληρώσει 180 ευρώ να πάρει του Τερζόπουλου ή να διαβάζει από φωτοτυπίες ή να δουλέψει φτιάχνοντας έναν καλύτερο ελληνικό Βίο ως χόμπι, είναι δικαίωμα του. Δεν θεωρώ ότι θα πω εγώ ή οποιοσδήποτε στον άλλο οτι η Χ ενέργεια είναι πεταμένα λεφτά ή πεταμένες ώρες ή τι σόι συλλέκτης είσαι με φωτοτυπίες. Μεγάλα παιδιά είμαστε. Άμα θέλω επιβεβαίωση έχω τον σκυλο μου να μου την δώσει. Υπάρχουν άτομα με μεράκι που γουστάρουν όχι μόνο να διαβάζουν αλλά και να περιποιούνται τα κόμικς που κατέχουν. Και ειδικά με τον Βίο που η έκδοση του Τερζόπουλου είναι πολύ πίσω σε σχέση με Fantagraphics, το καταλαβαίνω απόλυτα. Ένας σωστός ελληνικός Βίος είναι μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Ακόμα και ψηφιακά να διαμοιραστεί μια νέα έκδοση του Βίου (ξέρω για 3-4 ως τώρα...) να περιμένουμε ότι πολύ γρήγορα θα βρεθεί ως έντυπο σε βεντόρες κτλ. Άμα κάποιος το τυπώνει στα 35-40 ευρώ ρεαλιστικά, μπορεί να έχει καλό κέρδος και να γίνει άγρια δύση η φάση. Οπότε δεν ξέρω αν ο διαχωρισμός ψηφιακού-εντύπου στέκει για πολύ. Εδώ παλιότερα πουλούσε κάποιος Α4 εκτυπώσεις από το κακοσκαναρισμένο pdf του Βίου Τερζόπουλου στο fb marketplace στα 40 ευρώ. Εγώ θα συμβούλευα τον @ Macchia nera (ξανά my two cents εκ προσωπικής πείρας και προφανώς όντας χαζός και αναξιόπιστος) να περιορίσει αισθητά το που θα διαμοιράσει τον Βίο του και να επικεντρωθεί σε φίλους και έμπιστα άτομα αρχικά. Όχι τόσο λόγω πνευματικών δικαιωμάτων αλλά γιατί θεωρώ ότι η ελληνική κοινότητα τέτοιων κομικς δεν είναι ωρίμη άρκετα για να βρεθεί μπροστά σε ένα τέτοιο θέμα και ίσως είναι μεγάλο ρίσκο μετά από όλη αυτή την πολλή και πολύ καλή δουλειά που - φαντάζομαι ευχαρίστως - έχει ρίξει. Ίσως ανοίγοντας μια κουβέντα εδώ να στρώσει η φάση (περνώντας μέσα από την απαραίτητη τοξικότητα φυσικά). Άλλα ένας δισταγμός στην αρχή ίσως είναι καλό να υπάρχει.
  17. Ε λογικό. Είναι και τόσες σελίδες... Δεν γίνεται φουλ στιμ (που ξαναλένε στο χωριό μου) όλη την ώρα. Εισαγωγικά κέιμενα ακούω; Τι εννοείς με αυτό; Τα εισαγωγικά κείμενα που είχε στο ΚΟΜΙΞ (και στον Β+Π);
  18. Καλησπέρα! @ Macchia nera έχουμε κάνα απντειτ για τον ωραίο αυτοεκδιδόμενο Β+Π2ΣΜΝ; Λουκιν φοργουορντ που λεν και στο χωριό μου...
  19. Καθαρά υποθετικά και με 0 πραγματική γνώση μπορώ να υποθέσω ότι τα έσοδα από μικυμαου για την καθημερινή είναι φυστίκια μπροστα στα έσοδα από το κανάλι, επιχορηγήσεις, κρατικό χρήμα, κτλ; Αλλά και μόνο που υπάρχει το μικυμαου κτλ και με αυτό το μοντέλο παραγγελίας κόμικς μέσω περιπτέρου μάλλον θα υπάρχουν κάποιοι λόγοι που είναι έτσι όπως είναι αλλά ας το αφήσουμε εδώ.
  20. Έτσι όπως κόβω το τωρινό Κόμιξ πιστεύω ότι μάξιμουμ 2 άτομα για 1 εβδομάδα δουλεύουν ανα τεύχος. Αν είναι παραπάνω τους κλέβουν τα λεφτά (και καλά κάνουν). Οι τύποι έχουν τα ορίτζιναλ αρχεία και δεν κάνουν καν τον κόπο να μεταφράσουν ηχητικά. Εδώ ο @ Macchia nera και προφανώς και άλλοι το κάνουν από δημοσιευμένα αρχεία που θέλουν φουλ φωτοσοπάρισμα για να σβήνεις κείμενο από μπαλονάκια και ηχητικά και πάλι σε 4-5-6 μήνες καταφέρνουν να κάνουν τις 210 σελίδες του Βίου δουλεύοντας part-time. Φαίνεται το ενδιαφέρον, το μεράκι και η γνώση. Και φαίνεται ότι η Καθημερινή δεν ενδιαφέρεται και πολύ για να τραβήξει κοινό ή να πετύχει υψηλά νούμερα. Θα έχουν τους λόγους τους.
  21. Και εμείς στο print24 το κάναμε. Είναι αυτό που λέει και βγαίνει πολύ καλό. Εμείς είχαμε τις δικές μας σελίδες στα 300 dpi και βγήκαν τέλειες (ιλουστρασιόν 135αρι χαρτί). Κάτι άλλες που είχαμε χαμηλότερη ποιότητα από σκαναρισμένα pdf που χρησιμοποιούσαμε στο φανζιν βγηκαν περιέργως αρκετά καλά αλλά εκεί δεν περιμέναμε τίποτα αξιόλογο. Κανενα θέμα με δικαιώματα κτλ. Απλά επιλέξαμε Βιβλίο, χαρτί, μέγεθος (Α4), κτλ, τα βάλαμε στο καλάθι, πληρώσαμε, ανεβάσαμε τα αρχεία και μετά από 2-3 εβδομάδες έφτασε. Ούτε επικοινωνία ούτε τίποτα. Και βγάλαμε μονο 1 για πλάκα γιαυτό πήγε 46 ευρώ. Αν πχ τυπώναμε 5 θα έπεφτε στα 33 ανα βιβλίο. @ Macchia nera ΥΓ/Update. Απλά φροντίσε τα αρχεία ναναι CMYK, jpg ή tiff, τουλάχιστον 300dpi και να τα ονομάσεις ξεκάθαρα με αριθμούς. Δηλαδή: 000-cover.jpg, 001.jpg, 002.jpg, ... 252.jpg, 253-backcover.jpg. Αφού έχεις ξεκάθαρα αριθμήσει το εξώφυλλο/οπισθόφυλλο και το περιεχομενο δεν θα σε πρήξουν και θα πάει για τύπωμα την επόμενη μέρα.
  22. Στο ποστ στο φβ για αυτές τις φωτο που ποστάρισα λέει ότι είναι σε 3 τεύχη των 4 επεισοδίων το καθένα. Δεν ξέρω αν υπάρχει και βιβλίο. Την ίδια ιδέα είχαμε και εμείς πέρσι (https://www.greekcomics.gr/forums/index.php?/topic/46632-αυτοέκδοση-βίου-πολιτείας-σκρούτζ-ιδεα/) αλλά με τούτα και με εκείνα το αφήσαμε γιατί θέλει χρόνο. Είχαμε (για πλάκα) τυπώσει ένα βιβλίο με τρία τεύχη απτο φανζιν μας (https://barksrosakomix.wordpress.com/), περίπου 300 σελίδες, και είχε παει νορμάλ τιμή (45άρι) και γιαυτό είχαμε ψηθεί για το Β&Π. Γενικά, πολύ κινητικότητα και ωραίες δουλειές οπότε καλώς δεν χαλάσαμε χρόνο για να κάνουμε και άλλη βερσιόν. Θα υπάρχουν τόσες σε λίγο καιρό... Καλό υπόλοιπο δουλειάς & keep up the good work... ΥΓ. Σχετικά με ηχητικά, έχε υπ'όψιν ότι ίσως άλλες εντολές είχαν οι γραφίστες τότε και ίσως άλλες υλοποιήθηκαν στην έκδοση της Fantagraphics που είναι πιο προσεγμένη και επιμελημένη. Γι'αυτό ίσως βρεις διαφορές που μοιάζουν άκυρες.
  23. @ Macchia nera Καλησπέρα! Ερώτηση: εσύ είσαι πίσω από αυτή την έκδοση που ρωτάνε σε γκρουπ στο fb (https://www.facebook.com/groups/grcomicpdf/posts/2155349651326899) ; Τοχεις κάνει και για εκτύπωση υψηλής ανάλυσης; Αν είσαι εσύ που τοχεις κάνει αυτό πότε το κόβεις να ολοκληρώνεται και που μπορούμε να το τυπώσουμε (αν διαθέσεις τα αρχεία ονλαιν) ; Ευχαριστώ!
  24. Προφανώς δεν καταλαβες τι έγραψα στο αρχικό ποστ. Τι σχέση έχουν αυτά που γράφω με τους ιδιώτες κ το χόμπι; Αρχικά απευθύνομαι σε "μαγαζιά" (δλδ. άτομα που το παίζουν μαγαζιά) που βγαζουν πάνω από ή τριγύρω 10.000/έτος από αυτή τη δουλειά και δεν είναι χόμπι. Και το ποιντ μου είναι τα κόμιξ - λόγω της "συλλεκτικής" αξίας που έχουν - μπαίνουν σιγά-σιγά, με τις υψηλές αδικαιολόγητες τιμές, σε ένα πεδίο που κάποιος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να νομιμοποιήσει εύκολα μαύρο χρήμα χωρίς αποδείξεις κτλ. Και προφανώς αυτό θα τραβούσε τις τιμές προς τα πάνω για κάποιον-αν που θα ήθελε κανονικά να αγοράσει. Και επειδή η άνοδος θα ήταν πλασματική και αυτός που πουλούσε κανονικά σε υψηλές, τρεχουσες τιμές αγοράς θα δυσκολευόταν πολύ να βρει αγοραστή. Δεν μιλάω για νόμιμη τέλεση αγοραπωλησιών στο ποστ. ΥΓ. ΑΝ απτο κομιξάδικο αγόρασες μεταχειρισμένα, δλδ έχει ήδη αποδοθεί ο ΦΠΑ, ή/και ΑΝ εκανε ο πωλητής την αγοραπωλησία ως μεταξύ ιδιωτών, τότε ίσως σωστά δεν σου έδωσε απόδειξη. Όπως και εσύ αν πουλάς κάτι μεταχειρισμένο ως ιδιώτης δεν κόβεις απόδειξη. Υπάρχουν τρόποι.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.