Μετάβαση στο περιεχόμενο

Bilis

Members
  • Περιεχόμενο

    906
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Κερδισμένες ημέρες

    1

Καταχωρήσεις δημοσιεύτηκε από Bilis

  1. 101. Μετά την πρώτη 100άδα αποφάσισα να τους παίρνω επιλεκτικά. Μετά τον 101 όμως λέω αφού σταμάτησα ας την κόψω μία και καλή. Γενικά αυτή η συλλογή ήταν για εμένα μια φοβερή είσοδος στον κόσμο των υπερηρωικών και δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν η σχέση μου με το μέσο αν δεν υπήρχε.

    • Like 6
  2. 5 λεπτά πριν, olyssesmoore είπε:

    Έχω μια απορία. Ο τόμος 120 της συλλογής είναι ο τόμος Civil War που κυκλοφόρησε από την Anubis και φαίνεται στην φωτογραφία που επισυνάπτω;

     

    Ναι, ο ίδιος είναι.

    • Like 9
    • Ευχαριστώ 1
  3. Το τεύχος 28 ήταν το πρώτο που δεν πήρα εδώ και πολύ καιρό καθώς ήδη έχω την φιγούρα που περιλαμβάνει.

    Σε άλλα νέα, στο εξωτερικό θα κυκλοφορήσει και δεύτερη μίνι σειρά κόμικς από την Image/Skybound με τίτλο Ninjago: Shatterspin. Πρόκειται για prequel που διαδραματίζεται κατά την διάρκεια των Serpentine Wars και η πλοκή του θα είναι σημαντική για την καινούρια τηλεοπτική σεζόν που θα κυκλοφορήσει σε δύο μέρη, το πρώτο τον Απρίλιο και το δεύτερο κάποια στιγμή το φθινόπωρο. Ορίστε το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους και το τρέιλερ της νέας σεζόν:

    image.thumb.jpeg.9a8ba04e84093f758a49940fb6c64522.jpeg
     

     

    • Like 2
  4. Ανακοινώθηκε και η επίσκεψη του Freddie E. WIlliams II, ενός καλλιτέχνη γνωστού κυρίως για την δουλειά του σε crossovers όπως Batman/TMNT και Godzilla/MMPR καθώς και το πλήθος εξώφυλλων που έχει σχεδιάσει. Περισσότερα από τα έργα του μπορείτε να δείτε εδώ: https://leagueofcomicgeeks.com/people/1911/freddie-e-williams-ii

    image.thumb.jpeg.83d2b7f89259a8ac398854937a9994d6.jpeg

    • Like 11
    • Ευχαριστώ 1
  5. 3 ώρες πριν, Ubergorn είπε:

    Μακάρι να έχω λάθος και να δημιουργηθούν νέοι αναγνώστες κόμιξ από το μηδέν (χωρίς τις επιρροές που ανέφερα παραπάνω ) αλλά πιο πιθανόν το βλέπω να έρθει κόσμος από άλλα είδη προτίμησης στο υπερωικο σαν δοκιμή κάτι νέου ,μιας γνωριμίας ενός παρθένου εδάφους για αυτούς παρά να δημιουργηθούν νέοι από το μηδέν .


    Επειδή δεν έχω στατιστικά και τα λοιπά, πολλές φορές ίσως να προβάλλω τις δικές μου εμπειρίες όταν μιλάω για το κοινό. Εγώ π.χ. άρχισα να διαβάζω υπερηρωικά κόμικς όταν αγόρασα το Infinity Gauntlet από το Public. Δεν ξεκίνησα ακριβώς "από το μηδέν" γιατί ασχολούμουν με τις ταινίες της Marvel και διάβαζα ήδη κόμικς (τα Disney από την εφημερίδα).

    Ο Spider-Man είναι ίσως ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας και πολύς κόσμος τον γνωρίζει μέσα από ταινίες, σειρές, βιντεοπαιχνίδια κτλ. Πολλοί από τους θαυμαστές του (ίσως και οι περισσότεροι) δεν ασχολούνται με τα κόμικς και λογικό αφού πλέον είναι πολύ εξειδικευμένο χόμπι και σιγά μην κάτσει ένας casual fan να ψάξει που μπορεί να βρει τεύχη και με ποια σειρά να τα διαβάσει. Γι' αυτό συλλογές τέτοιου τύπου βοηθάνε. Αν όμως κάποιος πάρει ένα δοκιμαστικό τεύχος και δεν του αρέσει, το πιο πιθανό είναι να μείνει στις ταινίες και τα βιντεοπαιχνίδια.
     

    18 ώρες πριν, Laz33 είπε:

    Καλά, εδώ κάποιοι αγάπησαν τα κόμικς απ΄τον Καμπανά, απ΄τη Radnet δεν θα τ΄αγαπήσουν; :lol:

    Ένας νέος αναγνώστης δεν θα σταθεί στα 10-15 λάθη επιμέλειας.


    Όπως είπε και ο @ Ubergorn , ο Καμπανάς ήταν άλλη εποχή. Τώρα τα standards έχουν ανέβει και πιστεύω πως η Radnet δεν είναι σε αυτό το επίπεδο ακόμη. Σχετικά με το ποιοι επηρεάζονται από τα λάθη, πιστεύω δεν έχει να κάνει τόσο με το αν είναι νέοι ή παλιοί αναγνώστες. Είναι ο τρόπος που τα διαβάζεις. Εγώ και να ξεκινήσω μια νέα σειρά θα ενοχληθώ από λάθη στην επιμέλεια (δεν θα μου χαλάσουν την ανάγνωση αλλά μπορεί να με εκνευρίσουν αν είναι προχειρότητες τύπου Radnet :lol:) Εσύ μπορεί να μην δίνεις τόση σημασία καθώς γνωρίζεις ήδη τα γούστα σου και διαβάζεις τα υπερηρωικά ως κάτι δευτερεύον ή από περιέργεια.

    • Like 11
  6. Βλέποντας κι εγώ το εξαιρετικό και κατατοπιστικότατο βίντεο του @ PhantomDuck , φθάνω δυστυχώς στο συμπέρασμα πως δεν είμαι ικανοποιημένος από την έκδοση.

    Πιστεύω πως είναι αρκετά σημαντικό να υπάρχουν μεταφρασμένες εκδόσεις κόμικς καθώς είναι μια καλή "είσοδος" για όσους δεν ασχολούνται με το χόμπι. Ειδικά όταν είναι εκδόσεις περιπτέρου ή με ευρεία διανομή σε βιβλιοπωλεία, μπορούν να βρουν πιο εύκολα μια επαφή με το ευρύ κοινό. Τέτοιες εκδόσεις όμως πρέπει να συνοδεύονται και από την κατάλληλη ποιότητα και μεράκι.

    Η Radnet αντιμετωπίζει την έκδοση ως άλλη μία συλλογή και κάνει την δουλειά στον αυτόματο πιλότο. Στοιχεία όπως η κακόγουστη γραμματοσειρά και τα λάθη στην επιμέλεια προωθούν το στερεότυπο των κόμικς ως ευτελή αναγνώσματα. Ελπίζω να διαψευσθώ και κάποιος όντως να αναπτύξει αγάπη για τα κόμικς μέσα από αυτή την συλλογή. Αν και προσωπικά πιστεύω αντί για συλλογή θα ταίριαζε περισσότερο να είναι έντυπο δώρο με εφημερίδα.

    • Like 9
    • Ευχαριστώ 1
  7. Ανακοινώθηκε και ο Disneyκός καλεσμένος! Είναι ο Paolo Mottura που τον είχαμε δει και το μακρινό πλέον 2016. Αν και καταλαβαίνω πως πολλοί μπορεί να είναι δυσαρεστημένοι από την επανάληψη, εγώ είμαι ενθουσιασμένος!


    image.thumb.jpeg.30d85cb0e52451fa422c51733396eb7a.jpeg

    • Like 19
  8. Κυκλοφόρησε και το δεύτερο τεύχος τον μακρινό πλέον Σεπτέμβριο. Η φιγούρα δωράκι αυτή την φορά ήταν ένας από τους πιο γνωστούς αντιπάλους του αραχνάκια, ο Βένομ. Ως αξεσουάρ έχει τέσσερα πλοκάμια που βγαίνουν από την πλάτη του και δύο από τα χέρια του. Το περιεχόμενο είναι το σύνηθες.

     

    Το εξώφυλλο μεταφέρθηκε στην βάση.

    • Like 2
    • Ευχαριστώ 2
  9. Εγώ θα παραμείνω ο μόνος αρνητής της Radnet εδώ μέσα :lol:

    Δεν θα πάρω κανέναν τόμο της συλλογής, κυρίως επειδή έχω μπουχτίσει από Marvel. Κανονικά θα τσέκαρα τον πρώτο που έχει χαμηλότερη τιμή αλλά είναι ιστορία που ήδη έχω. Πάντως μην περιμένετε κάποια αλλαγή στην ποιότητα. Ήδη είναι εμφανής με τον θάνατο του Ζαν ντε Γουλφ και το ξεκάθαρο λάθος στην τιμή της προσφοράς.  

    • Like 10
    • Αστείο 2
  10. Αυτό. Η Marvel είναι φαινόμενο της pop κουλτούρας πλέον και πρέπει να ανανεώνει συνεχώς το κοινό της για να επιβιώσει. Αυτό που έχει σημασία για την εταιρεία είναι να διατηρηθεί ζωντανό το IP. Έτσι είναι όλα τα franchises στην Αμερική, γι αυτό και βγαίνουν ένα σωρό αχρείαστα sequels που ξεφεύγουν πολύ από το αρχικό. Τώρα, πχ, είδα ότι θα βγει κι άλλο Jurassic Park το 2025.

    Ένα franchise που ανανεώνεται επιτυχημένα κατά την γνώμη μου είναι τα Χελωνονιντζάκια. Είτε πρόκειται για τα κόμικς, τις σειρές ή τις ταινίες κάθε πενταετία περίπου κάνουν ολοκληρωτικό reboot και έτσι διατηρούνται επίκαιρα για κάθε γενιά.

    • Like 10
  11. Οι μόνες που είδα ήταν οι Spiderverse, Guardians 3 και Shazam 2. To Spiderverse ήταν η αγαπημένη μου και μάλιστα και η αγαπημένη μου ταινία της χρονιάς. Ως λιγότερο αγαπημένη θα βάλω το Shazam που και αυτό δεν πιστεύω πως ήταν και κακή ταινία.

    • Like 3
  12. Όπως είπε και ο @ daredevil21 για το προσωπικό του παράδειγμα, πιστεύω πως και πιο σφαιρικά ήταν ένας συνδυασμός παραγόντων. Δεν υπάρχει κάποιος να "κατηγορήσουμε".

    Κατά την γνώμη μου σημαντικό ρόλο παίζει και η πτώση των υπερηρωικών ταινιών. Δεν νομίζω με τις ταινίες που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο κανένα παιδί να ενθουσιαστεί και να έχει περιέργεια για τα κόμικς όπως είχα εγώ μετά το Endgame πριν 5(!) χρόνια. Θα έλεγα μάλιστα πως πλέον όλο και λιγότερα παιδιά ασχολούνται με το διάβασμα. Τα υπερηρωικά κόμικς είναι κομμάτι της pop κουλτούρας και χρειάζονται συνεχώς καινούργιο κοινό για να επιβιώσουν.

    Για να πω και την δική μου εμπειρία, αγόρασα τους πρώτους 101 τόμους της επίσημης συλλογής και μετά σταμάτησα λόγω μιας μίξης οικονομικών και έλλειψης ενδιαφέροντος. Είχα σκοπό να αγοράσω και μερικούς τόμους από την τελευταία 20άδα αλλά απλώς δεν ψήνομαι για Marvel τόσο πολύ πλέον και λέω αφού σταμάτησα ας σταματήσω εδώ για τα καλά. Γενικά λέω να μειώσω τα κόμικς μου και να το ρίξω πάλι στην λογοτεχνία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα επιστρέψω κάποια στιγμή.

    Η προσωπική μου φιλοσοφία είναι ότι πρώτα θα κοιτάξω τι συμφέρει εμένα ως καταναλωτή. Αν και μπορεί πολλές φορές να μην δράσω ορθολογικά, π.χ. να αγοράσω μια σειρά σε τεύχη αντί να περιμένω το trade αλλά τότε είναι για λόγους απόλαυσης όπως το να συμμετέχω στις συζητήσεις που γίνονται ή επειδή μου αρέσει η αίσθηση να περιμένω το καινούργιο τεύχος κάθε μήνα. Η επίσημη συλλογή έχει απίστευτο value for money, τι αξία όμως έχει αυτό αν δεν σε ενδιαφέρει το περιεχόμενο; Πλέον ελληνικές εκδόσεις δεν διαβάζω σχεδόν καθόλου. Μόνο από Έλληνες δημιουργούς και κάποιες εξειδικευμένες τις Jemma για τις οποίες διοργανώνουν signings και events που χρησιμοποιώ ως αφορμή για να δοκιμάσω κάτι καινούργιο.

    • Like 17
    • Λύπη 1
  13. Με την πολυάσχολη πλέον καθημερινότητα μου δεν έχω και τόσο ελεύθερο χρόνο να αφιερώνω στο forum. Για τον Usagi όμως επιβάλλεται να κάνω μια εξαίρεση. Διάβασα πρόσφατα τον πρώτο τόμο του "Saga" και είναι αυτό που λέμε "το καινούργιο αγαπημένο μου κόμικ."

     

    Αν και έχω μια κλίση προς την Ιαπωνική κουλτούρα δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ. Ο Stan Sakai δίνει masterclass στην αφήγηση. Οι περισσότερες ιστοριούλες είναι απλές και καταλαμβάνουν μόνο 1-2 τεύχη αλλά η εκτέλεση τους είναι εξαίσια. Στις αγαπημένες μου ήταν σίγουρα αυτή με τους δουλεμπόρους που επεκτείνεται αργότερα και στην αναζήτηση των κλεμμένων σπαθιών. Το σασπένς χτίζεται υπέροχα και βρήκα τον Στρατηγό Fuji καλογραμμένο και ταιριαστό κακό για την ιστορία. Επίσης περιλαμβάνει ένα από τα αγαπημένα μου οπτικά αστεία, όταν εισβάλουν στο άνδρο του:

    (92).thumb.png.c75d7fe28474108fa037a272f1e42f63.png

     

    Ιδιαίτερη βρήκα και την ιστορία με το πανηγύρι. Η απεικόνιση του ήταν τόσο γραφική που αισθανόμουν ότι ήμουν μαζί με τους χαρακτήρες και μπορούσα να ακούσω τους ήχους και να μυρίσω τις μυρωδιές! Μετά βέβαια οι χαρακτήρες αναγκάζονται να προσγειωθούν στην πραγματικότητα...

    Από τα 16 τεύχη της Mirage που περιλαμβάνει ο τόμος, τα περισσότερα τα θεωρώ αριστουργήματα. Τα 6 της Dark horse δεν μου έκαναν και τόσο εντύπωση, εκτός βέβαια από αυτό με την Inazuma (ήδη ο αγαπημένος μου χαρακτήρας). Οπότε σκοπεύω να συνεχίσω με τους υπόλοιπους τόμους Saga αν και προσπαθώ να είμαι επιφυλακτικός για να μην απογοητευτώ. Διάβασα και κάποιες πρόσφατες ιστορίες (TMNT/Usagi Yojimbo: WhereWhen, Space Usagi: Yokai Hunter) και δεν τις βρήκα αντάξιες του πρώτου τόμου. Βέβαια έχω ακούσει πως το Grasscutter που ακολουθεί είναι μια από τις καλύτερες (αν όχι η καλύτερη) ιστορία του τίτλου. Οπότε βλέπουμε! Τα τεύχη της Fantagraphics μάλλον θα τα αφήσω προς το παρόν. Δεν μου πάει να δώσω τόσα χρήματα μονοκοπανιά και η μόνη εναλλακτική φαίνεται να είναι οι εκδώσεις με χρωματισμό.

    Οπότε ως κατακλείδα, προτείνω σε όλους τους θαυμαστές της 9ης τέχνης να δώσουν τουλάχιστον μια ευκαιρία στον συγκεκριμένο τίτλο. Δεν νομίζω να μείνει κανείς απογοητευμένος!

    • Like 3
  14. Καλά προφανές ότι η Marvel θα τον απέλυε, δεν θέλουν να σχετίζονται με οποιοδήποτε controversy. Τώρα για το πως θα κινηθούν, κάπου είχα διαβάσει πως σκέφτονται να σετάρουν τον Dr. Doom ως τον επόμενο μεγάλο κακό στην περίπτωση που ο Majors κριθέι ένοχος όπως και έγινε. Προσωπικά έχω ήδη χάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ενδιαφέρον μου για το MCU οπότε δεν έχω κάποια άποψη για αυτή την κατεύθυνση.

    • Like 4
  15. 5 ώρες πριν, Manitou είπε:

    Όταν λες συλλογές κόμικς αναφέρεσαι φαντάζομαι μόνος στα υπερηρωικα.

    Ναι, αναφερόμουν στις συλλογές περιπτέρου που απ' όσο γνωρίζω είναι μόνο αυτές οι δύο υπερηρωηκές.
     

    6 ώρες πριν, Manitou είπε:

    Πάντως μου κανει εντύπωση πως γίνεται ένα τόσο σημαντικό είδος όπως τα υπερηρωικα, με μεγάλη ιστορία και δημοφιλία, να βασίζεται στο MCU τόσο πολυ.

    Αυτό είναι όντως αξιοπερίεργο. Θα ήθελα να πιστεύω πως φταίει το περιορισμένο κοινό τον κόμικς στην Ελλάδα όμως παρόμοιο φαινόμενο παρατηρείται και στο εξωτερικό. Κάθε φορά που βγαίνει ταινία του MCU, τα κόμικς προσπαθούν να καρπωθούν την επιτυχία της και να κερδίσουν νέο κοινό. Φταίει που τα κόμικς ως μέσο γενικά βρίσκονται σε μια κάθοδο; Τι να πω.

    • Like 10
  16. Να διατυπώσω κι εγώ δυο σκέψεις για το θέμα.

     

    Αρχικά, σχετικά με την νέα συλλογή της Radnet (αν εκδοθεί γιατί αν δεν το δω δεν θα το πιστέψω) με τον Spider-Man, δεν νομίζω να πιάσουν κάποια συγκεκριμένη εποχή. Πιο πιθανό το βλέπω να είναι τύπου best of. Έτσι είναι οι περισσότερες συλλογές. Οι χρονολογικές συνέχειες είναι για epic collections και omnibuses. Τώρα προσωπικά στην ποιότητα δεν πιστεύω να υπάρξει κάποια βελτίωση. Άρα θα πάρω τον πρώτο τόμο με την μειωμένη τιμή και τέλος.

     

    Επίσης, κάτι που πιστεύω είναι σημαντικό να αναλογιστούμε είναι πως ο καιρός δεν είναι πλέον ευνοϊκός για συλλογές κόμικς. Η Επίσημη Συλλογή κυκλοφόρησε στην αποκορύφωση του MCU και των υπερηρωικών ταινιών και οι Κλασικοί Υπερήρωες στην αποκορύφωση της Επίσημης Συλλογής. Τώρα η μόδα αυτή έχει πια περάσει. Το MCU κάνει όλο και πιο χαμηλά νούμερα στο box office ενώ η προσοχή του κόσμου έχει στραφεί σε άλλα IPs από κούκλες και βιντεοπαιχνίδια. Ίσως κάτι να γίνει τώρα με το reboot της DC αλλά και αυτό αμφίβολο.

    Θα έλεγα ότι οι εκδόσεις της Οξύ και της Anubis είναι πιο σίγουρες αλλά και εκεί πλέον βλέπουμε τσιμπημένες τιμές. Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά έτσι βλέπω τα πράγματα. Εγώ πλέον αγοράζω αποκλειστικά εκδόσεις εξωτερικού και δεν νομίζω πως θα αλλάξει αυτό εκτός αν βρεθεί ξανά κάτι με καλό value for money όπως η Επίσημη Συλλογή.

    • Like 16
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.