Jump to content

Bilis

Members
 • Content Count

  352
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1,304 Good

1 Follower

About Bilis

 • Rank
  Active member
 • Birthday 09/03/2003

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Whereabouts Unknown
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

830 profile views
 1. Θα τον πάρω, κυρίως για την ράχη αλλά και η ιστορία δεν μου είναι εντελώς αδιάφορη. Απ΄ ότι έχω ακούσει μέχρι στιγμής, δεν είμαι και πολύ ενθουσιασμένος αλλά μου αρέσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα.
 2. Ορίστε και το εξώφυλλο του 16ου τεύχους που κυκλοφόρησε πριν την προδιαγεγραμμένη του ημερομηνία. Δώρο φιγούρα Lloyd και Χρυσή κάρτα Action Cole. (Επίσης αυτή την φορά το ανέβασα σε JPG) Μεταφέρθηκε στη βάση
 3. Μέτρια επιλογή, θα μπορούσε όμως να είναι πολύ χειρότερο. Φανταστείτε να ήταν πάλι επανέκδοση. Μπορεί να μην είναι πολλοί ενθουσιασμένοι για αυτόν τον τίτλο αλλά τουλάχιστον είναι κάτι καινούριο. Επίσης πιστεύω ότι υποσυνείδητα είμαστε εκνευρισμένοι επειδή ξέραμε τους τόμους μέχρι τον 24 από αρχές Μαΐου χωρίς να έχουμε καθόλου εξελίξεις στο μεταξύ και έτσι περιμέναμε ο 25 να είναι κάτι ξεχωριστό. Δεν θα είναι τόσο χάλια τώρα που θα περιμένουμε μόνο δύο εβδομάδες. Πάντως η επιλογή δεν με χάλασε και τόσο.
 4. Μίκυ Μάους φυσικά! Καλές επιλογές ιστοριών στην καλύτερη δυνατή τιμή. Το ΚΟΜΙΞ θα έχει συνήθως μία καλή κεντρική αλλά 3,50 δεν αξίζει. Να μην αναφέρω καν την πτώση της ποιότητας. Ντόναλντ και Super Μίκυ μου είναι απλώς αδιάφορα. Επίσης καλύτερο θα ήταν να μετέτρεπες το αρχικό post σε δημοσκόπηση.
 5. Και να μην υπάρχουν, θα άρχιζαν ξανά τις επανεκδόσεις.
 6. Εντάξει, αλλά τι πληροφορίες χρειάζεστε? Πρέπει να δώσω τίτλο, ISBN??
 7. Ξέρω μόνο έναν φίλο μου ο οποίος ασχολείται κυρίως με υπερηρωικά και ευθύνεται λίγο στο ότι άρχισα κι εγώ. Σχετικά με υπερηρωικά, κυρίως Marvel, ξέρω πολλούς που βλέπουν τις ταινίες και ασχολούνται λίγο με το τι παίζει στον χώρο τον κόμικς, χωρίς να διαβάζουν ή να αγοράζουν ιστορίες. Ο αδερφός μου επίσης διαβάζει υπερηρωικά που και που αλλά δεν είναι τακτικός αναγνώστης.
 8. Δηλαδή θα περάσετε το βιβλίο στο Inducks επειδή έχει 3 σελίδες κόμικ? Άλλο πάλι και τούτο! Είμαι ακόμη αρχάριος στο Inducks, δεν ξέρω καλά πως λειτουργεί.
 9. Συμφωνώ με τα περισσότερα από αυτά που είπες. Δεν ξέρω αν είναι χειρότερο να σου πει κάποιος την πλοκή ή να σε ενθουσιάσει υπερβολικά για μια ταινία. Με τον ίδιο τρόπο που αποφεύγω τα spoilers προσπαθώ να αποφύγω τα reviews και τα βλέπω μετά την ταινία για να συγκρίνω την άποψη μου με αυτή του reviewer. Κατά την γνώμη μου δεν λειτούργησε και απ' ότι βλέπω η πλειοψηφία συμφωνεί μαζί μου. Εδώ έφτασαν στο σημείο να μαζέψουν πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές για να ξαναγραφτεί ο όγδοος κύκλος ενώ αρκετοί ηθοποιοί εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους και οι ίδιοι οι δημιουργοί παραδέχτηκαν ότι τα θαλάσσωσαν. Προσωπικά πιστεύω ότι η παρακμή του Game of Thrones είχε ξεκινήσει από τον έβδομο κύκλο, όταν δεν υπήρχε άλλο υλικό από τα βιβλία. Πιστεύω επίσης ότι πολλά ψεγάδια στο σενάριο κατάφεραν να γλυτώσουν επειδή οι θεατές πρόσεχαν περισσότερο τα ειδικά εφέ και τα σκηνικά. Μήπως τελικά το κοινό δίνει υπερβολική σημασία στα τεχνικά στοιχεία τελικά? Εντάξει, όταν είναι διαφορετική εκδοχή της ίδιας ιστορίας τότε είναι μονόδρομος. Δεν γίνεται να δεις την ταινία και να διαβάσεις το βιβλίο ταυτόχρονα. Αυτό είναι προσωπική σου άποψη. Μπορεί κάποιος άλλος να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στα spoilers. Αν κάτι δεν έχει τεράστια σημασία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι καθόλου σημαντικό. Είναι διαφορετική εμπειρία να βλέπεις μια ταινία ξέροντας ποιος θα πεθάνει και ποιος όχι. Νόμιζα ότι μέχρι τώρα είχαμε εξακριβώσει πως το αν σε πειράζουν τα spoilers ή όχι είναι ξεκάθαρα προσωπική προτίμηση. Με δυσαρεστεί να βλέπω λέξεις όπως "υπερευαίσθητοι" και "ιδιότροποι" μόνο επειδή έχουμε μια διαφορετική προτίμηση. Δεν θυμάμαι εγώ ποτέ να είπα σε κανέναν που του αρέσουν τα spoilers ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό, ούτε έχω προσπαθήσει ποτέ να πείσω κάποιον να αρχίσει να βλέπει ταινίες χωρίς να ξέρει τίποτα επειδή εμένα μου αρέσει να τις βλέπω έτσι.
 10. Εντάξει αυτό με ολόκληρη την πλοκή το παραδέχτηκα ότι είναι υπερβολή. Αν όμως κάποιος ξέρει πολλές πληροφορίες για μία ταινία, μπορώ να καταλάβω γιατί θα προτιμήσει να δει μια άλλη για την οποία δεν ξέρει τίποτα, ειδικά αν έχει περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι πολλοί συνδέετε τα spoilers με τις ανατροπές και τις ανατροπές με την έκπληξη. Η ανατροπή του Fight Club (που παρεμπίπτοντος δεν πιστεύω ότι είναι υπερεκτιμημένη, είναι μάλιστα από τις αγαπημένες μου ταινίες) δεν έχει σκοπό να σε κάνει να πεις "Δεν το περίμενα αυτό!". Σε βοηθάει να συνδέσεις τα κομμάτια του παζλ που απλώνονταν όλη την ώρα μπροστά σου και να δεις όλη την ταινία από διαφορετική οπτική, καταλαβαίνοντας έτσι καλύτερα τους χαρακτήρες. Εάν ήδη ξέρεις την ανατροπή δεν θα έχεις ζήσει την ταινία πριν από αυτήν τη σκηνή με τον ίδιο τρόπο επειδή θα ξέρεις πληροφορίες που δεν έπρεπε να ξέρεις. Επίσης πολλές ανατροπές βασίζονται λιγότερο στην έκπληξη και περισσότερο σε άλλα συναισθήματα. Στο Once Upon a Time in Hollywood για παράδειγμα υπάρχει μια σκηνή που ο Brad Pitt μπαίνει μέσα σε έναν αχυρώνα και χτίζεται ατμόσφαιρα. Εάν ξέρεις τι θα βρει, δεν νιώθεις την ένταση και απλώς βλέπεις τον Brad Pitt να περπατάει για ένα πεντάλεπτο. Υπάρχει ανατροπή σε αυτή την σκηνή, υπάρχει και έκπληξη, δεν είναι όμως ο σκοπός της να μείνεις έκπληκτος παρά να νιώσεις αγωνία. Δεν πάω να δω ταινίες για να εκπλαγώ. Εάν οι ταινίες βασίζονται στις εκπλήξεις τότε είναι κακογραμμένες, όπως επισημάνατε κάποιοι. (Δείτε για παράδειγμα τον τελευταίο κύκλο του Game of Thrones. Σχετικά με την πλοκή, πιστεύω ότι είναι το θεμέλιο μιας ταινίας. Αν είναι αδύνατη τότε το όλο πράγμα καταρρέει. Μπορεί κάποιοι να κοιτάνε τις ταινίες σαν έργα τέχνης για την εξωτερική ομορφιά τους αλλά για εμένα η ουσία είναι στο σενάριο. Ο τελευταίος κύκλος του Game of Thrones ήταν άψογος σε όλα εκτός από το σενάριο και θεωρείται ο χειρότερος κύκλος. Δεν έχω ακούσει κανέναν να λέει "Αυτός ο κύκλος ήταν αριστουργηματικός, παρόλο που δεν λειτούργησε το σενάριο". Το ότι μετά από κάποια ηλικία μερικά spoilers είναι "γνωστά" δεν βγάζει νόημα για εμένα. Αν κάποιος ξεκινήσει να ασχολείται με τον κινηματογράφο μεγάλος σε ηλικία? Όσο για τα ratings, αυτά είναι 100% προσωπικά και υποκειμενικά. Το χειρότερο που μπορούν να κάνουν είναι να χτίσουν προσδοκίες. Αν πας σε μια ταινία περιμένοντας να είναι βλακεία, δεν σημαίνει ότι θα είναι απαραίτητα βλακεία.
 11. Τώρα να σου πω ότι στο Filmish περνούσα τις σελίδες που είχαν spoilers? Βασικά το είχα κάνει μόνο για 3 ταινίες που ήταν στο "watchlist" μου και τις έχω δει από τότε. Πάντως πιστεύω έχει χαθεί η ουσία σ' αυτό το thread. Δηλαδή η πλοκή της ταινίας δεν είναι σημαντική? Δεν θα πήγαινα να δω μια ταινία που θα ήξερα την πλοκή κατά γράμμα. (Αν και για να είμαστε ρεαλιστές δεν γίνεται, τουλάχιστον κατά λάθος να μάθει κάποιος τόσα spoiler. Και ναι, πολλές φορές οι ανατροπές είναι σημαντικές για την απόλαυση της ταινίας. Στο Fight Club, για παράδειγμα, γνωστά μου πρόσωπα που ήξεραν την τελική ανατροπή μου είπαν ότι "η ταινία είναι απλώς υπερεκτιμημένη, πολύς χαμός για το τίποτα". Οι ανατροπές πολλές φορές επηρεάζουν συναισθηματικά το κοινό. Θα βλέπατε ταινία τρόμου αν θα ξέρατε ακριβώς ποια στιγμή θα γίνει κάθε jumpscare? Σχετικά με τα trailers, πολλές φορές οι εταιρίες "παίζουν το πιο δυνατό τους χαρτί" και βάζουν σημαντικές σκηνές για να ανεβεί ο ενθουσιασμός και να πουλήσει η ταινία. Ακόμη χειρότερα, σε διαφημίσεις στην τηλεόραση, δεν νοιάζονται καν. Τουλάχιστον τρεις φορές έχω πετύχει τον θάνατο του κακού σε διαφήμιση ταινίας στο Star. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι η αντίδραση των άλλων σε αυτούς που δεν θέλουν να ξέρουν spoilers. Οι περισσότεροι κάνουν λες και με το που ακούσουμε spoiler θα βάλουμε τα κλάματα και δεν θα μιλήσουμε ξανά σε αυτόν που μας το είπε. Και να μάθουμε spoiler, δεν είναι ότι θα καταστραφεί εντελώς η εμπειρία. Οι περισσότεροι δεν έχουμε καμια εμμονή.Στην τελική, απλώς προσπαθούμε να απολαύσουμε μία ταινία. Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό θεωρείται "γελοίο" και πρέπει να "απαλλαχθούμε" από αυτό.
 12. Αυτή η συζήτηση επαναλαμβάνεται κάθε φορά που συμβαίνει ένα παρόμοιο περιστατικό. Προσωπικά πιστεύω ότι αν ξέρεις πως κάποιος δεν έχει δει μία ταινία, από ευγένεια και μόνο, πρέπει να σεβαστείς το να μην θέλει να ξέρει spoilers. Από την άλλη πλευρά, εάν δεν θέλεις να σου κάνουν spoil, πρέπει να μείνεις μακριά από σχετικές ιστοσελίδες/συζητήσεις. Είχα μάθει χειρότερα spoilers για το Watchmen, από δικό μου και μόνο λάθος. Την νοοτροπία όμως ότι "κάτι θεωρείται γνωστό επειδή κυκλοφόρησε πριν από πολλά χρόνια" την βρίσκ γελοία. Εγώ, λόγου χάρη, που είμαι δεκάξι, από τις ταινίες που ανέφερε ο @apetoussis82 έχω δει μόνο το Fight Club. Και τι δηλαδή πάει να πει Έχω δηλαδή υποχρέωση να δω όλες τις κλασσικές ταινίες, όταν ενηλικιωθώ? Και σταματήστε να αναφέρετε το παράδειγμα με τον Darth Vader. Κι εγώ ήξερα ότι ο Vader είναι πατέρας του Luke από όταν ήμουν έξι χρονών αλλά για αυτό ευθύνεται ότι το Star Wars είναι το πιο δημοφιλές franchise ταινιών και όχι ότι βγήκε πριν από τάδε χρόνια. Είμαι από τους ανθρώπους που θεωρούν ότι "όσο λιγότερα ξέρεις για την ταινία, τόσο το καλύτερο" αλλά και να δω spoilers δεν χάλασε ο κόσμος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι λίγο δικαιολογημένο επειδή ήταν απευθείας μεταφορά από άρθρο, δεν είναι ωραίο όμως όταν οι άλλοι σου λένε "βγήκε πριν από τόσα χρόνια, έπρεπε να το ξέρεις" ή "σιγά μωρέ το spoiler, πως κάνεις έτσι?". Καλό είναι να σεβόμαστε τις αποφάσεις των άλλων στο αν τους ενοχλούν τα spoilers ή όχι.
 13. Χρόνια πολλά κι από εμένα στους @TheMetalBat και @Μενίγ Πουαγώ!!!
 14. Μεγάλο μπέρδεμα. Απ' ότι φαίνεται είσαι πραγματικός ειδήμονας στα movie databases! Πάντως εγώ έχω να πω ότι το Letterboxd είναι πολύ εύχρηστο. Η μόνη φορά που δεν βρήκα την ταινία που έψαχνα ήταν όταν ο 10ος κύκλος του Ninjago είχε κυκλοφορήσει και ως ταινία στην Αμερική. Αφού η ταινία προβλήθηκε μόνο μία φορά σε μόνο μία χώρα και είχε αρκετά μικρό κοινό, μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ήταν εκεί. Πάντως δεν γίνεται να ανεβάσεις δεδομένα απευθείας στο Letterboxd. Νομίζω πρέπει να το κάνεις μέσω TMDB.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.