Jump to content
Το Σάββατο 25/1 στις 8μμ @ΛΕΦΙΚ (Ιερά Οδός 14) κόβουμε τη πίτα μας! Σας περιμένουμε όλους και όλες!

Bilis

Members
 • Content Count

  181
 • Joined

 • Last visited

 • Points

  690 [ Donate ]

Community Reputation

561 Good

1 Follower

About Bilis

 • Rank
  Ακόμα στο εξώφυλλο
 • Birthday 09/03/2003

Profile Information

 • Gender
  Male
 • City
  Whereabouts Unknown
 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

356 profile views
 1. Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό. Είχε μόνο δύο αντίτυπα στο περίπτερο και πιστεύω τα μείωσαν επειδή αρχίζουν καινούριες συλλογές αυτή την εποχή και λογικά θα βγάλουν περισσότερα κέρδη από τις πωλήσεις των πρώτων τευχών που δεν θα είναι σε κανονική τιμή παρά από τα τεύχη των παλιών συλλογών που κανείς δεν ασχολείται μαζί τους. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ρωτήσεις τον περιπτερά αν έχει σκοπό να το φέρει και έπειτα να του πεις να κρατάει τα τεύχη για εσένα. Εναλλακτικά μπορείς να τα παραγγείλεις online.
 2. Δεν συμφωνώ. Πιστεύω και 10 ευρώ θα ήταν αρκετά για να κρατήσουν τους άσχετους μακριά. Αν δεν ξέρεις τον τύπο δεν διατίθεσαι να δώσεις τα λεφτά σου ή να περιμένεις πολύ. Όσο περίμενα μία ώρα στην ουρά του Κλέρμοντ είχανε φύγει τουλάχιστον 4-5 άτομα, μερικά ήταν κιόλας πιο μπροστά από εμένα. Συν το ότι σίγουρα θα είχαν φύγει και άλλοι που θα ήταν πολύ πιο πίσω. Οι περισσότεροι έφευγαν στο πρώτο τέταρτο-εικοσάλεπτο όταν καταλάβαιναν ότι η ουρά κουνιόταν ελάχιστα. Σε αντίθεση με την άποψη στο θέμα, οι "σκληροπυρηνικοί" φαν ήταν αυτοί που καθυστερούσαν την ουρά αφού καθόταν και του έπιανα συζήτηση. Τους καταλαβαίνω βέβαια, αλλά δεν γίνεται να λες "διώξτε τους άσχετους για να μην περιμένουμε εμείς οι σχετικοί" και όταν έρχεται η σειρά σου να πιάνεις εικοσάλεπτη κουβεντούλα.
 3. Βασικά αυτή είναι η έκδοση της συλλογής: https://www.goodreads.com/book/show/15714936-wolverine. Αν και νομίζω τα ίδια τεύχη περιλαμβάνει, ας είμαστε τυπικοί.
 4. Το έψαξα λίγο και βρήκα ότι ο Μίλλερ χρεώνει από 100 έως 150 δολάρια στο εξωτερικό οπότε τα 50 ευρώ τελικά δεν είναι και τόσο κακή τιμή. Γενικά είναι ακριβό να πάρεις κάτι από αυτόν. Είδα κάτι prints τα οποία κόστιζαν 700 δολάρια αλλά δεν έμοιζαν καν ολοκληρωμένα και φαινόταν πολύ πρόχειρα. Κάποιοι έλεγαν ότι μιας και έχει αρχίσει να γερνάει έχει προβλήματα υγείας και προσπαθεί να εξασφαλίσει λεφτά για την οικογένειά του. Το καταλαβαίνω αυτό αλλά και πάλι ως fan το πενηντάρικο μου φαίνεται λίγο τσιμπημένο. Μήπως μας καλόμαθε το Athenscon με δωρεάν Clermont και Gibbons???
 5. Καταλαβαίνω πόσο διάσημος είναι ο Miller αλλά και πάλι τα πενήντα ευρώ μου φαίνονται υπερ-υπερβολικά. Ο Don Rosa που είναι και αυτός μεγάλο όνομα τουλάχιστον έδινε δύο υπογραφές δωρεάν.
 6. Το πρώτο κόμικ που διάβασα, αν και όχι 100% κόμικ, ήταν αυτό το X-Men pop-up. Το είχα πάρει χωρίς να μου αρέσουν οι X-Men γιατί φαινόταν κουλ. Είχα σκεφτεί να το πάω και στον Claremont για υπογραφή. Τώρα πρώτο βιβλίο σώθηκες. Εδώ δεν θυμάμαι τι διάβαζα πριν από έναν μήνα. Πάντως μικρός μου άρεσε πολύ ο Τριγωνοψαρούλης.
 7. 50 ευρώ για κάθε υπογραφή? Να φανταστώ η ουρά του ήταν σαν του Adrian Paul στο Athenscon.
 8. Πόσα χρέωνε ο Μίλλερ? Να πω την αλήθεια δεν το περίμενα από αυτόν. Συνήθως χρεώνουν οι ηθοποιοί όπως ήταν ο Kapicic και ο Adrian Paul στο Athenscon. Επίσης ο Ribic έχει έρθει τρεις φορές στην Θεσσαλονίκη. Ακόμη και αν δεν το δούμε σύντομα στην συλλογή θα το έχουμε για του χρόνου.
 9. Βασικά πολλά από αυτά της Marvel που κυκλοφόρησαν πριν από το Death of the Family περιλάμβαναν 3 τεύχη και το πρώτο Deadpool περιλάμβανε 4!!!!
 10. Δεν πιστεύω η argoscom να δώσει πληροφορίες σχετικά με τις πωλήσεις έτσι στο άκυρο. Δεν χάνεις και τίποτα αν ρωτήσεις βέβαια.
 11. Σχετικά με το προηγούμενο θέμα, εάν τα υπερηρωικά είναι μπερδεμένα ή όχι, πιστεύω ότι τζάμπα έγινε τόσος χαμός. Αφού τα τεύχη κυκλοφορούν ως σειρά με continuity, λογικό είναι να εμφανίζονται χαρακτήρες που έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν ή να αναφέρουν προηγούμενα γεγονότα. Κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την Disney όπου κάθε ιστορία είναι αυτοτελής. Δεν καταλαβαίνω γιατί προσπαθείτε να τα συγκρίνετε. Επίσης στην περίπτωση του Hulk ελάχιστες ήταν οι γνώσεις που χρειαζόταν και δεν τις κάλυπτε η εισαγωγική σελίδα. Το ότι είχε πολλούς χαρακτήρες να εμφανίζονται από το πουθενά δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να έχεις πλήρη γνώση αυτών των χαρακτήρων. Εμφανίζεται π.χ. ο Ναμόρ και το μόνο που κάνει είναι να παλεύει τον Χάλκ. Αφού εξηγείται ο λόγος για τον οποίο παλεύει τον Χάλκ δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα άλλο. Το γεγονός ότι είναι ο Πρίγκιπας της Ατλαντίδας δεν αλλάζει τίποτα στην συγκεκριμένη ιστορία. Το ίδιο ισχύει και για τους Skrulls και τον Ρικ Τζόουνς. Στις παλιές ιστορίες, όπως κάποιος είχε ήδη αναφέρει, κάθε τεύχος ή κάθε δύο τεύχη αποτελούσαν μια αυτοτελή ιστορία ενώ έχτιζαν σιγά-σιγά ένα μεγαλύτερο event. Μιας και τα collective editions συνήθως περιλαμβάνουν 6-8 τεύχη δεν μπορούν να συμπεριλάβουν ολόκληρο το storyline που μπορεί να επεκτείνεται σε 20-30 τεύχη, με μερικά να είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ιστορία ενώ άλλα να έχουν μόνο μικρά στοιχεία που δείχνουν που θα καταλήξει. Συνήθως περιλαμβάνουν μόνο το αποκορύφωμα της ιστορίας, ξεκινώντας από ένα σημείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρχή. Έτσι γίνεται και με το Dark Phoenix. Περιέχει μεν ολόκληρο το Dark Phoenix Saga αλλά δεν περιλαμβάνονται τα τεύχη που εξηγούν πως η Jean Grey απορρόφησε το Phoenix Force. To collective edition βγάζει νόημα αν διαβαστεί μόνο του, το απολαμβάνει όμως κάποιος περισσότερο εάν ξέρει και την προϊστορία. Τελειώνοντας θέλω να πω ότι προτιμάω οι ιστορίες να ξεκινάνε από την μέση και να τελειώνουν κανονικά παρά να ξεκινάνε κανονικά αλλά να μην τελειώνουν (όπως π.χ. το Thor). Η ιστορία στον τόμο του Hulk έχει αρχή, μέση και τέλος από μόνη της και πιστεύω το "The Story so Far" δίνει αρκετές πληροφορίες για να την κατανοήσεις. Το να σε πειράζει που εμφανίζονται δυο-τρεις χαρακτήρες που δεν έχεις ξαναδεί δεν είναι κάτι άξιο παραπόνου.
 12. Καθόλου ακουστά? Ο Ναμόρ ήταν και στον τόμο του Κάπτεν Αμέρικα.
 13. Στον ποιόν? Έχει η επίσημη συλλογή σελίδα στο Facebook ή εννοείς από την Anubis ή κάτι τέτοιο?
 14. Κοίτα, κι εγώ απογοητεύτηκα λίγο με την σειρά αλλά συνήθως το βιβλίο είναι καλύτερο.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.