Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιωάννης Πρωτονοτάριος

Νέα Μέλη
  • Περιεχόμενο

    8
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από Ιωάννης Πρωτονοτάριος

  1. Αγαπητέ @ Θρηνωδός και φίλοι, ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το Βενετσιάνικο παραμύθι της Μαμούθ, αν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που να διακρίνει την έκδοση 2002 από την 2007. ISBN ίσως;
  2. Ιωάννης Πρωτονοτάριος

    ASTERIX

    Οι συνολικές διαφορετικές εκδόσεις που έχω καταμετρήσει αθροίζοντας Σπανό, Ψαρόπουλο, Μαμούθ και Έθνος είναι 11 αλλά είναι πιθανόν να είναι περισσότερες. Ωστόσο κάποιες από αυτές είναι ελλιπείς δηλαδή περιλαμβάνουν λίγα τεύχη, κάποια ίσως μόνο δύο. Αυτές οι ελλιπείς είναι είτε ανατυπώσεις επιλεγμένων τευχών είτε στοκ που έμεινε και ξανακυκλοφόρησε με νέα τιμή ή άλλες μικροαλλαγές στο εξώφυλλο, καμιά φορά ίσως και με άλλη αρίθμηση, πάντως είναι ξεκάθαρα παραλλαγή της προηγούμενης (μητρικής) έκδοσης. Θα μπορούσαμε λοιπόν να χωρίσουμε τις εκδόσεις σε σειρές. Από αυτήν την άποψη έχουμε έξι σειρές: 1η σειρά: Σπανός 1968. Εδώ όμως το Αστερίξ σαν περιοδικό είναι πολυθεματικό δηλαδή έχει μέσα και Ιζνογκούντ και Τεντέν κ.ά. και δεν έχω κανένα ούτε έχω ιδέα πόσα από τα πρωτότυπα γαλλικά τεύχη συμπληρώθηκαν, ίσως και όλα εκείνης της εποχής, δεν ξέρω. 2η σειρά: Ψαρόπουλος 1978 και 2η έκδοση ελλιπή 1980. Περιλαμβάνει τα γαλλικά 1 έως και 27. 3η σειρά: Μαμούθ 1989 αυτή με τα χαρακτηριστικά εξώφυλλα που το φόντο είναι μονοχρωματικό και έντονο, διαφορετικό σε κάθε τεύχος, έτσι ώστε άλλο είναι μωβ, άλλο πορτοκαλί, κ.ο.κ.. Περιλαμβάνει τα γαλλικά 1 έως και 29. 4η σειρά: Μαμούθ με κανονικά εξώφυλλα, ας πούμε 1990, με 3 ή 4 (ή δεν ξέρω πόσες) ανατυπώσεις η οποία θεωρητικά είναι αυτή που τρέχει μέχρι σήμερα. Περιλαμβάνει ΟΛΑ τα γαλλικά από 1 έως και 39. 5η σειρά: Μαμούθ 2010 με σκληρά εξώφυλλα (όπου κάποια από αυτά έχουν κάτι έντονες μονοχρωμίες τύπου 1989 αλλά τα περισσότερα είναι τα κανονικά). Περιλαμβάνει τα γαλλικά 1 έως και 24. (Ακολουθεί και μια σούπερ ελλιπής επανέκδοση με μόλις δύο τεύχη ολόιδια με τα προηγούμενα αλλά μαλακά που την κατατάσσω στην σκληρή - μάλλον είναι στοκ που ξέμεινε και το ξανακυκλοφόρησαν με μαλακό). 6η σειρά: Μαμούθ/Έθνος 2013 με σκληρά επίσης. Περιλαμβάνει τα γαλλικά 1 έως και 32.
  3. Στο αρχικό ποστ, στη λίστα, να διορθωθεί το «68. IRON MAN 6: ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΥΝΑΜΗΣ!» σε «68. IRON MAN 7: ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΥΝΑΜΗΣ!»
  4. Ιωάννης Πρωτονοτάριος

    ASTERIX

    Από τα οπισθόφυλλα. Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στις εκδόσεις είναι συνήθως α) το πού βρίσκονται τα στοιχεία του τεύχους (αριθμός και τιμή) και β) η ίδια η τιμή. Για παράδειγμα το #1 της ANGLO HELLENIC AGENCY «Ο Αστερίξ και ο Μάγος» στην 1η έδοση του 1978 έχει τα στοιχεία κάτω δεξιά: ΤΕΥΧ. 1 / ΔΡΧ. 30 ενώ στην 2η έκδοση του 1980 έχει τα στοιχεία πάνω δεξιά: ΤΕΥΧ. 1 / ΔΡΧ. 50. Οπότε άνοιξε τη σελίδα κάθε έκδοσης και σύγκρινε οπισθόφυλλα. Για ANGLO HELLENIC AGENCY δες εδώ. Για ΜΑΜΟΥΘ COMIX δες εδώ (δηλαδή στο παρόν). Αν τύχει κάποιο δικό σου τεύχος να μην είναι καταγεγραμμένο τότε θα το υπολογίσεις προσεγγιστικά από την τιμή.
  5. Τελικά τι παίζει με τα εξώφυλλα γιατί μπερδεύτηκα. Ο @ Bonadrug που έκανε την παρουσίαση έβαλε, φαντάζομαι, το εξώφυλλο του 1998. Και μετά ο @ constantinople ανεβάζει το εξώφυλλο της 2ης έκδοσης, κατ' εκτίμηση, του 2006, το οποίο «προστίθεται στο πινακάκι της παρουσίασης». Άρα, στην παρουσίαση θα έπρεπε να έχει δύο εξώφυλλα αλλά έχει μόνο ένα. Και ποιο είναι αυτό. Μπορεί να εξηγήσει κάποιος τι συμβαίνει;
  6. Αγαπητέ @ constantinople αναφορικά με το προ δεκατριετίας τιτανοτεράστιο σχόλιό σου, που όσο άπειρο ρησπέκτ και να αποτίσω είναι λίγο, θα ήθελα να επισημάνω ένα μικρό λαθάκι, σαφέστατα εκ παραδρομής, δεν έχω αμφιβολία. Το «EL COCHECITO LERE» είναι το Νο. 69 (βλ. Βικιπαίδεια). (Καλά, θα μου πεις, «πόσο σπασίκλας είσαι;» και θα απαντήσω ότι ναι, είμαι, πάρα πολύ, αλλά επίσης ότι το σχόλιό σου αποτελεί κομβικό σημείο αναφοράς και εννοείται ότι θα διαβαστεί με ευαγγελική ευλάβια από τον εκάστοτε μελετητή της εκδοτικής ιστορίας του Αντιρίξ και Συμφωνίξ, οπότε είναι εύλογο να εντοπιστούν και οι παραμικρές αναντιστοιχίες).
  7. Καλημέρα, μπορείς να προσθέσεις στο πακέτο και τα: 19 elric η δημιουργια ενος μαγου anubis batman ο σκοτεινος ιπποτης ξαναχτυπα anubis 2011 10 ευρω
  8. Γεια σου φίλε μου. Αν είναι ακόμα διαθέσιμα θα με ενδιέφεραν τα 1,2,5,7,13
  9. Ιωάννης Πρωτονοτάριος

    ASTERIX

    Ανακάλυψα ένα λάθος στα εξώφυλλα. Το αρχείο AsterixMamA_0022.jpg της 1ης σειράς (1989) και το αρχείο AsterixMamouth_0022.jpg της 2ης σειράς (1992) είναι πανομοιότυπα μπιτ για μπιτ (δηλαδή bit προς bit). Λογικά το εξώφυλλο ανήκει στην 1η σειρά του 1989 αφού περιλαμβάνει και οπισθόφυλλο με τιμή 430 Δρχ και γενικά μοιάζει με το οπισθόφυλλο σε φθορά και σε ποιότητα εικόνας. Αν κάποιος έχει το σωστό ας το ανεβάσει. Λογικά η 2η σειρά θα πρέπει να έχει τιμή σε € ή σε €/Δρχ.
  10. Ιωάννης Πρωτονοτάριος

    ORRIBILE

    Το εξώφυλλο 66 είναι λάθος, είναι από το Orribile Super.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.