Μετάβαση στο περιεχόμενο

ziribazili

Νέα Μέλη
  • Περιεχόμενο

    9
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από ziribazili

  1. είναι πολύ αστείο, πολύ στα αλήθεια. Μην θυμώνεις όμως και χάνεις την αξιοπρέπειά σου. Κρατήσου στο ύψος σου. Δεν πειράζει που έκανες ένα λαθάκι. Εντάξει, απροσεξία είπαμε. Μιλήσαμε για ίδια σκίτσα πανομοιότυπα, για παιχνίδι βρείτε τις διαφορές, για άλμπουμ Μέλο, για την σοκολάτα που άλλαζε μέγεθος και μίκραινε ανά δεκαετία. Όλα αυτά τα κριτήρια έχουν ένα κοινό παρανομαστή, τις τρεις σειρές. Τώρα εσύ για να ικανοποιηθείς θέλεις να προσθέσεις και άλλη μια σειρά που δεν έχει πανομοιότυπα σκίτσα, που δεν είχε άλμπουμ, που δεν τυπώθηκε σε διαφορετικά μεγέθη παραμόνο σε ένα μέγεθος. Εντάξει φίλε μου πρόσθεσέ τη. Γιατί να σου χαλάσω το χατήρι? Πρόσθεσέ τη. Άλλωστε κάποτε διάβασα αυτό που είπε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται, ο βλάκας επιμένει
  2. Φίλε μου είσαι απλά απρόσεχτος, το καταλάβαμε. Από αριθμητική όμως... αλλά δεν πειράζει είσαι ακόμα παιδί, του '79, είπες? Όταν μιλάμε για σειρές ίδιου θέματος και σκίτσων, οι σειρές είναι 3, στις έδειξα. Τι να πω άλλο? Υπάρχει και η συλλογή του Φλόκα, σειρά με ήρωες του Ντίσνευ, υπάρχουν και άλλες όπως του Barratt & Co το 1955 και του 1957 και άλλες πολλές πολλέεες εκδόσεις!!!
  3. Με εκπλήσεις! Η δεύτερη φωτο έχει 24 κάρτες??? Για ξανακοίταξέ τες. Νευρολόγο όχι δεν θα τολεγα αλλά οφθαλμίατρο ίσως ναι Συνέχισε να μελετάς με προσοχή και που θα πάει θα το εμπεδώσεις το μάθημα. Υ.Γ.Τέλειο το emoji με τα σοκολατάκια.
  4. Θα αστειεύεσαι, δεν με κουράζεις καθόλου. Αλλωστε το έγραψα πως μπορούμε να μιλάμε όοοολη μέρα για αυτή τη συλλογή. Επειδή όπως μου γράφεις, δεν γνωρίζεις ούτε τι γεύση είχε η σοκολάτα, μόνο χαρά μου είναι να σε διαφωτίσω για όλα όσα γνωρίζω. Όμως δεν είναι σωστό να γίνεται παραπληροφόρηση, οπότε θα σε διορθώσω και θα επαναλάβω πως οι σειρές ήταν 3 και όχι 4 όπως γράφεις. Ήταν λοιπόν 3 όσα και τα σχήματα μεγάλο, μεσαίο, μικρό. Το αν έχουν σχέση οι τρεις σειρές μεταξύ τους, ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του. Μια σοβαρή "σμίκρυνση" στο σκίτσο όπως λες ότι έπρεπε να γίνει, θα μείωνε τις λεπτομέρειες του ήρωα. Οπότε ας λάβουμε υπόψιν πως το κόψιμο του ουρανού, του εδάφους και η μετατόπιση του ονόματος του ηρώα, ίσως ήταν προτιμότερο να γίνει. Όπως βλέπεις στο παράδειγμα η "δραματική" μείωση στην επιφάνεια της κάρτας είναι στο ύψος και όχι στο πλάτος της. Και ναι, η γεύση της σοκολάτας ήταν ανεπανάληπτη και παραμένει ανεξίτηλη στη μνήμη όσων την δοκίμασαν. (emoji με σοκολάτα δεν έχει ? ! ) Σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαρία να αναρτήσω λίγες μόνο λεπτομέρειες για αυτή την πανέμορφη συλλογή.
  5. Α φίλε μου, με τόσο καλή παρατηρητικότητα που διαθέτεις θα πρόσεξες βέβαια ότι οι σκίουροι έχουν το ίδιο μέγεθος. Που σημαίνει ότι το σκίτσο στο μικρό σχήμα δεν μίκρυνε, μίκρυνε όπως σωστά παρατήρησες το μέγεθος της κάρτας. Το ίδιο μέγεθος σκίτσο σε μικρότερο χαρτόνι ... πως αλλιώς θα το πετύχαιναν αυτό αν δεν έκαναν crop! Θυμίζω πως ειπώθηκε ότι στις μεγάλες κάρτες δεν τυπώθηκαν τα #153-182 (σκίτσα μεταφερόμενα από κόμικς). Για αυτό έβαλα στη φωτο μια κάρτα μεσαίου σχήματος και μια μικρού σχήματος. Αν είχα βάλει μεγάλη θα ήταν εξαπάτηση :))
  6. :)) 1. Έγραψα " Αν ανοιξει σωστα η φωτο " 2. Επισυνάπτω ένα παράδειγμα μεσαίου και μικρού σχήματος. 3. Στη σειρά με τα μεγάλου σχήματος χαρτάκια δεν τυπώθηκαν τα νούμερα #153-182 (δεκαετία 60) 4. Στη σειρά με τα μεσαίου σχήματος τα χαρτάκια από #153 έως 182 τυπώθηκαν χωρίς λογότυπο (δεκαετία 70) 5. Στη σειρά με τα μικρού σχήματος χαρτάκια από #153 έως 182 τυπώθηκαν με λογότυπο (δεκαετία 80) 6. Εγώ βλέπω νορμάλ κάδρα αν εννοούμε το λευκό πλαίσιο γύρω γύρω από την έγχρωμη εικόνα αν σκεφτεί κανείς πως τότε δεν υπήρχαν κομπιούτερ και η τετραχρωμία ήταν τέχνη. 7. Είναι γνωστό πως αντί να αυξήσουν την τιμή της σοκολάτας μείωσαν το μέγεθος και ξανατύπωσαν τα ίδια χαρτάκια. :))
  7. Εκτιμώ την συμπαράσταση , αλλά ευτυχώς δεν υπάρχει εξαπάτηση. Αν ανοιξει σωστα η φωτο, το καδρο ειναι ολοσωστο και οχι κομμενο και οντως υπαρχει το λογότυπο. Θα ήθελα να σημειώσω πως όσοι έχουν "σπασμένα" νούμερα στο μεσαίο σχήμα και ενδιαφέρονται να τα πουλήσουν, ας μου στείλουν ένα μήνυμα. Ευχαριστω.
  8. Δεν επιμένω αλλά, αυτό τότε πως έγινε; Στη φωτο είναι τα τελευταία νούμερα σε μεσαίο και σε μικρό σχήμα Οι μικρές κάρτες ήταν απο 1 - 182 με αρίθμηση πίσω όπως και οι μεσαίες.
  9. Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά. Για αυτή τη σειρά της σοκολάτας Μέλο " Ήρωες του Ντίσνευ " μπορούμε να μιλάμε όοολη μέρα και δεν θα τελειώσουμε. Όντως η πρώτη έκδοση είναι στο μεγάλο σχήμα από #1 - 152 και κυκλοφόρησε την δεκαετία του 60. Η συλλογή που έχω είναι στο μεσαίο σχήμα από #1-182, αυτό σημαίνει πως είναι πλήρης. Οι πληροφορίες λένε πως το μεσαίο σχήμα που κυκλοφόρησε την δεκαετία του 70, τυπώθηκε 2 φορές. Η Α΄ έκδοση με την Β΄ έκδοση έχουν μικροδιαφορές στο frame, στα χρώματα, στο μέγεθος των αριθμών και την γραμματοσειρά, αλλά σε γενικές γραμμές τα χαρτάκια είναι πανομοιότυπα. Μοιάζει με το παιχνίδι βρείτε τις διαφορές Η τρίτη έκδοση στο μικρό σχήμα από #1-182 κυκλοφόρησε την δεκαετία του 80. Εκτός από τις διαστάσεις, η άλλη χαρακτηριστική διαφορά είναι το Μονοτονικό κείμενο! Θα με καταλάβουν όλοι εκείνοι που διδάχθηκαν την Γραμματική του Τζάρτζανου και έμαθαν κανόνες όπως: «μακρὸν πρὸ βραχέος περισπᾶται» ! Αυτά προς το παρόν. Θα χαρώ να απαντήσω σε όποιον ενδιαφέρεται να πουλήσει αφού η προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας μιας συλλογής πάντα θα υπάρχει.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.