Μετάβαση στο περιεχόμενο

papous26

Members
  • Περιεχόμενο

    151
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Καταχωρήσεις δημοσιεύτηκε από papous26

  1. 1 ώρα πριν, albert είπε:

    Χθες είδα και εγώ τα 2 πρώτα επεισόδια και με κερδισαν.Ισχυει θα το γνωστό ρητό "θα μάθουν οι νεότερες γενιές με τι σειρές μεγαλώσαμε κ θα νοσταλγισουν οι παλιοτερες"..

    Άραγε ξέρουμε πότε να περιμένουμε -ποια μέρα τις εβδομάδας- το 3ο επεισόδιο;;Πόσες σεζόν,των ποσών επεισοδίων αναμένουμε;;

    @ albert  μέχρι στιγμής η 1η σεζόν έχει 10 επεισόδια σύνολο και θα προβάλλεται το κάθε ένα ανά εβδομάδα.

    • Like 5
    • Ευχαριστώ 1
  2.  

    Είδα χθες τα δύο πρώτα επεισόδια του X-MEN '97, τα οποία είναι η συνέχεια της αγαπημένης παιδικής σειράς των 90's με την χαρακτηριστική εισαγωγή που δεν χορταίναμε να ακούμε! Τα επεισόδια συνεχίζουν ακριβώς απο εκεί που τελείωσε το τελευταίο επεισόδιο της παλιάς σειράς, οπότε πρόκειται για sequel. Πραγματικά είναι πιστό και στο όλο feeling και στο σχέδιο της αρχικής σειράς, αλλά όλα έχουν γίνει "ρετους" στα σύγχρονα δεδομένα. Στην αρχή λίγο με ξένισε (ειδικά το πρόσωπο του Magneto), αλλά στην πορεία το συνήθισα. Έχει κάποιες σκηνές πραγματικά "οφθαλμόλουτρο" και κινηματογραφικές! Η χαρακτηριστική σκηνή με την προσγείωση του Cyclops ήταν όλα τα λεφτά... μετά θα ήταν κορυφαίο να πει "Bring me Kakarot" :xm:! Και στη συνέχεια η ατάκα "To me my X-MEN! Μάλιστα το δεύτερο επεισόδιο έχει και "ανατροπή" στο τέλος. Δεν θυμάμαι/νομίζω να είναι η ιστορία εντελώς πιστη στο comic, αλλά και πάλι είναι πάρα πολύ κοντά! Έχει ήδη πάρει πάρα πολύ καλές κριτικές και από χθες που προβήθηκαν τα επεισόδια έχει κάνει χαμούλι! Από τις πρώτες εντυπώσεις τοποθετώ τη σειρά πιο πάνω από το What If? και πολύ κοντά με το Spider-Verse (είναι και η νοσταλγία στη μέση που προσθέτει πολλούς πόντους). Πιστεύω ότι θα αγαπηθεί και από τους νεότερους και μικρότερους φίλους. Δεν πρέπει να το χάσει κανένας φίλος των X-MEN και των Marvel Comics γενικότερα!

    • Like 5
  3. 6 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

    Έχω μαζέψει κάμποσα που είδα τους τελευταίους μήνες, οπότε πάμε να τα δούμε σιγά σιγά. Έπιασα το Who Framed Roger Rabbit? και πραγματικά ενώ ήξερα ότι θα μου αρέσει, ήταν απλώς τέχνη ο τρόπος που animation και live action σκηνές παντρεύονται σε μια ταινία που βγήκε στα 80s. Πραγματικά εξαιρετική ταινία. Συνέχισα με το Big Vape, ένα ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων σχετικά με το άτμισμα και το προϊόν Juul που ανέβηκε πάρα πολύ γρήγορα κάνοντας τρελές πωλήσεις και τελικά τα λάθη της εταιρίας το οδήγησαν στην καταστροφή. Από τα ωραία ντοκιμαντέρ του Netflix σχετικά με εταιρίες.

     

    Αγαπώ Fincher, αλλά από το να έκανε το The Killer, χίλιες φορές άλλη μία σεζόν Mindhunter. Η ταινία ήταν αρκετά flat, o Fassbender τίποτα το τρομερό και θεωρώ πως θα μπορούσαν να την έχουν χειριστεί καλύτερα. Αντιθέτως το Captain of the World, ένα αθλητικό ντοκιμαντέρ σχετικά με την πορεία διαφόρων εθνικών ομάδων στο Μουντιάλ μέσα από τα μάτια των αρχηγών τους το βρήκα φανταστικό. Μιλάνε τεράστια ονόματα του ποδοσφαίρου και ξαναζούμε πολύ συγκινητικές αθλητικές ιστορίες μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών.

     

    Ξαναείδα το Αυστηρώς Κατάλληλο και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί ήταν, είναι και θα είναι κωμωδιάρα. Τελείωσα τη νέα σεζόν Break Point που ακολουθεί την πορεία μεγάλων σταρ του τένις την περσινή σεζόν, αλλά σε αντίθεση με την πρώτη σεζόν του, θεωρώ ότι είχε πολύ λιγότερους σταρ, λιγότερες ιστορίες να πει και δεν κάλυψε αρκετά τα τουρνουά που θα ήθελα. Χρειάζεται περισσότερα επεισόδια. Μέσα σε όλα είδα και το Barbie που έγινε χαμός και μου άρεσε σε γενικές γραμμές, ενώ το Man vs Bee μου θύμισε κάτι λίγο από Mr Bean με έναν ξεκαρδιστικό Rowan Atkinson από την αρχή έως το τέλος κάθε επεισοδίου. 

     

    Τέλος μετά από 4 μήνες τελείωσα το Succession και κατά τη γνώμη μου, είναι μια από τις καλύτερες σειρές που έχω δει ποτέ. Δεν κάνει ποτέ κοιλιά και έχει απίστευτους χαρακτήρες και συγκλονιστικές ερμηνείες. Η ιστορία αφορά έναν πατέρα που διευθύνει έναν τεράστιο όμιλο επιχειρήσεων και σιγά σιγά κάποιο από τα παιδιά του πρέπει να τον διαδεχθεί. Ακούγεται βαρετό, αλλά τέτοια σειρά θα κάνουμε χρόνια να ξαναδούμε. Για να μην πω ότι δε θα ξαναδούμε. Το Succession είναι άψογο και το character work του πρέπει να διδάσκεται. Αυτά για τώρα και ελπίζω να μην αργήσει το επόμενο ποστ με τα υπόλοιπα :lol:

    @ nikolas12  Πραγματικά συμφωνώ και επαυξάνω για το Succession! Αν και βλέπω πάρα πολλές σειρές, το ανακάλυψα αργά, όταν έκανε πολύ ντόρο η 4η και τελευταία σεζόν! Γενικά ότι βγάζει το HBO είναι εγγύηση. Τρομερές ερμηνείες και απίστευτο story! Είναι η μοναδική σειρά που έχω δει που πραγματικά η κάθε επόμενη σεζον ήταν καλύτερη από την προηγούμενη, με αποκορύφωση στην τελευταία! Το επεισόδιο S04E03 που έχει την απίστευτη ανατροπή παίρνει δικαιολογημένα 9,9 και έκανε χαμό όταν προβλήθηκε στην Αμερική! Εάν σας άρεσε το House of Cards μην το χάσετε!

    • Like 2
  4. On 15/3/2024 στο 2:31 ΜΜ, constantinople είπε:

    Εμένα πάντως το πρώτο μου άρεσε περισσότερο.

     

    Επί τη ευκαιρία να πω και ότι αυτό που δείχνουν τα σκουλίκια να πηγαίνουν με τούρμπο ολόισια είναι αδύνατον, εκτός εάν έχουν τουρμπίνα στα οπίσθια τους! Κανονικά θα έπρεπε να τα δείχνει να πηγαίνουν κυμματιστά, όπως τα φίδια.

    Το πρώτο ωραίο μεν, αλλά αρκετά εισαγωγικό δεν. Το σκέλος της ιστορίας υπερτερούσε έναντι όλων των άλλων στοιχείων. Αυτό με τα σκουλήκια δεν με χάλασε καθόλου, αντιθέτως το βρήκα και λογικό για να μπορουν να κινούνται σε τόσο μεγάλες αποστάσεις, στην άλλη άκρη του πλανήτη.

    • Like 2
  5. To είδα χθες και εγώ στο σινεμά.... και τι ΕΠΟΣ ήταν αυτό!!!! Τι ΤΑΙΝΙΑΡΑ (χωρίς υπερβολή)! Αξίζει μακράν το 8.9 στο IMDB, αν και προσωπικά θα του έβαζα 9.5! Το story, η πλοκή, η σκηνοθεσία, όλοι οι ηθοποιοί και ειδικά ο πρωταγωνιστής και η Zendaya ήταν το κάτι άλλο! Η μουσική (Hans Zimmer) πάει από μόνη της για πολλά βραβεία! Τα έφε ήταν τόσο όσο, αλλά απόλυτα ρεαλιστικά και χωρίς καμία υπερβολή! Δεν με κούρασε καθόλου και δεν έκανε καθόλου κοιλιά. Είχα πάρα πολύ καιρό να βγω τόσο γεμάτος και ευχαριστημένος από μια αίθουσα σινεμά (αφού μπήκα στο αμάξι και ένιωσα για λίγο σαν να πρόκειται να ξεκινούσα διστημόπλοιο :lol:)! Πραγματικά είμαστε πολύ τυχεροί που το ζούμε αυτό και κατά την ταπεινή μου άποψη είναι κάτι ανάλογο όπως όταν είδαν τα πρώτα Star Wars (χωρίς να κάνω σύγκριση). Απορώ γιατί δεν έχει κάνει ντόρο, θα έπρεπε να γίνεται χαμός στις αίθουσες. ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!:clap2::clap2::clap2:

    ΥΓ. δεν έχω διαβάσει ούτε τα βιβλία, ούτα τα comics και δεν είμαι φανατικός του Dune!

    • Like 3
    • Ουδέτερο 1
  6. Μόλις το είδα και εγώ σε περίπτερο περιοδικών στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Πανεπιστημίου.

    Μήπως υπάρχει σε κάποιο σχόλιο η αντιστοίχιση με τα αμερικάνικά και τα ελληνικά τεύχη που έχουν ήδη κυκλοφορήσει; Το 1ο τεύχος μήπως είναι συνέχεια των δύο τόμων Marvel Knights: Spider-Man που είχαν κυκλοφορήσει το 2007 στην Ελλάδα από την Anubis;

    • Like 6
  7. Εγώ συμμερίζομαι και σκέφτομαι τον φίλο @ constantinople  που ήδη θα τρίβει τα χέρια του :mafia:και θα γυαλίζουν τα μάτια του :xm: για τις νέες αντιστοιχίσεις με τις αμερικάνικες κυκλοφορίες, τη χρονολογική σειρά και το τι έχει ήδη κυκλοφορήσει στα ελληνικά και τι όχι!!!

     

    Προσωπικά δεν πρόκειται να πάρω όλη τη σειρά, αλλά επιλεκτικά όσους τόμους δεν έχω είτε στα αγγλικά, είτε στα ελληνικά.

    • Like 11
    • Αστείο 1
  8. 6 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

     

    Έγινε γνωστός ο τίτλος, ήρθε και το πρώτο teaser και είμαι σε φάση ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ

    TΑ ΣΠΑΕΙ (αναμενομενο)!!!! Και επίσης το countdown trailer για το teaser που το είδα στο instagram κορυφαίο!!! "Get your special sock out nerds..."

    • Like 2
  9. 3 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

     

    Μάλλον εννοείς η Marvel γενικά, γιατί τα animation του Spider-Verse δεν ανήκουν στο MCU :) 

    @ nikolas12 Πολύ σωστά, η Marvel γενικά από τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς ήθελα να συμπεριλάβω και την παρατήρηση/εξαίρεση που ανέφερε ο @ spider-maniac στο προηγούμενο σχόλιο.

    • Like 3
  10. Συμφωνώ με τους "προγράψαντες" και ειδικά το τελευταίο επεισόδιο όχι μόνο ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη της σειράς, αλλά αποτελεί και τη μόνη λαμπρή εξαίρεση σε ότι έχει βγάλει το MCU η Marvel τηλεοπτικά τα τελευταία χρόνια (πλην των animation για το Spider-Verse)!

    • Like 4
  11. Τώρα το τελειώσα και μου άρεσε. Βέβαια παρόλο που είχα διαβάσει το Death Metal και το Doomsday Clock (ξενόγλωσσο) κατά την εξήγηση των προηγούμενων γεγονότων νιώθω πως κάτι χάνω. Π.χ. πότε ο Batman που Γελά νίκησε τον Mr Manhattan; Και πότε έχασε η Justice League από τον Batman που Γελά και σκοτώθηκε ο Batman (Bruce Wayne); (ίσως στην ongoing της σειρά;)

    • Like 5
  12. 13 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

    Η επιστροφή του Ultimate Universe είναι εδώ! Αντιγράφω από το superheronews.gr:

     

    ultimate_universe_1_card.jpg

     

    Με την Marvel Comics να ετοιμάζει το νέο Ultimate Universe μέσω της limited σειρά κόμικς Ultimate Invasion και του special των Jonathan Hickman και Stefano Caselli "Ultimate Universe #1, το Bleeding Cool μας παρουσιάζει τους πρώτους τίτλους που έχει στα σκαριά η εταιρεία.

     

    Σύμφωνα με πληροφορίες του σάιτ η Marvel έχει σκοπό να λανσάρει τα Ultimate X-Men, Ultimate Spider-Man και Ultimate Black Panther, ενώ υπάρχει ένας άτιτλος τέταρτος τίτλος ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το The Ultimates. Ο Jonathan Hickman θα έχει χρέη σεναριογράφου τουλάχιστον σε μία από τις εν λόγω σειρές κόμικς.

    Πάνε τα λεφτάκια μας... :crying: Jonathan Ηickman με κλειστά τα μάτια!!!

    • Like 5
  13. On 21/8/2023 στο 3:04 ΠΜ, nikolas12 είπε:

    Τι θα δούμε στον τόμο 104: The Avengers - Το Έπος του Κόρβακ

     

    7223429.jpg

     

    Μπορεί να νομίζατε ότι δε θα βγει αυτό το preview μιας και γενικότερα εξαφανίστηκα από το φόρουμ λόγω καλοκαιρινών διακοπών, αλλά μιας και μέχρι τον επόμενο προορισμό κάνω μια μικρή στάση σπίτι, είπα να ετοιμάσω και αυτό το preview μη λέτε ότι σας άφησα έτσι ακόμα και αυγουστιάτικα :lol:

     

    Ποιος είναι ο Κόρβακ

     

    clean.jpg

     

    Ξεκινάμε από τα βασικά λοιπόν. Ο Κόρβακ δημιουργήθηκε από τους Steve Gerber και Jim Starlin για το Giant Size Defenders #3 χωρίς να έχουν βλέψεις για αυτόν και πιστεύοντας ότι θα τον χρησιμοποιήσουν μόνο σε αυτό το τεύχος. Αργότερα οι Roger Stern και Len Wein ένιωσαν ότι ο χαρακτήρας έχει πολύ καλό backstory για τους Guardians και έτσι τον έφεραν σε ένα Annual του Thor και τελικά τον πήρανε οι Shooter και Michelinie για τον τίτλο των Avengers όπου έγραψαν το Korvac Saga.

     

    Avengers+-+The+Korvac+Saga+Art+3 (1).jpg    Avengers+-+The+Korvac+Saga+Art+2.jpg

     

    O Κόρβακ είναι τεχνικός υπολογιστών στην εναλλακτική Earth-691 στον 31ο αιώνα όπου συνεργάζεται με την εξωγήινη φυλή Badoon που θέλει να κατακτήσει το ηλιακό μας σύστημα και τελικά προδίδει τη Γη. Τελικά ύστερα από ένα λάθος του οι Badoon τον τιμωρούν μετατρέποντας τον σε cyborg, αλλά τελικά ο Κόρβακ θα γίνει πιόνι του Grandmaster στη μάχη του απέναντι στους Defenders και τον Doctor Strange. Ο Κόρβακ όμως χάνει επίτηδες τη μάχη με σκοπό να αναλύσει τις δυνάμεις του Grandmaster και μάλιστα αποκτάει μερικές τρομερές κοσμικές δυνάμεις που τον κάνουν να κερδίσει τους Badoon και να έχει βλέψεις να κατακτήσει το σύμπαν.

     

    Το Έπος του Κόρβακ

     

    Avengers-The-Korvac-Saga-int.jpg    avengers the korvac saga.jpg

     

    Ο τόμος συμπεριλαμβάνει πάρα πολλά τεύχη μεταξύ αυτών το Thor Annual #6 στο οποίο ο Κόρβακ μαζί με μια άλλη φυλή εξωγήινων επιχειρεί να φέρει τον ήλιο της Γης σε κατάσταση Nova με τον Thor και τους Guardians of the Galaxy να τον σταματούν. Εν συνεχεία ξεκινάει το Korvac Saga και μάλιστα πρωταγωνιστές σε αυτό δεν είναι μόνο οι Avengers αλλά και οι Guardians. Ο Κόρβακ ταξιδεύει πλέον στην Earth-616 και στο δικό μας timeline και βρίσκει το διαστημικό σταθμό του Galactus. Αναλύοντας τα δεδομένα και τις δυνάμεις του Galactus στο δικό του σύστημα απορροφάει δυνάμεις που τον κάνουν ακόμα πιο παντοδύναμο.

     

    korvac-saga-display.jpg

     

    Ο ίδιος επιλέγει να πάρει τη μορφή ανθρώπου που λέγεται Michael και να ξεκινήσει το σχέδιο του να κάνει τον πλανήτη μια πραγματική ουτοπία. Οι Avengers όμως μαθαίνουν από τους Guardians τι συνέβη και οι δύο ομάδες παίρνουν κοινή απόφαση να τον σταματήσουν. Είναι ένας τόμος που έχει τα cosmic στοιχεία των Guardians και την πιο συνηθισμένη δράση των Avengers με πολλές παντοδύναμες μορφές να κάνουν την εμφάνιση τους. Θα είναι ένας από τους πραγματικά μεγάλους και χορταστικούς τόμους της συλλογής με 232 σελίδες, ένα Annual και δέκα τεύχη Avengers! Νομίζω όμως ότι θα είναι και από τους δύσκολους τόμους για τους πιο απλούς αναγνώστες. Όλα όμως θα κριθούν στο χαρτί. Αναμένεται σε λίγες ημέρες στα περίπτερα.

    Από τις καλύτερες ιστορίες των Avengers που διαβάσαμε ως μικρά παιδία στις σελίδες του (μικρού) ελληνικού Σπάιντερμαν! Με είχε σημαδέψει και τη θυμάμαι ακόμα!

    • Like 14
  14. Πριν από 1 ώρα, MARIELOS είπε:

     

    clean.jpg

    Με την ολοκλήρωση της δημοσίευσης των 12 τευχών του τελευταίου (λέμε τώρα) Punisher που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, είναι ώρα για μια μικρή κριτική προσπαθώντας να μην κάνω spoilers. 

    Εξαιρετικό σχέδιο με μπόλικη σπλατεριά στο στυλ των Punisher Max.  Περίπου 380 σελίδες στο σύνολο από τις οποίες η ιστορία εναλλάσσεται στο παρελθόν του Φρανκ πριν το γεγονός στο πάρκο, με την σύγχρονη ροή της ιστορίας. 

    Ουσιαστικά δηλαδή υπάρχει υλικό περίπου 190 σελίδων ιστορίας του Φρανκ από τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ημέρα που ξέκαναν την οικογένειά του.  Νομίζω ότι πρέπει για τους φαν του ήρωα. Ένα υπέροχα στημένο υπόβαθρο για το ποιος ήταν ο Τιμωρός πριν τον Τιμωρό το οποίο σε εκπλήσσει στο τέλος όταν οι δύο ιστορίες ενώνονται στο σήμερα. 

    Όσον αφορά την υπόθεση μπορώ να πω τα εξής : Η ιστορία ξεκινά εκεί που τελείωσε η τελευταία σειρά Punisher το 2020 με παλιούς λογαριασμούς του Τιμωρού με τον θεό του πολέμου, το πατριωτάκι μας τον Άρη. Κάπου εκεί ο Τιμωρός παθαίνει ότι έπαθε παλιά ο Wolverine και πιο πρόσφατα ο Daredevil από το Χέρι. Μετά μπλα μπλα σφαγές μπλα μπλα σφαγές ώσπου έρχονται ήρωες συνεργάτες του Τιμωρού να τον βγάλουν από τη δύσκολη θέση.  

    Τέλος μπορώ να πω ότι είναι μια από τις καλύτερες ιστορίες που έχω διαβάσει από τον συγκεκριμένο ήρωα (και τις έχω διαβάσει όλες) που αν είναι όπως λέγεται η τελευταία είναι ένας ιδανικός επίλογος για όλο τον κύκλο αίματος των τελευταίων 40 χρόνων. Βέβαια έχουμε δει ένα σωρό φορές ο ήρωας να χάνεται ή να πεθαίνει στα σίγουρα και πιστεύω από τον επίλογο της σειράς ότι όποτε γουστάρει η Marvel, ο Τιμωρός επιστρέφει και πάλι.  

    Υ.Γ. Το σήμα αλλάζει για μεγάλο μέρος της ιστορίας αλλά δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι απεικονίζει δαίμονα. Βασικά η συγκεκριμένη ιστορία δεν είναι για την συμπαθέστατη κυρία Λουκά. Φτύστε τον κόρφο σας και απολαύστε το...

    @ MARIELOS  συμφωνώ και επαυξάνω! Πραγματικά μετά το Immortal Hulk, πρέπει να είναι η καλύτερη ιστορία από τις τρέχουσες σειρές της Marvel! Εκπληκτικό σχέδιο και πολύ ωραία πλοκή. Δεν ακολουθώ τις περιπέτειες του συγκεκριμένου αντί-ήρωα και δεν έπαιρνα τα τεύχη, αλλά ήδη έχω παραγγείλει το τομάκι! Μην το χάσετε! Είναι must!

    • Like 5
  15. Την είδα κι εγώ προχθές και ούτε που το κατάλαβα πως πέρασαν 2+ ώρες! Η ταινία παρόλο που είναι animation παραδίδει μαθήματα πλοκής και σεναρίου! Η ταινία είναι πλήρης! Τα έχει όλα σε υπερθετικό βαθμό! Οι διθυραμβικές κριτικές που έχει λάβει δικαιολογούνται απόλυτα! Αν περιμένετε να δείτε την ακριβή ιστορία του Spider-Verse από τα comics θα εκπλαγείτε πολύ ευχάριστα! Και υπάρχει και ανατροπή στο τέλος...! Πήραν την 1η ταινία και την πήγαν 10 βήματα παρά πέρα! Όσο για το animation είναι πλέον μια κατηγορία από μόνο του και κατατάσσεται στα καλύτερα του είδους και γιατί όχι και στο καλύτερο (όπως ήδη λένε κάποιοι, αν και αυτό θα το δείξει ο χρόνος)!

    9,5/10 από εμένα!

    • Like 1
  16. Όντως το τέλος της σειράς μας άφησε με μια πικρόγλυκη γεύση. Η τελευταία σεζόν τραβιόταν από τα μαλλιά για να βγει. Όπως και να έχει ήταν μια αρκετά καλή super hero σειρά που θα τη θυμόμαστε για το πολύ πετυχημένο casting των ηθοποιών και για τα πολύ ωραία και comic accurate κουστούμια των ηρώων.

     

    • Like 4
  17. Με πρόλαβε ο @ nikolas12  με τα σχόλιά του στα οποία συμφωνώ κι επαυξάνω κι εγώ. Το είδα κι εγώ πριν μια εβδομάδα και όντως πρόκειται σίγουρα για την καλύτερη ταινία της τριλογίας και κατά πάσα πιθανότητα η καλύτερη ταινία της Marvel μετά το Endgame. Η πλοκή είχε ξεκάθαρα αρχή, μέση και τέλος. Το soundtrack για ακόμα μια φορά ένα από δυνατά σημεία της παραγωγής, με αποκορύφωμα για εμένα τη σκηνή στο Dog Days Are Over. H σκηνή μάχης ενώ παίζουν οι Beastie Boys λογικά θα πρέπει να τα σπάει σε 3D. Το μόνο μελανό σημείο είναι το stοry με τον Adam Warlock, αλλά MCU είναι αυτό, δεν μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα να είναι comic accurate. Χωρίς να θέλω να κάνω spoilers πήγα να ξενερώσω με τον Starlord προς το τέλος, αλλά ευτυχώς δε συνέβη το αναμενομένο κλίσε. 8,5/10 απο εμένα.

    Δεν θα ήθελα να συνεχιστεί με άλλη ταινία η συγκεκριμένη ομάδα (εξάλλουν οι περισσότεροι έχουν πει ότι δεν θα συμμετέχουν) και ΑΝ κάποια στιγμή στο μέλλον ξαναβγάλουν τους Φύλακες του Γαλαξία, να είναι κάτι εντελώς καινούργιο και μετά από πολύ καιρό.

    • Like 3
  18. 11 ώρες πριν, nikolas12 είπε:

    SILVERSURFERPARAVOLI_0001.jpg  SILVERSURFERPARAVOLI_0001z.jpg

     

    Σύνοψη από την εκδοτική

     

    Ο Γκαλάκτους φτάνει στη Γη για να ικανοποιήσει την τεράστια πείνα του και καταλήγει να λατρεύεται ως Θεός. Εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ένας τηλευαγγελιστής αυτοανακηρύσσεται ως προφήτης του, ο Γκαλάκτους μετατρέπει την ανθρωπότητα σε ακολούθους που τους οδηγεί στην καταστροφή τους! Ο μόνος αντίπαλος του γιγαντιαίου πλάσματος που καταστρέφει πλανήτες είναι ο ήρωας που ο ίδιος παγίδευσε στη Γη: ο Σίλβερ Σέρφερ! Παρ' όλο που η ανθρωπότητα τον έχει απορρίψει, ο Σίλβερ Σέρφερ αφυπνίζεται και τα βάζει με τον παλιό του άρχοντα. Είναι ένας πόλεμος για την εξουσία της Γης, αλλά πόσα θα απομείνουν όταν τελειώσει;

     

    Silver_Surfer_Parable_HC_Vol_1_1.JPG.webp

     

    Η Παραβολή είναι ένα τεράστιο ορόσημο που σηματοδοτεί τη συνεργασία δύο δασκάλων του χώρου, του Σταν Λι και του Μοέμπιους. Μία ιστορία κόμικς που ξεφεύγει από τις συνηθισμένες διαμάχες ηρώων και θέτει φιλοσοφικά ερωτήματα και ηθικά διλήμματα. Ένα κόμικς ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, που απευθύνεται τόσο σε λάτρεις υπερηρωικών, όσο και σε όσους δεν έχουν ασχοληθεί με το είδος.

     

    Η ιστορία ενός Θεού

     

    parable_life_endures_chance.webp

     

    Ακόμα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω ότι όντως ήρθε στα ελληνικά αυτή η ιστορία δια χειρός δύο τόσο τεράστιων ονομάτων. Το κόμικ ξεκινάει με μια εισαγωγή από τον Stan Lee που λέει για το πόσο θαύμαζε τον Moebius και πως έτυχε να συναντηθούν και να γευματίσουν μέχρι που έπεσε η ιδέα για μια συνεργασία. Ο Moebius ήθελε να κάνει μια ιστορία για τον Silver Surfer και ο Lee αποφάσισε ότι θα μπορούσε να φτιάξει κάτι πιο βαθύ, πιο φιλοσοφικό όπως τα πρώτα τεύχη του Silver Surfer που συμπτωματικά κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τη Hachette και διαβάζοντας το διαπίστωσα ότι έχει απόλυτο δίκιο.

     

    Adq4GXk.jpg  parable-5.jpg

    Πρόκειται χωρίς υπερβολή για μια από τις καλύτερες δουλειές του Stan Lee σεναριακά. Χωρίς πυκνογραμμένο κείμενο, ο Lee αποφασίζει μέσα από λίγους χαρακτήρες να προσδώσει ένα μεγαλύτερο νόημα. Και ποιο είναι αυτό; Προσπαθεί να ψυχογραφήσει την αντίδραση της ανθρώπινης φύσης απέναντι σε ανώτερα όντα που προσδιορίζονται ως θεϊκά, την ψυχολογία της μάζας και το πως συμπεριφέρεται η ανθρωπότητα σε μεγάλες καταστροφές και σπουδαία γεγονότα. Και η προσωποποίηση του Θεού στο εν λόγω κόμικ είναι ένας από τους καλύτερους κακούς της Marvel. O Γκαλάκτους.

     

    tumblr_o6uep0p7BJ1sa2z61o2_1280.jpg

     

    Η επιβλητική εμφάνιση και η φοβερή του παρουσία δίνουν στον ίδιο μια πολύ σπουδαία ιδέα. Παρά τον όρκο του στον Surfer να μην καταστρέψει τη Γη, θα παρουσιαστεί αφήνοντας τον κόσμο να αντιδράσει. Και η αντίδραση είναι υπέρ του. Ο Γκαλάκτους φαίνεται σε όλους ως ένας Θεός, ως ένα μεγάλο ον που όλοι φοβούνται και το οποίο θα προσφέρει στη Γη μια προστασία. Ένα subplot αφορά την Ελίνα και τον Κόλτον, δύο αδέρφια όπου ο τελευταίος είναι Ευαγγελιστής της τηλεόρασης και δε χάνει ευκαιρία να στρέψει την κοινή γνώμη υπέρ του νέου Θεού τους, του Γκαλάκτους.

     

    AnyConv.com__Dr5c6i3VAAAYBu-.jpg

    Ο Σίλβερ Σέρφερ στις πρώτες σελίδες κινείται χωρίς να τον γνωρίζει κανείς, ενώ άλλοι ήρωες δεν εμφανίζονται ποτέ. Γρήγορα όμως ο πρωταγωνιστής μας αποφασίζει να στραφεί κατά του παλιού του αφέντη και να τον πολεμήσει για να σώσει την ανθρωπότητα. Ποια ανθρωπότητα ωστόσο; Μια ανθρωπότητα που ποτέ δεν τον εκτίμησε παρά την προστασία του, μια ανθρωπότητα που ποτέ δεν τον σεβάστηκε παρά τα όσα έχει κάνει γι' αυτή. Αυτή η ανθρωπότητα στη μάχη του με τον Γκαλάκτους θα στραφεί ξανά εναντίον του και παρά τις καταστροφές που ο Καταστροφέας προκαλεί δύσκολα συνταράσσεται η κοινή γνώμη για αυτόν.

     

    tumblr_o6uep0p7BJ1sa2z61o5_1280.jpg  e3.jpg

     

    Ο Lee δείχνει πόσο εύθραυστη είναι η ψυχολογία της μάζας, πως μεταβάλλεται από μικρά γεγονότα ή πως μπαίνει ενδιάμεσα το προσωπικό ενδιαφέρον και συμφέρον αφού το να αλλάξει γνώμη ο Κόλτον και να στραφεί ενάντια στον αφέντη του πρέπει η Ελίνα να κινδυνεύσει. Η Ελίνα είναι πολύ σημαντικός χαρακτήρας και σίγουρα βοηθάει τον Σέρφερ στην αποστολή του. Το σημαντικότερο για μένα συμβαίνει μετά την αποχώρηση του Γκαλάκτους και το πως χειρίζεται ο Σέρφερ την ανθρωπότητα δείχνοντας της την υποκρισία και την έπαρσή της. Αλλά αυτό το αφήνω για εσάς :) 

     

    Το εξαιρετικό σχέδιο του Moebius

     

    parable_g_meets_ss.webp

     

    O Moebius δουλεύοντας με τον τρόπο της Marvel βρίσκει την ευκαιρία και την ελευθερία να ξεδιπλώσει όλο του το ταλέντο. Κακά τα ψέματα είναι φανταστικός. Έχοντας διαβάσει λίγο Moebius έχω να πω ότι εδώ ο Γάλλος σχεδιαστής ακολουθεί ένα λιγότερο λεπτομερές, περισσότερο αφαιρετικό σχέδιο το οποίο όμως δεν χάνει πουθενά. Αναπτύσσει άψογα την πλοκή της ιστορίας με εξαιρετική σκηνοθεσία σε διαλόγους και έντονες στιγμές και συγκλονιστικά όμορφη δράση με καταστροφές κτηρίων και επιβλητικές μάχες. Ειδική μνεία και στον πανέμορφο χρωματισμό. Στις τελευταίες σελίδες ο ίδιος αναλύει κάθε πτυχή του σχεδίου του και της δουλειάς του και το βρήκα υπέροχο από πολλές απόψεις.

     

    Η έκδοση

     

    pJEut2NpeWH2hE6kMjMGLbsi0LYycGubWFuTsUGRv5k.webp

     

    Κλασικό μεγάλο σχέδιο του Μικρού Ήρωα, φανταστική επιλογή για το οπισθόφυλλο, ράχη και φυσικά οι σημειώσεις των δύο σπουδαίων δημιουργών. Πρόκειται για μια φανταστική δουλειά που δεν είναι κλασικό κόμικ με ντάπα ντούπα, έχει δραματουργία, έχει φιλοσοφικές αναζητήσεις, έχει ένα πολύ βαθύ νόημα που χρήζει τεράστιας ανάλυσης και κυρίως τη συνάντηση αμερικάνικου και ευρωπαϊκού κόμικ καλύτερα από κάθε άλλη φορά, τουλάχιστον από τις λίγες που έχω δει. Μπράβο στο Μικρό Ήρωα που το έφερε στην Ελλάδα. Σπεύσατε να το τιμήσετε φίλοι μου. Είναι φανταστικό. Καλό διάβασμα σε όλους :) 

     

    @ nikolas12  μετά και από αυτή την παρουσίαση δεν πιστεύω να υπάρξει κάποιος που να ΜΗΝ το αγοράσει!!!

    • Like 11
  19. Από το Comicdom Con Athens 2023 και συγκεκριμένα στο panel " Τα Σπαϊντερ-Μαν του Καμπανά", με τον κο Παχνέλη, οπου μάθαμε ότι πρακτικά το Σπαϊντερ-Μαν ήταν σαν "πάρεργο" για την εκδοτική, ότι δημοσίευαν τα κόμικς που κάποιος άλλος σαν "εισαγωγέας" των αμερικανικων κομικς, ονόματι Σκούρας (αν θυμάμαι καλά το όνομα) τους έδινε για να εκδώσουν και με ότι να 'ναι επιλογες/ σειρά και ότι πρακτικά φωτογράφιζαν τις σελίδες από τα αμερικανικα και μετά τα τυπωναν!!

    20230513_125652.jpg.898617cc09742b917902361c1661beb5.jpg

    • Like 5
    • Ευχαριστώ 5
  20. Από το panel " Τα Σπαϊντερ-Μαν του Καμπανά", με τον κο Παχνέλη, οπου μάθαμε ότι πρακτικά το Σπαϊντερ-Μαν ήταν σαν "πάρεργο" για την εκδοτική, ότι δημοσίευαν τα κόμικς που κάποιος άλλος σαν "εισαγωγέας" των αμερικανικων κομικς, ονόματι Σκούρας (αν θυμάμαι καλά το όνομα) τους έδινε για να εκδώσουν και με ότι να 'ναι επιλογες/ σειρά και ότι πρακτικά φωτογράφιζαν τις σελίδες από τα αμερικανικα και μετά τα τυπωναν!!

    20230513_125652.jpg

    • Like 21
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.