Jump to content

newlynx

New Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

About newlynx

 • Birthday 07/18/1976

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

newlynx's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

76

Reputation

 1. Εντυπωσιακό το ότι έχουν βγει 234 τόμοι που καλύπτουν 12 χρόνια, θα έχουν μεγάλες βιβλιοθήκες στην Ιταλία! Αν κάνουμε και την αναγωγή για τα επόμενα 20-30 χρόνια μάλλον θα θες ξεχωριστό δωμάτιο για να τα φυλάς. Εμένα πιο πολύ θα με ενδιέφερε να έβγαιναν οι καλύτεροι τόμοι και ιστορίες αυτών των εποχών πχ ανά δεκαετία. Τώρα μου δείχνει έκδοση των απάντων της Marvel που ναι μεν φαίνεται εντυπωσιακή αλλά θα είναι τεράστια σε μέγεθος, ακριβή σε κόστος και με όχι πάντα την καλύτερη ποιότητα σε επίπεδο ιστοριών. Βέβαια αν επιλέγεις τόμους τα πράγματα θα είναι καλύτερα για το πορτοφόλι σου.
 2. Επιστρέφοντας από το σχολείο στο Γυμνάσιο, βλέπω μια μικρή φωτιά έξω από το σπίτι στο σημείο που η μητέρα μου πετούσε τα παλιά κάρβουνα της ξυλόσομπας. Διακρίνω όμως εκτός από παλιές εφημερίδες και σελίδες περιοδικών να καίγονται. Τρέχω στη βιβλιοθήκη και βλέπω τα τεύχη του αγαπημένου μου ΔΥΟ (παιδικό περιοδικό της δεκαετίας του 80) καθώς και τεύχη ΜΠΛΕΚ και Περιπέτειας να έχουν κάνει φτερά. Μόνο τα ΚΟΜΙΞ γλίτωσαν. - Μάνα που είναι τα περιοδικά; - Τα έκαψα για να βάλεις τα νέα σχολικά! Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε από φωνές στο σπίτι, ακόμα τις θυμάμαι. Ίσως τώρα να γελώ με το θέμα, αλλά τότε για μένα ήταν ένα δράμα.
 3. Νομίζω ότι η Radnet επένδυσε στο ότι η Hachette ολοκληρώνει τη δική της σειρά των 60 τόμων οπότε η δυναμική θα ήταν υπέρ της . Αν όμως η Hachette συνεχίσει με τους επόμενους 60 τόμους (δεν ξέρω αν υπάρχει ανακοίνωση) τότε το κόστος αυξάνεται πολύ για τους φίλους των υπερηρώων. Πριν λίγα χρόνια δεν είχαμε τίποτα σε τέτοιο επίπεδο εκδόσεων και τώρα έχουμε 2 πολύ ποιοτικές σειρές που αναβάθμισαν το ελληνικό τοπίο των κόμιξ. Μπορούν όμως αυτές οι προσπάθειες να στηριχθούν;
 4. Πραγματικά ποτέ δεν πίστευα ότι θα είχαμε τόσο ποιοτική έκδοση στα χέρια μας και η τιμή είναι πολύ φυσιολογική για αυτά που δίνει (εντάξει υπάρχει και μια οικογενειακή γκρίνια για το θέμα). Απλά θα προτιμούσα ένα μικρό διάστημα διακοπών πριν ξεκινήσει και πάλι για να κάνω τον προγραμματισμό μου. Επίσης, οι βιβλιοθήκες έχουν αρχίσει και γεμίζουν επικίνδυνα ενώ τα τεύχη του 9 της Ελευθεροτυπίας (500+) ακόμα δεν έχουν βρει στέγη (είναι σε κιβώτια). Επίσης είμαι ψυχαναγκαστικός με τις συλλογές και δύσκολα επιλέγω μόνο τεύχη (ήδη αυτές τις ημέρες βρίσκω μερικούς τόμους από τη μεγάλη βιβλιοθήκη της Disney που μου έλειπαν) ενώ παλεύω να μην ξεκινήσω τους Κλασικούς Υπερήρωες. Βλέπω (https://en.wikipedia.org/wiki/The_Official_Marvel_Graphic_Novel_Collection) πως οι τόμοι θα φτάσουν τους 254 (!!!!!!!!!) μέχρι το τέλος του προσεχή Οκτώβρη οπότε βλέπω να συνεχίζουμε και μετά τους 120. Το καλό είναι πως φαίνεται να υπάρχει και ένα κοινό στην Ελλάδα, που για να πω την αλήθεια δεν περίμενα αλλά στήριξε την προσπάθεια αλλιώς δεν θα συνεχιζόταν. Βέβαια θα ήθελα να ξέρω πωλήσεις και ηλικιακό φάσμα για να καταλάβω καλύτερα το που βρίσκεται η αγορά comix για υπερήρωες στην Ελλάδα.
 5. Τί; Και άλλα 60 τεύχη; Δύσκολο να ακολουθήσω γιατί στήριξα την προσπάθεια, παρότι φίλος της DC, αλλά θέλω και λίγο Batman κ.α
 6. Πάντως δεν βλέπω αγάπη για DC τα comics της οποίας προτιμώ. Πήρα όμως όλη την σειρά (κάποια τεύχη έχασα τα οποία και θα παραγγείλω) της Marvel για να μπω στον κόσμο της και να στηρίξω την προσπάθεια. Και πάλι Marvel έβγαλε μια εταιρία, εύχομαι να πάει καλά η προσπάθεια και μελλοντικά να βγάλει κάποιος κάτι και σε DC!
 7. Φίλοι επειδή έχασα τον τόμο 37 που απευθύνομαι για να τον βρω?
 8. Πήγα να το πάρω χθες (δεν είχα ξαναπάρει κομιξ από το Έθνος) και έκανα πίσω. Δεν θα ήταν καλύτερα πχ να παίρνουμε 3 κουπόνια που θα τα ανταλλάσσαμε με΄ένα ενιαίο τόμο; Μου φάνηκε πολύ μικρό το μέγεθος και το πάχος. Πόσο λεπτή είναι η σελίδα?
 9. Το στίγμα ότι αγοράζεις "Μίκυ Μάους" και η επακόλουθη γκρίνια δεν περιγράφεται! Και ειδικά μη σε δουν τα παιδιά γιατί θα πάρουν τον κακό δρόμο αντί να διαβάζουν βιβλία. Το αστείο είναι ότι τα δικά μου διαβάζουν πολλά βιβλία (πχ ο μεγάλος μπορεί να βγάλει και ένα ανά 10 μέρες) αλλά τα κόμιξ είναι κάτι σαν το διάβολο.
 10. Αν και έχω γραφτεί από καιρό (κάτι ήθελα να ρωτήσω για το 9 της Ελευθεροτυπίας) αυτό είναι το πρώτο μου post. Πραγματικά ο πρώτος τόμος είναι υψηλού επιπέδου αν και η αγάπη μου είναι η DC (μάλλον είναι καιρός να δω και λίγο Marvel). Το θέμα είναι αν θα συνεχίσει η σειρά (απαιτείται κόσμος για τέτοια εγχειρήματα) και αν θα αποφύγω τη συζυγική γκρίνια
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.