Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κώστας Γκ.

Νέα Μέλη
  • Περιεχόμενο

    7
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με το μέλος Κώστας Γκ.

  • Γενέθλια 09/18/1977

Πρόσφατοι Επισκέπτες Προφίλ

Το μπλοκ πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

Κώστας Γκ.'s Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

20

Συνολική φήμη στο GC

  1. Δεν μπορώ να μιλήσω ακριβώς για χρονολογίες, όμως η σειρά ξεκίνησε... δύο φορές. Η πρώτη φορά πρέπει να ήταν το 2003. Ενθουσιάστηκα εξαρχής και απογοητεύτηκα πάρα πολύ όταν σταμάτησε στο 3ο τεύχος (εγώ θυμάμαι ότι την 1η φορά βγήκαν 4 τεύχη, αλλά ίσως με απατά η μνήμη μου, γιατί έχω διπλά μόνο τα 3 πρώτα τεύχη), με ένα σημείωμα που έλεγε "θα επανέλθουμε". "Καλά, κατάλαβα" σκέφτηκα, "αποσύρθηκε λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος..." Και τι έκπληξη και χαρά όταν όντως επανήλθε, από την αρχή ξανά, μετά από λίγους μήνες. Και, αισίως, ολοκληρώθηκε.
  2. Λοιπόν, έκατσα (στα γεράματα) κι έμαθα μαθηματικά -για να δω μπας και είμαστε τρελοί κάποιοι κάποιοι- και υπολόγισα τα εξής: Η DeAgeostini σε 78 τεύχη έδωσε: 20 Uruk Hai 24 Moria Goblins 36 Mordor Orcs 6 Warg Riders 10 Siege troops 12 Haradrim δηλαδή 108 πλαστικές φιγούρες κακών, και 8 Gondorians 16 Elves 24 Warriors of Rohan 12 Riders of Rohan 24 Warriors of Minas Tirth δηλαδή 84 πλαστικές φιγούρες καλών. Συνολικά δηλαδή εκατόν ενενήντα δύο (192) πλαστικές φιγούρες με δεκαοχτώ (18) άλογα (ή warg τέλος πάντων). Επίσης, έδωσε πενήντα (54) μεταλλικές φιγούρες ηρώων, 4-5 από αυτές με άλογο. Άρα, από φιγούρες έχουμε 192+18+54+4=268 (από άποψη κόστους μετράω χωριστά τα άλογα όπως κάνει και η εταιρεία). Επί μέσο όρο ας πούμε 2 ευρώ η φιγούρα (μπακάλικα, στην πραγματικότητα οι φιγούρες ηρώων είναι ακριβότερες) μα κάνουν 268x2=536 ευρώ. Δεν κάθομαι τώρα να υπολογίσω πόσους πόντους βγάζουν στο παιχνίδι οι δύο στρατοί, αλλά σίγουρα είναι υπερπλήρεις για να καλύψουν τα περισσότερα σενάρια των βιβλίων/ταινιών. (Ναι, φυσικά και ήταν διαφήμιση, φυσικά και φτιάχτηκε για να σε μπάσει στο τριπάκι –δεν είναι δα και ναρκωτικά. Όχι όμως και «γνωριμία με το χόμπι»… Εδώ μιλάμε για full immersion! Τι θέλατε, να έδιναν όλη την γκάμα της Games Workshop;…) Για τον αν η Games πουλάει πανάκριβα τις πλαστικές μινιατούρες, ισχύει, το ξέρεις όμως εκ των προτέρων και η DeAgostini δεν έχει καμία ευθύνη. Δεν είναι όμως τυχαίο που θεωρείται από τις καλύτερες εταιρείες σε ποιότητα (αχ, αθάνατο HeroQuest…), όσο για το «κάποιες μικροσκοπικές κακοφτιαγμένες μινιατούρες» η συντριπτική πλειοψηφία διαφωνεί (το μικροσκοπικό το προσπερνώ, είναι τουλάχιστον αστείο, γιατί ήταν επιλογή της εταιρείας το συγκεκριμένο μέγεθος, σκέψου τι χώρο θα χρειαζόσουν στο open ή και στο matched play). Όπως δεν είναι τυχαίο που το Middle-Earth Strategy Battle Games είναι το τρίτο πιο επιτυχημένο παιχνίδι της Games Workshop, πωλείται σταθερά (και με τα ίδια καλούπια!) εδώ και 20 χρόνια, και αποτελεί πια τον πυρήνα της μαζί με Warhammer και Warhammer 40K ("There are a large number of differences from Warhammer in The Lord of the Rings Strategy Battle Game, which makes it unique and more realistic, accounting for its popularity as Games Workshop's third core system.") Η ύλη τώρα γεμίζει ένα βιβλίο κανόνων και ας πούμε –πάλι χοντρικά– ένα δεύτερο sourcebook, τα οποία αποκλείεται να πωλούνταν ποτέ κάτω από 30 ευρώ (το τωρινό εγχειρίδιο κανόνων τιμάται στα 45 ευρώ), για να μην μιλήσουμε για το White Dwarf. Προσθέτουμε επομένως άλλα 60 ευρώ. Έχουμε λοιπόν 536+30+30=596 ευρώ, για σας 600. Με τους μετριοπαθέστερους λοιπόν υπολογισμούς, πήραμε προϊόντα συνολικού κόστους 600 ευρώ για 470 ευρώ. Αρπαχτή, δεν το λες… Και εξαιρούμε και κάτι ερείπια, σκάλες και εκρηκτικά, καμιά 20αριά καρτέλες με χάρτινες φιγούρες (απαραίτητες για να παίξεις περισσότερα σενάρια) και μία καρτέλα με λάβαρα, 2 χάρτες κι ένα conversion kit. Συγγνώμη αν έκανα κάποιο λάθος στα μαθηματικά αλλά, είπαμε, τώρα έκατσα και τα ‘μαθα.
  3. @tik Όχι, αρχικά έψαχνα πληροφορίες και επομένως αναζητούσα την γαλλική ή αγγλική εκδοχή.
  4. Τώρα που ξέρω, τα εξώφυλλα θα με είχαν βοηθήσει αν επέμενα λίγο παραπάνω... Το γράφει καθαρά, Morvan & Buchet... Αλλά είναι η τελευταία επιλογή και η απογοήτευση με οδήγησε στο φόρουμ. Αίσιο τέλος!
  5. Λοιπόν, 99,99% είναι αυτό που είπες, των morvan, buchet, color twins. La Quête des réponses, ή The Quest for Answers, με διαφορετικό τίτλο κάθε φορά (αυτοτελείς ιστορίες βλέπεις...) Βρήκα όλες τις πληροφορίες, αλλά δεν κατάφερα να το βρω ακόμη, εξ 'ου και το 0,01 αμφιβολίας! Βρήκα αντικρουόμενες πληροφορίες για το πού δημοσιεύτηκαν αρχικά, αλλά πλησιάζω... Τους συνδέσμους τους είχα ήδη ψάξει, δεν βοήθησαν. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Υ.Γ. Μόλις βρέθηκαν (και στην αγγλική εκδοχή ευτυχώς), περιοδικό Heavy Metal από Μάρτιο 1997. Lifesaver!
  6. Καλημέρα παιδιά (και καλώς σας βρήκα παρεμπιπτόντως...) Στα πρώτα τεύχη του "9" της Ελευθεροτυπίας δημοσιευόταν μια σειρά -τετρασέλιδη αν θυμάμαι καλά...- με fantasy θέμα αλλά σε χιουμοριστικό τόνο. Την είχα κρατήσει ως αποκόμματα μέχρι ένα ξεκαθάρισμα του σπιτιού... αλλά δεν κράτησα κανένα στοιχείο! Επίσης δεν βρήκα ευρετήριο των πρώτων τευχών για να βοηθηθώ... Μπορείτε να βοηθήσετε; (αλά Silver Alert...)
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.