Jump to content

Gino Casarotti

New Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Neutral

About Gino Casarotti

 • Rank
  Μόλις μπήκα
 • Birthday 09/27/1963

Contact Methods

 • MSN
  dimorfan12@gmail.com

Profile Information

 • Country
  Greece

Recent Profile Visitors

258 profile views
 1. Ο Όμπραξ δεν ήταν τόσο ελκυστικός όπως το Μπλεκ και το Ζαγκορ , όμως είχε εκδοθεί και σε τόμους και σ΄αυτό πιστεύω όφειλε την επιτυχία του σαν περιοδικό . Ακόμα ότι οι ιστορίες του με τον Βαρώνο και τον αξέχαστο Φαγάνα έδιναν κάποια ατμόσφαιρα σχεδόν σαγηνευτική .
 2. Η κυκλοφορία του Μπλεκ είναι πλέον διμηνιαία και αυτό οφείλεται στο ότι έχει φίλους που στηρίζουν την έκδοση αυτή του μακροβιότερου Περιοδικού , που το καθιστούν ως το πλέον δημοφιλές στα μάτια του αναγνωστικού κοινού με υψηλούς δείκτες αναγνωσιμότητας . Ημέρα κυκλοφορίας Τετάρτη με πρώτη δημοσίευση στις 26.06.1969 · άλλωστε και οι άλλοτε « σύγχρονοι » φίλοι του , ο πρόσφατος Ζαγκόρ αλλά και ο σχεδόν ανέκδοτος ακόμα ελπίζω Όμπραξ , ήταν δημοφιλή περιοδικά τα οποία εξάπτουν την παιδική φαντασία δίνοντας μαζί αλλά και χωριστά σελίδες δράσης , χιούμορ αλλά και έντονου σασπένς . Στα περιεχόμενα στο Μπλεκ #15 θα βρείτε : - Μπλεκ - Το Στίγμα Του Προδότη (Β' Μέρος) των Maurizio Tauri & Carlo Cedroni - Ελ Ζαμπάτο - Ο Μυστηριώδης Ύφαλος (Α' Μέρος) των Victor Mora & Francisco Darnis
 3. 1954. Τρεις ιδιοφυείς Ιταλοί σχεδιαστές, σκιτσάρουν για πρώτη φορά τον «χάρτινο ήρωα» εκατομμυρίων αναγνωστών.

 4. η πρώτη ιστορία δημοσιεύτηκε στο συλλεκτικό μπλεκ ενώ η δεύτερη ιστορία στο νέο Μπλεκ την άνοιξη του 2014 νομίζω, συγκεκριμένα την έχω αγοράσει από περίπτερο στην Αγία Παρασκευή, είναι με ένα πλοίο κι ένα φάντασμα που γυρνάει πάνω σ΄αυτό υπάρχει η συμμετοχή μιας γυναίκας , μετά τις λεπτομέρειες δεν τις θυμάμαι, όμως σίγουρα από τις εκδόσεις comics & crosswords publications lp κάπου στη Γλυφάδα είναι η έδρα του ομίλου και η οδός είναι Αγγέλου Μεταξά 15 & Δούσμανη.
 5. Είναι ανησυχητικό να μην κυκλοφορούν παλιά τεύχη έστω και στην αρχική τους μορφή χωρίς δηλαδή να υπάρχει εμφανής αλλαγή στον αριθμό σελίδων τους ή στο σχήμα που αυτά θα έχουν για διαφόρους λόγους όπως π.χ. για να φαίνονται πιο ελκυστικά. Η αγορά ενός τεύχους σήμερα κοστίζει πάνω από πέντε ευρώ , το κόστος είναι ακριβό και η αγορά τους εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η οικονομική δυνατότητα των συλλεκτών, το ενδιαφέρον για το περιοδικό αλλά και τα όρια της ηλικίας δηλαδή αν κάποιος είναι νέος κομιξόφιλος ή παλιός ονειροπόλος. Ένα παλιό τεύχος εκατό σελίδων για να τυπωθεί από έναν καλό γραφίστα έχει κοστολόγηση και όταν τελικά θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα θα χρεωθεί στα 10,0 ευρώ, τιμή λογική που αντιστρατεύεται εκείνη όσων πουλούν τεύχη παλιά σε αστρονομικές τιμές που κυμαίνονται απο 70 έως 150 ευρώ για κάθε τεύχος! Μετά μένει να γίνει και η ρεπλίκα που να περιλαμβάνει το όνομα του εκδότη παλιότερα υπήρχε και ο συνέταιρός του, εξαμηνιαίες συνδρομές , εμβάσματα, ο υπεύθυνος χρωμολιθογράφισης με το όνομά του , έτος κυκλοφορίας, μήνας και ο αύξων αριθμός του τεύχους. Πάντως επειδή είμαι μέλος της ομάδας palia periodika old comics προτίθεμαι να έβαζα αγγελία εκεί με κόστος 15 ευρώ το τεύχος για όσους φίλους ενδιαφέρονται για το περιοδικό και νοσταλγούν ώστε να υποστηρίξουν μία τέτοια προσπάθεια.
 6. Όμως και το νούμερο 25 , το Μυστήριο της θείας Ευλαλίας σ΄αυτό ο Ανεμοδουράς ΕΙΧΕ αφίσσα του Μπλεκ δισέλιδη. Η τεχνοτρoπία είναι της μορφής των E.G. και μια ιστορία 32 σελίδων του μικρού ήρωος και Ζαγκόρ.
 7. Το ηλεκτρονικό βιβλίο σηματοδοτεί τη νέα εποχή που τα κομικς που κυκλοφορούν είναι περιορισμένα σε τίτλους και ίσως και σε εμπνεύσεις. Τα σκαναρισμένα τεύχη πάντως έχουν λόγω της πολυκαιρίας τους εμφανή τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος, τουλάχιστον σε ορισμένα σημεία τους π.χ. σκουριασμένες καρφίτσες κ.λ.π. Στο Φόρουμ δεν είναι εντελώς 'ΟΛΑ τα τεύχη της σειράς γιατί μερικά λείπουν χωρίς να ξέρω ποια είναι αυτά!! Οι αρχικές σελίδες τους 2-3, οπωσδήποτε ξεκαθαρίζουν την κατάσταση δίνοντας μια ξεκάθαρη εικόνα της ιστορίας που περιλαμβάνεται αφ΄ενός και ξετυλίγεται στη συνέχεια αφ΄ετέρου, όταν το νέο τεύχος σκαναριστεί από όποιον-ους τα έχουν στη συλλογή τους και ενδιαφέρονται να το κάνουν.
 8. Τα αντίποινα ήταν ότι όταν εγκατέλειπα τα Μπλεκ λόγω σχολικών υποχρεώσεων (τέλος διακοπών) και επέστρεφα στα μαθήματα διαπίστωνα μέχρι τις επόμενες διακοπές ότι τα Μπλεκ είχαν πεταχτεί από το μέρος όπου τα εγκατέλειψα την προηγούμενη φορά. Συνέβαιναν αυτά από τους ανθρώπους που γνωρίζαμε, αλλά δεν έδινα και πολλή σημασία πέρα από την αλγεινή εντύπωση που μου προκαλούσαν τέτοιου είδους συμπεριφορές.
 9. @rwmanos Μέχρι το τεύχος 227 περιλαμβάνονται οι παλιές ιστορίες , ύστερα παρεμβάλλονται ιστορίες από διάφορους δημιουργούς μέχρι το τεύχος 272. Στη συνέχεια συνεχίζουν οι παλιές ιστορίες ξανά , μέχρι το τεύχος 341 που είναι το τελευταίο τεύχος σε σχήμα 13Χ17 εκ.
 10. Το μεγάλο Μπλεκ είχε δύο κύριες ιστορίες και εκδιδόταν κάθε μήνα, στις σελίδες του φιλοξενήθηκαν ιστορίες, εκτός από τους EsseGesse του Pete West σε μετριότερο σκίτσο, μακριά από τη ζωντάνια των E.G. Στα πρώτα 8 τεύχη οι ιστορίες ήταν από τα μικρά Μπλεκ και στη συνέχεια μπήκαν καινούριες ανέκδοτες ιστορίες με πρώτη ιστορία αυτή με τίτλο: ο μάγειρος του στρατηγού. Οι ιστορίες ήταν όλες EsseGesse μαζί με τον Ζαγκόρ. Ο Ζαγκορ το 1961 όπως και ο Μιστερ Νο το 1976 ήταν Μπονελικοί ήρωες.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.