Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βίκτορ Σακβίλ

Members
  • Περιεχόμενο

    96
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από Βίκτορ Σακβίλ

  1. Αφού έχουν καταχωρηθεί 8 από τη δεύτερη δεκάδα, δε νομίζω να αφήσουν τους 2 τελευταίους για την επόμενη χρονιά. Το λογικό είναι μέσα στο Μάιο να καταχωρηθούν και οι 2 τελευταίοι. Αφού πέρασε η περίοδος του Πάσχα, το αναμενόμενο είναι να δοθούν όλοι το καλοκαίρι του 2023. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην αφήσουν ημερομηνίες διαθέσιμες για τόμους του Ρομάνο Σκάρπα. Η μόνη περίπτωση να χωρέσουν όλα, θα είναι να ξεκινήσουν οι προσφορές από τις αρχές Ιουνίου. Όμως η Καθημερινή δε μας έχει συνηθίσει σε κάτι τέτοιο. Πόσο μάλλον φέτος, που είναι χρονιά με πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, οι οποίες θα περιορίσουν το ενδιαφέρον της εφημερίδας στις προσφορές, αλλά και θα μειώσουν τον καθαρό χρόνο διακοπών. Είναι πολύ πιθανό, λοιπόν, να έχουμε α) 10 τόμους Peanuts και β) κανένα τόμο Σκάρπα το 2023.
  2. Βίκτορ Σακβίλ

    EPIFANY COMICS

    Η κατάρα των 9 τευχών! Το Epifany σιγά- σιγά, και χωρίς τις υπερβολικές προσδοκίες των προηγούμενων πολυθεματικών περιοδικών μεγάλου σχήματος, έφτασε τα 8 τεύχη! Τόσο το MOV. όσο και ο Μπλε Κομήτης είχαν σταματήσει στα 9 τεύχη. Από ότι φαίνεται πλησιάζει στο κρίσιμο σημείο. Θα ξεπεράσει τις παιδικές ασθένειες και αδυναμίες ή θα μπει και αυτό στη λίστα με τα περιοδικά που δεν άντεξαν να ξεπεράσουν τον μονοψήφιο αριθμό τευχών; Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή πολύ σκληρή για τα έντυπα. Έχει προηγηθεί μια μεγάλη οικονομική κρίση που σκότωσε πάρα πολλά είδη εντύπων, όπως ο μετεωρίτης σκότωσε τους δεινόσαυρους. Μετά η κατάσταση παρέμεινε δύσκολη έως σήμερα. Η βαριά σκιά παλιών τίτλων, όπως η Βαβέλ, μοιάζει να σκεπάζει κάθε σύγχρονη εκδοτική απόπειρα. Για αυτό θεωρώ ότι τώρα που η τιμή του Epifany αναγκαστικά αυξάνεται (αφού όλα γύρω μας έχουν γίνει ακριβότερα) χρειάζεται να στηρίξουμε την έκδοση. Να σπάσουμε την κατάρα των 9 τευχών! Έτσι ώστε όταν σε μερικά χρόνια προσπαθούμε να θυμηθούμε τι εκδόσεις είχαμε τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα, η απάντηση να μην είναι "καμία"...
  3. Πολύ ωραίο το τεύχος των Peanuts που κυκλοφορεί σήμερα με την Καθημερινή. Πλέον η σειρά έχει αρκετά ώριμες θεματικές και οι χαρακτήρες έχουν βρει το καλούπι μέσα στο οποίο θα κινούνται. Επίσης, κάτι σχετικό με τον Τσαρλς Σούλτς: Το διαστημόπλοιο Orion που θα ταξιδέψει στη Σελήνη, στα πλαίσια της αποστολής Άρτεμις 1, θα μεταφέρει 55 κιλά αναμνηστικών, μεταξύ των οποίων μία μύτη πένας που χρησιμοποιούσε ο Τσαρλς Σούλτς για να σχεδιάζει τα Peanuts.
  4. Ήμουν σίγουρος ότι οι διαστάσεις και η ποιότητα του χαρτιού στα φετινά Peanuts θα είχε διαφορές με τα περσινά! Το πρώτο πράγμα που έκανα μόλις αγόρασα την εφημερίδα ήταν να συγκρίνω ένα περσινό τεύχος με το φετινό. Η Καθημερινή δεν με απογοήτευσε! Έτσι η συλλογή θα έχει υπέροχα σκαλοπατάκια! Του χρόνου θα υπάρχουν πάλι διαφορές! Κρίμα που δεν υπάρχει στοιχηματική εταιρία που να δίνει απόδοση για τα ύψη των τευχών της Καθημερινής. Ο ψυχαναγκαστικός εαυτός μου κλαίει αθόρυβα στη γωνίτσα του! Ο τσιγκούνης εαυτός μου είναι χαρούμενος γιατί τα τεύχη είναι φτηνά για την ποιότητά τους! Η απορία μου είναι άλλη... Η Καθημερινή έκανε αγώνα για να πάρει τα δικαιώματα των Peanuts; Μιλάμε για την ίδια Καθημερινή που ξέρουμε; Που αδιαφορεί απολύτως για το τι τυπώνει και πώς το τυπώνει; Τι μαθαίνει κανείς!!!
  5. Βίκτορ Σακβίλ

    ΚΟΜΙΞ

    Θα το πάρω το τεύχος 95! Λίγο που εκτιμώ το Μάρκο Ρότα... Λίγο που μου αρέσει ο μαύρος ιππότης... Λίγο οι αναμνήσεις από εποχές Τερζόπουλου, θα την κάνω την παρασπονδία! Φανταστείτε όμως πώς θα πούλαγε την ιστορία ο Τερζόπουλος: Από 2 τεύχη νωρίτερα θα άρχιζε τα αφιερώματα! "Πόσο σπουδαίος λογοτεχνικός ήρωας ήταν ο Αρσέν Λουπέν! Πώς τον αξιοποίησε ο Ντον Ρόσα! (Εκτός αν φοβόταν μήπως του ζητήσει πνευματικά δικαιώματα για τη χρήση του ονόματος του!) Που αλλού τον έχουμε δει στα κόμικς ή στις ταινίες!" Και όλα αυτά για μια απλή δεκασέλιδη ιστορία! Και όταν το αγοράζαμε θα το υπολογίζαμε στα καλά τεύχη της περιόδου από 200 έως 300! Στη σημερινή εποχή δεν υπάρχουν τέτοιες πολυτέλειες! Ας βγει η ιστορία με το καλό (τίποτα δεν είναι σίγουρο) και ευχαριστημένος θα είμαι...
  6. Βίκτορ Σακβίλ

    1800

    Μου αρέσει πολύ το εξώφυλλο του έκτου τεύχους. Ωραία απεικόνιση του Αλή πασά. Μου θυμίζει παλιό κλασικό εξώφυλλο Spider-man, που φαίνεται ο κεντρικός χαρακτήρας μπροστά μικρός σε μέγεθος και σε δεύτερο επίπεδο το τεράστιο απειλητικό πρόσωπο του κακού!
  7. Η έκδοση των Peanuts από την Καθημερινή αναδεικνύει το εξής: υπάρχουν πολλά κόμικς που κυκλοφόρησαν στο εξωτερικό πολλά χρόνια πριν, κάποια από τα οποία δεν μεταφράστηκαν ποτέ στα ελληνικά και που τα δικαιώματά τους είναι προσιτά για να αγοραστούν από μια ελληνική εφημερίδα. Σε σχέση με τα συνηθισμένα, αδιάφορα ένθετα των ελληνικών εφημερίδων, είναι εκδόσεις που θα τις κρατήσουν πολλοί αναγνώστες και θα είναι κίνητρο να αγοράσουν ξανά την εφημερίδα. Ειδικά η έκδοση των Peanuts δείχνει και κάτι άλλο. Το μέγεθος μετράει! Τα κόμικς δε μπορεί να είναι μικρά σαν γραμματόσημα, πρέπει να γεμίζουν το μάτι!
  8. Μακάρι να είναι έτσι! Και επίσης μια σειρά σουβέρ με πορτραίτα χαρακτήρων Disney ή Peanuts θα μου άρεσε πολύ!
  9. Πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση, την οποία θα στηρίξω όσο κρατήσει. Είτε 4, είτε 8, είτε τα άπαντα των Peanuts. Μου δείχνει όμως ότι η Καθημερινή δεν σκοπεύει να στηριχθεί και να επενδύσει στα κόμικς της Disney.
  10. Όμως το πρώτο Venom δεν ήταν κακό τελικά. Το δεύτερο χάλασε και τις καλές εντυπώσεις που είχε αφήσει το πρώτο...
  11. Όπως το 2015 που το Force Awakens είχε καθυστερήσει μια βδομάδα για να αποφύγει το μεγαθήριο του Παπακαλιάτη "Ένας άλλος κόσμος"! Πλάκα πλάκα μια ταινία στο "Πολυσύμπαν της Ντενίση" θα την έβλεπα. Υπόθεση: Η Μιμή Ντενίση με τη βοήθεια της μάγισσας της Σμύρνης Μάρας Μεϊμαρίδη ταξιδεύει στο σύμπαν των "Φρουρών της Αχαΐας". Εκεί βοηθά την νεότερη εκδοχή της να αντιμετωπίσει σε μάχη την νεότερη εκδοχή του Στράτου Τζώρτζογλου. Όμως στο πλάι του νεότερου Στράτου βρίσκεται η τωρινή εκδοχή του από τη "Φάρμα". Τον υποστηρίζει στη μάχη με εμψυχωτικές φωνές του τύπου "Έτσι! Με φόρα! Γκρέμισέ το! Κι άλλο!" Τέτοιες ελληνικές ταινίες θέλουμε!
  12. Η σειρά βιβλίων του Βερν για τις εκδόσεις Χερτζέλ λεγόταν "Παράξενα ταξίδια". Κεντρικό θέμα ήταν το ταξίδι και όχι η επιστημονική φαντασία. Σε αρκετά από αυτά τα βιβλία, όμως, περιγράφονταν τεχνολογικά κατασκευάσματα πολύ ανώτερα από τις πραγματικές τεχνολογικές δυνατότητες του 19ου αιώνα. Για παράδειγμα το πλοίο "Ντύνκαν" του λόρδου Γκλέναρβαν περιγράφεται σαν τεχνολογικό θαύμα, πολύ ανώτερο από τα άλλα πλοία της εποχής.
  13. Σας ευχαριστώ πολύ! Να είστε καλά!
  14. Η Ρόδος είναι τόπος με πολύ πλούσια ιστορία από τα προϊστορικά χρόνια έως σήμερα. Είναι αξιέπαινο που αναδεικνύετε αυτή την ιστορία. Μάλιστα, χρησιμοποιείτε και τα κόμικς σαν μέσο, κάτι όχι συνηθισμένο. Δε μπορώ να μην αναφέρω πως και η περιπέτεια του Κόρτο Μαλτέζε "Το χρυσό σπίτι της Σαμαρκάνδης" ξεκινά από τη Ρόδο, αναδεικνύοντάς την σαν το ιδανικό σκηνικό ρομαντισμού και μυστηρίου. Εύχομαι να μεταδώσετε και σε άλλους μαθητές σας την αγάπη για την ιστορία και τα κόμικς και σύντομα να έχουμε περισσότερα αντίστοιχα παραδείγματα. Καλή συνέχεια!
  15. Θα θέλατε να γράψετε μερικά βιογραφικά σας στοιχεία; Πως δημιουργήσατε αυτή την ιστορία; Ποιο κομμάτι βασίζεται σε ιστορικά στοιχεία και ποιο είναι καθαρά φανταστικό; Σε ποιες ηλικίες θέλετε να απευθυνθείτε; Θα συνεχίσετε να δημοσιεύετε στη Ροδιακή; Ευχαριστώ πολύ!
  16. Η πρώτη μου σκέψη ήταν: "Ο Δημήτρης Μετζέλος παίζει σε περιπέτεια;" Τελικά ήταν μια χαρά ταινία! Ο Δημήτρης ήταν πολύ καλός, αλλά δεν τον είδαμε να εκτοξεύει ρίμες από ατσάλι. Τα Αγγλικά του ήταν αψεγάδιαστα! Ένας Matt Damon, που γράφει πάνω στην αφίσα, ποιος ήταν;
  17. Βίκτορ Σακβίλ

    ASTERIX

    Αν το διαβάσεις σαν μία συμβολική μάχη ανάμεσα στα Αμερικάνικα κόμικς ενάντια στα Μάνγκα, όπου τα BD πρέπει να διαλέξουν τι στάση να κρατήσουν, έχει και νόημα και ενδιαφέρον. Στο τέλος άλλωστε μπορείς απλώς να ξεχάσεις ό,τι συνέβη! Αντιθέτως, κάποια άλλα είναι πολύ χειρότερα...
  18. Διάβασα και εγώ τη μικρή αυτή σειρά των τεσσάρων τευχών. Το σχέδιο ήταν λίγο ασυνήθιστο, αλλά μου άρεσε το σενάριο. Το αποτέλεσμα ήταν παλιομοδίτικο, αλλά ενδιαφέρον. Αν κρατούσε περισσότερα τεύχη θα άρχιζε να γίνεται βαρετό. Ευχαρίστως θα διάβαζα και ένα αντίστοιχο Batman για κάθε εποχή.
  19. Ο κύριος Μιχάλης Στούκας ξεκινά δυναμικά ανακατεύοντας λαϊκά αναγνώσματα και κόμικς. Σε αρκετούς τίτλους αναφέρεται σε μία εκδοτική περίοδο και αγνοεί τις άλλες. Από ότι φαίνεται καμία γενιά ελληνόπουλων δε μεγάλωσε με υπερηρωικά κόμικς (γιατί ήταν ξενόφερτα φαντάζομαι, ενώ ο Τεντεν ήταν ντόπιος). Δε λείπουν φυσικά οι φανατικοί συλλέκτες του Μίκυ Μάους που σκορπίζουν τα ευρώ κατά εκατοντάδες. Λατρεύω να διαβάζω τέτοια άρθρα!
  20. Οι ιστορίες του Γκοσινύ είχαν διδακτισμό! Τι να κάνει και ο Φερρί; Παρασύρθηκε και μιμήθηκε τις παλιότερες ιστορίες! Ας δούμε λίγο τι σημαίνει η λέξη: "διδακτισμός: αρσενικό Στάση και συμπεριφορά κάποιου που άκαμπτα και με αυστηρότητα προσπαθεί να διδάξει τους άλλους, επιβάλλοντάς τους συμπεριφορικούς κανόνες και νόρμες." Διότι έτσι ήταν οι παλιές ιστορίες του Αστερίξ. Ο ορισμός της αυστηρότητας και της επιβολής συμπεριφορικών κανόνων!
  21. Αυτός ήταν ο πραγματικός λόγος που το ΚΟΜΙΞ σταμάτησε να έχει άρθρα! Μια μέρα που ο υπεύθυνος έκδοσης ξεφύλλιζε παλαιότερα τεύχη από το αρχείο του περιοδικού, πρόσεξε ότι στο τεύχος 283 υπήρχε υπερβολική, άδικη και μονόπλευρη κριτική στην "Κατάρα των τριάκοντα αργυρίων". Γύρισε στο βοηθό του και με ντροπιασμένο βλέμμα είπε: "Δεν έχω μούτρα να ξαναβάλω άρθρο στο ΚΟΜΙΞ. Μόνο για Μικυμάου είμαστε! Αν ξανακάνουμε άλλη φορά τέτοιο λάθος, θα καταργήσω και τα εξώφυλλα!"
  22. Ο Λεωκράτης προτιμά τις έγχρωμες ιστορίες! Και δε θα το έβγαζε αυτόνομο, αλλά μέσα σε κάποιο Μπλεκ!
  23. Αγαπητέ φίλε, όλοι ξέρουν ότι ο Μαρινάκης είναι ο ιδιοκτήτης των Νέων! Όσο και να θέλει κάποιος να το παραβλέψει, είναι τέτοιο το... εκτόπισμα του επιχειρηματία που είναι αδύνατο κάτι τέτοιο! Μάλλον θα έπρεπε να γράψω: " Alter Ego Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε."
  24. Ήταν αναμενόμενο πως ο ΔΟΛ θα ήθελε κάποια κόμικς για να συνοδεύουν τη βασική του εφημερίδα το καλοκαίρι, όπως κάνει η Καθημερινή με τη βιβλιοθήκη Σκάρπα. Δεν χτυπάει την Κυριακή, όπως η Καθημερινή, αλλά το Σάββατο. Δεν είμαι σίγουρος ότι έκαναν την καλύτερη επιλογή. Πιστεύω πως κάτι σε Ιζνογκούντ θα τα πήγαινε καλύτερα, αλλά θα κρίνουμε από το τελικό αποτέλεσμα. Ελπίζω η ποιότητα του χαρτιού να είναι καλή και το δέσιμο να αντέχει στο χρόνο. Θα το πάρω σίγουρα.
  25. Αν καταλαβαίνω καλά, πρόκειται για διασκευή σε graphic novel του μυθιστορήματος του Ιουλίου Βερν "L' Archipel en Feu". Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1884 και διαδραματίζεται λίγο πριν τη ναυμαχία του Ναβαρίνου στην Ελλάδα. Ενδιαφέρουσα επιλογή, πολύ κοντά στο πνεύμα του "1800". Αν πάνε όλα καλά, θα υπάρχει και ενδιαφέρον από τη Γαλλία, όπου ο Ιούλιος Βερν παραμένει δημοφιλής. Από ότι ξέρω, δεν υπάρχει άλλη διασκευή του μυθιστορήματος στο εξωτερικό.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.