Μετάβαση στο περιεχόμενο

PLUTO

Νέα Μέλη
  • Περιεχόμενο

    12
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από PLUTO

  1. Παιδιά, ο Τζερβάζιο ακύρωσε ... με βλέπω να κλαίμε αγκαλιά με την Ντόλυ Πάπρικα
  2. Καλημέρα, παιδιά. Μήπως ξέρει κανείς ποιές ώρες στις 2 και 3 Δεκέμβρη, θα είναι ο Τζερβάζιο στο χώρο του Φεστιβάλ, γιατί με έχουν φάει τα δίδυμα να δουν από κοντά το Φαντομία ; (όχι ότι εγώ δεν θέλω, δηλαδή)
  3. Τα δίδυμα παιδάκια μου περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία να έρθει το Σάββατο για να διδαχθούν την τέχνη του STEF, στο χώρο του σχολείου τους ! Ευχαριστούμε πολύ - πολύ !
  4. Εμένα, μου φέρνει στο μυαλό μια ευχή τύπου : "να ζήσετε να το θυμόσαστε" (μπρρρ)
  5. Και που να δεις τα 40άρια ΚΛΑΣΙΚΑ ΝΤΙΣΝΕΥ που τα έχει τώρα στα 60 ευρώ ... Έκπληξη ακριβώς μεταφέρω, για τον συγκεκριμένο πωλητή ....
  6. Η έκπληξη που πήρα απο το γεγονός ότι ο Μάριος έβαλε αυτήν την παράλογη τιμή, είναι μεγαλύτερη από την έκπληξη που θα πάρω ΑΝ πωληθεί σε αυτήν την τιμή
  7. Αν επιτύχει η τεχνική για τις καλλίγραμμες γάμπες, πρόσεξε μη συναντηθείς με τον Πασχάλη, το λυγερόκορμο Μακεδόνα τραγουδιστή (σελ. 38)
  8. Επειδή δεν θα ήθελα να παρεξηγηθώ, με κανέναν τρόπο δεν καταφέρομαι κατά εκείνων που για να κάνουν το χόμπυ τους, βρε αδελφέ, θα υπερβούν μια - δυό φορές τα οικονομικά τους και θα αγοράσουν ένα τεύχος (που κακά τα ψέματα το κυνηγάνε και άλλοι) σε μια υπερβολική τιμή. Εξάλλου, κάτι τέτοιο έχω κάνει και εγώ, καθ' ομολογίαν μου. Η απορία, που εξέφρασα, μάλλον με τρόπο που δεν έγινε αντιληπτός, ήταν πόσοι πια έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν με τέτοιες τιμές και με ποια συχνότητα, ώστε να συντηρείται μια κατάσταση και μια επιχείρηση τέτοια, η οποία κινείται πάνω απο τα όρια της υπερκοστολόγησης. υ.γ. και εμένα, φίλε μου, η υπομονή δεν συγκαταλέγεται στις αρετές μου, ιδίως όταν πρόκειται για κόμικς
  9. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, φίλε μου. Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω είναι η προσωπική μου εμπειρία από τους 4 αγαπητούς. Σοβαρά τώρα, ο crc (ο Κωστής ντε) έχει τιμές από λογικές έως χαμηλές, είναι δε εξυπηρετικότατος, ειλικρινέστατος στη συναλλαγή του, γρήγορος και πρόθυμος για - εποικοδομητική - κομικσοσυζήτηση. Η επαφή μας είναι, σχεδόν, πάντα μέσω mail, αλλά έχω να το λέω για την αμεσότητα και την ευγένειά του. Επίσης, δεν θα σε ξεχάσω την πρωτοποριακή (για εμένα) λίστα του με τις τιμές στις οποίες αγοράζει κόμικς, την οποία δημοσίευσε πριν από καμιά 10αριά χρόνια και νομίζω ότι για πολλούς από εμάς ήταν μια ανακάλυψη, αλλά και η ώθηση να πάρουμε τη συνειδητή απόφαση να μην μας πιάνουν κορόιδα. Ο Μπάμπης, πάλι, νομίζω ότι είναι εκείνος που ξετρυπώνει τα σπανιότερα τεύχη από όλους, με τιμές λογικές και με τον "αέρα" ότι κάνει χόμπυ και σε καμία περίπτωση επάγγελμα. Είναι, επίσης, ευγενής και άμεσος. Με το Μάριο (το Θαδδαίο) έχω την πιο μεγάλη επαφή από τους υπόλοιπους, γιατί τον έχω επισκεφθεί στον όμορφο χώρο του στο Αιγάλεω κάποιες φορές και έχω να πω τα καλύτερα. Είναι συγκροτημένος, ευγενής, με άποψη για τα κόμικς, αλλά και γενικά. Πρόσεξα, βέβαια, και εγώ ότι το τελευταίο διάστημα οι τιμές του στα κόμικς που με ενδιαφέρουν, τα ντίσνευ, έχουν πάρει μια ελαφρά ανιούσα, αλλά πιστεύω ότι έχει να κάνει με το άγχος του ότι από αυτό βιοπορίζεται και όχι γιατί θέλει να γίνει πλούσιος. Και μια και είπα πλούσιος, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στο Δάσκαλο. Από τον άνθρωπο δεν έχω κάποιο παράπονο. Ξέρεις ποιος είναι, τι τιμές έχει και ότι και αν ακόμα έχει περάσει κάποια αρκετά φθηνότερη, από άλλους πωλητές, τιμή στο site του και το αντιληφθεί, όταν πας να συναλλαχθείς μαζί του δια ζώσης, δεν θα προσπαθήσει να την αλλάξει (μου έχει συμβεί). Οι τιμές στο site του είνα νόμος και για εκείνον και για εμάς. Το θέμα, λοιπόν, ακριβώς είναι οι τιμές του. Από τις τιμές, λοιπόν, έχω και παράπονο και απορία. Πιστεύει ότι με αυτές τις τιμές θα γίνει πλούσιος ; Θέλει να γίνει πλουσιότερος (από ό,τι έχει γίνει πουλώντας με αυτές τις τιμές) για αυτό και τις διατηρεί ; Και τέλος, εμμένοντας σε αυτές τις τιμές πόσοι είναι αυτοί που αγοράζουν από αυτόν ; Αν είναι κανας - δυο να το καταλάβω, αν είναι όμως περισσότεροι ; Ελπίζοντας να μην σας κούρασα, καλησπέρα.
  10. Παίδες, το Γέλιο και Χαρά #1, το βλέπω στη σελίδα του Δάσκαλου, τουλάχιστον 5 χρόνια, σε αυτήν την τιμή (1200) και κανείς δεν έχει τσιμπήσει. Στη σελίδα του "έντιμου πωλητή" , που το πουλούσε 700 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα, φαίνεται να πωλήθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Ίσως, λοιπόν, το ένα "μηνιάτικο", που έχει τη διάθεση ή τη δυνατότητα να δώσει κάποιος για να αγοράσει ένα πράγματι σπάνιο και παλιό τεύχος, να είναι και το ταβάνι. Για όσο διάστημα παρακολουθώ πωλήσεις μέσω sites (περίπου μια δεκαετία) αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή που έχει πιάσει κόμικ Ντίσνευ, εκτός αν κάτι μου έχει διαφύγει. Έπονται τα κλασικά #25 (600 ευρώ) και το Μίκυ Μάους #1 (600 ευρώ).
  11. Ο Κωστής είναι ο Κωστής και ο Δάσκαλος είναι ο Δάσκαλος. Από εκεί και πέρα, ο καθένας πράττει ανάλογα με τις ανάγκες, το πορτοφόλι και τα βίτσια του, βεβαιώς - βεβαίως . Μπορεί π.χ. να έχεις ανάγκη για ένα ΑΚΡΙΒΟ δώρο και να θέλεις απεγνωσμένα να το χαρίσεις στον εαυτό σου ΤΩΡΑ . Εάν η απόφασή σου είναι συνειδητή, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει ούτε εσένα ούτε τον πωλητή.
  12. Ο Δάσκαλος έχει τις τιμές που έχει και - από προσωπική εμπειρία - δεν φαίνεται να καίγεται να σου πουλήσει, πολύ περισσότερο δεν παζαρεύει και δεν αναλαμβάνει να σου βρει τεύχη κλπ. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, νομίζω ότι οι τιμές του στα Μίκυ Μάους (Κλασικά, Μικρα Μίκυ, Σούπερ Μίκυ, ειδικές εκδόσεις ) έχουν απογειωθεί. Για μένα, ας πούμε, τα 100 ευρώ για την Ιστορία και Δόξα του 1982 ή το Αστρόπλοιο Μακ Ντάκ, είναι ληστεία μετά φόνου. Το επόμενο στάδιο είναι να σε βάλει να ρίξεις και ένα σφουγγάρισμα στο μαγαζί. Από την άλλη, βέβαια, κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να αγοράσει οτιδήποτε απο οποιονδήποτε. Έχω, πάντως, να καταθέσω οτι πριν απο καμιά πενταετία, πήρα από αυτόν το 32 Γέλιο και Χαρά , σε πολύ καλή κατάσταση, για 30 ευρώ, που νομίζω ότι είναι και πολύ καλή τιμή για το συγκεκριμένο τεύχος. Στο σημείο αυτό, λοιπόν, θα συμφωνήσω με τον archon, ότι μπορείς να βρεις ευκαιρίες στο Δάσκαλο.
  13. Πίστευα ότι μόνο η δικιά μου μητέρα (άντε και καμιά - δυο άλλες, χωρίς πάντως να έχω σχετικά στοιχεία) είχε προσωπικά με τα κόμικς μου, μέχρι που διάβασα το παρόν θέμα ! Έχω λοιπόν να καταθέσω, ότι είμαι απόλυτα σίγουρος πως η μαμά έκανε πράξη την εκπεφρασμένη απέχθειά της για τα κόμικς, αν και εκείνη ουδέποτε το παραδέχθηκε. Όταν αναζήτησα, λοιπόν, στο πατρικό μου την Ιστορία και Δόξα της Δυναστείας των Ντάκ (του 82), κάποια 1000άρια μίκυ μάους και τα βιβλία της πρώτης έκδοσης των ιστοριών του Μικρού Νικόλα, (απο έναν εκδοτικό οίκο που τώρα έχει κλείσει, αλλά δεν θυμάμαι το όνομά του), δεν βρήκα τίποτα ! Ακόμα φέρω βαρέως την απώλεια και περιττό να πω πόσο μου την έδωσε που δεν το έχει παραδεχθεί ακόμα και σήμερα, αλλά από τα συμφραζόμενα ("σιγά μωρέ τι έγινε") τεκμαίρεται η ενοχή της. (σ' αγαπώ, μαμά ) Ίσως δεν θα έπρεπε να έχω παντρευτεί και μετακομίσει, αλλά να καθόμουν με τους γονείς και να φυλούσα τα κόμιξ μου !
  14. PLUTO

    ASTERIX

    Θα συμφωνήσω με την άποψη των περισσοτέρων, ότι τα νέα Αστερίξ πάσχουν, βασικά, σεναριακά και ότι το σχέδιο σε γενικές γραμμές είναι εντάξει (χωρίς, βέβαια, τις λεπτομέρειες του Uderzo, που απαιτούν και δεύτερη ανάγνωση για να εντοπισθούν). Νομίζω, όμως, ότι η προσδοκία από ένα νέο τεύχος ASTERIX να είναι ASTERIX γραμμένο με το χιούμορ του Goscinny και ουτοπικό είναι και βαραίνει την προσπάθεια ενός σεναριογράφου, που προφανώς δεν έχει το μοναδικό ταλέντο του Goscinny. Ίσως, λοιπόν, θα έπρεπε να προσεγγίσουμε τα νέα ASTERIX ως αυτόνομα έργα και όχι ως έργα του Uderzo και του Goscinny, οι οποίοι έχουν βάλει πολύ ψηλά τον πήχη για όλους τους επίδοξους συνεχιστές τους. Εξάλλου, τα μοναδικά συναισθήματα που γεννώνται απο την ανάγνωση ενός τεύχους ASTERIX, με τη σφραγίδα των δημιουργών του, είναι και αυτά που συνετέλεσαν στη μεγάλη επιτυχία και αποδοχή του συγκεκριμένου κόμικ από το σύνολο του κοινού των κομιξόφιλων. Αυτά, με την επισήμανση ότι και εγώ θα ήθελα να διαβάσω ένα νέο Asterix με την πένα των Uderzo και Goscinny, αλλά και τη γνώση ότι αυτό, δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να γίνει.
  15. Συγχαρητηρια Kabuki ! Καλες γιορτες!
  16. Καλές γιορτές σε όλους, παιδιά, με υγεία και κόμιξ πολλά !
  17. καλημέρα σε όλους σας ! ευχαριστώ πολύ για το θερμό καλωσόρισμά σας GeoTrou, petross21, ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ, Βασιλεύς των κόμικς, rkronin και ΚΟΜΙΞ , που με τα wiki σου - τρελή δουλειά - μου άνοιξες νέους δρόμους στην DISNEY απόλαυση και Μενίγ Πουαγώ για τον οδηγό πλοήγησης και για το γεγονός ότι αισθάνεσαι παπί (αδιάκριτη απορία : κάθε μέρα ξυπνάς τέτοιαν ώρα ή πας διακοπές
  18. PLUTO

    ΚΑΛΩΣ ΣΑΣ ΒΡΗΚΑ

    Καλημέρα σε όλη την (καινούργια μου) παρέα ! Από μια σύντομη ματιά στο site, είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για την πιο ψαγμένη παρέα φίλων των comics. Για αυτό το λόγο, χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και μου εύχομαι καλή ανάγνωση και - γιατί όχι και - καλή συγγραφή. Λίγα λόγια για εμένα : με λένε Γιάννη και γεννήθηκα πριν 42 χρόνια στην Αθήνα, όπου και μένω ακόμα και λατρεύω τα κόμικς - ιδίως τα DISNEY - τα ταξίδια και τη λογοτεχνία. Και πάλι καλή μέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα !
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.