Μετάβαση στο περιεχόμενο

gsideris

Νέα Μέλη
  • Περιεχόμενο

    16
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα όσα δημοσιεύθηκαν από gsideris

  1. Μην στεναχωριέστε έχουμε πάντα τον Ribic που έχω ένα προαίσθημα ότι θα κάνει καλές τιμές φέτος..
  2. Δυστυχώς και εγώ πρέπει να πω ότι έχω αρχίσει να απογοητεύομαι και είμαι φαν των Ντίσνεϋ κόμικς. Περίμενα περισσότερα
  3. Ok η δίκη μου γνώμη για τους καλεσμένους ως τώρα σε τρία λεπτά :: don rosa (θεός) , ribic ( θεός ως προς την τέχνη του για τον χαρακτήρα του έχω μεγάλες αμφιβολίες το ίδιο και για την υπογραφή του ), Pantalena ( δεν τον ήξερα μέτριος , τα 90s στο σκίτσο έχουν φύγει από την μόδα , πολύ καλος body builder όμως από ότι βλέπω ) . , azaceta ( μέτριος τίποτα το ιδιαίτερο στο στυλ του που να τον κάνει να ξεχωρίζει κατά την γνώμη μου πάντα) . Φυσικά θα είμαι εκει για να τους δω , αυτή η comicon είναι η καλύτερη στην Ελλάδα με μεγάλη διαφοράτ από άλλες στην Ελλάδα ακόμη και αν δεν έρθει κανείς άλλος φέτος. Α ναι και οι καλεσμένοι στην λίμνη Κόμο όλοι απίστευτοι καλιτεχνες μακαρρι να έρθει κάποιος από αυτούς εδώ.η και όλοι
  4. Λοιπόν η Athenscon με έπεισε και πρέπει να την ευχαριστήσω, αν θέλεις να δεις κάτι σοβαρό φύγε εξωτερικό . Πουλάω το σπίτι μου και φεύγω από τώρα δεν αντέχω άλλες ανακοινώσεις . θα σας στείλω ανταπόκριση από εκεί τον Ιανουάριο https://www.facebook.com/festivalBDangouleme/ .bye
  5. Α η κλασική AthensCon με την κλασική ιαπωνική μέθοδο (otimaskatsi -otinane) επανήλθε απορώ πως τους βρίσκουνε .
  6. https://vimeo.com/147047436 Στην εκπομπη μεσα στην πολη των αλλων https://vimeo.com/147045360 Τρεηλερ Interview for the comics beat http://www.comicsbeat.com/visual-virtuoso-vassilis-gogtzilas-preps-the-universe-for-the-biggest-bang-1-interview/ Interview for create what http://createwhat.designtoolkit.org/2018/03/29/vasilis-gogtzilas-interview/ The biggest bang interview for dynamic forces https://www.dynamicforces.com/htmlfiles/interviews.html?showinterview=IN09021662663 About Augusta wind: the last story interview for dynamic forces https://www.dynamicforces.com/htmlfiles/interviews.html?showinterview=IN06151652004 Biggest bang best comics of 2016 den of geek http://www.denofgeek.com/us/books-comics/best-comics-of-2016/261139/the-best-comics-of-2016 Bigger bang best comics of 2015 den of geek http://www.denofgeek.com/us/books-comics/comics/251631/the-best-comics-of-2015 PaintingsVassilis Gogtzilas illustrator, comic book artist and paintergogtzilas.com.urlΟ Βασίλης Γκογκτζιλάς Μέσα Στην Πόλη Των ΆλλωνΟ εικονογράφος Βασίλης Γκογκτζιλάς…vimeo.com.url
  7. Απλά αναφορικά με τους Ευρωπαίους και τα blockbuster, , γιατί κατά τα άλλα νομίζω ότι το θέμα αυτό εξαντλήθηκε , μπορεί να αναφέρει κανείς κάποιο όνομα ?
  8. Οι δημιουργοί δεν είναι σκλάβοι πρέπει να πληρώνονται , σε αυτό που συμφωνώ απόλυτα για να ξεχωρίζουν και οι άσχετοι , ούτε όμως και οι πελάτες τους είναι προφανώς σκλάβοι ούτε χρωστάνε επίσης σε αυτόν , συνεπώς πρέπει να υπάρχει αναλογία εργασίας και χρημάτων και εδώ κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει ούτε αναλογία αλλά΄ ούτε καν κάποια ιδιαίτερη εργασία :) . Να τονίσω επίσης ότι κανείς δεν δένει τους καλλιτέχνες για να ΄έρθουν στην γαλέρα , συγνώμη , στην comicon . Ο καθένας που έρχεται κρινει ότι τον συμφέρει και έρχεται, ο καθένας με τους δικούς του όρους και εμείς (οι πελάτες) κρίνουμε ότι μας συμφέρει και αγοράζουμε αν νομίζει κάποιος ότι τον συμφέρει ας αγοράσει .επαναλαμβάνω δικαίωμα του είναι. Αν όμως κάποιος αγοράζει για να μεταπωλήσει και να βγάλει κέρδος , τότε αυτός είναι μια εντελώς άλλη ιστορία (κα τα πράγματα όπως και το κέρδος του δεν είναι τόσο απλά όσο νομίζει πχ.ιhttps://www.ebay.com/itm/HARD-BOILED-1-3-ALL-NM-FRANK-MILLER-DARROW-LIMITED-SIGNED-COMICON-SLIPCASE-/273147595831 ) θα μπορούσε να είναι και παίκτης χρηματιστηρίου και θα έβγαζε και πιο πολλά χρήματα ίσως. . Προσωπικά ως συλλέκτης δεν αγοράζω κάτι που μου αρέσει για να το πουλήσω ξανά με κέρδος . Να θέσω πάντως και ένα , λογικό νομιζω , ερώτημα , αν ο επαγγελματίας δημιουργός, βγάζει χρήματα από τις δημιουργίες του για να ζήσει και έτσι είναι , αυτό λέει η ιδιότητα του τουλάχιστον , τι δημιουργία αποτελεί η φωτογραφία μαζί του η μια υπογραφή ?
  9. Aναφορικά με θέμα των υπογραφών η άποψη μου έιναι η εξής : Οταν παίρνεις ενα σκίτσαο απο ένα καλλιτέχνη παίρνεις μια καποια εργασία του μια δουλειά του για την οποία είναι φημισμένος ή τέλος πάντων σου αρέσει προσωπικά πολύ . Εκέι το βρίσκω πολύ λογικό να χρεώσει κάποια τιμή (για να αποφύγουμε κια τους τυπους ωραία σχεδιαζει αυτός δωρεάν είναι κατσε να μπω στην ουρά παρω ένα σκίτσο για το παιδάκι μου να το βάψει :)) παντα όμως σε λογικά πλαίσια ( δεν εννοώ τιμές Ribic με τις οποίες αγοράζεις πίνακα ). Είναιι επίσης μια όμορφη κίνηση ενός καλιτέχνη προς ένα θαυμαστή του να κάνει ένα σκίτσο και να χρεώσει και κάτι δεν έιναι παράλογο στο κάτω - κάτω ζει απο αυτή την δουλειά . Οταν όμως αρχιζεις να χρεώνεις υπογραφές και φωτογραφίες (κάτι που απο όσο ξέρω κανένας ευρωπάιος καλλιτέχνης δεν κάνει) τότε έχω την εντύπωση ότι δεν αντιμετωπίζεις τους θαυμαστές της δουλειάς σου με σεβασμό αλλα σαν πορτοφόλια και τίποτα αλλο . Κάποια αμοιβή για να σου κάνει ένα πολύ καλο σκίτσο κάποιος διάσημος comic artist να το συζητήσω για αυτό έγινε διάσημος , αλλα πεντήντα ευρώ για ένα αυτόγραφο τι σχεση έχει αυτό με την δουλεία για την οποία είσαι διάσημος ? Δεν νομίζω να τον θαυμάζει κανέις από εσάς τον Μιλλερ γιατί βάζει ωραίες υπογραφές. Προσωπικά έχω πάρει πανέμορφα σκιτσα απο πολύ γνωστούς comic artist σε comic conventions της Ελάδας αλλά και της Ευρώπης δωρεάν και σε λογικές τιμές ( ενα μισθό για σκίτσο ενταξει δεν θα έδινα όσο πλούσιος κα να ήμουνα) . Ποτέ δεν πλήρωσα για αυτόγραφο το να χρεώνει καποιος καλλιτεχνης για την υπογραφή του έιναι σπάνιο στην Ευρώπη και προσωπικά δεν το θεωρώ σωστό . Ο μόνος λόγος που χρεώνει για υπογραφές είναι γιατί κάποιοι δέχονται να πληρώσουν δικάιωμα τους , δικάιωμα μου όμως να το θεωρώ εντελώς ανούσιο.
  10. To σκίτσο το είχα παραγγείλει εγώ από τον φίλο μου ( ο τύπος με την τραγιάσκα) . Έκανε 20 ευρώ μικρό ποσό για καλλιτέχνη αυτού του επιπέδου . Οποιος ήθελε μπορούσε να του ζητήσει , τα βιβλία που έφερναν για υπογραφή σε αυτόν πιο ακριβά ήτανε. Τελος παντων επισυνάπτω το σκίτσο. Η απόψη μου είναι ότι οι καλοί καλλιτέχνες ΠΡΕΠΕΙ να χρεώνουν ενα λογικό ποσό για το σκίτσο τους . Αλιώς μαζεύονται πολλοί " είδα φως και μπήκα" δεν ξέρω ποιά είναι η γνώμη του forum.
  11. Να ρωτήσω κάτι παιδιά , έτσι από περιέργεια , όλες αυτές τις θεωρίες για το πόσες ώρες πρέπει οι καλεσμένοι artists να είναι στα τραπέζια τους στους διοργανωτές της comicdom con τις έχετε αναλύσει ? Γιατί στην αντίστοιχη σελίδα δεν είδα να αναλύεται το θέμα τόσο πολύ και τα γεγονός με παραξενεύει.
  12. Έτσι από περιέργεια να ρωτήσω κάτι. Πήρε κανείς σκίτσο η υπογραφή από τον Sokal? Εγώ πήγα για μια μερα το Σάβατο ( από Θεσσαλονίκη ήρθα ) και αν και πέρασα καλά και αγόρασα διάφορα Sokal δυστυχώς δεν συνάντησα.
  13. Συμφωνώ είναι η καλύτερη με πολύ μεγάλη διαφορά και αυτή που ανάγκασε ουσιαστικά τις άλλες να ανεβάσουν το επίπεδο τους για να προσπαθήσουν να την πλησιάσουν.
  14. Μα είναι εντελώς απαράδεκτοι ο Sokal είναι από τα μεγαλύτερα αν όχι το μεγαλύτερο όνομα που φέρνουν και δεν θα κάνει signing? . Τότε γιατί τον φέρνουν?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.