Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ansfork

Νέα Μέλη
  • Περιεχόμενο

    6
  • Εγγραφή

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με το μέλος Ansfork

  • Γενέθλια 10/09/1992

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΦΙΛ

  • Χώρα
    Greece

Ansfork's Achievements

Μόλις μπήκα

Μόλις μπήκα (1/9)

59

Συνολική φήμη στο GC

  1. mr-d και laz33 μπράβο που θέσατε ένα θέμα που πονάει πολύ κόσμο που ψάχνει κάποια "εξαντλημένα" τεύχη. Πέρυσι είχα πάει στο μαγαζί της Σόλωνος που αναφέρεται στην ανάρτηση του mr-d και για το 71 μου ζητησάν 18€ ή 21€ ενώ για το 72 τεύχος 26€ ή 28€ (δεν τα θυμάμαι επακριβώς τα νούμερα). Άφου απογοητέυτηκα με τις υπέρογκες τιμές τα άφησα και μία εβδομάδα αργότερα βρήκα το 71 σε παλαιοβιβλιοπωλείο της Ιπποκράτους σε άριστη κατάσταση προς 1,5€. Γύρισα πίσω και μαγαζί της Σόλωνος και αντάλλαξα για το 72 τεύχος δύο άλλα που ήθελε ο καταστηματάρχης, τα οποία θα τα πουλούσε αργότερα προς 20-25€ γιατί ήταν και καλά σπάνια, τα οποία τα είχα αγοράσει προς 1,5€ το ένα πάλι από το παλαιοβιβλιοπωλείο. Ανοίγοντας ένα ντουλάπι για να δει αν είχε κάποιο αλλό τεύχος 72 να μου δώσει γιατί αυτό που είχε έξω ήταν σε άριστη κατάσταση είδα πως είχε καμια εικοσαριά τεύχη από τα "σπάνια". Αν κάνετε τους υπολογισμούς δεν είναι καθόλου κακό ποσό. Ευτυχώς πήρα αυτό σε καλή κατάσταση, γιατί και τα δικά μου ήταν άθικτα. Προς όσους ψάχνουν παλαιά τεύχη, κάντε μία ερευνά αγοράς πρώτα και σε παλαιοβιβλιοπωλεία έχουν προς εκπληξή μου εκδόσεις σε καλή κατάσταση και σε τιμές 1,5-3€. Έγω προσωπικά θεώρησα ανέντιμη την συμπεριφορά του μαγαζιού απέναντι μου και δεν το ξαναπροτίμησα ούτε θα το ξαναπροτιμήσω.
  2. Νομίζω είχαν τρέξει και ένα διαστημα σαν αυτοτελή σειρά αλλά μετά αποφάσισαν να τα προσθέσουν στην κύρια έτσι; Όπως και να έχει θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.
  3. Επειδή ήταν το φθηνότερο υλικό δεν είναι τραγικο που δεν μπορούνε να το βρούνε πλέον. Μπορεί ο εισαγωγέας να μην εβγαζε μεγάλο κέρδος από αυτό το χαρτί λόγω μικρής του κατανάλωσης, που είναι και το πιθανότερο σενάριο. Αν δείτε στο https://en.wikipedia.org/wiki/Lucky_Luke το 2011,2013,2015 βγήκαν 3 Λούκυ Κίντ. Θα βγει ένα από αυτά ή και τα τρία σε κάποιο χρονικό διάστημα το ένα με το άλλο; Κρίμα πάντως για τα κολλήματα των Γάλλων.
  4. Πάντως εγώ αγοράζοντας και τα δύο καινούργια Λούκυ Λουκ βλέπω ότι η ποιότητα της εκτύπωσης είναι καλύτερη. Με πειράζει κάπως που άλλαξε το πλαίσιο στο εξώφυλλο και η έλλειψη αρίθμησης. Θα μπορούσαν να κρατήσουν το παλίο concept με το νέο υλικό στο εξώφυλλο. Επίσης, για όσους το πρόσεξαν στου τεύχος οι Ντάλτον Θείοι στο τελευταίο φύλλο έχει τα τεύχη αναλυτικα που παλιά ήταν στο πίσω μέρος κάτι το οποίο είναι θετικό κατά την δική μου άποψη. Δυστυχώς στο τεύχος η Γη της Επαγγελίας δεν υπάρχει καν αυτό το φύλλο. Όσο για την τιμή, πράγματι υπάρχει συνεχής ανατίμηση αλλά και πάλι η τιμή είναι προσιτή. Και εγώ θυμαμαι τεύχη με 800 δραχμές ή 3 εύρω αλλά έτσι όπως έχει η κατάσταση να βγαίνει ένα τεύχος ανά 1-2 χρόνια δεν θεωρώ ότι 5€ είναι τόσο τραγική τιμή.
  5. Είναι πραγματικά πολύ ωραίες ιστορίες. Θα προσθέσω και τον Θησαυρό των Ντάλτον ( αν και επειδή ήταν το πρώτο μου τεύχος είναι μεροληπτηκή η άποψή μου). Το Κλοντάικ μαζί με το Σύρματα στα Λιβάδια μου αρέσουν γιατί δείχνουν τάσεις της Αμερικανικής περιόδου της Άγριας Δύσης. Χρυσοθήρες και γαιοκτήμονες και γενικά τυχοδιωκτισμος Να ξέρετε ότι όπως είπα για το 71 και το 72,έτσι και για άλλα λένε ότι είναι σχετικά σπάνια, ενώ έχουν οι ίδιοι αρκετά αντίτυπα για να πουλήσουν. Ενδεικτικά το 72 που αντάλλαξα είχε τουλάχιστον άλλα 10 σε ένα ντουλάπι. Τι να πω; Οκ καλές οι αρπακτές αλλά δεν βοηθάνε και πολύ να κάνεις τον κόσμο να έρχεται στο μαγαζί.
  6. Αρχικά καλησπέρα είμαι καινούργιος εδώ. Μόλις είδα και εγώ το 5.30€ για Αστερίξ και Λούκυ Λουκ και μπορώ ότι είναι υπερβολικά υψηλό για απλή έκδοση. Εσείς που ψάχνεται για να συμπληρώσετε πάτε μία βόλτα από Ιπποκράτους έχει παλαιοβιβλιοπωλεία πχ σε ένα μαγαζί στο 114 ,αν θυμάμαι καλά, που έχει μόνο κόμιξ σε καλή κατάσταση και σε καλές τιμές. Από 1,5€ έχω βρει σε τέτοια μαγαζία μέχρι 3€ και πρώτες εκδόσεις (τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο). Εγώ έτσι συμπλήρωσα τα ΛΛ. Αποκορύφωμα ότι βρήκα τυχαία το τεύχος 71 με 1.5€ και αντάλλαξα το 72 με δύο που ήθελε στο comicon-shop που μου κόστισαν 3€ για να τα πάρω, ενώ αυτός τα έδινε 18€ και 21 € το 71 και 72 αντίστοιχα (τα δύο της σειράς Λούκυ Κιντ που ενσωματώθηκαν). Αυτό για όσους δίνουν πολλά λεφτά πιστευοντας ότι κάποια τεύχη είναι σπάνια και δεν θα τα βρουν. Με λίγη υπονομή θα την τελειώσετε την συλλογή σας όλοι σας. Και είναι από τις συλλογές που είναι καλό να διαβάζουν και οι νέες γενιές. Για το τεύχος 81 του ΛΛ έχουμε κάτι νεότερο και αν θα είναι αυτό με τους θείους των Ντάλτον; Θα εκδοθεί μέσα στο 16; Σας ευχαριστώ και πάλι καλώς σας βρήκα!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Χρησιμοποιώντας αυτή τη σελίδα, αποδέχεστε τις Όρους χρήσης μας.